.🌿
روی هر شاپرکی را به خدا، کم کردیم
رمضان تا رمضان دور حسن می گردیم...
ولادت امام حسن مجتبی (ع) مبارک باد
🔰 ماه رسیدگی به مردم
🔺️ رهبر انقلاب: در ماه رمضان، هم باید به خودمان برسیم، هم باید به مردم برسیم. ضمناً بدانیم که اگر به خودمان نرسیم، به مردم هم نمیشود رسید. این دعاهای ماه رمضان، این روزه ماه رمضان، این مناجاتها، این تضرّعها، این اذکار، این نوافل در ماه رمضان، همه برای این است که ما خودمان را اوّل کمی نورانی کنیم. اگر نورانی شدیم، آن وقت میتوانیم به دیگران هم برسیم.
#بهار_قرآن
✳️ #حسین_مولائی: #رضاخان کل ایران را یک سربازخانه میدید
حسین مولائی، پژوهشگر حوزه تاریخ معاصر، با موضوع «ارزیابی مدرنیزاسیون ارتش پهلوی اول» نیز در صحبتهایی گفت: یکی از کارهای مهم دوره پهلوی اجماع کردن قوای پراکنده ذیل یک ارتش نوین بود. از یک بعد، تمام اصلاحات در عرصه سیاسی، اقتصادی و فرهنگی از اصلاحات نظامی آغاز شد و از سوی دیگر رضاخان به پشتگرمی ارتش کار خود را پیش برد و نیروهای نظامی به عنوان یک سازمان منسجم سامانیافته در دسترس بودند و بعدها هم با استفاده از همین نیروهای نظامی، او ساختار سربازخانهای را به وسعت ایران ساخت.
وی در ادامه افزود: بنابراین اگر در بعد خارجی انگلستان و دیگر کشورها از رضاخان حمایت میکردند، در بعد داخلی ارتش هوای او را داشت و به او کمک کرد تا اهداف خود را محقق سازد. رضاخان خود را در این پروژهای که شروع کرده بود سرباز ـ شاه تصور میکرد و به باور من هم کل ایران را یک سربازخانه میدید، اما بههرحال ما با یک ادعایی به اسم ارتش مدرن روبهرو هستیم؛ این یعنی پروسه مدرنیزاسیون ارتش طی شده است در صورتی که در چند بعد میتوان نشان داد که این مهم اتفاق نیفتاده است.
وی یادآور شد: من تعدادی شاخص را مشخص کردم که این ادعا را نقض میکند. اول، خود خاندان پهلوی و نظامیانش هستند که در مقابل این ادعا با چالش روبهرو بودند. دوم، گزارشهایی از مستشاران خارجی است که آنها را هم میتوان بررسی کرد؛ چرا که آنها شناخت خوبی از ارتش رضاشاهی داشتند؛ سوم هم مورخانی هستند که به عنوان مورخ بیطرف مطرح هستند.
مولائی توضیح داد: یکی از ویژگیهای این دوره، دست باز رضاخان در بودجه ارتش و عدم نظارت درست بر خرج این بودجه بود؛ بنابراین رضاخان به نیروهای نظامی خیلی توجه میکرد، اما خود همین را اگر مستقل درنظر بگیریم خودش ماهیت نظام پهلوی را نشان میدهد و همین تکمعیار بودجه و اینکه به چه نحوی خرج میشد، بسیار مورد تبلیغ قرار میگیرد.
این پژوهشگر حوزه تاریخ معاصر با اشاره به اینکه یکی دیگر از شاخصههای ارتش مدرن این است که در آن ساختار تصمیمگیری عقلایی حاکم باشد، گفت: این را هم میتوانیم بررسی کنیم و چند نمونه بیاورم که این ساختار عقلانی، آن دوره شکل نگرفته بود و رضاخان تصمیمگیر صرف بود. در بخشنامه در جایی آورده بود که هیچ احدی حق ندارد یک دینار از وجوه دولتی را بدون اجازه به مصرف چیزی برساند. حتی برای کوچکترین اقدامات، از مانوری کوچک تا خرید چادر، همه با اجازه و دستور او انجام میشد.
مولائی در پایان سندی مربوط به سال 1308 درباره تیپ گارد سوار تهران را تشریح کرد.
برای مطالعه متن کامل گزارش بر روی لینک کلیک کنید
https://instagram.com/iichs.ir
@hamasesezan
تقدم دیپلماسی بر میدان فقط قرارداد ترکمنچای
#توئیت
🔺مهدی خانعلیزاده🔺
آن صلح تحمیلی ای که در عصر امام حسن واقع شد، آن حکمیت تحمیلی که در زمان امیرالمؤمنین واقع شد و هر دویش به دست اشخاص حیله گر درست شد، این ما را هدایت می کند به این که نه زیر بار #صلح تحمیلی برویم و نه زیر بار #حکمیت تحمیلی.
