درجهت پیشگیری از کلاهبرداری و خرید محصولات تقلبی، کد ده رقمی مندرج ذیل نشان استاندارد را به شماره 10001517 پیامک کنید، تا از اصالت این نشان و مشخصات کالای مورد نظر اطمینان حاصل نمایید. در صورتی که طی 10 ثانیه پاسخی دریافت نشد، نشان هک شده بر روی محصول جعلی است.
معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه
@hoghoghdaan
موافقت رهبر انقلاب با عفو و تخفیف مجازات تعدادی از محکومان
به مناسبت حلول ماه ربیع الاول و فرا رسیدن میلاد با سعادت حضرت ختمی مرتبت محمد مصطفی(صلیالله علیه و آله و سلم) و امام جعفر صادق (علیهالسلام)، رهبر انقلاب با پیشنهاد عفو و تخفیف مجازات ۱۸۶۲ نفر از محکومانِ محاکم عمومی و انقلاب، سازمان قضایی نیروهای مسلح و تعزیرات حکومتی موافقت کردند./فارس
@hoghoghdaan
میزان و نحوه محاسبه شرط تنصیف دارایی
🔹تاریخ رای نهایی:1394/05/05
🔹شماره رای نهایی:9409970909900104
⚫️رای شعبه 26 دیوان عالی کشور
...مستفاد از بند الف از شرایط ضمن عقد نکاح خارج لازم (هر گاه طلاق به درخواست زوجه نباشد و طبق تشخیص دادگاه تقاضای طلاق ناشی از تخلف زن از وظایف همسری یا سوء رفتار وی نبوده، زوج موظف است تا #نصف دارایی موجود خود را که در ایّام زناشویی با او به دست آورده یا معادل آن را طبق نظر دادگاه بلاعوض به زوجه منتقل کند) آن است که تعلق حق زوجه نسبت به دارایی زوج،
اولاً: تمام نصف دارایی نیست؛ بلکه تا نصف دارایی است و تشخیص آن که چه مقدار متناسب با وضعیت مالی و امکانات زوج است با نظر دادگاه است و
ثانیاً: مربوط به دارایی زوج که در ایّام زندگی مشترک با زوجه به دست آورده، میباشد ولیکن شامل نمیشود دارایی را که قبل از ازدواج به دست آورده و نیز دارایی که از طریق ارث به دست وی آمده ولو در زمان زندگی مشترک باشد و حقی برای زوجه به آنها تعلق نمیگیرد و
ثالثاً: تعلق حق زوجه نسبت به اموال به دست آمده در ایّام زناشویی نیز مربوط به اموالی است که در هنگام طلاق موجود باشد؛ ولیکن اگر اموالی در ایّام زندگی مشترک به دست آورده و مدتی قبل از مطرح شدن طلاق آنها را فروخته و موجود نیست، حق زوجه به آنها نیز تعلق نمیگیرد؛ مگر اینکه احراز شرعی شود که جهت فرار از تعلّق حق زوجه میباشد.
@hoghoghdaan
هدایت شده از حقوق به زبان ساده ⚖
#مراحل_طلاق از کجا شروع می شود؟
اگر #طلاق_توافقی_نیست و اگر #وکالت_در_طلاق(حق طلاق) از همسر ندارید ناچارید دادخواست طلاق از طرف زوجه تقدیم دادگاه خانواده کنید. زوجه هم می تواند در دادگاه خانواده شهری که هم اکنون ساکن است دادخواست بدهد و هم در دادگاه خانواده محل اقامت شوهر.
خوب است بدانید که #طلاق_از_طرف_زوجه پرونده ای است که مراحل طلاق آن ۳ مرحله می باشد
🔹با این توضیح که طرفین (زن و شوهر) می توانند در صورتی که #حکم_دادگاه_اول (بدوی) به ضرر آن ها باشد نسبت به آن در فرجه ۲۰ روزه #تجدید_نظر خواهی کنند.
پرونده پس از #تبادل_لوایح به دادگاه #تجدید_نظر استان فرستاده می شود و در ادامه پس از صدور رای توسط شعبه دادگاه تجدید نظر –که غالبا بدون حضور زوجین و تشکیل جلسه می باشد- در مهلت ۲۰ روزه هر کدام از طرفین که رای به ضرر او باشد می تواند فرجام خواهی کند. در این صورت پرونده به #دیوان_عالی_کشور ارسال می گردد.
باز هم این همه کار نیست چه بسا که #دیوان از رای دادگاه تجدید نظر نقص بگیرد و یا نقض کند و مجددا پرونده به دادگاه تجدید نظر اعاده شود که در این صورت پس از صدور حکم مجدد از سوی شعبه دادگاه تجدید نظر باز هم امکان فرجام خواهی مجدد مهیا است …
🔻این مطالب از این رو گفته شد که پرونده طلاق در صورت #مقاومت_زوجین_پرونده ای_زمان بر هست و صبر بسیار می طلبد و اصلا ماهیت آن با عجله سازگار نیست مگر این که طلاق #غیابی باشد و #زوج در دادگاه حضور نیابد و یا اعتراض نکند که زمان کمتری به طول می انجامد.
@hoghoghdaan
🔷️منع خروج از کشور
تا هنگامی که به متهم دسترسی حاصل نشده، «بازپرس » میتواند با توجه به اهمیت و ادله وقوع جرم، دستور منع خروج او را از کشور صادر کند. مدت اعتبار این دستور،ششماه و قابل تمدید است.
✔️در صورت حضور متهم در بازپرسی
✔️صدور قرار موقوفی تعقیب
✔️ صدور قرار ترک تعقیب
✔️ صدور قرار منع تعقیب،
ممنوعیت خروج منتفی و مراتب بلافاصله به مراجع مربوط اطلاع داده میشود.
🔷️انواع منع خروج از کشور
🔻 دستور منع خروج از کشور قبل از دسترسی به متهم برای تسهیل امکان دست یابی به متهم صادر می شود و « دستور» است نه « قرار»
و همچنین غیر قابل اعتراض می باشد
🔻 قرار منع خروج از کشور پس از دسترسی به متهم به منظور حفظ دسترسی به متهم صادر می شود در قالب قرار است و باید به متهم ابلاغ شود و متهم حق اعتراض به ان را دارد.
🔻در صورتی که مدت مندرج در دستور منع خروج منقضی شود این دستور خودبه خود منتفی است و مراجع مربوط نمیتوانند مانع از خروج شوند.
⭐️نکته ۱: بازپرس مکلف است بلافاصله پس از حضور یا جلب متهم، تحقیقات را شروع کند و در صورت عدم امکان،حداکثر ظرف بیست و چهار ساعت از زمان تحت نظر قرار گرفتن او توسط ضابطان دادگستری، با رعایت ماده (98) این قانون مبادرت به تحقیق نماید.
⭐️نکته ۲:
ﻣﺎﺩﻩ98ـ ﺑﺎﺯﭘﺮﺱ ﺑﺎﯾﺪ ﺷﺨﺼﺎً ﺗﺤﻘﯿﻘﺎﺕ ﻭ ﺍﻗﺪﺍﻣﺎﺕ ﻻﺯﻡ ﺭﺍ ﺑﻪ ﻣﻨﻈﻮﺭ ﺟﻤﻊﺁﻭﺭﯼ ﺍﺩﻟﻪ ﻭﻗﻮﻉ ﺟﺮﻡ ﺑﻪ ﻋﻤﻞ ﺁﻭﺭﺩ،ﺍﯾﻦ ﺍﻣﺮ ﻣﺎﻧﻊ ﺍﺯ ﺁﻥ ﻧﯿﺴﺖ ﮐﻪ ﺑﺎﺯﭘﺮﺱ ﺑﺨﺸﯽ ﺍﺯ ﺗﺤﻘﯿﻘﺎﺕ ﻭ ﺍﻗﺪﺍﻣﺎﺕ ﻻﺯﻡ ﺑﺮﺍﯼ ﮐﺸﻒ ﺟﺮﻡ ﺭﺍ، ﭘﺲ ﺍﺯ ﺩﺍﺩﻥ ﺗﻌﻠﯿﻤﺎﺕ ﻻﺯﻡ ﺑﻪ ﺿﺎﺑﻄﺎﻥ ﺩﺍﺩﮔﺴﺘﺮﯼ ﺍﺭﺟﺎﻉ ﮐﻨﺪ.ﺩﺭ ﺍﯾﻦ ﺻﻮﺭﺕ، ﺿﻤﻦ ﻧﻈﺎﺭﺕ، ﭼﻨﺎﻧﭽﻪ ﺗﮑﻤﯿﻞ ﺁﻥﻫﺎ ﺭﺍ
ﻻﺯﻡ ﺑﺪﺍﻧﺪ، ﺗﺼﻤﯿﻢ ﻣﻘﺘﻀﯽ ﺍﺗﺨﺎﺫ ﻣﯽﮐﻨﺪ.
