قرآن ترجمه المیزان
سوره 20
سوره مبارکه طه
صفحه 315
قَالَ عِلْمُهَا عِنْدَ رَبِّي فِي كِتَابٍ ۖ لَا يَضِلُّ رَبِّي وَلَا يَنْسَى (52)
52 - گفت: علم آنان در کتابى نزد پروردگار من است، پروردگارم نه دچار خطا مى شود و نه فراموش مى کند. (52)
الَّذِي جَعَلَ لَكُمُ الْأَرْضَ مَهْدًا وَسَلَكَ لَكُمْ فِيهَا سُبُلًا وَأَنْزَلَ مِنَ السَّمَاءِ مَاءً فَأَخْرَجْنَا بِهِ أَزْوَاجًا مِنْ نَبَاتٍ شَتَّىٰ (53)
53 - همان کسى که زمين را براى شما بسترى قرار داد و براى شما در آن راه هايى پديد آورد و از آسمان آبى نازل کرد [و ]به وسيله آن، انواعى از روييدنى هاى گوناگون بيرون آورديم. (53)
كُلُوا وَارْعَوْا أَنْعَامَكُمْ ۗ إِنَّ فِي ذَٰلِكَ لَآيَاتٍ لِأُولِي النُّهَىٰ (54)
54 - بخوريد و چهارپايان خود را بچرانيد، حقّاً در اين امور نشانه هايى است براى صاحبان خرد. (54)
۞ مِنْهَا خَلَقْنَاكُمْ وَفِيهَا نُعِيدُكُمْ وَمِنْهَا نُخْرِجُكُمْ تَارَةً أُخْرَىٰ (55)
55 - شما را از اين [زمين] آفريديم و به آن بازمى گردانيم و بار ديگر از آن بيرونتان مى آوريم. (55)
وَلَقَدْ أَرَيْنَاهُ آيَاتِنَا كُلَّهَا فَكَذَّبَ وَأَبَىٰ (56)
56 - و به راستى ما همه آيات خود را [که در رابطه با رسالت موسى بود] به او (فرعون) ارائه داديم، ولى وى [آنها را ]تکذيب کرد و نپذيرفت. (56)
قَالَ أَجِئْتَنَا لِتُخْرِجَنَا مِنْ أَرْضِنَا بِسِحْرِكَ يَا مُوسَىٰ (57)
57 - گفت: اى موسى! آيا نزد ما آمده اى تا با افسون خود ما را از سرزمينمان بيرون کنى؟ (57)
فَلَنَأْتِيَنَّكَ بِسِحْرٍ مِثْلِهِ فَاجْعَلْ بَيْنَنَا وَبَيْنَكَ مَوْعِدًا لَا نُخْلِفُهُ نَحْنُ وَلَا أَنْتَ مَكَانًا سُوًى (58)
58 - ما حتماً سحرى مانند آن براى تو مى آوريم; پس ميان ما و خودت موعدى مقرر کن، در جايى هموار که نه ما از آن تخلّف کنيم و نه تو. (58)
قَالَ مَوْعِدُكُمْ يَوْمُ الزِّينَةِ وَأَنْ يُحْشَرَ النَّاسُ ضُحًى (59)
59 - گفت: موعد شما روز آرايش است و آن [هنگامى است] که مردم را در چاشتگاه بسيج کنند. (59)
فَتَوَلَّىٰ فِرْعَوْنُ فَجَمَعَ كَيْدَهُ ثُمَّ أَتَىٰ (60)
60 - پس فرعون برگشت و [همه] نيرنگ خود را گرد آورد و سپس باز آمد. (60)
قَالَ لَهُمْ مُوسَىٰ وَيْلَكُمْ لَا تَفْتَرُوا عَلَى اللَّهِ كَذِبًا فَيُسْحِتَكُمْ بِعَذَابٍ ۖ وَقَدْ خَابَ مَنِ افْتَرَىٰ (61)
61 - موسى به آنان گفت: واى بر شما به خدا افترا نزنيد [و نگوييد: او شريک دارد ]که با عذابى [سخت ]نابودتان [مى]کند و کسى که افترا بزند نااميد [و محروم ]مى شود. (61)
فَتَنَازَعُوا أَمْرَهُمْ بَيْنَهُمْ وَأَسَرُّوا النَّجْوَىٰ (62)
62 - پس [فرعونيان] در کارشان ميان خود به کشمکش برخاستند و نجوا[ى خود] را پنهان داشتند. (62)
قَالُوا إِنْ هَٰذَانِ لَسَاحِرَانِ يُرِيدَانِ أَنْ يُخْرِجَاكُمْ مِنْ أَرْضِكُمْ بِسِحْرِهِمَا وَيَذْهَبَا بِطَرِيقَتِكُمُ الْمُثْلَىٰ (63)
63 - گفتند: بى گمان اين دو تن ساحرند و مى خواهند با افسون خود شما را از سرزمينتان بيرون کنند و آيين برتر شما را براندازند. (63)
فَأَجْمِعُوا كَيْدَكُمْ ثُمَّ ائْتُوا صَفًّا ۚ وَقَدْ أَفْلَحَ الْيَوْمَ مَنِ اسْتَعْلَىٰ (64)
64 - پس نيرنگ خود را گرد آوريد آن گاه صف کشيده بياييد و راستى که هر کس امروز غالب شود، پيروز است. (64)
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊
🌷 نکته تفسیری صفحه ۳۱۵🌷
نشانه هایی برای خردمندان:
خداوند در این آیات، توجّه انسان را به نکات مهمّی جلب می کند که به دو نکته از آن ها اشاره می شود:
1ـ زمین، گهواره ای نرم: خداوند در آیه ی 53، زمین را یکی از نشانه های لطف و مهربانی خود نامیده و آن را به گهواره ای نرم تشبیه فرموده است. می دانیم که این مخلوق عظیم و چابک با سرعتی سرسام آور (حدود 30 کیلومتر در ثانیه) در فضا حرکت می کند؛ در حالی که کمترین لرزشی برای ساکنان خود ایجاد نمی کند و مردم روی زمین اصلاً از حرکت آن مطّلع نمی شوند. همچنین نیروی جاذبه ی زمین به ما اجازه می دهد که روی آن حرکت کنیم و بخوابیم و خانه بسازیم و کشاورزی کنیم.
