💢 هویت اصلی فقه تمدنی، فقه فرایندی است/ درک از مقیاس کلان؛ اصلیترین اهرم برای شکلگیری تمدن نوین اسلامی/ مرکز ثقل اجتهاد تمدنی، احکام وضعی است
✔️ استاد عبدالحمید واسطی، در دوازدهمین نشست هماندیشی فقه حکومتی مطرح کرد🔻
🔹 ما ۵۰ کلان سیستم داریم که اینها حداقلهای لازم برای شکلگیری یک تمدن است. نمیتوانید چیزی از اینها را حذف کنید. کلمه «حداقل» مهم است.
🔹 مهمترین و اصلیترین اهرم برای شکلگیری علوم انسانی-اسلامی و تمدن نوین اسلامی این است که دید فرایندی، درک از مقیاس کلان و لمس مقیاس کلان ایجاد شود.
🔹 آنچه در بحث فقه تمدنی بیان میشود ابداً ساختارشکنی ندارد. فقاهت موجود را اشدّ لزوماً میداند. بدون این ممکن نیست. حرفش این است که نیاز به بستههای تکمیلی داریم. این هم بدین معنا نیست که فقاهت کنونی ناقص است.
تفصیل مطلب 👈 https://b2n.ir/831199
#فقه_تمدنی
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢 برنامهها و اقدامات مدرسه عالی سطح چهار حوزه علمیه خراسان
✔️ حجتالاسلام علیرضا نوروزی، مدیر مدرسه عالی سطح چهار حوزه علمیه خراسان:
🔹 در این مدرسه کلیه برنامههای آموزشی و پژوهشی طلاب سطح چهار ساماندهی شده و جهت دروس و مباحثات طلاب درس خارج برنامهریزی صورت میگیرد.
🔹 اهم برنامههای مدرسه عالی سطح چهار حوزه علمیه خراسان: «نظم بخشیدن به دروس خارج و فعال نمودن حضور و مشارکت طلاب»، «تشکیل حلقههای مباحثات دروس خارج با حضور اساتید ناظر»، «راهاندازی پایگاه جامع صوت و تقریرات دروس خارج و تفسیر حوزه علمیه خراسان»، «راهاندازی شعبه مجازی مدرسه عالی سطح چهار»، «ساماندهی و توسعه دروس خارج در شهرستانهای خراسان بهصورت حضوری و مجازی»، «برپایی دروس خارج رسمی برای خواهران برای اولین بار در حوزه علمیه خراسان»، «ایجاد تحول و کیفی سازی برنامههای آموزشی و پژوهشی در سطح چهار با رویکرد پژوهش محوری» و «تغییر و تکمیل آیین نامههای آموزشی سطح چهار با هدف تقویت فقاهت و مجتهد پروری» است.
ادامه مطلب 👈 https://b2n.ir/764776
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢 آیتالله خویی در اواخر عمر به جریان حدیثگرایی نزدیک شد/ وقتی میخواهیم از نقش عقل در استنباط صحبت کنیم، بسیاری ناراحت میشوند!/ اخباریگری به نوعی دیگر متولد شده است/ هیچ زمانی، هجمههای اینچنینی به تراث شیعی نداشتهایم
✔️ استاد ابوالقاسم علیدوست:
🔹 در دوره اول اخباریگری، مدیریت با ائمه(ع) است. عجیب اینکه ائمه(ع) هم با «قیاسگرایی و اجتهاد به رأی که یک نوع عقلگرایی» محسوب میشده، مبارزه میکنند و هم با «حدیثگراییِ فارغ از عقل».
🔹 ما امروز با جریان اخباریگری مواجهیم. مخالفت با عقل، مخالفت با شهرتها، نقشی قائل نشدن برای شهرتها و … از جمله مختصات اخباریگری معاصر است.
🔹 مرحوم آیتالله خوئی که مدرسهاش، مدرسه حاکمی است، در اویل عمر علمی خود، قاعده عدل و انصاف را میپذیرد ولی در اواخر، آن را انکار میکند! ایشان هر چه به اواخر عمر خود نزدیک شده، به جریان حدیثگرایی نزدیک شده است، در اواخر عمر خود با صراحت قاعده عدل و انصاف را رد میکند.
