17.41M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 دیدگاه آیتالله خوئی و آیتالله تبریزی در باب اداره حکومت
👤حجتالاسلام والمسلمین سیدسجاد ایزدهی
👈ویدئو در آپارات با کیفیت بالاتر: https://aparat.com/v/ZBITe
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢برخی از احکام هنری فقها، اصلاً موضوع خارجی ندارند!/ اگر فقها هنرشناس باشند زبان مفاهمه با هنرمندان را پیدا میکنند/ هر هنرمندی، هنرشناس نیست!
✔️شاید اگر فقه هنر را چالشیترین باب از ابواب فقهی نوپدید بینگاریم سخنی بهگزاف نگفتهایم. جذابیت مقوله هنر و گستره تأثیرگذاری آن در میان مردم، تا بدانجاست که شاید بتوان گفت تمام ابناء بشر به نحوی با آن درگیر بوده و در تعامل هستند.
دراینرابطه، یکی از مباحثی که سالیان درازی است به چالشی در فقه هنر تبدیل شده است، موضوعشناسی این مباحث است. برخی از هنرمندان معتقدند بعضی فتاوای فقهی، ناشی از ناآشنایی مفتی با موضوع مسئله است وگرنه اگر موضوع مسئله برای وی روشن میشد، اینچنین فتوا نمیداد. بهعنوان نمونه، معتقدند اساساً نگارش نمایشنامه و فیلمنامه به منزله قرینه لبّی برای غیرواقعی بودنِ داستان است؛ لذا اساساً دروغ و کذاب در نمایشنامه و فیلمنامه راه ندارد.
همچنین وجود چند ده و گاه چند صد نفر در صحنه فیلمبرداری به همراه دوربینهای متعدد و افراد گوناگونی که هر یک به نحوی با صحنه درگیر هستند، اساساً فرصت قصد جدی از بیان جملات عاشقانه را از بازیگران میگیرد؛ لذا حکم به حرمت بیان جملات عاشقانه بین بازیگران نامحرم، از اساس بلاموضوع خواهد بود.
در این میان، یکی از بهترین افراد برای گفتگو پیرامون این موضوع، حجتالاسلام والمسلمین محمدصادق لیراوی، مدیر مرکز پژوهشهای اسلامی رسانه است.
👈 متن گفتگوی اختصاصی «اجتهاد»: http://ijtihadnet.ir/?p=70580
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢توصیه آیتالله جوادی آملی به مسافران نوروزی
🔹ما همه آسیبها و دشمنهای بیرونی و برونمرزی را به حساب میآوریم و درصدد درمان آن هستیم، جاده، خودرو، قانون راهنمایی و رانندگی، سرعت مجاز و غیر مجاز و حقّ تقدم را حساب میکنیم، همه اینها لازم است، اما اینها حدّاکثر ده یا بیست درصد آسیبهای جادهای را شامل میشود، هشتاد یا نود درصدش مربوط به دشمن داخلی است که شناختهشده نیست و آن غرور، خودخواهیها، اینکه من باید جلو بروم، کمالم در این است که تند بروم و مواردی از این دست میباشد.
🔹البته خودرو باید ایمن باشد، جاده باید خوب باشد، اما در همین جاده، همین خودرو، آدمهای عاقل سالیان متمادی همین راه را رفتند بدون تصادف، الآن رانندههای محترمی وجود دارند که در طول سی سال ممکن است یک تصادف نداشته باشند، یک راننده عقل مدار و خردمحور همین جاده را با همین اتومبیل بدون تصادف طی میکند برای اینکه او دشمن درونی را شناخته و آن را مهار کرده است.
👈 ادامه مطلب: http://ijtihadnet.ir/?p=70595
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
اجتهاد
💢دیدار هیئتی از واتیکان با حضرت آیتالله سیستانی/ ارسال پیام تشکر پاپ به مرجعیت عراق ✔️هیئتی از وات
📜انتشار نامه پاپ فرانسیس به حضرت آیتالله سیستانی
✔️واتيكان این نامه را سهشنبه گذشته، بوسيله کاردینال میگل آنخل آیوسو گیسوت رئیس دایره گفتگوی ادیان واتیکان به دفتر آیتالله سیستانی تقدیم کرد.
