💢جمعبندی احکام نگاه به جنس مخالف در فضای رسانهای
✔️یکی از مسائل مهم فقهی در خصوص استفاده سالم و شرعی از فضای مجازی و دیگر رسانهها، بحث انواع نگاههای مجاز و غیرمجاز افراد به جنس مخالف در انواع محتواهای رسانهای است. در این مجال، تلاش شده است تا به شکلی موجز، انواع عناوین فقهی وارد بر این موضوع مورد بررسی قرار بگیرد. در انتها، نمودار انواع نگاههای حلال و حرام به جنس مخالف در بستر رسانهها ذکر شده است.
👈 ملاحظه نمایید: http://ijtihadnet.ir/?p=72460
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢قاعده الزام در تمام ابواب فقه جریان دارد/ اگر قاعده الزام نباشد، در معاشرت با سایر مذاهب با مشکلات زیادی روبرو هستیم
✔️استاد فاضل لنکرانی:
🔹در ذهن بعضى از فقها یا در بعضى از تعابیرشان آمده كه مثلاً این قاعده فقط در باب طلاق جریان دارد؛ چون اكثر روایات مربوط به این قاعده هم در باب طلاق است؛ و یا مثلاً در مشابه باب طلاق مثل نكاح و ارث جریان دارد؛ اما با جستجوی در كلمات فقها مشخص میشود که این قاعده از اول فقه تا آخر فقه جریان دارد.
🔸این قاعده از آنجایی که در جمیع ابواب فقه جریان دارد، ثمرات بسیار زیادى هم دارد؛ در زمان ما اگر قاعده الزام نباشد، معاشرت با سایر مذاهب گرفتار یك مشکلات بسیار زیادی دارد. بالاخره مسئله وجود مذاهب الى یوم القیامه وجود دارد، حتى بعد از ظهور امام زمان(عج) نیز یهودى و مسیحى داریم؛ اگر قاعده الزام نبود، یك مشكلات بسیار عجیبى را براى معیشت مسلمین داشتیم. اگر گفتیم قاعده مربوط به همه مسلمانهاست؛ اگر گفتیم مربوط به فقط شیعه است و مذهب امامیه مشكلات بسیار زیادى را به وجود میآورد؛ اصلاً بقاء مذهب شاید مرهون وجود یك چنین قاعده مهمى است كه در فقه ما وجود دارد.
🔹یكى از آثار بسیار مهم این قاعده در بحث قضاوت است؛ نسبت به مرافعات مذاهب دیگر است؛ اگر دو سنى آمدند به یك حاكم شیعى مراجعه كردند، آیا قاضى شیعى میتواند بر طبق مذهب خود آنها قضاوت كند؟ ربما یحتمل و ربما یقال كه بله، طبق قاعده الزام قاضى شیعه میتواند على حسب مذهبهم حكم صادر كند. این قاعده در فقه سیاسى ...
👈 بیشتر بخوانید: http://ijtihadnet.ir/?p=72455
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢بایدها و نبایدهای کنشگری حاکمیت اسلامی در موضوع حجاب
🔻گزاشی از یک مناظره؛
✔️مشهد شاهد یک مناظره صریح میان دکتر محسن برهانی، دکترای حقوق و عضو هیئت علمی دانشگاه تهران و حجتالاسلام محمد الهی خراسانی، استاد حوزه علمیه مشهد و مدیر پروژه تحلیلی و راهبردی ساماندهی وضعیت حجاب بود.
🔺مهمترین نقطه اختلاف نظر این مناظره، توصیف میزان همراهی مردم با حاکمیت در پذیرش مرز ناهنجاری در پوشش بود. دکتر برهانی معتقد است چنین توصیفی وجود ندارد و عدم اقدام به کشف حجاب از سوی اکثریت زنان و دختران در شرایط ارعاب و فشار، نمیتواند بیانگر همراهی جامعه باشد.
🔺در مقابل، حجتالاسلام الهی معتقد است در ماههای آخر سال گذشته که گشت ارشاد به طور کامل جمع شده بود و حاکمیت به خاطر ملاحظات امنیتی در برابر کشف حجاب و بدپوششی تا حد عریانی، عکسالعملی نشان نمیداد و جامعه گویا در یک وضعیت رهاشدگی از نظر پوشش قرار گرفته بود، عدم همراهی اکثریت مطلق زنان و دختران ایرانی با موج کشف حجاب، حاکی از ناهنجار بودن آن در نظر اکثریت جامعه است. بر این اساس، حاکمیت اسلامی میتواند در برابر بیحجابی، سیاستهای کنترلی و بازدارنده را دنبال کند.
