May 11
📽 #زندگی_نامه_علماء| معرفی اجمالی
➕بسم الله الرحمن الرحیم
🔹علامه آیتالله حاج سید محمدحسین حسینى طهرانى [۱۳۴۵ - ۱۴۱۶ هـ.ق] عارف، فلیسوف، فقیه و تربیتیافتۀ مکتب عرفانی آخوند ملاحسینقلی همدانی است. ایشان از برجستهترین شاگردان سلوکی علامۀ طباطبایی بوده و نیز سالها از محضر آیتالحق حاج سید هاشم حدّاد کسب فیض نموده است. ایشان در حیات پُربرکت خود به دستگیری از مستعدّان سیروسلوک و تألیف دورۀ علوم و معارف اسلام [در حدود ۹۰ جلد] همت گماشت. #ادامه_دارد
♻️معرفی تفصیلی و کامل ایشان به مرور خواهد آمد ان شاء الله
@hakim_alahe
✍معرفی مختصر رساله #لب_اللباب_در_سیروسلوک_اولی_الالباب
🔹مولف گرانقدر ،مرحوم علامه طهرانی در مورد این رساله میفرمایند:
🔸«اصل این رساله اولین دوره از درسهای اخلاقی و عرفانی است، که حضرت استاد گرامی ما علامه طباطبایی (روحی فداه) در سالهای ۶۹، ۱۳۶۸ هجری قمری در حوزه علمیه قم برای بعضی از طلاب بیان فرموده و این حقیر به عنوان تقریرات درس به رشته تحریر در آورده بودم و قرائت و مرور بر آن را در اوقات قبض و کدورت و خستگی، موجب تنویر روح و تلطیف جان خود می دانستم. اینک یک دوره بر آن مرور نموده با تنقیحات و اضافاتی آن را برای چاپ مهیا... می کنم.»
@hakim_alahe
🗒 #رساله_لب_اللباب| آغاز سیر الی الله؛
قسمت اول
🔹انسان در كمون ذات و سرشت خود حركت به سوى كعبه مقصود و قبله معبود را مىيابد و به نيروى غريزى و فطرى الهى بار سفر مىبندد و با تمام شراشر وجود بدين صوب رهسپار مىشود. لذا تمام اعضاء و جوارح او بايد در اين سفر به كار افتد.
🔹عالم جسم و مادّه او كه طبع اوست، و عالم ذهن و مثال او كه برزخ اوست، و عالم عقل و نفس او كه حقيقت اوست همه بايد در اين سفر وارد گردند و با يكديگر تشريك مساعى كنند.
🔹بدن بايد وجهه خود را رو به كعبه نموده، در حال نماز به قيام و ركوع و سجود در آيد، ذهن بايد از خاطرات، خود را مصون داشته و رو به سدرة المنتهى كند، و روح بايد غرق انوار حريم حرم الهى گردد و درون حرم آمن حضرت احديّت محو و مدهوش شود. #ادامه_دارد
▪️علامه طهرانی رحمة الله علیه
📚مقدمه کتاب لب اللبالب در سیر و سلوک اولی الباب| صفحه ۹ تا ۱۵
@hakim_alahe
عارف و حکیم
🗒 #رساله_لب_اللباب| آغاز سیر الی الله؛ قسمت اول 🔹انسان در كمون ذات و سرشت خود حركت به سوى كعبه مقصو
🗒 #رساله_لب_اللباب| آغاز سیر الی الله؛
قسمت دوم
🔹و از اينجا بدست مىآيد كه عدّهاى كه به ظاهر پرداخته و از عباديّات و اعمال حسنه فقط به فعل قالبى اكتفا كنند و از مغز و جوهره به پوست قانع گردند چقدر از كعبه مقصود دور و از جمال و لقاى او مهجورند.
🔹و همچنين عدّهاى كه به معناى فقط گرويده و از اتيان اعمال حسنه و عبادات شرعيّه شانه خالى كنند چقدر از متن واقع كناره بوده، و از حقيقت به مجاز، و از واقع به تخيّل و توهّم قناعت كردهاند.
