eitaa logo
گریزهای مداحی و گریز های مناجاتی
3.8هزار دنبال‌کننده
1.8هزار عکس
564 ویدیو
801 فایل
گریز زیارت عاشورا ، دعای کمیل و دعای توسل و جوشن کبیر https://eitaa.com/gorizhaayemaddahi
مشاهده در ایتا
دانلود
گریزهای مداحی و گریز های مناجاتی
📻 بشنوید | ادامه نکات ۲۴ دی ۱۴۰۲ 🎤 #دکتر_محمد_فراهانی 🕌 مجمع یاس کبود 🗓 یکشنبه ۱۴۰۲/۱۰/۲۴ ✅ #آموزش
. سالها زوّاریت را آرزو کردم حسین (ع) هر کجا رفتم تو را من جستجو کردم حسین تا خراسان تا به قم تا حضرتِ عبدالعظیم پای هر مرقد تو را چون لاله بو کردم حسین سالها هر زائری می آمد از کرببلا تا که بوی تو بگیرم بوی او کردم حسین هر کجا نام تو بود آنجا بهشتم بود و هست من بهشتت را دو عالم آرزو کردم حسین همچنان در کربلا جاریست خون سرخِ تو مقتلت را من ز اشکم شستشو کردم حسین جسمِ خونینِ تو را دیدم میانِ قتلگه لعنتِ بسیار بر جانِ عدو کردم حسین واردِ صحن تو گشتم در شبستانِ ولا ای همه آمالِ من، من بر تو رو کردم حسین آنقدر شوقِ هوای صحن تو دارم به سر با تو در تنهاییِ خود گفتگو کردم حسین سالها با یا حسین از شورِ عشقت دم زدم تا سرِ خوانِ تو کسبِ آبرو کردم حسین قرهً العین نبی ای روح و جانِ فاطمه من دگر با روَضه ات عمری ست خو کردم حسین شاهِ بطحا از کرم این رو سیه را کن قبول این زبان را وقف تو در گفتگو کردم حسین جان اصغر روزیم کن تربت شش گوشه ات در قراق تو ز خونِ دل وضو کردم حسین(ع) ✍ .
Kashani-14021026-KhatareGheflat-09-Hkashani_Com.mp3
38.88M
📋 خطرِ غفلت؛ جلسه نهم 🎙 📆 سه شنبه ۲۶ دی ماه ۱۴۰۲
Kashani-14021026-NaghsheOlgouhayeMiyani-03-hkashani_Com.mp3
40.01M
📋 نقش الگوهای میانی در پیشبردِ اهدافِ اهل بیت علیهم السلام؛ جلسه سوم 🎙 📆 سه شنبه ۲۶ دی ماه ۱۴۰۲
. یا مَن اَرْجوهْ ! ببین دیدهٔ گریان دارم ذکرِ اَلعَفو به لب،حاجتِ غفران دارم همه خوبان به مناجات و دعا مشغولند من زِ تأثیرِ گنه حالِ پریشان دارم بسکه نَفسانیَتَم شعله به جانم انداخت خجلت از عترت و شرم از رخِ قرآن دارم یادِ تاریکی قبر و لحد و حشر و صراط دلِ آتشکده و سینه سوزان دارم خسته از معصیتم، کن به گدا لطف حسین من به آقاییِ بی حدّ تو ایمان دارم بدم اما ز غمِ کرببلایت عمری است ناله بر مرثیه های لبِ عطشان دارم یادِ آن پیکرِ زیرِ سُمِ اسبان رفته در دل غمزده ام درد فراوان دارم ✍ .
. دربارۀ امام جواد(علیه السلام) دهمين روز از ماه رجب، جشن ميلاد فرزند دردانه امام رضا(ع) و گل سرسبد جود و احسان، حضرت جوادالائمه(ع) است. امام جواد(ع) با حضورش بر روي کره خاکي، نهمين فروغ امامت را به ظهور رسانيد و بدين گونه پلي زد بين آسمان و زمين، تا آنان که آسماني اند، به دامانش درآويزند و به سرچشمه نور راه يابند. ايشان اولين امامي بود که در کودکي به امامت رسيد و تنها بيست و پنج سال، در ميان خاکيان زيست، و هنوز جوان بود که به سوي معبودش پر کيد و در جوارش آرميد. يکي از مشهورترين لقب هاي امام نهم، «جواد» به معني بخشنده است. آن حضرت در صفت بخشندگي و سخاوت مانند پدران بزرگوارش، نمونه و زبانزد بود. امام جواد(ع)، با وجود سن کم، در مناظره ها و بحث هاي علمي بسياري شرکت مي کرد که بعضي از آنها بسيار جالب توجه و شنيدني است. حل مشکلات بزرگ علمي و فقهي، اعجاب دانشمندان و عالمان هم دوره آن حضرت را برمي انگيخت. روايتي آموزنده از امام جواد (ع) : مرحوم شيخ مفيد رضوان اللّه تعالى عليه حكايت نموده است: روزى شخصى از امام محمّد تقى عليه السلام سؤ ال کرد: چرا اكثر مردم از مرگ مى ترسند و و از آن هراسناك مى باشند؟ امام جواد عليه السلام در پاسخ اظهار داشت : چون مردم نسبت به مرگ نادان هستند و از آن اطّلاعى ندارند، وحشت مى كنند و چنانچه انسان ها مرگ را مى شناختند و خود را از بنده خداوند متعال و نيز از دوستان و پيروان و اهل بيت عصمت و طهارت عليهم السلام قرار مى دادند، نسبت به آن خوش بين و شادمان مى گشتند و مى فهميدند كه سراى آخرت براى آنان از دنيا و سراى فانى ، به مراتب بهتر است . سپس افزود: سوگند به آن خدائى ، كه محمّد مصطفى صلى الله عليه و آله را به حقّانيّت مبعوث نمود، كسى كه هر لحظه خود را آماده مرگ بداند و نسبت به اعمال و رفتار خود بى تفاوت و بى توجّه نباشد، مرگ برايش بهترين درمان و نجات خواهد بود. و نيز مرگ تامين كننده سعادت و خوش بختى او در جهان جاويد مى باشد و او در آن سراى جاويد از انواع نعمت هاى وافر الهى ، بهره مند و برخوردار خواهد بود. ( اختصاص شيخ مفيد: ص 55.) .
