حکمـت و تمدن
در میان غوغاهای #زمین، #زمان بی سر و صدا و بدون هیاهو در حال حرکت رو به جلو است و ما غرق در غوغاها و
تدریجی بودن #زمان، فرصتی است برای ما؛ اما این فرصت، در جایی به پایان میرسد و دیگر تدریجی وجود ندارد؛ ناگهان #قیامت فرا میرسد و زمان متلاشی و #فرصت تمام میشود.
#ر_ک
کانال ⬅️ حکمت و تمدن
سریال #پژمان آیینهای تمامنما از زندگی یک #سلبریتی است؛ اهل #خودنمایی و به دنبال ظاهری غلط انداز از خود و در عین حال، از درون، پوچ.
#روحالله_کریمی
کانال ⬅️ حکمت و تمدن
حکمـت و تمدن
✍ تزلزل خاندان سعودی در صورت مرگ سلمان گمان بنده این بود که پس از مرگ #امیر_عبدالله، شبه جزیره #عربس
ترور نافرجام #محمد_بنسلمان در خیابانهای ریاض
هنوز #سلمان سر را بر زمین نذاشته، اقدامات برای حذف محمد شروع شده است.
#ر_ک
کانال ⬅️ حکمت و تمدن
تلاش برای جلب توجه دیگران، شرک محسوب میشود؛ زیرا فرد در این حالت، غیر خدا را مؤثر میداند و حال آن که تنها مؤثر حقیقی در عالَم، خداوند متعال است.
افرادی که به دنبال جلب توجه دیگران هستند، بعد از مدتی دچار تنشهای روحی و روانی میشوند؛ زیرا به دنبال توجه کسانی بودهاند که هیچ تأثیر حقیقی برای وی نداشتهاند و هیچ کمالی برای او به وجود نیاوردهاند.
#ر_ک
کانال ⬅️ حکمت و تمدن
مرحوم رفسنجانی معتقد بود دنیای آینده دنیای #گفتمان است، نه موشک. برخی نیز در مقابل، تنها راه تولید قدرت را در #موشک خلاصه میکنند.
هر دو نظر به راه خطاست. #تولید_قدرت، به ویژه در دنیای امروز، امری چند وجهی است که اگر در وجوهی از آن سستی شود، امکان فروپاشی بسیار بالاست.
رهبر حکیم انقلاب به تبع #اهل_بیت علیهمالسلام کاملا به این نکته توجه داشتهاند و در چند دهه اخیر، ایجاد یک #قدرت_چند_ضلعی را در دستور کار نظام قرار دادهاند، اگرچه که بسیاری از مسؤولین در برهههای مختلف، با این راهبرد همراهی نکردهاند.
#روحالله_کریمی
کانال ⬅️ حکمت و تمدن
واقعه ۷ اکتبر، سرعت تحولات دنیا را به طور بینظیری بالا برده است.
احتمال میدهم غرب کم کم وارد واقعه #هرج_الروم شود.
#روحالله_کریمی
کانال ⬅️ حکمت و تمدن
به مناسبت ایام ولادت امام رضا ع، نماهنگی از #شبکه_پویا در حال پخش است که متأسفانه در آن، یک گزاره غلط و خطرناک تکرار میشود: «امام بچگیهام».
بنده نمیخواهم بر تئوری نفوذ دامن بزنم، اما معتقدم بر برخی از شعرا و مداحان باید نظارت بیشتری إعمال شود تا مبادا ذهن صاف و پاک کودکان ما از همین دوران با مفاهیم غلط شکل بگیرد و دیگر نتوان آن را از ذهن آنها زدود.
این گزاره غلط، گزارهای است که اروپای چند قرن اخیر را از انبیا و آموزههای آنان دور کرد؛ به ویژه در قرن ۱۹ #آگوست_کنت با تئوریهای بی مبنای خود به این اغلاط خطرناک دامن زد.
