فرآیند تولید ظلم
استخراج، تولید، توزیع، مصرف و دفع پنج مرحله اقتصاد مواد هستند.
کاپیتالیسم در چند قرن اخیر فرایندی را ایجاد کرده است و سیستم عاملی را بر روی این سیستم نصب کرده که منجر به یک ظلم و تبعیض غیرقابل تصور برای بشر شده است. ظلمی که در نتیجه آن میلیاردها نفر مزدور و اسیر و اجیر و مستعمره تعداد معدودی شدهاند.
اما شروع ماجرا از کجا بود؟
1. استعمار و استثمار منابع طبیعی و نیروی کار کشورها توسط معدودی از حکومتها
با مصرف و نابودی منابع طبیعی توسط برخی کشورها به صورت فزاینده نابرابری و بی عدالتی بنا نهاده شد. نفت و گاز و معادن کشورهای مستعمره غارت شد و برخی کشورها با این کار از بقیه کشورها ثروتمندتر شدند. (همین امروز اگر بقیه کشورها مانند آمریکا از منابع استفاده کنند به پنج کرهی زمین نیاز خواهیم داشت)
آلودگی ناشی از استفاده جنون آمیز از منابع طبیعی نیز دودش در چشم کشورهای فقیرشده رفت و رفاهش در جیب کشورهای استعمارگر
نادیده گرفتنِ شروع ماجرا و انباشت ظلم تاریخی که کشورهای استعمارگر خلق کردند، قضاوت ما را با خطای فاحشی رو به رو میکند و در حقیقت پاک کردن صورت مساله است.
2. طبیعتا با در دست گرفتن منابع طبیعی و در کنار آن استثمار نیروی کار (مانند بردهها) جریان تولید انبوه نیز در این کشورها شکل گرفت و کشورهای دارای منابع طبیعی تبدیل شدند به مصرفکننده کالاهای وارداتی و فروشنده مواد خام.
باثروتمند شدن این کشورها خرید و انحصار دانش نیز امکان پذیر شد
دو عنصر منابع طبیعی و دانش در اختیار این کشورها قرار گرفت و فقط مانده بود عنصر کلیدی سوم: پول
در جریان جنگ جهانی دوم و با بستهشدن قرارداد برتون وودز و سپس با لغو یکطرفه و ظالمانه این قرارداد سیل طلا (سه چهارم طلاهای دنیا) به سمت آمریکا گسیل و سپس در آنجا حبس شد.
نظام سرمایهداری لیبرال در اینجا به صورت کامل شکل گرفت و سه عنصر اصلی تولید از مردم گرفته و در دست عدهای معدود قرار گرفت. حالا چند میلیارد نفر باید مزدور شوند و دیگر توان فرار از این زندان را ندارند. "اضطرار" کارگر برای مزدور شدن آزادی انتخاب او را بی معنا و خالی از ارزش میکند.
3. در مرحله توزیع، نظام سرمایهداری با ایجاد شبکهی توزیع انبوه (فروشگاههای زنجیرهای و سپس فروشگاههای رودخانهای اینترنتی مثل آمازون) علاوه بر انحصار در استخراج و انحصار در تولید، انحصار در توزیع را هم به وجود آورد.
انحصار در توزیع یعنی گروگان گرفتن همان بازار انحصاری!!!
مدیریت عرضه در بازار کاملا در دست سرمایهداران و به تعبیر دقیقتر به دست کشورهای سرمایهداری افتاد. حلقهی بستهی سرمایهداران الیگارشیک و خاندانهای زرسالار که تمام بازارهای انرژی، پولی و مالی دنیا را در دست دارند. مرگانها، راکفلرها، روچیلدها، ساموئلها، ساسونها و...