4_246303695682142899.mp3
9.03M
اگر خواستید جملات عربی در مجلس بخوانید... ❗️ تکلیف ما با اشعاری که از کلمات (شراب ، می و پیمانه) استفاده شده چیست ⁉️ نوجوانان از چه پرده ای برای خواندن استفاده کنند ❓ یکی از رموز پیشرفت ما ...💯 🎤
. 🟢 فضائل امیرالمؤمنین(ع) به شماره درنمی‌آید رسول خدا صلّی‌الله‌علیه‌وآله‌وسلم می‌فرماید: «خداوند بلند مرتبه برای برادرم علی‌بن‌ابی‌طالب علیه‌السلام فضایلی قرار داده که از شدت بسیاری، به شماره در نمی‌آید. هر که فضیلتی از فضایل او را بخواند و به آن اقرار داشته باشد، خداوند از گناهان گذشته و آینده او در می‌گذرد. هر که یکی از فضایلش را بنویسد تا آنگاه که اثری از آن نوشته باقی باشد، فرشتگان پیوسته برایش استغفار می‌کنند.» «هر که فضیلتی از فضایل او را بشنود، خداوند آن دسته از گناهانش را که از راه گوش کسب کرده می‌بخشاید. هر که به نوشته‌هایی از فضائل او نظر افکند خداوند گناهان چشم او را می‌آمرزد.» سپس فرمود: «نگاه کردن به علی بن ابیطالب علیه‌السلام عبادت است و خداوند ایمان هیچ بنده‌ای را نمی‌پذیرد جز به ولایت او و برائت از دشمنان او.»(۱) رسول خدا صلّی الله علیه و آله و سلم می‌فرماید: «اگر باغها قلم شوند و دریا مرکب شود و جنّیان حسابگری کنند و آدمیان بنویسند، نمی‌توانند فضائل علی بن ابی طالب علیه‌السلام را جمع آورند و بر شمرند.»(۲) 📚منبع (۱) بحارالانوار، علامه مجلسی، ج ۲۶، ص ۲۲۹ (۲) بحارالانوار، علامه مجلسی، ج ۴۰، ص ۴۹ . ✅ امام علی(ع) محبوبترین فرد از مردان نزد پیامبر اکرم(ص) جمیع بن عمیر گوید که بر عایشه وارد شدم. در مورد علی (ص) سؤال کردم. عایشه گفت: او بهترین انسان است و در این مطلب شک و تردید نمی‌کند مگر کافر.(۱) همچنین می‌گوید: به او گفتم محبوبترین مردم نزد پیامبر اکرم (ص) چه کسی است؟ گفت: اما از مردان علی و از زنان فاطمه.(۲) 📚منبع (۱) تاریخ دمشق، ابن عساکر دمشقی (۲) المستدرک، حاکم نیشابوری، ج ۳، ص۱۵۴ ............ ❇️ اقرار همه پیغمبران به ولایت علی(ع) رسول اکرم (ص) می‌فرمایند: «به آن خدایی که جانم در دست قدرت اوست، آدم(ع) مستحق بخشش خداوند قرار نگرفت و توبه او قبول نشد مگر به واسطه اقرار به نبوت من و ولایت علی بن ابیطالب (ع) پس از من.» «به خدایی که جانم در دست اوست ابراهیم(ع) ملکوت آسمانها و زمین را ندید و خلیل حضرت حق نشد مگر به واسطه اقرار به پیغمبری من و جانشینی علی (ع) پس از من.» «به آن خدایی که جانم در دست اوست موسی(ع) مستحق تکلم و سخن گفتن با خداوند نشد مگر به واسطه اقرار به نبوت من و ولایت علی بن ابیطالب (ع) پس از من.» «عیسی(ع) مایه عبرت و پیغمبری نشد مگر به واسطه اقرار به نبوت من و ولایت علی(ع).» «به خدا قسم هیچ یک از پیغمبران به مقام پیغمبری نرسیدند مگر پس از اعتراف و شناسائی نبوت من و اقرار به ولایت علی بن ابیطالب(ع) و یازده فرزند از نسل مبارک او به عنوان وصی و جانشینان من.» 📚منبع تفسیر جامع، بروجردی، جلد ۱، ص ۸۸ .
. همینو اگه بفهمیم و عمل کنیم، کل جامعه رونق میگیره...اونم عمل به اوامر و نواحی قرآن و عترته 🟩 ولایت امیرالمؤمنین(ع) امام باقر(ع) درباره آیه ۶۶ سوره مائده(۱) می‌فرمایند: «مقصود از آنچه در تورات و انجیل و آیات الهی که بر آنها نازل شده، ولایت امیرالمؤمنین(ع) و فرزندانش می‌باشد که اگر مردم مطیع ولایت آن حضرات شوند نعمت الهی سرتاپای آنها را فرا می‌گیرد.»(۲) 📚منبع (۱) وَلَوْ أَنَّهُمْ أَقَامُوا التَّوْرَاةَ وَالْإِنْجِيلَ وَمَا أُنْزِلَ إِلَيْهِمْ مِنْ رَبِّهِمْ لَأَكَلُوا مِنْ فَوْقِهِمْ وَمِنْ تَحْتِ أَرْجُلِهِمْ ۚ مِنْهُمْ أُمَّةٌ مُقْتَصِدَةٌ ۖ وَكَثِيرٌ مِنْهُمْ سَاءَ مَا يَعْمَلُونَ اگر این مردم تورات و انجیل و آنچه را که از جانب پروردگار بر ایشان نازل شده برپا دارند هر آینه نعمت‌های الهی از بالای سر و زیر پایشان بر آنها نازل می‌شود. (۲) اصول کافی، شیخ کلینی، جلد ۲، صفحه ۷۸ .