کنت دوران زندگی بشر را به سه بخش تقسیم نمود که بخش اول آن را دوران کودکی بشر نامید. بنا بر نظر کنت، ویژگی آن دوران این بود که بشر مذهبی بود و گرایشات دینی داشت. در نظر کنت، این دوران، دورانی بوده که بشر به دلیل کودکی، به انبیا و وحی نیاز داشته، اما با بزرگ شدن و دور شدن از کودکی، در مرحله دوم، عقل او کامل شده و در مرحله سوم، به مرحله علم و تحقیق قدم گذاشته است. در این دو مرحله، بشر به دلیل بزرگ شدن، بینیاز از دین شده است.
#ویل_دورانت نیز به تبع کنت، یکی از جلدهای کتاب #تاریخ_تمدن را «عصر ایمان» مینامد و تمدن اسلامی و نبوت پیامبر اکرم ص را در همین جلد مطرح میکند و جالب این که در همین جلد، اروپای مسیحی را عصر ظلمت مینامد.
ویل دورانت سپس قرون اخیر را دوران عقل مینامد. مفهوم این نامگذاری این است که بشر، دیگر از کودکی در آمده و عاقل شده و دوران ظلمت او تمام شده و دیگر نیازی به وحی ندارد.
#روحالله_کریمی
کانال ⬅️ حکمت و تمدن
انسانهایی که تحمل باخت را ندارند و میخواهند در امور دنیوی همیشه بالانشین باشند، اگر جلوی این میل خطرناک را نگیرند، به تدریج به خطرناکترین موجودات کره زمین تبدیل میشوند.
#روحالله_کریمی
کانال ⬅️ حکمت و تمدن
☀️ استاد فاطمى نيا(ره) :
🍀 دیدار و ملاقات با امام زمان (علیه السلام) ارزش بسیار زيادي دارد ، اما اینکه انسان همواره بهدنبال آن باشد که کجا و چگونه میتوان امام زمان (علیه السلام) را ملاقات کرد ، امری حاشیهای است.
🍀 نکتهٔ مهم این است که انسان به گونهای زندگی کند که موجب ناراحتي امام زمان (علیه السلام) نشود و حضرت از او رضایت داشته باشند.
کانال ⬅️ حکمت و تمدن
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
به نظر بنده، برنده اصلی انتخابات اخیر، آقای مهدی عسگری بود که حاضر نشد زیر بار #دیکتاتوری_حزبی برود، اگرچه که انتخابات را ببازد و رأی نیاورد.
در #قیامت مشخص خواهد شد که چه باختها که چه لذتها در آخرت به وجود میآورند و چه بردها که مأوایی جز آتش نخواهند داشت!
#روحالله_کریمی
کانال ⬅️ حکمت و تمدن
🔰 عامل انواع فساد
✨ امام جعفر صادق علیه السلام فرمودند:
✨ فَسَادُ الْجَسَدِ فِي كَثْرَةِ الطَّعَامِ وَ فَسَادُ الزَّرْعِ فِي كَسْبِ الْآثَامِ وَ فَسَادُ الْمَعْرِفَةِ فِي تَرْكِ الصَّلَاةِ عَلَى خَيْرِ الْأَنَامِ.
✨ خرابی بدن به دلیل زیاد غذا خوردن، خرابی زراعت به دلیل گناهان، و خرابی معارف و اعتقادات به دلیل ترک صلوات بر حضرت محمد (صلی الله علیه و آله و سلم) است.
📚 مستدرک الوسائل ج۱۶ ص۲۱۳
به نقل از کانال «استاد الهی»
کانال ⬅️ حکمت و تمدن
مدتی است بحثهای بسیار مضحک و توجیهات بسیار خنکی درباره لزوم تعطیلی شنبهها مطرح میشود. البته امیدواریم شورای نگهبان همچون همیشه بدون ملاحظه، این مصوبه را به دلیل مغایرت با قانون اساسی رد کند، اما فارغ از این مسأله جا دارد کمی درباره این طرح دقت نظر داشته باشیم تا متوجه شویم چه توجیهاتی پشت این مسأله وجود دارد.