4. قلب سیستم مصرف است. باید چرخ دنده مصرف بچرخد تا نظام سرمایه داری بتواند از نیروی کار بیشتر استفاده کند و جیب نیروی کار را بیشتر خالی کند. بیشتر منابع طبیعی غارت کند و بیشتر پول چاپ کند. مصرف دو بال مهم دارد
1. مد و طراحی صنعتی (برای کوتاه کردن طول عمر کالاها)
2. تبلیغات
مد و طراحی صنعتی یک هدف بیشتر ندارد. آن هم این است که شما در کوتاه ترین زمان ممکن کالایی را که خریده اید به مرحله پنجم بفرستید و به سراغ خرید کالای جدید بروید. طراحان صنعتی در مورد این مساله کاملا صراحت دارند
اما تبلیغات
در باب تبلیغات بحث بسیار است
اما خلاصه ماجرا این است که ثروتمندان در طول یک قرن اخیر قدرتی را در دست گرفتند که از هر قدرت دیگری بزرگتر و موثر است. قدرت رسانه.
رسانه ها نیز به شکل کاملا انحصاری در اختیار سرمایه داران قرار دارد. حتی شبکه های به اصطلاح اجتماعی!
کاملا انحصاری و مدیریت شده.
با استفاده از این قدرت عملا امکان رقابت به صفر میل کرد. یعنی تمام بازارهای دنیا در انحصار کسانی قرار گرفت که توانایی خریدن رسانه ها را داشته باشند و هیچ کسی حتی توان ورود به بازار انحصاری موسوم به بازار آزاد را ندارد مگر همین کشورها و همین تعداد معدود از سرمایهداران بزرگ
چارچوب انحصارات مختلفی که در مراحل فوق ملاحظه کردید با یک قفل دیگر به معنای واقعی کلمه غیرقابل نفوذ میشود. قوانین مالکیت معنوی و کپی رایت.
علاوه بر اینکه مالکیت غیرمشروع یک مخلوق اجتماعی (دانش و تکنولوژی) را به رسمیت شمردند حتی یک قدم جلوتر رفتند و انحصار آن را هم تقنین کردند
در نهایت مردم دنیا در یک دنیای کاملا آزاد با شرایطی مواجه شدند که مجبور به فروش منابع طبیعی به ثمن بخس هستند. مضطر به مزدوری برای عدهای معدود هستند. محکوم به خرید از بازارهای معینی هستند و باید دائما مصرف کنند تا ارزش اجتماعی شان خدشه دار نشود.
اسیران این آزادی به مرحله 5میروند
فرآیند تولید ظلم در دنیای سرمایهداری. گذشتهها نگذشته.pdf
140.8K
#گذشتههانگذشته...
خلاصهای از فرآیندی که در دنیای سرمایهداری بر سر مردم دنیا آمده است به زبان ساده
هدایت شده از دکتر حمیدرضا مقصودی
این نظرسنجی برای من خیلی معنا داشت اینکه بیش از 56 درصد از پاسخدهندگان گزینه واردات را اولین راه ندانستند و رفع انحصار داخلی و حضور مردم در اقتصاد (گزینه سه و چهار) را راه حل مناسب دانستند.
یعنی مردم به لحاظ ذهنی برای پذیرش پارادایم و نظام #اقتصاد_اسلامی آماده هستند.
حتی وقتی هیچ مطلبی در مورد گزینه ۳و۴ نشنیدهاند و سالها فقط و فقط گزینه ۲ بعنوان راهکار مطرح شده است.
☘️کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی☘️
https://eitaa.com/hamidrezamaghsoodi
وضعیت امروز #خودرو نتیجهی همان شعاری است که قبل از انقلاب داده شد: #هر_ایرانی_یک_پیکان
این یعنی صنعت خودرو ایران از ابتدا برای مونتاژ و برای عقبماندگی طراحی شده بود
طبیعتا هر ایرانی یک پیکان یعنی تا سی سال آینده درجا زدن
طبیعتا هر ایرانی یک پیکان یعنی انحصار.
این بنای کج صنعت خودرو بوده است...
البته همین هم غنیمت است. برخی کشورها همین را هم نداشته اند. درست است از کیفیت خودرو راضی نیستیم. اما مثل عراق هم نیستیم که نفت بفروشیم و خودرو بخریم ولی آفتابه هم نتوانیم بسازیم. جایی هم که کیفیت را بالابرده ایم قیمت بالاست. ایرادات را همه میدانند.
اما راهکار چیست؟
طبیعتا وقتی یکی از ایرادهای اساسی انحصار است، راهکار هم رفع انحصار است.
اما آیارفع انحصار فقط با واردات اتفاق میافتد؟ آیا تجربه کشورهای دنیا این است؟ یعنی قبل از اینکه صنعت خودروشان قوی شود واردات را آزاد کردند؟ مطلقا اینگونه نیست.
پس چه کردند؟
تجربه دنیا در یک جمله خلاصه میشود:
ایجاد رقابت داخلی از سطح خرد و با کیفیت تا سطح انبوه و کیفیت متوسط یا به عبارتی خودروهای اکونومی.
خیلی ساده است. هر عقل سالمی ابتدا میگوید به تولیدکنندگان داخلی (هر شخص یا گروه تولیدی داخلی) اجازه تولید بدهید. شاید بگویید مگر الان اجازه تولید ندارند. پاسخ این است که خیر.
اگر تولید کنند دولت و نیروی انتظامی پلاک نمیکند. یعنی اصلا معاینه فنی هم نمیکند چه برسد به پلاک. این یعنی شما سنگ تولید را بستهای و میخواهی سگ واردات را رها کنی.
خب طبیعتا مافیای واردات خودرو به شدت منتظر هستند که چنین اتفاقی بیفتد اما قطعا مسئولین ما این کار را نخواهند کرد.
حتی راهکار اصلاح مدیریت ایرانخودرو و سایپا هم از مسیر مردم میگذرد. مسیر مردمی سازی اقتصاد تنها راه پیشرفت در بستر عدالت و جمهوری اسلامی است. این دو شرکت باید تبدیل به دو تعاونی فراگیر ملی شوند و مدیریت آنها و مالکیت آنها مستقیم به مردم و کارگران همین دو شرکت سپرده شود
مناسب است که در #دهه_فجر انقلاب اسلامی و در #گام_دوم انقلاب راهبرد تولید و حکمرانی تولید در صنعت خودرو شروع به تغییر کرده و مبتنی بر مبانی اصیل انقلابی یعنی استقلال، آزادی، جمهوریت و اسلام بازطراحی شود.
سال 57 انقلاب نشد!
سال 57 انقلاب شروع شد!
و ما اکنون در#گام_دوم انقلاب هستیم...
انقلاب فرهنگی
انقلاب اقتصادی
انقلاب در نظام اداری و بروکراتیک
انقلاب در نظام اجتماعی و ...
ادامه دارد...
May 11
دلم به حال دانشجوهای جوانِ مهندسی شریف میسوزد وقتی میبینم از اقتصاد سیاسی، از فلسفه اقتصاد، از تاریخ اندیشههای اقتصادی، از نظامهای اقتصادی، از فلسفه علم، از نظامهای فرهنگی و اجتماعی و سیاسی و جامعهشناسی و ...فرسنگها فاصله دارند.
به خودتان رحم کنید
اجازه ندهید فریزتان کنند
جای شهید آوینی در #جنگ_ده_ساله_اقتصادی خالی است تا #روایت_فتح دیگری خلق کند...
#جهاد_تبیین #جهاد_اقتصادی
مدت: ۳:۵۴
خواننده: علی زکریایی
نام اثر: تو امام منی
آهنگساز: مرتضی پاشایی
تنظیم کننده: علی زکریایی
شاعر : حسین عباسیفر @delavaar
موضوع: امام خمینی رحمت الله علیه
👇👇👇
13951112000486_Test.mp3
2.41M
هدایت شده از دکتر حمیدرضا مقصودی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تحمل نداشتی بمونه پای دشمنامون تو خونه...
☘️کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی☘️
https://eitaa.com/hamidrezamaghsoodi
نمیارزد به لبخندت همه دنیا و مافیها
فدای خال مشکینت مقدسها و کافیها
تو باقی هستی و غیر از تو هر کس آمده رفته
بروجردی، خمینی، مرعشی، قاضی و صافیها
#اللهم_عجل_لوليك_الفرج
#جنگ_ده_ساله_اقتصادی را پشت سر گذاشتیم اما هیچکس روایتی از این جنگ نمیکند
مناطق عملیاتی دشمن
تکهای دشمن
پاتکهای ما
سلاحها
نیروها
#نفوذ
فرماندهی
خیانت
پیروزی
شهادت...
