5.41M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💢سفر تاریخی مرحوم آیت الله حکیم به حجً
🔹در این سفر تاریخی که در فروردین سال ۱۳۴۶ شمسی انجام شد، رخدادهای زیبایی که همه موجب عزت وبزرگی شیعه و مرجعیت آن بود رخ داد ، از آن جمله دولت ایران و عراق و عربستان، هرکدام پیشنهاد نمودند که افتخار انتقال ایشان از بغداد را با هواپیمای خود، عهده دار شوند که مرحوم آیت الله حکیم از آنجا که عراقی بودند، ترجیح دادند که با هواپیمای کشور خود، پرواز کنند.
🔹در این سفر هزاران شیعه جهان و نیز دیگر مسلمانان و شخصیتهای جهان با ایشان ملاقات کردند واز هریک خاطرات زیبایی، به یادگار مانده است!
🔹از آن جمله ملاقات رهبر شیعیان جهان با بن باز، روحانی و مفتی عربستان بود!
وی از آیت الله حکیم سوال نمود: شما شیعیان چرا آیات قرآن را به همانگونه که عنوان شده است، تفسیر نکرده و تأویل میکنید؟
مرحوم آیت الله حکیم در پاسخ بیدرنگ فرمودند: نظر شما درباره این آیه چیست؟ «ومن کان في هذه أعمی فهو في الآخرة اعمی وأضل سبیلا»!
یعنی هرکس در این جهان نابینا باشد، در آخرت هم نابینا خواهد بود!
گویند مجلس در سکوت فرو رفت وبن باز، لب به سخن نگشود!
گفتنی است که بن باز، نابینا بود!
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢نامه آیتالله سبحانی به مفتی اعظم عمان + اصل سند
✔️سفیر ایران در عمان، نامه آیتالله شیخ جعفر سبحانی را که درباره وحدت جهان اسلام بود به مفتی اعظم عمان ارائه و تسلیم کرد.
🔹این نامه ۴ شعبان المعظم سال ۱۴۴۰ قمری نگاشته و ارسال شده است که به جهت اهمیت آن، ترجمه فارسی بههمراه اصل نامه منتشر میگردد.
📜متن نامه بدین شرح است👈 ytre.ir/jAy
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢کتاب «اعتبار خبر واحد در اعتقادات و علوم انسانی» منتشر شد
✔️این کتاب که تألیف عبدالله محمدی است به همت مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران منتشر شده است.
🔹مسئله اعتبار خبر واحد در عقاید از دیرباز مورد نزاع میان دانشمندان اصول فقه بوده است. سالیان اخیر این موضوع در حوزههای فلسفه دین و معرفت شناسی دینی نیز بررسی شده است. در نگرش مشهور، خبر واحد فقط در مسائل فقهی معتبر و در دیگر ساحتها از جمله عقاید، تاریخ، تفسیر و … نامعتبر است.
🔹کتاب «اعتبار خبر واحد در اعتقادات و علوم انسانی» ضمن تحلیل تاریخی مسئله در دانش اصول و معرفت شناسی دینی، این موضوع را با رویکردی جدید واکاوی کرده است. علاوه بر بررسی دیدگاه مخالفان و موافقان، تأثیر مصداقی و عینی این بحث در علوم انسانی نیز در انتهای کتاب نشان داده شده است.
🔹مسئله «حجیت خبر واحد در اعتقادات دینی» یکی از چالشیترین مباحث در فلسفه دین و معرفت شناسی دینی است. برخی معتقدند تحصیل یقین در عقاید دینی ضروری است و خبر واحد از مصادیق «ظن» محسوب میشود، لذا خبر واحد شایستگی استفاده در عقاید دینی را ندارد، نویسنده اثر معتقد است این نظر ناصواب است.
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥انتقاد رهبر معظم انقلاب، از بازارگردی حجاج در عربستان سعودی
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢پیوند عضو اعدامیان
✔️دیدگاه مراجع عظام تقلید:
🔹آیات عظام شبیری زنجانی، حکیم، مکارم شیرازی، نوری همدانی، به پرسشی درباره اهدای عضو در قصاص واعدام پاسخ گفتهاند.