👈 اهم اظهارات اساتید + دریافت صوت و تصاویر در «شبکه اجتهاد»: http://ijtihadnet.ir/?p=72466
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢 واجبات و محرمات الهی به یک معنا اجباری هستند/ نباید حکم الهی «حجاب» مهجور بماند/ اگر نظام به وسیله این برهنگیها تضعیف میشود، باید جلوگیری کرد
✔️استاد محمدمهدی شبزندهدار:
🔹سوال میکنند که مگر حجاب اجباری است؟ جواب این است که بله، اصلا واجبات و محرمات الهی به یک معنا اجباری هستند. همین که میگویند اگر انجام ندادید جهنم میروید، عقوبت الهی میشود، آیا مسئله کمی است؟ اجبار به این معنا یعنی کنارش یک عقوبت و مجازاتی گذاشتهاند که هر کسی ایمان داشته باشد، بدنش میلرزد و انجام میدهد.
🔸بیحجابی یک ویروس خطرناکی است، در ویروس کرونا حتی حرمها نیز تعطیل شدند، اینطور نبود که آزاد بگذارند و بگویند هر کسی میخواهد برود و مریض شود و از دنیا برود. وقتی جامعهای را بیمار و مبتلا میکند وظیفه حکومت این است که جلوی این کار را بگیرد... حفظ اسلام از واجبات شریعت است. اگر میبینیم که این نظامی که واجب است حفظ شود، به وسیله این برهنگیها تضعیف میشود باید جلوگیری کرد.
🔹گاهی یک بیحجابی دیده میشود و میدانیم که تأثیر گذار نیست، وظیفه امر به معروف ساقط میشود، ولی ما یک وظیفه دیگر نیز داریم که مسئله دفع منکر است. پالایش جامعه و مهجور نشدن احکام الهی وظیفه دیگری است. گاهی باید توصیههایی کرد تا حرمت یک فعل حلال در جامعه مهجور نشود. گاهی باید تذکر داد و ادامه راه را رفت، تا نگویند که فلان روحانی یا فلان مذهبی رد شد و حرفی نزد. نباید حکم الهی مهجور بماند.
👈 ادامه مطلب در «اجتهاد»: http://ijtihadnet.ir/?p=72477
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢مسئلهی حجاب؛ برخورد قضایی یا کار فرهنگی؟
✍️ دیدگاه و نظر/ ابراهیم عزیزی
در روزهای اخیر کلیپی تأثربرانگیز از نارنجستان شیراز منتشر شد که گویا خانمی محجبه به چند خانم بیحجاب، تذکر داده اما مردی که همراه آنها بود به خانم محجبه حمله کرد و او را به شدت مورد ضرب و شتم قرار داد.
میان دلسوزان انقلاب، نزاعی دامنهدار اما بیحاصل به پاست، که آیا کنترل بیحجابی با برخورد قضایی میسر است یا تلاش برای تاثیر فرهنگی بر بانوان ؟ یا هر دو؟ یا... لکن تجربه، ناکامی هر دو راهکار را عیان ساخته است.
از نظر نگارنده، دلسوزان دارند سرنا را از سر گشادش میدمند! چرا که منشأ اصلی بیحجابی، مردان ایرانی هستند نه زنان! و اختصاص هرگونه فعالیت فرهنگی یا قضایی به بانوان کمنتیجه و یا حتی بیاثر خواهد بود.
👈 ادامه یادداشت: http://ijtihadnet.ir/?p=72482
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢فقه تربیتی، وضعیت فعلی و نگاهی به آینده
✍️حجتالاسلام سیدنقی موسوی
🔹فقر تئوریک و بومی نبودن علوم تربیتی یکی از مهمترین چالشهای جریان تربیت (رسمی و غیررسمی) در ایران و جهان اسلام است.... جریان خوباور تولید «دانش تربیت اسلامی»، درحال رشد و توسعه است و لازم است همزمان علم و عملِ تربیت اسلامی در دامنِ انقلاب اسلامی ایران رشد یابد.
🔹اسلامیسازی تربیت مانند دیگر عرصههای اسلامیسازی علوم انسانی بدون توجه به فقه و فلسفه اسلامی ناکارآمد است. تئوریپردازی بومی در تربیت با هدف حاشیهنگاری بر نظریات غربی و یافتن شواهد از آیات و روایات برای توجیه و اسلامیسازی، تجربه ناموفقی در سه دهه اخیر برجای گذاشته است.
