حرکت در مه
🔺از این عکس و خبر هیچکس در دنیا شرم نکرد هیچ فمینیستی جلو سفارت کشور مربوطه لباسش را در هوا تکان نداد هیچ عالمی یقه خود را ندرید و وا اسلاما نگفت و گلو پاره نکرد . رییس کمیسیون حقوق بشر سازمان ملل هم به روی خود نیاورد اصلا برای دنیا چه اهمیتی دارد که در گوشه ای از دنیا مجددا برده فروشی و خرید و فروش غلام و کنیز از نو شروع شده و زنده شده است نه در فیلم های هالیودی بلکه در میدان برده فروشی شهری در افغانستان؛ انهم با اعلام نرخ بصورت مزایده هر کس پول بیشتری داد دخترک و پسرک به او فرخته می شود . سخنگوی طالبان علنا اعلام میکند: برده داری در اسلام حلال و مجاز است.
آغاز به کار فروش دختر بچه های خردسال در شرایط سنی یک تا ده سال به عنوان کنیز ( برده زن) در بازارهای برده فروشی استان های غزنی و ننگرهار توسط عمارت اسلامی در افغانستان.
سخنگوی طالبان عنوان نمود که در آغاز سال نوی شمسی اجازه خرید و فروش کنیز به مسلمان های ساکن کشورهای اسلامی در منطقه نیز با تعهد به رعایت موازین شرعی انجام خواهد پذیرفت. آخرین بازار برده و کنیز فروشی یکصد سال قبل در مدینه و مکه برچیده شد.
@Panjshir_Resistance
وجوب نقد ونظر در اندیشه وعملکرد امام خمینی (ره)
✍️شهاب الدین حائری شیرازی
📌شیخ طوسی (متوفای قرن 5 هجری) معروف به شیخ الطائفه از بزرگترین فقهای شیعه بوده و مولف دو کتاب از چهار کتاب اصلی حدیثی شیعه میباشد.
تاثیر ایشان در پیشبرد فقه به نحوی است که در اثر هیمنه وی تا حدود دو قرن فقهاء ومجتهدین پس از ایشان در واقع مقلد ایشان خوانده میشوند.
📌ابن ادریس حلی اولین فقیهی است که نقد ونظر و رد بسیاری از آراء شیخ را بصورت جدی شروع نموده وبا تالیف کتاب سرائر فقه را وارد دوره ای جدید نمود.
اگرچه معاصرین ابن ادریس، بواسطه نقد اراء شیخ، بر وی خرده گیری کرده وی را طرد نمودند اما کتاب سرائر فقه شیعه را از مسیر تقلید یکی از بزرگترین فقهایش نجات داد.
📌در عصر حاضر آیت الله خمینی که فقیهی قوی بنیه و دارای عزمی استوار بوده با پایمردی وهدایت شگفت انگیزی انقلاب اسلامی را علیه حکام ستمگر معاصر خود به پیروزی رساند نیز تاثیر مشابهی در معاصرین خود گذاشته اند.
عوامل متعددی که مهمترین آن برخوردهای بازدارنده علاقه مندان وشیفتگان ایشان و گاه نهادهای حکومتی است مانع نقد ونظر جدّی در عملکرد و نظریات امام خمینی شده وهمچنان میشود.
📌این امر مانع بزرگی بر سر راه پویایی انقلاب بشمار میرود.
چرا که عدم نقد ونظر در آراء ایشان موجب پایدار شدن وماندگاری ضعفهای احتمالی وادامه مسیرهای پرهزینه غیر ضروری گردیده و مردم را به دین و نظام بدبین مینماید.
📌ضروریست فقها به نقد ونظر در سخنرانی های ایشان به عنوان مرجع فکری وکارشناس عالی دین و تئوری پردازعالی حکومت، بپردازند.
همچنین بواسطه رهبری حکومت، همان نظریات دستورالعمل حکومتی شمرده شده اند وباید از نقطه نظر مدیریتی نیز کیفیت اجرا نمودن نظریات ایشان توسط خودشان بعنوان عالی ترین مدیر مملکت، مورد مُداقِّه قرار گیرد.
📌 جایگاه یک فرد مسئولیت آور است ومرجعیت و رهبری بالاترین جایگاه اجتماعی وقانونی را برای امام راحل به ارمغان آورد و طبعا بیشترین مسئولیت و پاسخگویی را نیز به همراه دارد.
📌ضمنا ممکن است ایده خوبی بد اجرا شده باشد در این خصوص چون رهبری جامعه نیز به عهده ایشان بوده باید مداقه شود به چه عللی، کدام ایده ها و نظریات فقهی خوب ومناسب اجرا نشده به جبران ما فات بپردازیم.
نمونه هایی از نطریات فقهی ایشان که جای تامل و نقد ونظر توسط فقها و بهینه سازی دارد
📌آیا مواجهه امام راحل با آمریکا در چهارچوب فقه تقیه قابل توجیه است؟
📌آثار زیانبار جانی ومالی ناشی از مواجهه با آمریکا بر اساس کدام ادله فقهی، باید تحمل شده و قابل توجیه است؟
📌 چه تفاوت بنیادینی موجب فرق گذاردن بین دولتهایی مانند روس وانگلیس وآمریکا میشودتا فقه عکس العمل متفاوتی را نسبت به آنها توصیه نموده باشد؟
📌مواجهه امام راحل با آزادی بیان وآنچه در فقه نصیحت وخیرخواهی برای حکام، شمرده میشود چگونه بوده است؟
📌مواجهه امام راحل با مسئله برخورد با مخالفان حکومت با توجه به انواع مخالفان و مراتب مخالفت، تابع کدام معیارهای فقهی وحقوقی است.
📌مسئله خون و جان انسانها از بزرگترین امور مورد احتیاط در قران وحدیث است مواجهه ایشان با این مسئله چگونه بوده است؟
📌مال مردم چون جان آنها در فقه محترم است تا انجا که اگر کسی برای حفظ مال اش کشته شود اجر شهید دارد مواجهه امام خمینی با این مسئله باتوجه به مصادره اموال افراد بسیاری به عنوان فراماسون یا وابسته به حکومت شاه و...چگونه بوده است آیا فی المثل فراماسون بودن فردی از نظر فقهی میتواند مالکیت فرد را مخدوش نموده جواز مصادره اموال را بدنبال داشته باشد؟
به موارد فوق مسائل بسیار دیگری جهت تحقیق و پژوهش میتوان افزود متاسفانه علی رغم توصیه به راه اندازی کرسی های آزاد اندیشی عملا از چنین نقد ونظرهای ضروری و واجبی استقبال نمیشود.
برجام که نه، اصلاً زهر هلاهل!
از زمان امضای توافقنامۀ برجام تاکنون، یک عده از اصولگرایان اصرار دارند که این توافقنامه از هر جهت علیه منافع جمهوری اسلامی است و در مقابل، مدیران دولت روحانی و حامیان اصلاحطلب آن هم تأکید میکنند که این توافقنامه از هر جهت، منافع و مصالح نظام را تأمین میکند.
اصلاً من میگویم به طور کامل حق به جانب همان عدۀ اصولگراست! برجام نه فقط از هر حیث بد است، بلکه اساساً زهرِ هلاهل است! دردِ گران است! کوفتِ خالص است!
خب، حالا این عده از اصولگرایان بگویند چرا هنگامی که دونالد ترامپ امضای خود را پای دستورِ خروج آمریکا از برجام گذاشت، خود را از شر این زهر هلاهل خلاص نکردند؟
لابد میگویند دولت حسن روحانی و وزیر خارجهاش نگذاشتند. بسیار خوب! اما حالا که نه اثری از دولت روحانی به جا مانده و نه از وزیر خارجۀ او، چرا این توافقنامه را یک بار و برای همیشه صریح و رسمی از دستور کار خود خارج نمیکنند؟
برجام هر زهر ماری که باشد دو آلترناتیو که بیشتر ندارد! یا لغو رسمی آن به منظور خداحافظی با مذاکره و ادامۀ برنامۀ اتمی تا سر حد ممکن و یا لغو آن به منظور مذاکرۀ مجدد برای دستیابی به توافقی تازه که به زعم این عده از هر حیث مطلوب باشد.
باز هم بسیار خوب! اکنون که ریش و قیچی دست خودشان است. هر کدام از دو گزینۀ فوق را که دلخواهشان است برگزینند! دیگر پیشنهاد از این یکطرفهتر میشود؟ این پیشنهاد را دادم تا دست از سرِ به نسبت کچلِ ظریف بردارند، بلکه خلق خدا از فشارِ روانی این بگو - مگوی پوچ و بیحاصل نفسی تازه کنند!
#احمد_زیدآبادی
#جواد_ظریف
#دونالد_ترامپ
#برجام
#اصولگرایان
@ahmadzeidabad
https://instagram.com/ahmadzeidabadiii
حرکت در مه
🔺از این عکس و خبر هیچکس در دنیا شرم نکرد هیچ فمینیستی جلو سفارت کشور مربوطه لباسش را در هوا تکان ندا
دوستان عزیز عذرخواهم گویا این عکس اشتباه است و مال زمان گذشته بوده است.
🙏🙏🙏
جادوی آیینه
باید عادت بکنم به نوشتن توی صفحۀ ورد. درواقع برای نوشتن باید توی موقعیت آن باشم. خب برویم به سراغ شرح احوالات و اینترنت قطع. مدام با خود میگویم که این رسم نوشتن و نویسنده شدن نیست. هم میخواهم رنج آن را به جان نخرم و هم میخواهم بهرههایش را ببرم... گاهی با خود فکر میکنم به اینکه اگر کتاب خوبی پساز تو در عالم بماند چه؟ میشود صدقۀ جاریه... گاه به خودم میگویم آیا داستان و رمان قالبی است که بتوان مفاهیم بلند قرآن و اسلام را در آن متجلی کرد یا این تلاشهای ما فایدهای ندارد؟ واگویههای نفسانی است و اثرش چه؟ غرق شدن بیشتر در عالم کثرت...
گیجم. گنگم. انگار خودم توی عالم خیالم. انگار این دنیا واقعی نیست. عجیب است. تنها چیزی که کمی آرامش میریزد توی جانم همین خواندن کتابهای عقلانی است و نه داستان. کتابهایی فلسفی، تفسیری علمی و شاید شبیه به آن. روزگار غریبی است... دنیا و جهان بهسان دنیایی تخیلی مرا دربرگرفته و مدام فکر میکنم که کجایم و چرا؟...
یکی از کتابهایی که بسیار دوست داشتم و هم آه از نهادم برآورد، کتاب آیینۀ جادویِ شهید آوینی بود. کتابی که سالیانِ سال پیش سعی کرده بودم آن را بخوانم اما نتوانسته بودم. نشده بود. اما امروز که عقلرستر شدم تمامش کردم. دوستش داشتم و احسنت گفتم به سیدمرتضی برای فکر فلسفیاش و آه از نهادم برآمد که حیف که نیست که رشد بیابد و نتایج تفکراتش را به ما برساند!
از نکتههایی که جایش توی کتاب خالی است ارائۀ راهکار برای رسیدن به سینمای اسلامی و البته قبلش رمان اسلامی است. یعنی میشود؟ دو چیزی که از مظاهر تمدن غرب است و بر مبنای اومانیسم شکل گرفته حالا میخواهد راهبر ما بهسوی والاترین هدفها باشد؟ سینما و رمان عرصۀ تجلی نفس کارگردان و نویسنده است و به دنبال جذب مخاطب... (برای خواندن ادامۀ مباحث رجوع کنید به آیینۀ جادو) حال در دوران انقلاب اسلامی سینما چهطور اسلامی باشد؟ ای سید خدا میفرمایی که انقلاب به هدف خودش نرسیده، میگویی که نباید شعاری و سمبلیک حرف بزنیم... پس بگو چهطور؟.... گفتی که کارگردان باید خود آیینگی بیاموزد اما نگفتی بر کدام روش؟...
اینها را نوشتم شاید آیینهای باشد که از جادوی آیینۀ جادو کمی رها شوم!
کدام علما رمان میخواندند؟ قسمت اول.
«شوهر آهو خانم» روی میز امام خمینی(ره)
آیا کسی که پیروزی انقلاب با افکار و تلاشهای او به نتیجه رسید، اهل رمان خواندن بود؟ جواب مثبت است. احمد آقای خمینی در مجله پیام انقلاب (شماره ۶۰، ص۲۴) میگوید: «امام در زمان قدیم مثلا نجف که بودند، واقعا شاید در روز صدها صفحه کتاب میخواندند، کتاب قصه یا مسائل اجتماعی. چند تا کتاب میآوردند، ۲۰ صفحه از این، ۱۰صفحه از آن، ۱۵صفحه از آن. ایشان اکثر داستانهای معروف را خواندهاند. حالا چه کتابهایی که جنبه سیاسی یا اجتماعی داشت، مثل «نگاهی به تاریخ جهان» نوشته نهرو، چه کتابهای تاریخی. کتابهایی مثل «شوهر آهو خانم» را هم از اول تا آخر خواندهاند.» رمان شوهر آهو خانم در دهه ۴۰ بعد از این که علیمحمد افغانی از زندان آزاد شد، منتشر و از همان زمان استقبال خوبی از آن شد. داستان آن در دوره پهلوی و زمان اصلاحات ارضی رخ میدهد.
