7_Doa17_j2_P4_Rahe_Boron_Raft_Az_Tasalot_Va_Chiregiye_Sheytan_Bar.mp3
1.65M
راه برون رفت از تسلط و چيرگى شيطان بر انسان در قرآن چيست؟
(قسمت اول)
٧-شرح دعاى ١٧ صحيفه سجاديه،
جلسه دوم ( بخش چهارم)
محمدعلى انصارى
زمان: ٠٨:٠٤ حجم :١.٥ MB
#صحيفه_سجاديه
#دعاى17
@Hedayatnoor
May 11
May 11
🔰۲۷۲- مقبولیت معلم و اشتیاق مخاطب در تعلیم و تربیت چه نقشی دارد؟
🔹تعليم و تربيت زمانی موفق است که معلم و مربی نزد متربّيان و شاگردانش مقبوليتی داشته باشد. وقتی معلمی درمیيابد که نزد شاگردانش محبوب و مقبول است، بايد زمان را غنيمت شمرد و درب تعليم و تربيت را بگشايد. اما اگر مقبوليتی برای معلم و مربی نباشد، اثری بر اين تعليم و تربيت بارنمیشود.
برای نمونه والدين محترمی هستند که نقش معلم و مربی را برای فرزندان خود ايفا میکنند، اما نتيجۀ لازم را نمیگيرند و اثری را که دوست دارند در فرزندان خود نمیبينند. اين بیاثری از آن رو رخ میدهد که والدين نزد فرزندانشان، مقبوليت معلم و مربی را ندارند؛ زيرا فرزندانشان بدگويیها، کجخلقیها، بدقولیها و بدرفتاریهایی را از ايشان ديدهاند و نمیتوانند آنها را به عنوان معلم و مربی اخلاق خود برگزينند. بنابراين تربيت فرزندان از سوی چنين پدر و مادرهایی اثر چندان نمیبخشد. يک مقبوليت نسبی در مقام تعليم و تربيت لازم است تا انتقال آموزهها اثرگذار باشد.
نکتۀ دیگری که در تعليم و تربيت حائز اهميت است اين است که معلم و مربی زمانی میتواند آموزههای تعليمی و تربيتی را به شاگردان خود منتقل کند که در آنان تمنا، تقاضا و شوق يادگيری باشد. گاهی چنين شوقی در وجود شاگرد موج میزند؛ اما گاهی چنين نيست و معلم و مربی بايد چنين شوقی را در او به وجود آورد. هنگامی که معلم چنين تقاضايی را در شاگرد خود ببيند، وارد عمل میشود و از اين فرصت به نيکويی بهره میبرد و اين موقعيت را برای انتقال حقايق به کار میگيرد. چنين معلمی شکارچی و صياد لحظات است و از اين ارتباط برای آموزش هرچه بهتر شاگردانش استفاده میکند.
▫️کتاب مشکاة، تفسیر قرآن کریم، ج۲۲،صص ۳۳۶-۳۳۵.
#پرسشازمشکاة
#کتاب_مشکاة_جلد22
@Hedayatnoor