هو
از مواعظ مرحوم ملاحسینقلی همدانی از مشایخ عرفان اصیل شیعی در سدههای اخیر:
بدانید – بندگان خدا – که مبنای تقوای راستین، حزنِ شدید دائم است که در قلب باشد. پس هر کس حقیقت تقوا را میخواهد، ناگزیر باید به این حزن دست یابد. همان گونه که تحقّق ساختمان بدون پی ریزی امکان ندارد، ورود تقوا به قلب و استقرار آن در دل، بدون این حزن شدید دائم ممکن نیست.
نشانهٔ آن چنین است: هیچگاه به حقیقت خنده، نخندی. و هرگز به صورت و قلب – با هم – نخندی، بلکه به قلب خود بگریی و فقط به ظاهر بخندی؛ و قلبت چنان باشد که هرگز خندهای از آن صادر نشود، بلکه غرقهٔ دریای حزن باشد؛ چنانکه در خبر آمده است: «المؤمن بشره فی وجهه و حزنه فی قلبه» (مؤمن اندوه خود را در دل نهان میدارد، و گشاده رویی را در صورت دارد).
#تصوف #طریقت
#حزن #آه
هدایت شده از مکتب خانه
📜 #متن |🔰از کسانی نباشیم که...
▪️كسى كه مى خواهد رشدى بكند بايد هم غذا بخورد، هم غذا را در وقت خودش بخورد و هم غذايى را بخورد كه نياز بدن اوست و كسرى هايش را تأمين مى كند.
▪️از كسانى نباشيم كه رمضان بر آنها مى گذرد، در حالى كه بدنهايشان ضايع شده و فكرهايشان عقيم مانده و قلبهايشان سرشار از بت ها شده و روحهايشان هم به تنگى رسيده است.
▪️ اين يك اصل است كه اگر كسى از نعمتى كه در دسترس اوست بهره نگيرد، سياهى به او مى رسد. جرقه هايى كه مى زنند، اگر كسى استفاده نكند و شكر نكند، سياهش مى كنند و به او مى بندند.
▪️او براى رشد ما زمينه ها، فرصت ها، حادثه ها، برخوردها، زمان ها و مكان هايى را تأمين كرده است كه به وسيله آنها حركتى بكنيم، گامى برداريم و پيشرفتى داشته باشيم.
▪️ ولى اگر ما اين همه محبت را جواب ندهيم و اين همه مايه را در راه به جريان نيندازيم، همه آنها را از ما مى گيرند.
❛❛ عینصاد
📚 #بهار_رویش | ص ۴۸
#⃣ #بریده_کتاب #سیر_و_سلوک
📱نسخهٔ کتاب الکترونیکی 👉🏻
📖 نسخه کتاب چاپی 👉🏻
👤: @ad_Einsad
هو
خلقان جهان بهجملگی بشتابید
تا قافلهی سوختگان دریابید
ای اهل مناجات که در محرابید
صد قافله بگذشت و شما در خوابید
#لاادری
#شعر
@yarekhaksar
هو
ای عزیز من! مرگ چون بیابد تو را، با خود هیچ چیز نیاورد و به تو هیچ چیز ندهد. از تو خواهد و از تو ستاند. هر جان که در روزگار دراز از کمال ذکر منوّر شده باشد و از آفات علایق مخلص شده بود، چون طبل بازِ اِرجِعی فرو کوبند به دست ملکالموت در قفص برکشند، او مرغ شده است: پر و بالی بزند و به افق غیب فرو شود و خلاص از زندان و قفص غنیمت شمرد. اما هر جان که او اسیر شهوات و بستهی آمال و امانی و بندهی حبّالدنیا بوَد، او خر لنگ است نه مرغ پرواز و بدان که چهار دیوار اصطبل بر بهیمه افتد، او نه مرغ شود و نه پر یابد.
رساله عینیّه
احمد غزالی
#غزالی
#تصوف
#عرفان
#عشق
@yarekhaksar
هو
بایزید بسطامی علیه الرحمه:
📝زاهد کسی نیست که چیزی ندارد ، زاهد کسی است که چیزی مالک او نیست
قوت القلوب،ج۲ص۴۶۱
#بایزید_بسطامی
#زهد #تصوف
هدایت شده از زندگی برای ❞ علوم انسانی ❝
❖ مشکلات اقتصادی ریشه همه مفاسد اجتماعی است.
📝 #علامه_طباطبایی
• ثروت ثروتمندان و فقر فقیران باعث خواهد شد انحطاط های اخلاقی و فساد های حیوانی جامعه را از پای در آورد.
.
.
.
.
#عکس_نوشته
❞ زندگی برای علوم انسانی ❝
༺ https://eitaa.com/joinchat/2795962370C57415e19ef ༻
هدایت شده از فلسفه و عرفان
📌فرق بين تصوف و عرفان از منظر امام خمینی
⚠️صوفيه و عرفا، وتصوف و عرفان كه كثيراً ما زبانزد ماست ، بسا فرق بين موارد استعمال آنها رعايت نمىشود، با اينكه تفاوت هست؛
👈چون عرفان به علمى گفته مىشود كه به مراتب احديت و واحديت و تجليات به گونه اى كه ذوق عرفانى مقتضى آن است، پرداخته و از اينكه عالم و نظام سلسله موجودات ، جمال جميل مطلق و ذات بارى است بحث مىنمايد و هر كسى كه اين علم را بداند به او #عارف گويند.
👈كسى كه اين علم را عملى نموده، و آن را از مرتبه عقل به مرتبه قلب آورده و در قلب داخل نموده است، به او #صوفی گويند ، مانند علم اخلاق، و اخلاق عملى كه ممكن است كسى علم اخلاق را كاملًا بداند و مفاسد و مصالح اخلاقى را تشريح نمايد، ولى خودش تمام اخلاق فاسده را دارا باشد به خلاف كسى كه اخلاق علمى را در خود عملى كرده باشد.
📛لذا اهل اين فن به محيى الدين عربى محقق گويند و محقق گفتن آنها به او، مثل محقق گفتن ما به صاحب شرايع نيست كه معنايش اين باشد كه مطالب علمى فقهى را تحقيق نموده است،
✨بلكه مراد آنها از اطلاق محقق بر محيى الدين، اين است كه او شرايط خلوات و تجليات و آن رشته سخنانى را كه دارند از مقام عقلانى به مرتبه قلب تنزل داده و در نفس خود به حقيقت رسانده است.
lib.eshia.ir/11202/2/156
📒تقريرات فلسفه امام خمينى ،ج2 ،ص156
کانال فلسفه و عرفان
در ایتا👇
https://eitaa.com/joinchat/1963720741C05b59f4cf3
در تلگرام👇
https://t.me/joinchat/AAAAAEoynX4984BHbIWGow