#خاص
#خاص
🔅#امام_کاظم_علیه_السلام :
✓ «هر چيزى را راهنمايى است و راهنماى عقل انديشيدن است و راهنماى انديشيدن خاموشى، و براى هر چيزى مركبى است و مركب خِرد فروتنى است، و در نادانى تو همين بس كه مرتكب كارى شوى كه از آن نهى شدهاى».
⁙ «إنّ لِكلِّ شيءٍ دَليلاً و دَليلُ العَقلِ التَّفَكُّرُ، و دَليلُ التَّفَكُّرِ الصَّمتُ، و لِكُلِّ شيءٍ مَطِيَّةٌ و مَطِيَّةُ العَقلِ التَّواضُعُ، و كَفى بكَ جَهلاً أن تَركَبَ ما نُهِيتَ عَنهُ».
📚 الكافی : ج۱ ص۱۶ ح۱۲
#خاص
#خاص
🔅#امام_صادق_علیه_السلام :
✓ «كسى كه بدون بينشْ عمل كند، همچون كسى است كه در بيراهه مىرود. چنين كسى، هر چه تندتر برود، [از راه ]دورتر مىشود».
⁙ «العامِلُ عَلى غَيرِ بَصيرَةٍ كَالسّائِرِ عَلى غَيرِ الطَّريقِ، لا يَزيدُهُ سُرعَةُ السَّيرِ إلّا بُعداً».
📚 الكافی : ج١ ص٤٣ ح١
#مهدویت
🔅#امام_باقر_علیه_السلام :
حارث اعور به امام حسين عليه السلام گفت :
اى فرزند پيامبر خدا ! فدايت شوم! به من از سخن خدا در كتابش: «سوگند به خورشيد و نور گسترده آن» بگو .
⁙ فرمود: « …آن ، محمّد پيامبر خدا صلى اللّه عليه و آله است» .
گفتم: فدايت شوم ! سخنش : «و سوگند به ماه، هنگامى كه در پى آن مىآيد»؟
⁙ فرمود: «… آن، امير مؤمنان عليهالسلام است كه در پى محمّد مىآيد» .
گفتم: «و سوگند به روز، هنگامى كه آن (زمين) را روشن مىكند» .
⁙ فرمود: «آن، قائم از خاندان محمّد است كه زمين را از عدل و داد پر مىكند» . (۱)
▤ عَن أبي جَعفَرٍ عليهالسلام، قالَ : قالَ الحارِثُ (بنُ عَبدِ اللَّهِ) الأَعوَرُ لِلحُسَينِ عليه السلام :
يَابنَ رَسولِ اللَّهِ جُعِلتُ فِداكَ، أخبِرني عَن قَولِ اللَّهِ في كِتابِهِ : «وَ الشَّمْسِ وَ ضُحَاهَا»
قالَ: ... ذلِكَ مُحَمَّدٌ رَسولُ اللَّهِ صلىاللّه عليه و آله .
قالَ: قُلتُ : جُعِلتُ فِداكَ ، قَوله: «وَ الْقَمَرِ إِذَا تَلَاهَا»؟
قالَ: ذلِكَ أميرُ المُؤمِنينَ عَلِيُّ بنُ أبي طالِبٍ عليهالسلام يَتلو مُحَمَّداً صلىاللّه عليه و آله .
قالَ: قُلتُ : «وَ النَّهَارِ إِذَا جَلَّاهَا»؟ (۲)
قالَ: ذلِكَ القائِمُ مِن آلِ مُحَمَّدٍ صلىاللّه عليه و آله، يَملَأُ الأَرضَ عَدلاً وقِسطاً .
ا - - - -
۱. تفسير فرات : ص ۵۶۳ ح۷۲۱ .
۲. الشمس : ۱-۳ .
📖 دانشنامه امام مهدی(عجّ)بر پایه قرآن، حدیث و تاریخ، ج۹ ص۱۹۸
#دنیا
🔅#حضرت_عيسى_عليه_السلام :
✓ «اى بندگان دنيا! حكايت شما حكايت گورهاى آراسته است كه بيرونشان بيننده را خوش مىآيد و درونشان استخوانهاى مردگان است؛ و آكنده از خطاها و گناهان».
⁙ «يا عَبيدَ الدُّنيا، مَثَلُكُم كمَثَلِ القُبورِ المُشَيَّدةِ؛ يُعجِبُ النّاظِرَ ظَهرُها، و داخِلُها عِظامُ المَوتى، مَملُوءةً خَطايا».
📚 تحف العقول، ص۵۰۱
🔅#پیامبر_اکرم (ﷺ) :
✓ «ذكر «لا حَولَ و لا قُوّةَ إلاّ باللّهِ ، لا مَلْجَأَ و لا مَنجْى مِن اللّهِ إلاّ إلَيهِ (هيچ دگرگونى و نيرويى مگر به اتّكاى خدا نيست و پناه و گريزى از خدا جز به سوى او نيست)» امّت مرا از غم و اندوه در امان مىدارد».