تفصیل مطلب 👈 https://b2n.ir/280678
#اخباریگری
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
unnamed.jpg
104.8K
🏴 إنا لله و إنا إليه راجعون
💢 حجتالاسلام والمسلمین داوود فِیرحی زنجانی، درگذشت
✔️ حجتالاسلام والمسلمین داوود فیرحی زنجانی، استاد اندیشه سیاسی دانشگاه تهران سحرگاه امروز چهارشنبه در پی بیماری درگذشت.
🔹 وی تحصیلات حوزوی خود را از سال ۱۳۶۰ شمسی در حوزۀ علمیۀ زنجان آغاز و در حوزۀ علمیۀ قم دنبال نمود ، و از سال ۱۳۶۶ همزمان به تحصیل دانشگاهی پرداخت.
🔹 «فقه و سیاست در ایران معاصر» ، «فقه و حکمرانی حزبی» ، «آستانۀ تجدد» و «تاریخ تحول دولت در اسلام» ، از جمله آثار این پژوهشگر ۵۶ ساله بود.
🔹 شبکه اجتهاد، درگذشت این استاد فرزانه، را خدمت خانواده ایشان، شاگردان حوزوی و دانشگاهی و جامعه علمی کشور تسلیت عرض میکند.
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢 فیرحی هرچیزی نمی نوشت و هر سخنی نمی گفت
استاد عبدالحسین خسروپناه در پی درگذشت دکتر داود فیرحی، ضمن اظهار تاسف و تسلیت فوت ایشان نوشت:
◾️بارها توفیق گفتگو و مباحثه با آن مرحوم مغفور درباره اندیشه ها و نگاشته هایش را داشتم.
نخستین بار بیش از بیست سال پیش، نگاشته «قدرت، دانش و مشروعیت در اسلام» را مطالعه کردم؛ اثری که هنوز چاپ نشده بود، مباحثه خوبی در رابطه با این اثر و اندیشه فوکو داشتیم.
«نظام سیاسی و دولت در اسلام»، «تاریخ تحول دولت در اسلام»، «مفهوم قانون در ایران معاصر»، «فقه و سیاست در ایران معاصر»، «دولت اسلامی و تولیدات فکر دینی» و «آستانهٔ تجدّد؛ در شرح تنبیه الامة و تنزیه الملة» نیز از آثار خواندنی و قابل بررسی مرحوم فیرحی است.
آخرین مباحثه با ایشان به پیشنهاد این مسکین در بررسی کتاب «فقه و حکمرانی حزبی» در پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی برگزار شد، گفتگویی صمیمی، علمی و مبتنی بر منطق و اخلاق شکل گرفت.
فیرحی هرچیزی نمی نوشت و هر سخنی نمی گفت. او یک طرح کلان فکری را دنبال می کرد که به تعبیر بنده دینی سازی یا فقهی سازی مفاهیم مدرن بود. شواهد فقهی سازی او هم عمدتا به مطالب علمای مشروطه به ویژه محقق نایینی استناد داشت؛ هر چند مسیر محقق نایینی به نظر بنده استمرار فقه سنتی و بهره گیری از ظرفیت آن در حل مسایل نوین بود.
او موافق علوم انسانی اسلامی نبود؛ لکن عملا فقهی سازی مفاهیم سیاسی همچون حزب مدرن را تدوین کرد.
این کمترین با اینکه نگاه نقادانه به اندیشه و روش تحقیق آن مرحوم داشتم؛ اما همیشه از معاشرت علمی، حوصله و خلقش، لذت می بردم. گفتگو و بررسی پیرامون اندیشه ها و آثارش بهترین هدیه ای است که می توان به روح این عالم محقق تقدیم کرد، بجاست طالبان پژوهش از این منظر آثار وی را بررسی کنند و در این باب گام بردارند.
✍ عبدالحسین خسروپناه
حوزه علمیه قم ۲۲ آبان ۱۳۹۹
#داودفیرحی
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢 حق شهید صدر را ادا نکردهایم/ ایشان از مرزهای متعارف حوزه عبور کرد و قلمرو فقه و اصول را توسعه داد
✔️ استاد علیرضا اعرافی، مدیر حوزههای علمیه:
🔹 شهید صدر از مرز حاکم بر حوزه نجف در ارتباط با مسائل اجتماعی و سیاسی واقعاً عبور کرد و نوآوری بزرگی در این زمینه داشت.
