n47.mp3
10.87M
🔰نهج البلاغه صوتی
🔺نامه ۴۷
🔺وصیت امام علی(ع) به امام حسن ع و امام حسین ع ، پس از ضربت ابن ملجم لعنت الله علیه.
🔈انتخاب متن و صدا: هادی قطبی
◾️ضبط و صداگذاری: مسعود محرابی
#نهج_البلاغه
@hadiqotbi
✳️وصیت پیامبر اکرم ص به امام علی ع:
...و إذا رأيت الناس يشتغلون بكثرة العمل فاشتغل أنت بصفوة العمل....
🔺زمانی که مردم به دنبال زیاد کردن عمل بودند، تو به دنبال خالص کردن عمل باش...
📚مواعظ العددیه، پندهای ششگانه.
@hadiqotbi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✳️رحمت عجیب خدا...
مرحوم آیت الله مرتضی تهرانی ره
#شب_قدر
@hadiqotbi
✳️گزیده سخنرانی
↙️بهترین عمل شبهای قدر -۱
🔺فلسفه شب قدر این است که انسان خودش و رابطه با خدا را بشناسد و تقدیرات یکساله در اینشب، بسته به اهتمام بنده دارد. یعنی هر چه گداتر و نیازمندتر باشد، عنایت الهی و برخورداری از مواهب الهی بیشتر است.
🔺نکته مهم در ارتباط با خدا و فلسفه دعا این است که انسان نیاز خود را احساس کند و به آن واقف شود. اگر ایمان به فقر ذاتی خود نداشته باشد، اصلا دعا محقق نشده است. توجه به نیازمندی های انسان از اول تا به اخر، همچنین مادی و معنوی، دنیوی و اخروی، می تواند این حس را بهتر ایجاد کند. از نور و آب و اکسیژن و زن و فرزند و گرفته تا مال دنیا و امکانات زندگی تا نیازهای غیر مادی مانند محبت و احترام و علم و ...به همه اینها همگی نیازمندیم. پیامبر خدا که اشرف مخلوقات است نیازمند است، چه رسد به ما بنده های بی مقدار و این مضامین در ادعیه اهل بیت مکرر و به بیان های مختلف بیان شده است. نمونه برجسته این ادعیه، دعای ابوحمزه ثمالی و مکارم الاخلاق است که انسان را به فقر خود و نیازهای او تذکر می دهد.
🔺مبادا گمان کنیم خدا بر امر و خواسته ای تونا نیست یا برای خدا سخت و سنگین است. حدیث قدسی است که اگر به اندازه خواسته همه انسانها به هر بنده ام بدهم، چیزی از مُلکم کاسته نمی شود. می گویند: شخصی از خدا پول زیادی میخواست، بعد به فکر رفته بود. گفتند چه شده، گفت خدا این همه را از کجا می اورد؟! این ناشی از ضعف ایمان است.کم و بیش این مساله در ما وجود دارد. به شخصی گفتم چرا برای بیماری فرزندت توسل و نذر و نیاز نمی کنی؟ گفت خدا خودش اینطور خواسته. من دعا کنم یا نکنم چه فرقی می کند؟ این ناشی از ضعف ایمان است. شاید خدا داده که بیشتر در خانه اش بروی. خصوصا انکه خودش درقران بارها تاکید کرده دعا کنید و من اجابت می کنم و کسانی که دعا نمی کنند، از مستکبرین هستند و جایگاهشان جهنم است! حتی فرموده است من برای شما مشکل به وجود می آورم بلکه تضرع کنید و نزد من برگردید(۱)
🔺توجه به این نکته که ما فقیریم و خدا بی نیاز، محتاج به تفکر و بعد هم ایمان دارد و این از مقدمات دعاست.
🔺در راس نیازها، نیاز به دعا، نماز، استغفار و ارتباط با خداست. انسان به نیایش نیازمند است و دانشمندان روانشناس نیز به این نیاز فطری اعتراف کرده اند. به بیان دیگر: همه چیز دست خداست حتی عبادت کردن و نماز و دعا کردن که در زبان دینی به آن توفیق می گویند. یعنی باز هم باید خدا بخواهد و اجازه دهد تا بتوانیم دعا کنیم. لذا گفته اند همینکه می توانی به در خانه خدا بیایی، یعنی خدا دوستت دارد و راهت داده است.
🔺حال ببینیم خواسته و دعای ما در شب قدر چه باشد؟ به نظر می رسد خواسته ما باید برای هدفی باشد که برای آن خلق شده ایم. یعنی عبادت و بندگی؛ و هر آنچه به این مساله کمک کند. مثلا برای خواندن نماز و گرفتن روزه، نیاز به غذای مناسب و مکان خوب داریم. همین غذا و مکان اگر برای عبادت باشد، می تواند جزو ادعیه باشد. همچنین بهبود وضع معیشت، تا دغدغه انسان را از بین ببرد و بتواند با خیال راحت عبادت کند و به بندگان خدمت کند. همچنین علم و دانشی که بتواند راه خوب و بد را بهتر تشخیص دهد و از کلام خدا و اهل بیت بهتر و بیشتر بهره ببرد. همچنین امنیت و عدالتی که توسط حکومت شایسته تامین شود تا بتوان در کمال صلح و عدالت وظایف اجتماعی را انجام داد، از بهترین دعاهاست. خب رفع چنین نیازهایی می تواند جزو ادعیه باشد؛ چون فلسفه دعا، اظهار این نیازها بوده است.
🔺باز دقت کنیم که برآوردن حاجت، هدف اصلی دعا نیست؛ بلکه هدف دعا، اظهار بندگی و فقر و عجز و بیچارگی به درگاه بی نیاز است.
↙️پی نوشت:
۱. انعام/ ۴۲: "وَلَقَدْ أَرْسَلْنَا إِلَى أُمَمٍ مِنْ قَبْلِكَ فَأَخَذْنَاهُمْ بِالْبَأْسَاءِ وَالضَّرَّاءِ لَعَلَّهُمْ يَتَضَرَّعُونَ"؛ هر آينه بر امتهايى كه پيش از تو بودند پيامبرانى فرستاديم و آنان را به سختيها و آفتها دچار كرديم تا مگر زارى كنند.
📚شب نوزدهم : ۹۸/۳/۳ - هیئت علمدار قم.
✳️گزیده سخنرانی
↙️بهترین عمل شبهای قدر - ۲
🔺ارتباط با خدا و قدری تفکر در رابطه بین خود و خدا و در واقع شناخت بیشتر خود و خدا از مهمترین فلسفه های احیای شب های قدر است. در واقع ان کسی شب قدر را درک کرده که خودش را و خدایش را بشناسد یا لاقل سعی کند که بشناسد. کاری کند و به غفلت نگذراند. به همین خاطر بعضی ها هستند که همه شبهایشان شب قدر است؛ چون همیشه برای شناخت خود و خدا و ارتباطشان تلاش می کنند.
🔺 از جمله اعمال شب قدر که زیر مجموعه دعاست، و خیلی سفارش شده "استغفار" است که حقیقت و روح استغفار، همان توبه و بازگشت است. یعنی اگر انسان قصد توبه نداشته باشد و پشیمان از اشتباهاتش نباشد، استغفارش هیچ ثواب و اثری ندارد. چون معلوم نیست برای چه استغفار می کند.
🔺البته توبه و استغفار به معنای برگشت از گناه، برای غیر معصومین است. چون معصومین صاحب اختیار عالم اند و گناهی ندارند که بخواهند دعا و استغفار کنند و توبه و استغفار ایشان، به عنوان عبادت انجام می گیرد. همچنین توبه و استغفار معصومین از باب ادب در مقابل الهی است. اینکه ایشان در مقابل خدا مجبور باشند اعمال دنیوی انجام دهد، شرمنده و عذر خواه اند. چون آنها فقط به مقام قرب و عز و قدس و انقطاع الهی می اندیشد: "الهی هب لی کمال الانقاع الیک"(۱) که حقیقت آن را بسیاری از ما نمی دانیم چه رسد که ارزویش را داشته باشیم.
🔺توبه و استغفار مراتبی دارند. توبه از گناه، توبه از مکروهات، توبه بابت ترک واجبات و توبه بابت ترک مستحبات.
از سوی دیگر، همین توبه دارای شرایطی است؛ شرط صحت، شرط قبول، شرط کمال که بزرگان اخلاق این سه شرط را از روایت حضرت امیرالمومنین ع در نهج البلاغه گرفته اند.
🔺در نهج البلاغه آمده است که حضرت امیر در پاسخ مردی که استغفار زبانی و بدون توجه ادا می کرد، فرمود: «مادرت به عزایت بنشیند! آیا می دانی معنی استغفار چیست؟!» استعفار شش شرط دارد - که در واقع اشاره به مراتب توبه است - :
١ـ پشیمانی از گناهان گذشته.
٢ـ تصمیم قاطع برعدم بازگشت به سوی گناه.
٣ـ ادای حق الناس.
٤ـ ادای حق الله؛ مانند نماز، روزه،حج و..)
٥ـ گوشتی که از خوردن مال حرام روئیده، با طاعت خدا آب کنی.
٦ـ سختی طاعت عوض لذت گناه به خود بچشانی.
آنگاه بگویی استغفرالله.(۲)
🔺یکی از مهمترین و بزرگترین گناهان، لقمه حرام است که زیر مجموعه حق الناس است. یعنی گناهی که بر اثر حق الناس تبدیل به لقمه می شود و می خوریم. گفته اند گناهان دوران کودکی نیز اگر یقین داشته باشیم، باید جبران شوند و اگر صاحبانش را نمی شناسیم به عنوان رد مظالم بدهیم و مال خود را پاک کنیم که مهمترین شرط و قدم برای قبولی عبادات و خودسازی است.
🔺یکی از آداب استغفار که کمتر بیان می شود اینکه گناهان را بشماریم و استغفار کنیم. وگرنه کلی گویی در استغفار، اثر تربیتی لازم را ندارد و انسان در صدد جبران و توبه بر نمی آید، چون نمی داند دقیقا کدام گناه را باید جبران کند.
