🔰 خط حزبالله ۲۹۹ | برای مردم، به قصد قربت
🔻 شمارهی دویست و نود و نهم هفتهنامهی خط حزبالله با عنوان «برای مردم، به قصد قربت» منتشر شد.
🔹️ خط حزبالله در آستانهی آغاز به کار دولت سیزدهم، نگاهی به الزامات خدمترسانی در نظام اسلامی داشته است.
👈 حضرت آیتالله خامنهای در مراسم تنفیذ ریاست جمهوری در دورههای مختلف، نکات و توصیههای مهمی را خطاب به رئیس جمهور و دولتمردان مطرح کردهاند و همواره بر استفاده درست مسئولان از فرصت به وجود آمده برای خدمت به مردم تأکید داشتهاند. به همین مناسبت خط حزبالله مروری بر مهمترین بیانات رهبرانقلاب در مراسم تنفیذ دورههای مختلف ریاستجمهوری داشته است.
🌷 شمارهی این هفتهی خط حزبالله به روح مطهر شهید مدافع حرم مرتضی حسینپور شلمانی تقدیم میشود.
#کلام_استاد شهید مطهری
✅چرا دستور پیامبر(ص) درباره خلافت علی(ع) اجرا نشد؟
این سؤال برای هرکسی به وجود میآید که چطور شد با آن همه تأکیدات و اصرارهایی که پیغمبر اکرم در زمینه خلافت علی علیه السلام کرد در عین حال این موضوع به مرحله اجرا در نیامد؟ از زمان غدیر تا وفات رسول اکرم در حدود دوماه و نیم فاصله شد، چطور شد که مسلمانان وصیت پیغمبر اکرم را درباره علی علیه السلام نادیده گرفتند؟
🔹نظریه اول: یکی اینکه بگوییم مسلمین یکمرتبه همه نسبت به اسلام و پیغمبر متمرد و طاغی شدند، روی تعصبات قومی و عربی؛ به این مسئله که رسید همه آنها یکمرتبه از اسلام رو برگرداندند. این یک جور توجیه و تفسیر است ولی وقایع بعد این جور نشان نمیدهد که مسلمین یکمرتبه از اسلام و از پیغمبر به طور کلی روبرگردانده باشند.
🔹نظریه دوم:فرض دوم این است که بگوییم مسلمین نخواستند نسبت به اسلام متمرد شوند ولی نسبت به این یک دستور پیغمبر جنبه تمرد به خودشان گرفتند؛ این یک دستور به علل و جهات خاصی مثلاً کینههایی که از ناحیه پدرکشتگیها با علی علیه السلام داشتند یا نمیخواستند که نبوت و خلافت در یک خاندان قرار داشته باشد، تحملش برایشان مشکل بود. یا آنکه آن حالت عدم تساهل و سختگیری و صلابت و انعطافناپذیری علی علیه السلام خودش عاملی است و میگفتند اگر او روی کار بیاید ملاحظه احدی را نمیکند، چون تاریخ زندگی علی نشان داده بود.
🔸نظریه صحیح: مسلمین در این مسئله اغفال شدند؛ یعنی عدهای متمرد شدند، آن عده زیرک متمرد، عامه مسلمین را در این مسئله اغفال کردند.
🔹آیهای است که درباره نصب امیرالمؤمنین به خلافت نازل شد؛ آیه این است: "الْیوْمَ یئِسَ الَّذینَ کفَروا مِنْ دینِکمْ (یک جمله) فَلا تَخْشَوْهُمْ (جمله دوم) وَ اخْشَوْنِ (جمله سوم) الْیوْمَ اکمَلْتُ لَکمْ دینَکمْ وَ اتْمَمْتُ عَلَیکمْ نِعْمَتی وَ رَضیتُ لَکمُ الْاسْلامَ دیناً".
🔹امروز کافران از دین شما مأیوس گشتند؛ناامیدند که از راه کفر، از خارج حوزه اسلام به اسلام حمله کنند، فهمیدند که دیگر اسلام را نمیشود از بیرون کوبید. دیگر از کافران بیم نداشته باشید و نگران نباشید. جمله بعد خیلی عجیب است: اما از من بترسید. معنایش این میشود که از ناحیه من نگران باشید. آنچه که کمال این دین به آن است در این روز من به شما عنایت کردم؛ آن چیزی که نعمت خودم را به آن وسیله به پایان رساندم، امروز به پایان رساندم. امروز من دین اسلام را برای شما به عنوان یک دین میپسندم؛ یا آن اسلامی که ما در نظر داشتیم، اسلام کامل و تمام، این است که امروز ما به شما عنایت [کردیم.] این دستور [یعنی نصب علی(ع)به امامت] به اعتبار اینکه یک جزء از اجزاء دین و یک دستور از دستورهای دین است پس نعمت ناتمام بود، تمام شد. باز این دستور به اعتبار اینکه اگر نبود همه دستورهای دیگر ناکامل بود، کمال همه آنها به این است.
🔹حال میپردازیم به آن جملهای که در قسمت پیشین بود: "از من نگران باشید". یعنی چه از ناحیه من؟ از ناحیه مشیت من. چطور از ناحیه مشیت من؟ من به شما گفتهام که من هرگز نعمتی را از مردمی سلب نمیکنم مگر اینکه آن مردم خودشان عوض شده و تغییر کرده باشند، پس ای مسلمین! بعد از این هر چشم زخمی که به شما بخورد از داخل خود شما خورده است و هر آسیبی که به جامعه اسلامی برسد از داخل جامعه اسلامی میرسد نه از بیرون. بیرون به کمک داخل استفاده میکند. این یک اصل اساسی است: دنیای اسلام هر آسیبی که دیده است و میبیند تا عصر ما، از داخل خودش است. نگویید از بیرون هم دشمن دارد. من هم قبول دارم که از بیرون دشمن دارد ولی دشمن بیرون از بیرون نمیتواند کار بکند، دشمن بیرون هم از داخل کار میکند. این است معنی «وَ اخْشَوْنِ» از من بترسید؛ از من بترسید به اینکه اخلاق و روح و معنویات و ملکات و اعمال شما عوض بشود و من به حکم سنتی که دارم که اگر مردمی از قابلیت و صلاحیت افتادند نعمت را از آنها سلب میکنم این نعمت را از شما خواهم گرفت.
🔹جامعه اسلامی را خطر از داخل خود تهدید میکند، از ناحیه یک اقلیت منافق زیرک و یک اکثریت جاهل سادهدل ولی متعبد. آن زیرکها اگر این جاهلها نباشند کاری نمیتوانند بکنند؛ آن جاهلها هم اگر این زیرکها نباشند کسی آنها را به راه کج نمیبرد. حال شما از اینجا میتوانید بفهمید که چطور شد جامعه اسلامی از ناحیه یک اقلیت منافق متمرد و یک اکثریت سادهدل ولی مؤمن و باایمان به این روز افتاد یعنی اینها سبب شدند که این تأکیدها و اصرارهایی که پیغمبر اکرم کرد در عمل بینتیجه بماند، یعنی آن عده منافق مردم را از راه منحرف کردند بدون آنکه خود مردم بفهمند که از راه منحرف شدهاند.
(این نوشتار، تلخیص می باشد. برای مطالعه بیشتر به متن اصلی مراجعه شود.)
📚 پانزده گفتار، صفحه 60
◼️ رحلت "آخوند ملامحمد كاظم خراساني" استاد بزرگ حوزه ي علميه ي نجف(1329 ق)
✍️ آخوند ملا محمدكاظم خراساني در سال 1255 ق، در مشهد به دنيا آمد. و در 12 سالگي وارد حوزه ي علميه ي مشهد گرديد. چند ماهي در محضر ملاهادي سبزواري و در تهران در حلقه ي درس ميرزا ابوالحسن جلوه، شركت كرد و سرانجام در نجف اشرف به درس ميرزاي شيرازي و شيخ مرتضي انصاري راه يافت.
✅ وي شاگردان فراواني را تربيت نمود که؛ سيدابوالحسن اصفهاني، سيد ابوالقاسم كاشاني، سيدمحمد تقي خوانساري، سيدحسن مدرس، سيدصدرالدين صدر، آقا ضياء عراقي، شيخ عبدالكريم حائري، ميرزاي ناييني، سيدمحمدحسين بروجردي، سيدمحمد شاهرودي و دهها عالم فاضل از جمله شاگردان وي بودند. همچنين تأليفات متعددي از ايشان به جا مانده است كه مهمترین آنها كفايةُالاصول مي باشد.
✅ از حيث مبارزات سياسي نيز، آخوند خراساني از مدافعان مشروطيت بود كه تلاش زيادي دراين زمينه از خود نشان داد. در حالی که قرار بود كه بسياري از علماي نجف، كربلا و كاظمين، از جمله آخوند خراسانی خود را براي سفر به ايران آماده كنند كه در شب چهارشنبه 21 ذي الحجه ي سال 1329 ق، پس از اقامه ي نماز صبح، در 74 سالگي به سوي معبود شتافت.
✅ برخي بر اين باورند كه وي به وسيله ي جاسوسان روسي و يا انگليسي مسموم شده است. پيكر پاك اين استوانه ي فقاهت پس از تشييعي با شكوه در حرم مطهر علوي به خاك سپرده شد.
28.29M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 ببینید | لحظه اعطای حکم تنفیذ سیزدهمین دوره ریاست جمهوری اسلامی ایران
🏷 #تنفیذ_سیزدهم
📜 تصویر حکم تنفیذ سیزدهمین دوره ریاست جمهوری اسلامی ایران
#تنفیذ_سیزدهم
☑️ @Khamenei_ir
🔰 هر حرکتی در اقتصاد باید متکی به یک برنامه کلی باشد
🔻 رهبر انقلاب: در مسئله مهم اقتصاد کشور که امروز مسئله اساسی است باید با برنامه پیش رفت. باید هر اقدامی که شما میکنید جزئی از برنامهای باشد که قبلا تنظیم کردید و آماده کردید.
کارهای روزمره و اقدامات پیشبینی نشده نمیتواند مشکل را حل کند. بله گاهی اوقات پیش میآید که در برخی از شرایط دولتها ناگزیرند یک حرکت پیشبینی نشده را در زمینههای اقتصادی یا غیراقتصادی انجام بدهند؛ آن بحث دیگری است؛ لکن به طور کلی هر حرکت اقتصادی، هر کار اقتصادی، هر اقدام اقتصادی بایستی متکی باشد به برنامه کلیای که تنظیم شده و بخشی از آن برنامه را در واقع تأمین کند.
البته حل مشکلات اقتصادی زمانبر است این را مردم عزیز ما هم میدانند و بدانند یک چیزی نیست ک مشکلات را یک شبه یا در مدت کوتاه بشود حل کرد. اینها زمان بر هست. بایستی همت کرد این زمان را هر چه ممکن است کوتاه تر کرد.
#تنفیذ_سیزدهم
🔰 میهن عزیزمان، تشنهی خدمت و آمادهی حرکت جهشی است
📜 متن حکم تنفیذ سیزدهمین دوره ریاست جمهوری اسلامی ایران را بخوانید👇
https://farsi.khamenei.ir/message-content?id=48397
🔰 در تشکیل دولت جدید باید سرعت عمل به خرج داد
🔻 رهبر انقلاب: یک توصیه لازم اینجا وجود دارد و آن این است که در تشکیل دولت انشاءالله سرعت عمل بایست به خرج داد. شرایط کشور اقتضا نمیکند که تشکیل دولت تأخیر بیفتد. هم رئیسجمهور محترم در معرفی وزرای پیشنهادیشان به مجلس و هم مجلس محترم در تصویب و اظهارنظر سریع در باب وزرا شتاب به خرج بدهند و کار را سریع پیش ببرند که انشاءالله زودتر دولت تشکیل بشود و مشغول کار بشود.
