📌 دوره های تابستانه مؤسسه نورالمجتبی (ع) 💥
🎁 آموزش مجازی همراه با جوایز ارزنده🎁
🎓 گواهینامه از دانشگاه تهران و دانشگاه قرآن و حدیث به انتخاب شما
✨ 20 درصد تخفیف ویژه عید قربان تا عید غدیر
💻 سبک زندگی اسلامی
https://bit.ly/3gnkC10
💻 آشنایی با تاریخ معصومین (ع)
https://bit.ly/2Xirplp
💻 عقائد قرآنی
https://bit.ly/3i00zq1
💻 قرآن و خانواده
https://bit.ly/2DvdUI4
💠 #حديث_روز دوشنبه 13 مرداد 1399
🔺 ظاهر و باطن قرآن
🔅 #امام_کاظم_علیه_السلام :
🔸 «ـ لَمّا سُئل عَن قولِهِ تعالى : «قُلْ إنَّما حَرَّمَ رَبّي الفَواحِشَ مَا ظَهَرَ مِنْها وَ مَا بَطَنَ» ـ: إنّ القرآنَ لَهُ ظَهْرٌ و بَطْنٌ ، فَجَميعُ ما حَرَّمَ اللّهُ في القرآنِ هُوَ الظّاهِرُ ، و الباطِنُ مِن ذلِكَ أئمّةُ الجَورِ . و جَميعُ ما أحَلَّ اللّهُ تعالى في الكِتابِ هُوَ الظّاهِرُ ، و الباطِنُ مِن ذلِكَ أئمّةُ الحَقِّ .»
🔹«ـ در پاسخ به پرسش از آيه «بگو: پروردگارم بديهاى آشكار و نهان را حرام كرده است» ـفرمود : قرآن ظاهرى دارد و باطنى. تمام آنچه را كه خداوند در قرآن حرام كرده، ظاهر است و باطن آنها پيشوايان ستمگرند و همه آنچه را كه خداوند در كتاب خود حلال شمرده همان ظاهر است و باطن آنها امامان حق هستند.»
📚 الكافي : ١ / ٣٧٤ / ١٠
🔸 @hadithnet
💠 #حديث_روز سه شنبه 14 مرداد 1399
🔺 زمین بدون امام، هرگز!
🔅 #امام_صادق_علیه_السلام :
🔸 «إنَّ اللَّهَ أجَلُّ وأَعظَمُ مِن أن يَترُكَ الأَرضَ بِغَيرِ إمامٍ عادِلٍ .»
🔹 «خداوند، جليلتر و بزرگتر از آن است كه زمين را بدون امامى عادل رها كند.»
📚 الکافی ج ۱ ص ۱۷۸ ح ۶
🔸 @hadithnet
.
💢 ویژهنامه #غدیر در پایگاه حدیث نت
🔆 احادیث معصومین(ع)،
⚜️ احادیث موضوعی،
💠 شرح حدیث،
📙 چهل حدیث،
🗒 مقالات نشریات،
📷 تصاویر حدیثی،
⁉️ پرسش و پاسخ،
📝 معرفی پایگاهها،
📢 خبر و گزارش،
📙 معرفی کتاب،
📀 روایت زندگی،
📌 بیان و تحلیل،
🎥 چند رسانهای
📅 حديث ايام،
📋 پايان نامه،
📝 ويژه ها،
👇
➡️ http://hadith.net/tag/غدیر
🆔 @hadithnet
#احادیث_داستانی
💠 چيست كه خداوند ندارد؟! ، نمىداند؟! ، نزد او نيست؟ !
🔅پس از درگذشت پيامبر اسلام صلى اللَّه عليه وآله يك نفر يهودى پيش ابوبكر آمد و گفت : پرسشهايى دارم كه جز پيامبر و يا وصىّ او نمىداند .
ابوبكر : هرچه مىخواهى ، بپرس .
▫️مرد يهودى : آن چيست كه خدا ندارد؟ آن چيست كه نزد خدا نيست ؟ و آن چيست كه خدا نمىداند ؟
ابوبكر ، عصبانى شد و به وى گفت : «اين سؤالهاى مردمِ بىدين است» و تصميم به كشتن او را گرفت . ساير مسلمانان حاضر نيز كيفر آن مرد را كشتن مىدانستند .
ابنعباس كه در آنجا حاضر بود گفت:درباره اين مرد، بى انصافى كردند.
