3️⃣ بسترهای اجتماعی جامعه را به کجا می کشاند؟؟
بخش سوم
♦️در واقع دوری از احکام و اعتقادات الهی فقط به هوای نفسِ درونی برنمیگردد؛ بلکه بیش از آن، این محیطسازی و شرایطسازی در اجتماع است که میتواند به زندگی الهی ضربه بزند و هوای نفس را برای تحرکی چندین برابر تحریک کند. لذا نباید دائماً جنگ فرهنگی را منحصر در ماهواره و اینترنت و موبایل و... کرد! حتی اگر فرضشود که ماهواره و اینترنتی وجود ندارد، وقتی تعریف تحصیل و اشتغال و فقر و غنی در عمل -و نه در بحثهای نظری- به مدل ادارهٔ غربی واگذار شود و نسخه جایگزینی ارائه نشود، قهراً بسیاری از جوانانِ دوستدار دین نیز با محاسبه اقتصادی به این نتیجه میرسند که توانِ پرداخت هزینههای زندگی را ندارند و روابط نامشروع و غیرقاعدهمند بسیار ارزانتر است و لذا برای تأمین نیازهای عاطفی و جنسی خود به آن رو میآورند. خصوصاً با توجه به این که بر اساس احکام اسلام در ازدواج، مرد باید نفقه همسر خود را بپردازد که این امر با الگوی مصرف موجود، هزینههای کمرشکنی ایجاد میکند. اما در کشورهای غربی، زن و مرد هردو باید بهصورت اشتراکی خرجِ خانه را تأمین کنند و مرد وظیفهای برای پرداخت نفقه ندارد. یعنی مدل ادارهٔ غربی، احکام انسانسازِ اسلام چون ازدواج و پرداخت نفقه توسط مرد را که موجباتِ رشد او را فراهم میآورد، عملاً بهچالش میکشد. علاوه بر همهٔ اینها، مدل اداره که «تنوع» را مبنای انگیزش قرار داده، این امر را به کالاها محدود نکردهاست بلکه تنوعطلبی در امور جنسی نیز جریان دارد و موجب تضییق فضا برای دوام و پایداری ازدواج میشود.
♦️پس جامعهٔ ما به نسبتی که مجبور شده مدل غربی و ساختارهای آن در بخشهای مختلف از جمله در تحصیل و اشتغال را بپذیرد، مبتلا به ناهنجاریهای ناشی از آن شده و به نسبتی که آن را نپذیرفته و مقاومت کرده است، دین مردم حفظ شده است. اما اگر این روند ادامه پیدا کند و درک از مشکل اصلی ایجاد نشود، خطرات بیشتر شده و ضرباتِ دشمن کاریتر خواهد شد. لذا حساسیتهای متدینین و انقلابیون و مردم باید بر نقطه اصلی متمرکز شود.
@Asre_jadid_57
🔗ادامه دارد...
🇮🇷 کانال حکمرانی مسوولانه
@hokmrani_masoulaneh
4️⃣ بسترهای اجتماعی جامعه را به کجا می کشاند؟؟
بخش چهارم و پایانی
♦️به نظر میرسد شناخت صحیح از «جنگ اقتصادی» نیز بههمین مطلب باز میگردد. جنگ اقتصادی فقط بهاین نیست که روابط بانکی ما را قطع کردند و از صادرات و واردات کالاها ممانعت میکنند. بلکه عمق هجمه اقتصادی دشمن در این نقطه شکل میگیرد که هر کشوری برای دستیابی به زندگی خوب و مرفه و تأمین معیشت مردم باید به تولید ثروت بپردازد اما تولید ثروت، الگوی علمیِ مختص به خود را داراست. یعنی هر کشوری برای تولید ثروت، با تلاش دیگر کشورها مواجه است و باید بر سر تصاحب بازارهای جهانی با آنها رقابت کند. کشورهایی در این رقابت موفق بودهاند که سرمایههای بزرگ وارد کنند و تکنولوژیهای جدید بخرند و با نوسازی خطوط تولید از طریق واردات سرمایه و تکنولوژی خارجی، کالاهای باکیفیت تولید کنند و موفق به تصاحب بازار شوند. در واقع کیفیت کالا به نحوی که توانایی رقابت در بازار جهانی را داشته باشد، به تکنولوژی برتر و خطِ تولید جدید و پیشرفته منوط است. لذا محاسبات مدلِ اداره به مردم و مسئولین ایران میگوید اگر شما هم میخواهید به ثروت دست پیدا کنید، باید از تکنولوژی جدید در کارخانهها استفاده کنید تا کالای باکیفیت و ارزان تولید کنید. اما خریداری این تکنولوژی و استفاده از آن وابسته به سرمایههای بزرگ است و مهمترین صاحبان سرمایه کلان و تکنولوژی برتر، همان کشورهایی هستند که شما را تحریم کردند و روشن است که چنین نیازهای اساسی را برای کشوری که با آنها درگیر است، تأمین نمیکنند.
♦️لذا پنهانی و آشکار دائماً گفتند و میگویند که از شعارهایتان دست بردارید و سخنان غیرواقعی نزنید و واقعیت تولید ثروت و تأمین معیشت مردم در دنیای امروز را بپذیرید! در این صورت است که مشکلاتتان حل خواهد شد. این سخن از زبان برخی مسئولین نیز شنیده میشود؛ البته نه به این معنا که او میخواهد کشور را به بیگانه بفروشد، بلکه محاسباتِ کارشناسی [تک بعدی] برای اداره کشور است که چنین تحلیلی را به او تحمیل میکند. در مباحث گذشته بیانشد که اگر مقام معظم رهبری حفظهالله خطر «نفوذ» را مطرح کردند و آن را به «تغییر محاسبات مسئولین نظام» تعریفکردند، باید توجهداشت که محاسبات مسئولین نظام در مطالعات کارشناسی [تک بعدی] و توسط علومی مانند اقتصاد و برنامه ریزی و جامعهشناسی و مدل ادارهٔ کشور تحت تأثیر قرار میگیرد. این علوم و محاسبات، این حقیقت بزرگ را که جمهوری اسلامی در عصر حاضر پرچم توحید و خداپرستی را بهدست گرفتهاست، نفی میکند و همه دستاوردهای انقلاب را شعاری و غیرواقعی میداند و میگوید همه کشورهای دنیا برای رسیدن به رفاه روزافزون متحد شدهاند. فقط شما در این میان لجبازی میکنید و چند وقت دیگر هم ازاین لجبازی دست برخواهید داشت! پس عمیقترین سطح جنگ اقتصادی و جنگ فرهنگی نیز به مدل ادارهٔ مادی و الحادی برمیگردد.
📕قیام حسینی در برابر جاهلیت اولی؛ قیام خمینی در برابر جاهلیت مدرن، از صفحهٔ ۲۰۵ تا
✍🏻 محمدصادق حیدری، حسن صدوق، روحالله صدوق، احمد زیبایینژاد
@Asre_jadid_57
[همراه با اندکی تصرف]
🇮🇷 کانال حکمرانی مسوولانه
@hokmrani_masoulaneh
⭕️ سیاستگذاری های نادرست، مانعی بزرگ در برابر توسعه فناوری و حل مشکلات کشور توسط دانشگاه ها!!
🔄 برای بررسی بهتر و ریشه یابی این مشکل، لازم است مرز علوم و مهندسی را به درستی بشناسیم تا معین کنیم کدامیک وظیفه تولید علم و کدامیک وظیفه تبدیل علم را بر عهده دارند؟
🔹به منظور پاسخ به این سوال ابتدا باید به این سوال کلیدی پاسخ دهیم که تفاوت بین دانشمند و مهندس چیست؟ آلبرت اینشتین این تفاوت را این گونه شرح می دهد:
"دانشمندان آن چه را که قبلا وجود دارد بررسی می کنند و مهندسان چیزی را خلق می کنند که هرگز وجود نداشته است".
به عبارتی دیگر، دانشمندان به دنبال کشف "آنچه که در طبیعت وجود دارد" می باشند و مهندسان به دنبال طراحی، ساخت و تولید " آن چه که باید باشد" هستند. یعنی مهندسان تلاش می کنند که با تبدیل علم به طراحی، ساخت، محصول و فناوری، مشکلات جامعه و به ویژه صنایع را حل نمایند. معمولا دستاورد برجسته "علم" کشف است و دستاورد برجسته "مهندسی" اختراع، فناوری یا تولید محصول می باشد. فعالیت های مهندسی در طول فعالیت های علم قرار دارند؛ تا علم در قالب کشف به اختراع و نهایتا به فناوری و محصول تبدیل شود و به اشتغالزایی، صادرات و شکوفایی اقتصادی بیانجامند. به بیانی دیگر، تولید علم توسط رشته های طبقه علوم انجام می شود و تبدیل علم توسط رشته های طبقه مهندسی صورت می گیرد.
⛔️ تمرکز یک دانشمند بر انجام آزمایش ها و محاسبات نظری با هدف توسعه تئوری ها و دستیابی به نظریه ها از طریق روش علمی (Scientific method) است. در روش علمی دانشمند فعالیت پژوهشی خود را از مشاهده آغاز می نماید و با فرضیه پردازی و انجام آزمون ها نظریات خود را ارائه می دهد و برای بهره گیری از نظرات اصلاحی سایر پژوهشگران در سطح دنیا نتایج به صورت مقالات به چاپ می رسند. اما مهندسان عمدتا وظیفه استفاده از علم تولید شده توسط رشته های طبقه علوم را با تمرکز بر نیازها و مشکلات جامعه و صنایع در جهت کاربرد در جهان واقعی دارند؛ بنابراین، اطلاق عنوان دانشمند بر مهندس غیر منطقی و غیر قابل قبول است.
❌ اخیرا برخی مسوولان وزارت علوم اظهار کرده اند که وظیفه اصلی وزارت علوم تربیت دانشمند است. این نگاه به کارکرد دانشگاه نادرست است و به تحریف رسالت نهاد علم به ویژه رسالت علوم کاربردی و رشته های فنی و مهندسی می انجامد. زیرا مرز علم و مهندسی کاملا مشخص است؛ مهندسی زیر مجموعه علوم نیست و مهندس یک دانشمند نیست بلکه یک فناور است و جایگاه فناور بسیار والا و برجسته است.
⁉️ با این تفاصیل و با وجود این تفاوت آشکار بین علم و مهندسی، حجم زیاد تولید علم (مقالات) فاقد کاربرد توسط مهندسان در دانشگاه های کشور بر چه مبنایی و چگونه قابل توجیه است؟ اگر نظام آموزش عالی کشور دانشمند را برای تولید علم و مهندس را برای تبدیل علم به فناوری تربیت می کند؛ چرا نهاد علم کشور به ویژه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با سیاستگذاری های غیر منطقی و ناصحیح در زمینه علم و فناوری عملا متولیان اصلی فناوری در دانشگاه ها (رشته های فنی و مهندسی) را به سمت تولید پژوهش های غیر فناورانه منتج به مقاله (تولید علم) جهت دهی می کند؟
🔀 باید پذیرفت که تولید علم وظیفه اصلی رشته های مهندسی نیست و تبدیل علم به محصول یا فناوری رسالت و وظیفه اصلی رشته های مهندسی می باشد. این قبیل آدرس دهی ها و جهت دهی های نامعقول به فعالیت های علمی و فناوری در دانشگاه ها و تاکید بر اینکه رشته های کاربردی و مهندسی نیز همانند علوم پایه وظیفه تولید علم را دارند موجب سردرگمی و همپوشانی پژوهشی رشته های مختلف شده است و خواهد شد و با تداوم این سیاست گذاری ها و ریل گذاری ها عملا رشته های مهندسی و کاربردی از اهداف اصلی خود منحرف خواهند شد و به موازی کاری با دانشکده های علوم پایه یا رشته های دارای ماهیت غیر کاربردی می پردازند.