. ✳️ علی(ع) همواره طاهر است رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم می‌فرماید: «تمام درهای بازشونده به مسجد را ببندید، جز در خانه علی.» و این بدان معناست که دیگران، طهارت دائمی برای ورود به مسجد را ندارند اما علی علیه‌السلام همواره طاهر است. 📚منبع کتاب شریف الغدیر، علامه امینی، ج۳، ص۲۱۱ «ابن حجـر عسقلانـی» در «فتـح البـاری ج۷ ص۱۴» می‌گوید: «بسیاری آن را نقل کرده اند و سندش قوی و معتبر است.» . ♻️ حدیث منزلت امام علی(ع) پیامبر(صلی الله علیه و آله) در شأن و منزلت علی(علیه السلام) فرمود: «أَنْتَ مِنِّى بِمَنْزِلَةِ هَارُونَ مِنْ مُوسَى إِلاَّ أَنَّهُ لاَ نَبِىَّ بَعْدِى.»(۱) «تو در نزد من مانند هارون برای موسی هستی، جز این‌که بعد از من پیامبری نیست.» این روایت تصریح دارد که بعد از پیامبر(صلی الله علیه و آله) مقام خلافت برای علی(علیه‌السلام) است، زیرا در این روایت علی(علیه‌السلام) به هارون تشبیه شده است و همه می‌دانند که هارون دارای مقام نبوت و خلافت بود. 📚منبع صحیح مسلم، دارالجیل، بیروت، ج ۷، ص۱۱۹ صحیح بخاری، دارطوق النجاة، ۱۴۲۲ ق، ج ۵، ص ۱۹ .......... 📣 ای علی(ع) تو از من هستی و من از تو هستم پیامبر(صلی الله علیه و آله) به علی(علیه‌السلام) فرمود: «أَنْتَ مِنِّي وَأَنَا مِنْكَ.»(۱) «تو از من هستی و من از تو هستم.» این روایت پیامبر و علی را جان یکدیگر معرفی می‌کند، زیرا فقط علی(علیه‌السلام) هم‌شأن و هم‌ردیف پیامبر(صلی الله علیه و آله) است و به فرموده حضرت: «يَا عَلِيُّ مَا عَرَفَ اللَّهَ حَقَّ مَعْرِفَتِهِ غَيْرِي وَ غَيْرُكَ وَ مَا عَرَفَكَ حَقَّ مَعْرِفَتِكَ غَيْرُ اللَّهِ وَ غَيْرِي.»(۲) «ای علی! کسی خداوند متعال را غیر از من و تو به حقیت ذاتش نشناخت و تو را غیر از خدا و من، آن‌گونه که شایسته توست، نشناخت.» 📚منبع (۱) صحیح بخاری، دارطوق النجاة، ۱۴۲۲ ق، ج ۵، ص ۱۸ (۲) مناقب، ابن شهر آشوب، ج ۳، ص ۲۶۷ ................. 📢 حدیث رایت خیبر این حدیث را پیامبر(صلی الله علیه و آله) در غزوه خیبر بیان فرمودند. وقتی که قلعه خیبر در محاصره مسلمین قرار گرفت، برخی از اصحاب بزرگ به همراه سربازانی برای فتح خیبر پیش‌قدم شدند ولی در نهایت هیچ‌کدام نتوانستند از دیوارهای بزرگ خیبر عبور و قلعه را فتح کنند. وقتی رسول خدا (صلی الله علیه و آله) این صحنه را مشاهده کردند فرمودند: «لأُعْطِيَنَّ هَذِهِ الرَّايَةَ رَجُلاً يَفْتَحُ اللَّهُ عَلَى يَدَيْهِ يُحِبُّ اللَّهَ وَرَسُولَهُ وَيُحِبُّهُ اللَّهُ وَرَسُولُه.» «فردا پرچم را به‌دست مردی خواهم داد که خداوند خیبر را به‌دست او فتح خواهد کرد. او فردی است که خدا و پیامبر را دوست دارد و خدا و پیامبر نیز او را دوست دارند.» فردای آن روز همه منتظر بودند تا ببینند پیامبر(صلی الله علیه و آله) پرچم را به‌دست چه کسی خواهد داد. حضرت فرمودند: «علی را بگویید بیاید.» عرض کردند: یا رسول الله! علی(علیه‌السلام) مریض است، چشم‌هایش درد می‌کند، حضرت مقداری از آب دهان مبارک را به چشم علی(علیه‌السلام) مالیدند و حضرت شفا پیدا کرد. سپس پرچم را به او دادند، حضرت علی (علیه السلام) به سمت رفتند و درب خیبر را از جا کنده و قلعه را فتح کردند. 📚منبع صحیح مسلم، دارالجیل، بیروت، ج ۷، ص ۱۲۱ صحیح بخاری، دارطوق النجاه، ۱۴۲۲ق، ج ۵، ص ۱۸ .
. 📗 نام علیه‌السلام بر ساق عرش أخبرنا محمد بن أحمد بن سهل النحوي إذناً قال: أخبرنا أبو الحسين محمد بن أحمد بن الطيب بن كماري الفقيه قال حدثنا العباد، قال: حدثنا محمد بن إسحاق، قال حدثنا أبو بكر الغرافي، قال: حدثنا إسماعيل ابن علية يرفعه إلى أبي الحمراء قال: سمعت رسول الله صلى الله عليه وسلم يقول: «لما أسري بي إلى السماء رأيت على ساق العرش الأيمن: أنا وحدي لا إله غيري غرست جنة عدن بيدي، محمد صفوتي أيدته بعلي.» رسول خدا (صلی الله علیه و آله) فرمودند: «وقتی به آسمان برده شدم، دیدم که بر ساق راست عرش نوشته شده بود»: «من خدای یگانه‌ای هستم که معبود دیگری با من نیست؛ بهشت جاودان را به دست خودم کشت نمودم و حضرت محمد(صلی الله علیه و آله) برگزیده‌ی من است که او را به وسیله‌ی علی(علیه‌السلام) تأیید و کمک کردم.» 📚منبع مناقب امیرالمؤمنین علی بن ابی‌طالب (علیه‌السلام)، ابن مغازلی، ص ۸۹ فرائد السمطین، جوینی، ج ۱، ص ۲۳۷ ..‌‌.‌..... 🌸 حدیث قدسی در مدح امام علی(ع) قال الله عزوجل: «یا محمد اقراء علی علی بن ابی طالب امیر المومنین فما سمیت بهذا احدا قبله ولا اسمی باحدا بعده.» «ای محمد، علی ابن ابی‌طالب را امیرالمؤمنین بخوان. قبل از او این نام را به کسی نگذارده و بعد از او به کسی نامگذاری نخواهم نمود.»(۱) قال الله عزوجل: «لو اجتمع الناس کلهم علی ولایت علی ما خلقت النار.» «اگر مردم بر ولایت علی(ع) می‌پیوستند آتش جهنم را خلق نمی‌کردم.»(۲) قال الله عزوجل: «قد جعلت علیا علما فمن تبعه کان هادیا.» «به تحقیق علی(ع) را علم (نشانه هدایت) قرار داده‌ام که پیرو او هدایت می‌یابد.»(۳) قال الله عزوجل: «یا محمد بک و به و بالائمه من ولده ارحم عبادی و امانی.» «ای محمد به واسطه تو و علی و امامانی که از فرزندان تو هستند به بندگانم رحم می‌کنم.»(۴) قال الله تبارک و تعالی: «الا یا ملائکتی و سکان جنتی بارکوا علی ابن ابی طالب حبیب محمد وفاطمه بنت محمد فقد بارکت علیهما.» «آگاه باشید ای فرشتگان و ساکنان بهشتم! به تحقیق من علی، حبیب محمد و فاطمه، دختر محمد را مجد و عظمت دادم و شما پیوسته نسبت به ایشان در این راستا باشید.»(۵) قال الله تبارک و تعالی: «به یقام دینی و تنفذ احکامی.» «بواسطه علی(ع) دین و دستوراتم بپا می‌شود.»