👈 وضعیت فعلی + نگاهی به آینده: http://ijtihadnet.ir/?p=72485
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
🔔مدرسه تابستانه حدیث (جایگاه حدیث در علوم اسلامی)
👤عناوین و ارائه دهندگان:
🎙 افتتاحیه: آیتالله سیدجعفر سیدان
🔸جایگاه حدیث در علوم تربیتی (با تاکید بر روانشناسی تربیتی)
🎙حجتالاسلام والمسلمین پسندیده
🔹جایگاه حدیث در کلام
🎙حجتالاسلام والمسلمین سبحانی
🔸جایگاه حدیث در تفسیر (با تاکید بر تفسیر تطبیقی آیات امامت)
🎙حجتالاسلام والمسلمین نجارزادگان
🔹جایگاه حدیث در تاریخ
🎙حجتالاسلام والمسلمین الویری
👤اختتامیه
🎙آیتالله مهدی مروارید
🗓 زمان برگزاری: 28 و 29 مردادماه 1402
⏳مهلت ثبت نام: تا 25 مرداد 1402
🏛مکان برگزاری: مشهد، سرشور 18، مدرسه علوم دینی حضرت ولیعصر عجل الله تعالی فرجه الشریف
🔗لینک ثبت نام: https://maaref.org/hadith_school
☎️پل ارتباطی: 09916062695 و 05132252636
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
📚 تاریخ شفاهی حوزه علمیه نجف
✔️کتاب «تاریخ شفاهی حوزه علمیه نجف (اندیشهها، جریانها و رخدادها)» مصاحبه محمدجواد صاحبی با آیتالله محمد مهدی آصفی» به کوشش سعید روستاآزاد در معاونت فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم تهیه و تدوین و در ۴۸۴ صفحه به همت مؤسسه بوستان کتاب به چاپ رسید.
اثر حاضر حاوی نکات جالب و نشنیدهای از وضعیت حوزه علمیه نجف، جریانهای سیاسی و فعالیتهای علمی است. تصویری که آیتالله آصفی از حوزه نجف و تکاپوهای علمی آن در اختیار خواننده قرار میدهد، با نگاهی که پیشتر از حوزه نجف ارائه میشد، متفاوت است.
این کتاب بر اساس روش «دریافت دادههای تاریخی از دیدگاه چند مصاحبهگر» به تاریخ شفاهی حوزه علمیه نجف در دوره معاصر میپردازد و نگاه جامعی را به مخاطب میبخشد. برخلاف تصوری که از حوزه نجف به عنوان حوزهای سنتی، غیر مرتبط با اجتماع و گریزان از تحول ارائه میشد، این کتاب نشان میدهد این حوزه بسیار بالنده، به روز، مرتبط با جامعه و پویا بوده است.
👈 نگاهی به ساختار اثر: http://ijtihadnet.ir/?p=72491
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢مشروعیت تقنین یا عدم مشروعیت؛ محل نزاع فقها و روشنفکران در مشروطیت
✍️حجتالاسلام محمد متقیان تبریزی
به نظر میرسد، مهمترین ویژگی مشروطیت را باید اعطاء «حق تقنین» به منتخبین مردم دانست. هرچند، مشروطیت دارای ویژگیهای مهمی در عرصه سیاست بوده که مهمترین آن، تقیید و رفع اطلاق العنانی از سلطنت است، لیکن، آنچه که می تواند این تقیید را محقق سازد، بیرون آوردن «امکان تقنین» از حوزه سلطنت و تحدید اختیارات سلطانی در عرصه «حکم و فرمان» است. از این روی است که گفته میشود، مهمترین ویژگی مشروطیت، برخوردارسازی نمایندگان از امکانی است که به آنها قدرت ویژهای در حکمرانی میبخشد و آن همان «امکان تقنین» است.
در دوران مشروطه ایرانی نیز «حق تقنین» مورد نزاع و مجادله قرار گرفت. طرفین این نزاع نیز روشنفکران و فقها بودند. قاطبه فقهای نامدار در آن زمان، در یک سوی ماجرا ایستاده بودند که، حق تقنین را باید در پایگاه «شریعت» معنا نمود؛ چه آنانی که موافق ماجرای سیاسی مشروطه بودند و چه آنهایی که مخالف بودند. اما در سوی دیگر، روشنفکران، دانشمندان علوم سیاسی و حقوق، برخی نمایندگان مجلس، ایستاده بودند که، آن حق را بیرون از پایگاه شریعت و مشروعیت معنا میکردند. در این یادداشت مختصر، ابتدائاً دیدگاه روشنفکران و دانش آموختگان سیاسی و حقوقی آن دوران را گزارش کرده و سپس به رأی فقها میپردازیم.
