🔻 دعای روزپنجم #ماه_رمضان
🔸 اللهمّ اجْعَلْنی فیهِ من المُسْتَغْفرینَ واجْعَلْنی فیهِ من عِبادَکَ الصّالحینَ القانِتین واجْعَلْنی فیهِ من اوْلیائِکَ المُقَرّبینَ بِرَأفَتِکَ یا ارْحَمَ الرّاحِمین.
🔰 خدایا قرار بده مرا در این روز از آمرزش جویان و قرار بده مرا در این روز از بندگان شایسته و فرمانبردارت و قرار بده مرا در این روز از دوستان نزدیکت به مهربانی خودت ای مهربانترین مهربانان.
🆔 @iictchannel
#یادداشت
#فعالیت_اعضا
🔰 #مهدی_جهان_پرور در یادداشتی بررسی کرد:
🔸 جامعه اسلامی، معیارها و شاخصهها
⚜️ بیشتر بخوانید:
🌐 iict.ac.ir/jamejahan
🆔 @iictchannel
#بازنشر
#فعالیت_اعضا
🔰 چهارمین نشست مجازی مدرسه بهاری #شبه_پژوهی برگزار شد:
🔸 شبهه پژوهی حکومت دینی پاسخی به شائبه #استبداد
⚜️ بیشتر بخوانید:
🌐 iict.ac.ir/shebhep
🆔 @iictchannel
#بازنشر
#فعالیت_اعضا
🔰 حجت الاسلام و المسلمین #محسن_مهاجرنیا عضو هیات علمی گروه #سیاست مطرح کرد:
🔸 #انقلاب_اسلامی، تنها راه مطالبه حقوقی ملت ایران بود
📌 ملت ایران در دوره حکومت پهلوی همه مجاری «حقوق طبیعی» انسانی، «حقوق فطری» اسلامی و «حقوق قانونی» قراردادی خود را در بن بست دید و همه راههای اصلاح با مانع مواجه بود و راهی جز قیام و انقلاب باقی نمانده بود. بنابراین انقلاب اسلامی، تنها راه مطالبه حقوقی ملت ایران بود.
⚜️ بیشتر بخوانید:
🌐 iict.ac.ir/motalebe
🆔 @iictchannel
#یادداشت
#فعالیت_اعضا
🔹 #روز_پنجم
🔰 از مجموعه نوشتارهای حجت الاسلام و المسلمین #محمدجواد_رودگر
🔹 مرنج و مرنجان
🔻 بنیاد زیست سلوکی و حیات معنوی را باید بردوچیز نهاد:
1- مرنج
2- مرنجان
🆔 @iictchannel
🔸 واین دو بنیاد زیستی را نیز "برای خدا" محقق کن نه برای مشهور شدن و محبوب گشتن...نه برای مرید پیدا کردن که نفس اماره بسیار خطرناک هست و دنبال وسیله انحراف می گردد، مگر لطف حق شود یار:"«وَمَا أُبَرِّىءُ نَفْسِی إِنَّ النَّفْسَ لأَمَّارَةٌ بِالسُّوءِ إِلاَّ مَا رَحِمَ رَبِّیَ إِنَّ رَبِّی غَفُورٌ رَّحِیمٌ»(یوسف-53).
🔹 نفس از هرچیزی برای ساقط کردن انسان استفاده ابزاری کرده و شیطان نیز انسان را گرفتار توهم و تخیل می کند.پس با نفس اماره از درون و شیطان خبیث از برون باید مبارزه کرد و راه مبارزه این است که مراقبت کنیم تا هرکاری برای خدا باشد.