⁙ «أمانٌ لاُمّتي مِن الهَمِّ : «لا حَولَ و لا قُوّةَ إلاّ باللّهِ ، لا مَلْجَأَ و لا مَنجْى مِن اللّهِ إلاّ إلَيهِ».
📚 مكارم الأخلاق : ج٢ ص٣٣٤ ح٢٦٥٦
#دستورالعمل
#خاص
#توحیدی
#ذکر
#خاص
انس بن مالک میگوید: همراه پیامبر صلیاللهعلیهوآلهوسلّم به بیابان رفتیم، پرندهای را در آن جا دیدیم که آواز مخصوص از او شنیده میشد. پیامبر (ص) به من فرمود : «آیا میدانی این پرنده چه میگوید؟» عرض کردم: خدا و رسولش آگاه تر است. فرمود: «میگوید: «یا رب اذهبت بصری وخلقتنی اعمی فارزقنی فانی جائع»؛ یعنی خداوندا! نور چشمم را از من گرفتی و مرا کور آفریدی، روزی مرا به من برسان که من گرسنهام.
ناگهان دیدیم پرنده دیگری که ملخ بود پروازکنان آمد و در دهان او نشست و آن پرنده کور، ملخ را بلعید. در این هنگام آواز پرنده بلند شد. پیامبر صلیاللهعلیهوآلهوسلّم به من فرمود: «آیا میدانی این پرنده چه میگوید؟» عرض کردم: خدا و رسولش آگاه تر است، فرمود: میگوید: «الحمدلله الذی لم ینس من ذکره»؛ حمد و سپاس خداوندی را که یاد آورنده اش را فراموش نمیکند. و به نقل دیگر فرمود: من توکل علی الله کفاه.
#حدیث_داستانی
#عرفانی
#ذکر
حضرت موسی علیهالسّلام بیمار شد و درد شکمش سخت گردید. پس به درگاه خدای تعالی نالید، خدا او را به گیاهی در صحرا راهنمایی کرد، از آن خورد و به امر خدا عافیت یافت. سپس در وقت دیگری بیماری او عودت کرد، باز از آن گیاه خورد، ولی خوب نشد و بیماری اش افزون تر شد. پس گفت: پروردگارا! بار اول از آن گیاه خوردم فایده بردم، ولی این بار خوردم بیمارتر شدم. خدا فرمود: برای این که بار اول از پیش من به سراغ گیاه رفتی، مرا یاد کردی و از من خواستی، ولی بار دوم از پیش خودت رفتی آیا ندانستهای که دنیا همه زهر کشنده است و پادزهر آن نام من است؟
#حدیث_داستانی
پژوهشهاي حديثي پيرامون بسم الله الرحمن الرحیم
http://arabiqom.blogfa.com/post/89
#عرفانی
روایت است که قیصر روم مبتلا به سردرد بود که پزشکان از درمان آن عاجز مانده بودند، به امیرالمؤمنین علی (ع) نامه نوشت . علی (ع) کلاهی برایش فرستاد و گفت : این را بر سرت بگذار خوب می شوی و شفا یافت ، تعجب کرد و دستور داد آنرا بشکافند که در آن کاغذی دید که در آن نوشته شده بود «بسم الله الرحمن الرحیم» فهمید که شفا به برکت «بسم الله» بوده است
#خاص
#حدیث_داستانی
آیه 100 سوره مائده مى خوانیم: «(قُلْ لاَّ یَسْتَوِى الْخَبِیثُ وَالطَّیِّبُ وَلَوْ أَعْجَبَکَ کَثْرَةُ الْخَبِیثِ); بگو هیچگاه ناپاک و پاک مساوى نیستند، هر چند فزونى ناپاکان تو را به شگفتى اندازد
#خاص
مى فرماید: «اى مردم! در طریق هدایت از کمى پویندگانش وحشت نکنید»; (أَیُّهَا النَّاسُ لاَ تَسْتَوْحِشُوا فِی طَرِیقِ الْهُدَى لِقِلَّةِ أَهْلِهِ).
سپس به دلیل آن اشاره کرده، مى فرماید: «زیرا مردم گرد سفره اى اجتماع کرده اند که سیرى آن کوتاه و گرسنگى آن بس طولانى است»; (فَإِنَّ النَّاسَ قَدِ اجْتَمَعُوا عَلَى مائِدَة شِبَعُهَا(1)
سپس امام(علیه السلام) در بخش سوم این خطبه به همه انسانها هشدار مى دهد و مى فرماید: «اى مردم! آن کس که راه واضح و آشکار را بپوید به آب مى رسد; امّا کسى که مخالفت کند در بیابان سرگردان خواهد شد (و تشنه کام جان مى دهد)»; (أَیُّهَا النَّاسُ، مَنْ سَلَکَ الطَّرِیقَ الْوَاضِحَ وَرَدَ الْمَاءَ، وَ مَنْ خَالفَ وَقَعَ فِی التِّیهِ(10)