#امام_خمینی
صحیفه نور جلد 20 صفحه 32
@hamasesezan
🔰 گفتگوی دکتر امیرعبداللهیان با نشریه مسیر (دی۹۹):
🔴 جزئیاتی از هدایت مذاکرات عراق و آمریکا توسط شهیدسلیمانی
🔹 سردار سلیمانی هم سیاستمدار بود و هم یک دیپلمات حرفهای. صورتجلسات دهها جلسه ایشان با ما بهعنوان تیم مذاکرهکننده ایران با آمریکا در بحث عراق موجود هست که نشان میدهد وقتی میخواستیم برای مذاکره سهجانبه ایران، آمریکا و عراق به بغداد برویم (در سال ۱۳۸۶) سردار سلیمانی چه توصیههایی داشتند. رهبر انقلاب مسئولیت آن مذاکره را به سردار سلیمانی سپرده بودند.
🔹 سردار در عراق، فلسطین، افغانستان، لبنان و سوریه تجربه داشت و مثل کسی که دهها مذاکره را مدیریت کرده، تجربیاتش را منتقل میکرد. درواقع، حیطه دانش او فقط نظامی نبود؛ دانش مذاکراتی هم بود. برخی از صبحتهای سردار سلیمانی در جلسه ۱۳ مرداد ۱۳۸۶ با تیم مذاکرهکننده:
▫️«در شیوه بیان، در مذاکرهی سهجانبهی ایران، عراق و آمریکا در بغداد باید برای آمریکاییها، اول بحثها را از بعد فلسفی و نظری مطرح کنیم.»
▫️«شما باید برای این که آمریکاییها خوب بفهمند، اول بگویید القاعده چیست؛ چگونه پیدا شد، نحوه برخورد ما با القاعده چگونه است. باید به آمریکاییها بگویید گروهک منافقین چگونه شکل گرفت، چه تفکر و ایدئولوژیی خطرناک و التقاطی دارند و در این سالها چه اقداماتی علیه مردم ایران و عراق انجام دادهاند.»
▫️«بدون توجه به رفتارشناسی مذاکره با آمریکا، نباید برداشت منفی یا مثبتی از مذاکره داشته باشید.»
▫️«در مفاهیم، گاهی آمریکاییها الفاظی را بهکار میبرند که در ظاهر به معنای توافق است، ولی ما را دچار مشکل میکند. دقت داشته باشید واژههایی که آنها بهکار میبرند، برخیشان واژههای فریبنده است، ظاهر مثبتی دارد اما کُنه و جوهره لفظی که بهکار میبرند مفهوم منفی دارد.»
▫️«بدانید، آمریکاییها در مذاکره، موضوعی را جا میاندازند و بعد تلاش میکنند کاری کنند که شما در آن مذاکره عصبانی بشوید.»
▫️ «توجه داشته باشید تیمی که تشکیل شده، تیم کارشناسی است. این، برای آمریکاییها و عراقیها به این معناست که وقتی ما مذاکره در سطح کارشناسی را پذیرفتهایم و میخواهیم بحثهای ریز سیاسی-امنیتی بکنیم؛ پیامش این است که ایران، مذاکرات را جدی گرفته و ما با طرف آمریکایی شوخی و بازی نداریم.»
▫️«ما بنا نداریم در مذاکره با آمریکاییها همه بحثها را روی میز پهن کنیم. باید مراقبت کنید مباحث، موضوع به موضوع مطرح شود و به نتیجه برسد و سپس جلو برویم. آمریکاییها روششان این است که شما را وادار میکنند همه موضوعات را روی میز بریزید و همه موضوعات را زخمی میکنند و در هیچ موضوعی جز موضوعی که موردعلاقه خودشان است حاضر نیستند که توافق بکنند.»
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🍊 دیپلماسی پرتقالی؛ یک ماجرای باورنکردنی!
👈🏻 روایت آقای ظریف از مهم ترین و الهام بخش ترین داستان زندگی اش
#دیپلماسی_پرتقالی #ظریف
کانال ایران دیروز، امروز و فردا
شکسته شدن رکورد وزنه برداری توسط وزنه بردار زن ایرانی خانم سیده الهام حسینی👏 ایشون تنها ایرانی هست
دست به دست کنید تا چشمافرادی که میگن ایران آزادی نیست کور بشه😏😏😏
@hamasesezan
🔰با حکم فرمانده معظم کل قوا انجام شد؛
🔻انتصاب فرمانده قرارگاه مشترک پدافند هوایی خاتمالانبیاء(ص)
حضرت آیتالله خامنهای در حکمی امیر سرتیپ قادر رحیمزاده را به فرماندهی قرارگاه مشترک پدافند هوایی خاتمالانبیاء صلیاللهعلیهوآله منصوب کردند.
متن حکم فرمانده کل قوا به این شرح است:
بسم الله الرّحمن الرّحیم
امیر سرتیپ قادر رحیمزاده
نظر به تعهد و شایستگی و تجارب ارزنده و پیشنهاد فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران، شما را به سمت فرمانده قرارگاه مشترک پدافند هوایی خاتمالانبیاء صلیاللهعلیهوآله منصوب میکنم.
