💢 فقیه وحدت
📗 پرونده ویژه «شبکه اجتهاد» به مناسبت ارتحال آیتالله محمدعلی تسخیری
📜 نگاهی به آراء و اندیشه عالم مجاهد و زبان گویای اسلام و تشیع آیتالله تسخیری (ره) 👈 https://b2n.ir/307947
#اختصاصی
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢 قیام عاشورا اساساً یک بحث فقهی عمیق است/ نسبت میان لزوم سلامتی نفس با احیای شعائر حسینی
✔️ عزاداری در ایام کرونا از منظر فقه/ استاد محمد جواد فاضللنکرانی:
🔹 این که عزاداری و کربلا و عاشورا را از فقه جدا کنیم یک تحریف بسیار بزرگ در قضیه عاشورا است؛ همچنانکه وقتی ما بحث فقهی «جهاد ذبی» را مطرح کردیم، آن را از قضیه عاشورا و امام حسین(ع) وام گرفتیم.
🔹 در چند ماه گذشته برای مراکز علمی، سیاسی و مدیران سراسر جهان ثابت شد که حوزههای علمیه منکر واقعیتهای علمی و خارجی نیست بلکه به مقتضای وجود این واقعیتها، مناسک دینی و اجتماعات مذهبی تنظیم شده است.
🔹 در ارتباط با موضوع مجلس گرفتن یا احیای امر اهل بیت(ع) یا عزاداری بر امام حسین(ع) هفت عنوان مطرح میشود که اگر هم قائل به وجوب کفایی نشدیم باید استحباب مؤکد آن را بپذیریم👈 https://b2n.ir/838601
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
#تازههای_نشر
https://b2n.ir/148521
📗 کتاب قواعد فقه، بخش عمومی (سیاسی-اداری / حقوق شهروندی) اثر استاد سیدمصطفی محقق داماد توسط مرکز نشر علوم اسلامی منتشر شد👈 https://b2n.ir/681686
📗 جدیدترین کتاب دکتر محسن اسماعیلی (حقوقدان، استاد و عضو هیئتعلمی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران)، در زمینه «حقوق ارتباطات و رسانهها» منتشر شد👈 https://b2n.ir/029679
📗 صدویکمین شماره فصلنامه علمی ـ پژوهشی فقه به همت اداره نشریات و پژوهشکده فقه و حقوق پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی منتشر شد و مقالات این شماره بر روی سامانه این نشریه به آدرس http:jf.isca.ac.ir نمایه گردید👈 https://b2n.ir/443300
📗 به همت بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی؛ کتاب «کرامت و حقوق انسان در نهجالبلاغه» و کتاب «اقتصاد در نهج البلاغه» به قلم استاد محمد حکیمی به بازار نشر رسید👈 https://b2n.ir/690665
📗 سومین شماره مجله «طلیعه ۱۴۱۷» با موضوع «پیشرانهای تحول در حوزه» از سوی دبیرخانه شورای عالی حوزه علمیه خراسان منتشر شد👈 https://b2n.ir/830852
#اختصاصی
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
1_328564147.pdf
3.97M
💢 فتاوای حضرت آیت الله سیستانی درباره بورس
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢 پاسخ به برخی شبهات فقهی و کلامی «عزاداری محرم در شرایط کرونا»
✔️ استاد محمد عندلیب همدانی، عضو سابق جامعه مدرسین حوزه علمیه قم:
🔹 وثاقت علمی کسانی که در ستاد ملی کرونا حضور دارند ثابت هست و همین مقدار برای حجیت قول آنها کفایت میکند و این یک مسئله اجتماعی است، نمیتوان گفت تشخیصش بر عهده مکلف است.
🔹 تصمیمات ستاد برای همهی افراد جامعه لازم الاتباع است و همچنین مراجع تقلید تأکید کردند که آنچه که مربوط به حفظ سلامتی مردم و اجتماع میباشد، واجب است.
ادامه مطلب👈 https://b2n.ir/895771
#اختصاصی
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢 برگزاری المپیاد علمی «فقه و اصول» در حوزه علمیه خراسان
✔️ نخستین المپیاد علمی با رویکرد فقه و اصول توسط معاونت آموزش و مرکز نخبگان و استعدادهای برتر حوزه علمیه خراسان و با همکاری مدرسه علمیه سعادت، با هدف ایجاد فضای علمی، نشاط روحی، شناسایی استعدادهای برتر و حمایت از طلاب فعال و مستعدّ، در دو مرحله مجازی و حضوری در سطوح ۱ و ۲ و ۳ برگزار میشود.
🔹 المپیاد علمی، در حال حاضر با توجه به شیوع ویروس کرونا در قالب مجازی برگزار میشود و با توجه به شرایط و در صورت امکان، قابلیت برگزاری آزمون به نحو حضوری، نیز اعلام خواهد شد.
جزئیات بیشتر👈https://b2n.ir/518953
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
📗 پرونده ویژه «فقه و عاشورا» منتشر شد
✔️ پرونده «فقه و عاشورا» شامل گفتگوهای فقهی، یادداشت و گفتارهای تحلیلی، گزارشهای علمی، موضوعشناسی، احکام شرعی، چندرسانهای و اطلاعرسانی و همچنین تازههای نشر و چندین مطلب از مراجع معظم، شخصیتها، اساتید و صاحبنظران حوزه و دانشگاه درمورد فقه و عاشورا، فقه عزاداری، پیادهروی اربعین، تازههای نشر در این موارد و... میباشد.