استدلال طرفداران تعطیلی شنبهها این است که دنیا در روزهای شنبه و یکشنبه تعطیل است و ایران نیز جمعهها تعطیل و پنجشنبهها نیمه تعطیل است؛ بنابراین ما چهار روز در هفته را نمیتوانیم با دنیا مراودات مالی داشته باشیم. نتیجه خندهدار این است که برای حل این مشکل، شنبهها تعطیل شود.
لازم است عرض کنیم که شنبهها که در دنیا خود به خود تعطیل است و به همین دلیل، مراودات ما با دنیا تعطیل است. حال اگر در ایران نیز شنبهها تعطیل باشد یا نباشد تفاوتی نمیکند و در هر حال، مراودات تجاری ما با دنیا تعطیل است. بنابراین تعطیلی شنبه تأثیری در مراودات ما ندارد و فقط یک روز کاری مفید خود را در تجارت داخلی از دست دادهایم و دو ضرر به جان خود خریدهایم. یکشنبه نیز در هر صورت، مراودات ما با دنیا تعطیل است.
تعطیلی شنبه فقط زمانی مثمر ثمر است که تعطیلی جمعه و نیمه تعطیلی پنجشنبه برداشته شود و یکشنبه نیز تعطیل شود؛ اما طراحان این طرح چنین چیزی را مد نظر ندارند یا لااقل جرأت طرح آن را ندارند؛ زیرا روز جمعه، یک روز تعطیل آیینی است. پنجشنبه نیز بر طبق عادت دیرینه و بنا به دلایل مختلف، از حالت نیمه تعطیل در نخواهد آمد. یکی از دلایل آن این است که بسیاری از مردم ما بر طبق رسوم دینی پنجشنبه بعد از ظهر به زیارت اهل قبور میروند و شبهای جمعه بر طبق عادات دیرینه مهمانی میدهند و مهمانی میروند. بنابراین، این طرح نه تنها مراودات تجاری ما با دنیا را بهبود نخواهد بخشید بلکه یک روز کاری داخلی ما را نیز کم خواهد کرد.
#ر_ک
کانال ⬅️ حکمت و تمدن
دنیا کم کم حال و هوای سال ۵۷ ایران را به خود خواهد گرفت.
#ر_ک
کانال ⬅️ حکمت و تمدن
#اقتصاد_اسلامی_به_زبان_ساده (۹)
#کمونیسم، مالکیت فردی را از بین میبرد و دسترنج افراد را از آنِ دولت میداند. این نظام، رابطه میان کار و درآمد را لغو میکند. کمونیسم میگوید: از هرکس به اندازه توانش، به هرکس به اندازه نیازش (نه به اندازه کارش)
در کمونیسم، #جهش_تولید اتفاق نمیافتد؛ زیرا کارگر انگیزهای برای تولید ندارد؛ به همین دلیل کمونیستها به تجدید نظر در قواعد خود پرداختند.
#سرمایهداری، کالای تولید شده توسط کارگر را از آنِ سرمایهدار میداند و حقوق بخور و نمیری به کارگر میپردازد تا زنده بماند و فردا هم بتواند سر کار بیاید و البته اگر زنده نماند هم باکی نیست؛ زیرا ارتش بیکار در صف انتظار است.
در نظام سرمایهداری، جهش تولید میتواند اتفاق بیفتد، اما با زور دستگاههای پیشرفته که متعلق به سرمایهدار است، اما کارگر انگیزه زیادی برای جهش تولید ندارد؛ زیرا هرچه بیشتر تولید کند، برای سرمایهدار تولید کرده است؛ به همین دلیل، جهش تولید میتواند اتفاق بیفتد، اما به نفع سرمایهدار تمام میشود و نظام طبقاتی شکل میگیرد.
در #اسلام، کالای تولید شده، از آنِ کسی است که آن را تولید کرده و او اجاره ابزار تولید را نیز میپردازد. در بدترین حالت، کارگر با صاحب سرمایه، به نحو کسر مُشاع در کالای تولید شده شریک میشود. به همین دلیل، کارگر انگیزه زیادی برای تولید پیدا میکند. در این حالت، هم جهش تولید اتفاق میافتد و هم نظام طبقاتی به وجود نمیآید.
#روحالله_کریمی
کانال ⬅️ حکمت و تمدن
آیتالله بهجت رضوان الله علیه: «ما در دریای زندگی، در معرض غرق شدن هستیم. دستگیری ولیّ خدا لازم است تا سالم به مقصد برسیم. باید به ولیعصر علیهالسلام استغاثه کنیم که مسیر را روشن سازد و ما را تا مقصد همراه خود ببرد.»
کانال ⬅️ حکمت و تمدن
اگر کیفیت و کمیت تولید در کشور بالا برود، حتی اگر فقط یک روز هم با دنیا مراوده تجاری داشته باشیم کافی است تا بتوانیم دنیا را به خرید کالاهایمان متقاعد کنیم.
نمایندگان مجلس در سال #جهش_تولید_با_مشارکت_مردم، به جای آن که به تصویب قوانینی بپردازند که منجر به جهش کمّی و کیفی تولید شود و مردم با رغبت بیشتری به امر تولید روی بیاورند، قوانینی تصویب میکنند که علاوه بر شبهه دار بودن، به نفع بازرگانان است، نه لزوما تولیدکنندگان.
#روحالله_کریمی
کانال ⬅️ حکمت و تمدن
تاریخ مصرف #رژیم_صهیونیستی به پایان رسیده است. به زودی غرب برای این رژیم منحوس، جایگزینی انتخاب خواهد کرد و شاید این جایگزین، همان #سفیانی معهود در روایات باشد؛ والله اعلم!
#روحالله_کریمی
کانال ⬅️ حکمت و تمدن
عملیات موفقیتآمیز ایران علیه رژیم منحوس، اعراب را برای خرید سامانه های پدافندی از آمریکا دچار تردید کرد.😂
#ر_ک
کانال ⬅️ حکمت و تمدن
هدایت شده از مِنّا | سید حمید طباطبائی
جایگاه #شنبه در #رشد_اقتصادی از نگاه قرآن و روایات
مرحوم صدوق در کتاب شریف خصال، روایت میکند:
سألت أبا عبد الله (علیه السلام) عن قول الله عز و جل: فإذا قضیت الصلاة فانتشروا ... قال: «الصلاة یوم الجمعة، و الانتشار یوم السبت»
طبق این روایت شریف، دستور قرآن برای تکلیف مسلمین در روز شنبه، #انتشار و #جستجوی_روزی است.
عجیب است که برای #تعطیلی_شنبه، رشد اقتصادی را بهانه میکنند.
Www.eitaa.com/S_h_taba
✍ به کارمندان عزیز و زحمتکش جسارت نشود؛ اشکال ما به سیستمی است که بر اساس #بروکراسی ابداعی #ماکس_وبر و به تقلید از مدلهای منسوخ غربی در کشور ما شکل گرفته است:
🏢 بخش بزرگی از سیستم اداری کشور، مشغول پیچیده کردن اعطای مجوزات برای امور مولد است و تولید را به تعویق میاندازد و کارمند همان اداره در انتهای هر ماه، حقوق تضمین شده خود را بدون دغدغه دریافت میکند، اما افراد مولد، از این اداره به آن اداره باید ماهها و بلکه سالها به دنبال کسب مجوز باشند و پس از کسب مجوز و راه اندازی تولیدی باید غصه حقوق کارگر و اعطای عوارض و مالیات و رقابت با کالای خارجی و قسط بانک و ... را بخورد و دست آخر، معلوم نیست درآمد او بیش از هزینههای او باشد.
کسی که نقش اندکی در تولید دارد و سیستم بالادست او در تولید، مانع تراشی میکند، حقوق تضمین شده دارد، اما برای فرد مولد، هیچ تضمینی وجود ندارد و بالعکس، انواع خطرات، او را تهدید میکند.
🌑 غمانگیزتر این که نماینده مجلس به جای تسهیل امر تولید، به فکر #تعطیلی_شنبه است تا دغدغه #اتاق_بازرگانی را مرتفع سازد.