🔹 هنوز ما حق شهید صدر را ادا نکردهایم و خیلی از محورهایی که ایشان برنامهریزی کرده بودند هنوز شناخته نشده است. باید گفت که شخصیت ایشان در حوادث و وقایع پشتابرها و غبارها رفت و از این عدم شناخت ایشان، حوزۀ ایران و عراق خسارت میبیند.
ادامه مطلب👈 lish.ir/1It7
#شهید_صدر
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢 مراحل رشد و تکوین جنین از نگاه متون دینی و دانش جدید
✔️ گزارش تفصیلی از نشست علمی- تخصصی؛ با حضور آیتالله مهدی مروارید و دکتر سید محمدرضا طباطبایی:
🔹 اینکه نطفه از چه زمانی شکل میگیرد بین علماء در آن بحث و اختلاف جدی وجود دارد، برخی همان اسپرم را نطفه میدانند ولی برخی دیگر معتقدند نطفه، بعد از مرحله لقاح شکل میپذیرد و تا قبل از آن نمیتوان به آن نطفه گفت.
🔹 آنچه مسلّم است زمانی که اسپرم در جایگاه خودش قرار میگیرد و قابلیت باروری تخمک را پیدا میکند، دارای حرمت میشود، و لذا مصرف داروهای اورژانسی که به راحتی در اختیار عموم قرار دارد در بسیاری از موارد، مصداق سقط جنین است، چرا که برخی از این قرصها موجب میشود جنینی که لقاح پیدا کرده، نتواند لانه گزینی کند و این هر چند از نظر پزشکی سقط نیست ولی از نگاه فقهی میتواند مصداق سقط باشد.
ادامه مطلب👈 https://b2n.ir/896592
#فقه_جنین_شناسی
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢 داود فیرحی در نگاه اندیشوران
🔹 فیرحی، پژوهشگری ممتاز در عرصه نواندیشی دینی بود. او با شجاعت از مردمسالاری دینی دفاع میکرد و از باورمندان به نواندیشی دینی بود و در عینحال مرزی روشن با روشنفکری دینی سکولار داشت.
🔹 او به بازخوانی ظرفیتهای فقه شیعه آنچنان اهتمام داشت و امیدوار بود که بسیاری از اسلامگرایان منتقد نواندیشی دینی و روشنفکری دینی را نیز متعجب میکرد. علاوه بر ذیروحانیت آکادمیک بود و بر ذیاهل تحقیق و تتبع اصرار میورزید.
🔹 فیرحی دقتها و بصیرتهای ارزشمندی در عرصه فقه سیاسی داشت و یکی از برجستهترین محققین در تبیین زوایای پنهان اندیشه سیاسی اسلام بود. او فرزند حوزه بود و همچنان خاستگاه خویش را فراموش نکرد، اخلاق و سیاست و اندیشه و عمل را در کنار هم داشت و از جمله کسانی بود که آبروی حوزه برای نسل متفکر و متعمق امروز بهحساب میآمد.
بخشی از واکنشهای اهالی حوزه و دانشگاه به ارتحال این استاد فقید 👈 https://b2n.ir/119941
#داوود_فیرحی
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
📁 بسته ویژه «نگاهی به آراء و اندیشههای دکتر داود فیرحی»
📜برخی از آنچه در این پرونده به آن پرداخته شده است🔻
🔹 در تکاپوی راه سوم/ سیدعلی میرموسوی
🔹 فیرحی و دغدغه «ایرانِ امروز»/ علی اشرف فتحی
🔹 روشنفکری دینی و دکتر فیرحی/ علی صارمیان
🔹 دکتر فیرحی، الگوی کارآمد برای چگونگی تعامل با مهمترین دوگانههای جامعه
🔹 نظریهپردازی فقهی و نقش آن در استقلال فقیه؛ گزارشی از آراء دکتر فیرحی در باب نظریهپردازی فقهی/ علی شفیعی
🔹 نگاهی به زندگینامه و آثار مرحوم داود فیرحی/ اندیشمندی که «قدرت، دانش و مشروعیت در اسلام» را واکاوی کرد
ادامه مطالب و تفصیل آن👈 https://b2n.ir/firahi
#داوود_فیرحی
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢 باید به جای پرداختن به مسائل غیرمبتلابه، به سمت تخصصی شدن فقهها برویم
✔️ استاد سید صمصام الدین قوامی، رئیس بنیاد مدیریت اسلامی، در گفتگوی اختصاصی با شبکه اجتهاد🔻
🔹 در فقه کتابهای حاکم، همچنان کتابهای ۱۵۰ سال پیش هستند. و کتابهای جدید هم هیچ کس حاضر نیست به عنوان متن اصلی از آنها استفاده کند. لذا همان مثالها داخل آن کتابها برقرار مانده است.
🔹 فقهای جدید باید بروند به سمت فقه تخصصی. دیگر موضوعاتی که قبل از آنکه حکومت و نظام جمهوری، تشکیل نظام بدهد، وجود داشتند را باید رها کنیم.
ادامه گفتگو👈 https://b2n.ir/443893
#کارآمدی_فقه
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
🌙 پیشبینی رؤیتپذیری هلال ماه ربیع الثانی ۱۴۴۲ قمری در ایران
✔️ بنا بر مبانی مختلف فقهی🔻
🌓 بنا بر مبنای «لزوم رؤیت هلال با چشم عادی» و «اشتراط اتّحاد افق» (مبنای فقهی مشهور فقهاء مانند حضرات آیات عظام امامخمینی(ره)، گلپایگانی(ره)، اراکی(ره)، سیّدمحمّد صدر(ره)، بهجت(ره)، سیستانی، شبیریزنجانی، مکارمشیرازی، سیّدمحمّدتقی مدرّسی) در ایران، سهشنبه ۲۷ آبان ۱۳۹۹ شمسی، روز اوّل ماه ربیع الثانی ۱۴۴۲ قمری خواهد بود.
🌓 مبنای «لزوم رؤیت هلال با چشم عادی» و «کفایت رؤیت در نقاطی که در بخشی از شب با هم مشترکاند» (مبنای فقهی حضرات آیات عظام خوئی(ره)، تبریزی(ره)، لطفالله صافیگلپایگانی، محمّداسحاق فیّاض) در ایران، دوشنبه ۲۶ آبان ۱۳۹۹ شمسی، روز اوّل ماه ربیع الثانی ۱۴۴۲ قمری خواهد بود.
تفصیل مطلب(سایر مبانی فقهی و سایر کشورهای جهان)👈 https://b2n.ir/891443
#رویت_هلال
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢 تأملی بر دیدگاههای دکتر سیدمصطفی محقق داماد پیرامون نسبت امامت و خلافت
✔️ حجتالاسلام والمسلمین رضا اسلامی، دانشیار پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی🔻
🔹 هیچ عالم سنّی نگفته است که وقتی ابوبکر خلیفه مسلمین بود، علی بن ابیطالب(ع) خلیفه نبود، ولی امام مسلمین بود؛ اما آنچه آقای محقق داماد میگوید معنایش آن است که وقتی خلافت را به دیگری سپرد، خودش تحت رهبری و زعامت او قرار میگیرد!
🔹 آیا میتوان باور کرد که امام معصوم(ع) درباره رهبری مردم از خود سلب مسئولیت کند با اینکه مردم را به تبعیت از خود میطلبد، یا وقتی عهده دار رهبری مردم است از عصمت و امامت خود هیچ مایه نمیگذارد؟
ادامه مطلب 👈 https://b2n.ir/805655
#نقد_عالمانه
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
📗 کتاب «المستفاد فی الاصول» تقریرات اصولی آیتالله میرزاعلی فلسفی رونمایی شد
✔️ حجتالاسلام والمسلمین محسن قدیری، مؤلف کتاب «المستفاد فی الاصول» در آیین رونمایی از این اثر🔻
🔹 شیوایی بیان مرحوم آیتالله فلسفی به حدی بود که گاهی مخاطبان فکر میکردند مباحث درس آسان است، غافل از اینکه بیان شیوای استاد مطالب را آسان ساخته است؛ تا جایی که برخی از اساتید میفرموند در نجف مشهور بود ایشان سحر بیان دارد.
🔹 آیتالله فلسفی از معدود کسانی است که توانست از آیتالله خویی اجازه اجتهاد بگیرد و میتوان گفت «احسن الاجازه، ابلغ الاجازه و اقدم الاجازه» است.
🔹 آیتالله فلسفی را اعلم علما میدانم و اگر ایشان رساله مینوشت همه را تشویق و به ایشان ارجاع میدادم، منتهی مرحوم فلسفی اهل این مسائل نبود و از مطرح شدن بسیار پرهیز میکرد.
تفصیل مطلب 👈 https://b2n.ir/falsafi
#میرزا_علی_فلسفی
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢 وضعیت شرعی «وجه التزام» در قراردادهای بانکی چگونه است؟
✔️ حجتالاسلام والمسلمین غلامرضا مصباحی مقدم در پنجمین جلسه درس خارج «فقه بورس»:
🔹 این وجه التزام را شورای نگهبان زمان آیتالله صافی گلپایگانی که عضو بودند خود شورای نگهبان تصویب کرد نه اینکه پیشنهاد بانک مرکزی باشد.
🔹 آیتالله صافی تعریف کردند که رئیس بانک مرکزی خطاب به آقا گفت آقا بدهکاران نظام بانکی بدهی شان را به موقع نمیآورند شما هم که گفتید بهره نمیتوانیم بگیریم، ما چه کار کنیم؟ راه حلی پیش پای ما بگذارید.
🔹 آیتالله گلپایگانی فرمودند من فکر کردم اگر یک جریمه بازدارندهای بخواهیم، تحت عنوان جریمه مشکل دارد، ولی یک وجه التزام داریم در فقه این وجه التزام در فقه دارای تاریخ طولانی است.
ادامه مطلب👈 https://b2n.ir/927613
#وجه_التزام
#غلامرضا_مصباحیمقدم
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢 از نقش مشورتی هوش مصنوعی در اجتهاد تا آینده حوزه در بکارگیری فناوریهای نوین
✔️ آیتالله محمدمهدی شب زندهدار، عضو فقهای شورای نگهبان در خصوص استفاده از فناوری آی تی🔻
🔹 استفاده از آی تی نه تنها ضرورت دارد بلکه در حد وجوب است؛ چون بدون آن شرایط استنباط فراهم نمیشود؛ فضلا و بزرگان حوزه نیز نگاه مثبتی نسبت به آن دارند.
🔹 تنها اشکال، در زمینه محاذیر است؛ اگر محاذیر احصا و رفع شود، هیچ صاحب نظر حوزوی با آن مخالفت نمیکند؛ البته نباید هوش مصنوعی جایگزین فقها شود؛ شارع مقدس قول فقها را حجت قرار داده اما ابزار را حجت قرار نداده، مگر اینکه یقین آور باشد.
ادامه مطلب 👈 https://b2n.ir/114089
#هوش_مصنوعی
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢 فتوای رهبر معظم انقلاب درباره عمل زیبایی زنان
✔️ رهبر معظم انقلاب به استفتایی درباره جراحی زیبایی زنان پاسخ دادند که متن این استفتاء و پاسخ آن بدین شرح است🔻
❓سوال:
آیا انجام عمل زیبایی برای زنان مجاز است؟
🔸جواب:
اگر موجب ضرر قابل توجه نباشد، فینفسه اشکال ندارد؛ ولی توجه داشته باشید عمل جراحی زیبایی، درمان بیماری محسوب نمیشود و در ضمن آن، نگاه و لمسِ پزشک نامحرم جایز نیست، مگر در مواردی - مانند سوختگی و حوادث دیگر - که برای معالجه باشد و استفاده از پزشک نامحرم ضرورت داشته باشد.
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢 احتضار مبنای وثوق سندی
✔️ دیدگاه و نظر/ محمد ذکاوت:
🔹 معیار اخذ و رد روایات، فقط به روش بررسی سند آنها (مبنای وثوق سندی)، از مبانی حدیث پژوهی است که از قرن هفتم در شیعه رایج شد.
🔹 میتوان ادعا کرد که با مبنای وثوق سندی، نهجالبلاغه و صحیفهی سجادیه و جامعهی کبیره را باید از جمله روایات ضعیف بهحساب آورد. گویا همین منظر، موجب شده است که نهجالبلاغه و صحیفه سجادیه از دایرهی استفادهی فقهی دور بماند.
🔹 امروزه اما محققان دریافتهاند که این روش اخذ و رد احادیث و مبنای وثوق سندی، از اساس، شالودهی محکمی نداشته است. از شاگردان مرحوم آیتالله خوئی هم بهجز سه نفر ـ مرحوم آیتالله سید تقی طباطبایی قمی، مرحوم آیتالله محمد آصف محسنی و آیتالله مرتضوی شاهرودی ـ راه ایشان را ادامه ندادند.
ادامه مطلب 👈 https://b2n.ir/434900
#وثوق_سندی
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
فهرست دروس حلقه ثالثه مشهد.pdf
322.1K
📜 فهرست دروس حلقه ثالثه دروس فی علم الاصول حوزه علمیه مشهد
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
✉️ نامه استاد ابوالقاسم علیدوست به رهبر کاتولیکهای جهان
✔️ حجتالاسلام والمسلمین ابوالقاسم علیدوست، رئیس انجمن فقه و حقوق اسلامی حوزه علمیه قم در نامهای خطاب به پاپ فرانسیس رهبر کاتولیکهای جهان که به دو زبان انگلیسی و عربی ترجمه شده است از پاپ خواسته است، انتشار کاریکاتورهای اهانت آمیز به پیامبر اکرم حضرت محمد مصطفی(ص) و نیز بیانات نفرت پراکنانه رئیس جمهور فرانسه در حمایت از انتشار آن را محکوم کند.
📜 متن کامل نامه به این شرح است👈 https://b2n.ir/853192
#وحدت_گرایی
#ابوالقاسم_علیدوست
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢 ساماندهی دروس خارج موجب رشد است/ لازمه ورود به دروس خارج تخصصی، بنیه علمی قوی است
✔️ آیتالله حاج شیخ رجبعلی رضازاده، از علماء و عضو شورای عالی حوزه علمیه خراسان:
🔹 تربیت متخصص در عرصه علوم جدید با توجه به خلا آن، امری ضروری است. ما باید متخصصینی در این زمینه داشته باشیم تا در مواقع ضرورت و ارجاع، از آنها بهره ببریم.
🔹 لازمه ورود طلاب به این دروس تخصصی، وجود بنیه علمی قوی است خصوصاً در زمینه فقه و اصول. که احراز این بنیه هم، حائز اهمیت است.
ادامه مطلب👈 https://b2n.ir/581951
#رجبعلی_رضازاده
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢 «کرونا، دین و حوزویان» در هفتمین شماره فصلنامه «حوزه»
✔️ در این شماره، آثار و گفتارهایی از حججاسلام والمسلمین، آقایان: عبدالرضا ایزدپناه، حمید پارسانیا، احمد مبلغی، محسن الویری، تقی آزادارمکی، سیدجواد میری، محسن جبارنژاد، حسین پرکان، مهدی مولائی آرانی و علیرضا زهیری پیرامون «کرونا، دین و حوزویان» به چاپ رسیده است.
📜 برخی از محتوای مقالات این شماره از فصلنامه بدین شرح است🔻
🔹 کرونا و حوزویان
🔹 چالشهای کرونایی و هویت دینی در ایران
🔹 وضعیت اپیدمی و جهش ابعاد باطنی دینداری
🔹 پیامدهای کرونایی تعلیق مناسک جمعی
🔹 صورتبندی مواجهه حوزه با پاندمی کرونا
🔹 نهاد دین و دوگانه مناسک ـ مصالح
🔹 مناسک دینی و چگونگی نقش آفرینی نهاد دین در بحران کرونا
🔹 حوزه و فقه زمانه بحران
🔹 طلاب جهادی سویههای متعارض نظم نهادی ـ نظم جهادی
🔹 طلاب جهادی و تکاپوی فرانقش
🔹 برداشتهای سیاسی از گفتوگوهای کرونایی
تفصیل مطلب 👈 https://b2n.ir/427318
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢 فقهای زن به واسطه جریان زمانهها کم بودند/ بانو مجتهده امین نشان داد که زن میتواند فقیه باشد
✔️ آیتالله حسین نوری همدانی در پیام تصویری به اختتامیه مجازی دومین همایش کتاب سال بانوان🔻
🔹 پیش از انقلاب اسلامی، بانوان دو دسته بودند؛ دستهای غرب گرا و دستهای در گوشه خانهها، و میدان برای برداشتن گامهایی به سوی شایستگی و عظمت برای بانوان باز نبود.
🔹 در حوزههای علمیه هم حدود ۳۰ الی ۴۰ هزارنفر در جامعه الزهرا مشغول تحصیل، تحقیق و تصنیف هستند و در راه رسیدن به قلههای بالای فضیلت وعلم گام برمیدارند.
🔹 در طول قرنها و در کتابهای ما است که مرجع تقلید را برای زنان ممنوع کردند، این نظر عروه بود و این هم نظر شارحان عروه. اما راه برای اجتهاد و افتاء باز است.
ادامه مطلب 👈 https://b2n.ir/241088
#مجتهده_امین
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
📗 نخستین شماره دوفصلنامه «فقه و سیاست» منتشر شد+ دانلود
📚 اولین شماره دوفصلنامه علمی ـ تخصصی «فقه و سیاست» با آثار و گفتاری از منصور میراحمدی، سید سجاد ایزدهی، غلامحسین مقیمی، قاسم ترخان، عبدالوهاب فراتی وهادی جلالی منتشر شد.
📜 مقالات منتشر شده به این شرح است🔻
🔹 نقد و بررسی ریاست جمهوری زنان
🔹 جایگاه ترور و خشونت در فقه
🔹 ساختار حکومت اسلامی – ولایی و شبکه درونی آن (با تأکید بر دیدگاه امام خمینی (ره) و امام خامنهای مدظلهالعالی)
🔹 تعامل کلام و فقه سیاسی در ولایت فقیه
🔹 حاکم مشروع در فقه شیعه از منظر آیتالله شیخ محمد یعقوبی
🔹 ظرفیتهای مبانی امام خمینی (ره) درباره بنای عقلا برای فقه سیاسی
📜 محتوای مقالات دوفصلنامه «فقه سیاست»👈 https://b2n.ir/574322
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
📗 چکیده مقالات کنفرانس بینالمللی بحران کرونا و مسئولیتهای حقوقی و اخلاقی
✔️ فراخوان نگارش مقاله در سه محور ارایه شد و رهاورد آن پذیرش ۵۰ مقاله برای همایش بود که چکیده آنها در کتابچه ۸۱ صفحهای منتشر شد و اصل مقالات در بهمنماه سال جاری به چاپ خواهد رسید.
🔹 این کنفرانس با حضور اندیشمندانی از کشورهای سوئد، هلند، عراق و استرالیا، در سه پنل تخصصی و هر کدام با شش سخنران اصلی با ۳۷ موضوع در حوزه بحران کرونا، در روزهای پایانی آبانماه برگزار شد.
🔹 محورهای این کنفرانس بینالمللی شامل سه بخش اصلی «بحران کرونا و مسئولیتهای حقوقی در ابعاد بین المللی»، «بحران کرونا و مسئولیتهای حقوقی در ابعاد ملی و بحران کرونا» و «مسئولیتهای اخلاقی در ابعاد ملی و بین المللی» بود و ۱۸ سخنران برجسته ملی و جهانی راهکارهای خود را برای مسئولیتهای فقهی، حقوقی و اخلاقی در ابعاد ملی و بینالمللی مطرح کردند.
چکیده برخی مقالات ارائه شده + لینک دانلود کتاب👈 https://b2n.ir/840605
#کرونا
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢 تأملی بر ظرفیتهای فقه امامیه در نفی تکفیر
✔️ نقدی بر سخنان سید کمال حیدری/ سیدحسین علیزاده طباطبایی🔻
🔹 چندی قبل سخنانی از جناب سید کمال حیدری منتشر شد که نسبت عجیبی بهتمامی علمای امامیه دادند: «به ضرس قاطع میگویم یعنی در آنچه میگویم یقین دارم، هیچ عالم شیعی دوازده امامی پیدا نمیشود مگر اینکه به کفر باطنی همه مسلمانان حکم میکند.
🔹 بعضی قائل به اسلام ظاهری ایشان هم نیستند… و برخی مانند سید خوئی قائل به اسلام ظاهری و کفر باطنی ایشان هستند که الآن قول مشهور است و الا بهحسب باطن و بهحسب حشر اخروی و بعد کلامی، تمامی علمای شیعه بر کفر ایشان اتفاق نظر دارند.»
🔹 گوینده این جملات معتقد است تا زمانی که فریقین از نظر مبانی یکدیگر را کافر و بدعتگذار و گمراه میدانند، شعارهای تصنعی و مصلحتی برای وحدت مسلمانان بیفایده است.
📜 در ادامه با مرور کلماتی از فقها ادعای جناب حیدری را، به بوته نقد میسپاریم👈 https://b2n.ir/986300
#نقد_عالمانه
🆔 https://eitaa.com/ijtihad