#خودآگاهی
💠راهکارهای افزایش خودآگاهی
مشاهده افکار
یکی دیگر از راهکار های افزایش خودآگاهی #مشاهده_افکار است. شما باید بتوانید افکار خود را مثل یک فیلم ببینید و آنها را مورد بررسی و نقد قرار دهید.
شاید سوال بپرسید که مگر افکار خودمان را می توانیم بررسی کنیم؟
بله دقیقا این اتفاق می تواند رخ دهد. به عنوان مثال زمانی که شما خواب می بینید، در واقع هم رویدادها برای شما رخ می دهد و هم انکه خودتان ناظر آن اتفاقات هستید. و جالب است که شما به این دو موقعیت آگاهی دارید.
به عبارت دیگر شما فیلمی را می بینید که بازیگرش خودتان هستید.
✅برای شناخت افکار، فرض کنید که قطاری در حال حرکت است و شما همزمان دو نقش را بر عهده دارید. نقش اول این است که راننده قطار هستید و قطار را به جلو میرانید و همزمان بر روی پلی ایستادهاید و واگن های مختلف قطار را از نمایی دورتر مشاهده می کنید. فرض کنید هر یک از واگن های این قطار، نماد یکی از #افکار شما هستند. به افکار خود نگاه کنید صرف نظر از اینکه این فکر درست است یا غلط، زشت است یا زیبا و ...
👈 راز_کودکان_شاد
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
🔴پدیده سردار سلیمانی؛ آغاز دوباره برای فرهنگ
✍️ احمد اولیایی
جامعه آن قدر موجود پیچیدهای شده است که تفکیکها و تقسیمهای معروفی که ذیل جامعه شناسی مانند خرده نظامهای اقتصادی، فرهنگی و سیاسی وجود دارد، نمیتواند پاسخی درخور به پرسشهای پیرامون اتفاقات، پدیدهها و به طور کل آنچه در جامعه رخ میدهد، ارائه نماید. در این بین تحلیلهای فرهنگی به غایت دشوارتر است چرا که همچنان تعاریف و دیدگاهها در مورد فرهنگ کامل نیست. همین تشویش در فرهنگ شناسی، تحلیلهای فرهنگی را به امری دشوار بدل کرده است.
هنگامی که پدیدهای خاص محور مطالعه قرار نگیرد، فرهنگ شناسان و جامعه شناسان یک سری اصول کلی را در مطالعات و تحلیلهای خود لحاظ کرده و اعلام رأی میکنند اما زمانی که پدیدههای مهم در جامعه شکل میگیرد که کنشهای عام و خاص متفاوتی را در مسیر عادی جامعه تولید میکند، دیگر نمیتوان از اصول کلی تبعیت کرد.
پدیده ترور و سپس تشییع سردار قاسم سلیمانی فرمانده سپاه قدس ایران در دی ماه سال ۹۸ یکی از همان پدیدههایی است که مسیر تحلیل فرهنگی را تغییر میدهد. زمان این اتفاق زمانی است که بسیاری معتقدند اعتماد عمومی به حاکمیت و مقبولیت عام نظام دچار افول شده است. انسجام اجتماعی کاهش و گسست نسلی در میان نسلهای معتقد به انقلاب قابل مشاهده است. و حتی برخی میگویند دینداری نیز با چالش جدی مواجه شده است. ناگهان ترور فرمانده ای کاریزماتیک، قدرتمند و معنوی به مهمترین خبر جامعه تبدیل میشود. در همه گفتگوها و گفتمانها صحبت از این اتفاق است. اختلافات سیاسی و گلایههای اقتصادی در پشت سر این حادثه قرار میگیرد. این تشییع به طور کل تحلیلها را دگرگون میسازد؛ تحلیلهایی که تاکنون فرهنگ امروز کشور را مملو از مشکلات و سرخوردگیها میدانست.
حضور همه مردم با سلیقهها و افکار متفاوت مؤلفه تأثیرگذار غیر منتظرهای در تحلیل فرهنگی پدیده تشییع سردار است. «بازگشت فرهنگی» که در تشییع سه روزه رخ میدهد، همان اثری است که فرهنگ شناسان نمیتوانند آن را تحلیل کنند مگر اینکه روش تحلیل خویش را تغییر دهند. بهترین راه برای جلوگیری از «غافلگیری تحلیلی» در این رخدادها توجه به ماهیت فرهنگ است. در پدیدههایی مانند تشییع عظیم سردار سلیمانی یا پیاده روی اربعین قسمتی از فرهنگ تبلور پیدا میکند که گویی از منشأ دیگر میجوشد. از عاملیت انسانها، تکنولوژی، تغییرات جهانی یا مانند اینها بر نمیآید بلکه اشاره به قسمتی از فرهنگ دارد که در وجود آدمی نهادینه شده و متصل به منشأ فرهنگی لایتغیر ثابتی است که در بزنگاهها بروز دارد.