✅ لذا ضرورت دارد متولیان نهاد علم کشور به فوریت با بازنگری سیاست ها این مشکلات را برطرف نمایند.
اما در صورتی که بر تداوم سیاست های خود اصرار دارند پیشنهاد می شود که در اسرع وقت نام دانشکده های فنی و مهندسی را به دانشکده های علوم (۲) تغییر دهند تا حداقل عنوان دانشکده ها و محتوای پژوهش های آن متفاوت نباشد.
👈 پینوشت: مشابه این مشکل در دیگر رشته های کاربردی مثل مدیریت نیز وجود دارد که به عاملی برای متراکم شدن مسائل و ناکارآمدیها در نظام حکمرانی کشور و در نتیجه بروز بحرانهای مختلف و نارضایتی مردم تبدیل شده است. همانطور که بنیانگذار نظام جمهوری اسلامی فرمودند «تا دانشگاه ما اصلاح نشود؛ مملکت اصلاح نمی شود» بنابراین تا سیاستگذاریها در نهاد علم کشور اصلاح نشود؛ امیدی به ایجاد اصلاحات بنیادین در دیگر بخشهای کشور نمی رود.
🇮🇷 کانال حکمرانی مسوولانه
@hokmrani_masoulaneh
⛔️ یک بیماری شایع و پر خطر و راهی برای درمان آن!!
یکی از بیمارىهاى پر خطر و بىصدا که هیچ گونه علامتى ندارد اما مىتواند آسیب شدیدى به ما وارد نماید بیماری، غفلت و سهل انگاری و «عادىشدنِ نعمت» است!
🔹 این بیمارى نشانه هایی دارد:
۱ـ این که نعمتهاى فراوانى داشته باشیم، مانند اینکه بدون نیاز به کمک دیگران حرکت می کنیم و کارهای خویش را انجام می دهیم و سر کار می رویم و می آییم؛ اما آنها را نعمت ندانیم و هیچ گونه احساس حمد الهی و شکرگزارى در قبالش نداشته باشیم!
۲ـ این که وارد خانه شویم و همسر و همهى اعضاى خانواده را در سلامتى ملاقات کنیم؛ اما «شکر خدا» را به جاى نیاوریم!
۳ـ وارد بازار شویم و با پول حلال، نیاز روزانه را تهیه کنیم و به خانه برگردیم، بدون این که قدردان و شکرگذار صاحب نعمت باشیم، و این امر را عادى و حق خود در زندگى بپنداریم.
۴ـ هر شب در کمال صحت و سلامتى و بدون درد به خواب رویم و از خواب برخیزیم در حالى که از چیزى ناراحت نباشیم، اما از حمد و ثنای الهی غافل شویم و خدا را سپاس نگوییم!
۵- فرزندان و دوستان و ارحام و همکاران خوبی داشته باشیم؛ اما شکرگزار پروردگار نباشیم.
و ...
✅ خدایا حافظ و مراقبمان باش تا بنده مخلص و شکور تو باشیم.
امام معصوم می فرماید: اگر خواستی شکرگزار خداوند باشی و از شکرگزاران محسوب شوی، هرروز ۳ مرتبه ذکر الحمدلله را بگو.
همچنین جهت جبران قصورها و تقصیرها ذکر پر برکت و مجرب زیر هست:
هر روز ۱۱۰مرتبه بسم الله الرحمن الرحیم و ۱۱۰مرتبه الحمد لله رب العالمین و ۱۱۰ صلوات و استغفار
نماز استغفار هم برکات فراوانی دارد که آثار و کیفیت آنرا قبلا بیان نموده ام و در اینترنت موجود است.
✍️ محمد جواد حیدری
عضو هیات علمی گروه فقه و مبانی حقوق اسلامی دانشگاه قم
🇮🇷 کانال حکمرانی مسوولانه
@hokmrani_masoulaneh
⭕️مدیرانِ اجرایی، سیاسی، اقتصادی و... بر اساس علوم انسانیِ رایج که مسموم و ضدّ اسلام هستند، تربیت میشوند و به ادارهٔ نظام و جامعه میپردازند.
🔰حضرت آیتالله خامنهای دام ظله
♦️اینکه بنده دربارهی علوم انسانی در دانشگاهها و خطر این دانشهای ذاتاً مسموم هشدار دادم - هم به دانشگاهها، هم به مسئولان - به خاطر همین است. این علوم انسانیای که امروز رائج است، محتواهائی دارد که ماهیتاً معارض و مخالف با حرکت اسلامی و نظام اسلامی است؛ متکی بر جهانبینی دیگری است؛ حرف دیگری دارد، هدف دیگری دارد. وقتی اینها رائج شد، مدیران بر اساس آنها تربیت میشوند؛ همین مدیران میآیند در رأس دانشگاه، در رأس اقتصاد کشور، در رأس مسائل سیاسی داخلی، خارجی، امنیت، غیره و غیره قرار میگیرند.
♦️حوزههای علمیه و علمای دین پشتوانههائی هستند که موظفند نظریات اسلامی را در این زمینه از متون الهی بیرون بکشند، مشخص کنند، آنها را در اختیار بگذارند، برای برنامهریزی، برای زمینهسازیهای گوناگون. پس نظام اسلامی پشتوانهاش علمای دین و علمای صاحبنظر و نظریات اسلامی است؛ لذا نظام موظف به حمایت از حوزههای علمیه است، چون تکیهگاه اوست.
📕بیانات در دیدار طلاب و فضلا و اساتید حوزه علمیه قم، ۱۳۸۹/۰۷/۲۹
#علوم_اجتماعی
#آسیب_فرهنگی
#استحاله
#تحول_و_ارتقاء_علوم_انسانی
@Asre_jadid_57
🇮🇷 کانال حکمرانی مسوولانه
@hokmrani_masoulaneh
⭕️ سر سوزنی غیرت
▪️سال گذشته در چنین روزهایی در شیراز، چند زن بی حجاب، همسر و دختر شهید را به خاطر امر به معروف کتک زدند و امسال در سالگرد آن جنایت، شاهد کتک خوردن مادر و دختری (باز هم در شیراز و باز هم به خاطر امر به معروف !) به دست مردی قوی پنجه بودیم!
▪️در یک سال اخیر روزی نبوده که چند آمر به معروف در کوچه و خیابان کشور امام زمان (عج)، قربانی خشونت «گرگهای هار بی حجاب» و «نامردان پست تر از کفتار» نشوند ...
▪️و با ادامه این روند در آینده ای نزدیک دیگر هیچ انسان مومنی در ایران اسلامی جرات امر به معروف و نهی از منکر نخواهد داشت و گناهکاران با گردن فرازی در کوی و برزن به معصیت و فساد و فحشا مشغول خواهند بود!
▪️آقایان اژه ای، رئیسی و قالیباف!
بدون تعارف [یکی از عوامل] اصلی مظلومیت آمران به معروف در کشور شمایید! شمایی که [آنطور] حامی "زن بی حجاب کاسه ماستی" شدید و برای تنبیه آمرین به معروف در لوایح حجاب و عفاف تان، ماده و بند و تبصره اختصاصی نوشتید! شمایی که در برابر این همه توحش علیه آمرین به معروف [اقدام شایسته ای نکردید].
▪️از مدافعان «زن بی حجاب کاسه ماستی» توقع انصاف و انسانیت نداریم چون باورشان به تبعیض اعتقادی میان انسانها را تمام و کمال نشان داده اند! (برای زن کاسه ماستی عزای عمومی اعلام کرده و پیرهن دریدند اما در قبال صدها زن و دختر مضروب توسط کفتارهای بی حجاب، کور و کر شده و خفقان گرفتند!)
اما از کوتاهی صدا و سیما و رسانه های حکومتی که مقصران درجه دوم در تشدید مظلومیت آمران به معروفند نباید گذشت!
این رسانه ها معتقدند رفتار وحشیانه گرگهای بی حجاب و کفتارهای بی غیرت علیه زنان و دختران آمر به معروف اشکالی ندارد اما انتشار اخبار این حوادث و پیگیری مجازات جدی مجرمان، موجب دو قطبی سازی در جامعه می شود! (پس باید با سکوت از برابر این جنایات عبور کرد)
در حقیقت بایکوت مظلومیت آمران به معروف توسط این رسانه ها کمتر از وحشیگری و خشونت علیه این زنان و دختران مومن نیست!
❇️ اگر خدای نکرده نامردی دست روی نوامیس سران قوا بلند کند چگونه مجازات خواهد شد؟ فکر می کنید مجازات ضارب مادر و دختر مظلوم شیرازی هم به همان شدت و جدیت و سرعت باشد؟
▪️ آقای اژه ای!
باور کنید مومنات آمر به معروف، شهروندان این کشورند و حق دارند در آن با امنیت زندگی کنند! شمارا به همه مقدسات قسم در حد یک «شهروند درجه ۲» از حقوق آنها دفاع کنید و با جدیت در مجازات، اجازه تکرار این رفتارهای وحشیانه را به شهروندان درجه ١ ( نامردان بی غیرت و زنان بی حجاب) ندهید!
تا وقتی که قضات شما چنین مواردی را در حد درگیری معمولی بین دو نفر می بینند مشکل حل نخواهد شد!
👈 ضرب و شتم خانم آمر به معروف توسط آن نامرد، علاوه بر این که مقابله با اسلام و احکام خدا و نظام اسلامی است (نه نزاع شخصی) جنایت علیه انسانیت ، جوانمردی و هویت ایرانی است! ( در فرهنگ ایرانی دست بلند کردن روی زن تنها و بی دفاع، اوج رذالت، بی شرافتی و نامردی است و مرتکب آن خارج از انسانیت و مردانگی شمرده می شود!) لذا باید مجازات متناسب با جنایت و پیامدهای آن (از جمله جریحه دار کردن جامعه ایمانی) در نظر گرفته شود.
▪️ در خاتمه از امام جمعه شیراز، استاندار فارس، فرمانده سپاه استان و ... که عملکرد آنها در ماجرای ضرب و جرح خانواده شهید در سال گذشته، مانع تکرار این جنایت در سال جاری نگردید، تشکر و قدردانی می شود !!!
@pas_kouchehaie_enghelab
[همراه با اندکی دخل و تصرف]
🇮🇷 کانال حکمرانی مسوولانه
@hokmrani_masoulaneh
💠 نقدی بر لايحه حمايت از خانواده از طريق ترويج فرهنگ عفاف و حجاب
🔹 اخیرا متنی تحت عنوان لایحه حمایت از خانواده از طریق ترویج فرهنگ عفاف و حجاب در فضای مجازی منتشر شده است تا در یک فرآیند مشارکت جمعی، نظرات افراد در خصوص آن دریافت گردد. این یادداشت در تلاش است تا تحلیلی بر این لایحه ارائه کند.
🔹 به نظر می رسد تعجیل و شتاب زیادی در نگارش لایحه انجام شده است و تمرکز اصلی و نقطه اوج لایحه، فصل پنجم است که به جرم انگاری بی حجابی و برهنگی پرداخته است. البته مصداق بدپوششی اگر چه طیف گسترده ای را شامل می شود، اما شامل تعریف روشن و دقیقی از آن نیست. در ماده 49 این لایحه، تشبه به جنس مخالف و تشبه به بیگانه که از محورهای مهم در مقوله عفاف و حجاب است مورد اشاره قانون گذار قرار نگرفته است. در واقع، پوششی که فرد را شبیه بیگانگان کند یا زن را شبیه مرد کند یا برعکس، به صراحت لازم در این لایحه ممنوع اعلام نشده است. بنابراین تمرکز لایحه صرفاً بر مقوله بدپوششی بوده که با توجه به شیوع مصادیق این نوع پوشش در ماده 49، به نظر نمی رسد که امکان اجرایی آن وجود داشته باشد. در واقع طیف زیادی از مردم طبق این ماده مجرم هستند و باید محکوم به جزای نقدی شوند.