#تنفیذ_سیزدهم
🔰 سخننگاشت | امروز نیازمند مدیریتی باکفایت، جهادی، دانا و شجاع هستیم
📜 بخشی از حکم تنفیذ سیزدهمین دوره ریاست جمهوری اسلامی ایران
🔻 رهبر انقلاب: امروز میهن عزیزمان، تشنهی خدمت و آمادهی حرکت جهشی در همهی عرصهها، و نیازمند مدیریّتی باکفایت و جهادی و دانا و شجاع است که بتواند توانمندیهای آشکار و نهفتهی ملّت، بویژه جوانان را که بسیار فراتر از مشکلات است، بسیج کرده و به میدان کار و تلاش سازنده آورَد. ۱۴۰۰/۵/۱۲
#تنفیذ_سیزدهم
💻 @Khamenei_ir
🔰 بسترها و زمینههای فساد در قوه مجریه تشکیل میشود؛ اصل مبارزه با فساد اینجاست
🔻 رهبر انقلاب: یک جنبه از مردمی بودن، مبارزه با فساد است. اگر به معنای واقعی کلمه ما میخواهیم در کنار مردم باشیم باید با فساد و مفسد بیامان مبارزه کنیم که خوب ایشان (حجتالاسلام رئیسی) در مسئولیت قبلی حرکت مبارزه با فساد را شروع کردند و اقدامات خوبی انجام گرفت لکن اصل قضیه اینجاست.
بسترهای فساد، زمینه های فساد در قوه مجریه تشکیل می شود. اینجا باید با فساد مبارزه کرد؛ این فرارهای مالیاتی، انحصارهای بی دلیل، سوء استفاده از ارز ترجیحی، فعالیتهای ناسالم سوداگرانه، قاچاق و ... اینها آن فسادهایی است که باید با اینها به معنای واقعی کلمه مواجه شد.
با برنامه، با پیگیری، گاهی یک کاری را با شوق و همت و انگیزه شروع میکنیم منتها در قدم دوم، آن انگیزه قدم اول باقی نیست؛ این فایده ای ندارد. بایستی انگیزه و همتی که برای یک کار انسان خرج میکند و به کار میبرد بایستی ادامه پیدا کند تا وقتی به نتیجه برسد. مبارزه با فساد به این شکل است.
#تنفیذ_سیزدهم
⭕️ سوال
⁉️ آیا آیهای از قرآن در رابطه با اثبات امامت وجود دارد؟
🔰 یکی از آیاتی که شیعه به وسیله آن بر امامت بلافصل آقا امیرالمومنین(ع) استناد میکند، آیه 55 سوره مائه است که به آیه «ولایت» معروف است؛ خداوند متعال در این آیه میفرماید: «إِنَّما وَلِيُّكُمُ اللَّهُ وَ رَسُولُهُ وَ الَّذِينَ آمَنُوا الَّذِينَ يُقِيمُونَ الصَّلاةَ وَ يُؤْتُونَ الزَّكاةَ وَ هُمْ راكِعُون»
🌹 یعنی سرپرست و رهبر شما تنها خدا است، و پيامبر او، و آنها كه ايمان آوردهاند و نماز را بر پا مىدارند و در حال ركوع زكات مىپردازند». شانالنزول آیه زمانی بوده است که امیرالمومنین(ع) در حال رکوع نمازش انگشتر خود را به فقیر داد.
⁉️ امّا این آیه چگونه ولایت و امامت بلافصل حضرت، بعد از نبی مکرم اسلام(ص) را اثبات میکند؟
✅ اين آيه با كلمه «انما» كه در لغت عرب به معنى انحصار مىآيد، شروع شده و مىگويد: «ولى و سرپرست و متصرّف در امور شما تنها سه نفر هستند: خدا و پيامبر و كسانیكه ايمان آوردهاند، و نماز را برپا مىدارند و در حال ركوع زكات مىدهند».
👈بدون شک، ركوع در اين آيه به معنى ركوع نماز است، نه به معنى خضوع؛ زيرا در عرف شرع و اصطلاح قرآن، هنگامیكه ركوع گفته مىشود، به همان معنى معروف آن يعنى ركوع نماز است، همچنین در هيچ مورد در قرآن نداريم كه تعبير شده باشد زكات را با خضوع بدهيد، بلكه بايد با اخلاص نيت و عدم منّت داد.
✳️ همچنين بدون شک، كلمه «ولى» در آيه به معنى دوست و يا ناصر و ياور نيست؛ زيرا «ولايت» به معنى دوستى و يارى كردن مخصوص كسانى نيست كه نماز مىخوانند، و در حال ركوع زكات مىدهند، بلكه يك حكم عمومى است كه همه مسلمانان را در بر مىگيرد، همه مسلمين بايد يكديگر را دوست داشته باشند و يارى كنند، حتّى کسانیکه زكات بر آنها واجب نيست، و اصولاً چيزى ندارند كه زكات بدهند، تا چه رسد به اينكه بخواهند در حال ركوع زكاتى بپردازند، آنها هم بايد دوست و يار و ياور يكديگر باشند. از اينجا روشن مىشود كه منظور از «ولى» در آيه فوق، ولايت به معنى سرپرستى و تصرف و رهبرى مادى و معنوى است، بخصوص اينكه اين ولايت در رديف ولايت پيامبر(صلیاللهعلیهوآله) و ولايت خدا قرار گرفته و هر سه با يك جمله بیان شده است.
👈نظر شیعه این است که این آیه بیان میکند، ولی و سرپرست شما تنها خداست و رسول او و کسی که در زکوع نمازش زکات داد، که کسی جز امیرالمومنین(ع) نبوده است. به اين ترتيب، این آيه از آياتى است كه به عنوان يك نص قرآنى، دلالت بر ولايت و امامت على بن ابیطالب(ع) دارد.
