قرآن ترجمه المیزان
سوره 20
سوره مبارکه طه
صفحه 316
قَالُوا يَا مُوسَىٰ إِمَّا أَنْ تُلْقِيَ وَإِمَّا أَنْ نَكُونَ أَوَّلَ مَنْ أَلْقَىٰ (65)
65 - [ساحران] گفتند: اى موسى يا تو [عصا ]مى افکنى و يا ما اوّلين کسى باشيم که مى افکند؟ (65)
قَالَ بَلْ أَلْقُوا ۖ فَإِذَا حِبَالُهُمْ وَعِصِيُّهُمْ يُخَيَّلُ إِلَيْهِ مِنْ سِحْرِهِمْ أَنَّهَا تَسْعَىٰ (66)
66 - گفت: بلکه شما بيفکنيد [و چون افکندند] ناگهان ريسمان ها و عصاهاى آنان بر اثر سحرشان در خيال او چنان نمود که با شتاب به راه افتادند. (66)
فَأَوْجَسَ فِي نَفْسِهِ خِيفَةً مُوسَىٰ (67)
67 - پس موسى در دل خود ترسى احساس کرد. (67)
قُلْنَا لَا تَخَفْ إِنَّكَ أَنْتَ الْأَعْلَىٰ (68)
68 - گفتيم: نترس که بى شک تو خود برترى. (68)
وَأَلْقِ مَا فِي يَمِينِكَ تَلْقَفْ مَا صَنَعُوا ۖ إِنَّمَا صَنَعُوا كَيْدُ سَاحِرٍ ۖ وَلَا يُفْلِحُ السَّاحِرُ حَيْثُ أَتَىٰ (69)
69 - و آنچه در دست راست دارى بينداز تا ساخته هايشان را ببلعد; همانا آنچه ساخته اند نيرنگ ساحر است و ساحر هر جا درآيد پيروز نمى شود. (69)
فَأُلْقِيَ السَّحَرَةُ سُجَّدًا قَالُوا آمَنَّا بِرَبِّ هَارُونَ وَمُوسَىٰ (70)
70 - [موسى عصا را انداخت و ساخته ساحران را يک جا بلعيد] پس ساحران بى اختيار به سجده درافتادند و گفتند: ما به پروردگار موسى و هارون ايمان آورديم. (70)
قَالَ آمَنْتُمْ لَهُ قَبْلَ أَنْ آذَنَ لَكُمْ ۖ إِنَّهُ لَكَبِيرُكُمُ الَّذِي عَلَّمَكُمُ السِّحْرَ ۖ فَلَأُقَطِّعَنَّ أَيْدِيَكُمْ وَأَرْجُلَكُمْ مِنْ خِلَافٍ وَلَأُصَلِّبَنَّكُمْ فِي جُذُوعِ النَّخْلِ وَلَتَعْلَمُنَّ أَيُّنَا أَشَدُّ عَذَابًا وَأَبْقَىٰ (71)
71 - [فرعون] گفت: [آيا] پيش از آن که به شما اجازه دهم او را تصديق کرديد؟! حتماً او بزرگ شما است که به شما سحر آموخته است; پس حتماً دست ها و پاهايتان را برخلاف يکديگر مى بُرم و بر ساقه هاى درختان خرما به دارتان مى کشم و به خوبى خواهيد دانست که کدام يک از ما (من يا ربّ موسى) عذابش سخت تر و پايدارتر است. (71)
قَالُوا لَنْ نُؤْثِرَكَ عَلَىٰ مَا جَاءَنَا مِنَ الْبَيِّنَاتِ وَالَّذِي فَطَرَنَا ۖ فَاقْضِ مَا أَنْتَ قَاضٍ ۖ إِنَّمَا تَقْضِي هَٰذِهِ الْحَيَاةَ الدُّنْيَا (72)
72 - گفتند: ما هرگز تو را بر دلايل روشنى که به ما ارائه شد و بر آن کس که ما را آفريده است ترجيح نمى دهيم، پس هر حکمى مى خواهى بکن که فقط درباره اين زندگى دنيا مى توانى حکم کنى. (72)
إِنَّا آمَنَّا بِرَبِّنَا لِيَغْفِرَ لَنَا خَطَايَانَا وَمَا أَكْرَهْتَنَا عَلَيْهِ مِنَ السِّحْرِ ۗ وَاللَّهُ خَيْرٌ وَأَبْقَىٰ (73)
73 - همانا ما به پروردگارمان ايمان آورديم تا خطاهايمان و آن افسونى که ما را به آن وادار کردى بر ما ببخشايد و خدا بهتر و پايدارتر است. (73)
إِنَّهُ مَنْ يَأْتِ رَبَّهُ مُجْرِمًا فَإِنَّ لَهُ جَهَنَّمَ لَا يَمُوتُ فِيهَا وَلَا يَحْيَىٰ (74)
74 - همانا کسى که گناه کار به پيشگاه پروردگارش بيايد، جهنم براى او است که در آن نه مى ميرد و نه زندگى مى کند. (74)
وَمَنْ يَأْتِهِ مُؤْمِنًا قَدْ عَمِلَ الصَّالِحَاتِ فَأُولَٰئِكَ لَهُمُ الدَّرَجَاتُ الْعُلَىٰ (75)
75 - و کسانى که مؤمن به پيشگاه او بيايند در حالى که کارهاى شايسته انجام داده اند، آنان داراى بالاترين درجات خواهند بود. (75)
جَنَّاتُ عَدْنٍ تَجْرِي مِنْ تَحْتِهَا الْأَنْهَارُ خَالِدِينَ فِيهَا ۚ وَذَٰلِكَ جَزَاءُ مَنْ تَزَكَّىٰ (76)
76 - بهشت هاى عدن که از پايين آنها نهرها روان است; هميشه در آنها مى مانند و اين سزاى کسى است که مهذّب شده اند. (76)
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊
نکات مهمّی از داستان حضرت موسی(ع) قسمت2:
فریب جادو:
سرانجام موعد مقرّر فرا رسید و فرعون و فرعونیان با تمام نیرو به جنگ موسی(ع) آمدند تا شاید فرستاده ی خدا را شکست دهند. به دستور فرعون، تمام ساحرانِ زبردست مصـر گرد هم آمدند و مأمور شدند که فکرهایشان را یکی کنند و جدیدترین و عجیب ترین جادویشان را ارایه کنند. آنان نیز طنابها و چوب دستی هایی را که در دست داشتند، به زمین افکندند و با زبردستی خاصّی، در خیال و پندار مردم چنان وانمود کردند که آنها به سرعت حرکت می کند. برخی از مفـسّران نوشته اند که ساحران، موادّی همچون «جیوه» درون طناب ها و چوب دستی ها قرار داده بودند که تابش آفتاب و گرم شدن آن موادِ بسیار حسّاس، باعث ایجاد حرکاتی در آن ها می شد. البتّه برخی معتقدند که جادوگران در خیال مردم دخل و تصرّف کردند و به آن ها وانمود کردند که طناب ها و چوب دستی ها حرکت می کند؛ در حالی که هیچ حرکتی در کار نبود. می دانیم که سحر با وسایل گوناگونی اجرا می شود؛ گاهی با نيرنگ و چشم بندي، گاهي با استفاده از تلقين و تكرار، گاهي با استفاده از خواص فیزیکی و شیمیایی اجسام، و گاهی با کمک گرفتن از شیاطین و جنّیان شرور. البتّه امروزه پرده از بسیاری از اموری که در گذشته عجیب بوده و جادو فرض می شده، برداشته شده و طبیعتاً دیگر به چنین کارهایی سحر و جادو گفته نمی شود؛ ولی اصل سحر و جادو حقیقت دارد و نمی توان منکر آن شد. سحر در اسلام حرام است و از گناهان بسیار بزرگ محسوب می شود.
نکته ؛تحوّل روحی ساحران فرعون:
هنگامی که ساحران در برابر موسی قرار گرفتند، دشمنِ سرسخت او بودند؛ امّا با مشاهده ی نخستین معجزه ی موسی، چنان تکان خوردند و بیدار شدند و مسیر زندگی خود را تغییر دادند که همگان در حیرت فرو رفتند. این تغییر مسیرِ سریع و فوری از کفر به ایمان، و از انحراف به راستی و درستی، و از تاریکی به نور، چنان فرعون را غافلگیر کرد که او راهی جز تهمت و دروغ پیش پای خود نیافت. از این رو به جادوگران خود ـ که تا لحظاتی قبل به عزّت و شرف فرعون سوگند خورده بودند که بر موسی پیروز شوند ـ تهمت زد که با موسی همدست اند و از قبل، قصد نیرنگ و توطئه داشته اند. به راستی چه عاملی سبب این دگرگونی عمیق و سریع در وجود ساحران شد؟ چه چیزی نور ایمان را چنان بر دلهای آنان تاباند که حاضر شدند جان خود را در این راه فدا کنند؛ چنان که دست و پایشان بریده شد و آنان را به درختان آویزان کردند؛ ولی دست از اعتقاد خود نکشیدند؟ بدون شک سرچشمه ی این تحوّل روحی، چیزی جز «علم و آگاهی» نبود. آنان چون با فنون و رموز سحر آشنا بودند، به روشنی دریافتند که معجزه ی موسی، جادو نیست، و به همین سبب، با شجاعت و قاطعیّت تغییر مسیر دادند و عمرشان را که با گناه سحر سپری کرده بودند، با ایمان و شهادت به پایان رساندند. از اینجا به خوبی می فهمیم که برای تغییر در اعتقادات و رفتار افراد و جامعه های منحرف باید قبل از هر چیز به آنان آگاهی داد.
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊
🖐سلام مربّی و ستاره ساز عزیز
📚کتاب درسنامه زندگی با آیه ها ، با محتوایی متناسب با نیازهای جلسۀ خانگی قرآن کریم برای ماه مبارک رمضان امسال تولید شد.
ویژگی های متمایز با کتاب های دیگر زندگی با آیهها :
✅ قطع: رقعی
✅ به صورت درسنامه :۳۰درس
✅ هر درس از یک جزئ قرآن کریم
✅ ابتدای هر درس: سخنی با مربی
✅ انتهای هر درس: خود آموز و عهد آیه
مخاطب: مربیان جلسات قرآن
💰 قیمت پشت جلد: 110 هزار تومان
🏆 قیمت با تخفیف ویژۀ مربیان : 25 هزار تومان
📌جهت تهیۀ کتاب بر روی لینک زیر بزنید👇
https://setare114.porsline.ir/s/duqH4Wa
#ستاره_های_زمین #ستاره_ساز
#زندگی_با_آیه_ها #جلسات_خانگی_قرآن
10.67M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 روزمان را با قرآن آغاز کنیم | تلاوت ترتیل صفحه ۹۹ قرآن کریم شامل آیات ۱۲۸ تا ۱۳۴ سوره مبارکه نساء
💫 پیامبر (ص) میفرمایند: «اَهلُ القُرآنِ اَهلُ اللهِ وَخاصَّتُهُ» اهل قرآن اهل خدا و خاصان بارگاه اویند. (مجمع البیان ۱/۱۵)
🎙 استاد: منشاوی
••❀🏴 *جهادتبیین* 🏴❀••
🔺 ۷ رفتار اصلی انسان های دارای اعتماد بهنفس بالا
۱. از مسئولیت فرار نمیکنند. برای نمونه زمانی که با تاخیر به سرکار میرسند، ترافیک را بهانه نمیکنند.
۲. از انجام کارهای ترسناک خودداری نمیکنند و اجازه نمیدهند ترس زندگیشان را دربرگیرد و مانع تجربه کردن امور جدید توسط آنها شود که این امر باعث تقویت و پیشرفت شخصیت آنها خواهد شد.
۳. همواره در راحتی و رفاه به سر نمیبرند. زیرا میدانند ماندن در این وضعیت باعث ناکامی در رسیدن به آرزوهایشان خواهد شد و در صورتی که بخواهند موفق شوند باید راحت طلبی را کنار بگذارند.
۴. هرگز هیچکدام از کارهایشان را به زمان مناسب، شرایط مناسب، هفته بعد، هر زمان که وقت کافی وجود داشت موکول نمیکنند. بلکه بر انجام اقدامات لازم در زمان مناسب تاکید دارند.
۵. تلاش نمیکنند بر دیگران سلطه یابند و به واکنشهای منفی توجه نمیکنند.
۶. درباره مردم قضاوت و پیشداوری نمیکنند. زیرا آنها با خودشان به حدی مهربان هستند که نیازی به این ندارند که برای احساس برتر بودن در غیاب اطرافیانشان به آنها توهین کنند.
۷. خودشان را با هیچکس مقایسه نمیکنند و هرگز با هیچ کسی جز خودشان در گذشته رقابت نمیکنند.