(۶) قال الله تبارک و تعالی: «به اوحی عبادی و بلادی.» «بواسطه علی(ع) بندگانم و سرزمین‌های خودم را احیا می‌کنم.»(۷) قال الله تبارک و تعالی: «به یمیز حزب الشیطان من حزبی.» «بواسطه علی(ع) حزب شیطان از حزب خودم مشخص می‌شود.»(۸) قال الله تبارک و تعالی: «به اجعل کلمه الذین کفروا السفلی و کلمتی العلیا.» بواسطه علی(ع) وجود کافران و آثارشان را پست و آنچه را مربوط به من است والا قرار می‌دهم.»(۹) قال الله تبارک و تعالی: «لولا علی ما خلقت جنتی.» «اگر علی(ع) نبود بهشتم را نمی‌آفریدم.»(۱۰) قال الله تبارک و تعالی: «ان علیا امام الاولیاء.» «بطور یقین علی، امام دوستان درگاه الهی است.»(۱۱) قال الله تبارک و تعالی: «لا اله الا الله محمد رسول الله و نبی الرحمه و علی مقیم الحجه.» «معبودی جز الله نیست؛ محمد رسول‌خدا و پیامبر رحمت و علی(ع) بر پا کننده حجت است.»(۱۲) 📚منبع (۱) جواهر السنیه، شیخ حر عاملی، ص ۲۰۴ (۲) جواهر السنیه، شیخ حر عاملی، ص ۱۸۵؛ بحار الانوار، علامه مجلسی، ج ۳۹، ص۲۴۷ روایت ۴ (۳) جواهر السنیه، شیخ حر عاملی، ص ۲۰۳ (۴) جواهر السنیه، شیخ حر عاملی، ص ۱۸۴ (۵) جواهر السنیه، شیخ حر عاملی، ص ۱۸۳ (۶) جواهر السنیه، شیخ حر عاملی، ص ۱۸۴ (۷) همان (۸) همان (۹) همان (۱۰) جواهر السنیه، شیخ حر عاملی، ص ۲۱۱ (۱۱) کشف الغمه، اربلی، ج ۱ ص ۱۴۳ (۱۲) جواهر السنیه، شیخ حر عاملی، ص ۲۱۲ .
. ولادتی برائتی مهدوی جدید روی دست رباب اومده دُرّ ِ ناب هر دعایی میشه با نگاش مستجاب ماه خون خداس باب حاجات ماس باز دعای فرج بر لب شیعه هاس امام عصر،فدای اون، روی ماهت بیا که شد،علی اصغر چشم به راهت میخونیم یا اباصالح صدها تبریک ایشالا که ظهور تو باشه نزدیک اباصالح اباصالح آقا تبریک... 🌸🌸🌸🌸🌸 تهنیت ای آقام خنده هات مستدام یک سر اینجا بیا شادیتو من میخوام باشی غرق سرور غم بشه از تو دور باشه عیدیّ ما تعجیل ِدر ظهور ایشالا ما ببینیمِت روی منبر بشه برپا دیگه با تو جشن اصغر میخونیم یا اباصالح صدها تبریک ایشالا که ظهور تو باشه نزدیک اباصالح اباصالح آقا تبریک... 🌸🌸🌸🌸🌸 شیعه کن هِلهِله مهدی میده صِلِه وقتشه که بگیم لعنت ِحرمله ذکر صاحب دله ذکر هر کامله از ازل تا ابد لعنت حرمله میخونیم لعن این ملعون تا میتونیم یه روزی با فرج اونو می سوزونیم چقد زیباس تبسم بی بی رباب وقتی که حرمله پست میشه عذاب لعن اللهُ حرمله، لعن الله.... ✍علی مهدوی نسب(عبدالمحسن) 👇
. 47 سال از عمر شریف امام رضا علیه السلام می گذشت، ولی هنوز آن حضرت صاحب فرزند نشده بود. این موضوع برای شیعیان و دوستداران اهل بیت نگران کننده بود؛ زیرا همگان می دانستند که براساس روایات رسیده از پیامبر صلی الله علیه و آله وسلم و ائمه اطهار علیهم السلام ، امام نهم فرزند امام رضاست. به همین دلیل مشتاقانه در انتظار بودند تا خدای متعال پسری به ایشان عنایت بفرماید. گاهی بعضی از دوستان، از حضرت پرسش هایی در مورد امام بعدی می کردند. امام رضا علیه السلام آنان را دلداری می داد و می فرمود: «خداوند پسری به من خواهد داد که وارث من و امام پس از من خواهد بود». حساسیت مسئله جانشینی امام رضا علیه‌السلام زمانی بیشتر شد كه فرقه واقفیه كه بنا به دلایل مادی و تصرف سهم امام و عدم بازگرداندن آن به حضرت رضا علیه‌السلام ، قائل به غیبت امام كاظم علیه‌السلام شده بودند، و در تبلیغات خویش نداشتن فرزند پسر از سوی امام رضا علیه‌السلام را دلیل بر ادعای خود می‌دانستند. سرانجام روزهای انتظار به پایان رسید، گلشن رضوی به بوی خوش گل محمدی معطر شد و امام جواد علیه السلام در دهم رجب سال 195 هجری قمری در مدینه دیده به جهان گشود. روزى كه پدر بزرگوار امام جواد ـ عليه السلام ـ درگذشت، او حدود هشت سال داشت و در سن بيست و پنج سالگى به شهادت رسيد تولد امام جواد علیه‌السلام همه مورخين محل ولادت امام جواد عليه السلام را مدينه طيبه مي‌دانند ــ در سال 195 هجري قمري؛ برخی تولد حضرت را در شب جمعه و برخی روز جمعه ذكر كرده‌اند. مادر امام جواد از اهل بیت ماریة قبطیه مادر ابراهیم فرزند حضرت رسول خدا(ص) و بهترین زنان زمان خودش بود. حضرت رسول اکرم (ص) اشاره به این بانو و فرزندش فرمودند: پدرم به قربان پسر بهترین زنان که پاکیزه است . حكیمه خاتون دختر امام موسی كاظم علیه‌السلام روایت می‌كند كه: روزی برادرم حضرت رضا علیه‌السلام مرا طلبید و فرمود: ای حكیمه امشب فرزند مبارك خیزران متولد می‌شود و باید تو در وقت تولد او حاضر باشی. من در خدمت آن حضرت ماندم، تا اینکه خورشید امامت با به دنیا آمدنش حجره را نورانی كرد. امام رضا علیه‌السلام به حجره آمد نوزاد رو در آغوش گرفت، کامش رو با ترت جدش حسين عليه السلام برداشت، تو دهان نازنينش آب زمزم ، آب فرات ريخت، قطراتي از آب ريخت و در گهواره گذاشت. چون روز سوم ولادت فرا رسید، امام جواد علیه‌السلام دیده حقیقت‌بین خویش را به آسمان گشود و به سوی راست و چپ نظر كرد و به زبان فصیح ندا داد: "اشهد ان لا اله الا الله و اشهد ان محمداً رسول الله ." حکیمه می گوید هراسان برخاستم و نزد امام رضا عليه السلام رفتم و به آن حضرت گفتم:« من از اين کودک چيز شگفت‌آوري شنيدم.» امام فرمود: « چه چيز شگفت‌آوري از او شنيدي؟» و من آنچه را شنيده بودم بازگو کردم. امام فرمود:« اي حکيمه، آنچه از شگفتي‌هاي او خواهيد ديد، از آنچه شنيدي بيشتر است.» ولادت امام جواد علیه‌السلام تمامى شایعات مربوط به امام رضا علیه‌السلام را پایان بخشید و دلهره و اضطراب را از میان شیعیان زدود. بدین ‏جهت، امام رضا علیه السلام فرمود: این مولودى است كه براى ‏شیعیان ما «در این زمان‏» با بركت‏تر از او زاده نشده است. .
