eitaa logo
خاطرات هاشمی رفسنجانی😑
84 دنبال‌کننده
8هزار عکس
4.7هزار ویدیو
87 فایل
خاطرات روزانه علی اکبر هاشمی رفسنجانی . همراه با #تقویم_علماء و اخبار سیاسی تحلیلی و مطالب اخلاقی @Soukhtee
مشاهده در ایتا
دانلود
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
🔺غیبت مبهم! ▫️مرحوم حسینعلی راشد: 🔹یکی از نکات مبهم زندگی پدرم در هشت‌سالگی‌ام اتفاق افتاد. وقتی در تربت در منزل شخصی به نام کربلایی محمدتقی در یک اتاق زندگی می‌کردیم، یک شب وقتی چراغ را خاموش کردیم که بخوابیم، پدرم در اتاق را باز کرد و بی‌سروصدا به حیاط رفت. 🔸مدتی گذشت و نیامد. مادرم نگران شد، چراغ را روشن کرد، رفتیم حیاط، قفل پشت در انداخته شده بود و نردبان پشت‌بام روی زمین بود. معلوم شد کسی از طریق عادی از خانه بیرون نرفته است. 🌀با کمک صاحبخانه همه جاهای خانه مثل تنور، انبار، اسطبل، کاهدان را گشتیم، حتی صاحبخانه با چوب کف حوض را وارسی کرد. ⚡️وقتی از یافتن ایشان ناامید شدیم، به خانه برگشتیم و آماده خواب شدیم، اما خوابمان نمی‌برد. ساعتی گذشت تا اینکه دوباره پدرم آهسته و بی‌سروصدا در اتاق را باز کرد و در رختخواب خود جای گرفت. 🍁بعداً هم هر وقت از او در این باره پرسیدیم، جوابش فقط سکوت بود.
📅 امروز چهارشنبه ☀️ 25 ماه 1403 شمسی 🌙 12 1446 قمری ☀️ ➕ درگذشت سید محمد ابطحی کاشانی از اعضای جامعه مدرسین حوزه علمیه قم (۱۳۹۳ش) 🌙 ➕ درگذشت مهدی الهی قمشه‌ای، فقیه، عارف، شاعر و مترجم قرآن (۱۳۹۳ق) 🌺🌺🌺🌺🌺
🔰درگذشت آیت الله عارف، شاعر و مترجم قرآن (۱۳۹۳ق) 💢محمدمهدی الهی قمشه‌ای  (۱۲۸۰-۱۳۵۲ش)، ملقّب به مُحی‌الدین، حکیم، عارف، شاعر و آغازگر ترجمه روان و آزاد بر قرآن و صحیفه سجادیه است. 🔅او در سال ۱۲۸۰ش در قمشه (شهرضا) از توابع اصفهان متولد شد و از پنج سالگی خواندن و نوشتن و از هفت سالگی ادبیات فارسی، عربی و سپس فقه و اصول را در زادگاهش آموخت. 🔹وی برای ادامه تحصیل یک سال در اصفهان و مدتی در مشهد توقف کرد و سپس برای ادامه تحصیل در تهران ماندگار شد و از بزرگان حکمت و فلسفه استفاده کرد. 🔸از اساتید ایشان در اصفهان سید حسن مدرس، جهانگیرخان قشقایی، در مشهد آقا بزرگ حکیم و آقاحسین قمی و در تهران میرزا طاهر تنکابنی قابل ذکر می باشند. 🌀وی از زمان تأسیس دانشکده معقول و منقول دانشگاه تهران به مدت ۳۵ سال در این دانشکده به تدریس منطق، فلسفه و ادبیات پرداخت و با نوشتن کتاب توحید هوشمندان مدرک دکترا دریافت کرد. ⚡️از معروف ترین شاگردان وی می توان به آیات عظام علامه حسن زاده آملی، عبدالله جوادی آملی و همچنین سیدرضی شیرازی و کاظم مدیر شانه چی اشاره کرد. 📚معروف ترین اثر او ترجمه آزاد قرآن است که پس از هفت سال تلاش علمی در سال ۱۳۲۳ش منتشر شد. کتابهای حکمت الهی، توحید هوشمندان و دیوان اشعار از دیگر آثار اوست. ◾️ایشان سرانجام در شامگاه ۲۴ اردیبهشت سال ۱۳۵۲ش (۱۲ ربیع الثانی۱۳۹۳ق) در حالی که مشغول آخرین اصلاحات ترجمه قرآن بود، از دنیا رفت و در قبرستان وادی السلام قم در اتاق شماره ۱۹ به خاک سپرده شد.
🔺بهانه مبارک! 🔹مرحوم ميرزا حالات بسيار خوبى داشت ، با اينكه استاد دانشگاه بود ولى خيلى ساده زندگى مى كرد، در خصوص ترجمه و تفسير قرآن چنين گفته بود: 🔸«يكى از كتابفروشى هاى تهران از من خواست كه قرآن را ترجمه و تفسير كنم ، قرارى هم گذاشت كه در مقابل هر چند صفحه مقدارى پول بدهد. من هم قبول كردم و شروع به ترجمه كردم. 🌀چون در هر صفحه بيش از آن مقدار كه در نظر آقاى كتابفروش بود، ترجمه مى كردم و طبعا بايد هر هفته پول زيادى مى پرداخت. بهانه در آورد. ⚡️به او گفتم :«آقا! من اين را بهانه قرار داده ام تا چنين توفيقى نصيبم شود. شما هر مقدارى كه دوست داريد بپردازيد». 🍁خلاصه با اين وضع ترجمه را به پايان رساندم و به بركت قرآن ، با پول ترجمه آن توانستم به حج مشرف شوم . 📚داستان های عرفانه جلد ۲
7.1M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
👆آیت الله جوادی آملی در حال شستشو و زیارت مزار حکیم الهی قمشه ای! ( مزار او در قبرستان وادی السّلام قم در خیابان خاکفرج( امام موسی صدر) و در نزدیکی مزار شهید سیدمحمدرضا سعیدی است، ساکنین قم، حداقل سالی یک بار سر بزنند و یاسینی بخوانند و به آن عارف کبیر متوسّل شوند) 🔺لطافت شعری استاد! ▫️آیت الله جوادی آملی: 🔹مرحوم استادمان آقای حکیم را خدا غریق رحمت کند! ایشان می ‌گفت این فردوسی اگر ماند برای آن لطایف شعری ‌اش ماند: ▫️میازار موری که دانه کش است ▫️که جان دارد و جان شیرین خوش است ☄بعد فرمود: من لطیف ‌تر از او گفتم؛ من گفتم که: ▪️هر کس که دلی دارد یک مور نیازارد ▪️کآن مور هم از دلبر دارد اثری بر دل 🍁گفت که شعر من لطیف ‌تر از فردوسی است؛ اما او حماسی است.