❗️تمام تلاش اهل سنت در مورد این آیه این است که بگویند، ولایت در آیه، به معنای سرپرستی و رهبری نیست، و به معنای دوست داشتن و نصرت است؛ و همانطور که در بالا اشاره شد، این تفسیر با ظاهر آیه سازگاری ندارد؛ زیرا آیه با «انما» شروع شده که دال بر حصر است، یعنی تنها و تنها ولی شما این افرادند.
_________
📚 لینک مطلب: https://btid.org/fa/news/49554
📎 #اعتقادات
📎 #امامت
📎 #راهنما_شناسی
🔰معاونت تبلیغ و امور فرهنگی حوزه های علمیه
🌐 btid.org
⭕️ اشکال بر استدلال شیعه به آیه ولایت
⁉️ کلمۀ «إنّما» دلالت بر حصر ندارد.
👈فخر رازی در معنای کلمه «إنّما» مینویسد: «كلمه "انّما" برای حصر نيست به اين دليل كه قرآن میفرمايدِ: «إِنَّمَا مَثَلُ الْحَيَاةِ الدُّنْيَا كَمَاء أَنزَلْنَاهُ مِنَ السَّمَاء[یونس/24] به درستی که مثل زندگى دنيا بسان آبى است كه آن را از آسمان فرو ريختيم» و ترديدی نيست كه در قرآن مثلهای ديگری غير از اين برای حيات دنيا هست؛ مانند اينكه قرآن میفرمايد: «إِنَّمَا الحَيَاةُ الدُّنْيَا لَعِبٌ وَ لَهْوٌ[محمد/36] زندگى اين دنيا لهو و لعبى بيش نيست» چه اينكه لهو و لعب در غير از زندگاني دنيا وجود دارد».[2] بنابراین، وقتی که ولایت منحصر در خدا و رسول و علیّ نباشد قطعا دیگری هم میتواند بر مردم جامعه ولایت داشته باشد.
✅ پاسخ
1️⃣ اولاً: کلمۀ «إنما» در مرتبه اول، دلالت بر انحصار مطلق میکند و اگر برای حصر اضافی و قیاسی به کار رود، حتما باید همراه قرینهای باشد تا آن را بیان نماید. و در آیه ولایت نیز نه تنها قرینهای در این معنا وجود ندارد، بلکه قرائنی وجود دارد که انحصار مطلق را میرساند. از جمله این قرائن ذکر اوصاف است که انحصار را میرساند.
2️⃣ ثانیاً: خود فخر رازی در ذیل آیه 108 سوره انبیاء «انما» را دلالت کننده بر حصر میداند.
3️⃣ ثالثاً: فخر رازی در استدلالش مغالطه نموده، زیرا او مَثَل حیات دنیا و خود حیات دنیا را یکی گرفته است در حالی که قرآن تنها يك مَثَل با دو بيان درباره حيات دنيا زده و انحصار آن در اين مثل میباشد.
4⃣رابعاً: نسفی از مفسرین اهل سنت درباره معنای «انّما» میگوید: «از كلمه «إنما» استفاده میشود كه فقط افراد نامبرده شده، ولايت دارند».
_________
📚 لینک مطلب:
https://btid.org/fa/news/86085
📎 #اعتقادات
📎 #امامت
📎 #راهنما_شناسی
🔰معاونت تبلیغ و امور فرهنگی حوزه های علمیه
🌐 btid.org
❌ #شبهه
⭕️ آیا استدلال به آیه ولایت مخدوش است؟
⁉️از جمله اشکالات مهمی که فخر الدين رازی بر استدلال شیعه به ایه ولایت، وارد میسازد این است که میگوید: «ولايتی كه در اينجا به آن امر شده، قبل از آن (در آیات سابق) نهی شده است و چون ولايتی كه از آن در آیات قبل نهی شده، به معنای نصرت و یاری رساندن [به کفار] است؛ پس ولايتی كه در این آیه امر به آن شده نيز به معنای نصرت است».
👈لذا فخر رازی و دیگران معتقدند كه در اينجا ولی به قرينه سياق و آيات قبل به معناي محبت و نصرت است و نه به معنای امير و سرپرست.
🔰پاسخ
✅ معنای «ولیّ» در هر دو آیه (آیه 51 و 55 مائده) به معنای ریاست، سرپرستی و سلطه بر مومنین است به دلیل آنکه در انتهای آیه 51 میفرماید: «إِنَّ اللَّهَ لَا يهْدِي الْقَوْمَ الظَّالِمِينَ» و این تعبیر بسیار سنگین است و نمیتوان پذیرفت که به مجرد دوستی و محبت با یهود، خداوند کسی را زمره ظالمین قرار دهد. بلکه حتما در صورت تسلط و فرمانپذیری از آنان است که مستحق چنین تعبیری میباشد.
👈 چنانچه حتی اگر اهل سنت این معنا را قبول نکنند و «ولیّ» را در این آیه 51 به معنای نصرت و یاری بگیرند، باز هم نمیتوانند به سیاق آیه استدلال کنند؛ زيرا شرط سياق در دو آيه اين است كه در يك زمان نازل شده باشند و سبب نزولشان يكی باشد. اما در تفاسیر آمده بین این دو آیه هیچ وحدتی وجود ندارد و سبب نزولشان متفاوت است و در دو زمان نازل شدهاند.
🌹بنابراین استدلال فخر رازی و ابن تیمیه در استفاده از سیاق آیات قبلی مخدوش است و درست نیست؛ چرا که اساسا چنین سیاقی وجود ندارد و زمان و سبب نزول این آیات با هم فاصله دارد.
✳️ از طرفی در این آیه معنای «ولیّ» در هر سه مورد _ خداوند، رسولش و مومنان _ به یک معناست، زیرا اگر معنای «ولیّ» در الله و رسولش با مومنان متفاوت بود، میبایست لفظ «ولیّ» تکرار میگشت.
✅ هرگز نمیتوان کلمه «ولیّ» را به معنای نصرت و یاری گرفت، زیرا:
1️⃣ اگر کلمه ولی به معنای دوست و یاور باشد، جمله «يُؤْتُونَ الزَّكاةَ وَ هُمْ راكِعُون» مبهم و زائد خواهد بود و دیگر معنایی نخواهد داشت.
2️⃣ اگر کلمه «ولیّ» به معنای دوست و ناصر باشد با آیات دیگر قرآن متعارض خواهد شد، از جمله آیه 82 سوره مائده: «وَ لَتَجِدَنَّ أَقْرَبَهُمْ مَوَدَّةً لِلَّذِينَ آَمَنُوا الَّذِينَ قَالُوا إِنَّا نَصَارَی ذَلِكَ بِأَنَّ مِنْهُمْ قِسِّيسِينَ وَ رُهْبَانًا وَ أَنَّهُمْ لَا يَسْتَكْبِرُونَ [مائده/82] مسلّماً يهوديان و كسانی را كه شرك ورزيدهاند، دشمنترين مردم نسبت به مؤمنان خواهی يافت و قطعاً كسانی را كه گفتند: «ما نصرانی هستيم»، نزديكترين مردم در دوستی با مؤمنان خواهی يافت، زيرا برخی از آنان دانشمندان و رهبانانیاند كه تكبر نمیورزند». اين آيه دربارهی نجاشی نازل شده است كه خداوند نصارا را دوست و محبّ مؤمنين معرفی میكند. چنانچه اگر «ولیّ» به معنای دوست و یاور باشد با این آیه در تعارض خواهد بود زیرا در آیه ولایت، دوستان مومنین را منحصر در سه نفر کرده ولی این آیه نصاری را نیز دوست مومنین میشمارد. از اینرو نمیتوان «ولیّ» را به معنای دوست و یاور گرفت.
_____________
📚 لینک مطلب: https://btid.org/fa/news/86085
📎 #اعتقادات
📎 #امامت
📎 #راهنما_شناسی
🔰معاونت تبلیغ و امور فرهنگی حوزه های علمیه
🌐 btid.org
⭕️ سوال
⁉️ آیا گریه کردن بر مرده و بر پایی مراسم برا آنان اشکال دارد؟
👈یکی از موارد اختلاف بین وهابیت و جهان اسلام (اعم از شیعه، مالکی، حنبلی، حنفی و شافعی) این است که فرقه جعلی و ساختگی وهابیت، هر گونه عزاداری و گریه بر مرده را حرام دانسته و با آن مبارزه میکنند، به خصوص در رابطه با برپایی مراسمات عزاداری یا جشن برای اهل بیت(ع) موضعگیری کرده و آن را شرک به خدا میدانند و میگویند این اعمال به معنای عبادت این افراد است.
🌹 پاسخ
✅ قرآن کریم در رابطه با حضرت یعقوب(ع) از بزرگترین پیامبران الهی میفرماید: «وَ ابْيَضَّتْ عَيْناهُ مِنَ الْحُزْنِ فَهُوَ كَظِيم [یوسف/84] و چشمان او از اندوه سفيد شد؛ اما او خشم خود را فرو مىبرد (و هرگز كفران نمىكرد)». این آیه به صراحت بیان میکند، حضرت یعقوب(ع) در فراق فرزند خود حضرت یوسف(علیهالسلام) ناراحت بود و آنقدر گریه کرد که چشمان او بینایی خود را از دست داد و سفید شد.
✅ همچنین قرآن کریم خطاب به پیامبر اکرم(ص) میفرماید: «قُلْ لا أَسْئَلُكُمْ عَلَيْهِ أَجْراً إِلَّا الْمَوَدَّةَ فِي الْقُرْبى(شوری/23): بگو من هيچ پاداشى از شما بر رسالتم درخواست نمىكنم، جز دوست داشتن نزديكانم». با توجه به این آیه بدون شک یکی از فرائض الهی محبت و دوست داشتن عترت و اهل بیت پیامبر اکرم(صلیاللهعلیهوآله) است؛ همچنین ده ها روایت صحیح السند در منابع اهل سنت وارد شده که منظور از «قربی» در آیه خصوص اهلبیت است.
🔰 حال سوال ما از وهابیت این است که در زمان کنونی و بعد از گذشت 14 قرن از زمان پیامبر و عترت طاهرین ایشان این دوست داشتن و ابراز محبت چگونه است؟ آیا به این نیست که ما یاد و خاطره آنان را بزرگ بشماریم و در شادیهای آنان شاد بوده و مراسمات شادی و میلادی برپا کنیم و در عزای آنان محزون بوده و مراسم عزاداری برپا کنیم.
🔰آیا به راستی اگر ما برای بزرگداشت پیامبر و ائمه اطهار(صلواتاللهعلیهماجمین) مراسمی گرفته و در آن به ذکر فضائل و مناقب و ظلمهایی که بر آنان رفته است و... بپردازیم، آیا واقعا این کار عبادت آنان و شرک به خداست؟
✳️ برپایی چنین مراسماتی کاملا عادی بوده و در تمامی جوامع بشری انجام میشود، به هر جامعهای بنگریم، آنان برای بزرگان خود یادبود گرفته و هر ساله مراسماتی میگیرند که یاد و خاطره آنان از جامعه رخت بر نبندد.
❗️آیا اگر ما در زمان کنونی نیز مانند حضرت یعقوب(ع) برای پیامبر و اهل بیت ایشان حزین باشیم و به خاطر ظلم و ستمی که بر آنان روا داشته شده است، ابراز ناراحتی کرده و گریه و ناله کنیم، این عمل عبادت و پرستش آنان است؟ این چه حکمی است؟ این مطلب از کجای اسلام برداشت میشود؟ کدام آیه یا روایت این را تایید میکند؟
_________
📚 لینک مطلب: https://btid.org/fa/news/67600
📎 #اعتقادات
📎 #امامت
📎 #راهنما_شناسی
🔰معاونت تبلیغ و امور فرهنگی حوزه های علمیه
🌐 btid.org
بسم الله الرحمن الرحیم
نزول سوره هل أتی
در سال ششم هجرى، امام حسن و امام حسين علیهماالسلام بيمار مىشوند. پيامبر صلی الله علیه وآله با جمعی از اصحاب از امام حسن و امام حسين علیه السلام عيادت مىكنند و به اميرالمؤمنين علیه السلام مىفرمايند: اگر برای فرزندانت نذرى كنى، خداوند آن ها را شفا خواهد داد.
اميرالمؤمنين علیه السلام فرمودند: سه روز برای شفاى آن ها روزه خواهم گرفت. حضرت زهرا علیهاسلام نيز همان نذر را نيّت كردند. امام حسن و امام حسين علیهالسلام و فضّۀ خادمه نيز گفتند: ما هم سه روز، روزه خواهيم گرفت. چیزی نگذشت که خداوند آنان را شفا داد و آن ها شروع به روزه گرفتن كردند.
حضرت على علیه السلام از يكى از همسايگان مقدارى جو قرض گرفتند و حضرت زهرا علیهاسلام با دست خود یک سوم آن جوها را آرد كردند. و آردها را خمير كرده و پنج قرص نان پخته و براى افطار در سفره قرار دادند.
هنگام افطارمسكينى در خانه را زد و تقاضاى كمك كرد. آنان یکی پس از دیگری نانهای خود را به مسكين دادند و تنها با آب افطار كردند.
روز دوّم حضرت زهرا علیهاسلام يك سوم ديگر از آردها را خمير كرده و نان پختند. هنگام افطار يتيمى به درِ خانه ایشان آمد و تقاضای کمک کرد. حضرات نانها را به يتیم دادند و خود با آب افطار كردند.
روز سوّم نیز همان اتّفاقات افتاد و هنگام افطار اسيرى آمد و همان تقاضا را كرد و آنان تنها غذاى خود یعنی همان نان ها را به او دادند وباز با آب افطار نمودند!
حضرت علی علیه السلام همراه با امام حسن و امام حسين علیه السلام پس از آن سه روز در حالى كه آنان از گرسنگى مىلرزيدند، روز 25 ذی الحجّه بود که خدمت پيامبر صلی الله علیه وآله رسيدند.
پيامبر اکرم صلی الله علیه وآله فرمودند: براى من سخت است که شما را به اين حالت ببينم. آنگاه پیامبر با آنان همراه شده به خانه ایشان رفتند و دیدند حضرت زهرا علیهاسلام که چشمانش از گرسنگى فرو رفته بود در محراب عبادت ایستاده است!
پيامبر صلی الله علیه وآله ایشان را مورد محبت قرار دادند. آن گاه جبرئيل نازل شد و به پیامبر اکرم از طرف خدا با داشتن چنین خاندانی تبریک گفت؛ و آیات سوره «دهر» (که نام دیگر آن سوره «انسان» و نام سوّمش سوره «هل أتی» است) را تقدیم پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله نمود و برایش قرائت کرد و آنگاه ظرفى پُر از غذاى بهشتى از آسمان برای ایشان آورده شد و آن ها ميل کردند! علّامه امینی در الغدیر این حدیث را به قول 34 نفر از علمای معروف اهل سنّت مستند فرموده است!
خدای متعال در این سوره از اهلبیت علیهم السلام بسیار تجلیل و تعریف نموده و از آنان با عنوان ابرار، یعنی خوبان خدا و عباد الله، یعنی بندگان خالص خدا یاد کرده است و مخالفينِ ايشان را كافر نامیده و از کارِ با اخلاص و پر زحمت ایشان بسیار تمجید نموده و همه نعمت های بهشتی و مقامات رفیع آن را به اهل بیت علیهم السلام وعده داده است.
همۀ مفسِّرین شیعه و جمع زیادی از مفسِّرین اهل سنّت معترف اند که هجده آیۀ این سوره مبارکه بلکه بیشتر آیات آن در مدینه و دربارۀ این واقعه و در حق اهل بیت علیهم السلام نازل شده است .
https://eitaa.com/hejrat_ir (ايتا) 🇮🇷🌸
فرض کن کرببلا هستی و طوفان باشد
جاده و معرکه و اسب و بیابان باشد
یکطرف آتش بازار شهادت گرم است
آنطرف گندم ری سهم فراوان باشد
سالها لیت معک بود دعایت حالا
فرض کن همرهی واقعه فرمان باشد
فرض کن کرببلا باز ولایت بی یار
می شود فرض، مسلمان سر پیمان باشد
بسته پیشانیشان پینه ز بس سجده کنند
هر طرف می نگری باز مسلمان باشد
هر طرف نیتشان خیر و صلاح است و رضا
زیرلب زمزمه ی آیه ی قرآن باشد
کربلا نام علی داشته باشی جرم است
میشود فرض کنی نام تو پنهان باشد
مرگ سخت است ولی بر سر زانوی ولی
بی گمان سخت ترین حادثه آسان باشد
کربلا واقعه ای است که جاری شده است
نه قیامی که در آن معرکه پایان باشد
..