. 🔹 فضائل امام علی(ع) ۱- پیامبر گرامی اسلام صلی‌الله علیه و آله و سلم: «اوّلُ مَن صلّی مَعی علیٌّ.» «اول کسی که با من نماز گزارد، علی علیه‌السلام بود.» 📚منبع کنزالعمال، متقی هندی، ج ١١، ص ٦١٦ الفردوس، کاشف الغطاء، ج ١، ص ٢٧ ۲- پیامبر گرامی اسلام صلی‌الله علیه و آله و سلم: «إِنّ الملائکةَ صَلّت عَلَیَّ و علی عَلِیٍّ سَبْعَ سِنینَ قَبلَ أَنْ یُسلِمَ بَشَرٌ.» «هفت سال پیش از آنکه بشری مسلمان شود، فرشتگان بر من و علی صلوات و درود می‌فرستادند.» 📚منبع کنزالعمال، متقی هندی، ج ١١، ص ٦١٢ مختصر تاریخ دمشق، ابن‌منظور، ج ١٧، ص ٣٠٥ ۳- پیامبر گرامی اسلام صلی‌الله علیه و آله و سلم: «لَولاکَ (یا علیُّ) ما عُرِفَ المؤمنونَ مِنْ بعدی.» «اگر تو (یا علی) نبودی، مؤمنان بعد از من، از دیگران تمییز داده نمی‌شدند.» 📚منبع کنزالعمال، متقی هندی، ج ١٣، ص ١٥٢ الریاض‌النضرة، محب‌الدین طبری، ج ٣، ص ١٧٣ ۴- پیامبر گرامی اسلام صلی‌الله علیه و آله و سلم: «النَّظَرُ اِلی وَجهِ عَلیٍّ عِبادَةٌ.» «نگاه کردن به سیمای علی علیه‌السلام عبادت است.» 📚منبع مستدرک، حاکم نیشابوری، ج ٣، ص ١٤٢ الریاض النضرة، محب‌الدین طبری، ج ٣، ص ١٩٧ مناقب، ابن مغازلی، ص ٢٠٦ ۵_ پیامبر گرامی اسلام صلی‌الله علیه و آله و سلم: «علیٌّ مِنّی بِمنزِلةِ رَأسی مِن بَدَنی.» «علی(ع) برای من، هم‌چون سر من است برای پیکر من.» 📚منبع تاریخ بغداد، بغدادی، ج ٧، ص ١٢‌ کنزالعمال، متقی هندی، ج ١١، ص ٦٠٣ ۶- پیامبر گرامی اسلام صلی‌الله علیه و آله و سلم: «کنتُ انَا و علیٌّ نوراً بین یَدَیِ اللهِ تعالی قَبل أَن یُخلقَ آدمُ بأَربَعَةِ عَشَرَ اَلفَ عامٍ!» «من و علی(ع) چهارده هزار سال پیش از خلقت آدم(ع) نوری بودیم که در ساحت قدس خدای متعال به سر می‌بردیم!» 📚منبع الریاض النضرة، محب‌الدین طبری، ج ٣، ص ١٢٠ میزان الاعتدال، ذهبی، ج ١، ص ٢٣٥ ۷- پیامبر گرامی اسلام صلی‌الله علیه و آله و سلم: «علیٌّ مَعَ‌ الحَقِّ وَالحَقُّ مَعَ عَلِیٍّ وَلَنْ یَفتَرِقا حَتّی یَرِدا عَلیَّ الحَوضَ یَومَ القیامَة.» «علی با حق است و حق با علی است، این دو هرگز از یکدیگر جدا نمی‌شوند تا در روز قیامت در کنار حوض کوثر بر من وارد شوند.» 📚منبع تاریخ بغداد، بغدادی، ج ١٤، ص ٣٢١ تاریخ مدینه دمشق، ابن عساکر، ج ٣، ص ١٥٣ ۸_ پیامبر گرامی اسلام صلی‌الله علیه و آله و سلم: «لَوأَنَّ الغِیاضَ أَقلامٌ والبَحْرَ مِدادٌ والجِنَّ حُسّابٌ والإِنسَ كُتّابٌ ما اَحْصَوْا فضائلَ علیِّ بن ابی‌طالب علیه‌السلام!» «اگر تمام درختان قلم، و دریاها جوهر، و جنیّان حسابگر و آدمیان نویسنده شوند نخواهند توانست فضائل علی بن‌ ابی‌طالب علیه‌السلام را اِحصا و شمارش نمایند!» 📚منبع تذکرة الخواص، ابن الجوزی، ص ١٣ کفایة‌الطالب، گنجی شافعی، ص ١٢٤ـ١٢٣ ۹_ پیامبر گرامی اسلام صلی‌الله علیه و آله و سلم «ما مَرَرْتُ بسماءٍ اِلّا و أهلُها یُشتاقُون اِلی علیِّ بنِ ابی‌طالب و ما فی‌الجَنَةِ نبیٌّ اِلّا و هو مشتاقٌ الی علیِّ بن ابی‌طالب.» «(در معراج) از هیچ آسمانی گذر نکردم مگر اهلش را مشتاق دیدار علی بن‌ابی‌طالب علیه‌السلام دیدم و در بهشت هیچ پیغمبری نبود مگر اشتیاق دیدار علی بی ابی‌طالب علیه‌السلام را داشت.» 📚منبع الریاض النضرة، محب‌الدین طبری، ج ٣، ص ١٢٠ ذخائر العقبی، محب‌الدین طبری، ص ٦٤ ۱۰- پیامبر گرامی اسلام صلی‌الله علیه و آله و سلم: «زَیّنوا مجالِسَکُم بِذِکرِ عَلیٍّ.» «همایش‌ و محافل خود را با ذکر و یاد علی(ع) مُزیّن نمائید.» 📚منبع مناقب، ابن مغازلی، ص ٢١١ ۱۱- پیامبر گرامی اسلام صلی‌الله علیه و آله و سلم: «لَو أنَّ السَمواتِ و؛َالأرضَ وُضِعَت فی کفّة میزانٍ وَ وُضِعَ ایمانُ عَلیٍّ فی کفَّةِ میزانٍ لَرُجِّحَ ایمانُ عَلِیٍّ عَلَی السّموات وَالأرض.» «اگر آسمان‌ها و زمین را در یک کفه ترازو بگذارند و ایمان علی(ع) را در کفه دیگر، ایمان علی(ع) بر آسمان‌ها و زمین برتری خواهد یافت.» 📚منبع کفایة‌الطالب، گنجی شافعی، ص ٧٧ کنزالعمال، متقی هندی، ج ١١، ص ٦١٧ ۱۲- پیامبرگرامی اسلام صلی‌الله علیه و آله و سلم فرمودند: «انتَ یا علیُّ بِمَنزِلَةِ الکَعبةِ تُؤتی ولاَتأتی.» «تو (یاعلی) همانند کعبه‌ای، همه به سوی تو رو می‌آورند (به تو نیازمندند) و تو به سوی کسی رو نمی‌آوری (به کسی نیاز نداری).» 📚منبع اسدالغابة، ابن اثیر، ج ٤، ص ٣١ .
