اعاده عملیات اجرایی به حالت سابق پس از نقض حکم
بر اساس ماده 39 اجرای احکام مدنی هرگاه حکم اجرا گذاشته شده، بر اثر فسخ یا نقض یا اعاده دادرسی، به موجب حکم نهایی بلا اثر شود؛ عملیات اجرا به دستور دادگاه اجرا کنندهً حکم به حالت قبل از اجرا بر میگردد و در صورتی که مال موضوع حکم، مال مشخصی بوده باشد و از بین رفته باشد، دادورز(مامور اجرا) مثل یا قیمت آن را وصول می نماید.
#ماه_رمضان
در چه صورت میتوان قراردادهای بانکی را باطل کرد؟
قراردادهای بانکی از جمله قراردادهای اعطای تسهیلات طبق ماده 15 قانون عملیات بانکی بدون ربا، بین بانک و تسهیلات گیرنده و راهنین و ضامنین معتبر و لازم الجرا است.
مگر آنکه در دادگاه ثابت شود قرارداد صوری و غیر واقعی بوده یا مقررات آمره بانک مرکزی و شورای پول و اعتبار مانند نرخ سود، وجه التزام، خسارت قراردادی و مقررات تمدید یا تجدید یا تبدیل قرارداد رعایت نشده باشد.
در این صورت ممکن است دادگاه بر اساس نظر کارشناسی قرارداد بانکی را باطل اعلام نماید و یا نسبت به کاهش نرخ سود و یا وجه التزام و تعدیل اجرائیه و مانند آن رای صادر نماید.
#ماه_رمضان
#عقدمساقات
🔸عقد مساقات شامل چه مواردی است؟
🔻۱ ) مساقات شامل مواردی است که ریشه ثابت دارند ( درخت و بوته)
🔻۲ ) مساقات شامل کاشتن درخت و گیاه نمیباش
🔸شرایط عقد مساقات چیست؟
🔻در این قرارداد نمیتوان شرط کرد که تمام محصول یا ثمره، متعلق به عامل یا مالک است.
🔻پرداخت حق الزحمه عامل حتما باید به صورت مشاع باشد.
🔻مدت قرارداد باید مشخص باشد و این مدت نباید کمتر از مدتی باشد که محصول به دست میاید.
🔻در هر مورد از شرایط قرارداد که عقد مساقات باطل یا فسخ شود ، تمام مال برای مالک است وعامل مستحق اجرتالمثل است.
🔸فسخ قرارداد
🔻طرفین معامله در عقد مساقات چه کسانی هستند؟ و باید دارای چه شرایطی باشند؟ عامل و مالک
🔻در این عقد مساقات هم مانند سایر قرارداد ها طرفین معامله باید؛ بالغ، عاقل و مختار باشند.
🔻طرفین معامله باید اعمالشان دارای اعتبار حقوقی باشد.
🔻برای مالک شرط عدم حجر وجود دارد و مالک نباید به دلیل ورشکستگی یاسفاهت از تصرف در مال خود محروم باشد.
@hoghoghdaan
❇️ نحوه مطالبه اقساط وام توسط #ضامن و راهکار قانونی برای متضرر نشدن ضامن
💢 آیا میدانید:
برای بسیاری از افراد جامعه بویژه کسبه و کارمندان رسمی سازمانها پیش آمده که اطرافیان تقاضای #ضمانت_وام_بانکی را کرده باشند. این ضمانتها گاهی به دردسر منجر میشوند و این ترس را برای ضامن بوجود خواهد آورد که فرد با نپرداختن اقساط باعث بروز مشکلاتی خواهد شد و هیچ راهی نیست مگر آن که اقساط آن شخص را تا آخر پرداخت کنیم، بدون اینکه بتواند آن را بازپس بگیریم.
💢 درصورتی که برای دریافت اقساط وام در قانون راهکارهایی دیده شده است. براساس قانون مدنی، تنها پس از ادای دین، ضامن حق رجوع به مضمونعنه را دارد. با توجه به آنکه بانک شما را به عنوان ضامن میشناسد، اگر شخص وام گیرنده اقساط خود را پرداخت نکرد وظیفه پرداخت اقساط همچنان با شما است و تنها پس از پرداخت اقساط میتوانید برای وصول آن اقدام کنید.
