May 11
17.07M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
اسباب مادی و فرامادی برای وصول به عافیت
محمدعلی انصاری
زمان : ۴:۳۲ حجم : ۱۶.۳ MB
#ترنم_وحی
#ویدئو
@Hedayatnoor
🔰۲۷۶- آیا کمک گرفتن حضرت یوسف علیه السلام از زندانیِ آزادشده کار درستی بود؟
🔹اينکه انسان برای برآورده شدن خواستههايش در دنيا از ديگران ياری بگيرد، منع شرعی ندارد. اگر چنين منعی وجود داشته باشد، بايد جامعۀ بشری را به کلی تعطيل کرد؛ زيرا زندگی اجتماعی مبتنی بر روابط ميان انسانهاست و يکی از مهمترين روابط، ياریرسانی به يکديگر و ياری گرفتن از همديگر است. اساساً بدون ياری کردن ديگران و بدون کمک گرفتن از آنان، کارها به سرانجام نمیرسد و زندگی اجتماعی به پيش نمیرود. خداوند تمام امور عالم را بر اساس واسطهگری قرار داده است و تمام امور عالم بر اين مبنا اداره میشود.
برای نمونه دانشمندی که عمر خود را لابهلای کتابها گذرانده است، برای تهيۀ نان و پوشاک به ديگران نيازمند است. از آن سو، نانوا و خياط برای کسب علم و معرفت به دانشمندان نياز دارند. لذا نوعی تسخير طرفينی در روابط اجتماعی مشاهده میشود.حتی خداوند متعال با بيان عبارت نورانیِ «تَعَاوَنُوا عَلَى الْبِرِّ وَ التَّقْوَى»، از انسانها میخواهد که در امور معنوی نيز به يکديگر ياری برسانند و کمککار هم باشند.
در همين راستاست که میتوان گفت توسل به اوليای الهی که واسطۀ فيض الهی و نزول رحمت و برکت خداوند هستند، برای پيشرفت در مسير عبوديت يا برآورده شدن حاجات شرعی، کاری صحيح است. انسان مؤمن هنگامی که به اوليای الهی متوسل میشود، بهخوبی میداند که آنان از خود قدرت و ارادۀ مستقلی ندارند و هرچه دارند از لطف و عنايت خداوند است.
بنابراين، حضرت يوسف علیه السلام کار درستی انجام داد و از فرصت پيشآمده برای خلاصی از زندان بهخوبی بهره برد.
▫️کتاب مشکاة، تفسیر قرآن کریم، ج۲۲،صص. ۳۸۱-۳۸۰.
#پرسشازمشکاة
#کتاب_مشکاة_جلد22
@Hedayatnoor
تأمین روزیِ موجودات وعدۀ قطعی خداوند است. حضرت سبحان این نکته را به ما گوشزد میکند که به هدف کسب روزی آفریده نشدهایم. پس باید به وعدههای حضرت حق ایمان داشته باشیم و به دنبال هدفی گام برداریم که برای آن آفریده شدهایم و باید برایش زندگی کنیم؛ نه آنکه به غفلت عمر خود را در خوردن و پوشیدن و بیشاندوزی اقتصادی هدر دهیم و از هدف خلقت بازبمانیم.
امیر مؤمنان علی علیه السلام در نهجالبلاغه میفرماید:
«قَدْ تكََفَّلَ لكَُمْ باِلرِّزْقِ وَ أمُرِْتمُْ باِلعَْمَلِ فلََ يكَُوننَّ المَْضْمُونُ لكَُمْ
طَلَبُهُ أوَْلىَ بكُِمْ منَِ المَْفْرُوضِ عَلَيكُْمْ عَمَلُهُ».
خداوند روزیتان را برعهده گرفته و به عمل کردن فرمان داده شدهاید؛ پس مبادا خواستنِ آنچه برایتان ضمانت شده، نزدتان برتر از عملی باشد که بر شما واجب گشته است.
امام میفرماید مبادا مسئلۀ رزق به اولویت اول زندگی شما تبدیل شود و بقیۀ مسائل به حاشیه برود و باقی اعمالی که باید انجام دهید در سایۀ کسب روزی قرار گیرد. جدّ و جهد اقتصادی و به دست آوردن روزی فقط یک بخش از زندگی و وظایف شماست. حال چه دریغ و افسوسی است که این امری که خداوند آن را بر عهده گرفته است، بیاید و تمام ذهن و ضمیر شما را پر کند و به دغدغۀ اصلی و فراگیر شما بدل شود؛ تا آنجا که از باقی اعمال خود بیاعتنا بگذرید و خود را یکسره وقف خورد و خوراک و پوشاکتان کنید.
▫️کتاب شکوه نیایش، شرح صحیفه سجادیه، ج۶، صص ۳۵۵-۳۵۴.
#لحظۀخوش
#شکوه_نیایش_جلد۶
@Hedayatnoor