6.73M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📌حضرت فاطمه زهرا سلاماللهعلیها در کلام امام خمینی ره
#دین #ارزش_شناخت_فاطمه_علیها_السلام
#حدیث_فاطمی
کانال #دین
@hashtagden
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌مرحوم آیت الله بهجت فرمودند:
از احمد بن حنبل (یکی از سران مذاهب چهارگانه اهل عامه) سوال شد که افضل کیست؟؟
#مظلومیت_امیرالمومنین
شهادت حضرت فاطمه زهرا سلاماللهعلیها تسلیت باد.
#دین #در_محضر_بهجت #سخنرانی
کانال #دین
@hashtagden
💢 اولین انقلابیِ شیعه
حضرت آیتالله خامنهای:
«چون انقلاب شیعه از زهرا (سلاماللهعلیها) شروع شد، اول انقلابىِ شیعه، فاطمهی زهرا دختر پیغمبر (ص) است.»
🗓 ۱۳۵۱/۱۱/۲۵
#دین
#رهبری
کانال #دین
@hashtagden
📌چرا نام فاطمه علیها السلام 🤔
۴ . پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله می فرمایند:
«انی سمیت ابنتی فاطمه لان الله عزوجل فطمها وفطم من احبها من النار؛ (6) من نام دخترم را فاطمه علیها السلام گذاشتم؛ زیرا خدای – عزوجل – فاطمه علیها السلام و هر کس که او را دوست دارد، از آتش دوزخ دور نگه داشته است .»
عیون اخبار الرضا علیه السلام، ج 2، ص 46 .
#دین #ارزش_شناخت_فاطمه_علیها_السلام
#حدیث_فاطمی
کانال #دین
@hashtagden
📌آثار نام فاطمه علیها السلام🌷
۵. امام کاظم علیه السلام می فرمایند:
«لایدخل الفقر بیتا فیه اسم محمد او احمد او علی او الحسن او الحسین او جعفر او طالب او عبدالله او فاطمه من النساء؛
در خانه ای که نام محمد یا احمد یا علی یا حسن یا حسین یا جعفر یا طالب یا عبدالله و یا از میان زنان، فاطمه باشد، فقر [و تنگدستی] وارد نمی شود .»
#دین #حدیث #حضرت_زهرا
#حدیث_فاطمی
کانال #دین
@hashtagden
*🌹هدیه به بانوی خانه🌹*
✨﷽✨
✅احادیثی پیرامون ارزش خانه داری زنان
🌹۱- هرگاه زنی برای مرتب کردن خانه چیزی را از جایی به جای دیگر ببرد خداوند به او نظر رحمت میکند.. (پیامبر اکرم صلےالله علیه وآله)
🌹۲- در هربار شیر مکیدن نوزاد خداوند ثواب آزاد کردن یک بنده را به زن میدهد. (پیامبر اکرم صلےالله علیه وآله)
🌹۳- جهاد زن خوب شوهرداری کردن است.(امام علی علیه السلام)
🌹۴- بهترین زنان زنی است که برای شوهرش خوشبو باشد. (امام صادق علیه السلام)
🌹۵- چند گروه از زنان با حضرت زهرا در قیامت محشور میشوند. یکی از انان زنانی هستند که بر بداخلاقی شوهر خود صبر میکنند. (امام صادق علیه السلام )
🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰
📚منبع احادیث، کتاب وسائل الشیعه ج ۲ص۳۹
#دین #حدیث #زن #زنان
کانال #دین
@hashtagden
روح چیست🤔❓❓❗️❗️
قسمت نخست📕
موضوع روح انسانی، از شریف ترین موضوعاتی است که می طلبد آدمی مطالعات و تأملاتی نسبت به آن داشته باشد. در این باب گرچه مسائل و مباحث فراوانی از سوی فیلسوفان، متکلمان، روانشناسان و روانکاوان، مفسران و محدّثان طرح شده و هر یک از دیدگاه ویژه خود آن را کاویده است، که حتی پرداختن به شمه ای از آن بسیار فراتر از چارچوب این نوشتار است.
روح، مجرّد یا مادّی؟
بی شک هر یک از ما درمی یابیم که وجود ما گذشته از جسم و آثار مخصوص بدان، دارای خواص و حالاتی است همچون فکر کردن، دوستی، و نفرت، احساسات و عواطف، سخاوت و بخل، شجاعت و ترس و مانند آن. وجود این حالات و اوصاف در وجود انسان، حداقل این پرسش را برای او ایجاد می کند که خاستگاه و منشأ این ویژگی ها چیست؟ مادی ها در پاسخ به این سؤال، تمامی این خواص را از آثار جسم دانسته اند و همه آنها را از بعد مادی تفسیر کرده و هر یک را به علتی از علل جسمانی بازگردانده اند. به اعتقاد آنان هیچ صفتی را نمی توان یافت که قابل انطباق بر قوانین مادی نبوده و توجیه مادّی نداشته باشد، تا به ناچار برای توجیه آن به علتی ماوراء جسم و ماده روی آوریم.