🔺عامل مهمی که بتواند این روح توبه و استغفار و انجام عبادات و حتی مستحبات و ترک مکروهات را در ما ایجاد کند، درک محبت الهی است. اگر این محبت در بنده درک و نسبت به خدا ایجاد شود، ترک گناه سهل و آسان است که در مناجات شعبانیه فرمود: "الهی لم یکن لی حول فانتقل به عن معصیتک الا فی وقت ایقظتنی لمحبتک":خدایا زمانی توانستم از جاذبه گناه رها شوم که محبت تو مرا بیدار کرد.
📚پی نوشت:
۱- فرازی از مناجات شعبانیه.
۲- نهج البلاغه، حکمت ۴۱۷.
📚شب بیست و یکم: ۹۸/۳/۵ - هیئت علمدار قم.
✳️گزیده سخنرانی
↙️بهترین عمل شب قدر - ۳
🔺بالاترین و برترین عمل، کسب علم و دانش است به قدری که آن را از عبادت هم برتر دانسته اند و حتی خواب عالم را بر خواب جاهل ترجیح داده اند. و این واجب ترین مقدمه برای بندگی و عبادت خداست: علم، دانش، شناخت و معرفت.
🔺بسیاری از ما برای شبهای قدر برنامه داریم و سعی می کنیم بهترین عمل را انجام دهیم. مطالعه کنیم، احیا بداریم، قران بخوانیم، نماز بخوانیم یا خدمت کنیم. یکی هم پیدا می شود که با خود می گوید بهترین عمل شب قدر، کشتن علیست!! خطر این است که امروز هم چنین افرادی هستند و از کفر پنهان خود بی خبرند.
🔺علی کشته جهل و نادانی است. عمروعاص درست گفت که "برنده تر از شمشیر علی، جهل مردم است" که قدرت ولایت و امامت را زمین گیر می کند و کرد. طرف به ظاهر آدم است، شاید اهل عبادت هم باشد، ولی از هر موجودی بدتر است: " "إِنَّ شَرَّ الدَّوَابِّ عِنْدَ اللَّهِ الصُّمُّ الْبُكْمُ الَّذِينَ لَا يَعْقِلُونَ"(۱) بدترين جانوران در نزد خدا اين كران و لالان هستند كه در نمىيابند. انسان جاهل، گوش و چشم و عقل دارد ولی خاموش است. موتور خاموش فایده ندارد و او را نجات نمی دهد. در جایی دیگر چنین افرادی را بدتر از حیوان دانسته است.(۲)
🔺شاید به همین جهت بود که امام صادق ع فرمود: یک زمانی مردم از حجت خدا و منبع علم و هدایت دورند و امامشان در غیبت است. سوال کرد پس چه کنیم نجات یابیم؟ فرمود بگو: " اَللّهُمَّ عَرِّفْنى نَفْسَكَ فَاِنَّكَ اِنْ لَمْ تُعَرِّفْنى نَفْسَكَ لَمْ اَعْرِف نَبِيَّكَ اَللّهُمَّ عَرِّفْنى رَسُولَكَ فَاِنَّكَ اِنْ لَمْ تُعَرِّفْنى رَسُولَكَ لَمْ اَعْرِفْ حُجَّتَكَ اَللّهُمَّ عَرِّفْنى حُجَّتَكَ فَاِنَّكَ اِنْ لَمْ تُعَرِّفْنى حُجَّتَكَ ضَلَلْتُ عَنْ دينى"(۳) بحث علم و معرفت است تا از گمراهی نجات یابیم.
🔺ما هرجا ضرر و اشتباه کردیم و چوب خوردیم، محصول جهل و نادانی است که البته دارای مراتب مختلفی است. از جهل های ساده و ابتدایی تا جهل های تخصصی در عرصه های اقتصاد و سیاست و اجتماع و فرهنگ و انسان شناسی و خدا شناسی و...
🔺 حداقل علمی که خداوند از ما طلب کرده و در قرآن به آن تاکید فرموده و آن را ملاک تفاوت انسان و حیوان دانسته "خود شناسی" و "خداشناسی" است. به نظر بهترین وظیفه بر تک تک افراد این است که به قدر دشمن کار کنیم و نگذاریم از علوم و معارف الهی دور بمانیم. هم خوب اسلام را بشناسیم و هم خوب به دیگران بشناسانیم. مسایل اعتقادی و مبانی دینی را خوب بیاموزیم و به دیگران آموزش دهیم. وقتی پایه های اعتقادی و فکری انسان مستحکم شد، آنگاه نسبت به مسایل سیاسی و فرهنگی و اقتصادی و... به کسب علم و آگاهی بپردازیم تا فریب نخوریم و به اسم دین و فرهنگ و پیشرفت و آزادی، امام و ولایت و دین را از ما نگیرند.
🔺اینکه می پرسند "چرا هر کس در این کشور به مسئولیتی می رسد، خرابکاری می کند"، یکی از مهمترین دلائلش، عدم تعلیم و تربیت صحیح و مفید است.
🔺مطالعه مفید یکی از بهترین و راحت ترین راههای ارتقای علم و دانش است. مطالعه خوب و دقیق قرآن کریم و نهج البلاغه و صحیفه سجادیه، و نیز آثار شهید مطهری و امام راحل و نیز آیت الله مصباح، خود موجب تصحیح بینش و جهانبینی و تقویت پایه های دینی می شود.
🔺 مهمتر از همه شناخت و همفکری و همراهی با ولی جامعه است تا مشکلات جامعه اسلامی حل شود که حضرت آقا هم فرموده بودند: "آدم دارای ولایت این است كه: ️"ولیّ" را بشناسد، ️فکر "ولیّ" را بداند، ️با "ولیّ" همفکر بشود، ️عمل "ولیّ" را بشناسد، ️با "ولیّ" هم عمل بشود، ️دنبال او راه بیفتد، خودش را فکراً و عملاً پیوسته با "ولیّ" بکند، این شخص با ولایت است".(۴)
🔺فراموش فکر نکنیم که ما را با ترامپ و جوانان اروپای و آفریقایی نمی سنجند؛ ما را با علی ع می سنجند؛ که چنین زیارتش می کنیم: "السلام علیک میزان الاعمال". اگر امروز نتوانیم فکر رهبر را بشناسیم و کلامش را بفهمیم، نمی توانیم همراهی کنیم و خود نیز جزو جهال می شویم و با دست خود به امام خود آسیب می زنیم.
📚پی نوشتها:
۱- انفال/۲۲.
۲- اعراف/۱۷۹: "وَلَقَدْ ذَرَأْنَا لِجَهَنَّمَ كَثِيرًا مِنَ الْجِنِّ وَالْإِنْسِ لَهُمْ قُلُوبٌ لَا يَفْقَهُونَ بِهَا وَلَهُمْ أَعْيُنٌ لَا يُبْصِرُونَ بِهَا وَلَهُمْ آذَانٌ لَا يَسْمَعُونَ بِهَا أُولَئِكَ كَالْأَنْعَامِ بَلْ هُمْ أَضَلُّ أُولَئِكَ هُمُ الْغَافِلُونَ".
۳- مفاتیح الجنان، دعای زمان غیبت.
۴- امام خامنه ای؛ طرح كلي انديشه اسلامي در قرآن، ص۵۶۳.
📚شب بیست و سوم : ۹۷/۳/۷ - هیئت علمدار قم.
n 31 -5.mp3
1.47M
🔰نهج البلاغه صوتی
🔺بخشی از نامه ۳۱
🔺وصیت امام علی(ع) به امام حسن ع.
🔈انتخاب متن و صدا: هادی قطبی
◾️ضبط و صداگذاری: مسعود محرابی
#نهج_البلاغه
@hadiqotbi
✳️یادداشت اینستاگرامی:
🔺اشتباه و خطای انسانی هر چقدر بزرگ هم باشد حتی اگر توسط منافق و نفوذی صورت گرفته باشد - که انشالا اینطور نیست - نباید باعث شود جبهه خودی و سربازان مدافع کشور را تضعیف کنیم و علی ع چه زیبا فرمود: آنکه نیروی نظامی خود را خوار کند دشمنانش را یازی کرده است.
🔺حضرت هم نمی فرمود، حکم عقل همین بود.
@hadiqotbi
هادی قطبی | زندگی بی نهایت
🔰سخنانی که این روزها به شدت به آن نیاز داریم.... 🔺گمشده ما چیست؟ چرا نمیتوانیم آسوده زندگی کنیم؟
☝️یادآوری....
🔺دوباره ببینید و بشنوید
@hadiqotbi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴آیت الله مصباح یزدی: انتقاد، تضعیف نظام نیست.
🔸 نظامی که هشدار دهنده نداشته باشد منفجر خواهد شد.
🔸اشکال از افراد است، نه اصل نظام.
🔸اصل نظام یعنی ولی فقیه و نایب امام زمان بر سر حکومت باشد و دیگران از او اطاعت کنند. اگر عده ای اطاعت نکردند، ربطی به اصل نظام ندارد.
🔸در زمان علی علیه السلام هم چنین بود...
@hadiqotbi
🔴حکایت تبعیض...
🔺ایشان آیت الله العظمی صافی گلپایگانی هستند که برای تجلیل و تقدیر از مقام روحانیت و به خصوص طلاب خارجی که از آن سوی دنیا برای کسب معارف اسلامی و شیعی به قم آمده اند، دست یک طلبه جوان را در مراسم عمامه گذاری می بوسد...آن سوی دنیا مدعیان حقوق بشر و عدالت و منجیان بشر، چند وقت یکبار سیاه پوستان را می کشند...
#حقوق_بشر
#کرامت_انسانی
@hadiqotbi
هدایت شده از مجله خبری تحلیلی ۵۷
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴دستگاه ضد عفونی کننده هوا در رودسر ساخته شد و تاکنون ششصد نمونه در مراکز مختلف استان نصب شده است....
با نصب این دستگاه در مناطق مختلف مثل حرمها و مساجد، دیگر نیازی به مواد ضدعفونی و ماسک و ...نیست.
اخبار تکمیلی از سایت های خبری قابل پی گیری است.
@farhangy57
🔴 گویا چنین آیهای نیامده و ما تکلیفی نداریم!
🔰خداوند میفرماید:
«بَلَوْناهُمْ بِالْحَسَناتِ وَ اَلسَّيِّئاتِ لَعَلَّهُمْ يَرْجِعُونَ» (اعراف/۱۶۸) ما آنها را با خوشیها و ناخوشیها مبتلا میکنیم، به این امید که برگردند؛ اما آنها میگویند اینها ربطی به خدا ندارد! یک وقت هم ویروسی پیدا میشود و چند میلیون انسان را مبتلا میکند؛ بالاخره دنیا همین است! و باید ساخت!
🔰اما خداوند میفرماید: همین طوری نبود که یک روز ویروسی بیاید؛ بلکه هدفمند بود!«لَعَلَّهُمْ يَرْجِعُونَ»، «لَعَلَّهُمْ يَضَّرَّعُونَ»
حال از آنهایی که خدا را قبول ندارند، توقعی نیست؛ شما که قرآن را میبوسید، شما دیگر چرا؟! انگار نه انگار که اصلا خدا کارهای هست و گویا چنین آیهای نیامده و ما تکلیفی نداریم!
۹۹/۳/۶
@mesbahyazdi_ir
@hadiqotbi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴امسال روز قدس نداشتیم ولی مردم امریکا تا دلتون بخاد پرچم خودشونو آتیش زدند😅
@hadiqotbi
🌸ارزش این خاک!
🔺اگر مردم میدانستند و قدر #حضرت_معصومه (س) را میشناختند، دور حرم ایشان یک خندق حفر میشد. یعنی از بس میآمدند خاک های اطراف حرم ایشان را بر میداشتند، یک خندق دور حرم پدید میآمد. نمیدانند این خاک چقدر ارزش دارد!
۹۰/۰۷/۲۴
@mesbahyazdi_ir
@hadiqotbi
🔰پاسخ رهبر انقلاب به نامه امثال "موسوی خویینی ها" در ۱۸ سال قبل👇
🔸کسانی که بر اثر #تلقین اطرافیان ناباب و نامطمئن پنداشتهاند که نظام جمهوری اسلامی دوران ضعف وانحلال را میگذراند، خودشان در دوران ضعف و انحلالند...در چنین شرایطی حرف زدن و اقدام کردن #هوشیاری بیشتری میطلبد و اندک غفلتی دشمنان داخلی و خارجی را در سوءاستفاده و سوء نیت خود گستاخ میسازد و #جفای_بزرگی به این ملت مظلوم است. از همین رو، روزی که اطلاعیهی منسوب به جنابعالی صادر شده ضدانقلاب که در زیر سایهی آمریکا و اسرائیل با پول آنها زندگی و تغذیه میکند بیشترین سوءاستفاده را از آن کردند و آن را مقابله با سیاستهای امام راحل و نفی و رفض نظام اسلامی و شعارهای آن وانمود کردند.
🔸در باب #فساد_اقتصادی خوب است همه از اطرافیان و منسوبان خویشاوندی و شخصیتی خود #شروع کنند. فساد را فقط در اشخاص دور دست نبینند، بلکه در نزدیکان خود و اشخاص ظاهراً مورد اعتماد خود هم آن را حس و با آن مبارزه کنند. بلای گرفتاری در مُشت اطرافیان نامطمئن موجب شد که یکی از یاران و شاگردان نزدیک امام در اواخر عمر آن یگانهی زمان، #مطرود ایشان واقع شود و او را از دخالت در امور سیاسی منع شرعی کنند و باز اگر آن شخص به این تصمیم و اخطار حکیمانهی استاد و مراد خود عمل میکرد یقیناً مشکلات بعدی را برای خود و کشور به وجود نمیآورد.
🔸اینجانب جفای به خودم را فراموش میکنم اما همه باید از امام راحل عظیم خود آموخته باشیم که جفای به ملت و تلاش برای سُست کردن بنیان نظام اسلامی #قابل_بخشش_نیست.
✳️متن کامل نامه👇
https://farsi.khamenei.ir/amp-content?id=3129
@hadiqotbi
47.05M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✳️چند کتاب خوب برای کودکان
🔸 به همراه شیوه روایتگری
👈مادران حتما ببینند....
#کتاب_باز
@hadiqotbi
هدایت شده از مجله خبری تحلیلی ۵۷
📛غیبت_امام از اینجا شروع شد!
🔺شیعیان، مبلغی از وجوهات خدمت امام یازدهم علیه السلام فرستاده بودند. نامه ای نوشتند که بیلان مصرف این اموالی که خدمت شما رسیده را به ما بگویید!! یعنی این پول را چه کار کردید؟ آدم به امام زمانش نامه بنویسد، بگوید کجا خرج کردی؟ مثل اینکه مدیری می خواهد از زیر دستش حساب بکشد!
🔺حضرت پاسخ داد: چرا این سؤال را از امامان قبلی نکردید؟ شما شیعیان کی رَسمتان بود که از امامتان سؤال کنید که این پول ها کجا رفته؟ کجا خرج شده؟ اگر امامت یک امر مستمری است چرا با من این رفتار را می کنید؟
🔺بعد از این پاسخ، حضرت دستور داد پردۀ سیاهی بر در اتاق ایشان آویختند و مردم که می آمدند سؤال کنند، حق نداشتند پرده را عقب بزنند. از پشت پرده با آن حضرت صحبت می کردند و #غیبت_از_اینجا_شروع_شد. غیبت، از #عدم_اعتماد_امت_به_امامش شروع شد.
در جریان قبول قطعنامه، امت نشان داد که از این مرض دور شده. امت، خیلی نمره ی بزرگی آورد که بعد از 8 سال شعارِ «جنگ جنگ تا پیروزی»، وقتی امام گفت «من صلح می کنم»، بلافاصله [پذیرفتند]. #زیباترین کاری که این امت کرد، آن راهپیمایی یک ساعته اش در روز عید غدیر [در حمایت از پذیرش قطعنامه] بود. من هرچه همه ی اعمال این امت را کنار هم می گذارم، از این زیباتر نمی بینم.
@haerishirazi
✌️
@farhangy57
🔰مقاله:
🔸استراتژي مجلس يازدهم در برابر دولت تدبير و اميد
📚منتشر شده هفته نامه پرتو سخن - شماره ۹۸۱ - ۹۹/۴/۴
🔺لینک مقاله👇
http://partosokhan.ir/page.asp?Number=981&Category=375#217294
@hadiqotbi
🔰سلسله مقالات سبک زندگی:
🔸بخش اول:
نقش اعتقادات و باورها در سبک زندگی
#سبک_زندگی
📚منتشر شده هفته نامه پرتو سخن - شماره ۹۸۱ - ۹۹/۴/۴
🔺لینک مقاله👇
http://partosokhan.ir/page.asp?Number=981&Category=374#217309
@hadiqotbi
🔰مقاله:
🔸تربیت تلویزیونی در روزهای کرونایی
#سبک_زندگی
#مشاوره
📚منتشر شده هفته نامه پرتو سخن - شماره ۹۸۱ - ۹۹/۴/۴
🔺لینک مقاله👇
http://partosokhan.ir/page.asp?Number=981&Category=374#217310
@hadiqotbi
🔰سلسله مقالات سبک زندگی:
🔸بخش دوم:
نقش عمل و رفتار در سبک زندگی
#سبک_زندگی
📚منتشر شده هفته نامه پرتو سخن - شماره ۹۸۲ - ۹۹/۴/۱۱
🔺لینک مقاله👇
http://partosokhan.ir/page.asp?Number=982&Category=381#217344
@hadiqotbi
🔰سلسله مقالات سبک زندگی:
🔸بخش سوم:
نقش تمایلات و غرایز در سبک زندگی
#سبک_زندگی
📚منتشر شده هفته نامه پرتو سخن - شماره ۹۸۳ - ۹۹/۴/۱۸
🔺لینک مقاله👇
http://partosokhan.ir/page.asp?Number=983&Category=381#217373
@hadiqotbi
✳️پاسخ به سوالات پرتکرار تربیتی - ۱
🔺دخترم به هيچ عنوان از من جدا نميشود و وابستگي شديدي دارد. مخصوصا امسال كه در دوره پيش دبستاني مرا با مشكل مواجه كرده و حتما بايد درب كلاس باز باشد و مرا ببيند. چكار بايد بكنم؟
✅جواب:
اين مشكل با كمي اختلاف در بسياري از خانوادهها وجود دارد مخصوصا اگر تك فرزند باشند. فعلا چند روزي با او تمرين جدايي داشته باشيد و در اين مدت، پيش دبستاني را تعطيل كنيد.
🔸يك: جاي خواب او را از خود جدا كنيد. اين كار در اين سن خيلي دير است اما بالاخره بايد شروع كنيد. از فاصله كم شروع كنيد تا اتاق جدا.
🔸دو: ارتباط او را با دوست و همسالش(از فاميل و همسايگان) بيشتر كنيد.
🔸سه: حس اعتماد به نفس و استقلالش را بيشتر كنيد. او بايد كارهاي شخصي اش(مانند پوشيدن كفس و لباس، غذا و ميوه خوردن و...) را خودش انجام دهد.
🔸چهار: بازيهاي قايم موشك براي جدايي، تمرين خوبي است. اگر خيلي وابسته است، كمتر پنهان شويد.
🔸پنج: گاهي او را نزد خواهر، مادر بزرگ يا دوست تان تنها بگذاريد. اگر خيلي وابسته است، زود برگرديد. مثلا در حد چند دقيقه و كم كم اين زمان را بيشتر كنيد.
🔸شش: در كلاس، بهانههاي مختلف بياوريد: براي نماز، تجديد وضو، دوش گرفتن، و... از او جدا شويد. هنگام جدايي حتما خداحافظي كنيد. به او بگوييد كجا ميرويد. احساس امنيت بدهيد. در مقابل سر و صداهايش مقاومت كنيد. او بايد با وضعيت جديد آشنا شود. حرفتان دو تا نشود.
🔸هفت: در صورت همكاري، تشويقش كنيد.
🔸هشت: در صورتي كه هيچكدام از اين رفتارها جواب نداد، از متخصص كودك مشاوره حضوري بگيريد.
#مشاور
📚منتشر شده هفته نامه پرتو سخن - شماره ۹۸۳ - ۹۹/۴/۱۸
@hadiqotbi
✳️پاسخ به سوالات پرتکرار تربیتی - ۲
🔺دوست دارم كودكم به مطالعه علاقمند و كتابخوان شود. چكار بايد بكنم؟
✅جواب:
راههاي فراوان متنوعي وجود دارد كه بيشتر به خلاقيت والدين مربوط مي شود. براي كودكان زير هفت سال اين چند راهكار زحمتي ندارد:
🔸يك: خودتان الگوي خوبي باشيد. با خود تعهد كنيد قبل از خواب، كتاب ولو تاريخ و رمان بخوانيد. بچه ها مي بينند و علاقمند مي شوند.
🔸دو: هميشه دم دستتان كتاب باشد: كنار تلويزيون، روي اپن، روي ميز تلفن، روي عسلي و يا هر جايي كه در ديد كودك است. حتي طبقه اي كوچك براي كتاب تهيه كنيد و به ديوار مقابل ديدگان همه نصب كنيد. هم تبليغ كتاب است، هم دم دست. كتابهاي قرآن و مفاتيح و صحيفه و نهج البلاغه و رساله مرجع تقليد، ديوان حافظ و سعدي و.... را براي خودتان و چند كتاب براي كودكان قرار دهيد.
🔸سه: توقع نداشته باشيد حتما كتاب را بخواند؛ بلكه كتاب هايي كه تصويرشان بيشتر از متن است، مناسبتر است.
مخصوصا اگر تا حال كتابي براي خودش نداشته باشد.
🔸چهار: كتاب هاي مخصوص كودك مانند كتاب حمام، كتاب هاي قصه و كتابهايي با جلد سخت تهيه كنيد تا هميشه در دست و پاي كودك باشد؛ از همان دوران نوزادي.
🔸پنج: هر روز قبل از خواب يا عصر ها، از روي كتاب داستان يا شعر براي كودك خود كتاب بخوانيد و توضيح دهيد. اگر گروهي باشد، كودكان بيشتر علاقه نشان مي دهند.
🔸شش: او را با كاغذ و قلم آشنا كنيد و بگذاريد هر چه مي خواهد بنويسد و خط خطي كند. هم آرامش مي گيرد و هم مي آموزد.
🔸هفت: هنگام مطالعه بگذاريد كودك در كنارتان باشد. معمولا علاقه نشان مي دهد و دوست دارد كتابي مانند شما در دست بگيرند. بزرگ باشد و پر نوشته؛ سخت گيري نكنيد و براي لحظاتي بگذاريد تجربه كند و تشويقش كنيد.
🔸هشت: براي كودك قفسه كتاب مخصوص تهيه كنيد. مجله كودك مانند كيهان بچه ها و پوپك اشتراك شويد و...
🔸نه: تشويق فراموش نشود.
#مشاوره
📚منتشر شده هفته نامه پرتو سخن - شماره ۹۸۱ - ۹۹/۴/۴
@hadiqotbi
🔰سلسله مقالات سبک زندگی:
🔸بخش چهارم:
تاثیر محیط بر سبک زندگی
#سبک_زندگی
📚منتشر شده هفته نامه پرتو سخن - شماره ۹۸۴ - ۹۹/۴/۲۵
🔺لینک مقاله👇
http://partosokhan.ir/page.asp?Number=984&Category=374#217400
@hadiqotbi
✳️پاسخ به سوالات پر تکرار تربیتی - ۳
🔰براي جشن تكليف دخترم كه داخل منزل باشه چه طرح و ايدهاي پيشنهاد ميكنيد. كه هم جذاب باشه و هم براش خاطره بمونه... .الان جشنها با آهنگ و رقص برگزار ميشه. توقع دارند شاد برگزار بشه. ما چكار ميتونيم انجام بدهيم كه به گناه نيفتيم مخصوصا براي جشن تكليف و تولد و...
🔺جواب:
برگزاري جشن تكليف، سنت حسنه و سفارش شده بزرگان دين است كه در كنار پذيرايي و گفتگوهاي دوستانه، ميتوان با اجراي چند برنامه مختصر و مفيد، آن را جذاب و به يادماندني كرد؛ بهعنوان مثال:
🔸يك: كارت دعوتي براي مهمانها بفرستيد. كارت دعوتي كه: خود دختر يا پسرتون با دست خودش مهمانها را به مراسم جشن كرده باشد. يادتان نرود شما كارت پستال تهيه كنيد و فرزندتان خودش دعوت را در كاغذ رنگي بنويسد و داخل كارت پستال بچسباند.
🔸دو: نام مراسم رو ميتوانيد «جشن بندگي»، «جشن تكليف»، «جشن عبادت»، «جشن تشريف» يا هر نام زيباي ديگري بگذاريد و در دو سه كاغذ رنگي داراي تصوير پرينت بگيريد و به ورودي خانه بزنيد و بنويسيد: «به جشن تكليف فاطمه خوش آمديد... » يا «به طرف جشن تكليف... » و... ميتوانيد عكس فرزندتان هم كنارش بزنيد!
🔸سه: با الگو گيري از اهل بيت(ع) و بزرگان دين، پدر با دست خودش نامهاي به فرزندش كه به سن تكليف رسيده بنويسد و فرزندش آن را در مراسم جشن بلند بلند بخواند. روش ديگر اين است كه پدر نامه را بخواند و شما صداي پدر را ضبط كنيد و در مراسم جشن، دختر ضمن خواندن نامه، صداي پدرش را از پشت بلندگو هم بشنود. اين لحظه به شدت در فرزند شما تأثير گذار خواهد بود.
🔸چهار: دفترچه خاطراتي براي دختر يا پسرتون بخريد و از بزرگترها به خصوص اقوام درجه يك بخواهيد توصيهاي به فرزند شما داشته باشند و خودشان با دست خودشان آن را در دفترچه خاطراتش يادداشت و امضاء كنند.
🔸پنج: چهل برگه از ترجمه آيات قرآن كه با «يا ايها الذين آمنوا... » شروع ميشود تهيه كنيد و داخل بشقاب يا سيني بگذاريد و از دختر يا پسرتون بخواهيد يكي از آنها را بردارد. بعد هم آن آيه را با خط زيبا يا كامپيوتري به روي برگههاي ابر و باد پرينت بگيريد و قاب كنيد و داخل اتاق يا هال بزنيد. حتي بزرگترها هم ميتوانند اين كار را در همان مراسم براي خودشان انجام دهند و تعهد بدهند تا آخر عمر حداقل به همان يك آيه عمل كنند! بعضيها اين كار را براي لحظه تحويل سال انجام ميدهند و متعهد ميشوند كه تا آخر سال با آن آيه زندگي كنند.
🔸شش: صفات حميده و رذيله را در كاغذهاي رنگي آچار بنويسيد. خانم مجلسي يا مادر يا كسي كه توانايي اجرا دارد، آن را رو به مهمانان بگيرد و بخواند. اگر صفتِ خوبي بود، بچهها «طيب طيب الله، احسن بارك الله» بگويند؛ و اگر صفت بدي بود، با توپهاي كوچكي كه مادر از قبل تهيه كرده و بين بچهها پخش كرده، آن را بزنند(نمونهاي از رمي جمرات). مجري ميتواند درباره هر يك از صفات سوال و جواب كند و كمي توضيح بدهد.
🔸هفت: نمايش داشته باشيد. قبل از مهماني نمايشي را بزرگ ترها تمرين كنند و در جشن اجرا كنند. نمايشها ميتوانند با موضوع نماز(حميده خاتون و آخرين سفارش امام صادق) يا چشمان خدا(فرشتگان رقيب و عتيد) يا حجاب و راستگويي و... يا مضامين اخلاقي مانند «آن چه براي خودت دوست داري براي ديگران هم بپسند.. مثل چاه نكن بهر كسي... » اجرا كنيد. اجرا توسط بزرگ ترها اين نمايشها را خيلي جذابتر و خاطره انگيزتر ميكند.
🔸هشت: براي بچهها بازي و سرگرمي داشته باشيد. «معما» و «سه بار بگو» خيلي جذاب است. جايزه هم بدهيد! مداد عروسكي، پاك كنهاي فانتزي، گيره روسري و ساق دست و... ؛ براي پسرها هم دفترچه و خودكار و كتابچه جيبي نماز و... اگر توانستيد كادو كنيد بهتر است.
🔸نُه: به مهمانها هديه بدهيد. مثلا: خودتان يك بسته شكلات، بادكنك و يك كاغذ كوچك كه جملهاي از حكمتهاي نهج البلاغه در آن نوشته شده، بسته بندي كنيد و در مراسم به همه بدهيد. اگر شد پانصد تومني نو و تبركي هم اضافه كنيد بهتر!
🔸ده: يك كتاب كوچك با موضوع نماز يا حجاب يا امام زمان و شهدا به دختر يا پسرتان هديه بدهيد. اگر توان مالي داشتيد، براي همه تهيه كنيد و بهعنوان هديه مراسم با امضاي خودتون يا فرزندتون، بين مهمانها توزيع كنيد.
🔸يازده: براي اينكه مراسم كم خرجي داشته باشد، كيك و آرايشگاه تان خانگي باشد. يا شيريني دانهاي تهيه كنيد كه براي توزيع و برش و نگهداريش مشكلي نداشته باشيد. لباس و چادر و مقنعهاش را بخريد و هديه بدهيد؛ براي دخترها چادر مخصوص جشن را قرض بگيريد. در ضمن هديهها را جلوي چشم بچهها باز نكنيد و وقتي مهمانها رفتند جلوي اقوام درجه يك باز كنيد.
🔸دوازده:... سيزده:...
شما ميتوانيد بانك طرح و ايدهها را كامل كنيد و اين نكتهها رو همينطور ادامه بدهيد...
#مشاوره
📚منتشر شده در هفته نامه پرتو سخن - شماره ۹۸۴ - ۹۹/۴/۲۵
@hadiqotbi
🔰سلسله مقالات سبک زندگی:
🔸بخش پنجم:
تاثیر طب و تغذیه در سبک زندگی
#سبک_زندگی
📚منتشر شده هفته نامه پرتو سخن - شماره ۹۸۵ - ۹۹/۵/۱
🔺لینک مقاله👇
http://partosokhan.ir/page.asp?Number=985&Category=381#217431
@hadiqotbi