📜متن پرسش و پاسخ این مراجع تقلید شیعیان در پی میآید🔻
❓آیا در مواردی که اعدام برای قصاص از قتل صورت میپذیرد میتوان با توافق خانواده شاکی و فرد اعدامی، اهداء اعضاء حیاتی صورت پذیرد؟ در مواردی که اعدام به دلیلی غیر از قصاص صورت میپذیرد آیا میتوان با توافق محکوم و قاضی به جای اعدام، فرد از طریق اهداء اعضای حیاتی معدوم شود؟
🔸آیت الله شبیری زنجانی:
اجازه این امر به عهده حاکم شرع است. وی میتواند با درنظر گرفتن مصلحت جامعه ومصلحت اولیای دم ومصلحت خانواده فرد اعدامی از این راه مبادرت به اعدام کند .
بنابراین حکم در هر مورد ممکن است با مورد دیگر متفاوت باشد .
🔸آیت الله سید سعید حکیم:
در صورتی که فردمحتاج فعلاً موجود باشد وزنده ماندن ایشان موقوف بر عضو باشد با توافق آنها بلکه بدون توافق شاکی مانعی ندارد.
– مورد مانند سابق است.
🔸آیت الله نوری همدانی:
جایز نیست.
🔸آیت الله مکارم شیرازی:
جایز نیست.
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢مقالات فصلنامه فقه، دوره ۲۵، شماره ۹۶ منتشر شد
✔️مجموعه مقالات فصلنامه فقه، دوره ۲۵، شماره ۹۶ که در سال ۱۳۹۷ منتشر شده بود با تعداد ۱۰ مقاله در پایگاه سیویلیکا (CIVILICA.com) نمایه سازی و منتشر شد.
🔹فصلنامه فقه (Journal Of jurisprudence) یک نشریه علمی-پژوهشی است که توسط پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی به صورت فصلی به زبان فارسی از سال ۱۳۷۳ در قم- ایران منتشر می شود.
📜لیست و عناوین مقالات نمایه شده از دوره ۲۵، شماره ۹۶ این ژورنال به صورت زیر میباشد🔻
1⃣ تطبیقات فقهی شرط موافقت با امتنان در اجرای برائت شرعی
2⃣ ضرورت ایجاد آنتولوژی فقه برای مدیریت اطلاعات فقهی در فضای دیجیتال
3⃣ شهادت به ملکیت با استناد به اماره ید
4⃣ نقش شئون معصوم در تعیین موضوع
5⃣ اجرای علنی حدود از نظر فقه و قانون
6⃣ بررسی اشکالات واردشده بر تاسیس و استفاده از بانک شیر مادر و پاسخ به آنها از نگاه فقه شیعه و عامه
7⃣ بررسی فقهی شهادت ثالثه با تمرکز بر جنبه شعاری آن
8⃣ خلاصه المقالات
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢سران احمق آمریکایی تصور کردهاند میتوانند سادهزیستترین، زاهدترین و مقتدرترین رهبر دینی جهان را تحریم کنند؟
http://yon.ir/GXzYb
✔️جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با صدور بیانیهای تحریم رهبر انقلاب اسلامی از سوی رئیس جمهور آمریکا را محکوم کرد.
📜در بیانیه این نهاد حوزوی آمده است: جبهه استکبار و اذناب منطقهای آنها سالهاست با شبهه افکنی و دروغپردازی رسانهای، سعی در تضعیف نظام اسلامی و پراکنده ساختن امت از پیرامون نظام ولایی دارد و در ادامه این تلاشهای بیهوده این بار شخصیت و جایگاه رهبری انقلاب اسلامی را نشانه گرفتهاند و به خیال باطل خود ایشان را نیز در فهرست تحریمهای خود قرار دادهاند.
🔹در این میان آنچه قابلتوجه است، مواضع اخیر رئیسجمهور ابله آمریکا است که در ادامه تحریمهای ظالمانه علیه ملت ایران؛ طرح سخیفانه و نابخردانه تحریم رهبر انقلاب را مطرح کرده است و این نشان میدهد کاخنشینان جاهل کاخ سفید، هنوز جایگاه رفیع مرجعیت و مردم ایران را نشناختهاند و همچنان در گرداب خودساخته نابودی فرو میروند.
🔹خام اندیشان و سران احمق آمریکایی تصور کردهاند میتوانند سادهزیستترین، زاهدترین و مقتدرترین رهبر دینی جهان را تحریم کنند. مرجعی با مقلدینی بیشمار و محبوبیتی جهانی و فرا دینی که علما و بزرگان دیگر ادیان نیز در برابر عظمت ایشان خضوع میکنند و حتی سیاستمداران جهان در برابر ایشان سر تعظیم فرود میآورند.
🔹حال زور تحریم با چه توانی میخواهد در برابر مقاومت، اقتدار و عظمت ولی امر مسلمین جهان قد علم کند و از محبوبیت ایشان در بین مسلمین بکاهد.
🔹جامعه مدرسین حوزه علمیه ضمن تجدید بیعت با رهبر انقلاب حضرت آیتاللهالعظمی خامنهای اعلام میدارد؛ دولتمردان آمریکایی باید بدانند، همانگونه که حریم پرنور ولایت و مرجعیت چشم خفاشان شبگرد استکبار را کور کرده است، تاریخ گواه است که استقامت ملت انقلابی ایران غیرقابل شکست بوده و تحریم ملت ایران، مقامات ارشد سیاسی و نظامی کشور و اکنون گزینه تحریم رهبری جز رسوایی بیشتر برای آمریکاییها چیزی نخواهد داشت و استقامت ملت شریف انقلابی ایران، دیگر هیچ گزینهای روی میز آمریکا باقی نگذاشته و ایستادگی و اقتدار مظلومانه این ملت شریف، افول قدرت استکبار را سرعت خواهد بخشید، انشاء الله
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢نظر مراجع تقلید درباره پول دیجیتالی بیت کوین
✔️مراجع عظام تقلید در پاسخ به سوال: «حکم معاملات #بیت_کوین (ارز دیجیتال) چیست؟» نکاتی را ارائه کردهاند که بدین شرح است🔻
🔸آیتالله مکارم شیرازی:
با توجه به ابهامات زیادی که بیت کوین دارد معامله آن اشکال دارد.
🔸آیتالله نوری همدانی:
ورود در این معاملات اشکال دارد.
🔸آیتالله وحید خراسانی:
خرید و فروش آن باطل است.
🔸آیتالله صافی گلپایگانی:
حرام و اکل مال به باطل است. والله العالم
🔸آیتالله شبیری زنجانی:
چنانچه استفاده از اینگونه ارزها نوعاً مفسده اقتصادی داشته یا خلاف قانون باشد، خرید و فروش آن اشکال دارد.
🔹از مقام معظم رهبری پاسخی در این زمینه به دست ما نرسیده است اما این به این معنا نیست که استفاده از این پول اشکال ندارد، بلکه مقلدین ایشان باید با رعایت الاعلم فالاعلم به مرجع دیگر در این مسئله رجوع کنند. مطابق نظر معظم له رعایت قوانین رسمی کشور در این زمینه لازم الاجراست.
🔹از نظر بانک مرکزی کشور نیز تاکنون بیتکوین بهعنوان ارز رسمی معرفی نشده و این بانک هیچ گونه فعالیتی در خرید و فروش این ارز ندارد.
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢فراخوان همایش بین المللی سیره نبوی در طب
✔️فراخوان چهارمین همایش بین المللی #سیره_نبوی در طب در شیراز منتشر شد.
🔹علاقمندان میتوانند تا ۳۰ شهریور آثارشان را به نشانی sire-teb [at]sums.ac.ir ارسال و برای کسب اطلاعات بیشتر به نشانی http://sire-teb.sums.ac.ir/fa مراجعه کنند.
🔹محورهای همایش شامل کلیات سلامت و بیماری از منظر سیره نبوی (ص)، سلامت و کارکردهای اجتماعی سیره نبوی (ص)، سلامت و ارتباط سالم از منظر سیره نبوی (ص)، اصول حفظ و ارتقای سلامت و درمان از منظر سیره نبوی (ص)، آموزش و تربیت افراد متخصص حوزه سلامت از منظر سیره نبوی (ص)، رویکرد روشمند علمی به احادیث طبی و تحلیل تاریخ و تمدن اسلام و ایران در طب است.
🔹چهارمین همایش بین المللی سیره نبوی در طب ۲۸ تا ۳۰ آبان در شیراز برگزار میشود.