در برابر آنها الهیون معتقدند، در ساختار وجودی انسان، گذشته از جسم که از سنخ طبیعت و ماده است، جنبه ای دیگر از وجود نیز به کار گرفته شده است که ماورای ماده است و از آن به روح و نفس تعبیر می شود و تمام این حالات و اوصاف را از آنِ جنبه روحانی می دانند.
جسم و قوای آن بر روح عارض می شود و یا در خارج بروز می یابد؟
علامه طباطبایی(ره) در ردّ بر سخن مادی ها می نویسند: «اینکه کاوش های علمی و تجربی در سیر خود به موجودی به نام روح، دست نیافته و هیچ وصفی از اوصاف را که قابل توجیه جسمی نباشد پیدا نکرده است، سخن درستی است و در آن تردیدی نیست ولی این سخن به معنای نفی نفس مجرد که برهان عقلی بر وجود آن اقامه شده است، نمی باشد زیرا علوم طبیعی که در دایره طبیعت و خواص ماده بحث می کند، تنها می تواند در همان محدوده داوری کند و قادر نیست در باره آنچه به آن محدوده مربوط نیست نفیا و اثباتا به قضاوت بپردازد. روح، موجودی است ماورای طبیعی و دست علوم تجربی از دامن آن کوتاه است و اینکه دانش طبیعی به آن دست نیافته است، دلیل بر نبود آن نمی تواند باشد.
ادامه دارد...
#دین #روح #داستان
کانال #دین
@hashtagden
تفسیر قرآن کریم با بیان آیت الله خامنه ای🦋
تفسیر بسم الله📕
قسمت 1️⃣
بردن دل به پیشگاه خدا، در نماز
یک وقت انسان نماز میخواند، مثل بقیهی عادات روزانه؛ مسواک میزنیم - فرض بفرمائید - ورزش میکنیم، همین جور نماز هم میخوانیم در وقت. یک وقت نه، انسان نماز میخواند، با این احساس که میخواهد حضور در محضر پروردگار پیدا کند. این یک جور دیگر است. ما همیشه در محضر پروردگاریم؛ خواب باشیم، بیدار باشیم، غافل باشیم، ذاکر باشیم. لیکن یک وقت هست که شما وضو میگیرید، تطهیر میکنید، خودتان را آماده میکنید، با طهارت جسم، با طهارت لباس، با طهارت معنویِ ناشی از وضو و غسل میروید خدمت پروردگار عالم. ما در نماز باید یک چنین احساسی داشته باشیم. رفتیم خدمت پروردگار، عرض کردیم؛ با این حال وارد نماز باید شد؛ خود را در مقابل خدا باید احساس کرد؛ مخاطب باید داشت در نماز. والّا صرف اینکه یک امواجی را که ناشی از کلمات و حروف هست، در فضا منتشر کنیم، این آن چیزی نیست که از ما خواسته شده. میشود همینطور گفت: «الحمد للَّه ربّ العالمین. الرّحمن الرّحیم. مالک یوم الدین ...»(۱) و امواجش را منتشر کنیم. همین را میشود با قرائت خوب هم خواند، اما بیتوجه، که باز هم همان منتشر کردن امواج صوتی است در هوا. این، آن چیزی نیست که از ما خواسته شده. از ما خواسته شده که در حال نماز دلمان را ببریم به پیشگاه پروردگار؛ از دلمان حرف بزنیم، با دلمان حرف بزنیم؛ اینها مهم است. این را در وضع ترویج نماز، در نمازی که خود ما میخوانیم، نمازی که به دیگران تعلیم میدهیم، این نکتهی روح نماز را باید توجه کنیم.۱۳۸۷/۰۸/۲۹
بیانات در دیدار شرکتکنندگان در هفدهمین اجلاس نماز
#تفسیر_رهبری
#تفسیر
#رهبری
کانال #دین
@hashtagden
7️⃣ چگونه شوهر خوبی باشم🌹
حقوق همسر😍
یکم: تأمین مایحتاج اولیه و ضروری زندگی؛ مانند پوشاک و خوراک، به این معنا که باید متناسب با درآمد و شأن خانواده باشد. برای مثال خانواده ای که از نظر مالی در حد متوسط به بالا هستند و از جایگاه خوبی در اجتماع برخوردارند؛ شوهر برای تأمین خوراک باید هر سه روز یک بار باید برای خانواده گوشت تهیه کند. مواد آرایشی مانند رنگ، حنا یا چیزهای دیگر به اندازه ای باشد که همسر بتواند هر شش ماه یک بار رنگ موهایش را تغییر دهد. از نظر پوشاک نیز در هر سال چهار دست لباس برای همسرش تهیه کند؛ دو لباس برای زمستان و دو لباس برای تابستان. خانه شوهر نباید از سه چیز، خالی باشد: روغنِ سر، سرکه و روغن خوراکی. مقدار غذایی که شوهر برای همسر باید تهیه کند به اندازه یک مُدّ[ ] است. همچنین شوهر باید از میوه های رایج (در هر فصل) برای خانواده تهیه کند و در ایام عید، خوراکی هایی را برای خانواده و همسرش بخرد که در روزهای دیگر نمی خرد مانند برخی از شیرینی ها.
دوم: ناراحت نکردن همسر؛ به این معنا که شوهر نباید کاری را به نیت ناراحت کردن همسر انجام دهد حتی اگر کار کوچکی باشد. البته اگر کاری را انجام داد که همسرش ناراحت شد ولی نیت شوهر ناراحت کردن همسر نبوده، باید او را توجیه کند. یعنی دلیل انجام کارش را بگوید و تأکید کند که قصد رنجاندن او را نداشته است. اگر همسر به دلیل انجام فرائض دینی از شوهرش ناراحت می شود، در ابتدا باید با گفتگو سعی کند نظر او را تصحیح کند. ولی اگر پس از گفتگوهای انجام شده همچنان از انجام واجب و ترک حرامی توسط شوهر ناراحت شد، این ناراحتی همسر اشکالی ندارد و حق او بر شوهر نیست.
سوم: بخشش و گذشت؛ به این معنا که اگر همسر به دلیل آگاه نبودن یا به صورت غیرعمد مرتکب خطایی شد، در دفعات اول، شوهر باید این خطا را نادیده بگیرد و همسرش را ببخشد؛ در ادامه او را از خطایی که انجام داده آگاه کند و در همان مرحله اول سخت گیری نکند.
چهارم: توجه به این که همسرش مایه آرامش اوست؛ به این معنا که شوهر هم خود بداند و هم همسرش را آگاه کند که او مایه آرامش شوهر و همدم خوبی برای او و تأمین کننده آسایش خانواده است.
پنجم: شکر خداوند به خاطر داشتن همسر؛ به این معنا که شوهر باید از خداوند برای این که همسری به او عطا فرموده سپاسگزار باشد. شکرگزاری باعث می شود اولین منفعت آن نصیب خود شوهر شود. شکرگزاری باعث ایجاد رضایت قلبی در درون انسان می شود. شکرگزاری زمینه دیدن بهتر داشته های همسر را برای شوهر فراهم می نماید و تصویر ذهنی همسر را برای او زیباتر جلوه می دهد. به همین دلیل شکرگزاری باعث کاهش یا ریشه کن شدن سوءظن های بی جا و حسادت های خانمان سوز می شود.
ششم: توجه داشتن به نعمت همسری؛ به این معنا که بداند خداوند همسر را برای شوهر نعمتی قرار داده است که باید به نیکی با او رفتار کند.
هفتم: مهربانی با همسر؛ در هر شرایطی که باشد. وقتی شوهر وارد خانه می شود، اتفاقاتی که در بیرون از خانه برایش پیش آمده نباید مانع از این شود که به همسر خود مهربانی کند. ممکن است خسته باشد، با همکارش مشاجره کرده باشد، مدت زیادی در ترافیک مانده باشد یا اتفاقات ناراحت کننده دیگر، هیچ کدام از این موارد دلیل موجهی برای عدم مهربانی در داخل منزل نیست. بلکه در تعامل و مواجهه با همسر، اولویت با مهربانی و محبت است.
هشتم: چیزی که در اختیار همسر قرار می دهد بدون اجازه برندارد؛ یعنی اگر شوهر چیزی برای همسر خرید یا به او هدیه داد، اگر موقعیتی پیش آمد که شوهر می خواست از آن استفاده کند باید با اجازه همسرش باشد و نباید بدون اجازه به وسایل شخصی او دست بزند:
امام سجاد)ع) فرمودند:... حقّ همسرت، این است که بدانی خداوند، او را مایه آرامش و آسایش و همدمی و نگهداری تو قرارداده است. همچنین هر یک از شما دو تن (زن و شوهر)، باید به خاطر دیگری، خدا را سپاس گوید و او را لطف و نعمت خداوند، نسبت به خود بداند و باید با نعمت خداوند، خوش رفتاری کند و
آن را گرامی بدارد و با وی مدارا نماید. اگر چه حقّ تو بر زنت، قوی تر و اطاعت او از تو در آنچه خوش و ناخوش می داری آنجا که گناه نباشد، بر وی لازم تر است، ولی او را هم بر تو، حقّ مهربانی و همدمی و آرامش یافتن با او، از رهگذر کامجویی است که از آن، گریزی نیست و این، خود، حقّ بزرگی است... .