این معرفت مشترک حتی اگر کمرنگ شود، محو نمیشود. همینجاست که باید بگوییم انسان هیچگاه در نقطه صفر فرهنگی نایستاده است. بلکه انسان با یک فرهنگ درونی که اشاره به یک ذات و اصل خدایی دارد در پدیدهها کنشگری میکند. پدیدههایی مانند سردار سلیمانی به فرهنگ شناس میآموزد که تحلیل خود را مبتنی بر برساختگی صرف فرهنگ قرار ندهد. این پدیدهها به مثابه دستگاه انتقالِ لایههای باطنی و ذاتی و به ودیعه نهاده شده فرهنگ، از جایگاه پنهان به لایههای رویی و نهان فرهنگ عمل میکند. اینجاست که دیگر به راحتی نمیتوان از معضلات فرهنگی صحبت کرد چراکه فرهنگ عمومی که در بستر پدیده مذکور پالایش میشود، آغاز دوباره برای فرهنگ است.
📡 خبرگزاری مهر
https://b2n.ir/530858
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
1605964779-9796-23-9.pdf
746K
#مقاله_بخوانیم
📝زبان شوخی در کلام معصومان
✍عاطفه ستودیان، سید کاظم طباطبایی
🔰با توجه به جایگاه مهم شوخی در تعاملات انسانی و نمود آن، شادی، که نیاز ضروری روح آدمی است، واکاوی نحوۀ برخورد پیامبر اکرم و ائمه در این باره بهعنوان اسوه، بسیار حائز اهمیت است. در بررسیهای اولیه، دو دسته روایت سلبی و ایجابی در این موضوع رخ مینماید. #مقاله (زبان شوخی در کلام معصومان) در درجۀ اول، چیستی شوخی، سپس با جمعبندی روایات در این زمینه، شکلهای وقوع شوخی در کلام معصومان و اهدافی که آن بزرگواران از شوخی داشتند، را مطرح کرده است.
┄┅═══••✾❀✾••═══┅┄
📚حدیث پژوهی، بهار و تابستان ۱۳۹۹، شماره ۲۳.
#کانال_علوم_ومعارف_حدیث
@MaarefHadith
◼️ برای علامه
بخشی از یک یادداشت👇
منبرهای حسینیه شهدا(پانزده خرداد)، مسجد امام حسن عسکری علیه السلام، مجتمع امام خمینی رحمةالله علیه، پیش از خطبه های نماز جمعه تهران و هر جای دیگری که سنگری برای روشنگری محسوب می شد، شاهد حضور این مجاهد بزرگ عرصه اندیشه و عمل بود. درس اخلاق دفتر مقام معظم رهبری (حفظه الله) در چهارشنبه شبها، تصویری دیگر از آن فیلسوف جامع علم و اخلاق را نشان می داد.
برای کسانی که سعی می کردند هیچ منبری از آن استاد بزرگ را از دست ندهند، فقدان ایشان دل سوز است.
آیت الله مصباح یزدی پدر جریان حزب الله بود. طلبه ها و دانشجویان حزب اللهی با شاخص ایشان درس می خواندند و با شاخص ایشان به خیابان می آمدند؛ با شاخص ایشان، تحصن می کردند و با شاخص ایشان، تحصن را جمع می کردند؛ با شاخص ایشان، اهل دعا و مناجات می شدند و با شاخص ایشان، اهل سفرهای راهیان نور؛ با شاخص ایشان، اهل قرآن و صحیفه سجادیه می شدند و با شاخص ایشان، اهل شعار و شعور در خیابان و مسجد محمدیه و مسجد چهارمردان و حسینیه شهدای صفائیه.
و اکنون آن پدر بزرگوار و متواضع و آن پیر حقیقت و طریقت پس از عمری تلاش در راه دفاع از دین، به مرحله دیگری از زندگی خویش پا نهاده است.
👈 خواندن بیشتر 👉
✍️ محمدمهدی احسانیفر
#علامه_مصباح_یزدی
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
✅ کانال رسمی شورای عالی حوزه های علمیه
@shorayeaali
◀️ ایجاد راه ارتباطی مستقیم به منظور اطلاع رسانی مناسب از برنامه و فعالیتها
- اطلاع از آخرین رویدادها و مصوبات
- وجود ادمین ارتباطی جهت تعامل و دریافت نظرات، پیشنهادات و ایده در ارتباط مستقیم با دبیر محترم شورای عالی حوزه های علمیه
✉️ انتظار داریم
نقطه نظرات خود را با ادمین کانال درمیان بگذارید.
