✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
بهترین هستید
بهترینها را برای شما آرزومندم.
به امید خدا در سال جدید با کلمه و کتاب و آگاهی بیشتر محشور شویم.
#نویسندگان_حوزی
✨@HOWZAVIAN
#چهارشنبه_های_امام_رضایی
💐هر روز من با تو بُوَد نوروز
✍️ جواد رستمی
از آن سوی پنجره تو را می خوانم!
از پشت پنجره فولادی که به طلا سروری دارد!
از آن مکان که کاشی های رنگارنگش در طول تاریخ شاهد اشک ها و لبخند های بسیار بودند.
کاشی ها صفای شفا دیدند و حاجت روایی! عقده گشاییِ دل دیدند و رهایی!
غم ها و غُصه های سوزان و بی وفایی،
که به یک گوشه چشم سلطان، بدل شده به قِصه هایی، که نشان لطف است و مهربانی!
نوروز است برای همگان امروز، هر روز من با تو بُوَد نوروز!
آنجا که زائرت باشم و غرق مهر و عطایت، آنجا که رزق و روزی بستند به یک نگاهت!
برکت سفره ام نام زیبایت! به جود و صفایت، به نام دردانه ات، جوادت!
غلامم، خانه زادت، نوکر خودت، خاندانت!
همچون گذشته بگیر دست این دل شکسته که آهوی دل جز تو پناهی ندارد!
مبادا شکار غم شوم اسیر نَفسُ و نفسگیر ماتم شوم!
روا نیست تو باشی، مرا غم و ماتم بَرَد! توکه گوشه چشمت غم عالم بَرَد!
#نوروز
#نویسندگان_حوزی
✨@HOWZAVIAN
🟢 گوشهای از فضایل ماه مبارک رمضان
از نظر فقهی در بعضی موارد که شخص روزهدار روزهاش باطل شده و عملاً روزه نیست، تا هنگام مغرب باید امساک کند و نمیتواند بصورت عادی مبطلات روزه را انجام دهد. این هم گویای حرمت ماه رمضان و اهمیت روزه آن است.
خطبه معروف رسول خدا صلی الله علیه و آله نیز که ویژگیهای ماه مبارک رمضان را مطرح میکند بیانگر عظمت این ماه است..
🔗 متن کامل
🔴 با فتنههای رسانهای دشمن چه کنیم؟
✍️ قاسم یزدانی مقدم
راه حل مواجهه با جنگ رسانه ای دشمن، تمرکز بر #انباء جبهه حق و #خبرسازی از دل این جریان است نه اینکه با تمام قوا مشغول پاسخگویی به جنجال ها و رفع شبهات بنی اسرائیلی و تمام ناشدنی یهود شویم. در حال حاضر نه تنها به این مسئله توجهی نداریم بلکه در بسیاری از موارد، خود جریان حزب الله باعث #بزرگ کردن و دیده شدن حداکثری سناریوهای طراحی شده دشمن می شود. باور کنید هیچ لزومی ندارد که درباره هر صوت و فیلم و کلیپی اظهار نظر کنیم و حتی منتشر.
🔗 متن کامل
💐 بهارانه
✍️ احسان قربانی
🌸بهار می آید و با خودش تغییر را می آورد.
تغییری که از نوع «يُخْرِجُ الْحَيَّ مِنَ الْمَيِّتِ»
است و عجیب زمین رنگش تغییر میکند.
چقدر دل من هم بهار میخواهد. دلم میخواهد بهار دلم از جنس نور باشد که از آفتاب آسمان نگاهش بر زمین تاریک و بی نور دلم بتابد و برای همیشه دلم را در آغوش گرم خود بگیرد و رها نکند. آغوشی از جنس محبت، محبتی که یک پدر به پسر،یک رفیق به رفیق، یک برادر به برادر، خلاصه بگویم، یک امام به شیعه خود دارد، میخواهم.
🔗متن کامل
🔇 چرا صدایی از سخنگوی حوزهی علمیه شنیده نمیشود؟
✍️ محمد مختاری
اگر کسی روزهای اخیر فضای مجازی کشور را رصد کند، متوجه فعالیتهای رسانهای با رویکرد تهاجمی و انتقادی علیه حوزه علمیه خواهد شد.
موجهای مختلف داخلی و خارجی که از ماجرای درمانگاه قم شروع شد و با موضوع آیتالله صدیقی شدت یافت.
تکههای فیلم مصاحبهی یک خانم با جوانی دارای چهرهی پیرایش شده و عمامهی سیاه را هم به این فهرست اضافه کنید.
در این همهمهی بازار آشفتهی رسانهای که حق و باطل در هم آمیختهاند، آیا انتظار روشنگری و رفع ابهام از سوی سخنگوی محترم حوزه داشتن نابجاست؟
آیا کسی هست که هنوز به فکر آرامش روان و اعتقادت دینی جامعه باشد؟
آیا مدیر مسئول رسانههای حوزهی علمیه نباید پایان بخش تردیدهایی باشد که هرکدام همچون زلزلهای شدید ساختمان باورهای دینی مردم را هدف گرفته است؟
جناب سخنگوی محترم! آیا فکر میکنید نیازی به حرف زدن شما نیست؟
🔗 متن کامل
#ماه_رمضان
#فرهنگ #جامعه
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
🟢 جایگاه مردم در اندیشه اجتماعی اسلامی
✍️ احمدحسین شریفی، رئیس دانشگاه بین المللی قم نوشت:
💐💐[سال جهش تولید با مشارکت مردم را به محضر همه عزیزان تبریک میگویم و به همین مناسبت به نقش و جایگاه مردم در اندیشه اجتماعی اسلام اشارهای میکنم]
🔹از بنیادیترین اندیشههای اجتماعی اسلام «مردمیسازی» فرهنگ و اقتصاد و اقدامات اجتماعی و حتی مردمی بودن حکومت اسلامی است. در نگاه اسلام، مردم محور همه موضوعات فرهنگی و اقتصادی و اجتماعی و سیاسیاند. برجستهترین نقش را در جامعهپردازی و تمدنسازی دارند.
🔻قرآن کریم به صراحت میفرماید یکی از کارویژههای پیامبران، مردمی کردن امور بوده است: «لَقَدْ أَرْسَلْنا رُسُلَنا بِالْبَيِّناتِ وَ أَنْزَلْنا مَعَهُمُ الْكِتابَ وَ الْميزانَ لِيَقُومَ النَّاسُ بِالْقِسْطِ؛ (حدید، ۲۵) ما رسولان خود را با دلایل روشن فرستادیم، و با آنها کتاب (آسمانی) و میزان (شناسایی حقّ از باطل و قوانین عادلانه) نازل کردیم تا مردم به عدالت برخیزند»
🔸#امیرمؤمنان(علیه السلام) در مسأله پذیرش حکومت، فرمودند:
«لَو لا حُضورُ الحاضِرِ وَ قِیامُ الحُجَّةِ بِوُجودِ النّاصِر ... لَاَلقَیتُ حَبلَها عَلى غارِبِها؛ اگر نبود حضور آن جمعیت و تمام شدن حجت با وجود یار و یاور ... هر آینه مهار شتر خلافت را بر شانهاش میانداختم» این جملات صراحت در این دارد که حضور مردم در تفکر اسلامی آنقدر مهم است که حجتی علیه امام معصوم خواهد بود. یعنی با حضور مردم تکلیف سیاسی و اجتماعی بر امام معصوم منجز میشود و بدون حضور مردم و بدون مشارکت مردمی حتی تکلیف سیاسی و اجتماعی و حکومتی از امام معصوم نیز ساقط میشود.
🔹آن حضرت در ضمن یکی از سخنرانیهای خود در صفین خطاب به یاران و لشکریان خود فرمودند:
«وَ لَيْسَ امْرُؤٌ وَ إِنْ عَظُمَتْ فِي الْحَقِّ مَنْزِلَتُهُ وَ تَقَدَّمَتْ فِي الدِّينِ فَضِيلَتُهُ بِفَوْقِ أَنْ يُعَانَ عَلَى مَا حَمَّلَهُ اللَّهُ مِنْ حَقِّه؛ و هیچ کس گر چه منزلتش در حق عظیم باشد و فضیلتش در دین بر دیگران پیشی داشته باشد چنان نیست که در ادای حقی که خدا بر او واجب کرده محتاج به کمک نباشد» یعنی حتی بزرگترین انسانها و کاملترین آدمیان برای انجام وظایف خود و ادای حقوق الهی نیازمند کمک و مشارکت مردمیاند. بدون اعانت مردمی و بدون خواست مردم و بدون همراهی مردم امکان تحقق هیچ برنامهای وجود ندارد.