نهم: پاک سازی قلب همسر: یکی دیگر از حقوقی که همسر بر شوهر دارد این است که شوهر باید از قلب همسرش مراقبت کند. رفتارها باید به گونه ای باشد که باعث ایجاد کینه و کدورت نشود. البته همسران نیز باید دقت کنند که دچار گناهان قلبی مانند بدبینی، کینه ورزی و سایر گناهان نشوند. آلودگی به هر کدام از آن ها زمینه رفتارها و عملکردهای خشن، زشت و ناروار را فراهم می کند.
📕 کتاب چگونه شوهر خوبی باشیم
#دین
#شوهر_خوب
کانال #دین
@hashtagden
خودبینی هرگز❗️❗️❗️
یکی از یاران حضرت عیسی علیه السلام که قد کوتاهی داشت و همیشه در کنار حضرت دیده می شد، در یکی از مسافرتها که همراه عیسی علیه السلام بود، در راه به دریا رسیدند.
حضرت عیسی با یقین خالصانه گفت:
بسم الله و بر روی آب حرکت کرد!
مرد کوتاه قد، هنگامی که دید عیسی بر روی آب راه می رود، با یقین راستین گفت:
بسم الله، و روی آب به راه افتاد تا به حضرت عیسی رسید. در این حال مرد دچار خودبینی و غرور شد و با خود گفت:
عیسی روح الله روی آب راه می رود و من هم روی آب راه می روم، بنابراین، عیسی چه فضیلتی بر من دارد؟ هر دو روی آب راه می رویم.
همان دم یک مرتبه زیر آب رفت و فریادش بلند شد:
ای روح الله مرا بگیر و از غرق شدن نجاتم ده!
حضرت عیسی دستش را گرفت و از آب بیرون آورد و فرمود: ای مرد مگر چه گفتی که در آب فرو رفتی؟
مرد کوتاه قد گفت:
من گفتم، همان طور که روح الله روی آب راه می رود، من نیز روی آب راه می روم. پس با این حساب چه فرقی بین ماست!
خودبینی به من دست داد و به کیفرش گرفتار شدم.
حضرت عیسی فرمود:
تو خود را (در اثر خودبینی) در جایگاهی قرار دادی که شایسته آن نبودی بدین جهت خداوند بر تو غضب نمود و اکنون از آنچه گفتی توبه کن!
مرد توبه کرد و به رتبه و مقامی که خدا برایش قرار داده بود بازگشت و موقعیت خود را دریافت.
امام صادق علیه السلام پس از نقل این قضیه فرمود:
فاتقو الله و لا یحسدن بعضکم بعضاً.
پس شما نیز از خدا بترسید و پرهیز کار باشید و به همدیگر حسد نورزید
بر گرفته از کتاب بهار الانوار جلد یک داستان ۸۰
#دین
#داستان
کانال #دین
@hashtagden
مادر من از مادر موسی علیهالسلام افضل است❗️❗️❗️❗️❗️❗️❗️❗️❗️❗️❗️❗️
یک وقت مرحوم آقا سید مرتضی کشمیری دید عدهای میخواهند داخل یکی از حجرههای مسجد کوفه شوند، ولی درب آن قفل است و کلید در دستشان نیست، و با هم صحبت میکنند که اگر کسی نام مادر حضرت موسی علیهالسلام را بگوید: قفل باز میشود. ایشان نزدیک آمد و فرمود: مادر من از مادر موسی علیهالسلام افضل است و گفت: یا فاطمه و دست برد و قفل را بدون کلید باز کرد!
البته ما چنین کاری را نمیکنیم ـ هرچند به عظمت و برتری حضرت زهرا علیهاالسلام بر تمام زنان یقین داریم ـ چراکه شرمنده میشویم. اگر خدا بصیرت ندهد انسان از قبیل «أُوْلَئک کالأَنْعَامِ بَلْ هُمْ أَضَلُّ؛ آنان همانند چارپایان هستند، بلکه از آنها نیز گمراهترند»١ میشود. با اینکه این همه عجایب و غرایب و کرامات از علما ظاهر شده، بهگونهایکه گویا ما خودِ آنها (ائمه) را دیدهایم، ولی هیچ در ما اثر نمیکند.
در محضر بهجت، ج۱، ص ۲۴۰
١.اعراف: ۱۷۹.
#دین
#در_محضر_بهجت
#داستان
کانال #دین
@hashtagden