@SHORAADMIN
💠 آشنایی اجمالی با ساختار یك مقاله علمی و آرایه های آن؛ (در بیست گام)
💠 مراحل پژوهش:
1- مسأله یابی و طرح تحقیق
2- اجرای تحقیق: گردآوری اطلاعات، ارزیابی و پردازش و نتیجهگیری
3- تدوین گزارش در قالبهای كتاب، پایان نامه یا مقاله علمی
طرح پژوهش: به نقشه كار پژوهشگر برای حل مسأله پژوهش گفته میشود.
💠 مقاله علمی:
1- عنوان مقاله و نام مؤلف یا مؤلفان
2- چكیده
3- كلید واژه
4- مقدمه
5- بدنه یا متن
6- نتیجه
7- منابع و مأخذ
📎شمارههای دیگر آشنایی با ساختار مقاله را می توانید در کانال رهنامه پژوهش پیگیری کنید.👇
@rahnameh
#رهنامه_پژوهش
#مقاله_علمی
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
#روز_وداع
حضور علما و بزرگان در مراسم وداع و تشییع پیکر مطهر آیت الله مصباح یزدی
🔹شماری از اعضای فقهای شورای نگهبان، اعضای شورای عالی حوزه، مدیران ارشد حوزه، اعضای جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، اعضای مجلس خبرگان رهبری، اساتید و بزرگان حوزه، مدیران و مسؤولان در این مراسم که با رعایت پروتکل های بهداشتی در حال برگزاری است، حاضر هستند.
⬅️آیات: سید هاشم حسینی بوشهری، سید احمد خاتمی، عباس کعبی، مدرسی یزدی، اعرافی، محمود رجبی، محمدی عراقی، محمود عبداللهی، طباطبایی نژاد، صدیقی و حجج اسلام والمسلمین عباسی رییس المصطفی، شهریاری دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، اختری، حسینی نژاد رییس مجمع نمایندگان طلاب و فضلای حوزه، سید ابوالحسن نواب، ملکا از اعضای دفتر رهبر معظم انقلاب، مصباحی مقدم عضو مجلس خبرگان رهبری، مقیمی حاجی معاون پژوهش حوزه از جمله شخصیت های حاضر در مراسم وداع و تشییع پیکر آیت الله مصباح یزدی هستند.
#علامه_مصباح
#خبرگزاری_رسا
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
💠طبیب دوّار
🔸ما باید مثل پیامبر سراغ افراد برویم. دربارهی پیغمبر گفته شده است: «طبیب دوّار بطبّه قد احکم مراهمه و احمی مواسمه»؛
🔹پیغمبر مثل یک پزشکِ دورهگرد حرکت میکرد. پزشکان در مطب خود مینشینند تا مردم به آنها مراجعه کنند؛ اما پیغمبران نمینشستند تا مردم به آنها مراجعه کنند؛ آنها به مردم مراجعه میکردند.
🔻در کیف دارویشان، هم وسیلهی مرهمگذاری داشتند، هم وسیلهی نشتر زنی داشتند، هم وسیلهی داغ کردن زخم داشتند؛ آنجایی که احتیاج به داغ کردن داشت.
🗓۱۳۸۳/۱۰/۲۳
📚کانال رهبر حوزهها
@Khamenei_Hawzah
@HOWZAVIAN
بررسی ابعاد علمی، اخلاقی و انقلابی حضرت آیت الله مصباح یزدی (رحمه الله) ویژه برنامه بزرگداشت این عالم فرزانه به زبان پرتغالی.
چهارشنبه ساعت ۲۱ به وقت برزیل 🇧🇷
ساعت ۳:۳۰ دقیقه بامداد به وقت ایران 🇮🇷
#عمار_انقلاب
#آیت_الله_مصباح_یزدی
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
⬅️ ارادت هست؛ ولی کم است!
جناب آذریجهرمی در سوییتی، توییتی خطاب به سردار سعید محمد نوشته: «ممنون سعیدجان (!) از این که دعوت من رو پذیرفتی و در توسعه ارتباطات به ما کمک خواهی کرد»
میگن یه بندهخدایی در مصاحبهی استخدامی شرکت کرده بود.
مصاحبهگر در ضمن سؤالات ازش پرسید: توی کامپیوتر واردی؟
طرف جواب داد: بعله.
مصاحبهگر اشاره کرد به کامپیوتری که روی میزی در گوشهی دیگر اتاق بود و گفت: پس لطفاً برو اون سیستم رو روشن کن.
طرف یه کم پس کلهاش را خاراند و گفت: البته نه دیگه تا این حد!
حالا اگر به آن جناب بگوییم: حالا که اینقدر به سعیدجان ارادت داری و منتدار او هستی که کمکت میکند، خب ازش بخواه که شبکه ی ملی اطلاعات رو هم برات راه بندازه.