🔻پاپ در این نامه نوشته است:
برادر گرامی با سلام و درود فراوان
موجب خوشحالی است که فرصت را غنیمت شمرده تا بار دیگر شما را پس از گذشت دوسال از دیدارمان در نجف که برایم مفید بود، خطاب قرار دهم؛ دیداری که نقطه عطفی در مسیر گفتگوی بین اديان و تفاهم بین ملت ها بود.
گفتگوی برادرانه و مشارکت معنوی شما در موضوعات والایی نظیر همبستگی، صلح و دفاع از مستضعفین و همچنین پایبندی شما به نفع کسانی که مورد ظلم قرار گرفتند و پاسداری شما از حریم مقدس زندگی و اهمیت وحدت مردم عراق را به خاطر میآورم و قدردانی میکنم.
همانطور که تاریخ مدرن عراق نیز به ما میآموزد، همکاری و دوستی بین مومنان در ادیان مختلف نه فقط برای توسعه احترام متقابل، بلکه بیش از هرچیزی در همبستگى و هماهنگی که به سود بشریت کمک میکند، امری ضروری است.
برادر عزیز، هر دو متقاعد شدهایم که احترام به کرامت و حقوق هر فرد و گروهی به ویژه آزادی مذهب، اندیشه و بیان، منبع اطمینان فرد و جامعه و همبستگى و هماهنگی بین ملتها است؛ بنابراین ما نیز به عنوان رهبران دینی باید مسئولین جامعه مدنی را به تلاش و تقویت فرهنگ مبتنی بر عدالت و صلح و تقویت اقدامات سیاسی که از حقوق اساسی همه صیانت میکند، تشويق کنیم.
در واقع موضوعی ضروری است که خانواده بشری بار دیگر معنای برادری و استقبال متبادل را به عنوان پاسخی عملی به چالشهای امروزی کشف کند؛ بنابراین، مردان و زنان ادیان گوناگون که یک پارچه و متفق القول به سمت خداوند گام برمیدارند، به همگرایی در فضای وسیع ارزشهای مشترک معنوی و انسانی و اجتماعی و سرمایه گذاری آن، در راستای گسترش اخلاق و فضایل والایی که ادیان به آن فرا میخوانند، دعوت میشوند.
آرزو میکنم که ما مسیحیان و مسلمانان با هم بتوانیم همواره شاهد حقیقت، عشق و امید در جهانی باشیم که با کشمکشهای فراوان شناخته میشود و به شفقت و بهبودی نیاز دارد. از درگاه خداوند متعال برای حضرتعالی و جامعه شما و عراق عزیز دعا میکنم.
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
الخوئي.apk
51.15M
💻 نرم افزار «کتابخانه آیتالله سید ابوالقاسم خویی»
📚شامل تمامی کتابهای معظّمله
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
کتابخانه وحید خراسانی.apk
15.28M
💻نرم افزار «کتابخانه آیتالله وحید خراسانی»
📚شامل تمامی کتابهای معظّمله
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
DIDEBAN_ANDISHE_46.MOBIL.pdf
17.34M
🔖«رایحهی ریحانه؛ جریانشناسی تطور مسائل مربوط به زنان»
📖 نشریه دیدهبان اندیشه، شماره ۴۶، نسخه موبایلی
📌 سرخطهای این شماره:
🔻گزارشی از مسائل معاصر و جدید زنان؛
🔻بررسی تاریخچه مسائل سنتی زنان؛
🔻تبیین علل برساخت مسائل جدید برای زنان؛
🔻تفسیر ساحتهای مختلف بحث از مسائل مربوط به زنان.
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
دانش درایة الحدیث.pdf
5.2M
📗 عنوان: دانش درایة الحديث
✍ مولف: محمدحسن ربانی
📖 صفحات: ۳۱۶
📌زبان: فارسی
🔻شامل مباحث:
🔹موضوع، غایت و شاخصه های علم درایه الحدیث
🔸اصطلاحات درون و برون حدیثی علم درایه الحدیث
🔹اقسام خبر و اعتبار آن
🔸اقسام مشترک حدیث
🔗لینک دانلود مستقیم
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢مشارکت سیاسی بر مدار نظریۀ امامت و ولایتفقیه
✔️حجتالاسلام والمسلمین محمدجواد نوروزی:
🔹نکتهای در باب مشارکت سیاسی، این است که این مشارکت زمانی معنا پیدا میکند که بر مدار نظریۀ امامت و ولایتفقیه باشد؛ یعنی وقتی گروهی با نظام اسلامی مقابله میکند، باغی و شورشی و آشوبگر میشود؛ اما اگر گروهی قبل از انقلاب، در مقابل رژیم پهلوی میایستاد، اسم آن مشارکت سیاسی بود.
🔸مفهومی که از مشارکت سیاسی ارائه میکنیم، باید این مختصات را در خود داشته باشد؛ یعنی آن نظریۀ امامت یا ولایتفقیه باید قاعدتاً بر مدار آن باشد تا مشارکت معنا پیدا کند. لذا مثلاً اگر گروهی قبل از انقلاب درمقابل رژیم طاغوتی میایستاد، حکمش از نگاه آن رژیم اعدام بود؛ او برای خودش مبنای توجیهی مشروعیت ولو غیرعقلانی دارد که مثلاً همان وراثت است. اما از نگاه ما مشارکت سیاسی است؛ چون براساس معیار ولایتفقیه حرکت سیاسی اتفاق میافتد.
🔹بنابراین برای ارزیابی و سنجش مشارکت سیاسی مهم این است که اگر در حاکمیت طاغوتی اعتراضی صورت گیرد ولو خشونتبار باشد، اسم آن را مشارکت سیاسی میگذاریم؛ چون هدف این است که قدرت غصبشده به وسیلۀ نظام سیاسی موجود به کانون اصلی خود برگردد؛ یعنی همان تشکیل حاکمیت دینی./ رهیافت اندیشه
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
🎥 تقریر دیدگاه فقه حکومتی شهید آیتالله سید محمدباقر صدر
👤فیلم کامل مصاحبه با استاد خالد الغفوری
📆 سیام بهمن ماه ۱۴۰۱
🔹بخش اول: تبیین جایگاه «مکلف جمعی» در فقه
🔸بخش دوم: تفاوت حکمِ ناظر به «مکلف جمعی» با حکم کلی انحلالی
🔹بخش سوم: جایگاه «تفسیر موضوعی» در فرآیند دستیابی به فقه النظریه در نسبت با استنباط احکام روبنایی و زیربنایی
🔸بخش چهارم: میزان قابلیت قاعدهمندی استنباط احکام متغیر در حیطه منطقة الفراغ براساس مؤشرات عامه
🔹بخش پنجم: بررسی دیدگاه شهید درباره روش علم توصیفگر و نحوۀ استفاده از آن در روش تفقه
🔸بخش ششم: سازوکارها و مدلهای اجراییسازی نظریات اسلامی در عینیت جامعه
📌تهیه شده در دبیرخانه هماندیشی فقه حکومتی و مرکز علوم نوین اسلامی ـ معنا
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
📚اصول و قواعد استنباط ائمه (ع) از قرآن
چگونگی بهره گیری اهل بیت(ع) از قرآن کریم در بیان احکام شرعی از موضوعات مهم و درخور توجه در عرصه فقه پژوهی قرآنی است؛ زیرا چگونگی مواجهه آنان با قرآن میتواند روش الگو در عرصه تفقه و اجتهاد مبتنی بر قرآن باشد.
اثر پیش رو به قلم حجتالاسلام والمسلمین سیدموسی صدر، به منظور ترسیم نقش کلیدی مرجعیت اهل بیت(ع) در ساحت اندیشه و عمل در فضای گفتمانی و جریان سازی جامعه اسلامی، با هدف استخراج اصول و قواعد استنباط ائمه(ع) از قرآن کریم به رشته تحریر درآمده است.
این اثر کوشیده است در مرحله نخست ثابت کند اهل بیت(ع) دستکم برای تفهیم دیگران یا اقناع منکران، احکام شرعی را از قرآن استنباط و استکشاف می کردند. سپس به روش های استنباط ائمه(ع) (تطبیق، تعلیل و تفسیر) و قواعد به کار رفته در هر روش، با توجه به نمونه های متعدد پرداخته است.
👈 ساختار کتاب: http://ijtihadnet.ir/?p=70592
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
📹 ارائه استاد محمدجواد فاضل لنکرانی در نشست علمی «اعتبار ابزار جدید در رؤیت هلال»
👈 مشاهده کنید: https://lfile.ir/mp4/1401.12.24_Part1.mp4
👈 مطالعه کنید: https://fazellankarani.com/persian/books/6433/
🆔 https://eitaa.com/ijtihad