#ماه_رمضان
#قسمت_اول
بسم الله الرحمن الرحيم
«اَلسلام عليك يا عِيدَ اَوْلِياءِ اللهِ»
سلام بر تو اي رمضان، اي عيد دوستان خدا، اي ماه نور و طهارت.
با فرا رسيدن ماه مبارك رمضان، يعني ماه ميهماني خاص خدا، وقت آن رسيده است كه به نفسِ عادت كرده به خوردن بگوييم:
زين غذاها اندك اندك باز بـُر
كين غذاي خر بُوَد ني قوت حُر
تاغذاي اصل را قابل شوي
لقمه هاي نـور را آكل شـوي
لب فروبندازطعام وازشراب
سوي خوان آسماني كـن شتاب
بهر لقمه گشت لقماني گـرو
وقت لقمان است، اي لقـمه برو
ما مي خواهيم با محبوب حقيقي خود دلدادگي كنيم ولي اين لقمه ها ما را از او غافل مي كنند، و در اين حالت است كه احساس غربت از محبوب در ما مي ميرد و اشك ما -كه علامت دوري همراه با شوق است- خشك مي شود. لذا گفت:
تو چه داني قدر آب ديدگان
عاشـق نـانـي چـــون ناديدگان
گر تو اين انبان زنان خالي كني
پُر زگوهرهاي اجلالی کنی
پس اگر انسان طالب گوهرهاي جلال حضرت حق است، بايد انبان شكم را كمي از نان خالي كند.
https://eitaa.com/harkatbejolo
#ماه_رمضان
# قسمت_دوم
تا تو تاريك وملول و تيره اي
دان كه بـاديــولعين هم شيره اي
اين عدم نشاط در دينداري، ريشه در شكم پُر دارد كه منشأ وسوسة شيطان مي گردد.
طفلِ جان از شيرِ شيطان بازكن
بعد از آنَشْ با مَلَك اَنْباز كن
چنانچه پيامبر(ص) فرمودند: معدة پُر، چراگاه شيطان است.
با اميد به اين كه در اين ماه مبارك رمضان، مرتع چراي شيطان را خشك كنيم واز تحريك هاي ظلماني شيطان در جان خود، آزاد شويم، و محكم و جانانه در جهت كشف لقمه هاي نور و نورانيت قدم بزنيم. چند نكته اي در رابطه با روزه به عرض مي رسانيم.
نكتة اول اين كه پيامبر اكرم(ص) در خطبة شعبانيه يعني خطبه اي كه جهت آمادگي ورود به ماه رمضان بيان فرمودند، مطالب و اسرار عجيبي را بيان كردند كه توجه به سخنان حضرت در ماده شدن قلب براي بيشتر بهره بردن از ماه مبارك رمضان مؤثر است.
حضرت در ابتداي خطبه از فضائل ماه رمضان سخن گفتند، و بعد ما را متوجه وظايف و اعمال خاص اين ماه مي كنند و در انتها مي فرمايند: «اي مردم در اين ماه درهاي بهشت باز است، از خداوند بخواهيد آن را بر شما نبندد، و درهاي آتش بسته است از پروردگارتان بخواهيد آن را بر شما باز نگرداند، و شياطين را بسته اند، از پروردگارتان تقاضا كنيدكه آنها را بر شما مسلّط نگرداند.»
«ايُّهَا النّاسُ اِنَّ اَبْوابَ الْجِنانِ في هَذا الشَّهْرِ مُفَتَّحَةٌ، فَاسْألُوا رَبَّكُم اَنْ لا يُغَلِّقَها عَلَيْكُم، وَ ابْوابَ النِّيرانِ مُغَلَّقَةٌ، فَاسْألُوا رَبَّكُم اَنْ لا يُفَتِّحَها عَلَيْكُم، وَالشَّياطِينَ مَغْلُولَةٌ فَاسْألُوا رَبَّكُمْ اَنْ لا يُسَلِّطَها عَلَيْكُم».(1)
ملاحظه مي فرماييد كه همة درهاي جهنم بسته است، بكوشيد كه عملاً اين درها را به روي خود باز نكنيد، و تمام درهاي بهشت باز است بكوشيد كه اين درها را بر خود نبنديد، اين راه را به رايگان از كف ندهيد و براي يك سالِ خود ره توشه فراهم كنيد.