#اقتصاد
#فرهنگ #جامعه
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
16.55M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💐 سال "جهش تولید با مشارکت مردم"
🎥 ببینید | فیلم کامل پیام نوروزی رهبر انقلاب اسلامی به مناسبت آغاز سال ۱۴۰۳
🌷 #جهش_تولید_با_مشارکت_مردم
🔍 متن کامل پیام👇
khl.ink/f/55687
#رهبر_انقلاب
#نویسندگان_حوزوی
✨ @HOWZAVIAN
🔳 بانوی بیبدیل
✍ بابک شکورزاده
🔹تاریخ اسلام زنان بزرگ و تأثیرگزاری را به خود دیده که هر کدام نقشی در پیشبرد اهداف دین داشتهاند. در این دوران نقش بیبدیل امالمؤمنین خدیجه کبری سلام الله علیها بسیار پررنگ و حائز اهمیت است. بانویی که با بذل مال و آبروی خویش در یاری رساندن به رسول خدا صلی الله علیه و آله و گسترش دین اسلام نقش بسزایی داشته است.
🔹پیامبر خدا صلی الله علیه و آله در شأن ایشان فرمودند:«أَیْنَ مِثْلُ خَدِیجَةَ صَدَّقَتْنِی حِینَ کَذَّبَنِی النَّاسُ وَ وَازَرَتْنِی عَلَی دِینِ اللَّهِ وَ أَعَانَتْنِی عَلَیْهِ بِمَالِهَا إِنَّ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ أَمَرَنِی أَنْ أُبَشِّرَ خَدِیجَةَ بِبَیْتٍ فِی الْجَنَّةِ مِنْ قَصَبِ الزُّمُرُّدِ لَا صَخَبَ فِیهِ وَ لَا نَصَب؛ مثل خدیجه پیدا نخواهد شد. در آن هنگام که مردم مرا تکذیب کردند، او مرا تصدیق نمود و مرا با ثروت خود برای پیشرفت دین خدا یاری نمود. خدا به من دستور داد خدیجه را به قصر زمرّدی که در بهشت دارد و هیچ رنج و زحمتی در آن نیست بشارت دهم.»
🔹در عظمت ایشان همین بس که خدا و جبرئیل به او سلام میرساندند.
🔹اهل بیت علیهمالسلام در مناسبتهای مختلف از حضرت خدیجه به بزرگی یاد کردهاند و ایشان را مایه فخر خود دانستهاند؛ امام حسین علیهالسلام در روز عاشورا خطاب به کوفیان فرمود: «هَلْ تَعْلَمُونَ أَنَّ جَدَّتِی خَدِیجَةُ بِنْتُ خُوَیلِدٍ أَوَّلُ نِسَاءِ هَذِهِ الْأُمَّةِ إِسْلَاماً؛ آیا می دانید که جدّۀ من خدیجه علیهاالسلام دختر خویلد، اول بانو در این امت است که اسلام آورد؟!
🔹در برخی زیارتنامهها نسبت فرزندی اهل بیت علیهمالسلام به این بانوی بزرگوار ذکر شده که این هم نشان از عظمت ایشان دارد. مثلا در فرازی از زیارتنامه حصرت معصومه علیهاالسلام آمده که «السلامُ علیکِ یا بنتَ فاطمةَ و خدیجةَ».
نکته جالب توجه این است که در زیارتنامهها معمولا اسمی از "فاطمه بنت اسد"، مادر امیرالمؤمنین علیهالسلام نیامده؛ با اینکه ایشان نیز جده اهل بیت محسوب میشود و بیتردید از زنان با فضیلت بودند که رسول خدا صلی الله علیه و آله نیز احترام زیادی برای ایشان قائل بود؛ ولی با این حال اینقدر که از حضرت خدیجه یاد شده از حضرت" فاطمه بنت اسد" یاد نشده است. همین موضوع گویای شخصیت عظیم این بانوی بزرگ است.
#حضرت_خدیجه
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
اکنون
در شب رحلت بانوی بزرگ اسلام، حضرت خدیجه سلام الله علیها، نائب الزیاره اصحاب قلم و مخاطبان محترم و فرهیخته "نویسندگان حوزوی" در حرم کریمه اهل بیت علیهم السلام هستم.
#قم
#حضرت_خدیجه
#حضرت_معصومه
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
💠 سیده قریش و رسم وفاداری به روایت "شعب ابی طالب"
✍️ مرتضی بذرافشان
برایتان، حتما نام آشنایم؛ "شعب ابی طالب"؛ بین دو کوه"ابوقبیس"و "خندمه"، در فاصله ۲۰۰ متری "کعبه" در شهر "مکه"، واقع شدهام. محل سکونت "ابوطالب"و خاندان "بنیهاشم"؛ بسی افتخار.
نام من، یادآور خاطرات تلخ و غم انگیز بزرگ بانوی قریش است که به مناسبت سالگرد رحلتش، دهم ماه رمضان، به اجمالی از وفاداریاش، میپردازم:
با "طاهره" این بانوی آسمانی، بیشتر وقتی آشنا شدم، که سه سال، در سخت ترین شرایط اقتصادی و تحریم های فلج کننده و ظالمانه قریشیان، میزبان هر چند نادلپذیر بانوی کریمه و همسرش و دیگر خاندان" بنی هاشم "بودم.
قریش، برای جلوگیری از دعوت پیامبر به توحید، بعد از فشارهای فزاینده سیاسی، به اهرم اقتصادی و تحریم روی میآورد؛ همان رویه همیشگی مستکبران و قلدران، در طول تاریخ و فی زماننا هذا. کفار، عهد بستند، نوشتند و بر کعبه آویختند و متفق القول، همگان را از هرگونه تجارت با بنی هاشم، بازداشتند.
در این بین، راه و رسم وفاداری بانویی که خویشتن را کنیز شوهر دانسته؛ موجب شد، با نگاه فرا همسری، خانه و سرمایه اش را از لحظهی وصلت، به امین کاروانش بسپارد و زبانزد دیگر زنان قریش و حتی کناره گیریشان از او شوند و با قبول تالمات روحی و جسمی و حالا بعد از سه سال مقاومت و صبوری، و نقش بی بدیل بانوی بهشتی، در این ماجرا، فرشته وحی، به پیامبر، خبر میرساند، عهد نامه، خوراک موریانهها شده؛ تحریم، برداشته میشود.
گشایش و رونق اقتصادی، سیاسی و مذهبی پساتحریم، زمینهی هجرت مسلمانان و پس از آن تشکیل حکومت، در مدینه را فراهم نمود.
چندی بعد، سوگمندانه اما، سیده قریش، در بستر بیماری افتاده، پیامبر مهربانیها، اینک دو زانو، بر بالین همسر وفادار، روزهای نخست نزول وحی را بخاطر میآورد که در غار "حرا " و همه جا، در آن شرایط سخت، اولین زنی بوده که تصدیقش کرده و به او ایمان میآورد.
حالا چشم در چشم عزیزش، غریبانه، چند وصیت میکند و مونس ۲۵ سالهاش هم سراپاگوش؛ از جمله سفارش دختر مظلوم و خردسالش"فاطمه" را؛ لحظاتی بعد، در میان بهت و حیرت دخترکی که بر زانوی پدر اشک میریزد، نا باورانه چشم فرو بسته؛ سپس در قبرستان" ابوطالب"، ابدی میشود. سلام بر او روزی که متولد شد؛ روزی که وفادار ایستاد و روزی که دعوت حق را اجابت کرد.
#حضرت_خدیجه
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
☑️ غلام همت آن نازنینم ...
✍ علیخسروی
دقیقترین قضاوت و درستترین داوری دربارۀ یک «مرد» را باید از «همسرش» شنید و بس؛ چرا که تعریف، تمجید و یا تقبیحهای دیگری [مثل والدین] ناخالص و دارای سوگیری و آغشته به حب و بغض است و نمیتواند معیار قابل اعتنایی برای داوری باشد.
اگرچه همسران نیز گاهی از همدیگر تعاریف مبالغهآمیز دارند اما وقتی پای آوردن «ایمان» به ادعای «غیبی» و ملکوتی طرف مقابل باشد ماجرا بسیار متفاوت میشود.
از همین جهت است که به نظر من، پیامبر رحمت اگر هیچ معجزهای در انبان نداشت جز همین تصدیق حضرتخدیجه، در صدق ادعایش در ارتباط و اتصال به وحی و آسمان کفایت میکرد.
ایمان خدیجه به «پیغامبری» پیامبر ـــ و نه صرفاً «خوب» و «باشرافت» بودن او ـــ در بدایت نبوت، آن هم بدون درخواست معجزه، و پس از آن مرحمت و صَرف تمام اعتبار و سرمایه فَرشی و مادی و معنوی خود به پای این «ایمان» یعنی، این بانوی عرشنشین واجد فهمی عمیق و خِردی آخربین و فرازمانی بوده است.
به قول خواجه شیراز:
سحــــــر بلبل حكايت با صبا كرد
كه عشق روی گل با ما چهها كرد
از آن رنگرخم، خون در دل افتاد
وزان گلشن به خـــــارم مبتلا كرد
غـــــلام همـــت آن نازنيـنــــــــم
كه كار خيــر بی روی و ريا كــرد.
این كار خير و بی روی و ريای حضرت خدیجه(س) بود كه پيامبر مهربان(ص) را نه يک روز، نه یک هفته و نه یک ماه، كه يکسال و بلکه تا پایان عمر سوگوار و غمزده فراقش کرد.
#حضرت_خدیجه
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN