17.86M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
بسم الله الرحمن الرحیم
⚪️سلسله جلسات با موضوع سلوک الهی .
⚪️سخنران :حکیم متأله آیت الله جوادی آملی حفظه الله تعالی .
⚪️ فصل اول ،جلسه ی اول
#سخنرانی_تصویری
@hakim_alahe
تعریف و نکاتی پیرامون معاقبه: ⁉️
⬜️ معاقبه از واژه ی عقوبت گرفته شده که به معنی تنبیه کردن و انتقام گرفتن است و در اصطلاح به معنی تنبیه کردن و مجازات نفس است بخاطر کوتاهی ها و سهل انگاری هایی که در طول روز و حین مراقبه از اون سر زده است و به شرط و عهدی که اول صبح بسته شده وفادار نبوده است
🟫 اگر معاقبه با جدیت تمام صورت نگیرد نفس به راحتی از زیر کار در میرود و قطعا اونجوری که باید تن به وفا به شرطی که بسته است نمیدهد .
⬛️ هر نوع معاقبه ای پذیرفتنی نیست بلکه باید بنحوی باشد که حقیقتا نفس را تنبیه کند به عنوان مثال بعضی ها هستند که روزه گرفتن برایشان کاری ندارد و مزاجشان با گرسنگی مشکلی ندارد ولی با خواند نماز های مستحبی تحت فشار قرار میگیرند (این فقط یک مثال است ) که در این صورت روزه گرفتن تنبیه مناسبی نیست و باید با نماز مستحبی خود را معاقبه کنند.
#مباحث_علمی
@hakim_alahe
✴️ در مورد مطالبی که در موضوع توضیحات [ارکان اربعه] بیان شد توجه داشته باشید مطالب و نکاتی که در عکس نوشته میباشد غیر از مطالب کپشن میباشد ❌
و در واقع مکمل هم هستند در نتیجه توصیه میشود هر دو مطالعه شود 🌹
📌 #پندانه
📒 مردی را قرضی افتاده بود، به در دوستی آمد ودر بزد. آن جوان مرد بیرون آمد و او را در کنار گرفت و نیکو بپرسید و گفت :چرا رنج برگرفتی؟ گفت:وامکی برمن جمع شده است ودل مشغول می باشم .
گفت:چه مقدار؟ گفت: چهارصد درم.جوان مرد در خانه رفت و کیسه ای بیرون آورد ،دراو چهارصد درم بود،نه کم و نه بیش و بدو داد واورا گسیل کرد و خود درخانه آمد وگریستن گرفت .یکی اورا گفت:چرا می گریی؟ اگر نخواستی، نبایستی داد. گفت: نه ازبهر آن می گریم که چرا دادم، از بهر آن می گریم که چرا حقّ دوستان خود نگزاردم و مراعات نکردم و تیمار وی نداشتم تا وی را حاجت آمد به خانه ی من آمدن و سئوال (درخواست) کردن و روی خود بدام سئوال زرد کردن و شرم داشتن.
| @hakim_alahe
📌 #پندانه ...
✴️ لقمان حکیم:
ای پسرک من، اگر عمل تو هم وزن دانه خردلی و در تخته سنگی یا در آسمان ها یا در زمین باشد خدا آن را میآورد که خدا بس دقیق و آگاه است.
| @hakim_alahe
📌 #زندگینامه
👤 آیة اللَه العظمی حاج سیّد محمّد حسین حسینی طهرانی
🔹 تولد:
ایشان در 24 محرم سنۀ ١٣٤٥ هجری قمری در طهران، دیده به جهان گشود.
🔹 دوران تحصیل:
دوران تحصیل متداول زمان خود را با اخذ مدرک مهندسی فنّی و به عنوان دانشجوی ممتاز در هنرستان صنعتی طهران به پایان رساند. دولت وقت پیشنهاد اعزام ایشان را به عنوان دانشجوی ممتاز برای ادامه تحصیل به آلمان ارائه نمود؛ ولیکن با توجیه و ارشاد پدر بزرگوار و تأمّل در سرانجام خویش، به شهر مقدّس قم، آستان منوّر و پر بهاء حضرت فاطمۀ معصومه سلام اللَه علیها هجرت نمود (مهرفروزان، ص29)
ارتباط ایشان در اوان اشتغال به تحصیل با مرحوم علاّمه طباطبایی که با فراگیری دروس فلسفه آغاز شده بود، از مراتب کسب علوم متداول حوزوی گذشت و به ارادت و پیوندی وثیق که محصول شیفتگی به صفات ملکوتی آن بزرگ و عطش نسبت به فَیَضان علوم و معارف حقّۀ تشیّع و ولایت که در نفس قدسی انورش متبلور گشته بود، مبدّل گشت؛ و فصل جدیدی در حیات علمی و جهانبینی او گشود.
علاّمه طباطبایی از آنجا که این شاگرد مبرّز را مستعدّ برای دریافت جمیع مراتب معرفت و وصول به حقیقت شریعت و آبشخوار مکتب وحی دید، به مدت هفت سال بیمضایقه آنچه را که نتیجۀ تجربۀ علمی – فلسفی و سلوک عرفانی خود طیّ سالیان متمادی در محضر بزرگان و اعلام حوزۀ نجف بود، به ایشان منتقل کرده و درهای هدایت را یکی پس از دیگری به روی او باز نمود. (مهرفروزان، ص33)
#علامه_محمدحسین_طهرانی
#قسمت_اول
| @hakim_alahe
🔶 در طهارت دقت داشته باشید:
🔹 قدمی عاشقانه بردارید و صادقانه بیایید تا اینها را بچشید؛
چند بار که شکار کنید به فهم اینها کمک می کند، یک جهش علمی پدید می آید و انسان می شود مصداق:
🔅 ان صلاتی و نسکی و محیای و مماتی للّه رب العالمین
#عکس_نوشته
@hakim_alahe
هدایت شده از °♡° بلوط °♡°
#پارت_دوم
#معرفی_کتاب
#شرح_مراتب_طهارت
💎«بسم الله الرّحمن الرّحيم»💎
■ طهارت قواي عمليه نفس:
حضرت آقا در کتاب شریف "وحدت از دیدگاه عارف و حکیم" آخرین مرتبه اي که در طهارت ظاهریه مطرح مي فرمايند طهارت در مراتب قواي عملي نفس است.
زيرا نفس داراي قوه هاي فراواني همانند
قوة باصره، قوة ،ذائقه، قوة شامه، قوة غضبيه قوة شهویه و ... است که با این قوا کارهایش را انجام میدهد.
در این بخش کتاب چنین آمده است:
"طهارت ظاهره در مراتب قواي عمليه نفس مرتبه تجلیه است که نفس قوي و اعضاي بدن را به مراقبت کامله در تحت انقیاد و اطاعت احکام شرع و نوامیس الهیه وارد نموده که اطاعت اوامر و اجتناب از منهیات شرعیه را به نحو اکمل نماید تا پاکی صوري و طهارت ظاهریه در بدن نمایان شود و در نفس هم رفته رفته خوي انقیاد و ملکه تسلیم برای اراده حق متحقق گردد و براي حصول این مرتبه علم فقه بر طبق طريقه حقه جعفریه کافي و به نحو اکمل عهده دار این امر است. فقه مقدمه تهذیب اخلاق و اخلاق مقدمه توحید است."
➖⃟📗••برشی از کتاب شرح مراتب طهارت
➖⃟✍•• استاد صمدی آملی
➖⃟🍃•• «مجلس ششم»
-
-
-
🥤•➣•𝒋𝒐𝒊𝒏•• ➣@reconcile
⚫️ مرحوم علامه حسن حسن زاده آملی
رحمة الله علیه
📚 کتاب هزار و یک نکته
✅ نکته: ۱۹۶
#عکس_نوشته
@hakim_alahe