https://eitaa.com/harkatbejolo
#ماه_رمضان
#قسمت_سوم
معنای بسته شدن درهای جهنم🤔
براي روشن شدن معناي اين فرمايش پيامبر(ص) كه شياطين را مي بندند شما به حالات خودتان در روزهاي اول ماه مبارك رمضان توجه كنيد. در اين روزها يك حال خاص و يك آمادگي قلبي خاص در خود احساس مي كنيد كه نبايد از اين مطلب ساده بگذريد. اين يك روحانيت قلبي است كه به جهت آن، آمادة بندگي خداوند شده ايد. اگر به حالات قلبتان دقت كنيد اين يك آماده شدن براي ارتباط با عالم غيب است تا لطف خداوند بر جانتان ريزش كند. حتي ممكن است خودتان ندانيد كه الآن قلبتان در چه حالي است، ولي ملاحظه مي كنيد كه اين روحانيت قلبي را پيامبر(ص) به ما خبر داده اند! هميشه اين حالت را نداريد و اين به يك اعتبار به معني باز شدن درهاي بهشت است . و در اين حال مي بينيد وسوسه شيطان در جانتان فعّال نيست، آرمان هاي معنوي برايتان مطلوب شده است، مگر كار شيطان وسوسه نيست ؟ ملاحظه كنيد الآن وسوسه هاي شيطاني تا حدي كه خودتان آماده باشيد و به دنبال آن نرويد، بر قلبتان حكومت نمي كند، در اين ماه چنين حالتي را بر قلب هر بنده اي حاكم مي كنند و اين لطف خداوند است. سپس پيامبر(ص) مي فرمايند: مواظب باشيد شيطاني را كه پروردگارتان بست، باز نكنيد، و درهاي بهشتي را كه باز كرد نبنديد !
https://eitaa.com/harkatbejolo
#ماه_رمضان
#قسمت_چهارم
باز به خودتان رجوع كنيد: گاهي ممكن است خداي ناكرده در روزهاي آخر ماه مبارك رمضان حالتي برايتان پيش آيد كه احساس كنيد از دست عبادت اين ماه خسته شده ايد، اين حالت يعني چه ؟ يعني بهشتي كه براي ما باز كردند و از آن طريق حالتِ ميلِ به بندگي در ما ايجاد شد ، با خوب استفاده نكردن از ماه رمضان، آن بهشت را برروي قلب خود بسته ايم!
باز ملاحظه بفرماييد؛ گاهي مواقع نگران فقر خود نيستيد، نگران از اين نيستيد كه نكند از مال دنيا كم به دست آورم و اين گونه اضطراب ها را نداريد اين حالت، معني باز كردن دريچة بهشت به قلب شما است و اگر ديديد اين آرامش رشد كرده، بدانيد نگذاشته ايد دريچة بهشت بسته شود. اگر ديديد بعد از مدتي دوباره حرص به دنيا در شما پديد آمد و دلتان مي خواهد فقط دنبال دنيا بدويد و دنياي بيشتر را مي خواهيد، بدانيد درِ بهشت را به قلبتان بسته ايد.
https://eitaa.com/harkatbejolo
#ماه_رمضان
#قسمت_پنجم
«بهشت»؛ مسير بنده است به سوي خدا، و اين شور و شعفي كه امروز نسبت به بندگي خدا در خود حس مي كنيد اگر پايدارش كنيد فردا در قيامت به صورت بهشت ظهور مي كند و به واقع شما را در خود جاي مي دهد. بهشت و جهنم هر دو از قلب ظهور مي كند، پس اگر خواستيد ببينيد الآن اگر مُرديد در چه حالي هستيد، يكي از راه هايش اين است كه به قلبتان نظر كنيد و ببينيد در چه حالي است، روي هم رفته حالات قلبي شما، مقام شما را نشان مي دهد، اگر قلب شما جهنمي شد و به تعبير قرآن از درون آن جهنم طلوع و ظهور كرده باشد،(2) غضب، احساس فقر و شهوت بر شما حكومت مي كند، و لذا پرده ها كه عقب رفت خودتان را در جهنم مي بينيد. ولي اگر ديديد آرامش، خوش بيني به بندگان خدا، حلم، حيا و عفت، روحتان را سيراب كرده، راه بهشت به روحتان باز شده است، و اگر چنين باشد تلاش كنيد، كه اين راه بسته نشود.
نمي دانم متوجه شده ايد يا نه كه بيشترين فعاليت شيطان اين است تا فيض و بركت هاي اين ماه را از شما بگيرد، اگر توجهي بفرماييد مي بينيد كه عموماً در اين ماه اختلافات و دسته بندي ها، وقت كشي ها و شب نشيني هاي بي محتوي زياد مي شود، شيطان به كمك ياران خود در اين ماه اختلاف و فتنه درست مي كند، تا توفيق مردم را در استفاده از ماه رمضان بگيرد، يا كم كند. كار شيطان در سلب توفيق از انسان در زمان ها و مكان هاي مقدس، چيز مهمي است. مثلاً اگر آدم بخواهد در خانه نماز بخواند وسوسه هاي شيطان كمتر است، ولي اگر خواست به مسجد برود وسوسه هاي شيطاني بيشتر مي شود. شيطان وقتي نتوانست ما را از نماز منصرف كند، ما را از نمازِ بهتر، كه همان نماز در مسجد است، محروم مي كند، و باز اگر نتوانست، كاري مي كند كه در مسجد به آن نتيجة نهايي نرسيم. ماه رمضان هم همين طور است درهاي جهنم بسته است ولي از يك جهت هم شيطان بيكار نيست و دنبال فرصت است. اگر شما شروع كرديد به بدي كردن، و مواظب نبوديد كه او همواره بسته بماند و سهل انگاري كرديد، آن شيطانِ بسته شده، به سوي شما باز مي شودو توفيق بسيار بزرگي را از دست مي دهيد، و در اين صورت خود شما هستيد كه راه وسوسة شيطان را به قلب خودتان باز كرده ايد.
https://eitaa.com/harkatbejolo
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞 سفره ای از جنس نور
※ اینکه سفرهای برای همه جا داشته باشد،
قطعاً از جنس ماده نیست!
قطعاً مکان و زمان نمیتواند محدودش کند!
※ سفرهایست از همان جنس که همهی آدمها باهم مشترکند،
باهم کنار آن جا میشوند،
و هرچه بیشتر میخورند و مینوشند،
چابکتر و نورانیتر میشوند.
★ رمضان، مهمانیِ جانهاست بر سفرهی جانان!
اذن ورود به این ضیافت، مبارکِ تمام جانهایی که دعوت را لبیک گفتهاند.
https://eitaa.com/harkatbejolo
May 11
🌸 روزه مومنانه و امیدوارانه
✍پیامبراکرم صلوات الله علیه: «ماه رمضان ، ماهى است كه خداوند ، روزه آن را بر شما واجب ساخت . پس هر كس آن را از روى ايمان و به اميد پاداش الهى روزه بدارد ، از گناهانش بيرون مى آيد ، همچون روزى كه مادرش او را زاده است»
📚 تهذيب الأحكام ج ٤ ص ١٥٢
┄┄┅┅┅❅❁❅┅┅┅┄┄
https://eitaa.com/harkatbejolo
برا چی روزه میگیری؟
#ماه_رمضان
#قسمت_ششم
شما از روزه چه انتظاري داريد؟ مي خواهيد چه چيزي به دست آوريد؟ مطلوبتان از روزه چيست كه دنبالش مي گرديد؟ اول بايد مطلوب انسان مشخص شود، چون ما از روزه به اندازة مطلوبمان بهره مي گيريم و خداوند به ما بهره مي دهد.
مولوي داستان گاوي را نقل مي كند كه در تمام شهر بغداد گردش كرد و در عين اين كه با آن همه غذاها و خوراكي هاي گوناگون روبه رو مي شد جز پوست خربزه چيزي نمي ديد! چرا؟ چون مطلوب جسم و روح گاو، پوست خربزه است بقيه چيزها ازنظر او چيزي نيست. مولوي مي گويد:
گاو را آري به بغداد ناگهان
بگذرد از اين كَران تا آن كَران
از همه خوب وخوشي ها و مزه
او نبينـد غيـر قِشر خـربزه
بعد نتيجه مي گيرد كه:
طالـب هـر چيـز اي يار رشيـد
جزهمان چيزي كه مي خواهد نديد
عمدة مطلب همين است كه هركس در هر عرصه اي دنبال مطلوب خود است و جز آن را نمي بيند، حالا در عرصه روزه هم اگر مطلوب ما چيز كمي باشد، از آن حقايق برين روزه كه مطلوب اولياي الهي است محروم خواهيم ماند. پس اول بايد روشن شود از ماه رمضان چه انتظاري مي توانيم داشته باشيم، اگر انتظارمان كم باشد بهرة كمي مي گيريم، و اگر همت ما بلند باشد، حقايق عالي نصيب ما مي شود. مثل آن گاو كه از آن همه چيز فقط پوسته خربزه را مي خواست. گندم، هم مغز دارد و هم كاه، بايد مطلوب ما فقط كاه نباشد، اگر مغز را بخواهيم كاه هم نصيبمان مي شود.
از طريق روزه هم مي شود از خداوند دنياي بهتر بخواهيم و هم مي شود مطلوبمان وَجه حق باشــد، يعني «اِبْتِغاءً لِوَجْهِ الله» روزه بگيريم تا خداوند، خودش را به ما بدهد.
ادامه دارد...
https://eitaa.com/harkatbejolo
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
عمر ما یا عمر زمین؟🤔
بیانی ارزشمند و قابل تامل..
https://eitaa.com/harkatbejolo
پشت کردمـ بہ گنـاه
پـاکـ شومـ در رمضان
همہ ترکمـ بکنند
عیب ندارد ، تو #بمـان
https://eitaa.com/harkatbejolo
#یا_رفیق_من_لا_رفیق_له
#ماه_رمضان
چطور میشه با قرآن مانوس شد؟🤔
سوالیکه خیلیا می پرسن
خبرهای خوبی در راهه
یه کتاب قشنگ که میتونه نگاهمون رو به قرآن عوض کنه
تا ان شاء الله بیشتر به سراغش بریم و
دوستی مون بعد ماه رمضون هم ادامه داشته باشه ...
منتظر باشید
https://eitaa.com/harkatbejolo
رضایت یا خشم خداوند؟
انتخاب با ماست
💠شرح دعای روز دوم ماه مبارک رمضان
🔹اللَّهُمَّ قَرِّبْنِی فِیهِ إِلَی مَرْضَاتِکَ وَ جَنِّبْنِی فِیهِ مِنْ سَخَطِکَ وَ نَقِمَاتِکَ وَ وَفِّقْنِی فِیهِ لِقِرَاءَهِ آیَاتِکَ بِرَحْمَتِکَ یَا أَرْحَمَ الرَّاحِمِین
🔸خدایا مرا در این روز به رضا و خشنودیت نزدیک ساز و از خشم و غضبت دور کن و بر قرائت آیات قرآنت موفق گردان، به حق رحمتت ای مهربانترین مهربانان عالم.
🔰پیامهای دعا
1 اهمیت رضای خدا؛
2- دوری از خشم خدا؛
3- درخواست توفيق قرائت قرآن؛
4- لزوم جلب رحمت خدا.
🔰پیام منتخب
✍️برای دور ماندن از خشم خداوند، باید مواردی را که موجب این مسئله میشود، بشناسیم.
🔻 حضرت علی علیهالسلام فرمودند: «پنج چیز موجب خشم خداست:
1- اذیت والدین،
2-قطع صلۀ رحم
3-تأخیر در نماز اول وقت،
4-ندادن حقوق خداوند (مانند: زکات و خمس)
5-رد مأمول (مأیوسکردن کسی که امیدوار به چیزی است).
📗فشارکی اصفهانی، محمدباقر، عنوان الکلام ص ۴۴
https://eitaa.com/harkatbejolo
مثل خود خدا
#ماه_رمضان
#قسمت_ششم
در حديث قدسي داريم: «الصَّوْمُ لي وَ اَنَا اُجْزي بِه» مي فرمايد: روزه از آن من است و خودم هم جزايش هستم. چون در هيچ عبادتي به اين اندازه بنده شبيه خدا نمي شود. انسان از طريق روزه داري، ظهوري از غناي حق مي گردد، همچنان كه خداوند هيچ نيازي به غذا ندارد، روزه دار به نحوي در حدّ خودش شبيه چنين حالتي مي شود. اگر حديث «اَنَا اَجزي بِه» باشد، يعني خودم جزايش را مي دهم، اين هم مژدة بزرگي است، يعني نتيجة روزه و جزاي روزه دار را به واسطه ها واگذار نمي كنم و به واقع اين هم مقام كمي نيست، چون در هر صورت در اين حالت هم كمالات بسيار متعالي را از خدا دريافت مي كنيد.
شما در روزه، كمي از گرايش به دنيا منصرف مي شويد و در نتيجه يك غناي مختصري نسبت به دنيا در شما پديدار مي شود و لذا به يك اعتبار صفتي از صفات عُلياي خداوند يعني صفت «غني» در قلب شما تجلّي مي كند و نيازتان به دنيا كم مي شود و با خدا مأنوس مي گرديد. يعني اگر روزه دار همت خود را بلند كند و در طلب حق باشد، نور حق در صفت غني در قلبش مي تابد و اين يك نحوه قرب به حق است.
پس اگر از روزه، نور حق خواستيد، همين را به شما مي دهند. خودتان را آماده كنيد و همت خود را بلند كنيد تا از روزه مقام بگيريد، اصلاً طوري شود كه مقامتان تغيير كند.
ادامه دارد...
https://eitaa.com/harkatbejolo
قاتل هوی و هوس😳
#ماه_رمضان
#قسمت_هفتم
در روايت از امام صادق(ع) داريم؛ روزه هوس را مي كُشد «فَالصَّوْمُ يُميتُ هَوَي النَّفْس» يكي از امتيازات مؤمنين وارسته اين است كه اصلاً گرفتار ميل هاي پست نيستند، و روزه چنين هنري را دارد كه دردسر هوسراني را از سر ما بر مي دارد. بعـــد ادامــة روايت ايـن اســت: «وَ شَهْوةَ الطَّبْعِ» روزه؛ شهوت و ميل هاي سركش و افراطيِ طبع و طبيعت و بُعد حيواني شما را مي كُشــد.
«وَ فيهِ حَياةُ القَلْبِ» و در روزه حيات قلب هست. مگر همة ما نمي خواهيم قلبمان بيدار شود و درك و فهممان اوج بگيرد؟ با روزه درك و فهم عوض مي شود، آن چيزهايي را كه مفيد نبود و دنبالش بوديم ـ با بيداري قلب ـ ديگر نمي خواهيم، و آن چيزهايي را كه مفيد بود و ميلي به آنها نداشتيم، اهميتش در قلبمان روشن مي شود و مطلوبمان مي گردد. اين جاست كه ابزار هدايت را دوست خواهيم داشت نه عوامل ضلالت را. اين جاست كه وجود عالَم غيب و ملائكه و قيامت را به نحوي و تا حدي احساس مي كنيم. چون وقتي قلب زنده شد، ادراك حقايق عاليه برايش ميسّر مي شود، ادراك بيشتر آن حقايق، بستگي به شدت حيات قلب دارد.
«وَ طَهَارَةُ الجَوارِحِ» روزه؛ موجب طهارت اعضاء و جوارح مي شود، اعضاي بدن شما از كارهاي زشت باز مي ماند. قلب روزه دار آنچنان اعضايش را در كنترل دارد كه آن اعضاء به اعمال ناپاك نمي افتند، دل انسان بر اعضايش حاكم مي شود، نه هوس انسان. ديگر چشم، آن چشمي نيست كه با قصد گناه، نظر كند و يا به چيزي كه توجهِ به آن گناه است، نظر بيفكند.
«وَ عِمارةُ الظّاهِرِ وَ الْبَاطِنِ» روزه؛ هم ظاهر را از سنگيني و بد قواره بودن در مي آورد، و هم باطن را از ميل هاي ظلماني آزاد و نوراني مي كند، هم باطن متعادل مي شود و هم ظاهر تابع باطن مي گردد.
«وَ زِيادَةُ التَّضَرُّعِ» روزه؛ زاري و تضرّع در پيشگاه پروردگار را مي افزايد، قلب آدم از قساوت در مي آيد و ميل به نيايشِ با حق در آن پيدا مي شود. چون اصل جان ما ملكوتي است و از نيستان عالَم غيب بريده شده است، «ثُمَّ رَدَدْناهُ اَسْفَلَ سافِلين» و بنا به مصلحتي به عالَم ماده و عالَم بدن، هبوط كرده، ولي اين جايي نيست، حالا با روزه داري، كمي از اين منزل دروغينِ خود فاصله مي گيرد، تازه ياد منزل حقيقي و عالَم قربِ با حق مي افتد، و ناله و تضرع سر مي دهد تا برگشت به آن عالَم را براي خود ممكن كند و راهي به سوي آن عالم باز نمايد و ثابت كند هنوز دلش در هواي آن نِيِسْتان عالم قرب است.
https://eitaa.com/harkatbejolo
#دعای_هر_روز_رمضان _ روز سوم
خدای من...
سهم مرا در امروز بیداری
و دوری از جهالت و کار باطل، قرار بده.
و خیری را که در امروز نازل میکنی نصیب من بفرما
به حق جود و کرمت
" ای بخشنده ترینِ بخشندگان " 💫
https://eitaa.com/harkatbejolo
روزه یا گرسنگی ؟😳
#ماه_رمضان
#قسمت_هشتم
مهم اين است كه ما روزه بگيريم، نه اين كه فقط گرسنگي بكشيم، روزه يك نحوه صعود روحاني براي انسان است از دريچة بندگي خداوند، ولي گرسنگي يك عمل بدني است مثل ورزش كه يك عمل بدني است. شما در روزه به يك صعود روحاني نظر داريد منتها از طريق گرسنگي بدن. ولي گاهي ما به جاي اين كه در مغرب افطار كنيم، در مغرب روزه خود را خراب مي كنيم. فرق است بين افطار كردنِ روزه و خراب كردن آن. افطار كردن؛ يعني روزه را شكستن. ولي خراب و باطل كردن روزه ، يعني غذاهايي را كه در روز نخورده اي در فرصتي كه داري، جبران كني، و در واقع آن مقاومت و كنترل روحاني را كه در طي روز در خودت تقويت كردي از دست بدهي.
https://eitaa.com/harkatbejolo
تمرین کنترل
#ماه_رمضان
#قسمت_نهم
شايد اسب هاي چموش را ديده باشيد كه چقدر سخت است اگر بخواهيم آنها را از جايي به جايي ديگر ببريم. اگر يك لحظه از كنترل آن ها غفلت كنيد از دستتان در رفته است، بايد با يك هوشياري و كنترلِ دائمي مواظب آن ها باشيد، اگر يك لحظه غفلت كنيد مي بينيد سرِجاي اول برگشته اند، و باز بايد از اول كار را شروع كنيد. بعضي ها از اول تا آخر ماه رمضان يك روز هم روزه نمي گيرند، چون در جهت اصلاح تدريجي خود نيستند ، سي منزل بايد اين اسب چموش را ببري تا إن شاءالله در منزل سي اُم رام بشود. شهوات و نفسانيات نيز همين طور است، اگر سي روز كنترل شوند، آهسته آهسته رام مي شوند و زير فرمان عقل و شريعت قرار مي گيرند. حالا اگر در موقع افطار هوس ها را دوباره رها كني، مثل آن اسب چموشي است كه آن را در كنترل خود نياورده اي و لذا دوباره سر جاي اولش برمي گردد. اگر مقاومتي را كه در طول يك روز با روزه داري به دست آوردي در هنگام افطار رها كني از آن روزه چيزي عايدت نشده است. پس مواظب باشيد مقاومت شخصي تان كه عبارت است از «تقوي»، در موقع افطار گسسته نشود، چرا كه روزه، تقويت قدرت پرهيزكاري است. به همين جهت در آخر آيه 183 سوره بقره كه مربوط به روزه است، مي فرمايد: «لَعَلَّكُمْ تَتَّقُونَ» يعني شايد بتوانيد از طريق روزه متّقي شويد و قدرت پرهيزكاري بيابيد.
https://eitaa.com/harkatbejolo
الوعده وفا 😍🌺❤️
قرار بود یک کتاب خوب برای آشنایی و انس بیشتر با قرآن کریم معرفی کنیم
این هم یک کتاب زیبا که بهتون قول میدم نگاهتون رو به کلام الهی عوض میکنه
ازونجا که سرانه مطالعه ما خیلی پایینه
(تقریبا سالی دو صفحه و سه خط😁)
و تهیه کتاب هم برای همه مقدور نیست
کتاب رو به صورت صوتی تقدیم میکنم
میتونید برای دوستانتون هم به اشتراک بگذارید
👇👇👇
https://eitaa.com/harkatbejolo
همه این حدیث رو بارها شنیدیم
اما کسی میدونه معنای تلاوت قرآن چیه؟
آیا همون قرائته یا فرق داره؟
چطور باید قرآن بخونیم تو این ماه؟
تو کتابیکه قراره با هم صوتاشو گوش بدیم به این سوالات هم میرسیم
😍
https://eitaa.com/harkatbejolo
08-170-188.mp3
17.91M
فایل شماره ۳
ادامه نظرات شخصیتهای برجسته دنیا در مورد قرآن❤️
و نکاتی شنیدنی از اعجاز رسم الخطی و موسیقایی قرآن کریم😍
https://eitaa.com/harkatbejolo
یقه خودتو بگیر عزیزم😉
میگن ماه رمضون شیطون تو بنده
اگه با این وجود بازم حال کتابخونی و گوش دادن مطالب مفیدو نداری
گردن شیطون نندازیا😡
یقه خودتو بگیر😉
https://eitaa.com/harkatbejolo
با هوی یا با خدا؟🤔
#ماه_رمضان
#قسمت_دهم
به آية روزه نظر كنيد كه مي فرمايد:
«يا اَيُّهَاالَّذينَ امَنُواكُتِبَ عَلَيْكُمُ الصِّيامُ كَماكُتِبَ عَلَي الَّذينَ مِنْ قَبْلِكـُم، لَعَلَّكُـمْ تَتَّقُونَ»
يعني: اي مؤمنان! بر شما روزه را واجب كرديم، همان طور كه بر امت هاي گذشته واجب نموديم شايد پرهيزكار شويد، و در نتيجه آن روحية مقاومت در مقابل هوس ها در شخصيت شما رشد پيدا كند.
ملاحظه كرده ايد؛ گاهي اوقات مي خواهيد كارهاي خوب و جدّي انجام دهيد ولي نمي توانيد. چرا؟ چون قدرت پرهيزكاري شما ضعيف است، مدتي كه روزه گرفتيد كاري را كه نمي توانستيد انجام دهيد و هوس هايتان مانع مي شد، حالا همان كار را مي توانيد انجام دهيد. بعضي مواقع ديده ايد كه دلتان مرده است، اصلا معنويت در جانتان خشك شده است، با روزه كه «حيات قلب» است دوباره دل زنده مي شود. مولوي چه خوب مي گويد:
چشم بندِ آن جهان، حلق و دهان
اين دهـان بربند تا بيني عيان
تاهوي تازه است،ايمان تازه نيست
اين دهان جزقفل آن دروازه نيست
يعني: تا هوس در صحنه است ايمان تحرك ندارد ولي اگر دهانت را كنترل كردي، دروازة ايمان بر جانت گشوده مي شود، چرا كه اگر دهان كنترل شد، دريچه ها ي غيب آهسته آهسته بر جان انسان باز مي شود. براي كساني كه جايگاه گرسنگي و كنترل دهان را در عمل شناخته اند، گرسنگي بسيار خوشمزه است. اگر كسي مزة گرسنگي را چشيد از سيري و پرخوري متنفّر مي شود. بيخود نيست كه در روايات داريم: خداوند از شكم سير بدش مي آيد. ما كساني را مي شناسيم، از روزي كه رياضتشان را شروع كرده اند تا آخر عمر يك روز سيرنبوده اند.
https://eitaa.com/harkatbejolo