مطلب از حورا صداقت نژاد چاپ شده در جام جم.
آقا یک گروه درست کردهاند توی واتساپ بهنام گروه پرورشی فلان ناحیه و فلان اداره... بعد خودشان صبح تا شب تو بوق و کرنا میکنند که استفاده از مسنجرهای بیگانه حرام و غیرقانونی و از این جور چیزها و فقط بیایید توی شاد!
خب حالا یک نفر شده معاونت پرورشی اداره ( نه وزیر آموزش و پرورشها) و هنوز هم هیچ کاری نکرده و معلمها و مربیهای پرورشی از صبح تا حالا هزار پیام دادهاند که انتصاب شما را تبریک میگوییم و بعدش: نام مدرسه!
اف بر این سیستم معیوبِ سفلهپرور!
کدام علما رمان میخواندند؟ قسمت دوم.
رمانهایی از شرق تا غرب عالم
«من نمیخواهم به بچه ها خیلی کتاب و رمان معرفی کنم؛ حالا ممکن است اسم مؤلفینش را بگویم.» آیتا... خامنهای در ۱۴ بهمن ۷۶ در یک دیدار صمیمانه با جمعی از جوانان و نوجوانان این جمله را میگویند و بعد حرفشان را این طور ادامه میدهند: «مثلا یک نویسنده معروف فرانسوی هست به نام میشل زواکو که کتابهای زیادی دارد. من اغلب رمانهای او را در آن دوره خواندم یا نویسنده معروف فرانسوی ویکتور هوگو. من کتاب بینوایان او را اولین بار در همان دوره نوجوانی از کتابخانه آستان قدس گرفتم. البته همه آن را نخواندم؛ مقداریش را خواندم. یکی دو بار بعد از آن هم تمامش را خواندم.»
رهبر انقلاب یک رمانخوان حرفهای است. نه این که فقط آثار مشهوری مثل بینوایان از ویکتور هوگو یا جنگ و صلح از لئو تولستوی و حتی رمان فرانسوی خانواده تیبو را خواندهباشند. مثلا ایشان از آلکسی تولستوی خوششان میآید و رمان «گذر از رنجها»یش را خواندهاند. نشان به آن نشان که میگویند: «آلکسی تولستوی تا سال ۱۹۲۵ میلادی، ضدانقلاب بودهاست و حتی از کشور فرار میکند و به قول آقایان، به اصطلاح به عنوان «عنصر سفید» آن روزگار، به آلمان یا فرانسه میرود. ولی پس از مدتی که به شوروی برمیگردد، کتاب گذر از رنجها را مینویسد. نمیدانم این کتاب را دیدهاید یا نه؟ گذر از رنجها رمانی بسیار عالی در باب انقلاب سوسیالیستی شوروی است. این آدم که ابتدا ضدانقلاب بودهاست، چنین کتابی مینویسد.»
ایشان رمان «دُنِ آرام» اثر شولوخف را هم خواندهاست؛ رمانی که تحت تأثیر حوادث و وقایع انقلاب نوشته شده و نویسندهاش هم به نوعی یک نویسنده پدیدآمده از انقلاب است. (سخنرانی در دیدار با هنرمندان در ۲۲ تیر ۷۳ )
همان طور که میدانیم این رمان دو مترجم دارد، یکی م. به آذین و دیگری احمد شاملو که رهبر انقلاب در دورههای مختلف نمایشگاه کتاب تهران، پیگیر آثار هر دو نفر بودهاند و عکس مشهوری از ایشان ثبت شده در حالی که مجموعهای از شعرهای شاملو را در نمایشگاه تورق میکنند.
فهرست رمانهایی که آیتا... خامنهای خواندهاند، یکی و دوتا نیست و بسیار طولانیتر از آن است که بخواهیم به همهشان اشاره کنیم اما به قول معروف، این فقط مشتی است نمونه خروار.
مطلب از حورا صداقت نژاد چاپ شده در روزنامهٔ جام جم.