وقتی جای جلاد و شهید عوض میشود...
چگونه میتوان دل را در سوگ کسی محزون داشت که منتظر امام غائب بود اما امام قائم را یاری نکرد؟ و چگونه میتوان در برابر فراق کسی که جانش را در راه حقیقت و مردانگی نهاد، خاموش ماند؟ این تقابل تلخ، جان را میفشارد و احساسات را به بازی میگیرد.
در این بازی پرتناقض، چگونه میتوان مرز میان حق و باطل را شناخت و قلبی را که در سوگ مظلوم میتپد، تسلی بخشید؟
✍علی محمدی هوشیار
#نویسندگان_حوزوی_زنجان
@howzavian_zanjan
✨ #ویژه_دوره_رایگان 📽 #آنلاین_آفلاین
📣 گفتو گوی فلسفه اسلامی و فلسفه غرب؛ امکان یا امتناع
💢 با ارائه #استاد_حمید_پارسانیا و #استاد_بیژن_عبدالکریمی
📡 همزمان انتشار آنلاین، در کانال دبیر جلسات: استاد احمد ملکی| عضو شوید🔻🔻
https://eitaa.com/joinchat/726794984C83fbe99d16
✅ همراه با صدور مدرک شرکت در دوره
🗓 ۱۴۰۳/ ۱۰/ ۰۵ ⏰۱۰:۳۰
💠 جهت دریافت اطلاعات بیشتر و دانلود فایل آفلاین، به کانال زیر بپیوندید 🔻🔻
https://eitaa.com/joinchat/726794984C83fbe99d16
نویسندگان حوزوی
🔔 دهمین جشنواره رسانهای ابوذر استان قم تا 5 بهمن تمدید شد 🔻شرایط و ضوابط شرکت در جشنواره: ◻️ آثا
..
این جشنواره👆 تمدید شد.
قابل توجه نویسندگان محترمی که در یک سال گذشته حضور مطبوعاتی و رسانهای داشتند.
#پویش_نوشتن
🔘استعمار فرانو
▪️ تصور کنید در حال قدم زدن در خیابان هستید و همزمان صفحه اخبار متعلق به شبکه های خارجی را مرور می کنید.کسی برگه ای تبلیغاتی را به سوی شما می آورد و شما نیز در حق او لطفی می کنید و آن تراکت را می گیرید و نگاهی به آن می اندازید.
▪️در چنین مواقعی، شما هیچ گاه از خود نمی پرسید که آن شخص، چرا و با چه قصدی، آن برگه و اطلاعات درون آن را به صورت رایگان در اختیار شما گذاشت. زیرا شما مطمئنید که پشت عمل آن شخص و هزینه کردن هایش، هدف مشخصی وجود دارد: او به دنبال تأمین منافع شخصی خود می باشد.
▪️دوباره سر در گوشی خود می کنید و مابقی اخبار را دنبال می کنید. چنان در برخی از این اخبار غرق می شوید که گویی به فضای دیگری وارد شده اید.
در این فضای متفاوت، متأسفانه شما هیچ گاه از خود نمی پرسید که این اشخاص و رسانه ها، به چه منظوری، این صفحات و اطلاعات را در اختیار شما می گذارند.
چرا چنین فکری به ذهنمان نمی رسد؟
آیا تصورمان بر این است که اشخاصی که این صفحات و رسانه ها را مدیریت می کنند، هیچ قصد و نیتی از کار خود ندارند و یا محض رضای خداوند و برای تأمین منافع ما دست به چنین کاری می زنند؟!
▪️این بی فکری و یا خوش بینی و ساده اندیشی، عواقب منفی بسیار زیادی برای ما داشته، دارد و خواهد داشت.
درمان این بیماری، از طریق شناخت ماهیت رسانه ها و ارتباط آن ها با «استعمار فرانو» است.
از سوی دیگر، برای تشخیص صحت و سقم اخبار و تحلیل ها و هم چنین جهت گیری رسانه های منطقه و جهان بایستی با گرایش ها و عقبه فکری آن ها آشنا بشویم.
▪️سالیان سال است که عصر استعمار یا غلبه مستقیم کشورهای اروپایی و آمریکایی بر منابع طبیعی و انسانی سایر کشورهای ضعیف، گذشته است.
ما هم چنین دیگر، کم تر شاهد «استعمار نو یعنی وجود حاکمان وابسته و جیره خوار غربی ها» هستیم.
علی رغم این دو واقعیت، متأسفانه هم چنان شاهد به تاراج رفتن سرمایه های کشورهای جهان سوم و به کرسی نشستن خواست و اراده ی کشورهای پیشرفته هستیم...
▪️ این بدان معناست که قدرت آن ها هنوز نیز در حال اعمال می باشد ولی در مسیر جدیدی این اتفاق می افتد. این مسیر جدید، رسانه ها و افکار عمومی مردم است...
📮انجمن سواد رسانه طلاب
💎@howzavian | نویسندگان حوزوی
🔘تاریخ بنویس؛از عزت غزه و ذلت مجمع محققین
✍️مهدی پورمهدی
یک نقلی میگوید: تاریخ را فاتحان مینویسند، اما سنت ایستادگی، مقاومت و دلیری ورق را برگرداند و تاریخ را انگشت به دهان گذاشت.
امروزه عدهای اصلاحطلب خسته از مقاومت و ایستادگی در برابر ظلم، استعمار و استثمار در گروهی در کسوت روحانیت با نشان، مجمع محقیق، برای فلسطین نسخه ننگین و راهکار دو دولتی فلسطین و اسرائیل و پذیرش آن توسط همه کشورها از جمله ایران را سیاهه کرده و پیشنهاد دادند!.
اما خدا عزت را به آن زن مقاوم، به آن جوان مجاهد، به آن کودک آواره سرمازده و گرسنه داد، که امروز جشن مقاومت را به دنیا مخابره کرد و روسیاهی برای اصلاحطلب زغال ماند.
اصلاح طلبی که امروز ورژن بروزش را میبینیم، در طول تاریخ کمر اسلام و مستضعفان را شکسته، حالا باید تفکر کرد آن نگاه به کجا رسید و غزه مقاوم کجا؟!.
متاسفانه هنوز بر تابوت مرده برجام نوای فاتحانه مینوازند، گویا نمیدانند سورنا را از سر گشادش میدمند، و برخیهاشون دوباره مغلطه پوست خیار مذاکره را زیر پای دولت جدید کوک میکنند، همین قدر ضعیف، همین قدر حقیر.
#بصیرت
#ماه_رجب
#نویسندگان_حوزوی_کرمان
@HOWZAVIAN_kerman
📮شــــــوکـــــــوپـــــارس
✍ محمدجواد خمسه
▫️نزدیک به ۳۰ سال از این ماجرا میگذره؛ تیر ماه بود یا شهریور سال ۱۳۷۶.
یک روز صبح که از خواب بیدار شدم، مادرم گفت: "پاشو آماده شو، باید بریم بهداشت."
با تعجب گفتم: "برا چی؟"
گفت: "حالا پاشو صورتت رو بشور، بهت میگم."
🔻از بهداشت محلمون خاطره خوبی نداشتم؛ همیشه جایی بود که آمپول میزدن. گفتم: "خو بگو چی شده؟ چرا باید بریم؟"
مادرم گفت: "یادت میاد رفتیم مدرسه، چند تا تست از گوش و چشمات گرفتن؟"
با خوشحالی و ذوق گفتم: "آره خب!"
مادرم گفت: "حالا برای همون مدرسه رفتن باید واکسن بزنی."
▪️از واکسن میترسیدم. با ترس گفتم: "چی؟ واکسن برای چی؟"
مادرم گفت: "مدرسه بدون کارت واکسن رات نمیده."
ناراحت شدم. شروع کردم به تند تند راه رفتن و غر زدن (عادتم بود). مادرم گفت: "باید بریم، نمیشه."
خلاصه با گریه و ناراحتی لباسم رو پوشیدم. مادرم دستم رو محکم گرفت و برد. تو راه میگفت: "تو دیگه مرد شدی، نباید گریه کنی یه آمپول که چیزی نیست."
ولی من فقط گریه میکردم.
🌱 مادرم میدونست من چقدر شوکوپارس (اسمارتیز) دوست دارم. گفت: "اگه گریه نکنی، برات میخرم."
هم ترسیده بودم، هم ذوق داشتم. این دوتا حس تو دلم میجنگیدن. بالاخره گریههام آروم شد.
🔻به بهداشت محله که رسیدیم، با وجود ترسم، مغرورانه وارد شدم. خانم پرستار واکسن رو آماده میکرد. وقتی الکل رو زد، سوزش بدی داشت، اصلا درد داشت. خود واکسن هم خیلی درد داشت، ولی به عشق شوکوپارس تحمل کردم و گریه نکردم خیلی سخت بود ولی من تونستم.
▫️وقتی کار تموم شد، خوشحال بودم که حالا مادرم برام شوکوپارس میخره. بیرون که اومدیم، زن همسایه رو دیدیم. مادرم مشغول حرف زدن شد و تا خونه با هم صحبت کردن.
🔻من تمام مدت منتظر بودم بریم مغازه آقا سید(بقالی محل) که شوکوپارس بخرم، اما بدون خریدن شوکوپارس برگشتیم خونه! گفتم: "مادر، گفتی شوکوپارس میخری!"
گفت: "یادم رفت پسرم، بیرون که رفتیم میخرم."
🔻حقش بود ناراحت باشم، اما مادرم انصافاً بدقول نبود. هر وقت رفتیم بیرون، برام خرید، اما اون یه بار که یادش رفت، هیچ وقت یادم نرفت. هنوز بعد از این همه سال، با اینکه صد بار شوکوپارس خریده، اون نخریدن با وجود اون همه درد یادمه.
مادرا و پدرا! اگه به بچههاتون قول دادین، یادتون نره.
ما بچههای ۳۵ ساله هنوز یادمونه...
عجب! الآن خودم پدرم...
🔹رسول اللّه صلی الله عليه و آله : أحِبُّوا الصِّبيانَ وَارحَموهُم ، وإذا وَعَدتُموهُم شَيئا فَفوا لَهُم ؛ فَإِنَّهُم لا يَدرونَ إلاّ أنَّكُم تَرزُقونَهُم.
كودكان را دوست بداريد و با آنان ، مهربان باشيد و هرگاه چيزى را به آنان وعده داديد ، بدان وفا كنيد ؛ زيرا آنان ، باورى جز اين ندارند كه شما روزىِ آنها را مىدهيد.
#مترویات (چیزهایی که در مترو مینویسم)
#نویسندگان_حوزوی_البرز
@howzavian_alborz
🔻نقش بانوان در جهاد اقتصادی
✍️صدیقه عالیپور
♨️جهاد از واژگان قرآنی و روایی است که از نظر لغوی به معنای تلاش و از ریشه جهد است و هر نوع تلاش و کوشش انسان در هر زمینه ای را در بر میگیرد، جهاد اقتصادی به معنای تلاش مستمر و فعال برای بهبود وضعیت اقتصادی جامعه با انگیزه های الهی و با هدف مبارزه با تهدیدات اقتصادی دشمن و دستگیری از مستمندان ونیازمندان و گسترش وتحقق استقلال اقتصادی صورت می گیرد.
💢از صدر اسلام تاکنون زنان بسیاری در جهاد اقتصادی نقش داشتند، حضرت خدیجه (س) که تمام ثروت خود را برای حمایت از اسلام خرج نمود، زمانی که مسلمانان سه سال در شعب ابوطالب در تحریم اقتصادی به سر می بردند، ایشان خالصانه هر آنچه داشت در راه دعوت به دین اسلام بذل و بخشش نمود و حمایتهای ایشان به حدی بود که پپامبر (ص) فرمود: "هیچ ثروتی به اندازه ثروت خدیجه (س) برایم سودمند نبود".
حضرت زهرا (س) نیز با کمک به نیازمندان و مستمندان الگوی جهاد اقتصادی برای زنان مسلمان است، ایشان در جهت کاستن از مشکلات اقتصادی ومعیشتی مستمندان ونیازمندان جامعه، اموال خود را وقف نمود.
💢در دوران مشروطه و دفاع مقدس و هم چنین دوران معاصر نیز زنان مسلمان در این مقوله نقش مهمی را ایفا کردند، زنان مسلمان در زمان مشروطه مساعدتهای مالی بسیاری داشتند که می توان به مواردی چون تلاش برای تأسیس بانک ملی برای جلوگیری از ورود سرمایه بیگانه و وابستگی به وام گرفتن از (روس وانگلیس) اشاره نمود که در این راستا زنان با دادن وجوه نقدی و هم چنین فروختن گوشواره ها و النگوها و گردنبندهای خود برای تأسیس بانک ملی اقدام نمودند که این مهم منحصر به زنان تهران نبوده و دیگر زنان هم درمناطق مختلف مشارکت می کردند تا راه نفوذ بیگانه به کشور بسته شود.
و علاوه بر این زمانی که مبارزان مشروطه برای تأمین هزینه های مقاومت و خرید اسلحه با مشکل مالی مواجه شدند، زنان با فداکاری و ایثار، با فروختن جواهرات یا وسایل خانه به کمک آمدند که میتوان به حضور زنان در انجمن ایالتی اصفهان اشاره نمود که هنگام فتح اصفهان به دست سواران بختیاری، زنان زیور آلات خود را جهت کمک برای مبارزه وجهاد به آنها اهدا نمودند.
💢در دوران دفاع مقدس نیز کل کشور به مراکزی تبدیل شده بود که زنان برای پشتیبانی جبهه ها و مناطق جنگ زده به فعالیتهای متعددی از جمله جمع آوری کمک های نقدی و مالی به ویژه اهدای طلا وزیور آلات و... می پرداختند تا نشان دهند که حاضرند همه چیز خود را در راه اسلام بدهند.
در زمان حال نیز بانوان مسلمان برای کمک به جبهه مقاومت لبنان، فلسطین و... همان رسالت را برعهده گرفته و به بذل، بخشش زر و زینتهای خود پرداختند، تا بتوانند آرامش را در تمام بلاد مسلمانان نظاره گر باشند و به فضیلت همدلی، همیاری و خیرخواهی و... جامه عمل بپوشند.
✅پس می توان گفت؛ جهاد اقتصادی یکی از مقولاتی است که بانوان مسلمانان در این امر پیشتاز بوده و برای رضای خدا از هر آنچه که می داشتند، برای حفظ و پاسداری ارزشهای اسلامی انجام می دادند و این مهم در یک برهه یا دوره خلاصه نمی شود، بلکه ادامه دار هست.
تحریریه #هم_قلم
💎@howzavian | نویسندگان حوزوی
📝 ۷ نکته طلایی در باب یادداشتنویسی
1⃣ وظیفهای که پاراگراف در مقاله و کتاب دارد، در یادداشت بر عهده جمله است؛ یعنی هر جملهای در یادداشت، باید آن را یک قدم به جلو ببرد یا زمینه را برای پیشروی آماده کند.
2⃣ نویسندگان حرفهای، بهویژه یادداشتنویسان، از همه وقت و هنر خود استفاده میکنند که در سادهترین و سرراستترین شکل ممکن بنویسند و چندان به زیبانویسی و حواشی دیگر نمیاندیشند؛ زیرا میدانند که زیباترین جمله، سادهترین جمله است.
3⃣ صداقت، صراحت و صمیمت، سه رکن یادداشتنویسی است؛ زیرا هر چه قالب نوشتار کوتاهتر باشد، فاصله نویسنده با خواننده کمتر است؛ بنابراین به صمیمت و صداقت بیشتری نیاز است.
4⃣ یادداشت، زندهترین و بهروزترین قالب نوشتاری است. تا میتوان از این قالب نوشتاری باید در طرح مسائل فکری، فرهنگی و سیاسی روز استفاده کرد و بررسیهای جامع علمی را به قالبهای دیگر مانند کتاب و مقاله سپرد.
5⃣ یادداشت را پیش از انتشار باید چندین بار خواند و ویرایش کرد و اگر ممکن بود، غلطگیری و ویرایش آن را به دیگری سپرد؛ زیرا خطا و غلط در یادداشت بیش از کتاب و مقاله به چشم میآید.
6⃣ هیچ چیز به اندازه کلمات کمفایده و عباراتِ سزاوار حذف، یادداشت را زشت نمیکند؛ حتی اگر آن کلمات و عبارات زیبا باشند.
7⃣ اگر نوشتن کتاب و مقاله نیاز به دانش فراوان دارد، یادداشتنویسی نیازمند ذهن نکتهسنج و قلم نکتهگو است.
✍ محمدجواد ابراهیمزاده
#یادداشت_نویسی
#نویسندگان_حوزوی_فارس
🆔 @howzavian_fars
نویسندگان حوزوی
#پست_ثابت | در حال به روزرسانی ✍️ پویش نوشتن #بانک_صفحات_نویسندگان_حوزوی (۱) ۱. جواد محدثی ۲. حم
.
🔗 بانک صفحات نویسندگان حوزوی بروزرسانی شد
با عضویت در کانون فرهنگی تبلیغی مدادالفضلاء، آماده معرفی صفحه مجازی(مکتوب) شما استادان و طلاب فاضل هستیم.
https://eitaa.com/howzavian/12700
#پویش_نوشتن #تبلیغ_مکتوب #جهاد_روایت
🌻نخبگان، استادان و دوستانتان را به #نویسندگان_حوزوی دعوت کنید.👇
https://eitaa.com/joinchat/3834314754C58903f67c6
23.23M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⭕️ ماجرای جنجال زنی که عمامه روحانی را در فرودگاه برداشت چه بود⁉️
💻 تهیه شده در واحد فضای مجازی و مستند رادیومعارف
#شیخ_فرودگاهی
#عمامه
#فرودگاه
@RadioMaaref
💎@howzavian | نویسندگان حوزوی
ما یک خانواده ایم
✍️ مجتبی صداقت در خبرگزاری رسا نوشت:
🔹یک خانواده را تصور کنید. والدین و فرزندان در یک خانه با هم زندگی میکنند. اگر منش این خانواده بر اساس وظایف صحیح یک خانواده باشد ثمرات و عملکرد فراوانی خواهد داشت. این خانواده به درستی در مقابل سختیها و مشکلات، مواجه میشوند و از آن، عبور میکنند و همبستگی و ساختارش از بین نمیرود. اما اگر اهل خانه به آنچه در روابط آن خانواده نیاز است به درستی عمل نکنند نظام سالم خانواده، دچار آسیب میشود و نیازمند بازنگری در عملکرد خود میگردد.
🔹میتوان اهل یک کشور را به افراد یک خانواده تشبیه کرد. مردم یک کشور با هر گرایش، طرز فکر و قومیت در کنار هم زندگی میکنند. اگر احترام متقابل و محبت در آن حکمفرما باشد چالشها، بحرانها و تهدیدها در آن اثری نخواهد داشت. این به خاطر عملکرد درست مسؤولین و مردم آن کشور است.
🔹رهبر معظم انقلاب در تاریخ اول فرودین ۱۴۰۳ فرمودند:
«به نظر من رقابتهای داخلی به جای خودش محفوظ ـ البته در داخل کشور در زمینه مسائل گوناگون سیاسی و غیره، رقابتهایی وجود دارد، این در جای خودش محفوظ ـ اما همه باید با هم باشند و همراه باشند. در یک خانواده ممکن است دو برادر با هم دو سلیقه مختلف داشته باشند اما برادریشان از بین نمیرود؛ کار به دشنام و دروغ و اهانت و مانند اینها نباید بکشد. این را همه باید مراقب کنند. این هم مسأله اساسی و مهمی است. تأکید میکنم و توصیه میکنم به جوانهای عزیزمان که سعی کنند در داخل جامعه، نفرت پراکنی انجام نگیرد. خب، اختلاف سلیقهای وجود دارد، اشکالی هم ندارد اما همه با هم برادروار در کنار هم، روی مسائل کلی جامعه و در مقابله و مواجهه با مخالفین کشور، مخالفین جمهوری اسلامی، مخالفین ملت ایران، یکسان بایستند و حرکت کنند.»
🔹از جمله ویژگیهای شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی این بود که ملت ایران را خانواده خود میدانست. آن شهید در وصیت نامه خود، ملت ایران را با واژههای «برادران و خواهران عزیز ایرانی من»، «پدران و مادران، عزیزان من» خطاب میکند. ایشان در این وصیت نامهشان، به مردم کرمان بیان میدارد که: «من شما را از پدر و مادرم و فرزندان و خواهران و برادران خود بیشتر دوست دارم، چون با شما بیشتر از آنها بودم؛ ضمن اینکه من پاره تن آنها بودم و آنها پاره وجود من، اما آنها هم قبول کردند من وجودم را نذر وجود شما و ملت ایران کنم.» بعد ایشان در ادامه با توجه به رابطه طرفینی خود و اهل کرمان توصیه میکنند که کرمان همیشه و تا آخر با ولایت بماند و بیان میدارد که «خطاب من به همه شما است که مرا از خود میدانید، برادر خود و فرزند خود میدانید.»
🔹ایشان در این متن به سیاسیون متذکر میشود که: «مسئولین همانند پدران جامعه میبایست به مسئولیت خود پیرامون تربیت و حراست از جامعه توجه کنند.»
🔹به راستی شاه کلید اصلی در رابطه مسؤولین با مسؤولین، مسؤولین با مردم، مردم با مسؤولین، و مردم با مردم همین نگاه است؛ نگاهی سرشار از محبت و احترام. چنانچه این نگاه را شهید سلیمانی به عنوان یک مسؤول ارشد نظامی ایران به مردم وطنش داشت؛ حتی نگاه شهید درباره دختران بد حجاب این بود که: «همان دختر کم حجاب، دختر من است. دختر ما و شماست؛ نه دختر خاص من و شما، اما جامعه ماست.»
🔹این نگرش در عملکرد آن روحانیای که با صبر، بردباری و متانت رفتار، در برابر یک زن بی حجاب در فرودگاه نیز دیده میشود. فارغ از اینکه سکوت حکیمانه، عدم برخورد هیجانی و تقابل به مثل نکردن او، مانع یک فتنه جدید شد و پروژه ای را که قرار بود توسط دشمن کلید زده شود خاموش کرد، نشانه نگرش این طلبه به یک خانم بود که آسیب روحی دیده و دارای مشکلات روانی است.
🔹نگاه شهید حاج قاسم سلیمانی به ملت ایران، نگاهی از روی محبت، احترام و گذشت است که نتیجهاش این میشود که در تشییع ایشان، میلیونها نفر، حول پیکر ایشان جمع میشوند. نباید بگذاریم نگاهمان به خانهمان ایران، و اهل آن که یک خانوادهاند دچار آسیب شود.
#رهبر_انقلاب
#نویسندگان_قم
@howzavian_qom