ﺗﺒﺼﺮﻩ- ﺩﺭ ﺑﻨﺪﻫﺎﯼ (ﺍﻟﻒ ) ، ( ﺏ ) ، (ﭖ ) ﻭ (ﺕ ) ﻣﺎﺩﻩ( 302 ) ﺍﯾﻦ ﻗﺎﻧﻮﻥ ﻧﯿﺰ ﺑﺎﺯﭘﺮﺱ ﻣﯽ ﺗﻮﺍﻧﺪ ﺑﺎ ﻫﻤﮑﺎﺭﯼ ﺿﺎﺑﻄﺎﻥ ﺩﺍﺩﮔﺴﺘﺮﯼ ﺗﺤﻘﯿﻘﺎﺕ ﻻﺯﻡ ﺭﺍ ﺍﻧﺠﺎﻡ ﺩﻫﺪ.در صورت
🌟غیبت
یا
🌟عذر موجه بازپرس
یا
🌟امتناع وی از شروع تحقیقات به دلایل قانونی،{ مثل وجود جهات رد دادرس )دادستان
انجام تحقیقات را به بازپرس دیگر یا در صورت اقتضاء به دادرس دادگاه محول میکند.
🔻تحتنظر قرار دادن{ بازداشت} متهم
بیش از بیست و چهار ساعت، بدون آنکه تحقیق از او شروع یا تعیین تکلیف شود،
بازداشت غیرقانون
محسوب و مرتکب ب مجازات قانونی
🔚 انفصال دائم از سمت قضایی
و
🔚 محرومیت از مشاغل دولتی به مدت ۵ سال محکوم میشود.
🔻بازپرس نمی تواند بدون شروع به تحقیق متهمی را که شخصاً نزد او حاضر شده تحت نظر قرار دهد.
@hoghoghdaan
#آزمون_سردفتری
نصراله پژمانفر ،ریس کمیسیون اصل نود مجلس ،در حساب توییتری خود از برگزاری آزمون سردفتری در ۲۸ آذر ماه سال جاری خبر داد.
ما را دنبال کنید
@hoghoghdaan
آیا میدانید که :
🗣 اگر زنی ازخانه شوهر قهر کندوتمکین نکند ، از سه جهت ضرر خواهد کرد؟
✅چنانچه در دادگاه با دادخواست زوج، حکم به تمکین زوجه صادر شود و زوجه از تمکین خود داری نماید سه ضرر عمده متوجه زوجه خواهد شد:
🔹۱- از تاریخ صدور حکم تمکین ، دیگر به زن نفقه تعلق نخواهد گرفت.
🔹۲- زوج می تواند تقاضای ازدواج مجدد به دادگاه دهد و دادگاه با بررسی به وی اجازه ازدواج مجدد را صادر می کند.
@hoghoghdaan
🔹۳- اگر در این صورت ، زوج اقدام به دادخواست طلاق دهد ، زوجه از حق تنصیف اموال شوهرش محروم خواهد شد
@hoghoghdaan
#صندوق_امانات_بانک
در سرقت رخ داده در بانک ملی،علیرغم اینکه بانک با استدلالات ناصحیح مدعی عدم جبران خسارت مشتریان بود،ولی قانونا مکلف به جبران خسارت می باشد...
اما چند نکته کلیدی 👇👇👇
اگر خواستید اموالتون را در بانک بذارید حتما موقع تحویل اموال و گذاشتن آنها در صندوق،با گوشی موبایل خود فیلم بگیرید طوری که جزئیات اموال به همراه فهرست آن مشخص باشه و توضیح هم بدید در فیلم که در چه زمانی دارید چیکار میکنید و حتما یک نفر هم همراه خود داشته باشید که بعداً بتونید بهش استناد کنید...
حتما در طول مدتی که اموالتون در بانک هست هر از گاهی به بانک مراجعه کنید و از صندوق و اموالتون سرکشی کنید و بررسی کنید محتویات و جزئیات اموال خودتون را و مجدد تصویر هم تهیه کنید...
@hoghoghdaan
⁉️پرسش و پاسخ حقوقی⁉️
#پرسش
اگر پدر و مادرى از یكدیگر جدا شده باشند و حضانت فرزندان به مادر واگذار شده باشد و پدر در صورتجلسه طلاق، منزل مسكونىاش را به مادر و فرزندان انتقال دهد آیا باز هم پدر مكلف به پرداخت نفقه است ؟
اولاً نفقه تنها شامل مسكن نمىشود و امورى چون غذا، اساس منزل، هزینه درمان، لباس و ... نیز نفقه محسوب مىشود. ثانیاً پرداخت نفقه تكلیف قانونى پدر است و مادر ولایتى بر فرزندان ندارد و موضوع حضانت و سرپرستى موضوعى جدا از ولایت است.
نفقه فرزند حتی زمانی که تحت سرپرستی وحضانت مادرباشد،برعهده پدر است
@hoghoghdaan
🔷️مقررات کلی حاکم برحقالعملکاری
مادهی 357 قانون تجارت حقالعملکار را بدین گونه تعریف نموده است: «حقالعمل كار كسی است كه به اسم خود ولی به حساب دیگری (آمر) معاملاتی كرده و در مقابل حقالعملی دریافت میدارد». ماده 358 قانون تجارت تصریح میكند كه: «جز در مواردی كه به موجب مواد ذیل استثناء شده، مقررات مراجعه به وكالت در حقالعملكاری نیز رعایت خواهد شد»؛ ولی باید توجه داشت كه حقالعملكاری با نمایندگی و وكالت تفاوت زیادی دارد؛ زیرا در نمایندگی عادی یا وكالت، نماینده یا وكیل بنام آمر یا موكل خود عمل میكند، در صورتی كه حقالعمل كار اغلب نام آمر خود را كتمان میكند و حتی طرف معامله حقالعملكار نمیداند معامله برای كیست بلکه فقط حقالعمل كار را در مقابل خود میشناسد.
🔚قانون تجارت هیچ گونه شرطی برای مبادرت به حقالعملكاری در نظر نگرفته و هر كسی كه اهلیت تاجر بودن را دارا باشد، میتواند به حقالعملكاری مبادرت نماید، علاوه بر آن هیچ گونه پروانه یا اجازه مخصوصی برای اشتغال به حقالعملكاری لازم نیست، برخلاف شغل دلالی كه نیاز به كسب پروانه هم دارد.
⭐️ حقالعملكار همانند دلال واسطه در معاملات است با این تفاوت که دلال جز معرفی طرفین معامله به یكدیگر وظیفهای ندارد و جز با اجازه مخصوص نمیتواند نمایندگی یكی از طرفین را عهدهدار باشد اما حقالعملكار خود طرف معامله بوده و علاوه بر آنكه در مقابل طرف معامله مسئول انجام تعهداتی میباشد كه بنام خود تقبل كرده است، در مقابل آمر نیز مسؤل است كه حاصل معامله را به او واگذار نماید. بنابراین حقالعملكار دو تعهد مستقیم دارد؛ یكی در مقابل طرف معامله كه صرفنظر از این كه آمر، معامله را قبول كند یا خیر، مسؤل انجام تعهداتی است كه تقبل كرده است و دیگر در مقابل آمر، كه باید انجام معامله را به اطلاع او برساند و حاصل معامله را در اختیار او بگذارد ولی باید در نظر داشت که چنانچه حقالعملكار حسن انجام معامله را ضمانت نكرده و کوتاهی هم نکرده باشد، مسئول عدم اجرای معامله از جانب طرف معامله نخواهد بود.
ادامه دارد....
@hoghoghdaan
✍آیا حكم حبس و شلاق قابل خریدن است؟
✅حكم حبس (زندان) و شلاق، به هيچ وجه قابل خریدن توسط شخص محكوم شده نیست؛ ولی ممكن است با توجه به شرايط مجرم و نحوه وقوع جرم، قاضی پرونده آن را در زمان صدور حكم به جريمه نقدي تبديل كند.
@hoghoghdaan
#آزمون_سر_دفتری
📌 رئیس سازمان ثبت: آزمون سردفتری ۱۴۰۱ در آذر برگزار میشود
حسن بابایی در گفتوگوی ویژه خبری:
🔸آزمون سردفتری در آذرماه با رعایت قانون تسهیل برگزار خواهد شد.
🔸اما بحث صلاحیت علمی و عملی برای سازمان اهمیت دارد و قطعا افراد صلاحیت دار انتخاب می شوند.
🔸 در شهرهایی که نیاز باشد، جذب خواهیم داشت.
مواد امتحانی:
۱. ادبیات فارسی ( با ضریب ۲) ۲. عربی ( با ضریب ۱) ۳- حقوق ثبت ( با ضریب ۳) ۴- حقوق مدنی( با ضریب ۳) -۵. حقوق جزاء ( با ضریب ۲) ۶- حقوق تجارت( با ضریب ۲) ۷.احکام شرعی( با ضریب ۲) ۸- قانون و آئین نامه های دفاتر اسناد رسمی( با ضریب ۳) ۹- اطلاعات عمومی و هوش ( با ضریب ۱)
@hoghoghdaan