ابوبكر : نشنيدى كه الآن چه گفت ؟
ابن عبّاس : اگر مىتوانيد ، جوابش را بدهيد، وگرنه ببَريدش پيش على، كه به او پاسخ مىدهد؛ چون من از پيامبر شنيدم كه به على بن ابى طالب مىفرمود :
🔅 «خدايا! دلش را هدايت كن و زبانش را استوار بدار » .
ابوبكر و ساير حاضران از جا بلند شدند و پيش على عليه السلام آمدند .
ابوبكر : يا ابا الحسن! اين يهودى از من ، مانند زنادقه و بىدينها سؤال مىكند .
🔸 #امام_علی_علیه_السلام رو به يهودى كرد و فرمود : چه مىگويى ؟
مرد يهودى : من سؤالهايى دارم كه جز پيامبر يا وصىّ او پاسخش را نمىداند .
🔸 امام عليه السلام : مسائل خود را مطرح كن .
مرد يهودى ، همان مسائل را تكرار كرد .
🔸 امام عليه السلام : اما آنچه خدا نمىداند، همان چيزى است كه شما يهودىها مىگوييد : «عزيز، پسر خداست». خدا نمىداند كه فرزند دارد.
و اما آنچه نزد خدا نيست، ستم به بندگان است كه نزد او نيست .
و اما آنچه خدا ندارد، همتاست، كه او بى همتاست .
▫️ مرد يهودى با شنيدن اين سخن، شهادتين را بر زبان جارى كرد و مسلمان شد و ابوبكر و حاضران ، على عليه السلام را «برطرف كننده اندوه» ، لقب دادند .
📚الغدير ، ج 7 ، ص 179
🆔 @hadithnet
🗓 #مناسبتها
☘️🌷🍃🌻🍃🌸🍃🌺🍃💐
💠 15 ذی الحجة ، ولادت با سعادت #امام_هادی_علیه_السلام در مدينه (۲۱۲ ق)
✍🏻 #امام_هادی_علیه_السلام دهمين چراغ فروزان هدايت، در نيمه ي ذي حجّه ي سال ۲۱۲ ق در قريه اي در نزديكي مدينه به دنيا آمد.
مادرش سَمانه معروف به سيّده مي باشد.
ابوالحسن ثالث كنيه ي حضرت و هادي، نقي، مرتضي، فقيه، امين و متوكل، از القاب آن امام هستند.
مُعتَصِم، واثق، متوكل، مُنتَصَر، مُستَعين و مُعتزّ از خلفاي دوران حيات امام هادي(ع) بوده اند.
پنج فرزند براي آن حضرت ذكر شده است.
🔸 #امام_هادی_علیه_السلام، پس از شهادت پدر بزرگوار خود، در سن هشت سالگي به امامت رسيده و عهده دار ولايت مسلمانان گرديد.
آن حضرت در همان دوران خردسالي، آن چنان از علم و هوشياري و كمالات فوق العاده اي برخوردار بود كه اطرافيان را حيران مي نمود.
امام دهم، همچنين در راستاي انتشار مكتب تشيع به تربيت شاگردان متعددي پرداخت كه #حضرت_عبدالعظیم_الحسنی_عليه_السلام، ابن سِكّيت اهوازي، ابوهاشم جعفري، جعفر بن سهيل و اسماعيل بن مهران از آن جمله اند.
▫️ مطالعه بیشتر..👇
➡️ http://www.hadith.net/post/52885/
🔸@hadithnet
💠 #حديث_روز چهار شنبه 15 مرداد 1399
🔺 دوستی و فرمانبری
🔅 #امام_هادی_علیه_السلام :
🔸 «مَن جَمَعَ لَكَ وُدَّهُ و رَأيَهُ فَاجمَع لَهُ طاعَتَكَ .»
🔹 «هر كه تمامت دوستى خود را براى تو فراهم آورْد ، تو نيز تمامت طاعت خود را برايش فرآهم آور .»
📚 تحف العقول ، ص ۴۸۳
📅 مناسبت های امروز :
15 ذی الحجة ولادت با سعادت امام علی النقی الهادی علیه السلام
🔸 @hadithnet
.
💠 گزیده احاديث #امام_هادی_علیه_السلام
🔅 لا تَطلب الصَّفا ممّن كَدّرتَ علَيهِ ولا النُّصْحَ ممّن صَرَفْتَ سُوءَ ظنِّكَ إلَيهِ فإنّما قلبُ غيرِكَ لكَ كقلبِكَ لَهُ .
▫️از كسى كه آزرده اش كرده اى صفا و يكرنگى مجوى و از كسى كه تير بدگمانيت را به او نشانه رفته اى خيرخواهى مجوى؛ زيرا دل ديگران با تو همچون دل توست با ديگران .
بحار الانوار: ج ۷۴ / ۱۸۱
🔅 السَّهَرُ ألذُّ لِلمَنَامِ والجُوعُ يَزِيدُ فِي طِيبِ الطَّعَام .
▫️ شب زنده دارى خواب را دلنشين تر و گرسنگى غذا را لذتبخش تر مى كند
بحار الانوار: ج ۷۸ / ۳۶۹
🔅 البُخلُ أذَمُّ الأخلاقِ .
▫️ بخل نكوهيده ترين خوى است
بحار الانوار: ج ۷۲ / ۱۹۹
🔅 الجاهِلُ أسِيرُ لِسانِهِ
▫️ نادان، اسير زبان خود است
الدرّة الباهرة : ۴۱ .
🔅 العِتابُ خَيرٌ مِن الحِقْدِ
▫️ سرزنش وگله گذارى بهتر است از كينه به دل گرفتن.
بحار الانوار: ج ۷۸ / ۳۶۹
🔅 الحِكمَةُ لا تَنْجَعُ في الطِّباعِ الفاسِدَةِ
▫️حكمت در جانهاى فاسد مؤثر و مفيد نمى افتد
بحار الانوار: ۷۸ / ۳۷۰
🔅 منِ اتّقى اللّه َ يُتّقى .
▫️ هر كه از خدا پروا كند، همگان از او پروا كنند
بحار الانوار: ج ۷۸ / ۳۶۶
🔅 خيرٌ مِن الخَيرِ فاعِلُهُ وأجمَلُ مِن الجَميلِ قائلُهُ وأرجَحُ مِن العِلمِ حامِلُهُ
▫️ از خوبى بهتر كسى است كه خوبى مى كند و از زيبايى زيباتر كسى است كه زيبا مىگويد و از علم برتر، كسى است كه دارنده آن است.
بحار الانوار: ج ۷۸ / ۳۷۰
🔸 @hadithnet
💠 #حديث_روز پنج شنبه 16 مرداد 1399
🔺 چه بهتر که برای ...
🔅 #امام_صادق_علیه_السلام :
🔸 «اِعلَمْ أنّهُ مَن لَم يُنفِقْ في طاعَةِ اللّهِ ابتُليَ بأن يُنفِقَ في مَعصيَةِ اللّهِ عَزَّ و جلَّ ، و مَن لَم يَمشِ في حاجَةِ وَليِّ اللّهِ ابتُلِـيَ بأن يَمشيَ في حاجَـةِ عَـدُوِّ اللّهِ عَزَّ و جلَّ .»
🔹 «بدان كه هر كس در راه طاعت خدا خرج نكند، به خرج كردن در راه معصيت خداوند عزّ و جلّ گرفتار شود و هر كه در راه رفع نياز دوست خدا قدم برندارد، به قدم برداشتن در راه رفع نياز دشمن خداوند عزّ و جلّ گرفتار آيد .»
📚 بحار الأنوار : ۹۶ / ۱۳۰ / ۵۷
🔸 @hadithnet
.
💠 قرائن عقلی دلالت #حديث_غدير بر امامت و خلافت
🔻پيامد مجموعه :
استحکام سند،
دلالت معنایی
و تواتر #حدیث_غدیر،
ترديدی باقی نمی گذارد كه #پیامبر_اکرم_(ص) در آن هنگامه عظيم، رهبری آينده را تعيين كرد و پيشوايی آينده امّت اسلامی را رقم زد.
▫️بر اين بيفزاييم كه اگر كسی بر اين باور باشد كه پيامبر(ص) در آن اجتماع عظيم و با آن خطابه بسی شورانگيز و جاودانه و با آن همه تأكيد، از خلافت و ولايت نگفت و آينده امّت را مسكوت گذاشت، بی گمان، آينده نگری و تعيين امام و رهبر آينده را نيز نخواهد فهميد.
🔖بدين سان، بايد بگوييم كه پيامبر(ص) برای آينده امّت، طرحی نيفكنده و چگونگی پيشوايی پس از خود را تعيين نكرده و امّت را چونان رمه ای بی شبان، رها كرده است ؛ چرا كه گمانه های ديگر درباره آينده امّت، غير از گمانه تصريح بر رهبر آينده، ناپذيرفتنی و به شدّت نااستوارند.
▫️نيز بايد بپذيريم كه پيامبر(ص) حقيقت را وا نگفته و كار تشخيص آن را به عصرها و نسل ها سپرده است و... .
