سلام
از عزیزانی که مطالب مسئله حجاب رو پیگیری میکردند بابت تأخير پیش آمده عذرخواهی میکنیم.
ان شاءالله دوباره مباحث رو ادامه میدیم.
چرا حجاب؟!
1⃣ استثناء اول: 🔴 "« الا ما ظهر منها »" یعنی جز زینت هایی که آشکار است. از این عبارت چنین استفاده
2⃣ استثناء دوم:
🔴 در ادامه آیه ۳۱ سوره مبارکه نور، می فرماید: "« و لا یبدین زینتهن الا لبعولتهن »" یعنی به زنان مؤمن بگو! زینت های خود را آشکار نکنند مگر برای شوهران و ... .
🔻در استثناء اول فرمود: نشان دادن آن مقداری از زینت که نمایان باشد، نسبت به عموم افراد جایز است که بحث از آن گذشت. البته در جزئیات مسئله شرعی حتما باید به رساله مرجع تقلیدتان مراجعه کنید.
🔻 اما در این استثناء دوم، اشخاص معینی را نام میبرد که آشکار نمودن مطلق زینت برای آنان جایز است.
در استثناء اول، دایره مورد استثناء از نظر مواضع تنگ تر و از نظر افراد وسیع تر است و در استثناء دوم برعکس است.
#حجاب
🔹 @hijab213 🔹
🔴 غالب این اشخاص که در آیه نام برده شدهاند، همان کسانی هستند که در اصطلاح فقه به نام "محارم" خوانده میشوند و از این قرارند:
۱. «لبعولتهن»: شوهران.
۲. « او آبائهن »: پدران.
۳. « او آباء بعولتهن »: پدر شوهران.
۴. « او ابنائهن »: پسران.
۵. « او ابناء بعولتهن »: پسر شوهران.
۶. « او اخوانهن »: برادران.
۷. « او بنی اخوانهن »: پسر برادران.
۸. « او بنی اخواتهن »: پسر خواهران.
۹. « او نسائهن »: زنان.
۱۰. « او ما ملکت ایمانهن »: کنیزانشان.
۱۱. « او التابعین غیر اولی الاربة »: افراد سفیهی که تمایلی به زن ندارند و نیاز شهوانی حس نمی کنند.
۱۲. « او الطفل الذین لم یظهروا علی عورات النساء »: کودکانی که [به سنّ تمیز دادن خوب و بد نسبت به امیال جنسی] نرسیده اند، از امور جنسی بیخبرند ، یا توانائی کار زناشوئی ندارند.
🔻در موارد ذکر شده تنها در چهار مورد آخر بحث لازم است.
#حجاب
🔹 @hijab213 🔹
🔴 اول) زنان : (نسائهن)
👈 در این کلمه سه احتمال داده شده است:
🔻۱. مراد زنان مسلمان هستند. مفهوم آیه، بنابر این قول این است که زنان غیر مسلمان نامحرم میباشند و زن مسلمان باید خود را از ایشان بپوشاند.
🔻۲. مراد مطلق زنان است خواه مسلمان یا غیر مسلمان. این احتمال ضعیف است؛ زیرا که در این احتمال نکتهای برای اضافه " نساء " به ضمیر وجود ندارد.
🔻۳. مراد زن هایی است که در خانه هستند مانند زنان خدمتکار. مفهوم این تفسیر این است که هر زنی به غیر از زنان داخل خانه به سایر زنان نامحرم اند . این احتمال به کلی مردود است زیرا یکی از مسلمات و ضروریات اسلام این است که زن به زن محرم است.
⭕️ طبق احتمال اول، نکته اضافه " نساء " به ضمیر این است که زنان کفار، بیگانه هستند و از خودشان نمیباشند. حقیقت این است که احتمال اول قوی ترین احتمالات است و روایاتی هم بر طبق آن وارد شده که برهنه شدن زن مسلمان را در برابر زنان یهودیه یا نصرانیه منع کرده است.
در این روایات استناد شده است به اینکه زنان غیر مسلمان ممکن است زیبائی زنان مسلمان را برای شوهران یا برادران خود توصیف کنند : "«لاَ يَنْبَغِي لِلْمَرْأَةِ أَنْ تَنْكَشِفَ بَيْنَ يَدَيِ اَلْيَهُودِيَّةِ وَ اَلنَّصْرَانِيَّةِ فَإِنَّهُنَّ يَصِفْنَ ذَلِكَ لِأَزْوَاجِهِنَّ.»". (الکافي ج ۵، ص ۵۱۹)
#حجاب
🔹 @hijab213 🔹
🔴 باید توجه داشت که طبق حدیث مذکور، برای هیچ زن مسلمان نیز جایز نیست که محاسن یعنی زیبایی های زن دیگر را برای شوهر خود توصیف کند . وجود این تکلیف به زنان مسلمان در برابر یکدیگر امنیت میدهد ، ولی در مورد زنان غیر مسلمان اطمینان نیست ، ممکن است آنان برای مردان خود از وضع زنان مسلمان سخن بگویند. بنابراین به زنان مسلمان دستور داده شده است که خود را از ایشان بپوشانند.
البته آیه صراحت کامل ندارد به اینکه ظاهر کردن زینت ها و زیبایی ها در برابر آنها حرام است . بنابراین با قرائن و دلائل دیگر ممکن است گفته شود که این عمل مکروه است . فقها معمولا در این مسأله قائل به وجوب پوشش زن نسبت به زنان غیر مسلمان نیستند و تنها به کراهت بی پوششی فتوا میدهند.
#حجاب
🔹 @hijab213 🔹