💠به همت پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی؛
❇️انتشار نسخه الکترونیکی کتاب «تبلیغ دینی؛ شاخصه ها و بایسته ها»
▶️این کتاب نوشته حسین شرفی است و انتشارات بوستان کتاب آن را منتشر کرده است.
⚫️محمد پهلوانی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری رسا با اشاره به آماده سازی نسخه الکترونیکی کتاب «تبلیغ دینی؛ شاخصهها و بایسته ها» اظهار داشت: تبلیغ آموزههای دینی، بزرگترین رسالتی است که انبیای الهی بر عهده داشتند. آنان بدون هیچ خوف و هراس و با بهره بردن از روشهای مختلف کلامی و عملی، این مهم را به انجام رساندند.
وی گفت: قرنهاست که عالمان دینی این رسالت بزرگ را بر دوش دارند. خطابه و وعظ را وظیفة مهم خود میدانند، اما با تأسف، رشتة خطابه، در حوزههای علمیه به صورت رسمی و آکادمیک، رونق بایسته را ندارد و متنهای درسی قابل قبولی برای آن در دسترس نمیباشد.
🔵مدیر فناوری اطلاعات پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی تصریح کرد: از همین رو به نظر رسید بایستههایی در اثر حاضر طرح شود تا طرح دیدگاهها، راهکارها، شرایط و اهداف پیشرو، دستمایهای برای ارتقا و به روز رسانی تبلیغ دینی باشد.
وی به معرفی کتاب «تبلیغ دینی شاخصهها و بایسته ها» پرداخت و افزود: این کتاب نوشته حسین شرفی است و انتشارات بوستان کتاب آن را منتشر کرده است.
☸️پهلوانی افزود: کتاب «تبلیغ دینی شاخصهها و بایسته ها» با ۲۷۶ صفحه به زبان فارسی در سال ۱۳۹۳ منتشر شده و اداره فناوری اطلاعات پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی این کتاب را به صورت کتاب الکترونیکی و در قالب کتابخوان همراه پژوهان با قابلیت اجرا در سیستم عامل اندروید، ویندوز و iOS منتشر کرده است.
وی درباره خرید نسخه الکترونیکی این کتاب اظهار داشت: علاقهمندان برای دریافت نرم افزار این کتاب میتوانند به نشانی اینترنتی کتابخوان همراه پژوهان به آدرس www.pajoohaan.ir مراجعه کرده و با خرید نسخه الکترونیکی این کتاب، از مطالب آن بهرهمند شوند.
برای دریافت نسخه الکترونیکی این کتاب میتوانید اینجا کلیک کنید. 👇👇👇
کتاب تبلیغ دینی شاخصه ها و بایسته ها را در کتابخوان پژوهان ببینید.
pajoohaan.ir/document/3934
💠معرفی کتاب ابن قبه رازی
عباس میرزایی؛ چ۱، قم: پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، زمستان ۱۳۹۴، ۲۶۴ صفحه رقعی.
❇️ابن قبه رازی از معتزلیان شیعه شده در عصر غیبت صغراست که در میانه دو مدرسه کلامی امامیه کوفه و بغداد فعالیت می کرده است. افزون بر شیخ صدوق که بیشترین استفاده را از آثار ابن قبه برده و در حقیقت میراث دار اندیشه های وی به شمار می رود، متکلمان امامیه بغداد نیز توجه ویژه ای به رهیافت های کلامی او در بحث امامت داشته اند.
⏺در واقع باید گفت انگاره های کلامی ابن قبه در حوزۀ امامت عامه و خاصه جایگاه متمایزی در کلام امامیه دارد و همین امر او را به یکی از تأثیرگذارترین حلقه های جریان فکری معتزلیان شیعه شده در سیر تطوّر فکر امامیان تبدیل کرده است. این پژوهش به بازخوانی جایگاه و میراث علمی این شخصیت در تاریخ کلام شیعه پرداخته است. از حیث روش شناختی ابن قبه متکلمی است که بر نقش عقل در کسب معرفت تأکید دارد و آن را ابزار شناخت و معرفت می داند. او در اثبات خداوند همچون دیگرمتکلمان به استدلال حدوث عالم متوسل می شود. او مخالف آموزۀ بداست و ضرورت وجود نبی را بر اساس عقل می داند. عمده شهرت ابن قبه در بحث امامت است و آن را از فروع می داند و ظاهراً منکر آن را متهم به کفر و الحاد می کند.
☸️👇👇👇برای خرید و مطالعه آنلاین به لینک زیر مراجعه کنید.
pajoohaan.ir/document/776
#پژوهشکده_فلسفه_وکلام
#عباس_میرزایی
#اندیشه_نامه_متکلمان_امامیه
#کتب_کلامی
💠جلسه شورای تصمیمگیری همایش جاودانگی نفس در اسلام و مسیحیت با اداره همکاریها برگزار شد.
✳️در ابتدای این جلسه آقای دکتر اسفندیار ضمن تشکر از شرکتکنندگان در جلسه و همکاریهای صورتگرفته تاکنون، تأکید کردند که برای برگزاری هرچه موفقتر همایش در تاریخ مقرر از هماکنون باید برنامهریزیهای دقیقی داشته باشیم و حتی پیش از موعد مقرر برخی فعالیتها مانند چاپ مجموعهمقالات و ... را به سرانجام برسانیم.
▶️در ادامه دکتر محمد سوری مدیر گروه فلسفه با بیان گزارشی کوتاه از فعالیتهای صورتگرفته تاکنون، گزارشی اجمالی از مقالات و چکیدههای دریافتی در بخش داخلی و بینالملل دادند و در ادامه آقای عیسی بابامیر دبیر اجرایی همایش، بیان داشتند که تاکنون 170 چکیده و تعداد 37 مقاله به دبیرخانه همایش رسیده است که 3 مقاله از این تعداد مقالات سفارشی است که نهاییشده و بهزودی در شماره اختصاصی فصلنامه علمیپژوهشی نقدونظر منتشر خواهد شد.
🔽در ادامه آقای فصیحی دبیر بخش بینالملل همایش گزارشی از روند کار همایش در بخش خارجی ارائه دادند. ایشان بیان داشتند که کارهایی پیش از همایش از جمله تبلیغات گسترده در سایتهای مرتبط برای جذب مقالات انجام شده است و تاکنون 60 چکیده خارجی به دست ما رسیده است. با افراد خارجی به صورت فردی و گروهی ارتباط برقرار شده تا در همایش شرکت کنند که بعضی از این افراد، سخنرانان اصلی همایش خواهند بود.
✅ ایشان در ادامه به دو پیشنشست با حضور مهمانان خارجی اشاره کردند که مراحل کار در حال پیگیری است. ایشان درخواست کردند بهمنظور سهولت در روند کار در بخش بینالملل، جهت گرفتن ویزا بهویژه برای مهمانان از انگلستان و امریکا و ایاب و ذهاب سخنرانان اصلی و تشریفات، اقدامات لازم صورت بگیرد.
🔺ایشان یکی از موضوعات مهم در این زمینه را انعقاد تفاهمنامههایی با برخی مراکز برای همکاریهای بیشتر دانستند. در ادامه آقای دکتر علیپور، پیشنهاد کردند دریافت چکیدههای بیشتر در بخش خارجی متوقف نشود تا مجموعهمقالات و چکیدهمقالات پرباری داشته باشیم.