آيا هيچ خِردی اين بی توجّهی و سهل انگاری را از آن طبيب سختكوش بی تاب پُردغدغه و نگران از آينده امّت، می پذيرد؟
حاشا به حكمت، استوارانديشی، آينده نگری و عظمت شخصيّت پيامبر خدا كه چنين كند!
📚 دانش نامه اميرالمؤمنين(ع) ج۱ ص 560
🔻 بیشتر بخوانید : 👇
➡️ http://hadith.net/post/59508/
🔸 @hadithnet
💠 #حديث_روز جمعه 17 مرداد 1399
🔺 سزاوارترين مردم
🔅 #امام_صادق_علیه_السلام :
🔸 «إنَّ أحَقَّ النّاسِ بِالوَرَعِ آلُ مُحَمَّدٍ صلى الله عليه و آله وشيعَتُهُم؛ لِكَي يَقتَدِيَ النّاسُ بِهِم، فَإِنَّهُمُ القُدوَةُ لِمَنِ اقتَدى، فَاتَّقُوا اللّهَ وأطيعوهُ؛ فَإِنَّهُ لا يُنالُ ما عِندَ اللّهِ إلّا بِالتَّقوى وَالوَرَعِ وَالاِجتِهادِ، فَإِنَّ اللّهَ تَعالى يَقولُ : «إِنَّ أَكْرَمَكُمْ عِندَ اللَّهِ أَتْقَاكُمْ»
🔹 «سزاوارترين مردم به پارسايى، خاندان محمّد و شيعيان آنها هستند تا مردم از آنها الگو بگيرند؛ چرا كه آنان براى كسى كه به دنبال الگوست، الگويند. پس از خدا پروا كنيد و از او فرمان بَريد؛ زيرا به آنچه نزد خداست مگر با پرهيزگارى و پارسايى و سختكوشى نمىتوان رسيد كه خداوند متعال مىفرمايد : «همانا گرامىترين شما نزد خدا، باتقواترين شماست»
📚 إرشاد القلوب : ص ١٠١
🔸 @hadithnet
✾••┈┈•
💠دعا برای امام مهدی(ع) در #غدیر
🔅#امام_صادق_علیه_السلام : . . . اللَّهُمَّ إنّي أسأَلُكَ بِالحَقِّ الَّذي جَعَلتَهُ عِندَهُم، وبِالَّذي فَضَّلتَهُم عَلَى العالَمينَ جَميعاً، أن تُبارِكَ لَنا في يَومِنا هذَا الَّذي أكرَمتَنا فيهِ، وأَن تُتِمَّ عَلَينا نِعمَتَكَ، وتَجعَلَهُ عِندَنا مُستَقَرّاً ولا تَسلُبناهُ أبَداً، ولا تَجعَلهُ مُستَودَعاً؛ فَإِنَّكَ قُلتَ: «مُستَقَرٌّ ومُستَودَعٌ» فَاجعَلهُ مُستَقَرّاً ولا تَجعَلهُ مُستَودَعاً، وَارزُقنا نَصرَ دينِكَ مَعَ وَلِيٍّ هادٍ مَنصورٍ مِن أهلِ بَيتِ نَبِيِّكَ، وَاجعَلنا مَعَهُ وتَحتَ رايَتِهِ شُهَداءَ صِدّيقينَ في سَبيلِكَ، وعَلى نُصرَةِ دينِكَ.
🔅#امام_صادق_علیه_السلام - در بيان دعاى پس از نماز روز غدير - فرمود :
« ... خدايا! به حقّى كه نزد ايشان نهادى و به آنچه آنان را بدان بر همه جهانيان برترى دادى، از تو مىخواهم امروز كه ما را در آن گرامى داشتى، بر ما مبارك گردانى و نعمتت را بر ما كامل كنى و آن را براى هميشه نزد ما قرار دهى و هرگز از ما نگيرى و آن را موقّت و امانتى نزد ما ننهى؛ كه تو خود گفتى: "[باور و ايمان يا] مستقر و پابرجاست و [يا موقّت و ]امانتى". پس آن را براى ما پابرجا و نه امانتى قرار بده و يارىِ دينت، همراه ولىّ هدايتگر يارى شده از ميان اهل بيت پيامبرت را روزىِ ما كن و ما را در ركاب و زير پرچم او شهيد راستين در راهت و براى يارى دينت قرار بده»
❀اشارت قرآنی: ❀
عبارت "[باور و ايمان يا] مستقر و پابرجاست و [يا موقّت و ]امانتى" به آيه ۹۸ از سوره انعام، اشاره دارد.
🔸 @hadithnet