👈 بخوانید: http://ijtihadnet.ir/?p=72488
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢سه واکنش به یادداشت «دفاعی عقیم و پرهزینه!»
✔️پس از انعکاس یادداشت اخیر استاد ابوالقاسم علیدوست با عنوان «دفاعی عقیم و پرهزینه!» در شبکههای اجتماعی، مبنی بر دفاع و توجیه برخی مبلغان و واعظان مشهور در مشکلات موجود کشور که اوضاع حاکم بر حکومت امام علی (ع) را مطرح و وضعیت موجود را با حکومت مولا (ع) مقایسه میکنند! واکنشهایی در محافل و گروههای حوزوی رخ داد که بدون پیشداوری به سه مورد آن اشاره میگردد. هرچند ادبیات برخی از این یادداشتها تند و خارج از ادب و فضای علمی است.
♨️واکنش حجتالاسلام مسعود عالی، استاد حوزه علمیه و خطیب کشوری
♨️واکنش حجتالاسلام احمدحسین شریفی، رئیس دانشگاه قم
♨️واکنش علیرضا جوادزاده، استادیار موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره)
📝 در «اجتهاد» بخوانید: http://ijtihadnet.ir/?p=72494
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢تفاوت موضع شیخ فضلالله نوری و سید کاظم یزدی در قبال مشروطه
✍️دکتر حسن انصاری
موضع موافقان مشروطه از میان علمای نجف و یا بلاد از نقطه نظر مبانی فقهی و دینی هم یکسان نبود. میدانیم که مبانی میرزای نائینی درباره مشروطه و درباره دولت در عصر غیبت با موضع آخوند تمایزی مهم و اساسی داشت؛ گرچه هر دو در عمل مؤید مشروطه بودند.
در طرف مقابل هم موضع فقهی و سیاسی شیخ فضلالله نوری در مخالفت با مشروطه به کلی با موضع فقهی سید یزدی اختلاف داشت. این نکته از چندین اثر فقهی و استنباطی صاحب عروه معلوم است. وانگهی مرحوم یزدی مخالفتش با مشروطه یک پروژه سیاسی نبود. او از نقطه نظر فقهی دخالت در آن را بر خود روا نمیدید.
این موضع و رفتار با دیدگاه و عمل سیاسی شیخ فضلالله نوری اختلاف دارد؛ کما اینکه مبانی فکری و فقهی او نسبتی با سنت فکری و فقهی صاحب عروه نداشت. تأمل در آثار فقهی این دو به روشنی گواهی بر اختلاف اصولی آن دو در امر مشروطیت است.
👈 ادامه مطلب: http://ijtihadnet.ir/?p=72507
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
📚سیره همسرداری امامان معصوم (ع)
✔️کتاب «سیره همسرداری امامان معصوم(ع)» با محور بازتاب خوشبختی در نهاد خانواده بر پایه اصول و شیوههایی که از عقلانیت وحیانی ائمهاطهار(ع) نشات میگیرد به قلم حجتالاسلام والمسلمین یدالله مقدسی توسط نشر پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی منتشر شد.
اثر حاضر پس از تبارشناسی همسران امامان معصوم(ع) به سیره یاد شده در محورهای گوناگون می پردازد؛ از قبیل: چیستی اصول راهبردی همسرداری، شاخصهای درون خانگی و برون خانگی، تحکیم روابط همسری در سیره امامان، نقش اصول بر شاخصهای یاد شده، نقش اصول و شاخصهای یاد شده در شکلگیری ازدواج امامان(ع)، وظایف همسرداری در دو محور حقوق و وظایف مالی و غیرمالی، و بررسی نوع رفتار امامان(ع) در موضوع جدایی به لحاظ ریشهها و شیوهها با فرض وجود آن.
👈 آشنایی کامل با اثر: http://ijtihadnet.ir/?p=72501
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
📚درآمدی بر نظریه جنسی اسلام
✔️یکی از حوزههای علوم اسلامی و انسانی که از فقر نظریه و نظریهپردازی بهشدت رنج میبرد، حوزۀ مطالعات جنسی است. بهتازگی کتاب «درآمدی بر نظریه جنسی اسلام» تألیف حجتالاسلام والمسلمین حسین بستان، عضو هیئت علمی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه، در 320 صفحه، به قیمت ۱۵۰,۰۰۰ هزار تومان، از سوی نشر منهاج علم، به زیور طبع آراسته شد.
👈 معرفی اثر: http://ijtihadnet.ir/?p=72498
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢ضرورت و شیوه صحیح صیانت/حمایت از نظام اسلامی
✔️از دیدگاه استاد علیدوست
🔻 روحانیت در دو ساحت میتواند از اصول انقلاب اسلامی صیانت کند: یکی ساحت نظریهپردازی و دیگری ساحت رفتار و عمل است.
🔹در ساحت نظریه پردازی، باید به آن بنیانها و اساسها بپردازد و محکم و فنی آنها را اثبات کند؛ یعنی شما نمیتوانید یکی از اصول بنیادین این پدیده حکومت اسلامی را که بحث ولایت فقیه است، انکار کنید. ولایت فقیه را ممکن است ما گاهی به صورت سطحی، بازاری، تکراری و کلیشهای بحث کنیم؛ منتها یک وقت میآییم اساسی، مبنایی و با نگاه هنجارهای فقه و اقتضائات زمان و مکان از آن دفاع میکنیم و این در واقع میشود صیانت از یک اصل بنیادین انقلاب و حکومت برآمده از این انقلاب.
🔸گاهی برخیها در حوزه، انتظاری را که از یک حوزه انقلابی و یک روحانی انقلابی دارند، این است که فقط تک تیر انداز باشد! در حالی که ما یک صحنهای را در نظر بگیریم که، تک تیرانداز میخواهد، کسی که پشت صحنه توپخانه را اداره کند میخواهد، کسی که سلاح بسازد میخواهد؛ یعنی صیانت از انقلاب به این شکل است. در ساحت نظریهپردازی نیز، فقهالاداره، فقهالحکومه، فقهالمجتمع، فقهالسیاسه و … هم باید بحث و گفتوگو بشود. در واقع صیانت از نظام اسلامی و انقلاب اسلامی گفتوگو از آن اصول و ریشههایی است که حکومت روی آن تأسیس میشود.
🔹روحانیت و حوزه، چه در سطح مرجعیت، اساتید و فضلا و چه طلاب، باید هادی، راصد و مراقب، مرشد، حامی و ناقد باشند. اولاً باید هادی باشد برای نظام اسلامی. نمیتواند بگوید من حسابم از حساب حاکمیت جدا است. اگر ما یک حکومت سکولار داشتیم به نظرم خیلی راحت روحانیت میتوانست خودش را کنار بکشد، حالا احیاناً یک نهیبی هم میزد و وساطتی هم میکرد و ارشادی هم میکرد و تمام میشد؛ اما وقتی که نظام نظام اسلامی است، روحانیت باید رفتار هدایت گونه داشته باشد فارغ از بحث دولتها، همانند رهبر معظم انقلاب.
🔸حالا که هدایت کرد، بگوید دیگر من کار ندارم. نه! این جا بحث مراقبت و رصد پیش میآید؛ باید کار و رفتار دولت و حاکمیت را رصد و مراقبت کند؛ لذا نقش دوم روحانیت در رفتار پیدا میشود که میشود راصد و مراقب.
🔹سوم؛ پس از این که رصد و مراقبت کرد، ممکن است در بعضی از جاها نیاز به راهنمایی باشد که باید راهنمایی کند و این غیر از آن هدایت اولی است که خطوط کلی را ترسیم میکند. باید بگوید مثلاً این کار اشتباه بود. این نکته هست و راهکار این است؛ لذا بحث هدایت و بحث دستگیری پیش میآید که میشود مرشد.
🔸بحث بعدی این که در بعضی از بزنگاهها، حاکمیت نیاز به حمایت دارد؛ حالا ممکن است فشار از دشمن خارجی باشد، یا از بعضی از افراد در داخل کشور باشد؛ این جاست که نقض حمایت روحانیت از حاکمیت پیش میآید. من نمیدانم چرا بعضیها فکر میکنند، اگر یک دولتی سرکار آمد که مخصوصاً هم فکرشان هم بود، حتماً باید تأییدش کنند و اگر کسی نقد مشفقانه داد، برنمیتابند. شما ببینید الان بحث استقلال حوزه در فضای سیاسی و اجتماعی کشور است. خوب یک عده موافق این بحث هستند و یک عده هم حساس شدهاند و مخالفت میکنند؛ ولی آیا اگر واقعاً ما بخواهیم این مسئله را دقیق و عاقلانه بررسی کنیم اصلاً جای نزاع دارد؟ خوب خیلی روشن است. اگر به این معنا حساب کنیم که حوزه هیچگاه خودش را وابسته به پول دولت نکند و اگر در جایی کجی و بداندیشی دید، تذکر بدهد که اگر گوش نکرد، از مجاری قانون اقدام کند؛ خوب اگر استقلال به این معنا باشد، [خوب است]؛ اما اگر به این معنا بگوییم که استقلال یعنی عیسی به دین خود و موسی به دین خود؛ روحانی یک مسیری دارد و نظام هم یک مسیر دیگری دارد و ما کاری نداریم، خوب این قابل دفاع نیست. بالاخره نظام به اینها نیاز دارد.
