✔️ فصل موسیقیِ انقلاب
✍️ علی تجرد
مبارزه ما با جهان کفر خیلی جدیتر از آنی است که حتی خودمان فکر میکردیم. اگر یک زمانی فکر میکردیم دعوا سر فلان شعار اسلامی یا مثلا ساخت مسجد و حسینیه است، حالا میبینیم که سر آب خوردن و روغن سرخ کردنی هم باید بجنگیم؛ آن قدر بجنگیم تا آب و روغن قاطی کنند.
اما به جز دامنه جنگ، شاید در راهبرد جنگ هم دچار سادهاندیشی بودیم. اگر روزی گمان میکردیم در بعضی موضوعات باید سپر به دست بگیریم و در بعضی، دست به قبضه شمشیر ببریم، حالا میدانیم که در همه موضوعات باید دو دستی پا به کارزار بگذاریم.
یکی از انگهای قدیمی به جمهوری اسلامی، مخالفت با هنر بوده؛ هم به خاطر حساسیت روی ضوابط شرعی در کارهای تصویری، و هم به خاطر احکام مرتبط با موسیقی. اما اگر محققانه نگاه کنیم، انقلاب از اول اهل موسیقی بوده؛ کافی است شعارهای انقلابی را در ذهنتان مرور کنید؛ انگار اساسا برای ترانه سروده شدهاند. حتی سادهترین شعار که «مرگ بر شاه» باشد را ببینید چهقدر هنرمندانه میخوانند:
گروه همخوان: مرگ بر شاه، مرگ بر شاه، مرگ بر شاه
رهبر گروه: بگو!
گروه همخوان: مرگ بر شاه، مرگ بر شاه، مرگ بر شاه
همین "بگو" را اگر از کار حذف کنید، انگار نیمی از زیباییاش را گرفتهاید. ترانه "ایران ایران" رضا رویگری را به یاد بیاورید که آنقدر هنرمندانه اجرا شده که باورتان نمیشود بدون هیچ سازی اجرا شده؛ و اجرای تاریخی "خمینی ای امام" در فرودگاه یا "برخیزید" در بهشت زهرا.
در دوران دفاع مقدس هم کارهای ماندگار کم نیستند؛ از شاهکار حسام الدین سراج، شمس الضحی، شهید شهرام ناظری و ملوانان تا ترکیب شعر سبزواری و صدای گلریز که هنوز هم شورانگیز است.
البته این کارها را در سالهای پس از جنگ کمتر میبینیم؛ شاید به دلیل همان جوی که در اثر سیاستهای دولت پس از جنگ، غالب شد. اما چند وقتی هست که نیروهای انقلابی آرام آرام دارند از خواب چند ساله بیدار میشوند و فصل دیگری را رقم میزنند. کاری که تازگی بر و بچههای افغانستانی در پاسخ به ترانه معروف "برای..." تولید کردند و دست به دست چرخید، باز هم ما را به یاد "سلام فرمانده" انداخت که چه طور مانند نسیمی جادویی روح انقلابی را چه در ایران، و چه در دیگر کشورها زنده کرد، و نشان داد که چه لشگری از مردم پای کار داریم؛ چه در ایران و چه در دیگر کشورها.
وقتی که ولی فقیه از معجزه همخوانی اشعار انقلابی میگوید، نیازی نیست برای کار موسیقایی به حرام نبودن اصل موسیقی استناد کنیم. حالا با موسیقی که سالها از هجمه آن به ارزشهای اسلامی و انقلابی میترسیدیم، سلاحی میسازیم که لرزه به تارهای گیتارهای شیطانی میاندازد. با همین موسیقی به سمت اتحاد فرامرزی میرویم، وقتی که ضدانقلاب تظاهرات هزار پرچم برگزار میکند.
کتاب انقلاب اسلامی را ورق میزنیم و قلم میزنیم؛ فصل موسیقی.
#موسیقی
#انقلاب_اسلامی
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
📌 جان فلسطین در جام جهانی
✍ رسول باقری
آیا رژیمصهیونیستی باز می خواهد از فرصت جام جهانی استفاده کرده و به #غزه حمله کند؟
وقوع انفجار در قدس اشغالی؛ عنوان تیتری بود که امروز در خروجی رسانه های جهان قرار گرفت و رپرتاژ خبری بر روی به هلاکت رسیدگان و مجروحین این قضیه.
خبری که باعث خوشحالی طرفداران فلسطین گشت اما اگر از زاویه دیگر به این خبر نگاه کنیم و عقبه فعالیت های رژیم صهیونیستی را بنگریم احتمال اینکه این کار یک توطئه باشد بر اذهان جاری می شود.
جام جهانی بخاطر آنکه همه رسانه ها و اذهان متوجه آن هستند از ابتدا فرصت خوبی بود تا سیاستمداران کارهای مخفی خود را در سکوت خبری پیش ببرند و رژیم صهیونیستی که خود خالق این سیاست می باشد بارها از این فرصت استفاده کرده و به غزه و لبنان یورش برد. برای نمونه در سال ۱۹۹۸ در حالی که همه دوربین ها به سمت فرانسه چرخیده بود و فوتبال را گزارش میدادند، آریل شارون از تب و تاب جام جهانی استفاده کرده و به جنوب لبنان لشکر کشید و جنایتی بزرگ به بار آورد، رژیم صهیونیستی در سال ۲۰۰۶ که چشم ها در زمین بازی سبز رنگ آلمان بود بار دیگر به لبنان حمله کرد و در سال ۲۰۱۴ که اخبار جهان در جام جهانی برزیل محو شده بود این بار به غزه مظلوم حمله برد. تا در سکوت خبری اعمال شنیع خود را به نهایت برساند.
با این عقبه باید مساله بمب گذاری امروز را تحلیل کرد و نیک اندیشید با وجود اینکه هنوز هیچ یک از گروه های مقاومت انفجار امروز را برعهده نگرفته اند، چرا رژیم صهیونیستی انگشتش را بلافاصله سمت حماس می گیرد و آن را مسئول میداند؟
حال سوال قابل تامل این است آیا رژیم صهیونیستی می خواهد از فرصت جام جهانی برای حمله به غزه استفاده کند؟
#استعمار
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
☑️ پاسخگویی روحانیت در حوادث اجتماعی؛ از نظر تا عمل
🔺یادداشت علیرضا محمدلو، دانشجوی دکتری فلسفه علوم اجتماعی
روحانیت برای اقامه دین سزاست که از مقام فیلسوف به ساحت راهبردنویس فرهنگ و استراتژیست قانون و کنشگر عدالت تغییر وضعیت دهد تا اقامه دین را تضمین کند. جدای از بازیگری درست در وجه مشروعیت بخش قدرت، در بعد هویتساز نیز میدان تبلیغ و فرهنگسازی را جدیتر از گذشته و با امتداد مجازی و میدانی وسیع تری دنبال کند تا از فرایند برساخت افکارعمومی کنار گذاشته نشده و منزوی نشود. اقامه دین در عصری نو، با «ارائه تمام وجوه روحانیت» ممکن است تا از خطر تحریف و انزوا در امان بماند.
🔗 متن کامل در صفحهی «روحانیت امروز»
#روحانیت
#پاسخگویی
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
#نتیجه_کار
به جای بچهها زندگی نکنید!
در مواردی که آسیب جدی نمیبینند اجازه بدهید تا نتیجه کار خود را ببینند.
بگذارید به این نتیجه برسند که
✔اگر منظم نباشند وسایلشان گم میشود.
✔اگر دیر به مدرسه برسند بازخواست میشوند.
✔اگر به موقع کارهایشان را نکنند از کارهایی که دوست دارند عقب میافتند.
✔اگر خوش اخلاق نباشند بچههای دیگر با او بازی نمیکنند.
✔و....
✍ صفحهی عبدالصالح شمس اللهی
#ماداران_مدرن
#کودک_نوجوان
#تربیت_کودک
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
.
📌 از مام وطن تا داعشطلبان
✍️ مهتا صانعی، شاعر و نویسنده
از مام وطن اگر که غمگین باشیم
باید که به مهر کفر بدبین باشیم
والاتر از آنیم که در همهمهها
درگیر رسانه دروغین باشیم
در فکر هر آنچه اند غیر از ایران
این گله ی تاریک دلان، مدعیان
بر موج رهای گیسوانت مهسا!
امروز نشسته اند داعش طلبان
#شاعران_حوزوی
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
📌مقایسهای بین زنان ایران و آمریکا؛
🔸«بیپناهی زنان» در وضعیت آزادی مردان؟
✍️ حبیب الله بابایی، استاد حوزه و دانشگاه
به جرأت میتوان گفت که در آمریکا آنچنان مزاحمتی از ناحیۀ آقایان نسبت به زنان وجود ندارد، لیکن نبود مزاحمت به زنان در آمریکا مربوط به جاهایی است که چراغ قانون روشن است و آنجا که چراغ قانون خاموش میشود (وقتی شب میشود، وقتی خلوتی پیش می آید، و وقتی به هر دلیلی ناامنی بوجود می آید) بینظمیها و تعرضها به زنان شروع میشود. حفظ فاصله قانونی در صف (مثلا صف فروشگاه)، ممنوعیت قانونی لمس یکدیگر (don’t touch me)، خوف و هراس زنان از حضور در جاهای خلوت (مثلا زمانی که در اتوبوس شهری با یک مسافر مرد تنها میمانند) و یا واهمه از خروج شبانه از منزل به تنهایی، و همینطور قوانین شدید مجازات برای ارتباطات جنسی اساتید با دانشجویان دختر، همه به موجب تعرضهای گوناگون و مزاحمتهای جورواجور به زنان در وضعیت خلوت آمریکاییها است. همین مزاحمتها موجب شده است که زنان در آمریکا آن نقطههای خطر را درک کنند و آنجا که حفاظ قانونی ندارند ریسک نکرده و حضور پیدا نکنند. به رغم همه این مراقبتها از ناحیه خود زنان، و به رغم مرکزیت و مرجعیت قانون و آسانی وکالت و شکایت در آمریکا (حتی در امور بسیار جزئی)، هنوز «قانون» نتوانسته است نقطههای کور و گاه آشکار اجتماعی در آمریکا را پوشش داده و برای زنان امنیت لازم را ایجاد کند.
نظم اجتماعی در ایران برخلاف آمریکا، نه بر مبنای قانون، بلکه نوعا بر مبنای اخلاق و فرهنگ دینی و معنوی شکل میگیرد و قانون در برقراری نظم اجتماعی از جمله نظم مناسبات انسانی بین زنان و مردان یا اصلا بازدارندگی ندارد و یا بازدارندگیاش حداقلی و در نقطههای نزاع و دعواست. عدم بازدارندگی قانون آشکارا نه فقط در ساحتهای سرباز (کوچه و خیابان) بلکه در فضاهای سربسته ای مثل دانشگاهها، ادارات، و سازمانها نیز هست که موجب بینظمیهای اخلاقی و حقوقی بین مردان (نه فقط پسران) و دختران می شود.
حال آنچه که در ایران امروز و در شرایط پس از مهسا امینی در حال رخ دادن است تعلیق سامانههای نظم اجتماعی درایران است، تضعیف قانون از یک سو (تضعیف پلیس) تضعیف اخلاق و انجام رفتارهای وقیح و مبتذل از سوی دیگر (فحاشی و توهین)، و تضعیف دین از دیگر سو (توهین به روحانیت)، آنهم البته در سکوت و تماشای بسیاری ازعلمای غافل (که نمیدانند چه رخ میدهد) و روشنفکران خائن (که به خوبی می دانند چه رخ می دهد)، به کلی پایۀ نظم اجتماعی و امنیت بانوان را ویران میکند و آنها را از این پس آسیبپذیرتر و برای مردان لیبرال که مصرانه در پی کشف زنان و گاه غصب زنان و حظ از آنها هستند بیپناه می گذارد. امروزه کسانی که به آسانی فحاشی میکنند، به دیگران توهین میکنند، عمامه و چادر و روسری از سر میکشند و گاه به زنان محجوب در خانه نیز تعرض میکنند (مورد مهاباد)، همین جماعت و عقبههای فکری آنها، فردا با همین زنان مکشوفه کارهای دیگری خواهند کرد.
بدین سان اشتباه است که ما دو وضعیت متفاوت غرب و ایران را با هم مقایسه کنیم، و پیامدهای آزادی جنسی و جنسیتی زنان را در این دو بستر متفاوت، یکی تلقی کنیم. آمریکا از قوانین و ضمانتهای اجرایی بسیار صُلبی برخوردار است که در وضعیت بیاخلاقی میتواند حقی از حقوق زنان را تأمین نماید، ولی نظم اجتماعی ایران، نظم فرهنگی، اخلاقی و دینبینان است و در نبود اخلاق و دین، امکان تأمین حقوق از دست رفتۀ زنان و دختران از مسیرهای قانونی نوعا میسر نخواهد بود.
#غرب_شناسی
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
💠 کنشگری نخبگان؛ از وظایف تا چالشها
✍️ محمد ملکزاده، عضو هیأت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
🔸نخبه صرفاً به کسی که از دیگران به لحاظ فکری و اندیشهای برتر و توانمندتر است اطلاق نمیشود؛ بلکه باید این توانمندی در مرحله عمل به اثبات برسد و فرد مدعی نخبگی باید در هر حوزهای اعم از سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و حوزههای دیگر بتواند وضعیت حال و آینده پدیدهها را در سطوح مختلف داخلی و بینالمللی تحلیل و بررسی و تبیین کند؛ حوادث و پدیدهها را مدیریت و در راستای ارتقای زندگی اجتماعی راهکارهای هوشمندانه ارائه کند. چنین عملکردی منوط به برخورداری نخبگان از شاخصهای مثبت اخلاقی، هوشمندی و دلبستگی به مردم و میهن خویش است. از سوی دیگر، مردم در جامعه اسلامی نیز موظف به الگو قراردادن نخبگانی با این ویژگیهای اخلاقی هستند.
🔗 متن کامل در پایگاه اندیشهای فکرت
#نخبگان
#اغتشاش
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
.
☑️ گل به خودی 😊
🌹 امروز توی گلزار شهدای قم یه گروه دخترِ کوچولو اومده بودن زیارتِ شهدا؛ وقتی بهشون رسیدم، یکیشون اومد جلو و این گل رو بهم داد و با شیرینزبونیِ دخترونهاش گفت: «تقدیم به شما؛ به احترامِ لباستون.»
✍ صفحهی مهدی قنبریان دهکردی
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
.
🔸دُمهای انگلیسی در خیابان تهران
✍ علی کردانی
تیم ملی فوتبال ایران، دیدار اول خود در جامجهانی قطر را به انگلیس واگذار کرد. دیداری که با گلهای پیاپی و دریافت ۶ گل کام ایرانیها را تلخ کرد و هر فردی که روحیه و غیرت ایرانی داشت از چنین نتیجهای احساس خوبی پیدا نمیکرد. در این میان برخی پایکوبی کردند؛ متورسواری که پرچم انگلیس را بر عقب خود گذاشته و نشان میداد، گویا روباه مکاری بود که در تاریکی شب دُم تکان میداد. بیشتر روباهها در شب به شکار میروند و از ویژگیهای آنها این است که از دُم خود برای ارتباط با دیگران_بخوانید بیگانگان_ استفاده میکنند.
البته این حرکت، تنها قصه موتورسوار نیست، بلکه قصهی اندیشههای کرمخوردهای است که عزت خود را باختهاند و بیماری خودتحقیری و خودکمبینی عذابشان میدهد؛ چرا که با کسانی روبهرو هستیم که افتخارات و حماسههای ملیشان را مطالعه نمیکنند، اما به سراغ مطالعه اندیشه بیگانگان از طریق رسانههای بزککردهی مسیحعلینژادی میروند، افرادی که تمام مزیتشان موهای فرشان است.
واضح است که پرچم هر کشوری نماد هویت و استقلال آن کشور است؛ از این رو هر که به پاسداشت آن بپردازد، به هویت و آزادی ملت خود جان بخشیده است.
خوشحالی شبانه با پرچم انگلیس، شعار آزادی در هیاهوهای اخیر را تفسیر کرد؛ منظور از آزادی وطنفروشی و اسارت ایران بود. اینها با دُمهای مکارانه به روباه پیر گفتند، بیایید و ایران را آزاد کنید.
اما فراموش نکنید؛ بچهروباهها زندگی کوتاهی دارند و عاقبت طعمه عقابها میشوند.
#دروغِ_آزادی
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
#با_اهل_بیت
💠 4 ویژگی مردمی
🔸 امام باقر(ع):
پدرم فرمود: چهار چيز است كه هر كس داشته باشد اسلامش كامل و گناهانش پاك گردد و پروردگارش را در حالى ملاقات كند كه از او خوشنود است:
1️⃣ كسى كه به عهدش با مردم وفا کند؛
2️⃣ و زبانش با مردم راست باشد؛
3️⃣ از هر چه نزد خدا و مردم زشت است شرم كند؛
4️⃣ و با خانوادهاش خوشرفتار باشد.
#نویسندگان_حوزوی
https://eitaa.com/joinchat/3834314754C58903f67c6
📊 چگونه از نظر روحی قدرتمند باشیم؟
1️⃣ از تنهایی نترسیم و به بهانه تنهایی وارد هر رابطهای نشیم.
2️⃣ غرق درگذشته نشیم، درسهای گذشته رو یاد بگیریم، رشد و عبور کنیم.
3️⃣ فکر نکنیم که دنیا به ما بدهکار هست، تلاش کنیم و مهارت کسب کنیم.
4️⃣ تلاش نکنیم همه رو راضی نگه داریم اما علت حال بد دیگران هم نباشیم.
5️⃣ دست از تاسف خوردن برای خودمون برداریم، حرکت کردن رو آغاز کنیم.
6️⃣ انرژیمون رو برای چیزهایی که نمیتونیم کنترل کنیم هدر ندیم.
7️⃣ اگر کسی مدام به ما احساس منفی منتقل میکنه ارتباطمون رو باهاش محدود کنیم.
8️⃣ بعد از اولین شکست جا نزنیم و عوامل شکست رو بررسی کنیم و به نقاط ضعفمون پی ببریم.
🗂 صفحه خانم علی اکبری از نویسندگان و مشاوران حوزوی
#مشاوره
#خانواده
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
#کسب_مقام بانوی حوزوی در همایش نهضت ترجمه
🌹برای مردانی که به پای چادرم خون دادند
✍️لیلا گودرزیان فرد، نویسنده حوزوی
بانوی ایرانی میتواند بیداری از نوع اسلامیاش را خلق کند، جهاد از نوع تبیینش آنگاه که باقلمش اثری را خلق کند که فرهیختگان بیست کشور دنیا از کتابش وام بگیرند برای سرودن، ترجمه کردن و دلنوشتههایی که از عمق وجودشان برمیخیزد. بانوی ایرانی میتواند با قلم، پیام عشق به وطن، آزادمردی و ایثار را فراتر از خاورمیانه به قلب دنیا برساند و امر رهبر را لبیک بگویید و برای نهضتی بنویسد که مترجمانش همه ترجمان امید وایثار و ازخودگذشتگی هستند.
زن زندگی افتخار یعنی زن از زندگی کسانی بنویسد که افتخار آفرین بودند زن میتواند از شهیدان بنویسد. زن می تواند از مردانگی بنویسد؛ از همه کسانی که به پای چادرش خون و جان دادند.
# اختتامیه نهضت ترجمه
#برگزیده_شدن_شهیدالکرخ
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
🖍تحریریه مدادالفضلاء و بانو مجتهده امین، کسب مقام بانوی نویسنده لیلا گودرزیانفرد در همایش بینالمللی نهضت ترجمه «پرواز اندیشهها» را به ایشان و خانواده و استادان محترمشان تبریک میگوید.