⚙ 🔩 در چنین فضایی افراد مولد، ترجیح میدهند یا به دلالی روی بیاورند و یا اگر شرافت به خرج دهند به استخدام دولت در بیایند.
حالا صدها اقتصاددان را ردیف کنید تا در منابع غربی بگردند دنبال حل مشکل اقتصاد؛ همان منابعی که با تجویز مدلهای منسوخ خود، ما را در گرداب مشکلات قرار دادهاند؛ همان نسخههایی که آنها خود، از آن توبه کردهاند و آنها را استفراغ کردهاند و با عرض معذرت، به خورد ما دادهاند.
#روحالله_کریمی
کانال ⬅️ حکمت و تمدن
حکمـت و تمدن
سطح دغدغه ما، از «رسیدن به حرم» باید به «وصال به امام» ارتقا بیابد. حرم بدون امام، جمادی بیش نیست.
عبارت «اللهم ارزقنا حرم» با سرعت زیادی جای عبارت «اللهم ارزقنا امام» را اشغال نموده است.
#روحالله_کریمی
کانال ⬅️ حکمت و تمدن
حکمـت و تمدن
عبارت «اللهم ارزقنا حرم» با سرعت زیادی جای عبارت «اللهم ارزقنا امام» را اشغال نموده است. #روحالله_
برخی عزیزان در خصوصی نسبت به این عبارات بنده نقدهایی وارد کردند. لازم است توضیحی در این باره داشته باشیم؛ البته با عرض عذرخواهی از این که مطلب کمی تخصصی است.
منزلت بدن مبارک امام ع، از حرم امام ع قطعا بالاتر است؛ زیرا بدن، مرتبه نازله نفس امام است و از نفس ایشان جدا نیست؛ اما حرم، بیرون از نفس امام است و به دلیل قرب به بدن مبارک امام ع شرافت یافته است.
بسیاری از صحابه پیامبر ص و اهل بیت علیهمالسلام، بدن مبارک حضرات را بارها و بارها زیارت نمودند، اما به دلیل این که به باطن امام منتقل نشدند، عاقبت بخیر نشدند. اگر ما نیز از حرم، منتقل به باطن امام ع نشویم بهرهای از حرم نخواهیم برد و معاذالله ممکن است عاقبت بخیر نشویم.
زبان ما لال باشد که معاذالله بخواهیم دعوت به حرم نرفتن داشته باشیم؛ ما که باشیم؟ بلکه منظور ما ارتقاء بینشی است که آن باید باشد و تقویت شود تا حرم رفتن معنا بیابد. طمع ما بر ادراک حضور امام ع باید بیش از حضور در حرم امام باشد؛ اما با کمال تأسف در اشعار و مداحیها و منبرها تأکید بیشتر بر روی حضور در حرم است، تا حضور در محضر امام ع.
#روحالله_کریمی
کانال ⬅️ حکمت و تمدن
حکمـت و تمدن
منزلت بدن مبارک امام ع، از حرم امام ع قطعا بالاتر است؛ زیرا بدن، مرتبه نازله نفس امام است و از نفس ا
رونق یافتن حرم اهل بیت علیهمالسلام بسیار لازم است و توفیق الهی میخواهد و ما هم گدایی این توفیقات را میکنیم؛ اما مبادا مقام کسانی که حرم امام را درک نکرده، اما حریم او را رعایت کردهاند، بالاتر از کسانی باشد که بارها و بارها حرم را زیارت نمودهاند.
با کمال تأسف، درک اشتباه از مفاهیمی مانند زیارت، شفاعت و ... بسیاری از ما را به لاابالیگری و اباحه گری مبتلا نموده است؛ گمان ما این شده که امام حسین ع در هر صورت شفاعت خواهد کرد؛ حتی اگر حریم الهی را رعایت نکنیم و صرفا برای او بگرییم.