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢توضیحات استاد علیدوست پیرامون یادداشت «دفاعی عقیم و پر هزینه»
✔️انتشار یادداشتی از این جانب در تاریخ ۱۴۰۲/۵/۱۴ در فضای مجازی واکنشهای متفاوتی را در پی داشت. خلاصه یادداشت این بود: دفاع و صیانت از عملکرد جمهوری اسلامی ایران راه و رسم خود را دارد و این که پای مثل حکومت امام علی علیهالسلام را به میان آورده، برخی فسادها را از آن دوران، ردیف کرده تا کاستیها و ناراستیهایی که در نظام جمهوری اسلامی ایران هست، طبیعی و گریزناپذیر جلوه کند، صحیح نیست؛ این گونه دفاع ضمن این که در واقع دفاعی از عملکرد حاکمیت به حساب نمیآید، نسل جوان و دیگران را نسبت به حکومت علوی بدبین میسازد.
در آن یادداشت اصل برخی ناراستیها در حکومت حضرت مورد انکار قرار نگرفت؛ اما گفته شد: نباید بحث مربوط به حکومت علوی را ناقص گذاشت؛ باید اقتضائات زمانه را هم در نظر گرفت، از برخوردهای قاطع، سریع و عادلانه حضرت هم صحبت کرد. حکومت علوی تراث ارزشمندی است که نباید – نابحق – بسوزد و مورد بدبینی قرار گیرد.
🔻با انتشار این یادداشت موجی از موافقتها و مخالفتها به منصه ظهوررسید، این رفتار از مخاطبان محترم، اینجانب را واداشت تا نکاتی را بیان کنم.
👈 متن کامل را در «اجتهاد» بخوانید: http://ijtihadnet.ir/?p=72515
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢نسبتسنجی فقهی امر به معروف و نهی از منکر با موارد وابسته
🔻گزارشی از یک رساله علمی سطح چهار حوزه علمیه؛
✔️جلسه دفاعیه رساله علمی سطح چهار حوزه علمیه مشهد با عنوان «نسبتسنجی فقهی امر به معروف و نهی از منکر با موارد وابسته» با تدوین حجتالاسلام حسین الهی پارسا، با حضور اساتید داور، راهنما و مشاور برگزار شد.
🔹این رساله بر اساس دیدگاه مفسران، فقیهان و اندیشمندان با روش توصیفی-تحلیلی، شبکه ارتباطی عناوین وابسته به «امر به معروف و نهی از منکر» را بررسی و شمول یا عدم شمول مفهوم «امر به معروف و نهی از منکر» را نسبت به أهم این عناوین، ارزیابی کرده است.
🔸با عنایت به وجود دو رویکرد متفاوت، یافتههای رساله پیشروی، بیانگر دو نتیجه متفاوت است: در صورتی که «امر به معروف و نهی از منکر» در مذاق شارع خطابی باشد، بسیاری از عناوین شرعی، تعلیمی و ترغیبی همچون: «ابلاغ» و «تبلیغ دین»، «هدایت»، «تعلیم»، «ارشاد جاهل» و... ؛ و همچنین بخش عمدهای از عناوین شرعی اصلاحی و تأدیبی همچون «تربیت»، «تنبیه»، «تأدیب» و نیز اعراض» از جاهل» و ... به دلیل اینکه دارای شاخصههای «امر به معروف و نهی از منکر» خطابی نیستند از باب امر به معروف و نهی از منکر نخواهند بود؛ اما اگر تشریع فریضتین را به صورت ملاکی بدانیم، با توجه به این که ملاک شارع از ایجاب «امر به معروف و نهی از منکر» ایجاد معروف و انعدام منکر است، این ملاک در بسیاری از عناوین مورد بحث نیز موجود بوده و آنها را در زمره فریضتین و از مراتب آن دو قرار خواهد داد.