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢دوفصلنامه «پژوهشنامه امامیه» به ایستگاه هشتم رسید
✔️هشتمین شماره از دوفصلنامه علمی ـ پژوهشی «پژوهشنامه امامیه»، به صاحبامتیازی دانشگاه ادیان و مذاهب، مدیر مسئول سیدابوالحسن نواب و سردبیری اسحاق طاهری به زیور طبع آراسته شد.
📜در این شماره از این دوفصلنامه، مقالاتی با عناوین:
🔹تفکیک قوا در مذهب امامیه با عنایت به نظریه ولایت فقیه نوشته زینالعابدین نجفی و مهدیه نجفیکرسامی
🔹تحلیل جایگاه «قیاس» در فقه و فلسفه و نقد نظریه غزّالی در باب قیاس تالیف محمد ملکی و مرضیه نوریصفت
🔹نقد دیدگاه قفاری درباره جابر جعفی به قلم حسین جوادینیا
🔹نقدی بر ترجمه بطلة کربلاء بنت الشاطئ تالیف مریم بخشی، علی قهرمانی و زیلا سروری
🔹عوامل تأثیرگذار بر حیات امارت بنیمزید (در دوره آلبویه) به قلم محسن مومنی
🔹بازخوانی نقادانه و واکاوی روایات عاشورایی کتاب الهدایة الکبری خصیبی وحید شریفی گرمدره و محسن رفعت منتشر شده است.
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢هشداری برای آینده مرجعیت شیعه
http://yon.ir/UMJvY
✔️خبرگزاری مهر؛ یادداشت وارده/علی مهدوی:
🔹هر مجتهدی جایز است ادعای مرجعیت کند، خمس بگیرد و فتوا دهد. اخلاق فردی هم میگوید: کاری به هیچ مجتهدی نداشته باشید؛ هرکسی آزاد است اعلام مرجعیت کند و اگر به وی انتقادی کردی یا نسبت به آینده به وی تذکر دادی، این دخالت در کار دیگران است.
🔹اما نه فقه نظام و نه اخلاق اجتماعی و نه حتی سیره متداول سلف گرانقدر، هیچیک جواز گزارههای فوق را ثابت نمیداند. اخلاق و تقوای اجتماعی، هر انسان مؤمنی را مکلف میداند که نسبت به آینده تشیع هوشیار باشد و تذکر دهد که اگر اینچنین نکند از دستور «کلکم راع و کلکم مسؤول» تخطی کرده است.
🔹آیتالله مکارم شیرازی، آیتالله شبزندهدار، دیگر اعضای جامعه مدرسین بارها تذکرات مختلفی مبنی بر تعطیلی دفاتر مراجع تقلید متوفی، رعایت احتیاط و عدم اخذ خمس توسط بیوت ایشان دادهاند؛ چرا که اخلاق حقیقی رعایت این موارد و پرهیز از ورود به دایره مرجعیت است؛ مگر در شرایط خاصی که مطابق سیره سلف صالح است.
🔹مردم از اینکه حوزه از درون خود، دست به تذکر و اصلاح بزند هیچ ملول و ناراحت و زده نخواهند شد؛ اما از اینکه حس کنند بنیاد استوار مرجعیت از مدار سابق خود خارج شده و در حال تبدیل به نهادی موروثی است، بسیار احساس پریشانی میکنند که مبادا اعلمیت و اصلحیت نیز چون امور ملوکانه موروثی شود!!
🔹اگر قرار باشد مجتهدین از سیره سلف صالح عدول کنند و هریک افتاء و اخذ خمس را برای خود جایز برشمارند، آیا دیگر قدرتی برای مرجعیت شیعی باقی خواهد ماند؟ چه چیزی بدتر از تکثر مرجعیت برای تضعیف نهاد مرجعیت؟ اینها نه تهمت است و نه افترا! اینها آیندهاندیشی است و پیشگیری از خطری بزرگ.
🔹هیچیک از این سخنان به معنای افتراء نیست؛ بلکه همه از سر دغدغه آینده تشیع است؛ آیندهای که بزرگان نیز بارها پدرانه و مشفقانه نسبت به آن هشدار دادهاند؛ اما هشدارها و تذکرات کارگر نیفتاده و دغدغهها باقی است. سؤالاتی که هیچ جواب قانعکنندهای تابحال بدان داده نشده است.
🆔 https://eitaa.com/ijtihad