🔹مگر نه آنست كه نور خدا در تمام مظاهر عالم امكان سارى و جارى است؟ پس چرا بدن را از عبادت معاف داريم و اين عالم جزئى را از تجلّى انوار الهيّه تعطيل نمائيم؟ و به الفاظ وصول و لبّ و مغز و عبادت قلبى اكتفا كنيم؟ آيا اين عبادت فقط از يكسو نيست؟ #ادامه_دارد
▪️علامه طهرانی رحمة الله علیه
📚مقدمه کتاب لب اللبالب در سیر و سلوک اولی الباب| ص ۹ تا ۱۵
@hakim_alahe
عارف و حکیم
🗒 #رساله_لب_اللباب| آغاز سیر الی الله؛ قسمت دوم 🔹و از اينجا بدست مىآيد كه عدّهاى كه به ظاهر پرداخ
🗒 #رساله_لب_اللباب| آغاز سیر الی الله؛
قسمت سوم
🔹أمّا النّمط الأوسط و امّت وسط آن دستهاى هستند كه جمع بين ظاهر و باطن نموده و تمام درجات و مراتب وجودى خود را به عبادت و انقياد حضرت محبوب واداشته و در اين سفر ملكوتى تجهيز مىكنند.
🔹ظاهر را عنوان باطن، و باطن را جان و حقيقت ظاهر نموده، و هر دو را با يكديگر چون شير و شكر بهم درآميختهاند، از ظاهر، مرادشان وصول به باطن، و باطن را بدون ظاهر هَباءً مَنْثُوراً شمارند. اللّهُمَّ نوّر ظاهرى بطاعتك، و باطنى بمحبّتك، و قلبى بمعرفتك، و روحى بمشاهدتك، و سرّى باستقلال اتّصال حضرتك، يا ذا الجلال و الإكرام.
🔹و از همين جا روشن مىشود كه براى تكميل نفس و طىّ مدارج و معارج كمال انسانيّت اكتفا به علوم الهيّه ذهنيّه تفكيريّه مانند تعليم و تعلّم فلسفه به هيچ وجه من الوجوه كافى نخواهد بود. #ادامه_دارد
▪️علامه طهرانی رحمة الله علیه
📚مقدمه کتاب لب اللبالب در سیر و سلوک اولی الباب| ص ۹ تا ۱۵
@hakim_alahe
عارف و حکیم
📽 #زندگی_نامه_علماء| معرفی اجمالی ➕بسم الله الرحمن الرحیم 🔹علامه آیتالله حاج سید محمدحسین حسینى ط
📽 #زندگی_نامه_علماء/معرفی تفصیلی مرحوم علامه طهرانی رحمة الله علیه
▪️ولادت و رحلت
🔹ولادت: علامه سید محمدحسین حسینی طهرانی در 24 محرمالحرام سنۀ ١٣٤٥ هـ. ق در محلّۀ شاهآباد طهران، دیده به جهان گشود.
🔹رحلت: ایشان در نهم صفر الخیر سال 1416 هـ.ق در مشهد مقدس، دعوت حق را لبیک گفت و در آستان مطهر قدس رضوی به خاک سپرده شد.
▪️خانواده،نسب و اجداد
🔸والد ایشان آیتالله سیّد محمدصادق طهرانی از علمای برجستۀ طهران و از شاگردان بنام آیتالله میرزا محمّدتقی شیرازی و همبحثی آیتالله سیّد عبدالهادی شیرازی رحمةاللهعلیهم بود.
🔸جدّ ایشان نیز آیتالله سید ابراهیم طهرانی از شاگردان بنام آیتالله میرزا محمدحسن شیرازی بود که با مراجعت از سامرّاء در محلۀ شاهآباد طهران سکنیٰ گزید.
🔸جدّ اعلای ایشان، امامزاده سیّد محمّد ولی، از نوادگان امام سجّاد علیهالسلام است که مزار ایشان در درکۀ طهران میباشد.
🔸همچنین نسب ایشان از طریق مادرِ پدر، به علامه محمدتقی مجلسی و از طریق مادر به آیتالله ملّا مهدی نراقی منتهی میگردد.
#ادامه_دارد
📚(مهرفروزان،ص 24؛ به نقل از: امام شناسی، ج ١٥، ص ٤٨؛ مهر تابان، ص ٥٥، تعلیقه ١؛ مطلع انوار، ج ١، ص ٤5؛ معادشناسی، ج 2، ص 222.)
@hakim_alahe
عارف و حکیم
🗒 #رساله_لب_اللباب| آغاز سیر الی الله؛ قسمت سوم 🔹أمّا النّمط الأوسط و امّت وسط آن دستهاى هستند كه
🗒 #رساله_لب_اللباب| آغاز سیر الی الله؛
قسمت چهارم
🔹چون ترتيب قياس و برهان بر اساس منطق صحيح و مقدّمات صحيحه نتيجه اقناعيّه براى ذهن مىدهد، ولى قلب و روح را اشباع نمىكند و روان را از تشنگى و عطش وصول به حقايق و شهود دقايق سيراب نمىسازد.