📝 بخوانید: گزارش محتوایی از رساله: http://ijtihadnet.ir/?p=72526
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
🔔 نشست تخصصی «گستردگی فقه معاصر و الزامات آن»
🎙ارائه: استاد مجتبی الهی خراسانی
📆 زمان: سه شنبه ۱۷ مرداد ۱۴۰۲، ساعت ۱۵:۵۰
🕌 مکان: مشهد مقدس، مدرسه علمیۀ میرزا جعفر (ساختمان اصلی دانشگاه علوم اسلامی رضوی)
🔗 لینک شرکت مجازی: https://lms2.hozehkh.com/ws/feqhosul
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
🔔سلسله نشستهای علمی «ظرفیت سنجی نهجالبلاغه در استنباط فقهی»
🎙ارائه: حجتالاسلام والمسلمین محمدجواد ارسطا
📆 زمان: ۱۶ مرداد، ساعت ۱۲:۱۵ الی ۱۳ به مدت یک هفته
🕌 مکان: حرم مطهر رضوی،مدرسه عالی فقاهت (مدرسه تاریخی خیرات خان)
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
🔔 دوره امام حسین شناسی با رویکرد تاریخی (۲)
📗تحلیل تاریخی رویدادهای دوم تا نهم محرم سال ۶۱
🎙ارائه: استاد محمدهادی یوسفی غروی
📙تحلیل تاریخی رویدادهای روز عاشورا
🎙ارائه: دکتر نعمت الله صفری فروشانی
📘گونه شناسی نقش زنان عاشورایی
🎙ارائه:سرکار خانم دکتر ناهید طیبی
📒گونه شناسی قبیلهای نیروهای کارزار کربلا
🎙ارائه:دکتر حسین قاضی خانی
📗بررسی شبهات عاشورایی
🎙ارائه: حجتالاسلام والمسلمین محمدرضا جباری
🗓 شروع کلاسها: از شنبه ۲۱ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۲ آگوست ۲۰۲۳ - ۲۵ محرم ۱۴۴۵
⌛️ مدت کلاسها: ۳ هفته متوالی از شنبه تا پنجشنبه
⏰ ساعت آغاز: ۲۰:۳۰
🔻 مزایا:
💎 اعطای گواهینامه پایان دوره
🎥 برگزاری به صورت آنلاین
📂 مهلت ثبت نام: تا ۲۲ مرداد از طریق سایت پرسمان: https://porsemanonline.com/login/
📱تماس با پشتیبان دوره: ۰۹۳۳۴۹۱۴۱۴۱
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
🔔وبینار «آسیب شناسی عملکرد دولتهای اسلامی پیرامون دفاع از مقدسات»
👤با حضور:
🎙حجتالاسلام والمسلمین مسعود راعی؛ استاد دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد
🎙دکتر هدی غفاری؛ دانشیار دانشگاه علامه طباطبایی و مشاور معاون حقوقی رئیس جمهور
🎙دکتر محمدحسین پیغمبری؛ قاضی دادگستری و معاون احیای حقوق عامه اندیشکده
📆 زمان: سه شنبه، ۱۷ مرداد ۱۴۰۲، ساعت ۲۰
🔖 با اعطای گواهی معتبر به شرکت کنندگان
🔗لینک وبینار: https://vc.isu.ac.ir/ch/human-rights
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢چرا با قانون پیشنهادی حجاب مخالفم؟
✍️ سیدمحمد کاظمی قهفرخی
🔹قانون پیشنهادی جایگاه حجاب را یک مولفه فرهنگی و داخلی به حساب آورده است و همین موضوع باعث شده به لایههای تمدنی و بینالمللی آن که امروز نقطه شروع مسئله بودگی آن در لایههای اجتماعی و سیاسی شده توجه نشود. حجاب در کلام رهبری هم یک امر سیاسی و هم یک امر تمدنی به حساب آمده اما در روح کلی قانون مذکور، این مسئله به یک مولفه فرهنگی و داخلی و سیاستی تنزل داده شده است.
🔸زنانگی بودن مسئله و ریشههای آن در پیدایش وضعیت امروز در قانون مورد غفلت است و روح سخت و سرد ساختاری برمسئله اشراف دارد. ایدئال تایپهای زنانه ایرانی که باید برای آن قانونگذاری مدنظر قرار میگرفت و مسئله حجاب ذیل آنها تعریف میشد، که در قانونگذاری و سیاستگذاری مغفول است.
🔹امر به معروف و نهی از منکر که برآمده از نگاه ولایی و تبعیضی در ارزشها است، در قانونگذاری مورد بیتوجهی قرار گرفته؛ امروز آمر به معروف و ناهی از منکر باید چنان مورد حمایت و توجه قرار گیرد که باکنشگری خود بتواند در میدان، منزلتهای ارزشی را در دیدگاه عمومی ترفیع و ترجیح دهد.