🔹 اما نکته مهم در این لایحه، حاشیه بودن حوزه فرهنگی و تربیتی است. آنچه که در فصول اول تا چهارم و در حوزه فرهنگ سازی و تقسیم کار بین بخشی دستگاه ها در حوزه عفاف و حجاب آمده است، ویترین ماجرا و کاملاً فرعی به نظر می رسد؛ چرا که نظم منطقی و تقسیم کار دقیقی در آن دیده نمی شود و عمقی در مواد قانونی درج شده وجود ندارد. در واقع، سیاست گذار به دنبال قانونی برای برخورد سخت با شیوه های هنجارشکنانه در حال توسعه در مقوله پوشش(نظیر کشف حجاب یا نیمه برهنگی یا برهنگی) است و مقوله های فرهنگی و تغییر اجتماعی نرم مورد توجه اصلی نیست.
🔹 در سال 1384، شورای عالی انقلاب فرهنگی 26 دستگاه را ملزم به انجام تکالیفی در حوزه عفاف و حجاب کرد اما غالب دستگاه هایی که در زمینه فرهنگی مامور شده بودند، به وظایف خود عمل نکردند. البته در این میان دو سال بعد، رویکرد پلیسی و سخت برای مقابله با بدحجابان در قالب گشت ارشاد آغاز شد که غفلت دستگاه های فرهنگی، نتوانست عمق نگرشی و رفتاری لازم را در مردم به وجود آورد. در واقع ثمره قانون قبلی، برخورد انتظامی با بدحجابان در کف خیابان شد بدون این که برنامه جدی و هوشمندانه ای در عرصه فرهنگی دنبال شود.
🔹 همان طور که گفته شد در این لایحه مقوله کار فرهنگی و نرم از اولویت چندانی برخوردار نیست و ظاهرا کف میدان و وضعیت قرمزی که وجود دارد سیاستگذار را به این جمع بندی رسانده است.
🔹 از جمله نقدهایی که در حوزه فرهنگی به این لایحه وارد است، واگذاری فعالیت های فرهنگی به صورت جزیره ای و پراکنده به سازمان های مختلف است. در این لایحه بسیاری از دستگاه ها به صورت مستقل مامور به فعالیت فرهنگی شده اند. در حالی که ضروری به نظر می رسد که محتوای فرهنگی و برنامه ریزی برای اشاعه آن باید تحت مدیریت و فرماندهی یک مرکز واحد باشد. به عنوان مثال در این لایحه وزارت راه و شهرسازی، وزارت آموزش و پرورش، وزارت عتف و ... همگی باید کار فرهنگی کنند، آن هم با محتوایی که خود تشخیص می دهند. در حالی که اتخاذ چنین رویکردی قطعا نمی تواند در جنگ ترکیبی امروز کارساز باشد. پیشنهاد می شود که مرکز واحدی برای مدیریت محتوا تاسیس شده و سازمان های ذی ربط، تحت فرماندهی واحدی در حوزه فرهنگ عمل کنند.
🔹 در ماده 43 این لایحه، افراد مشهور مورد توجه قرار گرفته اند و جرم انگاری در خصوص تخلفات آنها از قانون به روشنی بیان شده است. پیشنهاد می شود که ماده مشابهی هم برای فرزندان و اقوام درجه اول مسئولین عالی رتبه و مقامات دولتی در نظر گرفته شود که اگر ایشان به ترویج فرهنگ بی عفتی و غیراسلامی اقدام نمودند، طبق آیه شریفه 30 سوره احزاب به علت انتسابشان به حاکمان مجازات مضاعفی داشته باشند.
🔹 عدم اجرای برنامه بلند مدت و جامع در مقولات فرهنگی، باعث می شود که در بزنگاه ها و بحران های اجتماعی، سیاست گذار تنها به فکر رفع بحران و جمع کردن وضعیت نابسمانِ حال شود؛ در حالی که رویکردهای کوتاه مدت غالباً از جنس برخوردهای سخت و پلیسی است که اگر چه ممکن است کمی تسکین دهنده درد باشد؛ اما چون به ریشه و علت نپرداخته است در آینده ای زود مجددا زخم قدیمی سرباز می کند؛ اما با عفونتی بیشتر. پیش بینی می شود که سرانجام این لایحه، به جز بندهای جرم انگاری و مقابله سخت با بحران، همان مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی خواهد شد که با سکوت سازمانی دستگاه های دیگر رو به رو شده و تغییری در عرصه نرم و فرهنگی ایجاد نخواهد شد.
✍️ سعید مسعودی پور
عضو گروه مدیریت دانشگاه قم
🇮🇷 کانال حکمرانی مسوولانه
@hokmrani_masoulaneh
✅ مكتب حسین (ع)، مكتب انسان سازی است نه مكتب گنهكارسازی. حسین(ع) سنگر عمل صالح است نه سنگر گناهكاری.
📚 شهید مطهری. مجموعه آثار ج۱۷ ص ۱۱۶
🇮🇷 کانال حکمرانی مسوولانه
@hokmrani_masoulaneh
📈 آمار بالای مقالات باز پس گرفته شده (retracted) ایرانی، آیینه ناکارآمدی آیین نامه های ارتقای اعضای هیئت علمی کشور
دانشگاه محور حل مسائل و مشکلات کشور است. آئین نامه های مرتبط با تولید علم و فناوری، در هدایت صحیح فعالیت های اعضای هیات علمی نقش اساسی دارند. متاسفانه این آئین نامه ها دارای ایرادات بنیادین هستند و نتوانسته اند به نسبت تولید علم، کیفیت و تاثیرگذاری علم بر جامعه و صنعت را افزایش دهند. شوربختانه سیاست های وزارتین علوم و بهداشت همچنان بر همان روال پر اشکال سابق ادامه دارد که در ادامه به برخی از این موارد اشاره شده است:
لینک مقاله کامل 👇👇
🇮🇷 کانال حکمرانی مسوولانه
@hokmrani_masoulaneh
📈 آمار بالای مقالات باز پس گرفته شده (retracted) ایرانی، آیینه ناکارآمدی آیین نامه های ارتقای اعضای هیئت علمی کشور
دانشگاه محور حل مسائل و مشکلات کشور است. آئین نامه های مرتبط با تولید علم و فناوری، در هدایت صحیح فعالیت های اعضای هیات علمی نقش اساسی دارند. متاسفانه این آئین نامه ها دارای ایرادات بنیادین هستند و نتوانسته اند به نسبت تولید علم، کیفیت و تاثیرگذاری علم بر جامعه و صنعت را افزایش دهند. شوربختانه سیاست های وزارتین علوم و بهداشت همچنان بر همان روال پر اشکال سابق ادامه دارد که در ادامه به برخی از این موارد اشاره شده است:
‼️ در سال 2022، ایران با تولید ۷۷ هزار سند از نظر انتشار مقاله، در جایگاه ۱۵ دنیا قرار دارد. اگر نسبت مقالات ابطال شده سایر کشورها را در مقابل کمیت مقالات آنها مقایسه کنیم در می یابیم که آمار مقالات ابطال شده ایران (https://www.isna.ir/amp/1402051005873/) نگران کننده است زیرا بر اساس نسبت مقالات باز پس گرفته شده از هر ۱۰۰۰۰ مقاله، ایران در رتبه دوم دنیا پس از چین قرار دارد.
🙁 افزایش فزاینده مقالات باز پس گیری شده دامنگیر بسیاری از پژوهشگران کشور از جمله برخی هدایتگران نهاد علم کشور شده است که عمدتا نویسنده نفر اول مقالات ابطال شده بوده اند. دلایل بازپس گیری مقالات متفاوت و قابل تامل است و اصطلاحا نمی توان برای همه مقالات ابطال شده یک حکم کلی صادر کرد اما برخی پژوهشگران سکاندار نهاد علم کشور وجود مواد و معرف های تقلبی در بازار، برخی دیگر از پژوهشگران، قصور در بازبینی نسخه های نهایی پیش نویس مقالات و برخی عدم تکرار نتایج و... را علل ابطال این مقالات اعلام کرده اند.
👈 اگر به طور بی طرفانه مسئله نگران کننده افزایش فزاینده ابطال مقالات ایرانی را بررسی کنیم در می یابیم که علت اصلی افزایش آمار مقالات بازپس گرفته شده در سیاست های نادرست نهاد علم کشور از جمله آیین نامه های ارتقای اعضای هیات علمی و موسسات کشور در دو دهه اخیر (در تاکید بر کمّیت تولید علم) نهفته است.
❌ نهاد علم کشور به منظور دستیابی به رتبه های کمّی و اعلام این رتبه ها به عنوان معیار کارآمدی مدیریتی خود، بدون توجه به ماهیت رشته های تحصیلی، تراز ورودی های تحصیلات تکمیلی، بودجه و اعتبارات و زیرساخت ها، نیازها، مسائل و مشکلات موجود در حوزه جغرافیایی دانشگاه ها و موسسات کشور و با گره زدن معیشت و امنیت شغلی اعضای هیئت علمی به یک کمیت مشخص از مقالات و با سرلوحه قرار دادن انواعی از سیاست های تنبیهی و تشویقی و با سياست گذاري های زودبازده و کمیت گرایانه موجب اخلال در سلامت پژوهش و افزایش آمار مقالات ابطال شده دانشگاه ها و موسسات پژوهشی کشور شده است.
⚜️ به نظر می رسد که زمان آن فرا رسیده است که شورای عالی انقلاب فرهنگی بدون هیچ گونه چشم پوشی با بررسی دقیق و اعمال حداکثر سختگیری در خصوص پیش نویس جدید آیین نامه ناکارآمد پیشنهادی وزارتین (که سرنوشتی بهتر از آیین نامه های مصوب پیشین وزارتین نخواهد داشت) در قامت یک نهاد بالادستی وارد عمل شود و بدون هیچ شتابی با دریافت و بررسی دیگر پیش نویس های دغدغه مندان آموزش عالی کشور، صرفا آیین نامه ای را مصوب نماید که نهاد علم کشور را در مسیر صحیح تربیت نیروی انسانی متخصص، کارآمد و متعهد، پاسخ به نیازها و رفع مسائل و مشکلات کشور قرار دهد تا هر یک از دانشکده ها و رشته های تحصیلی بر اساس ماهیت و رسالت خود، وظیفه اصلی تامین و تولید علم یا تبدیل علم به فناوری و محصول را بر عهده بگیرند و این آشفتگی در عرصه سیاستگذاری علم و فناوری کشور بهبود پیدا کند و از اتلاف منابع مالی و انسانی کشور و تبدیل مهندس به دانشمند و ترغیب پژوهشگران به انجام پژوهش های بنیادین منتج به مقاله که احتمالا در آینده نزدیک، بخش قابل ملاحظه ای از آنها ابطال خواهد شد؛ جلوگیری به عمل آورد.
🇮🇷 کانال حکمرانی مسوولانه
@hokmrani_masoulaneh
📌«من جورجیا هستم، من یک زن هستم، من یک مادر هستم، من یک مسیحی هستم» این جملات مثل پتک بر پیکر در حال زوال لیبرالیسم و سوسیالیسم نواخته می شود
🚫 تصویر عمومی جامعه نخبگان ایران از ترامپ، زاییده هژمونی رسانه های الیگارشیک لیبرال و سوسیال دموکرات امریکایی، تصویر فردی احمق و هرزه است و این فاصله ای عمیق از تصویر واقعی ترامپ در امریکا دارد. رأی آوردن ترامپ محصول یک جریان قدرتمند دین دار خاموش در امریکا بود که تصمیم به فریاد زدن گرفت و ترامپ نیز بهترین بازی سیاسی را در این چارچوب داشت و همچنان در حال ادامه دادن این بازی خطرناک برای آینده لیبرالیسم امریکایی و حتی رقیب سوسیال دموکرات آن است.
♨️ در ایران شاید کمتر کسی شنیده باشد که در مناظرات آقای ترامپ با خانم کلینتون، ترامپ در مقابل سقط جنین فریاد می زد که به چه حقی، حق حیات یک انسان را از او سلب می کنید. او به شدت در مقابل هم جنس بازی ایستاد و اینگونه بود که توانست رأی مومنین امریکایی را پشتوانه حرکت قدرتمند خود کند.
👨👩👧👦 نقش زن در این چرخش بزرگ جهانی از لیبرال دموکراسی و سوسیال دموکراسی به سمت جریان سیاسی راست بسیار پر رنگ است. همانگونه که جریان چپ روی فمنیزم و هم جنس بازی تأکید می کند، جریان راست روی ارزش مادری و خانواده و دین تأکید می کند. شاید برای ما به عنوان یک ایرانی باور پذیر نباشد که همجنس بازی و فمنیسم محور مجادلات پر رنگ جامعه غربی منفعت گرای مادی در انتخابات هاست. اما واقعیت چیزی جز این نیست که دنیای مادی نگر غربی، در واقعیت زیست کثیف خودش به بن بست زندگی مادی رسیده و دوگانه زن-مادر مهمترین عنصر مجادله در این دعوای ایدئولوژیک سیاسی است.
🔹 برای فهم اتفاقات جاری در جهان امروز در حوزه «زن زندگی، آزادی» باید جریان راست مسیحی در حال رشد در اروپا و امریکا را با دقت رصد کرد. اگر از امریکا به اروپا بیاییم رنگ مذهبی نمادین تر می شود. نبود مرجعیت مذهبی در میان پروتستانها نمی تواند قاب تصویر متفاوت خلق کند اما در اروپا وجود مرجعیت مذهبی کاتولیک پاپ می تواند جذاب تر به نظر برسد.
🔨 جورجیا ملونی نخست وزیر فعلی ایتالیا در سخنرانی معروف خود در سال ۲۰۱۹ میلادی گفته بود: «من جورجیا هستم، من یک زن هستم، من یک مادر هستم، من یک مسیحی هستم» این جملات مثل پتک بر پیکر در حال زوال لیبرال دموکراسی نواخته شد و توانست این زن مسیحی را به مقام نخست وزیری رسانده و لیست مورد حمایتش را با شعار «خدا، وطن، خانواده» به اکثریت مجلس ایتالیا تبدیل کند.
🔺 جریان راست معمولا در اروپا تلاش می کرد در مقابل پاپ بایستد و هویت اصلی اش را با ملی گرایی معنا کند تا اعلان برائتی باشد بر دین گرایی راست و کلیشه های قرون وسطایی و همین عامل رأی نیاوردن این جریان بود. جورجیا ملونی به وضوح همراهی اش را با دین، محور منازعه سیاسی اش قرار داد و این نشان داد واقعیت زیست عمومی مردم ایتالیا چیزی دیگر مطالبه می کرد.
✅ مسئله اساسا ایتالیا نیست. وی امسال در تجمع حزب راست «وکس» اسپانیا گفت «بله، به خانواده سنتی نه به لابیهای دگرباشان جنسی!» . این تازه ابتدای قصه است.
⭕️ بشر غربی نه توانست با سوسیالیسم به عدالت برسد و نه با لیبرالیسم به آزادی. سرمایه داری به عنوان طاغوت حاکم بر الیگارشی و بازی زرگری چپ سوسیالیست و راست لیبرال توانست زندگی مردم غرب را به گروگان بگیرد تا حاکمیت بلامنازعش را بر فراز به لجن کشیدن زندگی مردم غرب استوار سازد.
🔁 این بازی دیگر امکان استمرار ندارد. شاید هنوز سوسیالیسم یا لیبرالیسم برای برخی روشنفکران عقب افتاده ایرانی رویای عدالت و آزادی را داشته باشد و با شعار زن زندگی آزادی بخواهند به اوج این رویا دست پیدا کنند؛ اما واقعیت قصه در مهد آن، تاریکی متعفنی است که غرب چاره خود برای رهایی از این تهوع، را رجوع به دین می داند.
💐 طرفه آن که زن یا بهتر بگویم «مادر» کلید بازکردن این باغ بهشتی «زندگی پاک» یا «حیات طیبه» است. واقعا بهشت زیر پای مادران است، حتی در همین دنیای زمینی ...
✍️ سید علی موسوی
🇮🇷 کانال حکمرانی مسوولانه
@hokmrani_masoulaneh
🚫 کنارهگیری رئیس دانشگاهی در ژاپن بهعلت سرقت علمی از خود!
🔻پس از انتشار گزارش دو تحقیق و بررسی که در آنها عنوان شده بود، توشیاکی میازاکی، رئیس دانشگاه آیزو ژاپن، به طور مکرر مقالههای علمی خود را سرقت کرده و یا آنها را دو بار ارسال کرده است، این رییس دانشگاه مجبور به استعفا شد.
بر اساس گزارشی که توسط دانشگاه آیزو منتشر شده است، یک مقاله منتشر شده در سال ۲۰۱۲ شامل «فصلهایی مشابه با سه مقاله قبلی او بوده، اما در کتابشناسی مقاله، آن مقالات درج نشده بودند».
مقاله دیگری که به کنفرانسی در سال ۲۰۱۱ ارائه شده است، فقط نسخه کوتاه شده یک مقاله قبلی او بوده و هیچ چیز جدیدی در آن وجود نداشته است. در حالی که مقاله دیگر او در سال ۲۰۱۱، تنها ترکیبی از مطالب چهار مقاله پیشین او بوده است.
همان موضوع تحقیق که در مقاله دیگری نیز مورد بحث قرار گرفته بود، بر اساس مطالبی بود که به طور مداوم در کنفرانسهای بینالمللی ارائه شده بود.
🔹 این گزارش همچنین بر رویههای ضعیف در مورد نویسندگی برخی از مقالات تاکید کرده است. در یک مورد او کار یک دانشجو را به صورت تکنویسنده و به عنوان مقاله خودش ارسال کرده بود و نام دانشجو را تنها در بخش تقدیر و تشکر درج کرده بود. میازاکی در این باره گفته است که او فکر میکرده که دادهها و نتایج پژوهشهای دانشجویانش که در دانشگاه ثبتنام کردهاند، متعلق به اوست؛ چرا که آنها تحت نظارت او بودند و نمیتوانستند در یک شرایط برابر با او گفتگو کنند.
🔻هیئت انضباطی دانشگاه گفته است هر چند این تخلفات موجب اخراج نیست اما قابل چشمپوشی هم نیست. به همین دلیل توصیه کرده است که میازاکی داوطلبانه و به سرعت از سمت ریاست هیئت عامل و ریاست دانشگاه استعفا دهد.
🔻همچنین به دلیل این تخلفات ۲۰٪ از حقوق هیئت علمی او کاسته شد.
🔷 کمیتههای اخلاق پژوهش در دانشگاههای ما نیز باید با مسأله سرقت پژوهشی در دانشگاهها، از سوی هر کسی و در هر سطحی، برخوردی قاطع، صریح، شفاف، پشیمانکننده و بازدارنده داشته باشند.
👈 سارقان نمیتوانند و نمیباید جایگاهی در مراکز علمی داشته باشند.
✍️ احمدحسین شریفی
عضو هیئتعلمی گروه فلسفه موسسه آموزشی - پژوهشی امام خمینی(ره)، ریاست دانشگاه قم
(با اندکی ویرایش)
@ahmadhoseinsharifi
#دانشگاه
#اخلاق_پژوهش
🇮🇷 کانال حکمرانی مسوولانه
@hokmrani_masoulaneh
🔆 شکوه حجاب در شاهنامه فردوسی
🔹حجاب و عفاف برای ایرانیان قدمتی به اندازه تاریخ ایران زمین دارد. آثار باقی مانده در ایران قبل از اسلام بر این موضوع دلالت دارد. در آثار ادبی حماسی ایران از جمله شاهنامه فردوسی به پایبندی بانوان ایران زمین به حجاب و عفاف تاکیدشده است که در زیر به سه مورد از آنها اشاره می شود:
✅ مورد اول، «تهمینه همسر رستم و مادر سهراب در اولین دیدارش با رستم، خود را چنین معرفی کرده:
کس از پرده بیرون ندیده مرا
نه هرگز کس آوا شنیده مرا
ترا ام کنون گر بخواهی مرا
نبیند جز این مرغ و ماهی مرا
✅ مورد دوم، «شیرین همسر خسرو پرویز، شاهساسانی خود را چنین معرفی میکند:
مرا از هنر موی بُد در نهان
که آن را ندیدی کس اندر جهان
به ایران، که دید از بنه سایهام
مگر سایهی تاج و پیرایهام ...
✅ مورد سوم، گُردیه خواهر بهرام چوبین و یکی از همسران خسرو پرویز وقتی برایدیدنِ برادر، بیرونِخانه میرود
از چادر استفاده میکند:
چو بشنید خواهر کامد ز راه
برادر پر از درد زان رزمگاه
بینداخت آن نامدار افسرش
بیاورد فرمانبری «چادرش»
بیامد به نزد برادر دمان...
#حجاب
🇮🇷 کانال حکمرانی مسوولانه
@hokmrani_masoulaneh
💢 محاسبات فاجعه بار هزینه- فایده نهاد علم کشور/ تقدیم امتیاز انحصاری فناوری یا محصول پژوهش ها به سایر کشورها در مقابل دریافت رتبه!!
⭕️ این روزها کمتر کسی است که کلید واژه دوست داشتنی وزیر محترم علوم، تحقیقات و فناوری ایران یعنی تولید علم (تولید مقالات) را نشنیده باشد. بدیهی است که با لحاظ شرایطی، رتبه جهانی تولید علم کشور موجب فخر و مباهات است اما تاکید بیش از حد بر تولید علم موجب از دست رفتن فرصت ثبت اختراع و ایجاد فناوری از پژوهش ها می شود زیرا:
🔺 بر مبنای سياست گذاري های امروز وزارت علوم، تحقیقات و فناوری (یا به طور کلی نهاد علم کشور)، پژوهشگران دغدغه کسب امتیاز، اعتبار و وجهه علمی دارند و آنچنان برای تولید مقاله از پژوهش هایشان و چشیدن طعم شیرین چاپ مقاله تعجیل دارند که فرصتی برای ثبت اختراع و محصول باقی نمی ماند. البته انتقاد متوجه پژوهشگران نیست زیرا متولیان نهاد علم کشور آنقدر بر طبل تولید علم کوبیده اند که اکثریت پژوهشگران نه حاضرند و نه می توانند کمیت تولید مقاله را فدای ثبت اختراع و محصول نمایند.
😯 از سویی دیگر هدایت گران نهاد علم کشور با ترغیب یا اعمال فشار بر پژوهشگران برای انتشار مقاله، عملا خوراک فناورانه و محصولات نوآورانه دیگر کشورها را از پژوهش هایی که با هزینه بیت المال کشور ما انجام شده اند فراهم می آورند زیرا
❌ مطابق قانون ثبت اختراعات و مهلت ارفاقی افشای ثبت اختراع در ایران، باید تا کمتر از یکسال (معمولا شش ماه) پس از چاپ مقاله ثبت اختراع یا محصول انجام شود. البته عمدتا قوانین مالکیت فکری بین المللی پس از چاپ مقاله و افشای ثبت اختراع امکان ثبت اختراع را نمی دهند و بدين ترتيب با تعجیل در چاپ مقالات بر اساس سياستگذاري های نامعقول و ترغیب ها و اعمال فشار نهاد علم کشور، عملا زحمت پژوهشگران با هزینه بیت المال در اختیار سایر کشورها قرار می گیرد. حتی اگر پژوهش بنیادی با هدف ایجاد زنجیره علم تا فناوری توسط رشته های کاربردی انجام شود؛ چاپ سریع نتایج علمی به صورت مقاله به معنای افشای آن زنجیره علم تا فناوری است.
😧 جالب اینکه مسئولان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری (و وزارت بهداشت) به جای اصلاح سیاست ها و رویه ها آنچان از چاپ این مقالات و از دست رفتن فرصت امتیاز انحصاری ثبت اختراعات و محصولات حاصل از پژوهش ها براي کشور به دلیل افشا و کسب القاب و رتبه ها خرسند هستند که در پوست خود نمی گنجند.
💯 اگر منصفانه به چنین وضعیتی توجه کنیم در می یابیم که چنین اقداماتی در نهاد علم کشور، مصداق آشفتگی مدیریتی یا سوءمدیریت است. در دنیایی که محاسبات هزینه و فایده دقیق اولین و مهمترین گام در هر اقدامی محسوب می شود گویی مسؤلان نهاد علم کشور از رتبه های نظام های رتبه بندی اسکوپوس، لایدن، شانگهای، تایمز و.. به وجد می آیند و باور دارند که شیرینی اعطای این رتبه ها به تمام هزینه ها براي پژوهش از جیب بیت المال می ارزد.
🔀 سیاست ها و رویه های ما در خصوص تولید علم و کسب رتبه تا زمانی که حتی یک مورد انحصار امتیاز فناوری یا محصول را رایگان به سایر کشور تقدیم کند نیازمند اصلاح و بازبینی است. البته لازم به ذکر است که خرسندی از تولید علم و کسب رتبه جهانی با اقدامات سنجیده و صرفا با رعایت حقوق امتيازي انحصاری کشور، هم قابل پذیرش است و هم شیرینی خود را دارد.
📉 بدیهی است که حتی اگر نتایج فناورانه پژوهش ها به چاپ نرسد به دلیل اثرات مستقیم فناوری های حاصل از این پژوهش ها بر جامعه، جایگاه و اعتبار دانشگاه ها، محققان، فناوران و اندیشمندان نزد جامعه و سیاستمداران و سایر نهادها چندین برابر افزایش خواهد یافت.
⁉️ باید از نهادها و ستادهای دولتی متولی توسعه فناوری و نوآوری پرسید که مبنای عقلانی اخذ تعهد برای چاپ مقاله از یک طرح فناورانه در قراردادهای پژوهشی چیست؟ چرا باید نهاد هایی که مسئول توسعه فناوری و نوآوری هستند و طرح های تحقیقاتی منتج به فناوری را به دانشگاه ها و موسسات واگذار می کنند این چنین برای چاپ مقاله از طرح هایی که احتمال ثبت محصول و اختراع از آنها وجود داشته باشد، تعجیل داشته باشند؟
👈 چرا اولویت نهاد علم کشور چاپ مقاله از نتایج پایان نامه ها و رساله های دانشجویان تحصیلات تکمیلی در اسرع وقت است؟؟ در حالی که با سیاستگذاری صحیح و با عدم چاپ مقاله از پایان نامه ها و رساله های کاربردی و در مدت کمتر از ۵ سال بسیاری از این رساله ها می تواند به محصول و فناوری بیانجامد.
🚫 تعجیل در افشای حق امتیاز انحصاری و خرسندی بی حد و حصر از این اقدام، مشکوک است و اگر نگوییم مصداق تضییع حقوق مردم و حراج سرمایه فناورانه و نوآورانه کشور است؛ دست کم می توانیم بگوییم که مصداق بی انضباطی و آشفتگی در عرصه سياست گذاري علم و فناوری کشور است.
#دانشگاه
🇮🇷 کانال حکمرانی مسوولانه
@hokmrani_masoulaneh
💢تربیت خانواده و پیش دبستان و دبستان ریشه فناوری و خلاقیت و پیشرفت
🔹 یکی از غفلت های مهم و شایع و پرخطر در جامعه ایران، غفلت از تربیت نونهالان در خانواده و پیش دبستان و دبستان است؛ درحالی که ریشه خلاقیت و فناوری و توسعه اینجاست
🔹 داگلاس نورث برنده نوبل اقتصاد مي گويد:
«اگر ميخواهيد بدانيد كشوری توسعه مي یابد يا نه اصلا سراغ فناوری، كارخانه و ابزاری كه استفاده مي كند نروید؛ اينها را براحتي مي توان خريد يا دزديد يا كپي كرد. خيلی راحت مي توان نفت فروخت وهمه اينها را وارد كرد.
برای ديدن توسعه برويد در دبستانها و پيش دبستانی ها، ببينيد آنجا چگونه بچه ها را آموزش مي دهند؛ مهم نيست چه چيزي آموزش مي دهند بلكه ببينيد چگونه آموزش مي دهند. اگر كودكان شما را پرسشگر، خلاق، صبور، نظم پذير، خطر پذير، دارای روحيه گفتكو و تعامل و دارای روحيه مشاركت جمعی و همكاری بار آورند؛ اينها انسانها و شخصيت هایی خواهند شد كه مي توانند توسعه ايجاد كنند».
🔹 اگر می خواهیم فرزندانی صبور و اخلاقی و خلاق و مبتکر و کار افرین و اهل تعامل و احترام و محبت و منطق و روحیه مشارکت جمعی و همکاری داشته باشیم باید از آموزش و تربیت معلمان صاحب صلاحیت غفلت نکنیم
✅ استفاده از هیات و محافل حسینی با این رویکرد نیز در انجام این هدف و برنامه نقش مهمی خواهد داشت
آموزش درس هایی که امام حسین علیه السلام به انسان ها آموخت با زبان کودکی به نونهالان، آثار و برکات مهمی دارد. با عمل به این درس ها، در آینده ای نه چندان دور، می توانیم قله های تمدن نوین اسلامی را فتح نماییم.
✍️ محمد جواد حیدری
🇮🇷 کانال حکمرانی مسوولانه
@hokmrani_masoulaneh
🌱 نوآوری و ایجاد تحول در سازمان و جامعه وابسته به خرج کردن مقادیر هنگفت پول نیست؛ بلکه به سیستم رهبری مدیر در هدایت افراد وابسته است
⛓ یکی از موضوعات مهم در بحث مدیریت منابع انسانی یک سازمان و یک جامعه، توجه به نیروی انسانی به عنوان ارزشمندترین و گران قیمت ترین منبع است. عصر امروز، عصر دانش بنیان است و سازمان های ما از نیروهای کار فرهیخته و دانشی تشکیل شدند. نیروهایی که با مغزشان می توانند خاستگاه تحولات بزرگ در سازمان و در نتیجه در جامعه باشند. اما افسوس که منابع انسانی جامعه امروز ایران اسیر بوروکراسی ها و مدیران بوروکرات شدند و باید مجری تصمیماتی باشند که سازمان را از نوجوبودن، خلاق بودن، نوآور بودن و بالاخره پیشگام بودن باز می دارد.
📈 متاسفانه بیش از یک دهه است که سیستم آموزش عالی ایران درگیر پدیده ای خطرناک به نام تولید مقالات شده است که نه تنها مشکلی از مشکلات جامعه ایران را حل نمی کند بلکه بخش هنگفتی از سرمایه های مادی و معنوی این کشور بابت نوشتن این مقالات به هدر می رود.
این مساله زمانی حادتر می شود که به دارندگان تیراژی از مقالات در سال، عناوین پژوهشگر برتر داده می شود و مقادیر زیادی از سرمایه های مادی این کشور به عنوان جایزه به این افراد داده می شود.
⭕️ اگرچه تعداد این افراد در مقایسه با منابع انسانی موجود در سیستم آموزش عالی ایران بسیار نادر است اما شیوه مدیریتی و حکمرانی حاکم بر سیستم آموزش عالی ایران همواره دغدغه اش این است که برای افزایش تعداد مقالات، و کسب رتبه های بیشتر در سیستم رتبه بندی جهانی به دانشگاه های متبوع اعمال فشار نماید و آئین نامه های ترفیع و ارتقای اعضای هیات علمی را در این جهت بازنگری و ابلاغ نماید؛ به گونه ای که هیات علمی وادار می شود به جای همکاری، با همکارش رقابت منفی کند. دانشگاه ها به جای همکاری با همدیگر برای حل مشکلات جامعه، باید برای کسب رتبه در سیستم رتبه بندی رقابت منفی کنند.
🔀 شعار این که دانشگاه ها باید مشکلات را حل کنند؛ همچنان باقی است اما در میدان عمل و کارزار اتفاق دیگری رخ می دهد: به صاحبان مقالات پرشمار، لقب پژوهشگر برتر داده می شود و منابع مالی هنگفتی به عنوان سرآمدان پژوهش به آنها جایزه داده می شود به امید اینکه سال بعد تعداد مقالات این اساتید چندین برابر شود.
🔹 ختم کلام اینکه: پژوهش تقاضا محور به شناخت مساله نیاز دارد. حل مشکلات جامعه ایران به مغزهای منابع انسانی نیاز دارد و این مغزها زمانی زایش خواهند کرد که قلب های شان توسط مدیران سازمان و جامعه فتح شود. هیچ مدیری نمی تواند با خرج مقادیر زیادی پول، قلب و مغز منابع انسانی خود را فتح کند. بلکه باید با بازنگری در سبک رهبری و هدایت منابع انسانی و افرادی که در اختیار دارد؛ قلب های شان را فتح کند تا این قلب های فتح شده برای سازمان و تعالی و شکوفایی سازمان و در نتیجه جامعه زایش کنند.
✍️ صدیقه خورشید
عضو هیات علمی دانشکده مدیریت دانشگاه قم
🇮🇷 کانال حکمرانی مسوولانه
@hokmrani_masoulaneh
📣 نکات کلیدی در آموزش و تربیت نوجوانان
در مدارس آموزش بیشتر مورد توجه قرار می گیرد تا پرورش؛ و مدیران و مدارس را با شاخص دبیر بنام در درس تخصصی و درصد قبولی در آزمون ها مورد سنجش قرار می دهند؛ والدین نیز کلاس های متعدد تقویتی در قالب آموزش دروس اصلی برای فرزند مهیا می کنند اما مهارت های زندگی و دیگر ساحت های تربیتی مورد غفلت قرار می گیرد!
🔷 در تربیت نوجوان باید شاخص های زیر مورد توجه باشد:
✓ ایثار
✓ فداکاری
✓ شجاعت
✓ عدم بیتفاوتی
✓ از خودگذشتگی
✓ مسئولیت پذیری
✓ مروت و مردانگی و...
🔶 نکته مهم در برخورد با نوجوانان در این نکته است که برای آنان شخصیت قائل گردیم و به آنان مسئولیت دهیم.
♦️اگر در برخورد با نوجوان، آنان را کودک فرض کنیم؛ او می رود به سمت شخصیت کاذب! و میخواهد ثابت کند که من بچه نیستم.
🔺نوجوان در همین راستا جلوهگری می کند و بسته به جنس خود؛ روی میآورد به آرایش کردن، رنگ کردن مو، سیگار کشیدن، سخنان سخیف و ناهنجار به زبان آوردن و ...
🔻اما اگر به او شخصیت میدادیم و مسئولیت نیز به وی می سپاردیم، احساس شادی و مثبت بودن میکرد.
◽️ اما در مسئولیت دادن به آنان نکات زیر باید مورد دقت قرار گیرد؛ که اگر قرار گیرد دیگر مسئولیت گریز و زیر در رو نمی شوند:
1⃣ سعی گردد مسئولیتهای گروهی به آنان دهیم؛ چون به گروههای همسال خود گرایش دارند. (از خصوصیت بارز نسل Z می باشد)
2⃣ مسئولیتهایی طبق علائق خودشان به آنها داده شود. (اگر مسئولیتی بر اساس علائقشان وجود ندارد؛ آن را ایجاد کنید و ببینید به چه کاری علاقمند می باشند حتی اگر مورد نیاز شما نیست.)
3⃣ بر اساس توان نوجوان باشد و بیشتر از توانشان به آنان مسئولیت ندهید که ممکن است نتیجه منفی داشته باشد.
🔘 نکته نهایی؛ مهمتر از آموزش های علمی، تربیت و اهمیت دادن به مسائل فرهنگی بچه هایمان می باشد و غفلت از این مهم، گاهاً تبعات جبران ناپذیری در آینده فرزندان و کشورمان را به همراه دارد.
و من الله التوفیق
✍️ مجتبی لشکربلوکی
مدرس دانشگاه
🇮🇷 کانال حکمرانی مسوولانه
@hokmrani_masoulaneh
✅ حجاب و عفاف در مسیحیت
🔹 «عیسى بن مریم علیه السّلام به یارانش فرمودند: « ... زنهار! از نگاه [به نامحرم حتى یک بار] پرهیز کنید! زیرا در دل بذر شهوت مى کارد، و همان [یک نگاه ] براى فساد و تباهى نگاه کننده کافى است. خوشا بحال کسى که دیده اش در دل است؛ نه در چشم ...» (تحف العقول، ترجمه جعفری، 287)
«قال عیسى بن مریم علیه السّلام للحواریّین: ایّاکم و النّظر إلى المخدورات فانّها بذر الشّهوة و نبات القسوة؛ حضرت عیسى علیه السّلام به حواریّین فرمودند: بپرهیزید از نظر کردن به زنان حتی زنان پوشیده، که همانا آن، بذر شهوت و گیاه قساوت است.» (مصباح الشریعة، ترجمه عبد الرزاق گیلانى، ص276)
🔹 به نقل بعضی نویسندگان، برخی از علمای فعلی مسیحیّت نیز حجاب را واجب دانسته اند. دکتر «حکیم الهی» استاد دانشگاه لندن در کتاب «زن و آزادی» پس از تشریح وضعیت زنان در نزد اروپائیان، در مورد حکم پوشش و حجاب زنان در مسیحیت، عقاید «کلمنت» و «ترتولیان» (دو مرجع مسیحیت و دو اسقف بزرگ) را درباره حجاب چنین بازگو می کند: «زن باید کاملاً در حجاب و پوشیده باشد، مگر آن که در خانه خود باشد زیرا فقط لباسی که او را می پوشاند، می تواند از خیره شدن چشم ها به سوی او مانع گردد. زن نباید صورت خود را عریان ارائه دهد تا دیگری را با نگاه کردن به صورتش وادار به گناه نماید. برای زن مؤمن عیسوی، در نظر خداوند، پسندیده نیست که نزد بیگانگان به زیور آراسته گردد و حتّی زیبایی طبیعی آن نیز باید مخفی گردد؛ زیرا برای بینندگان خطرناک است». (الهی، حکیم، زن و آزادی، ص53)
🔹 در تصاویر مذهبی مسیحیان نیز زنان قدّیسه همواره دارای حجاب هستند. از نظر تاریخی نیز تردیدی در این نیست که مسیحیان قرون اوّلیّه حجاب داشته اند. محجبه بودن راهبه های مسیحی نیز یک سنّت دیرینه است که از قرون اوّلیّه مسیحیّت باقی مانده است.
🔸 در انجیل نیز به زنان توصیه شده که از آرایش و خودنمایی بپرهیزند. بر همین اساس و به سنّت دیرین، افراد عادی هم که به کلیسا می روند معمولاً پارچه ای به سرشان می بندند و آرایش خود را پاک می کنند. بنابراین، شکی در این نیست که در مسیحیّت نیز پوشیده بودن زن یک عمل پسندیده است، اگرچه وجوب آن در مسیحیّت فعلی و با انحراف عمیقی که عقیده معروف و ساختگی "تجسم خدا در وجود مسیح و فدایی و فدیه شدن او در برابر گناهان بشر" که دست انسان را برای هر گناهی باز می کند، قابل اثبات نباشد.
🔹 در بین مذاهب مسیحیّت و کلیساها و دیرها، سنّتها گوناگون هستند. در برخی مذاهب و دیرها سنّت حجاب بسیار جدّی گرفته می شود ولی در برخی دیگر، این عمل در حدّ یک عمل مستحبّ مؤکّد تلقی می شود. جامعه مسیحیت بخصوص کاتولیک اروپا تا اوایل قرن بیستم به حجاب بعنوان امری مقدس نگاه می کردند و اکثر خانواده های اصیل با حجاب از منزل خارج می شدند.
👈 با رونق گرفتن صنعت سینما کم کم زنان زیبا و خوش اندام بعنوان هنرپیشه بر پرده سینما ظاهر شدند. استفاده از جاذبه های بدنی و جنسی زنان نیمه برهنه در فیلم ها فروش آنها را بیشتر می کرد و طراحان لباس هم از هنر پیشه ها بعنوان مدل و مدهای لباسهای جدید خود برای فروش بیشتر استفاده می کردند. کم کم فرهنگ سنتی و پوشیده زنان اروپایی جای خود را به فرهنگی برهنه داد که هنر پیشگان و طراحان لباس به جامعه تزریق می کردند؛ اگرچه پشت پرده همه آنها سرمایه داران و کارتل های بزرگ یهودی قرار داشتند.
نظریه شبه علمی فروید نیز این فرهنگ را به عنوان فرهنگی علمی و مقبول جا انداخت و اصول اخلاقی و پایبندی به آن در خانواده های غربی کم کم جای خود را به لذت هرچه بیشتر در همه زمینه ها بویژه تمتع های جنسی داد!
🚫 در قرن هجدهم اگر کسی ازطریق نامشروع (زنا) به دنیا آمده بود تا ابد این ننگ را با خود داشت و هیچ کس اورا به عنوان شهروندی عادی قبول نمی کرد اما در فرهنگ جدید اروپا و غرب کسی دیگر تولد نامشروع به عنوان حرامزادگی و تابو نگاه نمی کند و خیانت در روابط بین زن و مرد جای خود را به واژه حسادت داده است، یعنی اگر مردی به روابط جنسی همسر خود با دیگر مردان ایراد بگیرد نه تنها باغیرت محسوب نمی شود بلکه حسود و بخيل به حساب می آید! پدران ۶۰ درصد موالید در فرانسه و ۵۵ درصد در انگلستان مشخص نيستند و تقريبا چیزی به عنوان خانواده آن چنان که در قرن هجدهم و نوزدهم بود وجود ندارد.
به عقیده کلمنت نظریه فروید و انحرافاتی که یهودیان برای نابودی مسیحیت وارد انجیل کردند بلایی بر سر فرهنگ عیسوی اروپا آورد که صدها مسیح باهم نخواهند توانست این کژی ها را راست کنند ...
#حجاب
لندن-استاد حکیم الهی
کتاب اصول عقاید کشیش ترتولیان
کتاب اصول عقاید کشیش کلمنت
@Andaki_tafakkor
🇮🇷 کانال حکمرانی مسوولانه
@hokmrani_masoulaneh
🌿 مراتب اندیشه و تفکر
🤔 از ویژگی های بارز انسان که او را از دیگر موجودات متمایز می کند اندیشه ورزی و قدرت تحلیل امور مختلف است. به قول مولانا:
ای برادر تو همان اندیشه ای
مابقی تو استخوان و ریشه ای
🔹 البته، اندیشیدن در مورد امور مختلف و تحلیل مسائل گوناگون مراتبِ مختلفی دارد. به بیان دیگر، اندیشه های افراد از نظر عمق و دقت، بسیار مختلف است. ما در این نوشتار قصد داریم که به صورت اجمالی، مراتب اندیشه و انواع تفکر را معرفی کنیم:
1️⃣ نگرش نقطه ای
نگرش نقطه ای نگرشی است که شخص واقعه ای یا پدیده ای را فقط توصیف می کند و در صدد یافتن عواملی که در وقوع این واقعه یا پدیده نقش داشته اند نیست. به عنوان مثال، اگر کسی به اعتیاد یا بزهکاری یک نوجوان توجه کند اما ریشه ها و عوامل اعتیاد یا بزهکاری او را نادیده بگیرد، این فرد نگرش نقطه ای دارد.
2️⃣ نگرش خطی
نگرش خطی نگرشی است که شخص در تحلیل یک واقعه یا پدیده یک عامل یا علت را مؤثر می داند. اگر کسی در تحلیل اینکه چرا فلان شخص معتاد یا بزهکار شده است به عنوان مثال، بگوید که: "چون گرفتار دوست بد شده بود معتاد یا بزهکار شد"، و عوامل دیگر را نادیده بگیرد، تفکر او نگرش خطی است.
3️⃣ نگرش سطحی
نگرش سطحی نگرشی است که شخص در تحلیل یک واقعه یا یک پدیده چندین عامل را مؤثر می داند. به عنوان مثال، اگر شخصی در تحلیل اینکه چرا فلانی معتاد یا بزهکار شده است بگوید که عوامل مختلفی دست به دست هم داد و او معتاد یا بزهکار شد از جمله دوست بد، و خانواده ناسالم، و اجتماع ناسالم ، و برخوردار نبودن از مربی و آموزگار آگاه، و ... ، تفکر او تفکر سطحی است. نگرش سطحی از این رو نگرش سطحی نامیده می شود که در سطح، چندین عامل را در کنار هم در وقوع یک پدیده مؤثر می داند؛ اما توجهی به عمق ندارد.
4️⃣ نگرش حجمی (نگرش لایه ای)
نگرش حجمی یا نگرش لایه ای نگرشی است که علاوه بر سطح، به عمق نیز توجه دارد و یک لایه را به لایه دیگر مرتبط می داند. اگر شخصی در تحلیل اینکه چرا فلان شخص معتاد یا بزهکار شده است بگوید که فقط چندین عامل در سطح (عواملی که در نگرش سطحی بیان شد) در معتاد شدن یا بزهکاری فلان فرد مؤثر نبوده است؛ بلکه عواملی نیز در عمق هست که باید در نظر گرفته شود. به عنوان مثال، عواملی که سبب شده اند خانواده این فرد معتاد یا بزهکار خانواده سالمی نباشد و همچنین عواملی که سبب شده است جامعه کنونی جامعه سالمی نباشد و همه و همه این عوامل در عرض و در طول، در اعتیاد یا بزهکاری این فرد نقش داشته است چنین شخصی نگرش حجمی دارد.
در واقع، کسی که نگرش حجمی دارد نه تنها می تواند عوامل اثر گذار در یک سطح را به هم وصل کند و ارتباط میان آن ها را ببیند بلکه می تواند در عمق نیز حرکت کند؛ یعنی یک لایه را به لایه دیگر وصل کند و پیوند بین لایه های مختلف را دریابد و از زاویه تاریخی نیز به قضیه نگاه کند.
5️⃣ نگرش فرا حجمی (اندیشه و تخیل خلاق)
صاحب این اندیشه قادر است که فراتر از همه متغیرها و عوامل، موضوعی را درک کند و صاحب این نوع نگرش صاحبِ تخیل خلاق است.
کسی که این نوع نگاه و اندیشه را داراست می تواند با نگرش خود در جهان تحول ایجاد کند. خلاقیت ها در این سطح از نگرش رخ می دهد. صاحب این نوع نگرش قدرت آینده اندیشی را داراست...
👈 با اطلاع از انواع نگرش، به راحتی می توانید تشخیص دهید که تحلیلی که هر فرد در مورد هر واقعه یا هر پدیده ارائه می کند در چه سطح و مرتبه ای است.
@vahdatevojoodbezabanesade
🇮🇷 کانال حکمرانی مسوولانه در ایتا
@hokmrani_masoulaneh
🔐 1️⃣ کم رنگ شدن مطالبات امام امت در لابه لای ایده پردازی های عریض و طویل مسئولان نهاد علم کشور
⚜️ یکی از مطالبات امام امت از هدایتگران نهاد علم کشور کسب مرجعیت علمی است. مرجعیت علمی به معنی تاثیرگذاری محوری بر جایگاه کنونی و شکل گیری وضعیت آینده یک رشته علمی تعریف شده است. بدیهی است که مرجعیت علمی مفهومی چند بعدی است و صرفا به رتبه در کمیت علم ختم نمی شود. از سویی دیگر، رهبری معظم انقلاب بر هدف نبودن تولید مقالات و ضرورت کاربردی بودن مقالات و لمس تاثیر مقالات در جامعه و صنعت و اهمیت کیفیت مقالات تاکید داشته اند.
🔹 بدیهی است که متولیان نهاد علم کشور مسئول مستقیم دستیابی به مرجعیت علمی، افزایش کیفیت پژوهش ها و کاربردی شدن پژوهش ها هستند.
👈 اگر چه مطالبات رهبری مشخص و واضح هستند لیکن عدم ارائه راهکارهای عملیاتی توسط نهاد علم کشور برای تحقق این مطالبات مشهود است و در سخنان مسئولان نهاد علم کشور می بینیم که صرفا مطالبات رهبری و مردم از نهاد علم کشور تکرار و بر درستی آنها تاکید می شود لیکن نقشه راه و راهکارهای عملیاتی ارائه نمی شود و با کلی گویی و ارائه جملات زیبا، موضوع از دستور کار خارج می شود.
🔹 برای درک بهتر این موضوع سخنان وزیر محترم علوم، تحقیقات و فناوری را در جمع اساتید دانشگاه امام حسین (ع) در 16 مرداد ماه 1402 بررسی و تحلیل می کنیم:
جناب آقای دکتر محمدعلی زلفی گل در جمع تعدادی از اعضای هیات علمی دانشگاه جامع امام حسین (ع) در مورد دوگانه مرجعیت علمی و حل نیازهای جامعه گفتند که در جامعه دانشگاهی این سوال مطرح می شود که به تولید علم بیشتر توجه کنیم یا فناوری؟ تولید علم بیشتر مورد عنایت باشد یا مصرف؟ "تولید علم مرجعیت می آورد و مصرف علم رفاه و آسایش می آورد". این سوال مطرح می شود که بالاخره مرجعیت علمی مهم است یا رفاه و آرامش جامعه؟ طبعاً پاسخ این است که همه اینها مهم است و مکمل یکدیگر هستند.
🔅جناب آقای وزیر! این دیدگاه زمانی به درستی قابل اجرا است که مرزهای بین علوم به خوبی از یکدیگر تبیین شوند و مرز پژوهش های علوم پایه ای، کاربردی و رشته های مهندسی از یکدیگر به خوبی مشخص باشد. در غیر این صورت و در حالتی که علوم پایه و کاربردی و رشته های مهندسی بر تولید علم متمرکز شوند و به موازی کاری بپردازند زنجیره تولید علم تا فناوری تکمیل نخواهد شد زیرا رشته های مختلف با تمام توان خود، در حال تولید پژوهش های عمدتا بنیادین هستند.
🔄 وزیر محترم علوم، تحقیقات و فناوری در بخش دیگری از سخنان خود اعلام داشته اند که دانشگاه هم باید به مسائل روز جامعه بپردازد و آنها را حل کند؛ هم به دنبال رفع نیازهای جامعه باشد یا به تولید علم بپردازد، هم کتاب، مقاله علمی، ثبت اختراع، آثار بدیع هنری و نظریههای جدید داشته باشد و هم ظرفیت خود را برای حل نیازهای جامعه اختصاص و همه اینها با هم باشند و قابل جمع هستند.
💢 جناب آقای دکتر زلفی گل! این موضوع زمانی صحیح است که بر اساس تفاوت در ماهیت و رسالت، رشته های تحصیلی ماموریت گرا باشند و میان رشته ها تقسیم کار صورت گرفته باشد و کاملا مشخص باشد که کدام رشته ها مسئولیت تامین و تبدیل علم را بر عهده دارند و کدامیک مسئولیت کاربردی کردن علم و توسعه فناوری و تولید محصول را بر عهده دارند؟
⁉️ در شرایطی که نهاد علم کشور با تمام توان خود در حال تبدیل مهندس فناور یا اندیشمند نظریه پرداز علوم انسانی به دانشمند علوم پایه ای است و به آن تفاخر می کند، چگونه و با چه راهکار عملیاتی می توان این ایده عریض و طویل وزیر محترم علوم، تحقیقات و فناوری را اجرایی کرد؟ ...
لینک ادامه مقاله 👇👇
🇮🇷 کانال حکمرانی مسوولانه در ایتا
@hokmrani_masoulaneh
🔐 2️⃣ کم رنگ شدن مطالبات امام امت در لابه لای ایده پردازی های عریض و طویل مسئولان نهاد علم کشور
لینک بخش اول مقاله 👆👆
💠 در ادامه وزیر محترم علوم فرموده اند که شخصیت علم کشور باید متوازن و دارای هماهنگی و هارمونی باشد؛ شخصیت علمی دانشگاه جامع هم باید این گونه باشد.
‼️ جناب آقای وزیر! این باور کاملا صحیح است؛ اما سوال جامعه علمی این است که آیا آموزش عالی کشور از نظر مرز پژوهش های علوم با مهندسی، از نظر کیفیت علم، شامل استنادات دیگران به پژوهش های ایرانیان، خود استنادی، ایندکس اچ، رعایت حقوق امتیاز انحصاری پژوهش ها برای کشور، تبدیل پژوهش به فناوری، اثرات اجتماعی و اقتصادی پژوهش ها، نیاز محوری، مسئله محوری و مشکل محوری پژوهش ها، سلامت پژوهش و رعایت اخلاق در پژوهش متوازن و دارای هارمونی است؟ اگر چنین نیست، علت چیست؟ راهکار چیست؟ اینکه فرموده اید باید شخصیت علم کشور هارمونی و هماهنگی داشته باشد، این مطالبه را از چه کسانی دارید؟ مگر جنابعالی مسئول وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نیستید؟
🔁 وزیر محترم علوم در بخش دیگری از سخنان خود، اظهار داشته اند که تولید علم مرجعیت می آورد و حل نیازهای جامعه؛ یعنی مصرف علم رفاه و آسایش می آورد. پس دوگانه علم و فناوری و دوگانه علم و ثروت با هم قابل جمع هستند.
✅ جناب وزیر محترم علوم! صرفا تولید علم موجب ایجاد مرجعیت نمی شود زیرا مفهوم مرجعیت از نظر لغوی به معنای رجوع دیگران است و بدیهی است که برای کسب مرجعیت علمی باید کیفیت و اثرگذاری پژوهش ها افزایش یابد نه تعداد پژوهش ها.
♨️ اما در خصوص کاربرد علم، بلاشک کاربردی شدن علم هم اقتدار را چند برابر افزایش خواهد داد و هم رفاه و آسایش را افزون خواهد کرد لیکن رویکرد وزرات تحت امر جنابعالی چندان در راستای کاربردی کردن علم و توسعه فناوری و تولید محصول با هدف پاسخ به نیازها، حل مسائل کلیدی و مشکلات مهم کشور نیست و پیشنهاد می شود به جای سخنرانی با اتخاذ تدابیر و ارائه راهکارهای عملیاتی به فوریت حلقه های مفقوده زنجیره علم تا فناوری و محصول را در سر جای خود قرار دهید.
👈 در پایان جهت اطلاع وزیر محترم علوم، تحقیقات و فناوری و جامعه علمی کشور و لزوم توجه به تحقق مطالبات رهبری معظم انقلاب در زمینه علم و فناوری بخشی از سخنان حکیمانه ایشان را نقل می کنیم:
مقام معظم رهبری (مدظله العالی):
▫️ "یک نکتهی مهمی وجود دارد که من چند بار تا حالا مطرح کردم ... و آن این است که تولید مقاله هدف نیست. اولاً کیفیت مقاله مهم است. از این مهمتر، جهت مقاله است؛ این مقاله را برای چه می نویسیم؟ این افزایش تعداد مقالات باید خودش را در بازار کار ما و تولید ما و زندگی واقعی ما نشان بدهد. مقاله باید بر طبق نیاز کشور نوشته بشود؛ این خیلی مهم است. بنابراین هم مسئلهی کیفیت مقالههاست که مهم است، هم اینکه مقاله باید برای رفع یک نیازی در کشور تهیه بشود. اگر این شد؛ حالا گیرم یکی هم یک مقالهای نوشت و به دیگری فروخت ... مقاله اگر به نفع کشور است، به نفع یک جهتی است، به هر شکلی باشد، خوب است؛ اما صرف اینکه یک مقالهای نوشته بشود، این هدف نیست. رشد میزان مقاله، هدف نیست؛ در صنایع و در بازار باید خودش را نشان بدهد." 90/7/13
🇮🇷 کانال حکمرانی مسوولانه در ایتا
@hokmrani_masoulaneh
🌹 بیایید خانواده شهدا را روی سرمان بگذاریم
امروز بسیاری از فرزندان شهدای مدافع حرم، تنهاییِ یتیمی را هر روز و هر دم حس میکنند. آنان میتوانستند مثل فرزندان ما، در آغوش بابای خود طعم آرامش را بچشند. اما دفاع از پرچم برافراشته شیعه و حتی جان دادن پای آن، امری مهمتر از هر مهم دیگری بود
هر چند شهدا در این انتخاب سخت، سرفراز شدند، اما این بدان معنا نیست که دیگر دغدغه فرزندان و خانواده خود را ندارند. اتفاقاً برعکس! شهدا به کسی که پیگیر آسایش زندگی خانوادهشان باشد؛ قطعاً توجه و محبت میکنند.
در میان این دلتنگیها، خانواده شهدای فاطمیون و زینبیون (مدافعان افغانستانی و پاکستانی) غربت بیشتری دارند. آنان در ایران، غریبند و در تنهایی زندگی میکنند. نیز بهدلیل وجود خطرات و تهدیدات جانی از سوی دشمنان جریان مقاومت در کشورشان، امکان بازگشت به میهن خود را از دست دادهاند.
هر یک از ما میتواند به میزان توانایی مالی و غیرمالی، با تشکیل یک گروه چندنفره، یک یا چند خانواده شهید را مورد رسیدگی و تفقّد همیشگی قرار داده و با تأمین مایحتاج زندگی، دید و بازدید، رفع دلتنگیهای عاطفی و در نهایت، ایجاد حس اُنس و اُلفت با آنان، در برقراری آسایش و آرامش در زندگی ایشان سهیم باشیم. همچون مولا امیرمؤمنان علی علیهالسلام که لقمه در دهان یتیمان نهاده و کودکانه با آنان بازی میفرمود
صاحبان تجربه، از تحوّل در زندگی مادی و معنوی میگویند. زیرا شهدا از حیات الهی برخوردار و در محضر پروردگارند و ارتباط باطنی با ایشان سبب رفاقت و شفاعت آنان میگردد
توحید تشیع
🇮🇷 کانال حکمرانی مسوولانه در ایتا
@hokmrani_masoulaneh
1️⃣ چرا دیگر نمیاندیشیم؟؟
❓چرا ما اساساً در کل علوم و به خصوص در زبان شناسی با مشکل عدم فکر کردن روبرو هستیم؟ منظورم از ما کشورهای به اصطلاح جنوبی یا به تعبیر دیگران کشورهای در حال پیشرفت است که ایران را هم شامل میشود. این مشکل عدم فکر کردن تنها گریبانگیر ما نیست بلکه آن را در کشورهایی مانند پاکستان و هند و مالزی و استرالیا نیز میبینیم. در زبانشناسی چه اتفاقی افتاده که وقتی دانشجو میخواهد رسالهای بنویسد باید سراغ استادش برود و از او بپرسد درباره چه چیزی باید کار کنم؟ این مسئله هم در دوره فوق لیسانس و هم دکترا مطرح میشود.
🐔 معمولاً جوابی که به این سوال داده میشود از جنس خروس قندی است و بیشتر به درد اطفال میخورد: «شما مطالعه ندارید». در حالی که من مطمئنم نسل حاضر از زبانشناسان، به مراتب بیشتر از نسل ما مطالعه میکند ... این مشکل را میتوان در دو لایه بررسی کرد یکی لایه کل اجتماع که از لایه دیگر وسیعتر است ... ولی در اینجا بحث آن را مطرح نمیکنم چون همه ما آن را به خوبی میشناسیم.
🌎 در مورد لایه دوم باید بگویم از حدود اواسط قرن پانزدهم میلادی با کشف قاره جدید و بعد حرکت کشورهای اروپایی مانند اسپانیا، انگلیس، دانمارک و پرتغال به سوی اقصی نقاط دنیا استعمارگری آغاز شد. اجازه بدهید این پدیده را که در آن هم استعمارگر شناخته شده بود و هم استعمار شده، در اینجا استعمار خرد بنامم. در مقابل استعمار خرد، استعمار کلان را معرفی میکنم. از جنگ جهانی اول و به ویژه دوم به بعد، مجموعه اتفاقاتی مانند نظام بلشویکی شوروی، جنگهای جهانی و ... باعث شد گروهی از اندیشمندان اروپایی به هر دلیلی به آمریکا مهاجرت کنند. این شرایط، آمریکا را به ناحیه جهانی شده تبدیل کرد. یعنی شرایطی پیش آمد که امروزه تحت عنوان جهانی شدن از آن نام میبریم.
🔹 در چنین شرایطی ما با نوعی استعمار کلان سرو کار داریم که در آن برخلاف استعمار خرد نه استعمارگر میداند مستعمرش کجاست و نه مستعمره میداند که تحت استعمار کیست؟ در کتابخانه کنگره آمریکا فرمولی به نام ال سی برای فهرست کردن کتابها وضع میکنند و بعد میبینیم امروزه در دور افتادهترین کتابخانه ایران هم برای فهرست کردن حتی ۵۰ -۶۰ کتاب از همین روش استفاده میشود؛ چون از طریق آن میتوان به اینترنت وصل شد و کتابهای مورد نظر را جستجو کرد. به عبارتی ساده تر فهرست نویسی به روش ال سی از راه جهانی سازی به ما تحمیل شده است.
🔺 نمونه دیگر شکل پلاکهای ماشین است. چون جای پلاک در ماشینهایی که وارد ایران می شد باریک و کشیده بود؛ مجبور شدیم پلاکهای قبلی را که به خاطر پهن بودن از زیر سپر آویزان میشدند عوض کنیم همین ماجرا به طرز خندهدارتری در چین دیده میشود خط چینی که کانجی نام دارد و از بالا به پایین نوشته میشود بر روی پلاکهای ماشینهای وارداتی از اروپا و آمریکا و ژاپن، اجباراً از چپ به راست نوشته شد چون پلاکها برای درج خطوط هیراگانا و کاتاکانای ژاپنی و حروف لاتین طراحی شده بودند در این مورد نیز چینیها تصمیم گیرنده نبودند تصمیم را دیگران گرفتند و آنها ناخودآگاه اجرا کردند.
🗂 نمونه دیگر اینکه یک شرکت خصوصی در فلوریدا برای تعیین اعتبار مجلات علمی معیاری را به نام ISI معرفی میکند؛ سپس دانشگاههای جهان به نسبت انتشار مجلاتی که از این الگو پیروی میکنند رتبه بندی میشوند ولی اسم هیچ یک از دانشگاههای ایران در میان ۱۰۰ دانشگاه نخست این رتبه بندی دیده نمیشود در نتیجه وزارت علوم بخشنامهای صادر میکند مبنی بر اینکه از این پس مقالات علمی باید مطابق معیارهای آی اس آی نوشته و رتبه علمی اساتید هم بر اساس تعداد مقالههای آی اس آی شان ارزیابی شود.
⭕️ این باعث شد تا کسی که فرضا مقالهای در یک مجله آی اس آی دار مالزی چاپ کرده تصور کند فیل هوا کرده و حالا باید به همکارش که از قضا در فلان مجله داخلی مقاله بسیار خوبی هم نوشته پز بدهد. به علاوه یکی از ملاکهای تعیین مقالات آی اس آی لزوم ارجاع به مقالههای غربی است.
👈 هیچکس هم نمیگوید که آخر در این صورت ۵۰ درصد از مقاله علمی پژوهشی یک ایرانی باید نقل قولهای ترجمهای از کتابهای دیگران باشد یعنی چارهای نداشته باشیم جز اینکه دائم بگوییم یول و یاکوبسن و جکنداف و ... چه گفتهاند؟ اگر من به کسی ارجاع ندهم دنیا علمی بودن مقالهام را قبول نمیکند. ولی علمی بودن را چه کسی برای ما تعریف کرده است؟؟ کسی غیر از خودمان.
لینک ادامه مقاله 👇👇
🇮🇷 کانال حکمرانی مسوولانه
@hokmrani_masoulaneh
2️⃣ چرا دیگر نمیاندیشیم؟؟
↪️ نمونه دیگر از استعمار کلان، روش ارجاع دادن به سبک جهانی است. حال کسی نمیداند که مثلاً چگونه میتوان به کتاب بدیع و قافیه خزائلی و سادات ناصری ارجاع داد که نه ناشرش معلوم است و نه تاریخ نشرش، یا به کلیله و دمنه که معلوم نیست نویسندهاش ابن مقفع است یا نصرالله منشی یا مجتبی مینوی، و از این گذشته تاریخ هم ندارد.
😇 حال خطر این جهانی سازی چه می تواند باشد؟ تا اینجا که نمی شود به هیچ یک از این موارد اعتراض کرد. اشکال از جایی شروع می شود که این جهانی شدن در ما نهادینه بشود. یعنی بی آنکه بدانیم به استعمار از نوع کلانش گردن بگذاریم. همین نا آگاهی از تحمیلی بودن قواعد جهانی سبب میشود تا فقط کشورهای شمالی حق و فرصت اندیشیدن داشته باشند و کشورهای جنوبی فقط روی اندیشه آنها اندیشه کنند. جهان شدگی ناخودآگاه ما را به جایی میرساند که معنی اندیشیدن را فراموش کنیم.
👈 وقتی واژه اندیشیدن نامفهوم بشود؛ چطور میتوانیم بپرسیم چرا نمیاندیشیم؟ حال پاسخش طلبمان.
❌ چامسکی این حق را به خودش میدهد که بعضی از کتابهایش را بدون ارجاع به هیچ منبعی بنویسد که هیچ اشکالی ندارد خیلی هم عالی است. ولی زبانشناس ایرانی پیش از آنکه بداند فارغ از اندیشههای چامسکی هم میشود اندیشید خودش را از چنین حقی محروم میکند. به همین دلیل است که ما بیشتر «خبرنگار زبانشناسی» و در بهترین حالت «زبانشناسی دان» داریم تا «زبان شناس». به همین دلیل است که ما هنوز نتوانسته ایم بسیاری از مسائل زبانی مان را حل کنیم. ما هنوز حتی یک دستور زبان فارسی که مبتنی بر زبان شناسی باشد ننوشته ایم! در عوض همیشه کسانی بوده اند که از این دستور نانوشته هم ایراد بگیرند.
🚫 به این ترتیب، جهانی شدن ما را در مسیری انداخته که فکر نکردن برایمان نهادینه بشود و خیال کنیم این رفتار خود علم است؛ در حالی که علم و اندیشه جدا از مد پاچه شلوار است.
💤 دیدگاههای کسانی چون دریدا و بارت و فوکو که اساساً نظریههای زبانی هستند؛ بیرون از حیطه زبان شناسی مدتی چنان نقل همه محافل میشوند و دربارهشان چنان بحثهای داغی در میگیرد که من زبان شناس هم از آنها سر در نمیآورم.
💢 وقتی ادای عالم بودن جای خود را به فرهنگ علم بدهد؛ دیگر اندیشیدن مطرح نخواهد بود. آنقدر اطلاعات وارداتی به خورد دانشجو داده میشود که دیگر جایی برای اندیشیدن باقی نمیماند. البته من نمیگویم که بدون داشتن اطلاعات کافی میتوان اندیشید؛ اندیشه باید در کنار مطالعه باشد. در شرایطی که استعمار کلان یله میشود در محدودیتهای اجتماعی و پس از نهادینه شدن، به زبان شناس هم نشت میکند فقط و فقط از یک راه میشود آن را کنار زد: از راه اندیشیدن در کنار مطالعه.
✍️ مرحوم کوروش صفوی
عضو هیات علمی گروه زبانشناسی دانشگاه علامه طباطبایی
🇮🇷 کانال حکمرانی مسوولانه
@hokmrani_masoulaneh
🔴 اعتراض روشنفکران و متفکران فرانسوی به جرم بودن رابطه جنسی با کودکان (پدوفیلیا)
🔹هشتاد تن از معروفترین چهرههای فرهنگی و روشنفکری فرانسه در ۲۳ ماه مه ۱۹۷۷ نامه سرگشادهای خطاب به پارلمان فرانسه منتشر کردند که در آن درخواست جرمزدایی از روابط آزاد و خودخواسته بین بزرگسالان و کودکان طرح شده بود. در این نامه آمده بود:
🚫 " تبدیل پدوفیلیا (میل به آمیزش جنسی با کودکان) به یک تابو، مصادرهی تحملناپذیر هستی و معنای زیست انسانی است. حیف است که کودکان به سبب نقشهایی که جامعه برای آنها تدوین و تببین کرده نتوانند از تجارب جنسی آزاد با بزرگسالان برخوردار شوند! "
🔹 نام بعضی از مطرح ترین آنها: میشل فوکو، ژان پل سارتر، ژاک دریدا، لویی آلتوسر، رولان بارت، سیمون دوبوار، ژیل دلوز، ژاک رانسیر و فرانسیس لیوتار...
⚠️ با کمال تأسف، این نامها، سالهاست که در فضای آکادمیک علوم انسانی و نشریات مربوط به این حوزه در کشور ما، سلطنت میکنند و شرایط را از درک درست، بهجا و عمیق فلاسفه ایرانی و اسلامی سلب ساختهاند.
🏷منبع: آرشیو روزنامه Dolto فرانسه
#مطالعات_فرهنگی
@amoofidel
🇮🇷 کانال حکمرانی مسوولانه در ایتا
@hokmrani_masoulaneh