♈️همچنین با توجه به اشاره دکتر اسفندیار به برگزاری همایش بیانیه گام دوم در بهمنماه سال جاری از سوی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، بر لزوم پرهیز از همزمانی این دو همایش تأکید کردند و با توجه به عدم امکان جابجایی زمان همایش جاودانگی نفس، مقرر شد دکتر علیپور درباره زمان برگزاری همایش در موعد مقرر، و عدم تداخل با همایش بیانیه گام دوم در جلسه کمیته علمی این همایش، هماهنگیهای لازم را انجام دهند. در ادامه دکتر علیپور درباره هزینههای لازم برای همایش پیشنهاد دادند رایزنیهای لازم با وزارتهای علوم و ارشاد اسلامی و نیز مرکز گفتگوی ادیان و نیز شهرداری قم و مراکز مرتبط صورت بگیرد. مقرر شد دکتر سوری در جلسهای با آقای دکتر محسن جوادی رایزنیها و هماهنگیهای لازم با وزارت علوم و نهادهای علمی و فرهنگی دیگر را انجام بدهند.
#همایش_جاودانگی_نفس
#پژوهشکده_فلسفه_وکلام
بسم الله الرحمن الرحیم
انا لله و انا الیه راجعون
▶️مراسم روز هفت حجت الاسلام والمسلمین حاج شیخ محمد لکزایی اعتمادی، پدر سردار شهید حاج حبیب لک زایی چهارشنبه در قم برگزار میشود.
⚫️مراسم روز هفت درگذشت حجت الاسلام والمسلمین حاج شیخ محمد لکزایی اعتمادی بعد از ظهر روز چهارشنبه ساعت 18.30 تا 20 بعد از ظهر در مسجد رفعت قم برگزار میشود.
⬛️حضرت حجت الاسلام و المسلمین حاج شیخ محمد لک زایی، شامگاه یازدهم تیرماه دعوت حق را لبیک گفته و به فرزند شهید و نوه شهیدش پیوست.
🔵این عالم جلیل القدر در طول سال ها به تحصیل علوم اسلامی در حوزه های علمیه زابل، مشهد و قم اشتغال داشت. ایشان به عنوان عالمی وارسته، پرهیزکار، زاهد، انقلابی، مردمی، رزمنده، ایثارگر، عاشق اسلام، قرآن، پیامبر اعظم صلی الله علیه و آله و اهل بیت علیهم السلام در تمامی سال های قبل و بعد از انقلاب اسلامی عمر با برکت خود را به گسترش ارزش های اسلامی و انقلابی در منطقه سیستان گذراند.
⚫️پدر حبیب دلها از مریدان و پیروان صدیق امام خمینی(ره) در مسیر ارزش های اصیل انقلاب اسلامی و پیرو مقام معظم رهبری در همه این سالها بود و به انجام وظایف الهی خویش به عنوان یک عالم دینی مردمی مشغول بود.
✳️ایشان در دوران دفاع مقدس، در جبهه همراه رزمندگان اسلام و در پشت جبهه سنگ صبور خانواده های شهدا و ایثارگران در همه سال های پس از دفاع مقدس بود.
⬛️در همه ایام مقید بود نمازهای یومیه را به جماعت اقامه کند، جلسات قرآن را پر رونق نگه دارد، نام اهل بیت علیهم السلام را زنده نگهدارد و عطر شهادت را در جامعه بپراکند.
❇️درود بر او روزی که زاده شد و روزی که از دنیا رفت و روزی که محشور خواهد شد.
💠پیام تسلیت دکتر فوزی العلوی رئیس مرکز مسارات تونس خطاب به حجت الاسلام و المسلمین دکتر نجف لک زایی
▶️ الله أكبر وإنا لله وإنا إليه راجعون ، سبحان الحي الذي لا يموت
بلغنا بكل أسى نبأ رحيل والدكم العلامة الحاج الشيخ محمد لكزايى رحمة الله عليه ، وبهذه المناسبة الأليمة نتوجه إليكم بإسمي الشخصي ونيابة عن الهيئتين الإدارية والعلمية لمركز مسارات للدراسات الفلسفية والإنسانيات بأحر التعازي ، راجين من المولى القدير أن يتغمد المرحوم برحمته الواسعة وأن يرزقه فسيح جنانه ، وأن يهبكم الصبر والسلوان .
أخوكم فوزي العلوی
مركز مسارات للدراسات الفلسفية والإنسانيات،تونس