. 🌸 شباهت امام علی(ع) به پیامبران الهی ۱- پیامبر گرامی اسلام صلی‌الله علیه و آله و سلم: «مَن اَرادَ أَن یُنْظُرَ اِلی آدَمَ فی عِلمِهِ و الی نوحٍ فی تقواهُ و اِلی ابراهیمَ فی حِلمِهِ و اِلی موسی فی هَیبَتهِ وَ اِلی عیسی فی عبادَتِهِ فَلیَنظُر الی علیِّ بنِ ابی‌طالب.» «هر کس بخواهد به علم آدم و پارسائی نوح و بردباری ابراهیم(ع) و هیبت موسی(ع) و عبادت عیسی(ع) نظر کند باید که به علی بن‌ ابی‌طالب(ع) نظر نماید.» 📚منبع مناقب، خوارزمی، ص ٥٠ ۲- سلیم بن قیس هلالی می‌گوید پیامبر(ص)فرموده است: «نرمی رفتار علی(ع) به نرمی رفتار حضرت لوط علیه‌السّلام، و اخلاق او به اخلاق حضرت یحیی علیه‌السّلام، و زهد او به زهد حضرت ایّوب علیه‌السّلام، و سخاوت او به سخاوت حضرت ابراهیم علیه‌السّلام، و زیبایی او به زیبائی حضرت سلیمان بن داود علیه‌السّلام، و قوّت او به قوّت حضرت داود علیه‌السّلام شباهت دارد.» 📚منبع اسرار آل محمد، سلیم بن قیس هلالی، ص۶۸۰ .
. انی سلم لمن سالمکم و حرب لمن حاربکم 🌹 شیعیان امام علی(ع) ۱- پیامبر گرامی اسلام صلی‌الله علیه و آله و سلم: «إِنَّ هذا (علیّاً) و شیعتَه هُمُ الفائزونَ یَومَ القِیامة.» «این علی(ع) و شیعیان او هستند که در روز قیامت کامیاب و رستگار خواهند بود.» 📚منبع تفسیر الدر المنثور سورة بیّنه، سیوطی، آیة ٧ الفردوس، کاشف الغطاء، ج ٣، ص ٦١ وسیلة المتعبّدین، موصلی، ج ٥، قسمت ٢، ص ١٧٠ ۲- پیامبر گرامی اسلام صلی‌الله علیه و آله و سلم: «یا علی! إنّ شیعتَکَ عَلی منابِرَ مِن نورٍ مُبیَضَّةً وَجوهُهُم حَوْلی، أَشفَعُ لَهُم وَ یکُوُنونَ فی‌الجّنةِ جیرانی.» «یا علی! شیعیان تو در قیامت بر فراز منبرهایی از نور و با چهره‌های سفید و درخشان در پیرامون من هستند، آنان را شفاعت می‌کنم و در بهشت در جوار من خواهند بود.» 📚منبع شرح نهج البلاغه، ابن ابی‌الحدید، ج ٩، ص ١٥٨ مجمع‌الزوائد، هیثمی، ج ٩، ص ١٣١ ینابیع المودة، قندوزی حنفی، ص ٦٣ ۳- پیامبر گرامی اسلام صلی‌الله علیه و آله و سلم: «اذا کانَ یومُ القیامَة وَ نُصِبَ الصِّراطُ عَلی شَفیرِ جَهنّمَ لَم یَجُزْ اِلّا مَن مَعَهُ کِتابُ علیِّ بنِ ابی‌طالب.» «روزی که قیامت بر پا می‌شود و پل صراط بر کناره جهنم نصب می‌گردد هیچ کس حق عبور از آن را نخواهد داشت مگر اینکه برگه اجازه علی بن ابی‌طالب را به همراه داشته باشد.» 📚منبع مناقب، ابن مغازلی، ص ١٤٢ فرائدالسمطین، محمد جوینی، ج ١، ص ٢٨٩ . 📗 فوائد محبت امام علی(ع) ۱- پیامبر گرامی اسلام صلی‌الله علیه و آله و سلم: «عُنوانُ صَحیفَةِ المُؤمِنِ حُبُّ عَلیِّ بن ابی‌طالب علیه‌السلام.» «سرلوحه پرونده هر مؤمن (در روز قیامت) دوستی و محبت علی بن ابی‌طالب علیه‌السلام است.» 📚منبع مستدرک، حاکم نیشابوری، ج ٣ کنزالعمال، متقی هندی، ج ١١، ص ٦١٥ ۲- پیامبر گرامی اسلام صلی‌الله علیه و آله و سلم: «لَوِإجتَمَعَ الناسُ عَلی حُبِّ عَلِیّ بنِ ابی‌طالبٍ لَما خَلَقَ اللهُ النارَ!» «اگر تمام مردم در دوستی و محبت علی بن ابی‌طالب علیه‌السلام یکدل بودند و وحدت کلمه داشتند، خداوند آتش جهنم را هرگز نمی‌آفرید!» 📚منبع مقتل‌الحسین، خوارزمی، ج ١، ص ٣٨ الفردوس، کاشف الغطاء، ج ٣، ص ٣٧٣ ۳- پیامبر گرامی اسلام صلی‌الله علیه و آله و سلم: «حُبُّ عَلّیِ بنِ ابی‌طالبٍ یأکُلُ اُلذّنوبَ کما تَأکُلُ النارُ الحَطَبَ.» «محبت و دوستی علی بن ابی‌طالب (آنچنان) گناهان را نابود می‌کند همانند آتش که (با حرص و وَلَع) هیزم را می‌خورد و نابود می‌نماید.» 📚منبع کنزالعمال، متقی هندی، ج ١١، ص ٦٢١ الفردوس، کاشف الغطاء، ج ٢، ص ١٤٢ الریاض النضره، محب‌الدین طبری، ج ٣، ص ١٩٠ ۴- قال رسول الله(ص): «و الذَی بَعَثَنی بِالحَقِ نَبیاً لا یَقبلُ اللهُ مِنْ عَبدٍ حَسَنَهً حتی یَسْألَهُ عَن حُبِّ عَلیِ بن ابیطالب علیه السلام.» «به آنکه مرا به حق به پیامبری برگزید، خدا از بنده‌ای حسنه‌ای را قبول نمی‌کند مگر آنکه از او درباره محبت علی(ع) سوال کند.» 