🔹گرچه علم حكمت و فلسفه داراى اصالت و متانت است، و اشرف علوم ذهنيّه و تفكيريّه است كه توحيد را بر پايه برهان استوار نموده و راه هرگونه شكّ و شبهه را مسدود مىكند، و بر اين اصل قرآن مجيد دستور داده و روايات وارده از راسخين دانش و دين: ائمّه طاهرين كه پاسداران وحى و نبوّتند نيز امر به تعقّل و تفكّر و ترتيب قياس و برهان و مقدّمات استدلاليّه نمودهاند، ليكن اكتفا نمودن به توحيد فلسفى و برهانى در مكتب استدلال بدون انقياد دل و وجدان ضمير و شهود باطن، امرى است نارسا. #ادامه_دارد
▪️علامه طهرانی رحمة الله علیه
📚مقدمه کتاب لب البالب در سیر و سلوک اولی الباب| ص ۹ تا ۱۵
@hakim_alahe
عارف و حکیم
🗒 #رساله_لب_اللباب| آغاز سیر الی الله؛ قسمت چهارم 🔹چون ترتيب قياس و برهان بر اساس منطق صحيح و مقدّم
🗒 #رساله_لب_اللباب| آغاز سیر الی الله؛
قسمت پنجم
🔹گرسنه گذاردن دل و باطن را از غذاهاى روحانيّه معنويّه عالم غيب و انوار الهيّه ملكوتيّه جماليّه و جلاليّه و قناعت كردن به سير در كتابها و كتابخانهها و مكتبها و درسخواندنها و درس دادنها گرچه به اعلى درجه از اوج خود برسد، سير كردن عضوى است از اعضاء و گرسنه گذاردن عضوى بالاتر و والاتر.
🔹دين قويم كه بر صراط مستقيم است هر دو جنبه را رعايت مىكند و قوا و استعدادهاى نهفته انسان را از هر دو جهت تكميل مىنمايد. #ادامه_دارد
▪️علامه طهرانی رحمة الله علیه
📚مقدمه کتاب لب البالب در سیر و سلوک اولی الباب| ص ۹ تا ۱۵
@hakim_alahe
💬 #حدیث_نگار| لازمه تهذیب نفس
🔹ينْبَغِي لِمَنْ أَرَادَ صَلَاحَ نَفْسِهِ وَ إِحْرَازَ دِينِهِ أَنْ يَجْتَنِبَ مُخَالَطَةَ أَبْنَاءِ الدُّنْيَا
🔹برای کسی که می خواهد خود را اصلاح و دینش را حفظ کند، لازم است که از معاشرت با اهل دنیا [دنیا طلبان] اجتناب کند.
▪️امیرالمؤمنین علیه السلام
📚 «غرر الحکم و درر الکلم» ص ۷۹۸
@hakim_alahe
هدایت شده از کانال علامه حسن زاده آملی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✍تقوای الهی
🎥مرحوم علامه رحمة الله علیه
_______________________________________
💠کانال علامه حسنزاده💠
♦️●@alame_Hasanzade●♦️
_______________________________________
عارف و حکیم
🗒 #رساله_لب_اللباب| آغاز سیر الی الله؛ قسمت پنجم 🔹گرسنه گذاردن دل و باطن را از غذاهاى روحانيّه معنو
🗒 #رساله_لب_اللباب| آغاز سیر الی الله؛
قسمت ششم
🔹از سوئى ترغيب به تعقّل و تفكّر مىكند، و از سوى ديگر امر به اخلاص و تطهير دل از زنگار كدورتهاى شهوانى، و آرامش دل و اطمينان و سكينه خاطر، و پس از يازده سوگند عظيم و جليل: قَدْ أَفْلَحَ مَنْ زَكَّاها- وَ قَدْ خابَ مَنْ دَسَّاها مىسرايد.
🔹اين آيات قرآنيّه كه با جان انسان گفتگو دارد و با باطن انسان تكلّم مىكند چگونه افرادى را از متفكّرين و مدرّسين و معلّمين مكتب فلسفه و استدلال دعوت به تعبّد و مراقبه و محاسبه نفس نموده تا با اخلاص در عمل براى رضاى خدا طبق كلام رسول خدا: من أخلص للّه أربعين صباحا ظهرت ينابيع الحكمة من قلبه إلى لسانه؛ چشمههاى جوشان معارف الهيّه از منابع دل آنها جارى و بر زبان آنها سارى شده و بالاخره سيل خروشان انديشهها و الهامات و واردات رحمانيّه از كانون وجودشان به حركت درآمده است. #ادامه_دارد
▪️علامه طهرانی رحمة الله علیه
📚مقدمه کتاب لب اللبالب در سیر و سلوک اولی الباب| ص ۹ تا ۱۵
@hakim_alahe