بسم الله الرحمن الرحیم
پیامهایی از ادعیه روزهای ماه رمضان
اشاره
بزمی دیگر برای میهمانان ضیافت الهی فرا رسید و بر آن شدیم با بهره گرفتن از دعای هر روز ماه مبارک رمضان، با مبلّغان ارجمند عرصه تبلیغ دینی همراه شویم. آنچه در پی میآید شرح و توضیحی برگرفته از آیات نورانی قرآن، روایات گرانسنگ معصومینعلیهمالسلام و حکایاتی مرتبط با یک فراز این دعاهاست. امید است مورد استفاده قرار گیرد.
👇🏽👇🏽👇🏽👇🏽👇🏽
پیام اول: روزهداری
«اَللَّهُمَّ اجْعَلْ صِیَامِی فِیهِ صِیَامَ الصَّائِمِینَ وَ قِیَامِی فِیهِ قِیَامَ الْقَائِمِینَ وَنَبِّهْنِی فِیهِ عَنْ نَوْمَۀِ الْغَافِلِینَ وَهَبْ لِی جُرْمِی فِیهِ یَا اِلَهَ الْعَالَمِینَ وَاعْفُ عَنِّی یَا عَافِیاً عَنِ الْمُجْرِمِینَ؛ خدایا!
در این روز روزهام را روزة روزهداران و شب زندهداریم را شب زندهداری شبزندهداران قرار ده و در آن از خواب بیخبران آگاهم کن و گناهم را ببخشا و درگذر از من،ای بخشایندة گناهکاران!»
روزه از اعمال عبادیای است که در آن انسان به فرمان خداوند، در ساعات خاصی از شبانهروز و در مدت معینی، از خوردن و آشامیدن و... امتناع مینماید. روزه به عنوان موهبت بزرگ الهی در تربیت، اصلاح نفس و کنترل خواهشهای نفسانی، نقش اساسی و مهمی ایفا میکند. نه تنها مسلمانان؛ بلکه در ادیان غیر الهی نیز روزه وجود دارد. حضرت علیعلیهالسلام فرمودند: «روزی، یکی از یهودیان خدمت رسول خداصلیاللهعلیهوآله رسید و از مسائلی پرسش کرد. یکی از پرسشها این بود: اگر بپرسند به چه دلیلی خداوند روزه را برای امت تو سی روز قرار داده و بر امتهای دیگر بیش از این [چه پاسخی دارید] ؟
پیامبرصلیاللهعلیهوآله فرمودند:
«إِنَّ آدَمَ لَمَّا أَکَلَ مِنَ الشَّجَرَةِ بَقِی فِی بَطْنِهِ ثَلَاثِینَ یوْماً وَ فَرَضَ [فَفَرَضَ] اللَّهُ عَلَى ذُرِّیتِهِ ثَلَاثِینَ یوْماً الْجُوعَ وَ الْعَطَشَ وَ الَّذِی یأْکُلُونَهُ بِاللَّیلِ تَفَضُّلٌ مِنَ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ عَلَیهِمْ وَ کَذَلِکَ کَانَ عَلَى آدَمَ فَفَرَضَ اللَّهُ عَلَى أُمَّتِی؛(1)
[به دلیل اینکه] وقتی آدمعلیهالسلام از درخت [ممنوعه] خورد، سی روز در شکمشش باقی بود؛ پس خداوند بر فرزندان او سی روز گرسنگی و تشنگی را واجب کرد و کسی که روزه را افطار میکند، فضلی است از جانب خداوند بر بندگانش. و آدمعلیهالسلام هم اینگونه بود؛ پس خداوند روزه را بر امت من واجب کرد.»