#روحالله_کریمی
کانال ⬅️ حکمت و تمدن
به مناسبت ولادت امام رضا ع چند حدیث از حضرت که توسط یکی از اساتید محترم حوزه علمیه حضرت عبدالعظیم ع انتخاب و ترجمه شده خدمت عزیزان ارائه میکنیم.👇
ضمن عرض سلام و تبریک به مناسبت ولادت با سعادت امام رضا علیه السلام چند حدیث کاربردی که از سخنان آن حضرت انتخاب و ترجمه نموده ام خدمتتان تقدیم میگردد.
🌺 کانَ نَقشُ خاتَمِ عیسى(ع) حَرفَینِ ... «طوبى لِعَبدٍ ذُکرَ اللّهُ مِن أجلِهِ، ووَیلٌ لِعَبدٍ نُسِی اللّهُ مِن أجلِهِ»
نقش انگشتر عیسى(ع) این دو جمله بود «خوشا به حال بنده اى که موجب یاد خدا شود و واى به حال بنده اى که باعث فراموشى خدا گردد».
عیون أخبار الرضا(ع): ج ۲ ص ۵۵ ح ۲۰۶
🌺 شیعَتُنا: المُسَلِّمونَ لِأَمرنا، الآخِذونَ بِقَولِنا، المُخالِفونَ لِأَعدائِنا؛ فَمَن لَم یکن کذلِک فَلَیسَ مِنّا.
امام رضا (ع) :شیعیان ما، تسلیم فرمان ما هستند، از سخن ما پیروى مى کنند و با دشمنان ما مخالف اند. پس هر که چنین نباشد، از ما نیست.
صفات الشیعة: ص ۸۲ ح ۲
🌺 مَن شَهَرَ نفسَهُ بِالعِبادَةِ فاتَّهِموهُ على دینِهِ.
هر که خود را به عبادت شهره مى سازد، به دیندارى او بدگمان باشید.
الأمالی للطوسی: ص ۶۴۹ ح ۱۳۴۸
🌺 الصَّغائرُ مِنَ الذنوبِ طُرُقٌ إلى الکبائرِ،
گناهان کوچک، راه هایى به سوى گناهان بزرگ اند
عیون أخبار الرضا(ع): ج۲ ص۱۸۰ ح۴
🌺 رَحِمَ اللّه ُ عَبْدا اَحیا اَمْرَنا … یَتَعَلَّمُ عُلومَنا وَ یُعَلِّمُهَا النّاسَ، فَاِنَّ النّاسَ لَوْ عَلِموا مَحاسِنَ کَلامِنا لاَتَّبَعونا
رحمت خدا بر بنده ای که امر ما را زنده کند، دانش های ما را فرا گیرد و به مردم بیاموزد. اگر مردم زیبایی های سخنان ما را می دانستند از ما پیروی می کردند.
معانی الأخبار، ص ۱۸۰، ح ۱
🌺 من کان منا و لم یطع الله فلیس منا
هر کس خودش را از ما بداند و خدا را اطاعت نکند از ما نیست!.
سفینه البحار جلد۲ ص ۹۸
🌺 أَقْرَبُکُمْ مِنِّی مَجْلِساً یَوْمَ الْقِیَامَهِ أَحْسَنُکُمْ خُلُقاً وَ خَیْرُکُمْ لِأَهْلِه
امام رضا علیه السلام به نقل از پیامبر صلی الله علیه و آله فرمودند:نزدیکترین شما به من در روز قیامت، کسی است که در مورد خانواده خود خوش رفتار باشد.
صحیفه الإمام الرضا علیه السلام، ص:۶۷
🌺 وَ قَالَ إِنَّهَا تَشْتَهِی مِنْکَ مِثْلَ الَّذِی تَشْتَهِی مِنْهَا
همسرت از تو همان را توقع دارد که تو از او توقع داری.
بحار الأنوار ج۷۳، ص:۱۰۲
🌺 رفَع یدَیک مِنَ الطَّعامِ وبِک إِلَیهِ بَعضُ القَرَمِ؛ فإنَّهُ أصَحُّ لِبَدَنِک، وأذکی لِعَقلِک، وأخَفُّ عَلی نَفسِک إن شاءَ اللّهُ.