شعر ....حجه الاسلام قربان عامل
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 #فیلم_نوشت | توصیههایی به رئیسجمهور و دولت:
مردمی بودن و برخی الزامات آن
👈🏼 گفتگوی صادقانه با مردم
🔻 رهبر انقلاب: گفتگوی صادقانهی با مردم هم یکی از همین کارهایی است که به مردمی بودن کمک میکند؛ حرف زدن با مردم از روی صداقت، با قطع نظر از پیرایههای سیاسی و مانند اینها؛ صادقانه با مردم حرف بزنند، مشکلات را به مردم بگویند، راهحلها را به مردم بگویند، توقّعات را از مردم ابراز کنند و کمکهای لازم را به مردم تقدیم کنند. حرف زدن با مردم یکی از کارهای مهمّی است که دولت مردمی بایستی [به آن] متعهّد باشد. ۱۴۰۰/۵/۱۲
🏷 #تنفیذ_سیزدهم | بیانات در مراسم تنفیذ حکم سیزدهمین دوره ریاست جمهوری اسلامی ایران
📥 دریافت نسخه با کیفیت اصلی:
Aparat.com/v/5AEGf
17.21M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 #فیلم_نوشت | توصیههایی به رئیسجمهور و دولت:
مردمی بودن و برخی الزامات آن
👈🏼 مبارزهی با فساد
🔻 رهبر انقلاب: یک جنبهی دیگر از مردمی بودن عبارت است از مبارزهی با فساد. اگر ما به معنای واقعی کلمه میخواهیم در کنار مردم باشیم، باید بیامان با فساد و مفسد مبارزه کنیم که خب ایشان در مسئولیّت قبلی، حرکت مبارزهی با فساد را شروع کردند و اقدامات خوبی انجام گرفت؛ لکن اصل قضیّه اینجا است، [یعنی] بسترهای فساد، زمینههای فساد در قوّهی مجریّه تشکیل میشود؛ اینجا باید با فساد مبارزه کرد. این فرارهای مالیاتی، انحصارهای بیدلیل، سوءاستفاده از ارز ترجیحی، فعّالیّتهای ناسالم سوداگرانه، قاچاق و امثال اینها؛ اینها آن فسادهایی است که باید با اینها به معنای واقعی کلمه مواجه شد؛ با برنامه، با پیگیری. تجربهی ما در این سالها نشان میدهد که گاهی یک کاری را با شوق و همّت و انگیزه شروع میکنیم، منتها در قدم دوّم، آن انگیزهی قدم اوّل باقی نیست؛ این فایدهای ندارد… ۱۴۰۰/۵/۱۲
🏷 #تنفیذ_سیزدهم | بیانات در مراسم تنفیذ حکم سیزدهمین دوره ریاست جمهوری اسلامی ایران
📥 دریافت نسخه با کیفیت اصلی:
Aparat.com/v/PRkvp
🔰 #مبارزه_با_فساد باعث اعتبار دولت بین مردم میشود
🔺️ گفتوگو با آقای عباس سلیمینمین، کارشناس سیاسی و پژوهشگر تاریخ معاصر
🔹️ دولت مردمی نباید اجازهی زیادشدن فاصلهی کارگزارانش با منتخبین را بدهد. مسئلهی فساد قطعاً زمانی مهم و تعیینکننده است که کارگزاران یک دولت هم در آن دخالت داشته باشند، اگر کارگزاران در موارد فساد مشارکت داشته باشند قطعاً ما شاهد گسترش فساد در جامعه خواهیم بود. لذا، اوّلین ضربهی فساد به خود دولت است؛ چراکه کارگزاران با فربهشدن با پول حرام از مردم فاصله میگیرند و زمینهی سقوط خودشان را فراهم میکنند. دولت مردمی زمانی تقویت میشود که بهطور جدی با فساد مقابله کند؛ مقابلهی جدی میتواند هم اعتبار دولت را در میان مردم تقویت کند و هم فاصلهها را روزبهروز کاهش بدهد. افزایش فاصلهها امروز نه شایستهی حکومتداری است و نه سنخیتی با نگاه دینی دارد.
🔍 ادامه را بخوانید👇
https://farsi.khamenei.ir/others-dialog?id=48418
اعتقاد به امام زمان خیالی برای حکومت بیشتر
شبهه: اعتقاد به امام زمان خیالی برای حکومت بیشتر بر مردم است؛ زیرا برخی از علمای شیعه در ایران چنین می گویند: ابتدا باید زمینه تعجیل فرج امام زمان علیه السلام در کشور ما شروع شود و سپس در دنیا توسعه یابد.
پاسخ به این شبهه نیازمند چند مطلب است.
1. خیالی نبودن امام زمان علیه السلام
اگر انسان اهل تحقیق و بررسی متون و منابع اسلامی باشد بدون تعصب به ضرورت و لزوم #مهدویت اعتراف خواهد کرد؛ زیرا روایات بی شماری که در خصوص امام زمان علیه السلام در منابع شیعه و سنی نقل شده، هر گونه شک و شبهه ای را از انسان بر طرف می کند. چرا که در باره امام مهدی علیه السلام چهارصد روایت از طریق اهل سنت نقل شده است و مجموع روایات در این باره از طریق شیعه و سنی به بیش از شش هزار روایت می رسد که این عدد در نوع خود بی نظیر است.[1] علاوه بر اینکه در ادیان دیگر نیز مطالب ارزنده ای در مورد مهدویت و منجی در آخر الزمان وارد شده که نشانه ضرورت #اعتقاد به مهدویت است.[2]
2. استفاده ابزاری از امام زمان علیه السلام برای رسیدن به اهداف
بعضی بر این باوراند که انسان برای رسیدن به هدف های مقدس، از هر وسیله ای می تواند استفاده کند.[3] در صورتی که این بیان مورد تائید دانشمندان شیعی نیست. علامه طباطبائی در این زمینه می نویسد: هرگز انبیا برای رسیدن به حق از هر راهی استفاده نمی کنند.[4] شهید مطهری در توضیح اینکه «هدف وسیله را توجیه می کند» چنین می گوید: «برخی این توجیه را از فرنگی ها [غربی ها] گرفته اند و سپس گفته اند: کوشش کن هدفت مقدس باشد. برای هدف مقدس از هر وسیله ای و لو نامقدس می توان استفاده کرد!» سپس با بیان روایاتی این قاعده را مردود می داند. پیامبر صلی الله علیه و آله فرمودند: اگر افرادی را دیدید که در دین بدعت ایجاد می کنند «باهتوهم؛[5] با آنها با منطق مباحثه کنید تا محکوم شوند.» یعنی اگر کسی چیزی را در دین جعل کند که جزء دین نیست و مردم خیال کنند جزء دین است؛ یا چیزی را که جزء دین هست کاری کند که مردم خیال کنند جزء دین نیست، هر دو صورت بدعت است و هر دو نفر اهل بدعت هستند، پس با منطق و استدلال با آنها مباحثه کنید و محکومشان کنید تا مردم بفهمند اینها اهل بدعت هستند و دروغ می گویند.[6]
از مجموع روایات و بیان دانشمندان شیعه استفاده می شود که هرگز نباید برای رسیدن به اهداف هر چند مقدس، از هر وسیله ای استفاده کرد؛ چه برسد به اینکه کسی بخواهد از وجود امام زمان علیه السلام برای حکومت بیشتر استفاده کند؛ یعنی کسی بخواهد برای رسیدن به حکومت و یا چند روز حکومت بیشتر، امام زمان علیه السلام را ابزار قرار دهد! در حالی که هیچ کدام از علمای دین بر این باور نیستند.
