استاد صدوقیسها: "کتاب قواعد عقلی در قلمرو روایات را برای آشنایی با فلسفه اسلامی بخوانید."
منوچهر صدوقیسها، استاد فلسفه در گفتوگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) با بیان این مطلب افزود: خوشبختانه من تمام شب و روز مشغول مطالعه هستم اما کتابی که میتوانم با توجه به حوزه علایق خود به مخاطبان فلسفه پیشنهاد کنم کتاب سه جلدی «قواعد عقلی در قلمرو روایات» نوشته جواد خرمیان است.
وی درباره علت این انتخاب توضیح داد: تصور میشود که وجه تسمیه فلسفه اسلامی به این دلیل است که فلسفه اسلامی از اسلام برخاسته، مانند اینکه وقتی میگوییم فلسفه مسیحی چون از دل مسیحیت برخاسته است، بنابراین به نظر میآید که قاعده این باشد که فلسفه اسلامی، از اسلام برآمده باشد اما واقعیت این نیست!
این استاد فلسفه توضیح داد: فلسفه اسلامی بدین معنی است که اصل آن همان فلسفه یونانی است اما چون در کشورهای اسلامی آمده است رنگ و بوی اسلام گرفته فلسفه اسلامی شده و در واقع فلسفه فلاسفه مسلمان است.
صدوقیسها یادآور شد: همواره یکی از دغدغههای اصلی من این بوده که آیا میتوانیم دستگاه فلسفی را از اسلام استخراج کنیم و آیا اسلام مبانی و مبادی لازم برای این کار را دارد. کتاب «قواعد عقلی در قلمرو احادیث» میتواند در پاسخ به این سوالات به ما کمک بسیاری کند.
#موسسه_حکمت_و_فلسفه
#شعبه_قم
🆔@irip_ir
💠 تائوی اسلام؛ کتاب مرجع دربارۀ مناسبات مربوط به جنسیت در اندیشۀ اسلامی | ساچیکو موراتا |
مترجمان: اسماعیل علیخانی و حسین نقوی |
انتشارات مؤسسۀ پژوهشی حکمت و فلسفۀ ایران | چاپِ اول، ۱۴۰۳ | ۸۰۴ صفحه | قطعِ وزیری | کاغذِ تحریر | جلدِ سخت سلفون | قیمت ۶۰۰٫۰۰۰ تومان
▪️ اطلاعات بیشتر و خرید با تخفیف ۲۰ درصد و ارسال رایگان:
https://www.irip.ac.ir/u/14O
▪️ همچنین امکان خرید از نمایشگاه کتاب تهران.
🆔https://eitaa.com/hekmatfalsafe
فلسفه اسلامی و فیزیک.pdf
4.92M
متن کتاب فلسفه و فیزیک
با ارائه شهید محسن فخری زاده (استاد فیزیک و فلسفه)
سلسله نشستهای "فلسفه و فیزیک" با پیشنهاد دکتر شهید فخری زاده، با مشارکت جمعی از فیزیکدانان و اساتید فلسفه و فلسفه علم و به اهتمام استاد خسروپناه طی سالهای ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۶ در پانزده جلسه برگزارشد.
کتاب حاضر تحریر و تنظیم این گفتگوها در قالب شش گفتار است. این کتاب اولین بار در اولین سالگرد دانشمند حکیم شهید فخری زاده (آذر ۱۴۰۰) به عنوان یادنامه به اهتمام دانشگاه آزاد اسلامی منتشر گردید.
برگزاری جلسه آشنایی و هماندیشی میان اعضای مؤسسه پژوهشی حكمت و فلسفه ايران با مؤسسه آموزشی پژوهشی نفحات.
جلسه صمیمی اعضای دو مؤسسه، یازدهم آذرماه ۱۴۰۳ به میزبانی شعبه قم در محل شعبه و با حضور حجتالاسلام و المسلمین استاد امینینژاد و اعضای هیئت علمی برگزار شد و طرفین ضمن آشنایی با ساختار، ظرفیتها و برنامههای علمی پژوهشی، درباره علاقمندیها و زمینههای مشترک علمی گفتوگو کردند و درباره امکان همکاری و طراحی برنامههای مشترک به تفاهم رسیدند.
در این جلسه دکتر احمد شهگلی (مدیر گروه فلسفه اسلامی)، دکتر مهدی عبدالهی (مدیر گروه فلسفه علوم انسانی) و دکتر عبدالله محمدی (مدیر گروه حکمت عملی) و همچنین دکتر حسینزاده و دکتر سیدیفرد از سوی مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران حضور داشتند و به ارائه نقطهنظرات خود درباره دغدغهها و موضوعات مشترک پرداختند.
از سوی مؤسسه آموزشی پژوهشی نفحات نیز، حجتالاسلام والمسلمین صداقت (مدیرعامل)، جناب آقای شیخ الاسلام (معاون امور بینالملل) و جناب آقای صابری (معاون آموزشی) و جناب آقای جلال (مدیر گروه فلسفه و طبیعیات)، ضمن معرفی بخشهای مختلف مؤسسه نفحات، به بیان اولویتها و زمینههای همکاری پرداختند.
استاد امینینژاد و اعضای مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران ضمن اعلام آمادگی کامل جهت همکاریهای مشترک، نکاتی درباره جهتگیریهای پژوهشی و شیوههای موثر در تحقیقات فلسفی و آسیبشناسی کارهای صورتگرفته در فضای داخلی و بینالمللی و توسعه بخشهای غیرفعال بیان کردند تا به طراحی مناسبی جهت همکاریها بین دو مؤسسه دست یابند.
🆔@irip_ir
45.12M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅آیا اراده آزاد با ضرورت علی سازگار است؟
🎙دکتر محمد حسین زاده
(عضو هيئت علمی موسسه پژوهشی حكمت و فلسفه ايران)
https://www.instagram.com/reel/DDRAd0NNZxd/?igsh=ZWJ2azFtcnNyNjY=
🆔@irip_ir
✳️برگزاری مراسم تکریم و معارفه رئیس سابق و سرپرست جدید موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران
مراسم تکریم و معارفه رئیس سابق و سرپرست جدید موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران صبح روز یکشنبه 18 آذرماه با حضور اساتید مدعو، اعضای محترم هیئت علمی و کارکنان محترم در موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران برگزار شد.
این مراسم از ساعت 10:30 آغاز شد و با حضور جمعی از پژوهشگران، استادان، مدیران، معاونین و کارکنان موسسه برگزار گردید.
همچنین،آقای دکتر غلامرضا اعوانی، استاد بازنشسته و رییس اسبق موسسه، در این مراسم به سخنرانی پرداخت و به بیان دستاوردهای برجسته آقای دکتر دیرباز اشاره کرد.
آقای دکتر پیمان صالحی، معاون پژوهشی وزارت علوم، نیز در این مراسم حضور داشت و سخنرانی کرد. ایشان بر اهمیت پژوهشهای فلسفی و حکمی تأکید کرده و از تلاشهای موسسه در ارتقای علم و دانش قدردانی کرد.
این مراسم با پوشش خبری رسانهها همراه بود و خبرگزاریها به ثبت و پوشش این رویداد مهم پرداختند.
در ادامه، آقای دکتر حسین واله با ابراز خرسندی از پذیرش این مسئولیت، بر عزم خود برای ادامه راه و توسعه فعالیتهای پژوهشی تأکید کرد.
ایشان با اشاره به اهمیت پژوهش در حوزه فلسفه و حکمت، از تمامی اعضای موسسه خواست تا با همدلی و همکاری، به پیشبرد اهداف علمی و فرهنگی این نهاد کمک کنند.
این مراسم با اهدای لوح تقدیر و یادبودی به آقای دکتر دیرباز و اعطای حکم انتصاب آقای دکتر واله، به پایان رسید.
📎لینک خبر:
https://www.irip.ac.ir/u/15o
🆔https://eitaa.com/hekmatfalsafe