در حالی که هنوز اشتها داری، دست از غذا بکش؛ زیرا این کار، به خواست خدا جسم تو را سالم تر، فکرت را تیزتر و روانت را سبک تر می دارد.
گزیده حکمت نامه رضوی، ص ۵۰۰
🌺 مَن سَألَ اللّه َ التَّوفیقَ و لَم یَجتَهِد فَقَدِ استَهزَأَ بِنَفسِهِ
هر کس از خدا توفیق بخواهد و تلاش نکند، خود را مسخره کرده است.
میزان الحکمه، ح ۲۷۹۰
🌺 انَّ رَجُلاً اَتَی سَیِّدَنا رَسولَ اللّه ِ صلی الله علیه و آله فَقالَ یا رَسولَ اللّه ِ عَلِّمْنی خُلُقایَجْمَعُ لی خَیْرَ الدُّنْیا وَ الآْخِرَهِ فَقالَ صلی الله علیه و آله لا تَکْذِبْ.
مردی نزد سرور ما رسول خدا صلی الله علیه و آله آمد و عرض کرد:به من اخلاقی بیاموزید که خیردنیا و آخرت در آن جمع باشد، حضرت فرمودند:دروغ نگو.
فقه الرضا علیه السلام، ص ۳۵۴
🌺 مَـوَدَّةُ عِشْـرينَ سَنَـةً قَرابَـةٌ.
دوسـتى و رفاقت بيست سـاله، در حكم خويشاوندى است.
بحار الانوار، ج۷۱ ص ۱۷۵
🌺 اِجْعَلُوا لِأَنْفُسِكُمْ حَظّا مِنَ الدُّنْيا، بِاِعْطائِها ماتَشْتَهى مِنَ الْحَلالِ وَ مالَمْ يَنَلِ المُرُوَّةَ وَلاسَرَفَ فيهِ، وَاسْتَعينوُا بِذلِكَ عَلى اُمُورِالدّينِ.
امام رضا عليه السلام فرمود: از دنیا بهره ببرید به شرط اينكه ۱-از مال حلال برای خود خرج کنید ۲- درحدّى كه مروّت را از بين نبرد ۳- و اسراف در آن نباشد، ۴- و با آن ، بر كارهاى دين، كمك بجوييد.
فقه الرضا عليه السلام، ص ۳۳۷
🌺 مَـنْ فَـرَّجَ عـَنْ مُـؤمِنٍ فَرَّجَ اللّه ُ عَنْ قَلْبِهِ يَوْمَ الْقِيامَةِ.
كسى كه گِره از كار مؤمنى بگشايد و شادش كند، خداوند هم در روز قيامت، كارِ بسته او را مى گشايد.
اصول كافى، ج ۲ ص ۲۰۰
🌺 ماذِئْبانِ ضارِيانِ فى غَنَمِ قَوْمٍ قَدْ تَفَرَّقَ رُعاؤُها بِاَضَرَّ فى دينِ الْمُسلِمِ مِنَ الرِّئاسَةِ.
خطر و ضرری که دو گرگ درنده در گله ای بى چوپان می زنند از ضرری که رياست طلب بودن به دين يك مسلمان می زند کمتر است .
اصول كافى، ج ۲ ص ۲۹۷
🌺 مَنْ لَقِىَ فَقـيرا مُسْلِما فَسَلَّمَ عَلَيْهِ خِلافَ سـَلامِهِ عـَلَى الأَغـْنِياءِ لَقِىَ اللّه َ عَزَّوَجَلَّ يَوْمَ الْقِيامَةِ وَ هـُوَ عَلَيـْهِ غـَضـْبانٌ.
امام رضا عليه السلام فرمود: هركس مسلمان تهيدستى را ديدار كند و به او سلام دهد، اما متفاوت با سلامى كه به ثروتمندان مى دهد، روز قيامت، خداوند را ديدار مى كند، در حالى كه خدا بر او خشمگين است. (عدالت در رفتار)
عيون اخبار الرضا عليه السلام، ج۲، ص۵۷
کانال ⬅️ حکمت و تمدن