3. ارتباط حکومت اسلامی ایران با امام زمان علیه السلام
در روایات بین حکومت اسلامی ایران و حکومت جهانی امام زمان علیه السلام ارتباطی به چشم می خورد. به عنوان مثال: رسول اکرم(صلی الله علیه و آله) در يک پيشگويي از خيزش حقطلبانه ملت مسلمان ايران و به دنبال آن با الگو گرفتن ديگر ملتها از انقلاب ايران، زمينهسازي حکومت جهاني حضرت مهدي(علیه السلام) را چنین نويد ميدهد: «يَخْرُجُ أُنَاسٌ مِنَ الْمَشْرِقِ فَيُوطِئُونَ لِلْمَهْدِيِّ يَعْنِي سُلْطَانَهُ؛[7] مردمي از مشرق زمين، قيام کرده و زمينه را براي ظهور امام زمان (علیه السلام) فراهم می کنند؛ يعني زمينه حکومت را براي او فراهم سازند» سپس نویسنده چنین اضافه می کند: اين حديث حسن و صحيح است و راويان موثقي آن را نقل کردهاند، همچنین حافظ ابوعبدالله بن ماجة قزويني نیز در کتاب سنن خود آن را آورده است.[8]
نکنه:تعبير «من المشرق» در روايتهاي فراوانی به کار رفته است.[9] آنچه توجه بدان بايسته است، اينکه مقصود از مشرق در اين روايت کجاست؟ گاهي معناي لغوی منظور است و آن، محل طلوع خورشيد است که البته محل طلوع در هر منطقه، با منطقه ديگر متفاوت است. اما مقصود در این روایت منطقهاي خاص و شناخته شده به نام «خراسان» است.[10] به قرینه روایات «رايات السود».
از طرفی عنایاتی که از سوی امام زمان علیه السلام به حکومت ایران شده است بسیار زیاد است به عنوان مثال آثار عنايت حضرت در کشف و خنثي شدن کودتاي نوژه، حادثه معجزه آساي طبس و خنثی شدن توطئههاي گوناگون دیگر.. از آن جمله است.
➖➖➖
[1]. معجم احادیث الامام المهدی علیه السلام، علی کورانی.
[2]. منجی از دیدگاه ادیان، رضوانی علی اصغر.
[3]. خداوندان اندیشه سیاسی، مایکل، جواد شیخ الاسلامی، ج 1 ص 527.
[4]. المیزان، ج 4 ص 155.
[5]. کافی، ج 2 ص 375.
[6]. سیری در سیره نبوی، ج 1 ص 126.
[7]. کشف الغمه، ج 2 ص 477.
[8]. بحار الانوار، ج51، ص87.
[9]. الغیبه، نعمانی، ص255.
[10]. زمينهسازان انقلاب جهانی حضرت مهدی ص165
🔰معاونت تبلیغ و امور فرهنگی حوزه های علمیه
🌐 https://btid.org/fa/news/171414
🔻مجمع ملی فعالان جمعیت منتشر کرد؛
🔹بسته محتوایی ارتقای توانمندی سخنرانان و مداحان هیئات کشور (ویژه محرم 1443)
*🚩 شیر مادر*
رحمت به مادرم که مرا مجلس تو بُرد
این شوق نوکری اثر شیر مادر است
🔸این بسته محتوایی با محوریت موضوعات زیر می باشد:
1️⃣ جایگاه مادری
2️⃣ میخواهم زنده بمانم (سقط جنین)
3️⃣ ما نعمت خداییم (ارزش فرزند و فرزندآوری)
4️⃣ فرزند تنهای من (آسیبهای تک فرزندی)
5️⃣ زندگی سالمندی من
♻️ هر یک از بسته های محتوایی، شامل آثار مختلفی در قالبهای زیر می باشد:
➖سخنرانی روشمند مکتوب (کوتاه و بلند)
➖موشن کمیک
➖موشن گرافی
➖اینفوگرافی
➖کلیپ
➖جزوه
➖و...
💠 جهت دسترسی رایگان به بسته های محتوایی کافی است وارد لینک زیر شوید:👇
🌐https://b2n.ir/.moharam1400
..........
✅مجمع ملی فعالان جمعیت
https://eitaa.com/populationir
🔰 خط حزبالله ۳۰۰ | با مردم و در میان مردم باشید
🔺️ شمارهی سیصدم هفتهنامهی خط حزبالله با عنوان «با مردم و در میان مردم باشید» منتشر شد.
🔹️ خط حزبالله به مناسبت برگزاری مراسم تنفیذ سیزدهمین دورهی ریاست جمهوری اسلامی ایران، نگاهی به توصیههای کلیدی رهبر انقلاب به رئیسجمهور محترم داشته است.
👈 در آستانهی فرارسیدن ماه محرم الحرام و برپایی عزای سیدالشهداء علیهالسلام خط حزبالله مروری بر مهمترین توصیههای رهبر انقلاب به مداحان داشته است.
🌷 شمارهی این هفتهی خط حزبالله به روح مطهر شهید مدافع حرم محسن حججی تقدیم میشود.