به راستی اگر جاذبه ی زمین نبود، همه ی ما و وسایل زندگی مان در یک چشم بر هم زدن به فضا پرتاب و در آسمان سرگردان می شد! پیشوای چهارم ما شیعیان ـ امام سجاد(ع)ـ در سخن زیبایی فرموده است: «خداوند، زمین را متناسب با وضعیّت جسمی و طبیعی شما قرار داد؛ آن را گرم و سوزان نکرد تا از حرارتش بسوزید، و زیاد سرد نیافرید تا منجمد شوید. آن را آن قدر معطّر قرار نداد تا بوی تندش به مغز شما آسیب برساند، و آن را بدبو نیافرید تا مایه ی هلاکت شما شود. آن را همچون آب قرار نداد تا در آن غرق شوید، و چنان سفت و محکم نیافرید تا نتوانید در آن خانه بسازید و مردگان را در آن دفن کنید. آری، خدا این گونه زمین را بستر استراحت شما قرار داد.»
2ـ معرّفی «خردمندان»: پس از آن که خدا به بعضی از نشانه های خود در جهان هستی اشاره می کند، در آیه ی 54 می فرماید: «بی شک در این پدیده ها، نشانه های روشنی برای خردمندان وجود دارد.» در حقیقت، سراسر عالم هستی پر از نشانه های خداست که انسان ها را با علم و قدرت بی پایان پروردگارشان آشنا می کنند؛ امّا تنها کسانی از این نشانه ها بهره می برند که عقل و خرد خود را به کار می گیرند و آن را به فکر و اندیشه وامی دارند. آری، «برگ درختان سبز در نظر هوشیار/ هر ورقش دفتری است، معرفت کردگار». البتّه منظور از اندیشه و فکر در این آیه و آیات مشابه، فقط تحقیق و مطالعه در آزمایشگاه ها یا پژوهش های زیست شناسی، جانورشناسی و... نیست؛ بلکه علاوه بر این ها، اندیشه ای مورد نظر است که در وجود انسان اثر بگذارد و او را به فرمانبری هر چه بیشتر از خدای بزرگ وا دارد. در حدیثی از پیامبر گرامی اسلام می خوانیم: «بهترین شما، اولوالنهی [خردمندان] هستند.» از پیامبر پرسیدند: اولوالنهی چه کسانی هستند؟ حضرت فرمود: «کسانی که اخلاق نیکو و اندیشه های پرارزش دارند. با خویشاوندانشان پیوند برقرار می کنند و به مادر و پدر خود نیکی می کنند. پیوسته به نیازمندان و همسایگان و یتیمان رسیدگی می کنند و به مردم غذا می دهند و در جهان، صلح و امنیّت می گسترانند. همان ها که [نیمه های شب] در حالی که مردم در خواب اند، به نماز [و راز و نیاز با خدا] مشغول اند.»
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊
کانال آموزش قرآن کریم _علیرضازارع
جلسه قرآن محبین الرضا علیه السلام
یکشنبه شبها
مزین شدن جلسه قرآن با پرچم گنبد آقا امام حسین علیه السلام
با شوروحالی خیلی عالی 😢 جلسه برگزار شد
خیابان آرمان 8
29 دی 1403
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🍃🌸 بــِســْم اللــّهِ الـرَّحـْمـَن الـرَّحـيم🍃🌸
ای آرام جان
هیچکس برای من
تو نمیشود ...
پناه بر تو که بی واژه مرا میشنوی
یا حی یا قیوم
با نام او دفتر دوشنبه را میگشاییم