📚منبع بحارالانوار،‌ علامه مجلسی، ج۳۹، ص۱۶۰ ۵- قال رسول الله (ص): «وَ الَذی نَفْسی بِیَدِهِ لو عَمِلَ احَدُکُم عَملَ سَبعینَ نَبیاً لَم یَدخُل الجَنَه حَتی یُجِبَ هذا اَخی عَلیاً و وُلدِهِ.» «به آنکه جانم در دست اوست، اگر کسی از شما مانند عمل هفتاد پیامبر عمل کند، وارد بهشت نخواهد شد مگر آنکه این برادرم علی(ع) و فرزندانش را دوست داشته باشد.» 📚منبع بحارالانوار، علامه مجلسی، ج۲۷، ص۱۹۶ 📣📣 پرواضح است که محبت در روایات فوق به معنای عشقی است که توام با عمل باشد و منجر به اطاعت معشوق گردد. زیرا فرموده اند: «ان المحب لمن احب مطیع: قطعا عاشق از محبوبش اطاعت می‌کند.» 👆 اللهم اجعل محیای محیا محمد و آل محمد .
. هرکس‌که‌علی‌دوست‌بُوَد اهل‌ِبهشت‌است این جمله ز گهواره و تا گور نوشت است فرمود : به حُب علی، اولاد بسنجید... گرهست‌علی‌دوست‌بدان‌پاک‌سرشت‌است *قال رسول الله صلی الله علیه وآله- فی صفة علی علیه السلام-: یا أیهَا النّاسُ، إمْتَحِنُوا أوْلادَکمْ بِحُبِّهِ، فَإِنَّ عَلِیاً لا یدْعُو إلی ضَلالَةٍ وَ لایبْعُدُ عَنْ هدی، فَمَنْ أحَبَّهُ فَهُوَ مِنْکمْ، وَ مَنْ أبْغَضَهُ فَهُو لَیسَ مِنْکمْ. رسول خدا صلی الله علیه وآله در صفت علی علیه السلام فرمود: ای مردم! فرزندانتان را به دوستی علی علیه السلام آزمایش کنید، زیرا علی به گمراهی نمی خواند، و کسی را از هدایت دور نمی نماید، هر فرزندی او را دوست داشت از شماست (حلال زاده است) و هر فرزندی او را دشمن داشت، از آن شما نیست (نامشروع است). تاریخ دمشق (ترجمة الامام علی علیه السلام) ................... 📗 ولایت امام علی(ع) ۱- پیامبر گرامی اسلام صلی‌الله علیه و آله و سلم: «اِنّ علیاً وَلِیُّکُمُ بَعدی.» «علی(ع) بعد از من مولی و صاحب ‌اختیار شما است.» 📚منبع کنزالعمال، متقی هندی، ج ١١، ص ٦١٢ الفردوس، کاشف الغطاء، ج ٥، ص ٢٩٢ ۲- پیامبر گرامی اسلام صلی‌الله علیه و آله و سلم «اِنَّ عَلیّاً مِنّی و اَنَا مِنهُ وَ هُوَ وَلیُّ کُلِّ مُؤمنٍ بَعدی.» «همانا علی از من است و من از علی هستم، هر مؤمنی بعد از من، علی مولی و صاحب ‌اختیار او است.» 📚منبع مُسند احمد، حنبل بغدادی، ج ٤، ص ٤٣٨ خصائص، نسائی، ص ٢٣ ۳- پیامبر گرامی اسلام صلی‌الله علیه و آله و سلم: «مَن کُنتُ مَولاهُ فَعَلِیٌّ مولَاه اَللّهمَّ والِ مَنْ والاه وَ عادِ مَن عاداه.» «هرکس که من مولا و صاحب ‌اختیار او هستم، علی نیز مولا و صاحب اختیار اوست. بارالها! هر کس که ولایت علی را پذیرفت تو ولی او باش و هر که با او دشمنی كرد تو نیز دشمن او باش.» 📚منبع کنزالعمال، متقی هندی، ج ١١، ص ٦٠٩ سنن، ترمذی، ج ٥، ص ٦٣٣ مستدرک، حاکم نیشابوری، ج ٣، ص ١٠٩ ۴- پیامبر گرامی اسلام صلی‌الله علیه و آله و سلم: «هذا (علیٌّ) اَخی وَ وَصِیّی وَ خلیفَتی مِن بَعدی فَاسمَعموا لَهُ و أَطیعوا.» «این (علی) برادر و جانشین من و خلیفه بعد از من بر شما است. گوش به فرمان او باشید و از وی اطاعت نمایید.» 📚منبع تاریخ طبری، ج ٢، ص ٣٣١ الکامل، ابن اثیر، ج ٢، ص ٦٣ شرح نهج‌البلاغه، ابن‌ابی‌الحدید، ج ١٣، ص ٢١١ کنزالعمال، متقی هندی، ج ١٣، ص ١٣١ معالم التنزیل، بغوی، ج ٤، ص ٢٧٩ ۵- پیامبر گرامی اسلام صلی‌الله علیه و آله و سلم: «انتَ (یا علیُّ) تُبَیِّنُ لِأُمَّتی مَا اختَلَفوا فیه بَعدی.» «تو (یا علی) بعد از من، آنچه امّت من در آن اختلاف خواهند داشت برای آنان روشن خواهی ساخت.» 📚منبع تاریخ بغداد، بغدادی، ج ٤، ص ٣٤٨ مستدرک، حاکم نیشابوری، ج ٣، ص ١٢٣ .