و چقدر جای چنین روایتی خالیست...
پرفسور هاشم پسران (نامزد نوبل اقتصاد)
این شرایط بدتر نمیشود از نظر روابط خارجی، شاید یک کمی هم بهتر بشود نمیگویم برداشته میشود، باید اصلاحات اقتصادی به اجرا گذاشته شود، منتظر نمانند که تحریم از بین برود. نمیتوانند بگویند چون الآن ما تحریم هستیم نمیتوانیم این سیاستها را اجرا کنیم، باید یواشیواش بعضی از سیاستها اجرا بشود ولی اینکه هیچ وقت شروع نکنیم 10 سال دیگر هم میگذرد و این مسائل را خواهیم داشت و وضع بدتر خواهد شد
https://youtu.be/RsmvCGeC7-8
وارده:
سلام
مقاله ای در کنفرانسی در ناپل ایتالیا داشتیم داماد ایشان هم بود و مقاله ای ارائه کرد
با چه موضوعی بنظر شما؟
#اقتصاد_مقاومتی!
هفت راهکار گفت برای مقاوم سازی اقتصاد...
پن: داستانی هست که واعظی داشت جمعیتی را در مسجد نصیحت میکرد، مردی از جلوی در مسجد رد میشد، شنید و منقلب شد ولی افراد پای منبر مطلب را نفهمیدند!
#خشت_کج_اقتصاد
منفعت شخصی اصالت دارد. حتی آنکس که جانش را در راه خدا میدهد و به دنبال رضایت خداست به دنبال نفع شخصی خود است. اما!
اما اصل ماجرا این است که نگاه ماتریالیستی را کنار بگذاریم و اراده خداوند را فوق همهی ارادهها ببینیم. اراده خدا بر وجود خیر و شر در عالم هستی است
یعنی وجود شر در ذات خلقت است. خداوند میفرماید اگر میخواستیم شما را یک امت واحده قرار میدادیم. اما برای آزمایش شما خیر و شر آفریدیم تا با پیروزی در امتحانات الهی رشد کنید و ظرفیت کسب رحمت خداوند را بدست آورید. این یعنی شر در دنیا وجود دارد و اشرار هم به دنبال نفع شخصی خواهند بود
نکته دقیق ماجرا را از مرحوم علامه مصباح رحمتاللهعلیه نقل میکنم. ایشان میفرمودند نفع شخصی دو نوع به دست میآید. یکبار مستقیم به انسان میرسد. یکبار با ضرر رسیدن به دیگری به دست میآید. ضرر رسیدن به دیگری هم دو نفع برای اشرار دارد.
مثلا از "دیگری" دزدی میشود. یکبار دزد نفع میبرد. یکبار حسود. یعنی برخی افراد نفعشان در ضرر دیگریست. ولو آنقدر که دلشان خنک شود. پس منفعتطلبی انسان آنطور که اسمیت و ماتریالیستها میگویند ابدا خیر نیست. هم خیر است، هم شر.
آنکه شهید میشود به دنبال خیر است. آنکه میکشد به دنبال شر. اما هر دو منفعتطلب هستند. یکی انسان است و دیگری حیوان.
پس اینکه بگوییم همهی انسانها منفعتطلب هستند و بدون جهتگیری هر منفعتطلبی را خیر درنظر بگیریم از پایه غلط است و آنچه اقتصاددانان بهعنوان مبنای علم اقتصاد درنظر میگیرند خشت کجیست که منجر به دیوار کج نظامهای #کاپیتالیسم و #سوسیالیسم شده است. دو نظام ماتریالیستی الحادی باطل
تحریمها همچنین به برخی اثرات ناخواسته مثبت منجر شده است. صادرات غیرنفتی از 600 میلیون دلار قبل از انقلاب به حدود 40 میلیارد دلار رسیده که منجر به تنوع ارزی بیشتر شده است.
#پرفسور_هاشم_پسران
#انقلاب_اسلامی
پن: استناد به پسران از باب اعتباربخشی به ایشان و قبول همهی تفکراتش نیست.