رویکرد همافزایی و تحوّلی برای دفاع نفوذناپذیر از آسمان کشور با استفاده از توانمندیها و ظرفیت نیروهای مسلح و کشور و تقویت شبکه یکپارچه و بهروز فرماندهی و کنترل پدافند هوایی، مورد انتظار است.
از تلاشها و خدمات ارزندهی امیر سرلشکر موسوی در دوره مسئولیت تشکر میکنم.
توفیقات شما را از خداوند متعال مسألت دارم.
سیّدعلی خامنهای
۸ اردیبهشت ۱۴۰۰
بالاخره نفهمیدیم اگر برجام تصمیم نظام بود، چطور نظام مانع اجرای برجام شد؟
#ظریف
#تناقض
"امیر حسین ثابتی"
@hamasesezan
✳️ علی احمدیخواه: #اردشیر_ریپورتر ، بنا به وصیتنامهاش، از طرف انگلیس نایب بوده تا یک نفر را برای کودتا انتخاب کند و پرورش دهد
«بررسی نقش انگلیس در برآمدن رضاخان» موضوع یکی دیگر از سخنرانیهای همایش «کودتای سوم اسفند 1299؛ زمینهها و پیامدها» بود که طی آن، علی احمدیخواه، پژوهشگر تاریخ معاصر، دیدگاههای خود را درباره آن بیان کرد و در بخشی از سخنان خود، در نقد دیدگاههای صادق زیباکلام در کتاب «رضاشاه» گفت: او میگوید در کتاب «ایران برآمدن رضاخان» (بر افتادن قاجار و نقش انگلیسیها) نوشته سیروس غنی اصلا یادی از انگلیس و نقش آن در کودتای 1299 نیست، درحالیکه این گفته صحت ندارد.
وی در ادامه در پاسخ به این دیدگاه گفت: به دو شکل میتوان به این بیان #زیباکلام پاسخ داد. یکی اینکه در همین کتاب #سیروس_غنی به موضوعی اشاره شده است که یا زیباکلام به آن دقت نکرده یا هر طور که بوده من اطلاع ندارم. در این کتاب، آمده است که رضاخان پیوسته مدافع منافع بریتانیا بود؛ جایی دیگری هم از قول آیرونساید آورده است که مردم احساس میکنند کودتا زیر سر من است و او خودش اعتراف میکند که همین طور است.
احمدیخواه در پاسخ دوم خود به زیباکلام اظهار کرد: بههرحال این کتاب منبع تاریخ ما نیست. سیروس غنی پسر قاسم غنی است. قاسم غنی فردی بهائی و در خدمت پهلوی بود و بههرحال ضدانقلاب اسلامی است. مگر میشود چنین فردی در مزمت کسی سخن بگوید که به او ارادت دارد؟! بااینحال او گفته است. اما درکل حتی اگر سیروس غنی به این موضوع اشاره نکرده بود، آیا این دلیلی بر حقیقت نداشتن مداخله انگلستان در کودتا بود؟!
این پژوهشگر تاریخ با خواندن بخشهایی از خاطرات شخصیتهای تاریخی مانند #یحیی_دولت_آبادی گفت: همه اینها خودشان هم ابراز کردند که انگلیس رضاخان را سرکار آورد. یکی از این افراد اردشیر ریپورتر بود که خود مطرح کرده است از طرف انگلیس نایب بوده تا یک نفر را برای کودتا انتخاب کند و پرورش دهد و همه اینها را در وصیتنامهاش مطرح کرده است که گام به گام چه اتفاقاتی افتاده است. حسین فردوست هم در خاطراتش به این مسائل اذعان کرده است. بنده از مطالب و نوشتههای نورمن، لورن، سفیر انگلستان، حسین مکی و خیلی افراد دیگر هم بخشهایی را آوردهام که نشان میدهد واقعا انگلیس پشت این داستان بود.
https://b2n.ir/f87327
https://instagram.com/iichs.ir
@hamasesezan
📚کتاب «صلح امام حسن علیه السلام
پرشکوهترین نرمش قهرمانانه تاریخ»
📝 ناشر: انتشارات انقلاب اسلامی.
اصل این کتاب با عنوان «صلح الحسن»
🔖 تألیف عالم جلیلالقدر "شیخ راضی آلیاسین" از علمای حوزه نجف بوده که در سال ۱۳۴۸ شمسی توسط حضرت آیتالله خامنهای در سن سی سالگی ترجمه شده است.
#معرفی_کتاب
🌐نقد مسؤولین
امام خامنهای(روحی فداه) :
🔹مردم حق دارند بعد از گذشت زمان معقولی، از مسئولان هر یک از بخشها سؤال کنند که نتیجه کار شما چیست؟
🔹باید خودتان را برای پاسخگویی آماده کنید. باید کار را به گونه ای تنظیم کنید که بتوانید محصول و نتیجه آن را به مردم نشان دهید و دلیل نقد نقائص آن را باز گویید، مردم حسابگر و هوشیارند.
🗓1368/6/8
@hamasesezan