. يحيى صنعانى گويد: 🌷دَخَلْتُ عَلى أَبِى‏الْحَسنِ‏الرِّضا علیه‏السلام وَ هُوَ بِمَکَّةَ وَ هُوَ یُقَشِّرُ مَوْزا وَ یُطْعِمُهُ أباجَعْفَرَ علیه‏السلام. فَقُلْتُ لَهُ: جُعِلْتُ فِداکَ هذاَ الْمَولُودُ الْمُبارَکُ؟ قالَ: نَعمْ یا یَحْیى هذا الْمَولُودُ الَّذى لَمْ یُولَدْ فىِ‏الإسْلامِ مِثْلُهُ مَوْلُودٌ أعَـظَمُ بَرَکَةً عَلى شیعَتِـنا مِنْهُ🌷 🌼امام رضا در مکه بود. من بر او وارد شدم، در حالى که او موزى را پوست مى‏‌کند و به امام‏ جواد علیه ‏السلام مى‌‏خورانید. عرض کردم فدایت گردم این است همان مولود مبارک؟ حضرت رضا علیه السلام فرمودند: آرى اى یحیى! این نوزادى است که پر برکت‌‏تر از او در اسلام براى شیعیان ما متولد نشده است🌼 کافى 6: 360 بحار الانوار ............ . علیه السلام در ماه خدا ، طلوع کردی چون ماه از برکت تو، شکسته شد ، پشت گناه مانند تو دیگر به جهان (لم یولد) لا حول ولا قوه الا بالله 🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸 نام تو حلاوت است مثل صلوات جود است و اجابت است مثل صلوات ریزد گل نور ، از آسمان هشتم میلاد تو برکت است مثل صلوات 🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸 ✍ .
. کلیم پسر عمران می‌گوید: هنگامی که امام جواد علیه السلام چشم به دنیا گشود، حضرت رضا علیه السلام به یاران خود فرمود : این مولود همانند موسی بن عمران، شکافنده دریاهاست و همانند عیسی بن مریم، مادرش مقدس و پاک است.  سپس شهادت فرزندش را پیشگویی فرمود و در طول شب، در کنار گهواره‌اش با او مشغول صحبت بود. 📚بحارالانوار، ج ۵۰، ص ۱۵، ح ۱۹٫ .............. ولادت امام جواد علیه السلام در شان شهی که برکت افلاک است گفت این سخن آنکه بضعه ی لولاک است موساست جوادم ، که شکافد دریا عیساست ، که مادرش چو مریم پاک است .
. ✅ شأن امام علی(ع) ۱- قال النبی(ص): «اِنَّ شَأنَ عَلیٍّ عَظیم،‌اِنَّ حالَ عَلیٍّ جَلیلٌ، اِنَّ وزنَ عَلِیٍّ ثَقیلٌ ما وُ ضِعَ حُبُ عَلیٍّ فِی میزانِ اَحَدٍ الا رَجَح عَلی سَیِئاتِهِ.» «شأن علی، عظیم، حال علی، با شکوه، وزن(ایمان) علی، سنگین است. عشق علی، در میزان هیچ کسی قرار داده نمی‌شود مگر آنکه بر کفه گناهانش برتری (و سنگینی) پیدا می‌کند.» 📚منبع بحارالانوار، علامه مجلسی، ج ۳۹، ص۲۶ ۲- پیامبر گرامی اسلام صلی‌الله علیه و آله و سلم: «ایُّها‌َالناس، اِمتَحِنوا أولادَکُمْ بِحُبّ عَلِیٍّ. فَمَن أَحَبّهُ فَهُو منکُم وَ مَن اَبغَضَهُ فَلَیسَ مِنکُم!» «ای مردم! بچه‌های خود را به محبّت علی(ع) بیازمایید، هر کس که علی را دوست داشت او فرزند شما (و حلال‌زاده) است و آن کس که او را دشمن داشت او فرزند شما (و حلال‌زاده) نیست!» 📚منبع تاریخ‌ امیرالمؤمنین(ع)، ابن‌عساکر، ص ٢٥٥ ۳- پیامبر گرامی اسلام صلی‌الله علیه و آله و سلم: «یا علی! ما کنتُ أُبـالی مَنْ ماتَ مِن أُمَّتی وَ هُوَ یُبْغِضُکَ ماتَ یَهُودیّاً او نَصرانیّاً!» «یا علی! هر کس از امّت من تو را دشمن بدارد، دیگر برای من مهم نیست او یهودی خواهد مرد یا مسیحی!» 📚منبع الفردوس، کاشف الغطاء، ج ٥، ص ٣١٦ مناقب، ابن مغازلی، ص ٥٠ ۴- پیامبر گرامی اسلام صلی‌الله علیه و آله و سلم: «اَلّلهمَّ أَئْتِنی بِأحَبِّ خَلقِکَ اِلَیکَ یأکُلُ مَعی هذاَالطَّیرَ. فَجاءَ عَلٌّی(ع) فَأَکَلَ مَعَه.» «پرنده‌ای بریان در محضر پیغمبر اکرم صلی‌الله علیه و آله بود. حضرت عرض کرد: بارالها! محبوب‌ترین خلق خود را برسان تا با من هم‌خوراک این پرنده شود. در این هنگام علی علیه‌السلام رسید و از آن پرنده تناول نمود.» (این حدیث مشهور بنام «حدیثُ‌الطَّیر» معروف است.) 📚منبع سنن، ترمذی، ج ٥، ص ٦٣٦ مستدرك، حاكم نیشابوری، ج ٣، ص ١٣٠ـ١٣٢ ۵- پیامبر گرامی اسلام صلی‌الله علیه و آله و سلم: «یا عائشه! إنَّ هذا (علیّاً) اَحبُّ الرّجالِ اِلَیَّ و أکرَمُهُم عَلیَّ فَاعْرِفی حَقَّهُ وَ اَکرِمی مَثواهُ.» « ای عایشه! این (علی) محبوب‌ترین مردان و گرامی‌ترین آنان در نزد من است. تو حقانیت و موقعیّت او را بشناس و مقام و منزلتش را گرامی بدار.» 📚منبع اسدالغابة، ابن اثیر، ج ٥، ص ٥٤٨ ذخائر العقبی، محب‌الدین طبری، ج ١، ص ٦٢ الریاض‌النضرة، محب‌الدین طبری، ج ٣، ص ١١٦ .