سپس حضرت این آیه را تلاوت کردند: «کُتِبَ عَلَیکُمُ الصِّیَامُ کَمَا کُتِبَ عَلَی الَّذِینَ مِن قَبلِکُمْ لَعَلَّکُمْ تَتَّقُونَ اَیَّاماً مَعدُودَات»
یهودی عرض کرد:ای محمدصلیاللهعلیهوآله راست گفتی! پس پاداش فرد روزهدار چیست؟
پیامبرصلیاللهعلیهوآله فرمودند: «مَا مِنْ مُؤْمِنٍ یصُومُ شَهْرَ رَمَضَانَ احْتِسَاباً إِلَّا أَوْجَبَ اللَّهُ لَهُ سَبْعَ خِصَالٍ أَوَّلُهَا یذُوبُ الْحَرَامَ مِنْ جَسَدِهِ وَ الثَّانِیةُ یقْرُبُ مِنْ رَحْمَةِ اللَّهِ وَ الثَّالِثَةُ یکُونُ قَدْ کَفَّرَ خَطِیئَةَ أَبِیهِ آدَمَ وَ الرَّابِعَةُ یهَوِّنُ اللَّهُ عَلَیهِ سَکَرَاتِ الْمَوْتِ وَ الْخَامِسَةُ أَمَانٌ مِنَ الْجُوعِ وَ الْعَطَشِ یوْمَ الْقِیامَةِ وَ السَّادِسَةُ یعْطِیهِ اللَّهُ بَرَاءَةً مِنَ النَّارِ وَ السَّابِعَةُ یطْعِمُهُ اللَّهُ مِنْ طَیبَاتِ الْجَنَّةِ؛ (2)
هیچ مؤمنی نیست که ماه رمضان را فقط به حساب خدا روزه بگیرد، مگر اینکه خداوند هفت خصلت برای او واجب کند: اول، حرام را از بدنش ذوب و دوم، او را به رحمت خدا نزدیک میکند، سوم، گناه و اشتباه پدرش، حضرت آدمعلیهالسلام را میپوشاند، چهارم، سکرات مرگ را بر او آسان مینماید، پنجم، او را از گرسنگی و تشنگی روز قیامت در امان میدارد، ششم، به او برات امان از آتش عطا میکند و هفتم، از طیبات بهشت بر او میخوراند.»
(1). بحار الانوار، علامه مجلسی، مؤسسۀ الوفاء، بیروت، 1404 ق، ج9، ص298.
(2). همان، ج 93، ص 368.
https://eitaa.com/hejrat_ir (ايتا) 🇮🇷🌸
#رمضان#پیام دعاهای روز
هدایت شده از اسدالله غفاری
برنامه آموزشی ترم اول همسران مبلغان
محتواهای آموزشی اعم از کتاب ها ، فایل های صوتی و تصویری از طریق کانال خانواده مبلغان به آدرس https://eitaa.com/hejrat_FAMILY و یا از طریق مهارت خانه طلاب به آدرس http://karbordi.ismc.ir/ در اختیار متعلمین قرار می گیرد .
2روزه .pdf
293.4K
https://eitaa.com/hejrat_ir (ايتا) 🇮🇷🌸
#رمضان با قرآن سی روز، سی درس بر اساس تفسیر نور
1 بخش اول تفسيردعاى سحر.pdf
346K
https://eitaa.com/hejrat_ir (ايتا) 🇮🇷🌸
#رمضا ن - بخش اول تفسيردعاى سحر
بسم الله الرحمن الرحیم
پیام دعای روز دوم: قرائت قرآن
«اللَّهُمَّ قَرِّبْنِی فِیهِ اِلَی مَرْضَاتِکَ وَجَنِّبْنِی فِیهِ مِنْ سَخَطِکَ وَنَقْمَائِکَ وَوَفِّقْنِی فِیهِ لِقَرَائَةِ آیَاتِکَ بِرَحْمَتِکَ یَا اَرْحَمَ الرَّاحِمِین؛ (3)
💚💚💚💚
بار خدایا! در این روز مرا به خشنودیهایت نزدیک گردان و از خشم و انتقامت دور کن و بر خواندن آیاتت موفق گردان، به مهربانیتای دلسوزترین مهربانان!»
قرآن بزرگترین موهبت ا لهی و کلام خدا با بشر است، و همانگونه که معصومینعلیهمالسلام فرمودهاند، قرآن، دلنشینترین سخن و رساترین پندهاست که سفارش به تدبر در آیات آن تأکید شده است. قرآن بهار دلهاست و باید از نورانیتش شفا خواست، و همانا قرآن شفای دلهاست.
پیامبرصلیاللهعلیهوآله شبها، تا سورههای: حدید، حشر، صف، جمعه و تغابن را نمیخواند، نمیخفت. (4) جابر گفته است: «شب تا سورههای: تبارک و الم تنزیل را نمیخواند، نمیخوابید.» (5) رسول گرامی، سوره «اعلی» را دوست میداشت. (6) هنگام خواندن قرآن، صدایش را میکشید و با آوایی زیبا قرآن میخواند. (7) همچنین آوردهاند که پیامبرصلیاللهعلیهوآله نمیخوابید؛ مگر آنکه مسبّحات را تلاوت میکرد. عرض کردند: مسبّحات کدام سورهها هستند؟ فرمود: حدید، حشر، صف، جمعه و تغابن، مسبّحات هستند. (8)
شیخ طبرسی میگوید: «از ابن عباس نقل شده است که وقتی پیامبرصلیاللهعلیهوآله «سَبِّحِ اسْمِ رَبِّکَ الْاَعْلَی»؛ «تسبیح کن نام پروردگار بلند مرتبهات» را میخواند،
میفرمود: «سُبْحَانَ رَبِّیَ الْاَعْلَی» این روایت از حضرت علیعلیهالسلام نیز نقل شده است.» (9)
سیوطی از «ابی امامه» نقل میکند: «پس از حجة الوداع، با پیامبرصلیاللهعلیهوآله نماز میخواندم. حضرت «لَا اُقْسِمُ بِیَوْمِ الْقِیامَةِ» را زیاد میخواند. وقتی که به این آیه میرسید: «اَلَیْسَ اللهُ بِقَادِرٍ عَلَی اَنْ یُحْیِی الْمَوْتَی»؛ «آیا خدا نمیتواند که مردگان را زنده کند»؟ میشنیدم که میفرمود: «بَلَی وَاَنَا عَلَی ذَلِکَ مِنَ الشَّاهِدِینَ؛ آری و من بر این امر از گواهان هستم.» (10)
همچنین سیوطی میگوید: «از ابن عباس روایت است که وقتی پیامبرصلیاللهعلیهوآله آیة «وَ نَفْسٍ وَمَا سَوَّاهَا * فَاَلْهَمَهَا فُجُورَهَا وَتَقْوَاهَا»؛ «قسم به نفس و کسی که او را به وجود آورد، سپس فجور و تقوایش را به او الهام کرد.» را میخواند، درنگ میکرد
و میفرمود: «اَللَّهُمَّ آتِ نَفْسِی تَقْوَیهَا، وَاَنْتَ خَیْرُ مَنْ زَکَّیهَا، اَنْتَ وَلِیُّهَا وَمَوْلَیهَا؛ خدایا! به نفس من تقوای آن را عنایت کن و تو بهترین کسی هستی که آن را تزکیه میکنی. تو سرپرست و مولای نفس من هستی.» ابن عباس میگوید: پیامبرصلیاللهعلیهوآله این دعا را در نماز میگفت.» (11)
(3). تحف العقول عن آل الرسول، ابن شعبه حرّانی، ابو محمد الحسن بن علی بن الحسین، قم، مکتبة بصیرتی، 1394 هـ. ق، ص 150.
(4). سنن النبی، محمد حسین طباطبایی، محمد هادی فقهی، قم، مؤسسة النشر الاسلامی، چاپ دوم، 1422 هـ. ق، ص 341.
(5). همان.
(6). همان، ص 342.
(7). همان، ص 346.
(8). مجمع البیان، طبرسی، بیروت، دار کتب الاسلامی، 1403 هـ ق، ج 9، ص 229.
(9). همان،ج 10، ص 473.
(10). الدر المنثور، جلال الدین السیوطی، قم، مکتبة المرعشی النجفی، 1404 هـ. ق، ج 6، ص296.
(11). همان، ص 356.
https://eitaa.com/hejrat_ir (ايتا) 🇮🇷🌸
#پیامهایی از ادعیه روزهای ماه رمضان
#رمضان - پیام دعای روز دوم