💢 هنگام ضامن شدن، شما به بانک ضمانت میدهید اگر شخص وام خود را پس نداد شما این کار را انجام میدهید.به همین دلیل توصیه میشود در ازای ضمانت از شخص وام گیرنده، #چک یا #سفته به تاریخ بعد از آخرین قسط گرفته شود.
#بیشتر_بدانیم
✴درصورت عدم پرداخت اقساط بانکی ،بانک ها هیچ تکلیفی ندارند که ابتدا به وام گیرنده و سپس به ضامن مراجعه کنند و در انتخاب کسی که میخواهند وام پرداخت شده را از وی بگیرند، آزاد هستند.
☣ به طور کلی، بانک ها می توانند هر مالی که از مدیون یا ضامنین شناسایی کنند، جهت وصول مطالبات خود از محل آن اموال اقدام کند.
هدایت شده از تقویم شیعه 🇵🇸
متنها و کلیبهای #مذهبی و #مناسبتی
سلام صبح بخیر😍🥰
متنهای انگیزشی #شکرگذاری را اینجا بیابید
👇👇👇
هر روز سلامت میکنم
eitaa.com/joinchat/3404071064Cfd85b35b19
🛑نکات مهم آزادی مشروط
🍃شرایط صدور آزادي مشروط:
الف- محكوم در مدت اجراي مجازات همواره از خود حسن اخلاق و رفتار نشان دهد.
ب- حالات و رفتار محكوم نشان دهد كه پس از آزادي، ديگر مرتكب جرمي نميشود.
پ- به تشخيص دادگاه محكوم تا آنجا كه استطاعت دارد ضرر و زيان مورد حكم يا مورد موافقت مدعي خصوصي را بپردازد يا قراري براي پرداخت آن ترتيب دهد.
ت- محكوم پيش از آن از آزادي مشروط استفاده نكرده بارد.
🍃 صدور آزادي مشروط با دادگاه صادر كننده حكم قطعي است.
🍃انقضاي مواعد لازم براي آزادي مشروط و همچنين مرعات مذكور در بندهاي(الف) و(ب)نكته قبل پس از گزارش رئيس زندان محل به تأييد قاضي اجراي احكام ميرسد.قاضي اجراي احكام موظف است مواعد مقرر و وضعيت زنداني را درباره تحقق شرایط مذكور بررسي و در صورت احراز آن، پيشنهاد آزادي مشروط را به دادگاه تقديم نمايد.
🍃مدت آزادي مشروط شامل بقيه مدت مجازات ميرود، لكن دادگاه ميتواند مدت آن را تغيير دهيد و در هر حال آزادي
مشروط نميتواند كمتر از يکسال و بيشتر از پنج سال باشد جز در مواردي كه مدت باقيمانده كمتر از يک سال باشد كه در اين صورت مدت آزادي مشروط معادل بقيه مدت حبس است.
🍃دادگاه صادر كننده حكم قطعي ميتواند با توجه به اوضاع و احوال وقوع جرم و خصوصيات رواني و شخصيت محكوم، او را در مدت آزادي مشروط، به اجراي دستورهاي مندرج در قرار تعويق صدور حكم، ملزم كند.
🍃دادگاه، دستورهاي مذكور در نكته قبل و آثار عدم تبعيت از آنها و نيز آثار ارتكاب جرم جديد را در حكم خود قيد و به محكوم تفهيم ميكند.
🍃:هرگاه محكوم در مدت آزادي مشروط بدون عذر موجه از دستورهاي دادگاه تبعيت نكند براي بار اول يک تا دو سال به مدت آزادي مشروط وي افزوده ميشود.در صورت تكرار علاوه بر مجازات جرم جديد، مدت باقيمانده محكوميت نيز به اجراء در ميآيد، در غير اين صورت آزادي او قطعي ميشود.
🍃 هرگاه محكوم در مدت آزادي مشروط مرتكب هر يک از جرايم عمدي حدود، قصاص، ديات و تعزيرات در جه 7 شود، علاوه بر مجازات جرم جديد، مدت باقيمانده محكوميت نيز به اجراء در ميآيد، در غير اين صورت آزادي او قطعي ميشود.
📝 شهادت کذب
🖌شهادت کذب عبارت است از ادای گواهی دروغ توسط گواه نزد مقامات رسمی در دادگاه.
بر اساس ماده ۶۵۰ بخش تعزیرات قانون مجازات اسلامی، هر کس در دادگاه نزد مقامات رسمی شهادت دروغ بدهد به ۳ ماه و یک روز تا ۲ سال حبس یا به یک میلیون و ۵۰۰ هزار تا ۱۲ میلیون ریال جزای نقدی محکوم خواهد شد.
✏️عنصر مادی جرم شهادت دروغ
ادای شهادت کذب در دادگاه و نزد مقامات رسمی است. این جرم از جرایم مطلق محسوب میشود.
✏️عنصر معنوی
سوء نیت عام به معنی قصد انجام عمل مجرمانه؛ این جرم از جرایم عمدی است و از این رو نمیتوان کسی را که سهواً و به اشتباه مبادرت به بیان اکاذیب در قالب شهادت کرده است، مشمول مقررات ماده ۶۵۰ دانست دانست. سوء نیت خاص از اجزای تشکیلدهنده این بزه محسوب نمیشود.
✏️شرایط تحقق جرم
۱- ادای شهادت دروغ باید در دادگاه (اعم از عمومی و اختصاصی) به عمل آید. لذا شهادت در خارج از دادگاه و نیز مراجعی که به آنها دادگاه اطلاق نمیشود، مشمول حکم این ماده نیست.
۲- ادای شهادت باید نزد مقامات رسمی باشد؛ از این رو چنانچه فردی که استماع شهادت میکند، صلاحیت استماع آن را نداشته باشد، نمیتوان ادای شهادت را مشمول ماده ۶۵۰ بخش تعزیرات قانون مجازات اسلامی دانست.
✏️شرط تعقیب شاهد کاذب
باید کذب بودن شهادت چنین شخصی در دادگاه صالح به موجب حکم قطعی به اثبات رسیده باشد.
شهادت دروغ موجب بطلان حکم است و هر حکمی که بر این اساس صادر شود، بلااثر است. اگر محکومبه وجود داشته باشد، باید مسترد شود و اگر ممکن نباشد، باید شهودی که شهادت کذب دادهاند، غرامت را بپردازند.
ماده ۶۵۰ بخش تعزیرات قانون مجازات اسلامی متعرض بحث جبران خسارت توسط شهود کذب نشده است، اما مطابق قواعد کلی مسئولیت مدنی، هرگاه کسی سبب ورود خسارت شود، باید جبران کند، در اینجا نیز شهود باید خسارت زیاندیده را جبران کنند.
در ماده ۲۰۱ قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور کیفری آمده است: «در مواردی که دادگاه از شهود و مطلعین درخواست ادای شهادت یا اطلاع کند و بعد معلوم شود که خلاف واقع شهادت دادهاند، اعم از اینکه به نفع یا به ضرر یکی از طرفین دعوا باشد علاوه بر مجازات شهادت دروغ چنانچه شهادت خلاف واقع آنان موجب وارد آمدن خسارتی شده باشد به تأدیه آن نیز محکوم خواهند شد.»
✏️آثار شهادت کذب
۱- مجازات سه ماه و یک روز تا دو سال حبس یا یک میلیون و ۵۰۰ هزار تا ۱۲ میلیون ریال جزای نقدی (ماده ۶۵۰ بخش تعزیرات قانون مجازات اسلامی)
۲- شهادت دروغ موجب بطلان حکم است و هر حکمی که بر این اساس صادر شود، بلااثر است.
۳- هرگاه کسی سبب ورود خسارت شود، باید آن را جبران کند. در شهادت کذب نیز شهود باید خسارت زیاندیده را جبران کنند.
۴- در امور کیفری یکی از جهات درخواست تجدید نظر دروغ بودن شهادت شهود است.
۵- چنانچه شاهد پس از اتیان سوگند شهادت دروغ بدهد با احراز این موضوع برای دادگاه، مجازات سوگند و شهادت دروغ قابل جمع است. همچنین اگر شهادت دروغ در مورد حدود، قصاص یا دیات باشد، قاعده جمع مجازاتها اعمال میشود.