🌸 نه "برنجیم"
🔸 که امام باقر(ع) فرمود:«...پنج چیز را به تو سفارش میکنم: 1. اگر بر تو ستم کردند، تو ستم نکن، 2. اگر به تو خیانت کردند، خیانت نکن، 3. اگر دروغگویت شمردند، خشم مگیر، 4. اگر تو را ستودند، شاد مشو، 5. اگر نکوهشت کردند، مرنج"(ابن شعبه حرانی،تحف العقول ،ص 284)
🔸 وامام صادق(ع) فرمود: «هرگز کسى به مقام بندگى خالص نمیرسد، مگر آنکه ستایش و بدگویى دیگران از او برایش تفاوتی نکند؛ زیرا آنکه نزد خدا خوب و پسندیده است؛ با بدگویى مردم، بد و ناپسند نمیشود. و کسى هم که در پیشگاه خداوند متعال پست و مطرود است؛ با ستایش دیگران راه به جایی نخواهد برد .... و از بدگویى و نکوهش مردم نیز محزون و دلتنگ مباش؛ زیرا بدگویى آنان از درجه و مقام تو نمیکاهد، و کوچکترین آسیبی به تو نخواهد رساند. به گواهی پروردگار متعال و آگاه بودنش به کردارهای خوب و بدش دلخوش باش، چنانکه میفرماید:"وکفى بالله شهیدا"(رعد، 43)،(مجلسی،بحار الانوار،ج70، ص 294 – 295)
🆔 @iictchannel
🌸 نه "برنجانیم"
🔹 که امام صادق(ع) فرمود:" خداى عزّ و جلّ فرمود: هرکس بنده مؤمن مرا بیازارد، گویا با من اعلام جنگ نموده و هرکه بنده مؤمن مرا گرامى دارد، از خشم من در امان است"(کلینی، کافی، ج 2، ص 350)
🔹 و این دو نیز برای خدا باشد، دو حقیقتی که بزرگان اخلاق و عرفان هماره بدان توصیه کردند(ر.ک: موعظه خوبان، ص 71).
آیة الله العظمی مرحوم آخوند ملا علی معصومی همدانی وقتی که به مشهد مقدس مشرف شدند خدمت عالم ربانی و عارف بزرگ حضرت آیة الله مرحوم حاج شیخ حسن علی اصفهانی (نخودکی) می رسند و از ایشان تقاضای موعظه می کنند.
🔹 مرحوم آیة الله نخودکی می فرمایند: مرنج و مرنجان، آیة الله آخوند می فرمایند : مرنجان را می فهمیم و می توانیم کاری کنیم که مردم از ما رنجش و آزرده خاطر نشوند ولی در مورد مرنج، این کار خیلی مشکل است، چطور می شود وقتی کسی که اهانت کرد، یا اسباب ناراحتی به وجود آورد، انسان خود را کنترل کند و ناراحت نشود، به طوری که هم ناراحتی را بروز ندهد و هم خودش نرنجد؟
🔹 مرحوم آیة الله نخودکی فرمودند: اگر انسان همواره خودش را کسی نداند، هیچ وقت رنجش پیدا نمی کند(مجتهدی تهرانی،آداب الطّلاب،ج1،ص).
🔻 یک نکته بگویمت به تحقیق بسنج
گر عاقل و کاملی مرنجان و مرنج
🆔 @iictchannel
#نشست
#نقد_کتاب
🔻 به صورت مجازی
🔶 توسط گروه تخصصی #علوم_انسانی_قرآنی با مشارکت گروه #قرآن_پژوهی پژوهشگاه:
🔰 نشست بررسی و نقد کتاب " #فلسفه_حقوق در قرآن" برگزار می شود
⚜️ بیشتر بخوانید:
🌐 iict.ac.ir/falsafehh
🆔 @iictchannel
#بازنشر
#روزنامه_قدس
#در_رسانه_ها
🔻مروری بر تقدم تغییرات ساختاری و رفتار #سیاسی حاکمان بر سبک زندگی جامعه
🔰 در گفت و گوی قدس با #مهدی_جمشیدی
🔸 جامعه به رنگ تغییرات ساختاری درمیآید
📣 هم اکنون در صفحه #جامعه روزنامه قدس بخوانید:
🌐 b2n.ir/quds0129
🆔 @iictchannel
🔻 دعای روز ششم ماه مبارک رمضان
🔸 اللَّهُمَّ لا تَخْذُلْنِي فِيهِ لِتَعَرُّضِ مَعْصِيَتِكَ وَ لا تَضْرِبْنِي بِسِيَاطِ نَقِمَتِكَ وَ زَحْزِحْنِي فِيهِ مِنْ مُوجِبَاتِ سَخَطِكَ بِمَنِّكَ وَ أَيَادِيكَ يَا مُنْتَهَى رَغْبَةِ الرَّاغِبِينَ
🔰 خدایا مرا در این روز بواسطه ارتکاب عصیانت خوار مساز و به ضرب تازیانه قهرت کیفر مکن و از موجبات خشم و غضبت دور گردان به حق احسان و نعمتهای تو به خلق ای منتهای آرزوی مشتاقان
🆔 @iictchannel
#نقد_کتاب
#نشست_مجازی
🔺 توسط گروه تخصصی #علوم_انسانی_قرآنی با مشارکت گروه #قرآن_پژوهی پژوهشگاه:
✅ نشست بررسی و نقد کتاب " #فلسفه_حقوق در قرآن" برگزار می شود
🎙 با حضور:
#سعید_داودی
#ابوالقاسم_مقیمی_حاجی
#محمدجواد_ارسطا
#محمد_عابدی
📅 چهارشنبه 1 اردیبهشت ماه 1400 / ساعت 14
📡 تحت نرم افزار اسکایپ و ارتباط از طریق :
👇👇👇👇👇👇
🌐 join.skype.com/glAPu6vSZVnc
📱هماهنگی و دریافت اطلاعات بیشتر :09109669086 (آقای استادمیرزا)
🆔 @iictchannel
#کرونا
#یادداشت
🔰 در تازهترین یادداشت از #محمد_حسن_شاهنگی بررسی شد:
🔸 #اکران_اینترنتی؛ فرصت یا تهدید؟!
⚜️ بیشتر بخوانید:
🌐 iict.ac.ir/ekranen
🆔 @iictchannel
#همایش
#گام_دوم_انقلاب
🔰 از سوی موزه انقلاب اسلامی و #دفاع_مقدس با همکاری #پژوهشگاه_فرهنگ_و_اندیشه_اسلامی برگزار میشود:
🔸دومین همایش ملی #بازنمایی_گفتمان_انقلاب_اسلامی
⚜️ بیشتر بخوانید:
🌐 iict.ac.ir/hmbgofteman
🆔 @iictchannel
#یادداشت
#فعالیت_اعضا
🔻 #بخش_اول
🔰 حجت الاسلام و المسلمین #علی_آقا_پیروز طی یادداشتی تبیین کرد:
🔸 کاستیهای مدیریتی دولت؛
⚜️ بیشتر بخوانید:
🌐 iict.ac.ir/kastiha
🆔 @iictchannel
#یادداشت
#فعالیت_اعضا
🔹 #روز_ششم
🔰 از مجموعه نوشتارهای حجت الاسلام و المسلمین #محمدجواد_رودگر
🔻 به مناسبت ایام ماه مبارک #رمضان
🔹 بگذار و بُگذَر
🆔 @iictchannel
پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
#یادداشت #فعالیت_اعضا 🔹 #روز_ششم 🔰 از مجموعه نوشتارهای حجت الاسلام و المسلمین #محمدجواد_رودگر 🔻 ب
#عرفان
🔹 بگذار و بُگذَر
🔻 انسانِ بصیر و روشن ضمیر، دنیا را گذرگاه نه منزلگاه، عالم ماده را ظاهر نه باطن و زندگی این جهانی را گذرا و موقتی می داند نه زندگی پابرجا و دائمی.
✅ دنیا در ذات خود قلیل و درقیاس با آخرت نیز کم و حتی قابل اندازه گیری نیست. دنیا کشتگاه آخرت و ابزار کمال یابی و گهواره تکامل است.
🔸 بنابراین دنیاشناسی حقیقی برای آخرت شناسی واقعی امری لازم و راه گشاست.
🔻انسان اگر باطن دنیا را بشناسد، آن را به اهلش وامی گذارد، ولاغیر می داند که جزهلاکت سرنوشت دیگری ندارد.
🆔 @iictchannel
🔸 چه عمیق و بلیغ رسول خدا(ص) فرمود:"دَعُوا الدُّنیا لاِءَهلِها، فَمَن أخَذَ الدُّنیا فَوقَ ما یَکفیهِ أخَذَ حَتفَهُ وهُوَ لا یَشعُرُ؛(دنیا را براى اهلش وا گذارید زیرا هرکس که از دنیا بیش از اندازه کفایتش برگیرد، نادانسته، [عوامل] مرگ خود را برگرفته است")،(وَرّام بن ابی فراس حلی، تنبیه الخواطر،ج ۱،ص ۱۵۶؛ محمدی ری شهری،حکمت نامه پیامبر اعظم (ص)، ج 6،ص 22)
🔻 پس براساس قاعده زیست برهانی، عرفانی و قرآنی نسبت به هرچه دنیاست بگذار و بگذر.
✅ دنیا محل عبور و دیرخراب آباد و دامگه حادثه است، خانه فرار نه قرار، جایگاه رفتن نه ماندن و سرای فانی، نه باقی است.
🔸 سوَید بن غفله می گوید در زمان خلافت امیر المومنین(ع) بر حضرت داخل شدم ، دیدم که روی حصیر کوچکی نشسته و چیز دیگری در اتاق نبود ، عرض کردم یا امیرالمومنین بیت المال دست شماست چرا استفاده نمی کنید حضرت در پاسخ فرمودند:"ان اللبیبَ لا یتأثث فی دار النُقله و لنا دار ٌ قد نَقَلنا الیها خیرَ متاعنا و اِنّا عن قلیلٍ الیها صائرون"(انسان خردمند ، برای سرایی که باید از آنجا منتقل شود، اثاث تهیه نمی کند ، ما سرایی داریم که بهترین کالای خویش را بدان جا انتقال داده ایم ، و خود نیز به زودی رهسپار آن خواهیم شد)(مجلسی، بحارالانوار، ج13، ص422)
🔻 بنابراین به وِزانِ اصلِ بگذار و بگذر عمل کنیم که عملِ خردمندان و رفتارِ فرزانگان و کنشِ عاقلان است.
💐 چه نغز و پرمغز امیرالمومنین علی(ع) فرمود:«الدنيا دار ممرّ لا دار مقرّ والناس فيها رجلان: رجلٌ باع نفسَه فَأوْبقها ورَجلٌ ابتاع نفسَه فَأعتقها»(نهج البلاغه، حكمت 133):مردم در دنيا دو گرو ه اند:
🆔 @iictchannel
✅ گروهي هر چه ديدند ميطلبند، هرچه شنيدند ميخواهند و هر چه از خيالشان گذشت به فكرش فرومي روند و در فراهم كردنش تلاش ميكنند پس خود را به دنيا فروختهاند و ميكوشند به مولاي خود برسند، آنان در بند دنيا هستند وره آورد دنيا ايشان را به دنبال خود ميبرد، هر پديده تازهاي جذبشان ميكند و زرق و برق دنيا آنان را ميفريبد بندهاي ذليلاند:«عَبدُ الشهوةِ أذلُّ من عبد الرِقّ»(نهج الفصاحه ج2، ص498) بنده شهوت ذليلتراز برده زرخريد است بنده ي شهوت، خودرا از مقام كرامت و ارج انساني ساقط ميكند.
✅ گروه دوم مرداني هستند كه خود را از دنيا خريدهاند يعني كالا را به دنيا داده جانشان را رها ساختهاند، چيزي بر آنها حكومت نميكند و تحت تأثير هيچ زرق و برق فريبندهاي قرار نميگيرند آنان پي بردهاند كه زرق و برق دنيا به منزله شكوفه است و هرگز ميوه نميشود، قرآن كريم از دنيا به شكوفه تعبير ميكند و به رسول اكرم ميفرمايد:(وَلا تَمُدَنّ عَيْنَيْكَ إلي ما متّعنا بِهِ أَزواجاً مِنهم زَهْرة الحَيوةِ الدُّنيا) (طه، 131):چشمانت را به سمت كسي كه دنيا زده است باز نكن، زيرا آنان از شكوفه دنيا بر خوردارند. (زَهْرَة) يعني شكوفه، زندگي دنيا بيش از شكوفه نيست و براي هيچ كسي به ثمر نمي رسد، تا باغبان ميخواهد ميوه را بچيند رحلت او فرامي رسد، به خيال اينكه فلان امر، ميوه است وقتي به سراغش ميرود آن را شكوفه مييابد، هرگز انسان از دنيا ميوه نميچيند تا از آن بهره ببرد و سير شود، دنيا در حد شكوفه و گل ميوه است و بس. راد مردي چون علي بن ابي طالب است كه خود را از دنيا رهانيده ميفرمايد: اي دنيا مرا فريب نده تو را رها كردم.(جوادی آملی، حكمتنظري و عملي در نهجالبلاغه،ص 114- 115)
🔻 بنابراین مردم دو دسته اند:
الف) بخشي خود را به دنيا فروخته و برده آن شدهاند.
ب) دستهاي دنيا را خريده و از آن آزاد گشتهاند، دنيا در اختيار آنهاست نه آنها در اختيار دنيا.
🔻 پس برای اینکه آزاده و آزاد باشی،آسایش و آرامش را با هم تجربه کنی: بگذار و بگذر.
🆔 @iictchannel
🔻 دعای روز هفتم ماه مبارک رمضان
🔸 اللَّهُمَّ أَعِنِّي فِيهِ عَلَى صِيَامِهِ وَ قِيَامِهِ وَ جَنِّبْنِي فِيهِ مِنْ هَفَوَاتِهِ وَ آثَامِهِ وَ ارْزُقْنِي فِيهِ ذِكْرَكَ بِدَوَامِهِ بِتَوْفِيقِكَ يَا هَادِيَ الْمُضِلِّينَ
🔰 خدایا مرا در این روز بر روزه و اقامه نماز یاری کن و از لغزشها و گناهان دور ساز و ذکر دایم نصیبم فرما به حق توفیق بخشی خود ای هدایت کننده گمراهان
🆔 @iictchannel
#بازنشر
#فعالیت_اعضا
🔰 آیت الله #ابوالقاسم_علیدوست در نوشتاری تشریح کرد:
🔸 بایستههای مفهومشناسی در #نصوص_دینی؛
🔻 زمان تفسیر اسناد شرعی، عرف زمان صدور آن اسناد را واکاوی میکنیم. کتابهای لغت، رابط فهمندگان نصوص با عرف زمان صدور ادله هستند. مفهوم شناسی و معناشناسی از روشها و بایستههایی پیروی میکنند که عدم توجه به آن، انسان را به برداشتهای ناصحیح در مفردات و مرکبات میکشاند. بررسی همراه با تعلیل ده بایسته همراه با تطبیقات فقهی، موجب مصون ماندن از برداشتهای ناصحیح میشود، تفسیر و تطبیق، حقیقت و مجاز، نسبت مفاهیم، بسند به قدر متیقن در موارد مشکوک و فرق داعی و معنا بخشی از این بایستهها هستند.
⚜️ بیشتر بخوانید:
🌐 iict.ac.ir/mafhom
🆔 @iictchannel
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#معرفی_کتاب
#نویسنده_میگوید
📌 واقعگرایی و علوم انسانی
📹 کلیپ معرفی کتاب "#واقع_گرایی در علوم انسانی اسلامی"
📒 به قلم شیوای دکتر #ابراهیم_دادجو
☑️ عضو هیات علمی گروه #معرفت_شناسی
🆔 @iictchannel
#یادداشت
#فعالیت_اعضا
🔹 #روز_هفتم
🔰 از مجموعه نوشتارهای حجت الاسلام و المسلمین #محمدجواد_رودگر
🔹 از جهت، نه درجهت
🔸 انسان دارای دو سنخ حرکت است:
الف) حرکتِ استداره ای که قوس نزول را طی کرده و از ملکوت به ملک آمده و در نهایت نیز به همان جایی برمی گردد که از آنجا آمد، در این حرکت اراده و نقشی نداشته و ندارد.
ب) حرکتِ استقامه ای که لازمه اش سیر درقوس صعود و از ملک به ملکوت خواهد بود. اکنون اگر به عمق آیه شریفه:" إِنَّا لِلَّهِ وَ إِنَّا إِلَیْهِ راجِعُونَ"(بقره-۱۵۶)
🔹 که درواقع بیان ماهیت "از اویی" و "بسوی اویی" و علامت جهان بینی توحیدی و منطق حیات حقیقی انسانِ مومن است، معرفت یابد، او را در پرتو ایمان و عملِ صالح به حیات طیبه رهنمون خواهد شد.
از سوی دیگر درک و دریافت حقایق مندرج درآیات:" وَنَفَخْتُ فِيهِ مِن رُّوحِي."(حجر-29) "یا أَیُّهَا الْإِنْسانُ إِنَّکَ کادِحٌ إِلی رَبِّکَ کَدْحاً فَمُلاقیه"(انشقاق-6)
🔻 که آغاز و انجام آفرینشی و حرکت استقامه ای انسان را نشان داده و نشانی های عرفان صائب در حوزه نظر و عرفان صادق درساحتِ سلوک را پیش روی اهل "یقظه"(بینایی و بیداری در جهت قیام لله) قرار می دهد.
🔹 با این هدف است که سالک الی الله حرکت "ازجهت" نه" درجهت" داشته و هماره درحال" شدن" باشد تا "تصعید وجودی" را درمقامِ "صیرورت تجربه" نماید.
🔸 "حرکت از جهت" را می توان در این نقل آگاهی بخش و بصیرت افزا جستجو کرد، آنجا که زید بن علی بن الحسین (علیه السلام) روایت کرده که پدرم امام سجاد (علیه السلام) در شب بیست و هفتم ماه مبارک رمضان از اول شب تا آخر شب با این ذکر محشور بودند:«اللَّهُمَّ ارْزُقْنِی التَّجَافِیَ عَنْ دَارِ الْغُرُورِ وَ الْإِنَابَهَ إِلَى دَارِ الْخُلُودِ وَ الاِسْتِعْدَادَ لِلْمَوْتِ قَبْلَ حُلُولِ الْفَوْتِ»(بارالها ! مرا روزی کن از خانه فریب (دنیا) کناره گیرم و به سرای جاوید آخرت رو نمایم و روزی من گردان که برای مرگ، پیش از اینکه اجل فرا رسد مهیا باشم)
🔻 پس زبانِ ظاهر و باطن را با ذکر یاد شده که تضمین کننده "حرکت استقامه ای" و "از جهت" و رهاشدگی از حرکتِ "درجهت" است مترنم سازیم.
ناگفته نماند، هنر انسانِ متعهد و مسئول در سلوک تا شهود این است: در عین حال که با مردم است و جَذَبات و جِلوه های مختلف دنیا، زیبایی، زر و زیور عالمِ ملک و ناسوت را می بیند، از عالمِ ملکوت، جبروت و حضور در محضرِخداوند و شهود حق تعالی در همه ذرات عالم غفلت نمی کند.
🔸 آشنایان ره عشق در این بحر عمیق
🔸 غرقه گشتند و نگشتند به آب آلوده
🔹 به تعبیر عمیق و انیق استاد علامه جوادی آملی:از"جهت" به "بی جهت" حرکت کنید، از"جهت" بیرون بیایید. از"جهت" پرواز کنید نه در"جهت" آن آخوندی که به دنبال "مرید" است این با «مرغ تالاب» فرق نمی کند. این (طالب علم) پَر در آورده است، علم پیدا کرده است ولی در"جهت" حرکت می کند نه از"جهت"(سخنرانی دریکی از جلسات اخلاق).
🔹 بنابراین هماره متوجه وجه الله بوده و این آیه شریفه را در ذُکر و ذِکر خویش داشته باشیم:" إِنِّی وَجَّهْتُ وَجْهِیَ لِلَّذِی فَطَرَ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضَ حَنِیفًا وَمَا أَنَا مِنَ الْمُشْرِكِینَ"(انعام-79)
🆔 @iictchannel
هدایت شده از پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
#نقد_کتاب
#نشست_مجازی
🔺 توسط گروه تخصصی #علوم_انسانی_قرآنی با مشارکت گروه #قرآن_پژوهی پژوهشگاه:
✅ نشست بررسی و نقد کتاب " #فلسفه_حقوق در قرآن" برگزار می شود
🎙 با حضور:
#سعید_داودی
#ابوالقاسم_مقیمی_حاجی
#محمدجواد_ارسطا
#محمد_عابدی
📅 چهارشنبه 1 اردیبهشت ماه 1400 / ساعت 14
📡 تحت نرم افزار اسکایپ و ارتباط از طریق :
👇👇👇👇👇👇
🌐 join.skype.com/glAPu6vSZVnc
📱هماهنگی و دریافت اطلاعات بیشتر :09109669086 (آقای استادمیرزا)
🆔 @iictchannel
🔻 دعای روز هشتم ماه مبارک رمضان
🔸 اللَّهُمَّ ارْزُقْنِي فِيهِ رَحْمَةَ الْأَيْتَامِ وَ إِطْعَامَ الطَّعَامِ وَ إِفْشَاءَ السَّلامِ وَ صُحْبَةَ الْكِرَامِ بِطَوْلِكَ يَا مَلْجَأَ الْآمِلِينَ
🔰 خدایا در این روز نصیبم فرما ترحّم به یتیمان و اطعام به گرسنگان و افشاء سلام و مصاحبت نیکان، به حق انعامت ای پناه آرزومندان
🆔 @iictchannel
#نشست
#نقد_کتاب
🔻 به صورت مجازی
🔶 توسط مرکز مطالعات پیشرفت و تمدن و گروه #منطق_فهم_دین پژوهشگاه با مشارکت #خبرگزاری_ایکنا:
🔰 نشست بررسی و نقد کتاب "مبانی #الگوی_پایه_اسلامی_ایرانی پیشرفت"برگزار می شود
⚜️ بیشتر بخوانید:
🌐 iict.ac.ir/mabaniolgo
🆔 @iictchannel
#بازنشر
#فعالیت_اعضا
🔰 حجتالاسلام والمسلمین #علی_ذوعلم عنوان کرد:
🔸 #تواصی به حق و صبر؛ راهبرد کلان اسلام برای رشد جامعه
⚜️ بیشتر بخوانید:
🌐 iict.ac.ir/tavasi
🆔 @iictchannel
#سخنرانی_آنلاین
#بنیاد_مطالعات_اسلامی_روسیه
#تعاملات_علمی_ملی_بین_المللی
🔻یازدهمین جلسه از سلسله سخنرانیهای آنلاین ایران- روسیه
🔶 توسط تعاملات علمی ملی و بینالمللی پژوهشگاه و بنیاد مطالعات اسلامی روسیه برگزار می شود:
🔰 حلقه گمشده تمدن مسلمانان در سیر تحول علوم تجربی
🎙 سخنران:
دکتر #عبدالله_فرهی
⚜️ بیشتر بخوانید:
🌐 iict.ac.ir/iranrus11
🆔 @iictchannel
#بازنشر
#فعالیت_اعضا
🔰 #مهدی_جمشیدی عضو هیات علمی گروه #فرهنگ_پژوهی پژوهشگاه مطرح نمود:
🔸 امروز نبرد خیر و شر، #جنگ_روایت_ها است
⚜️ بیشتر بخوانید:
🌐 iict.ac.ir/revayat
🆔 @iictchannel
#یادداشت
#فعالیت_اعضا
🔹 #روز_هشتم
🔰 از مجموعه نوشتارهای حجت الاسلام و المسلمین #محمدجواد_رودگر
🔹 میزبانی از خدا
🔸 درسلوکِ حقیقی و حقیقتِ سلوکی "دل شکسته داشتن" از ضرورت خاصی برخوردار است:
🔰 درضرورت "دلشکستگی" همین بس که خدای سبحان درحدیث قدسی فرمود:"انا عند منکسره قلوبهم" که خداوند میهمان قلب های شکسته است. خدا هم میهمانی می دهد و هم میهمان می شود.
آه چقدر زیبا و ابتهاج انگیز است که انسان میزبان و خدا میهمان باشد...
یعنی دل شکسته فی نفسه دعوتنامه خداست.
🔹 اکنون سه گزاره گدازنده و جانسوز از علامه حسن زاده آملی:
1⃣ گزاره گدازنده اول: " إلهی، هر که شادی خواهد بخواهد، حسن را اندوه پیوسته و دلِ شکسته ده! که فرموده ای: «أنا عِندَ مُنکَسِرَهِ قلوبهم"( الهی نامه، ص34)
2⃣ گزاره گدازنده دوم :"إلهی، به 43 رسیده ام. چند سال ایام صباوت بود و بعد از آن تا اربعین، دوران نخوت جوانی و غرور تحصیل فنون جنون، اینک حاصل بیداری دوساله ام، آهِ گاه گاهی است. «یا لا اله الاّ انت»، جز آه در بساط ندارم، از من آهی و از تو نگاهی. إلهی، عمری آه در بساط نداشتم و اینک جز آه در بساط ندارم." "(همان،ص 33)
3⃣ گزاره گدازنده سوم:"الهی، در راهم و همراه درد و آهم، آهم ده و راهم ده!"(همان،ص65)
🔸 به دو تعبیر شیرین و دلنشین از لسان الغیب شیراز توجه کنیم که هم دارای آرایه "ایهام" هم آرایه "تلمیح" است:
درکوی ما شکسته دلی می خرند و بس بازارخودفروشی از آن سوی دیگر است
یکی معامله ای وین دل شکسته بخر
که با شکستگی ارزد بصدهزار درست
🙏 خدایا بیا با من معامله ای کن و دل شکسته ی مرا خریدار باش اما بدان که این دل شکسته من از هزارتا دل نشکسته بیشتر می ارزد.
🌸 پس اولا خدا میزبان و انسان میهمان ثانیا انسان میزبان و خدا میهمان است و این یعنی دید و بازدید بین عبد و معبود. در این دید و بازدید گوش دادن و گوش دل سپردن و ادب حضور بنده در برابر خدا لازم است تا رقائق ملکوتی، حقایق ماورایی، دقایق آنسویی کسب شده و اشراقات الهیه حاصل شود، که درحدیق قدسی فرمود:"لا يسعني ارضي و لا سمايي بل يسعني قلب عبدي".
🌸 آری به یقین"خدا" با ماست،"معیت قیومیه"(هوَ مَعَکُمْ أَيْنَ ما کُنْتُمْ=حدید-4) و "قرب وجودی"(فَإِنِّي قَرِيبٌ = بقره-186) به ما دارد،
🌷بنابراین بکوشیم که ما "با خدا" باشیم. با خدا باشیم و پادشاهی کنیم و هرکسی با خداست، تنها نیست.
🔹 در اینجا با عنایت به "میزبانی خدا از ما و ما از خدا" مناسب است به نکته ای نغز از استاد شهید مطهری درتفسیر جمله ای از دعای افتتاح توجه کنیم:"
🔸 در دعای افتتاح جمله جالبی هست؛ میخوانیم:
«الَّذِی بَعُدَ فَلا یُرَی وَ قَرُبَ فَشَهِدَ النَّجْوَی»
در این جمله خدا چنین توصیف شده است:
«آن کسی که دور است و در نتیجه دیده نمیشود، و نزدیک است و در نتیجه نجواها و سخنان بیخ گوشی را گواه است».
🔸در حقیقت، ما از او دوریم ولی او به ما نزدیک است. معماست! چگونه ممکن است دو چیز نسبت به هم از لحاظ قرب و بعد دو نسبت مختلف داشته باشند؟ بلی، در اینجا چنین است؛ خداوند به اشیاء نزدیک است ولی اشیاء به خداوند نزدیک نیستند، یعنی با نسبتهای مختلف دور یا نزدیکند.
🔹نکته جالبی که در این جمله هست این است که وقتی خدا را به دوری توصیف میکند صفتی از صفات مخلوقات را شاهد آن ذکر میکند و آن دیدن است: «کسی نمیتواند او را ببیند» و زمانی که خدا را به قرب توصیف میکند صفتی از صفات خدا را دلیل آن میآورد و آن حضور و آگاهی خداست. آنجا که سخن از کار ماست، خدا را به دوری نسبت میدهیم و آنجا که سخن از کار او است صفت قرب را به او نسبت میدهیم.
سعدی نیکو آورده است:
🔹یار نزدیکتر از من به من است
🔹و این عجبتر که من از وی دورم
🔸چه کنم با که توان گفت که دوست
🔸در کنار من و من مهجورم
(مرتضی مطهری، عدل الهی، ص۲۵۷-۲۵۶)
نتیجه آنکه صِبغه و سِیاقِ زیست معنوی ما چنین باشد که:" قل الله ثم ذرهم فِي خَوْضِهِمْ يَلْعَبُونَ "(انعام-91)
🆔 @iictchannel