🔸نگاه اقتصادی و نیز جریمهای به مسئله حجاب نگاه برآمده از سنت سیاستی غربی و اقتصاد سرمایه دارانه است. این نگاه سرکوب کننده طبقات پایین دست و برای طبقات بالا دست تنبه ایجاد نخواهد کرد. اگر بر ابزار مادی اصرار وجود دارد حداقل پیشنهاد آن است که با نگاه پیشینی در عقود و قراردادها امکان ورود قضایی و قانونی را به سرمایهها و سایر بازراها...
📝 متن کامل یادداشت را در «اجتهاد» ملاحظه نمایید
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
🔖بسته ویژه «اجتهاد» بهمناسبت سالروز ارتحال آیتالله العظمی سید محمدهادی میلانی (۱۷ مرداد ۱۳۵۴)
🔺آقای میلانی مرجع طراز اول و دارای کرامت بود/ آیتالله شبیری زنجانی
🔺آیتالله میلانی هرگز در عصر خود شناخته نشد/ آیتالله وحید خراسانی
🔺مرجع تحول خواهی که طلاب آرزو داشتند در مدارس ایشان درس بخوانند/ آیتالله سبحانی
🔺علامه طباطبایی گفت: من در عصمت آقای میلانی شک دارم حال شما در عدل ایشان شک میکنید؟/ آیتالله رجبعلی رضازاده
🔺اصلاحگرِ «حوزه» و مدافع «حریم اهلبیت»/ محمدهادی عبدخدایی
🔺آیتالله میلانی؛ از موضع جانشین رهبری در جنبش تا کناره گیری/ رسول جعفریان
🔺تحول در حوزه قم هم مدیون آیتالله میلانی است/ سید ابوالفضل موسویان
🔺برشهایی از زندگی و اندیشه آیتالله میلانی/ حسن طالبیان شریف
🔺ناگفتههایی از ارتباط آیتالله میلانی با علمای مکتب معارفی خراسان/ حسن طالبیان شریف
🔺گذری بر بُعد فلسفی-عرفانی آیتالله میلانی و رابطه تفکیکیان با ایشان/ دانیال نمازی
🔺احاطه بر مسالک فقاهت و اجتهاد و تأکید بر تزکیه، معالم سیره علمی و عملی آیتالله میلانی
🔺مروری بر شش نامه از آیتالله میلانی به امام خمینی پیش از تبعید امام
🔺دانلود «ویژهنامه عمیدالدین» آیتالله سید محمدهادی میلانی (ره)
🔺دانلود مجموعه مصاحبههایی درباره «آیتالله سید محمدهادی میلانی(ره)»
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
🔔 دومین همایش فقیه کارگزار؛ ویژه بزرگداشت مرحوم آیتالله مشکینی (ره)
👤با حضور و سخنرانی:
=🎙استاد علی اکبر سیفی مازندرانی
🎙استاد علـی اکبــر رشـــــاد
🎙استاد سید علی اکبر اجاق نژاد
🗓 زمان: چهارشنبه ۱۸ مرداد ۱۴۰۲ ساعت ۱۵ الی ۱۸
🕌 مکان: قم، خیابان صفائیه، کوچه ۲۴ (ممتاز)، فرعی دوم سمت چپ، پلاک ۲۸ (معهد الاجتهاد الفعال)
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
🔔سلسله نشستهای علمی «فلسفه شریعت»
🎙 ارائه دهنده: استاد احمد مبلغی
📆 زمان: سهشنبه و چهارشنبه ۱۷ و ۱۸ مردادماه ۱۴۰۲، ساعت ۱۷:۰۰
🏢مکان: حرم مطهر رضوی، بست شیخ حر عاملی، مدرسه عالی فقاهت عالم آل محمد عليه السلام (خیراتخان)
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢مزایای حقوق شهروندی شیعی در دنیای معاصر
✔️حجتالاسلام والمسلمین مسعود راعی، استاد تمام حقوق بینالملل دانشگاه اصفهان است. او البته سالهاست که علاوه بر تدریس در دانشگاه، در حوزههای علمیه اصفهان نیز به تدریس فقه و دانشهای وابسته به آن میپردازد. از راعی، نزدیک به ۲۰۰ مقاله علمی منتشر شده است. همین نکات او را یکی از بهترین افراد برای بحث از مزایای رقابتی فقه حقوق شهروندی شیعی در عرصه بینالملل قرار میدهد.
👈 یادداشت اختصاصی این استاد حقوق بینالملل، در راستای بیان مزایای فقه حقوق شهروندی شیعی در عرصه بینالملل از نگاه شما میگذرد: http://ijtihadnet.ir/?p=72540
🆔 https://eitaa.com/ijtihad