احتمالاً خواهند فرمود: بعله. ارادت هست ولی نه دیگه تا این حد!
✍ جیم جواتی
#طنز
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
✴️ درباره آیت الله مصباح یزدی
نوشتن درباره متفکرین تاثیرگذار بر معادلات جامعه(خواه افراد منفی باشند یا مثبت) کاری بسیار دشوار است.
چون نبوغی خاص در آنهاست که درک آن جز بااحاطه بر ابعاد شخصیتی آنها ممکن نیست.
ایشان قطعا در جرگه متفکرین ارزشمند و برجسته اسلامی محسوب میشوند.
✔ آیت الله مصباح با کناره گیری از مسوولیت های اجرایی در نظریه پردازی علوم انسانی و تولید علم دینی و تربیت شاگردان متمرکز شد.
✔✔ خصوصیت بارز ایشان (عبد) بودن اوست.
او برای تمام گفتارها و رفتارها و کنشهای سیاسی خود به دنبال حجت شرعی نزد خدای تعالی بود.
او معتقد بود هروقت به وظیفه عمل کردیم خداوند دلها را به سمت ما متمایل میکند.
عین فرمایش حضرت زهرا (سلام الله علیها) که فرمود:
هرکس خالص کند اعمالش را برای خدا،خدا بالاترین مصلحتش را به او اعطا میکند.
به قول رهبر حکیم ما دارای پای بااستقامت بر صراط مستقیم بود.
این ویژگی را از اساتیدش بخصوص آیت الله بهجت آموخته بود.
✔✔✔ عالم دغدغه مند برای جامعه به خصوص جوانان بود.
او انحراف و التقاط فکری و اعتقادی را ریشه تمام مشکلات میدانست.
عین آیه شریفه: هرکسی بر اساس شاکله اش عمل میکند.
(شاکله) چیزی جز اعتقاد و نحوه تفکر نیست.
⭕ به همین دلیل بود که در سه برهه بسیار خوش درخشید:
یکم: قبل از انقلاب
در مبارزه طاغوت و نجات جوانان از مارکسیستها
دوم: اوایل انقلاب
در مناظرات عالمانه او به عنوان نماینده حوزه علمیه قم در اوایل انقلاب با جریانهای التقاطی مانند حزب توده، فدائیان خلق،جنبش حبیب الله پیمان و... که از صدا و سیما پخش شد.
سوم. در دوران حاکمیت جریان دوم خرداد
باسخنرانی های عالمانه شهر به شهر در دانشگاه ها و حوزه های مختلف
یکی از اعضای تیم حفاظت ایشان میگفت:
با اینکه ایشان آنوقت بیش از شصت سال سن داشت، ما خسته میشدیم اما ایشان جلسه چندساعته پرسش و پاسخ با دانشجویان داشت.
👈 خواندن بیشتر 👉
✍ مصطفی منتظری
#عمار_انقلاب
#آیت_الله_مصباح_یزدی
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
🔸دعواندیده!🔸
اگر می خواهی در مدرسه فساد ایجاد نشود، راهش این نیست که فیلتر بگذاری تا بچۀ فاسد به مدرسه نیاید. نه، باید بچه ها را طوری بار بیاوری که اگر یک فسادی دیدند، با #امر_به_معروف کنترلش کنند. بچه ها در مقابل فساد حالت #تهاجم داشته باشند.
بعضی خانواده ها هستند بچه شان را جوری تربیت می کنند که اگر یک نیش چاقو به او نشان دادی، این بچه رنگش می پرد. این بچه ها خیلی به فساد کشیده می شوند. چرا؟ چون #دعواندیده هستند. چون محیطشان محیط آرامی بوده. با نزاکت با آنها صحبت کرده اند. از ماشین پیاده شان کردند. به ماشین سوارشان کردند. آوردند آنها را، بردند آن ها را.
خب یک دفعه این بچه می آید در کوچه، کسی چهار تا تهدید به او می کند، این بچه دل خالی می کند. خب این چطور می تواند از خودش دفاع کند؟ بچه باید در عین حال که فاسد نیست، اما #قوی باشد در مقابل فساد. جسور باشد. نظام تربیتی ای که ما می خواهیم این است که جسارت های موجود در انسان را تبلور بدهد، بروز بدهد، ظهور بدهد. در این چند سالی که زیر نظر آموزش و پرورش هست،بهتر بشود. آموزش و پرورشی می خواهیم که اگر ترسو را به آن دادیم، بعد از مدتی شجاع بشود.
🍃 آیت_الله_حائری_شیرازی
#اخلاق
#حکمت_و_تمثیلات
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN