📸 پیکر مرحوم آیتالله صافی گلپایگانی برای مراسم تدفین وارد یکی از حجرههای آستان مقدس حسینی شد و در آستانه لحظات ملکوتی اذان مغرب و در اولین شب جمعه ماه رجب المرجب، دفن پیکر مطهر این مرجع فقید به اتمام رسید و در جوار حرم حسینی آرام گرفت.
رحمه الله رحمة واسعة و حشره مع الانبياء و الصديقين و الشهداء
گفتنی است، کلیه برنامهها و امورات انتقال پیکر آیتالله صافی به نجف و کربلا از سوی دفتر آیتالله سیستانی در ایران و عراق صورت گرفته است.
🆔 @ijtihad
💢 مبنای مهم شهید صدر در جمع بین روایات متعارض
✔️استاد محمدتقی شهیدیپور
🔹شهید صدر در جمع عرفی مبنایی دارد که در فقه بسیار تاثیر گذار است؛ مثلا ایشان نجاست خمر را با همین بیان ثابت نموده است:
اگر دو نص تعارض کنند و یک ظاهری موافق یکی از دو نص بود. ظاهر سالم از معارضه مانده و حجت خواهد بود؛ همانگونه که اگر دو خاص با یکدیگر تعارض کنند، عام فوقانی موافق با یکی از آنها سالم از تعارض بوده و بعد از تعارض و تساقط مرجع خواهد بود؛ مثلا «یجب اکرام العالم» با «لایجب اکرام العالم»، تعارض میکنند. پس از تعارض و تساقط به سراغ «اکرم العالم» میرویم و نتیجه این میشود که اکرام عالم واجب است؛ چرا که محال است «اکرم العلماء» طرف معارضه بآ آن دو خطاب باشد؛ زیرا با «یجب» که متوافق است و طرف معارضه نیست، با «لایجب» هم متعارض نیست؛ زیرا نسبت این دو نسبت قرینه و ذوالقرینه است .بنابر این نصین تعارض می کنند و اکرم العالم می ماند و طبق آن فتوا به وجوب اکرام عالم می دهیم.
🔸مناقشه در بیان شهید صدر:
اشکال ما به شهید صدر این است که نباید مسئله را عقلی کرد. باید عرفی و عقلائی دیده شود؛ زیرا حجیت امر عقلایی است. شاید «اکرم العالم» شرط حجیت ظهورش در وجوب، عدم ورود نص در جواز باشد، نص معتبری که لولا المعارض معتبر است.
مثل محقق میلانی رحمه الله، یا مقرر خود شهید صدر در مباحث الأصول میفرمایند عام مرجع فوقانی نیست و معلوم نیست عقلاء عام را سلیم از معارض بدانند.
مشهور فقها مرجعیت عام فوقانی را پذیرفتهاند ولی مرجعیت ظاهر را در تعارض نصین نپذیرفتهاند؛ زیرا عقلا تا تبصره ثابت نشود به عام عمل می کنند.
به نظر ما در خطاب امر نیز بعید نیست بعد از تعارض نص دروجوب و نص در عدم وجوب، به ظهور امر در وجوب عمل شود. میگویند خطاب امر ظاهر در وجوب است، ترخیص شارع در ترک ثابت نیست؛ در حالیکه ورود امر مسلم است، پس حجت عقلائیه بر وجوب وجود دارد.
🆔 @ijtihad
🔔فقه سیاسی در آینه فقه اجتماعی
🎙ارائه: حجتالاسلام دکتر محمدجواد ارسطا
👤ناقد: حجتالاسلام دکتر سید سجاد ایزدهی
👤دبیر علمی: حجتالاسلام محمدباقر ربانی
📅 زمان: دوشنبه 18 بهمن، ساعت 10 الی 12
🏢 مکان: مرکز فقهی ائمه اطهار(ع)
🖇لینک جلسه انلاین: www.markazfeqhi.com//live
🆔 @ijtihad
🔔واکاوی برخی روایات حجاب منسوب به حضرت زهرا (علیهاالسلام)
🎙ارائه: دکتر زهرا اخوان مقدم، دانشیار دانشگاه علوم قرآن کریم
📆 زمان:چهارشنبه، ٢٠ بهمن ١۴٠٠، ساعت ١۵:٣٠ الی ١٧
✂️چکیده بحث: یکی از سخنانی که به عنوان «روایت منقول از حضرت فاطمه سلاماللهعلیها» مشهور است، و در حوزه حجاب مطرح میشود، ایناست که ایشان فرموده باشند: «سعادت زن در آناست که هیچ مردی را نبیند و هیچ مردی هم او را نبیند». پژوهش حاضر با روش تحلیلی-تاریخی بر آناست تا میزان اعتبار این سخن را در دو بُعد متن و سند واکاوی نماید. نتایج نشان میدهد که در منابع اولیه شیعه نهتنها چنین روایتی نیست، بلکه روایاتی مخالف آن وجود دارد و این سخن، اولین بار در قرن یازدهم و کتاب «وسائل الشیعه» درجشدهاست. در متن آن هم صرفنظر از اختلاف روایات، تعارضهای متعددی با اصول فقهی و نیز روش زندگی معصومان(ع) داشته و پشتوانه قرآنی هم ندارد.
📎لینک ورود: https://webinar.ihcs.ac.ir/b/ihc-v7r-w9w
🆔 @ijtihad
🔔 فراخوان مقاله دوفصلنامه علمی«روش شناسی علوم اسلامی» منتشر شد
👈 اطلاعات بیشتر + محورهای فراخوان مقالات: https://b2n.ir/p77706
🆔 @ijtihad
💢لزوم وجود سامانۀ مقتدر فکری و عملی در زمینۀ حقوق بشر در ایران
✔️ دکتر احمد مومنیراد، عضو هیئت علمی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران
🔹اگر دنیا در موضوع حقوق بشر اینگونه عمل میکند که ما را تروریست میداند، عجیب نیست؛ چون وضعیت وارونگی در جهان وجود دارد؛ یعنی جای دزد و پلیس عوض میشود که بر اساس معیارهای قدرتهای بزرگ صورت میگیرد.
🔸اما عجیب این است که جمهوری اسلامی ایران هنوز یک سامانۀ مقتدر فکری و عملی در قبال دنیا در زمینۀ حقوق بشر ندارد. منظور من از سامانه یعنی یک بستۀ همهجانبه در راستای شناسایی و اجرای حقوق بشر در حوزۀ تقنین و اجراست. البته دولت در خاکریز اول سیاست خارجی ماست و بعد از آن باید مجلس شورای اسلامی و قوۀ قضاییه پایِ کار بیایند.
🔹برای برخورد صحیح و اقدام مناسب در ابتدا باید اقتدار ملی خود را در حوزۀ دفاعی و امنیتی افزایش دهیم که توقیف کشتی انگلیسی یا سقوط پهپاد آمریکایی و دستگیری جاسوسان آمریکایی نمونههایی از اقتدار جمهوری اسلامی ایران است.
🔸اصلاحات در نظام حقوقی داخلی ضروری است. ما باید فعال عمل کنیم. باید تهاجمی عمل کنیم. نباید منفعل باشیم و تدافعی عمل کنیم. پیشنهاد من هماهنگی بین دستگاههای مربوطه در این زمینه با راهبری سه قوه در ستاد حقوق بشر است و از طرف دیگر از ظرفیتهای مدنی و سازمانهای مردمنهاد نیز بهره ببریم./ رویش اندیشه
🆔 @ijtihad
💢هشداری به مسئولان حوزوی در آستانه جشنواره فیلم فجر
✔️حجتالاسلام علی نهاوندی، استاد حوزه و مدیرگروه فقه هنر و رسانه مرکز فقهی ائمه اطهار(ع)
🔹یکی از دلایل کاهش محبویت روحانیت در جامعه، تخریب چهره و جایگاه ایشان توسط سینمای سکولار روشنفکری از یکسو و سینمای جبهه انقلاب که پولشان از نهادهای حاکمیتی مانند سازمان هنری، اوج و... تامین میشود.
🔹با تحلیل فیلمهایی همچون مارمولک، دینامیت، طلاومس، پارادایس، مصلحت، منصور، روز بلوا، خروج، لباس شخصی، زیرنورماه، دیدن این فیلم جرم است، خیلی دور خیلی نزدیک، فرشتهها با هم میآیند و... خط تخریب روحانیت به عنوان ضد قهرمان و نماینده حاکمیت و گاهی قهرمان با کاراکتر ساده لوح، اهل زدوبند، دنیا طلب، دچارآلودگی، شریک جرم، سرمایه دار و کارپرداز تجاری، ماله کشان سیاسی، بداخلاق و عبوس و .. مطرح میگردند.
🔹انتخاب بازیگران کمدین، لهجههای خاص و کاراکترهای متفاوت در بسیاری از فیلمهای سینمایی و سریالهای تلویزیونی امر تصادفی و اتفاقی نیست.
🔸به نظر میرسد این خط تخریب نرم، هشداری است که در آستانه جشنواره فیلم فجر باید مسئولان حوزوی و نهادهای انقلابی آن را جدی بگیرند.
#اختصاصی
🆔 @ijtihad
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺رهبر انقلاب دُز سوم واکسن کرونا را دریافت کردهاند
🔹دکتر علیرضا مرندی، پزشک ویژه رهبر انقلاب ضمن دعوت از مردم برای دریافت دُزهای واکسن کرونا، از دریافت دُز سوم واکسن کرونا توسط رهبر معظم انقلاب خبر داد.
🔹رئیس فرهنگستان علوم پزشکی گفت: همانطور که مقام معظم رهبری سه نوبت واکسنشان را زدند، واکسن ایرانی هم زدند، برکت هم زدند، ما هم باید همینکار را بکنیم، آنهایی که واکسن نزدند عجله کنند.
🆔 @ijtihad
💢 مظلومیت علمی امام خمینی (قدس سره)
✔️مرحوم آیتالله فاضل لنکرانی:
🔻شاید سالیان درازی طول بکشد تا همه ابعاد وجودی حضرت امام خمینی روشن بشود و آن مقداری هم که تا به حال برای ما روشن شده، مقداری از ابعاد شخصیتی ایشان است و هنوز برخی از ابعاد امام مخصوصاً جنبهی علمی ایشان مشخص نشده است.
به نظر من امام از نظر فطانت و قوت استعداد و ذکاوت، فرد ممتاز و بینظیری بود، نمیخواهیم ادعا بکنیم در طول تاریخ نظیری برای ایشان وجود نداشته ولی ما نظیری برای ایشان درک نکردهایم.
خود من ۲۶ سال است که کتاب «تحریرالوسیله» ایشان را شرح میکنم و هنوز هم شاید بیش از ثلث آن باقی مانده باشد. من برای شرح کتاب وقتی مطالب دیگران را با نظریات ایشان مقایسه میکنم میبینم که فاصلهی زیادی وجود دارد و نظریات ایشان بسیار دقیق و با ارزش است، امّا با این حال مقام علمی ایشان بسیار مخفی مانده است.
یادم هست در مهمانی شامی در قم به حاج احمد آقا گفتم پدر شما با این که شهرت جهانی پیدا کرده و فکر نمیکنم کسی روی زمین باشد که اسم ایشان را نشنیده باشد ولی از نظر علمی یک محرومیت و مظلومیت عجیبی دارد، چون برخی میپندارند که نظریات ایشان علمی نیست و از این نظر باید اظهار تأسف کرد. البته اگر این گرفتاریهای امام نبود و فقط در جنبهی علمی متمحض بود حوزه از وجود ایشان استفادهی زیادی میتوانست بکند لکن گرفتاری تشکیل و اداره حکومت ایشان را از این معنا بازداشت.
مقام علمی ایشان به ویژه برای طلبههایی که درس ایشان را ندیدهاند و کتابهای ایشان را درست مطالعه نکردهاند خیلی روشن نیست و من مخصوصاً به برادران طلبهی جوان نصیحت میکنم که از کتابهای ایشان غفلت نکنند. مخصوصاً کتاب «بیع» که تقریباً پنج جلد است به تمام معنا قابل استفاده است و مطالبی در آن هست که در هیچ کجا یافت نمیشود.
🌐کنگره امام خمینی و اندیشه حکومت اسلامی/ مصاحبههای علمی، ج ۱۰، ص ۹
🆔 @ijtihad
4_6044311671843851129.pdf
1.31M
🔺چرا در سال ۱۳۵۷ به رهبری امامخمینی اقبال شد؟
👤درگفتوگوبا: شمسالله مریجی؛ عبدالوهاب فراتی؛ سیدمحمد معصومی
✍️آیا حوزه علمیه با نهضتِ امام خمینی همراه بود؟ نوشتاری از عبدالرحیم اباذری
📖در شماره ۴۸۷ هفتهنامه حریمامام بخوانید
🆔 @ijtihad
💢کارگاه حضوری «مدرسه حدیث»
👤با حضور اساتید برجسته دانشگاه قرآن و حدیث
📌 ظرفیت کارگاه: محدود (۳۵نفر)
📆مهلت پیش ثبت نام: ۲۷ بهمن ماه
🔹محل برگزاری: شعبه تهران
⚜️طول دوره: ۴ هفته متوالی روزهای پنج شنبه و جمعه
👈 ثبت نام و جزئیات: https://b2n.ir/h55872
🆔 @ijtihad
🔔تأثیر فقه مقارن در فهم روایات اهلبیت (علیهمالسلام)
🔹دومین نشست از سلسله نشستهای آشنایی با فقه مقارن
🎙با حضور استاد محمدحسن ربانی بیرجندی، عضو هیئت علمی و مدیر گروه آموزشی فقه و مبانی اجتهاد مرکز تخصصی آخوند خراسانی
⏰ زمان: چهارشنبه ۲۰ بهمن، ساعت ۱۰ الی ۱۱:۳۰ به صورت آنلاین
📎 لینک آنلاین: https://bbb01.dte.ir/b/knf-10c-hck-c5m
🆔 @ijtihad