تفصیل مطلب👈 https://b2n.ir/922744
#اختصاصی
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢 «تمدن نوین اسلامی» در کشاکش قرائت فقهی و تاریخی
✔️ یادداشت/ عباسعلی مشکانی سبزواری:
🔹 ایجاد تمدن نوین اسلامی، هدف نهایی و غایت انقلاب اسلامی و آخرین حلقه از حلقات فرآیند تکاملی انقلاب اسلامی به شمار میرود. این مهم در سالهای اخیر- به مهمترین و از جمله پرکاربردترین کلیدواژهها در ادبیات و گفتمان رهبری معظم انقلاب، تبدیل شده است.
🔹 تمدن نوین اسلامی، به تعبیر حضرت آیتالله خامنهای بستر نوینی است که انقلاب و جمهوری اسلامی به دنبال فراهمآوری آن در جهت حیات طیبه است و روشن است که مسئولیت طراحی و تولید، عملیاتی و نهادینهسازی آن بر عهده دانشهایی است که متولی و متصدی ارائه «نظام کنشی اسلامی» میباشند که در رأس آنها «فقه اسلامی با رویکرد حکومتی» (فقه حکومتی و فقه اداره نظام) قرار دارد.
🔹 تمدن مقولهای بینارشتهای است که بعد نرمافزاری آن را دانشهایی مانند فقه و علوم مرتبط با آن، تامین میکنند و بُعد سخت افزاری آن را نیز -متناسب با نوع نیازمندی- رشتههایی از علوم انسانی و علوم طبیعی، البته با استفاده از دادههای فقهی و مبتنی بر احکام فقهی و الگوهای رفتاری، تامین میکنند.
ادامه مطلب👈 https://b2n.ir/532568
#اختصاصی
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢 حوزه وظیفه خود را پاسخگویی میداند نه راهبری/ ضرورت حضور فقه در جامعه، برای مردم ملموس نیست/ حوزه نسبت به «آیندهپژوهی» بدبین است!
✔️ حجتالاسلام محمدرضا فلاح، استاد و پژوهشگر حوزه علمیه قم در گفتگوی اختصاصی با شبکه اجتهاد:
🔹 تا وقتی ضریب نفوذ فقه در جامعه افزایش پیدا نکند، نمیتواند جریان سازی اجتماعی نماید. مسلما فقه با ظرفیتهایی که دارد میتواند تبدیل به یکی از کنشگرهای جدی در سطح جامعه شود، اما این در صورتی است که جامعه و یا حداقل بخشی از جامعه، به فقه و توانمندی آن باور داشته باشند.
🔹 در حوزه ها، رشته تخصصی به نام «آینده پژوهی» وجود ندارد و نبود چنین رشتهای به چند دلیل است👈 https://b2n.ir/360405
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢 درآمدی بر تأمین مالی حوزههای علمیه/ حوزه نه دولتی باید باشد و نه بازاری!
✔️ یادداشت اختصاصی/ علی نعمتی:
📜 مهمترین مباحث مطرح شده در این یادداشت بدین شرح است🔻
۱. اهمیت مسأله شیوه تأمین مالی حوزهها
۲. آیا روحانی باید برای ارتزاق خود شغل مستقلی داشته باشد؟
۳. تأمین مالی از مردم یا دولت و مسأله سرسپردگی
۴. مفسدههای خصوصی بودن و دولتی بودن حوزه
۵. راه حل کمتر شناخته شده و عاری از سرسپردگی: تأمین مالی توسط «بخش سوم»
۶. عدم استیفای منافع اراضی موقوفه در ایران معاصر
۷. فلسفه شهریه
تفصیل مطلب👈 https://b2n.ir/483271
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
9.67M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 بخش دیده نشده از توصیه جدید رهبرانقلاب درباره سوالات فقهی که از جوانان در گزینشها پرسیده میشود
📜 متن کامل بیانات مقام معظم رهبری حضرت آیتالله خامنهای در ارتباط تصویری با رؤسا و مدیران آموزش و پرورش بدین شرح است👈 https://b2n.ir/631232
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢 ۱۶ شهریور آغاز رسمی سال تحصیلی جدید حوزههای علمیه + دستورالعمل
✔️ معاونت آموزش حوزههای علمیه، دستورالعمل آموزشی سال تحصیلی ۱۴۰۰ – ۱۳۹۹ ویژه دوره کرونا را پس از طی جلسات کارشناسی و نظرخواهی از مدیران آموزشی، تصویب و ابلاغ نمود.
🔹 نظر به بحرانی بودن شرایط کنونی با شیوع ویروس کرونا، و ضرورت دایر بودن فعالیتهای آموزشی، تربیتی، پژوهشی جهت اطلاع، دستورالعمل آموزشی ویژه ایام کرونا به این شرح اعلام میگردد👈 https://b2n.ir/448490
🆔 https://eitaa.com/ijtihad