🔴 کرسی ترویجی عرضه و نقد نظریه علمی
✅ عنوان نشست: الزامات راهبردی گام دوم انقلاب اسلامی
♻️ ارائه دهنده: حناب آقای دکتر علیرضا صدرا
♻️ناقد: جناب آقای دکتر مرتضی یوسفی راد
♻️ دبیر علمی:جناب آقای دکتر شریف لک زایی
♻️زمان:پنج شنبه 1398/6/14 ساعت 16-14
🔰مکان: قم - پردیسان- دانشگاه باقر العلوم- طبقه اول- پژوهشکده علوم و اندیشه سیاسی
❇️با همکاری پژوهشکده علوم و اندیشه سیاسی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی و مرکز همکاری های علمی و بین المللی
@cpt_isca_ac_ir
🔰سرپرست پژوهشکده مدیریت اطلاعات و مدارک اسلامی:
⬅️حوزه دستاوردهای ما را وارد بدنه پژوهشی خود کند
▶️پژوهشکده مدیریت اطلاعات و مدارک اسلامی، حاصل تجربه بیش از ۲۰ سال تلاش مستمر دفتر تبلیغات اسلامی در عرصه اطلاع رسانی دینی است.
💠به گزارش خبرگزاری ایسکا، پژوهشکده مدیریت اطلاعات و مدارک اسلامی، حاصل تجربه بیش از ۲۰ سال تلاش مستمر دفتر تبلیغات اسلامی در عرصه اطلاع رسانی دینی است؛ ایجاد پایگاه های بلاغ و شارح، تولید نرم افزارهای مختلف و تدوین اصطلاح نامه های علوم اسلامی از نخستین فعالیت های این مرکز به شمار می رود و بنا به ضرورت مدیریت اطلاعات و مدارک علمی اسلامی، تأسیس این پژوهشکده تخصصی را در ساختار پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی الزام آور ساخت.
تدوین اصطلاح نامه علوم اسلامی به عنوان برجسته ترین محصول این پژوهشکده برای اولین بار مورد پژوهش قرار گرفت و تأیید سازمان یونسکو را به دنبال داشت.
▶️در همین زمینه، گفت وگوی شفقنا با حجت الاسلام والمسلمین محمدهادی یعقوب نژاد رئیس پژوهشکده مدیریت اطلاعات و مدارک اسلامی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی تقدیم مخاطبان می شود:
⏹حجت الاسلام والمسلمین محمدهادی یعقوب نژاد در گفت و گو با خبرنگار شفقنا اظهار داشت: پژوهشکده مدیریت اطلاعات و مدارک اسلامی یکی از بخش های وابسته به پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی بوده و دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم یک سازمان بزرگ فرهنگی است که یکی از این بخش ها، پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی است.
او افزود: پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی دارای ۱۲ پژوهشکده و مرکز وابسته بوده که یکی از آنها پژوهشکده مدیریت اطلاعات و مدارک اسلامی است و این پژوهشکده از سال ۷۱ در حوزه علمیه آغاز به کار کرد.
رئیس پژوهشکده مدیریت اطلاعات و مدارک اسلامی ضمن بیان تاریخچه ای از فعالیت های این پژوهشکده گفت: در سال ۷۱ و سال های قبل از آن کاری با عنوان نمایه سازی علوم اسلامی در قم آغاز شده بود که در این کار متن های کاغذی خوانده شده در هر پاراگراف موضوعی مطرح می شود و وقتی این موضوع را در قالب یک کلیدواژه نمایش دهیم، این عمل را نمایه سازی می گویند، به عبارت دیگر، نمایاندن محتوای اطلاعات در فرم کلیدواژه ها می باشد.
او تأکید کرد: مشکلی که در این نمایه سازی ها وجود داشت این بود که کلیدواژه هایی که انتخاب می شدند، پاره پاره و غیر منسجم بود، به طور مثال در کاری که درباره امام خمینی(ره) بود، هر کسی یک کلیدواژه متفاوت را به کار برده بود و این موضوع دسترسی ما را به موضوع مشکل می کرد.
🌐یعقوب نژاد تصریح کرد: ما برای حل این مشکل به این نتیجه رسیدیم که در دنیا نرم افزاری مورد استفاده قرار می گیرد که کلیدواژه های نزدیک به هم را مشترک و منظم می کند، ساختارهای مربوط به هر علمی در این نرم افزار به شکل نظام نامه درآمده و یک شکل منسجم ایجاد می شود.
⬇️او ادامه داد: همین نیاز سبب شد تا ما به سمت کاری به نام “اصطلاح نامه علوم اسلامی” برویم که برای نخستین بار در میان مسلمانان انجام شده و تاکنون نیز در هیچ یک از کشورهای اسلامی این کار صورت نگرفته است
🌐ادامه این مصاحبه از لینک زیر مطالعه کنید
✳️http://yon.ir/HXOrZ
#پژوهشکده_مدیریت_اطلاعات_ومدارک_اسلامی
#مصاحبه_علمی
#محمد_هادی_یعقوب_نژاد
#اصطلاح_نامه_ادیان #فرهنگ_نامه
🔰https://eitaa.com/isca24/5156 با ما همراه باشید
💠مدیر گروه فرهنگنامه های قرآنی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی خبر داد:
❇️تدوین فرهنگنامه «مبادی قرآنی بیانیه گام دوم انقلاب»
✳️مدیر گروه فرهنگنامه های قرآنی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی از تدوین فرهنگ نامه «مبادی قرآنی بیانیه گام دوم انقلاب با 160 مدخل اصلی خبر داد.
💠حجت الاسلام والمسلمین عیسی عیسی زاده مدیر گروه فرهنگ نامههای قرآنی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری رسا از تدوین فرهنگنامه «مبادی قرآنی بیانیه گام دوم انقلاب» خبر داد و اظهار داشت: با توجه به این این که یکی از رسالتهای این گروه، تهیه و تدوین فرهنگ نامههای تخصصی میباشد، با هدف دسترسی سریع و آسان محققان و پژوهشگران به اطلاعات مورد نیاز قرآنی، تهیه و تدوین فرهنگنامه قرآنی مبادی قرآنی بیانیه گام دوم انقلاب را در دستور کار خویش قرار داده است.
✅وی گفت: با توجه به این که همایش ملی «بیانیه گام دوم انقلاب و تمدن نوین اسلامی» از سوی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم در دهه فجر ۱۳۹۸ برگزار خواهد شد، گروه فرهنگنامههای قرآنی با هدف دسترسی سریع و آسان محققانی که قصد تدوین مقاله را برای این همایش دارند، موضوعات و مداخل قرآنی مرتبط با بیانیه گام دوم انقلاب را تهیه نموده است.
💠عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی درباره ویژگی این فرهنگنامه تصریح کرد: این پروژه که برگرفته از جامعترین معجم معنایی قرآنی است، دارای ۱۳۰ مدخل اصلی و بیش از ۵۰۰۰ عنوان فرعی میباشد که به صورت الفبایی موضوع ارائه شده است.
⏺وی افزود: بعضی از مداخل اصلی این فرهنگنامه عبارت از آزادی، استقلال، امنیت، ایثار، اخوت، بصیرت، پیروزی، پیشرفت، تقوا، تمدن، رشد، شجاعت، شهادت، صبر، صداقت، عمران، قدرت، کشاورزی، کفران، گذشت، مبارزه، مشورت، نعمت و هدایت است.
♈️حجت الاسلام والمسلمین عیسی زاده خاطرنشان کرد: پیش بینی میشود که در صورت تأمین بودجه، این فرهنگ نامه با بیش از ۱۰۰۰ صفحه در قالب مکتوب منتشر شود.
#مصاحبه_علمی
#پژوهشکده_فرهنگ_ومعارف_قرآن
#عیسی_عیسی_زاده
🌐https://eitaa.com/isca24/5134
🔰مدیر گروه فرهنگنامهها و معاجم قرآنی پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن خبر داد:
⬅️جلد سوم از کلان پروژه تحلیل واژگان مشابه در قرآن منتشر شد
🔵حجت الاسلام والمسلمین عیسی زاده مدیر گروه فرهنگنامهها و معاجم قرآنی پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی ضمن اعلام خبر انتشار جلد سوم فرهنگنامه تحلیل واژگان مشابه در قرآن به معرفی این اثر پرداخت.
▶️به گزارش پرتال جامع علوم و معارف قرآن، حجت الاسلام والمسلمین عیسیزاده با اشاره به رسالت گروه فرهنگنامهها و معاجم قرآنی در تدوین فرهنگنامههای تخصصی در حوزه علوم و معارف قرآن اظهار کرد: این فرهنگنامه با هدف دستیابی به معانی دقیق واژگان مشابه در قرآن منتشر شده و اولین و جامعترین فرهنگنامهای است که در آن تفاوتهای دقیق لغوی و تفسیری با بهرهگیری از آرای لغتشناسان و مفسران فریقین، همراه با تحلیل ارائه شده است.
عضو هیأت علمی پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن گفت: در این اثر بیش 310 لغت در60گروه از واژگان مشابه مورد بررسی قرار گرفته است که میتواند زمینه دستیابی محققان، مفسران و مترجمان به معانی عمیق و دقیق واژگان مترادف در قرآن را فراهم نماید.
◀️وی در پایان افزود: این اثر قرآنی حاصل تلاش بیش از ده نفر از محققان و اعضای هیأت علمی پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن میباشد؛ که تاکنون سه مجلد آن منتشر و به زودی جلد چهارم آن نیز به زینت چاپ آراسته خواهد شد.
جلد سوم فرهنگنامه تحلیل واژگان مشابه در قرآن، در 802 صفحه، شمارگان 500 نسخه از سوی نشر پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی منتشر گردیده است.
❇️در جلد دوم بیش از 42 گروه در 298 واژه از مترادفات قرآن مورد بررسی قرار گرفته است که در هر گروه ابتدا معنای لغوی واژه تبیین، سپس معانی تفسیری آن بررسی و در پایان تفاوتهای معنایی آن واژهها در این اثر مورد تحلیل قرار گرفته است.
#پژوهشکده_فرهنگ_ومعارف_قرآن
#عیسی_عیسی_زاده
#آثار_پژوهشی
🌐https://eitaa.com/isca24/5160
هدایت شده از کتابخوان همراه پژوهان
⚫️ضمن عرض تسلیت به مناسبت ایام محرم و شهادت سرور و سالار شهیدان
مجموعه آثار گنجینه معارف حسینی با موضوعیت محرم و امام حسین علیه السلام با 30 درصد تخفیف برای علاقه مندان در دسترس می باشد:
🌐 dte.bz/hQPD6
🌐 pajoohaan.ir/shop
@pajoohaan_ir
▶️یازدهمین نشست هم اندیشی ارتقا و تکمیل سند الگوی پیشرفت برگزار شد
❇️یازدهمین نشست هم اندیشی ارتقا و تکمیل سند الگوی پیشرفت با موضوع «بررسی تدابیر سیاسی اجتماعی سند الگو» با حضور حجت الاسلام والمسلمین لک زائی برگزار شد.
✳️به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، یازدهمین نشست هم اندیشی ارتقا و تکمیل سند الگوی پیشرفت با موضوع «بررسی تدابیر سیاسی اجتماعی سند الگو» دوازدهم شهریور به همت ستاد حوزوی ارتقا و تکمیل سند الگوی پیشرفت با همکاری اندیشکدده سیاست مرکز الگی اسلامی ایرانی پیشرفت در مرکز مدیریت حوزه های علمیه واقع در جمکران برگزار شد.
🔵بر اساس این گزارش، حجت الاسلام والمسلمین نجف لک زائی و علیرضا صدر در این جلسه حضور داشتند.
✅حجج اسلام محمدجواد نوروزی و سیدمهدی موسوی و آقایان محمدمهدی شاه آبادی و محمدرضا قائمی نیک از پژوهشگران حوزوی و دانشگاهی نیز در این جلسه حضور داشته و به ارائه نقطه نظرات خود پیرامون ارتقا و تکمیل سند الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت پرداختند.
☸️برای تکمیل سند الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت درصدد ایجاد هم افزایی میان مؤسسات علمی فعال هستیم
حجت الاسلام علی محمدی که دبیری علمی این جلسه را بر عهده داشت در ابتدای این جلسه خاطرنشان کرد: ما باید برای آن که چالش های گذشته را جبران کرده و با قدرت بیشتری رو به جلو حرکت کنیم، باید نسبت به چالش های موجود آگاهی کامل پیدا کرده و در راستای حل آن تلاش داشته باشیم.
وی با بیان اینکه مرکز علوم نوین اسلامی برای تکمیل سند الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت درصدد ایجاد هم افزایی میان مؤسسات علمی فعال است، عنوان کرد: ما با برگزاری جلسات هم اندیشی از اساتید و پژوهشگران دعوت به عمل می آوریم تا با استفاده از ظرفیت علمی آنها به راهکارهای تکمیل سند الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت دست پیدا کنیم.
🔴حوزه باید با تولید علوم راهبردی معمارانی برای هدایت جامعه تربیت کن
همچنین علیرضا صدرا رییس اندیشکده سیاست مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت در این جلسه با بیان اینکه دانشگاه با تولید علوم کاربردی کارشناس تربیت می کند، گفت: حوزه باید با تولید علوم راهبردی معمارانی برای هدایت جامعه تربیت کند.
وی ادامه داد: ما باید به سند الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت دیدگاه معمارانه داشته باشیم، زیرا این سند در حقیقت باید جامعه را هدایت کند.
صدرا با اشاره به ضرورت فعالیت اساتید فعال حوزوی در عرصه تکمیل کردن سند الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت افزود: ما باید نسبت به این سند دیدگاه نظام مند و صحیح داشته باشیم، زیرا در غیر این صورت نخواهیم توانست گامی در راستای آن برداریم.
رییس اندیشکده سیاست مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت با بیان اینکه نقطه قوت انقلاب اسلامی در هم آمیختن دین و دنیا و مادیت و معنویت بوده است، ابراز کرد: ما هم اکنون در مرحله تبیین سند الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت هستیم، از این رو باید آن را به خوبی تبیین کنیم تا بتوانیم آن را به درستی به اجرا در آوریم.
وی با بیان اینکه اگر انقلاب اسلامی به خوبی تئوریزه شود، بدون شک با تبیین آن می توان آن را به یک تمدن بزرگ و جهانی تبدیل کرد، گفت: انقلاب اسلامی در دورانی پا در میان نهاد که دو بلوک شرق و غرب جهان را میان خود تقسیم کرده بودند، اما انقلاب این دو قطبی را به هم زد و راه سومی که میان دین و دنیا پیوند ایجاد می کرد را پیش روی بشریت قرار داد.
🔵حوزه باید حرف خود را در سند الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت نهادینه کند
حجت الاسلام والمسلمین لک زائی نیز در این نشست با بیان اینکه حوزه باید حرف خود را در سند الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت نهادینه کند، عنوان کرد: این سند در سال 1400 ابلاغ خواهد شد، بنابراین حوزه بعد از ابلاغ دیگر فرصتی برای اظهار نظر ندارد.
رییس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی بیان کرد: ما باید ابتدا باید طرح و الگویی از جامعه اسلامی مطلوب ارائه دهیم و سپس مسائل خود را با آن تطبیق کنیم؛ از مسأله پردازی باید پرهیز کنیم، زیرا در صورت روشن ساختن مطلوب آرمانی می توانیم مسائل را بر آن مطابقت دهیم.
وی اضافه کرد: رهبر معظم انقلاب وظیفه اصلاح، تکمیل، ترمیم و ارتقای سند الگوی پیشرفت را بر عهده همه نخبگان و جوانان قرار داده اند، از این رو باید با ارائه انتقادات و طرح های جایگزین این وظیفه را انجام دهیم
#سند_الگوی_پیشرفت
#نجف_لک_زایی
#پژوهشگاه_علوم_وفرهنگ_اسلامی
#نشست_علمی
🌐https://eitaa.com/isca24/5167 با ما همراه باشید
❇️به همت پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی؛
انتشار نسخه الکترونیکی کتاب «عدالت اجتماعی در اسلام»
🌐نسخه الکترونیکی کتاب «عدالت اجتماعی در اسلام» به همت پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در قالب کتابخوان همراه پژوهان منتشر شد.
🌐محمد پهلوانی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری رسا با اشاره به آماده سازی نسخه الکترونیکی کتاب «عدالت اجتماعی در اسلام» اظهار داشت: عدالت اجتماعی از مقولههای اساسی و سرنوشتسازی است که همه مکاتب دربارة آن، نظر دادهاند.
وی گفت: آنچه که در اسلام در اینباره آمده، طرح عمیق و گستردهای است که همه جنبههای زندگی بشر را در بر میگیرد و مسیر عدالت را در راه تکامل انسانی به کار میگیرد.
☸️مدیر فناوری اطلاعات پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی تصریح کرد: شهید سید قطب، از متفکران شهیر اسلامی، حدود نیم قرن قبل، طرح عدالت اجتماعی را از نگاه اسلام به تصویر کشیده است، اثر حاضر تفکرات ایشان را در این مقوله تبیین میکند. ترجمه کتاب را دو استاد بزرگوار انجام دادهاند گرفته و توضیحات مفید آنان، در بخش پایانی کتاب، بر ارزش محتوایی آن افزوده است.
وی به معرفی کتاب «عدالت اجتماعی در اسلام» پرداخت و افزود: این کتاب نوشته سید قطب است که در انتشارات مؤسسه بوستان کتاب به چاپ رسیده است.
🔵پهلوانی افزود: کتاب «عدالت اجتماعی در اسلام» با ۴۷۲ صفحه به زبان فارسی در سال ۱۳۹۲ منتشر شده و به تازگی اداره فناوری اطلاعات پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی این کتاب را به صورت کتاب الکترونیکی و در قالب کتابخوان همراه پژوهان با قابلیت اجرا در سیستم عامل اندروید، ویندوز و iOS به صورت رایگان منتشر کرده است.
▶️وی درباره خرید نسخه الکترونیکی این کتاب اظهار داشت: علاقهمندان برای دریافت نرم افزار این کتاب میتوانند به نشانی اینترنتی کتابخوان همراه پژوهان به آدرس www.pajoohaan.ir مراجعه کرده و با خرید نسخه الکترونیکی این کتاب، از مطالب آن بهرهمند شوند.
#محمد_پهلوانی
#کتابخوان_پژوهان
#کتاب_های_الکترونیکی
🌐https://eitaa.com/isca24/5170 با ما همراه باشید
🌐به همت پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی؛
🔴نسخه الکترونیکی کتاب «تاریخ روابط اسلام و مسیحیت» منتشر شد
💠نسخه الکترونیکی کتاب «تاریخ روابط اسلام و مسیحیت» در 412 صفحه در قالب کتابخوان همراه پژوهان منتشر شد.
✳️محمد پهلوانی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری رسا با اشاره به آماده سازی نسخه الکترونیکی کتاب «تاریخ روابط اسلام و مسیحیت» اظهار داشت: گفتگوی بین ادیان برای رسیدن به جهانی عاری از خشونت و سرسختی که امروزه اذهان بسیاری از متفکران بزرگ را به خود مشغول داشته، از راههای مختلفی قابل پیجویی است، اما بی گمان یکی از آنها که از قضا کارآمدی بیشتری دارد، بهره گیری از دادههای تاریخی است.
💠وی گفت: اساساً ادیان در گذر حیات و نقش آفرینی خویش، در تاریخ چگونه با یکدیگر مواجه شدهاند؟ این پرسش اساسی - با هر انگیزهای که باشد - درخور ستایش است؛ چون از یک سو سطح تعامل و انسانی اندیشی دین را به نمایش میگذارد و از دیگرسو شخصیت تاریخی باورمندان به عقاید ادیان را نشان میدهد.
🔰مدیر فناوری اطلاعات پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی تصریح کرد: پژوهشکده اسلام تمدنی که مأموریت خود را در معرفی اسلام به عنوان دینی تمدن ساز و تمدنی اندیش تعریف کرده است، ورود به این حوزههای مطالعاتی را ضروری میداند. البته کتاب حاضر ترجمهای از نویسندهای غربی است؛ اما به حکم رویکردی که نویسنده دارد، در راستای فعالیتهای پژوهشکده قرار گرفته است.
▶️نویسندۀ اصلی کتاب، هیو گدارد، از تحصیل کردگان آکسفورد و استاد درس روابط اسلام و مسیحیت، با نگاهی تاریخی به روابط این دو دین، کوشیده نوع تعامل اسلام و مسیحیت را در طول تاریخ اسلام بررسی کند. وی ابتدا گزارشی از وضعیت دین مسیحیت پیش از اسلام و چگونگی تعاملش با دیگر ادیان و نیز روابط حاکم بر فرقههای درونی ارائه نموده و سپس به دادوستدی که با اسلام داشته، پرداخته است.
✅پهلوانی اظهار داشت: ظهور اسلام که تحولی در جهان انسانی بود، در زیست جهان مسیحیت نیز اثر گذارد؛ از این رو گدارد به نوع نگاه مسیحیت به اسلام و متقابلاً نگاهی که اسلام به این دین کهن داشته است، میپردازد و در ادامه، تعامل این دو را در گذرگاههای مختلف تاریخی میکاود.
وی گفت: به زعم نویسنده، دیانت اسلامی و مسلمانان بهرغم دیدگاهی که نسبت به برتری دین خویش داشته اند، در همیشۀ تاریخ با نگاهی انسان مدارانه به ادیان دیگر به ویژه مسیحیت نظر کرده و بهترین رواداری را نسبت به آن و پیروان مسیحی اعمال کرده اند؛ هرچند تصریح میکند برای داوری در خصوص عملکرد مسلمانان نباید با ملاکهای قوانین حقوق بشری قرن بیستم به داوری نشست.
💠مدیر فناوری اطلاعات پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی به معرفی کتاب «تاریخ روابط اسلام و مسیحیت» پرداخت و تصریح کرد: این کتاب نوشته هیو گدا و ترجمه منصور معتمدی و زهرا مؤدب است که در انتشارات این پژوهشگاه به چاپ رسیده است.
وی افزود: کتاب «تاریخ روابط اسلام و مسیحیت» با ۴۱۲ صفحه به زبان فارسی در سال ۱۳۹۸ منتشر شده و به تازگی اداره فناوری اطلاعات پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی این کتاب را به صورت کتاب الکترونیکی و در قالب کتابخوان همراه پژوهان با قابلیت اجرا در سیستم عامل اندروید، ویندوز و iOS منتشر کرده است.
✳️پهلوانی درباره خرید نسخه الکترونیکی این کتاب اظهار داشت: علاقهمندان برای دریافت نرم افزار این کتاب میتوانند به نشانی اینترنتی کتابخوان همراه پژوهان به آدرس www.pajoohaan.ir مراجعه کرده و با خرید نسخه الکترونیکی این کتاب، از مطالب آن بهرهمند شوند.
#محمد_پهلوانی
#کتابخوان_پژوهان
#کتاب_های_الکترونیکی
🌐https://eitaa.com/isca24/5172 با ما همراه باشید
❇️گزارشی از نشست هم اندیشی علمی دفتر قم کمیسیون حقوق بشر اسلامی
🔵حوزه/ دفتر قم کمیسیون حقوق بشر اسلامی ایران برنامه هم اندیشی علمی را با حضور جمعی از اساتید حوزه و دانشگاه وصاحبنظران حقوقی برگزار کرد.
✳️به گزارش خبرگزاری «حوزه» پیرو تهیه پیش نویس اعلامیه جدیدی در سازمان همکاری اسلامی در زمینه حقوق بشر برای جایگزینی اعلامیه حقوق بشر در اسلام مصوب 1990 وزرای خارجه کشورهای اسلامی در قاهره، دفتر قم کمیسیون حقوق بشر اسلامی ایران برنامه هم اندیشی علمی را با حضور جمعی از اساتید حوزه و دانشگاه وصاحبنظران حقوقی برگزار کرد.
▶️حجت الاسلام صرامی مدیر پژوهشکده فقه وحقوق پژوهشگاه علوم وفرهنگ اسلامی در این نشست به تطبیق جایگاه اعلامیه جهانی حقوق بشر در سطح جهانی واعلامیه قاهره مصوب کشورهای اسلامی پرداخت وبا طرح این سئوال که چرا اعلامیه قاهره نتوانسته جایگاه اعلامیه جهانی را بدست آورد ، تاکید نمود که دول اسلامی باید بررسی کنند که تا چه اندازه در عمل، مبانی اسلامی در زمینه حقوق انسانی را رعایت کرده ومی کنند وآیا می توان بدون عمل و اجرای درست ، به صورت انتزاعی و بدور از عمل و واقعیت اسنادی در زمینه حقوق بشر ارائه کرد وتوقع داشت که جدی گرفته شود.
🌐این استاد حوزه علمیه در ادامه با طرح اینکه براساس موازین اسلامی نمی توانیم با دیدگاههای غیر اسلامی در موضوع حقوق بشر به یک اجماع نظری برسیم، تاکید کرد که در جزئیات حق های مختلف و بنیاد های نظری تفاوت های جدی بین اندیشه اسلامی و رویکردهای سکولار را می توان ملاحظه کرد. البته این مهم موجب نمیشود که ما نتوانیم اشتراکات گسترده ای نیز با دیگر فرهنگها شناسایی و برای تحقق آن موازین در سطح جهان در جهت بهبود حقوق بشر تلاش کنیم.
🔵حجت الاسلام دکتر فیروزی عضو هیئت علمی پژوهشکده فقه وحقوق پژوهشگاه علوم وفرهنگ اسلامی به عنوان ارائه کننده آخر این نشست با یادآوری اینکه غربیها در مورد منشور اتحادیه عرب در زمینه حقوق بشر نیز چنین روندی را پیگیری کردند ومنشوری که ابتدا رنگ و بوی فرهنگ اسلامی داشت در اصلاحات بعدی کاملا با رویکرد مورد نظر غربیها هماهنگ گردید، تاکید کرد: نباید فراموش کنیم که بیانیه قاهره با لحاظ اینکه هماهنگی با موازین اسلامی داشت اما باز هم مورد انتقادات جدی در جهان اسلام وهم بیرون جهان اسلام بود و همین واقعیت نشان می دهد که هنوز دول اسلامی نتوانسته اند سند مناسب وجامعی در موضوع حقوق بشر ارائه کنند که هم مورد اجماع متفکران اسلامی باشد و باعث ارتقای جدی حقوق بشر در کشورهای اسلامی شود و هم در سطح جهانی همه فرهنگها را به خود جلب کند.
🔴وی افزود: در شرایط فعلی تنها کاری که ظاهرا می توان انجام داد این است که برخی ابهامات موجود در پیش نویس حاضر را مشخص سازیم ونظرات اصلاحی مربوطه را مطرح نمائیم تا به نظر سازمان همکاری اسلامی برسد مثلا در ماده ای که بحث منع شکنجه مطرح شده است تاکید شود که نمی توان مجازات های اسلامی قانونی وشرعی را با تفاسیر نادرست به شکنجه یا رفتارهای غیر انسانی تعمیم داد. این تاکید از آن رو لازم است که دول غربی اغلب چنین تفسیر ضد اسلامی را انجام می دهند.
✅در پایان نشست، مقرر شد هر یک از اساتید حاضر در این هم اندیشی وبرخی از دیگر اساتیدی که متن به نظر آنها رسیده نظرات خود را مکتوب به دفتر کمیسیون در قم ارائه کنند تا به علاوه نظراتی که اساتید در تهران داده اند وحتی نظراتی که از طریق فراخوان عمومی ممکن است ارائه شود، جمعا تدوین وبه سازمان همکاری اسلامی ارائه گردد تا در روند تصویب پیش نویس جدید مورد توجه قرار دهند.
#سیف_الله_صرامی
#فیروز_مهر
#پژوهشکده_فقه_وحقوق
#نشست_علمی
#حقوق_بشر
🌐https://eitaa.com/isca24/5176 با ما همراه باشید
💠حجت الاسلام و المسلمین دکتر حبیب الله بابایی عضو هیات علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی و رئیس مرکز مطالعات اجتماعی و تمدنی در کانال تلگرامیش نوشت:
دیروز جلسه "عاشورا و معنای تمدنی آن" برای مبلغان نخبه در دفتر تبلیغات برگزار شد. آنچه که در این سخنرانی مورد اشاره قرار دادم در محورهای ذیل خلاصه می شود:
۱. تفسیر عاشورا زمانی تمدنی می شود که در تخاطب با انسان غیر مسلمان، قابلیت تحدی رو داشته باشد. باید بتوان از عاشورا برای انسان امروز، تفسیری مفهوم، معقول یا مستدل، و مقبول ارائه کرد. هر میزان مکتب عاشورا با مخاطبان بیشتری ارتباط پیدا بکند، به آستانه های تمدنی نزدیک تر می شود.
۲. تطبیق عاشورا و تمسک به آن هم زمانی کارکرد تمدنی خواهد داشت که معطوف به نیازهای کلان دنیای اسلام باشد. عاشورایی که در حسینیه ها محصور بماند و نسبت به چالش های امت اسلام خنثی و بی تفاوت باشد، عاشورای سکولار است و از منطق اسلام تمدنی بدور.
۳. ربط و نسبت بین عاشورا و تمدن را می توان در تاریخ تمدن اسلامی (در نقطه های عطف تمدنی همچون تحولات سیاسی، اجتماعی، و اخلاقی - فرهنگی) جستجو کرد، همانطور که می توان نشانه هایی از آن را در تاریخ تمدن غرب (مثلا مراسم سمانا سانتا در اسپانیا) دنبال کرد.
۴. مهم ترین ابعاد تمدنی عاشورا در دنیای امروز را می توان در شاخص های تمدن و تطبیق آن بر عاشورا پی گرفت. اگر آرامش یکی از شاخص های تمدن است، اگر زیست اخلاقی یکی دیگر از شاخص هاست، اگر عدالت از جمله شاخص های تمدن به حساب می آید، و اگر محبت و پیوستگی انسانی از شاخص های یک تمدن است، آنگاه باید عاشورا و آورده های آن را در همین محورها برای جهان اسلام فهم کرد و در پی ایجاد آن برای زندگی در جهان امروز اسلام بر آمد.
۵. از میان شاخص ها، شاخص "نظم" از جمله شاخص های اساسی در تمدن است که باید رابطه آن را با عاشورا پی گرفت. نظم تمدنی در سه جهت قابل ترسیم و تعریف است: نظم قانونی، نظم اخلاقی، و نظم معنوی.
آنچه که با احیای فرهنگ عاشورا در دنیای امروز می توان انتظار داشت، صورتبندی نظم معنوی است. نظم معنوی برآمده از بسامانیِ رابطه انسان با خدا و ایجاد ارتباط معنوی با امام شهید و آنگاه بازتاب آن در مناسبات بین انسان و انسان است. آنچه که امروز در راهپیمایی اربعین رخ می دهد، نه نظم قانونی، و نه صرفا نظم اخلاقی، بلکه نظم معنوی است. کلید اصلی در صورتبندی این نظم، ایمان مشترک، حب مشترک، و محبوب مشترک است.
🔰به همت پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی؛
⬅️نسخه الکترونیکی کتاب «اباعبدالله الحسین(ع) شهید اشک» منتشر شد
▶️نسخه الکترونیکی کتاب «اباعبدالله الحسین(ع) شهید اشک» به همت پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در قالب کتابخوان همراه پژوهان منتشر شد.
🌐محمد پهلوانی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری ایسکا با اشاره به آماده سازی نسخه الکترونیکی کتاب «اباعبدالله الحسین (ع) شهید اشک» به روایتی از امام حسین (ع) پرداخت و اظهار داشت: آن حضرت فرمودند "من شهید اشک هستم، هیچ مؤمنی مرا یاد نمیکند مگر آنکه میگرید".
وی با بیان این که محبوبترین مخلوقات و عزیزترینشان نزد خدای متعال پیامبر اکرم (ص) و اهل بیت (ع) بزرگوارشان میباشند، گفت: این کتاب تلخیص و ترجمه کتاب قتیل العبره است.
مدیر فناوری اطلاعات پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی تصریح کرد: کتاب حاضر به روایات فراوان درباره فضیلت گریه و برپا داشتن عزاداری بر سیدالشهدا (ع) و همچنین روایات بیانگر گریه و عزاداری اهل بیت (ع) و پیامبران و ملائکه و جز آنها پرداخته است.
◀️وی به معرفی کتاب «اباعبدالله الحسین (ع) شهید اشک» پرداخت و افزود: این کتاب نوشته محمدحسین میرباقری است که در معاونت پژوهش مرکز مدیریت حوزههای علمیه خواهران تهیه شده و در مرکز نشر هاجر به چاپ رسیده است.
پهلوانی افزود: کتاب «اباعبدالله الحسین (ع) شهید اشک» با ۶۸۰ صفحه به زبان فارسی در سال ۱۳۹۶ منتشر شده و به تازگی اداره فناوری اطلاعات پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی این کتاب را به صورت کتاب الکترونیکی و در قالب کتابخوان همراه پژوهان با قابلیت اجرا در سیستم عامل اندروید، ویندوز و iOS منتشر کرده است.
💠وی درباره خرید نسخه الکترونیکی این کتاب اظهار داشت: علاقهمندان برای دریافت نرم افزار این کتاب میتوانند به نشانی اینترنتی کتابخوان همراه پژوهان به آدرس www.pajoohaan.ir مراجعه کرده و با خرید نسخه الکترونیکی این کتاب، از مطالب آن بهرهمند شوند.
#محمد_پهلوانی
#کتابخوان_پژوهان
#کتاب_های_الکترونیکی
🌐https://eitaa.com/isca24/5182 با ما همراه باشید
🔰در قالب کتابخوان همراه پژوهان؛
انتشار نسخه الکترونیکی مجموعه آثار گنجینه معارف حسینی
🌐نسخه الکترونیکی مجموعه آثار گنجینه معارف حسینی به همت پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در قالب کتابخوان همراه پژوهان منتشر شد.
▶️محمد پهلوانی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری رسا با اشاره به تجمیع نسخه الکترونیکی مجموعه آثار گنجینه معارف حسینی اظهار داشت: اداره فناوری اطلاعات پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی به منظور افزایش سطح معارف دینی، اقدام به انتشار و تجمیع آثار گنجینه معارف حسینی با موضوعیت "محرم و امام حسین (ع) با ۳۰ درصد تخفیف برای علاقهمندان در دسترس قرار داده است.
◀️وی گفت: این آثار از انتشارات مختلف میباشد که آثار آنها با موضوع مذکور در قالب کتابخوان همراه پژوهان منتشر شده است.
☮️مدیر فناوری اطلاعات پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی تصریح کرد: از جمله آثار منتشر شده در این مجموعه آثار عبارت از «اصحاب امام حسین (ع) از مدینه تا کربلا»، «آیینها و آسیبها (ویژه آیینهای تکریم اهل بیت)»، «ره توشههای راهیان نور (ویژه برادران و خواهران، خانواده، مناطق مشترک»، «جستاری در مطالعات اربعین پژوهی»، «البکاء للحسین (ع)»، «حسین (ع) وارث انبیا»، «سیری در سیره اخلاقی امام حسین (ع)»، «فروغ عاشورا در گفتار امام سجاد (ع)»، «میراث علمی امام حسن (ع) و امام حسین (ع)»، «اصحاب امام حسین (ع)»، «در مکتب عاشورا»، «پیشوای شهیدان»، «نی نامه عاشورا»، «سیمای حسین (ع)»، «قمه زنی زخمی بر چهره تشیع»، «درسهایی از زیارت عاشورا» و ... است.
💠وی افزود: این آثار در قالب مجموعهای به همت اداره فناوری اطلاعات پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی به صورت کتاب الکترونیکی و در قالب کتابخوان همراه پژوهان با قابلیت اجرا در سیستم عاملهای اندروید، ویندوز و iOS منتشر کرده است.
❇️پهلوانی درباره خرید نسخه الکترونیکی این مجموعه آثار اظهار داشت: علاقهمندان برای دریافت نرم افزار این کتاب میتوانند به نشانی اینترنتی کتابخوان همراه پژوهان به آدرس www.pajoohaan.ir مراجعه کرده و با خرید نسخه الکترونیکی این کتاب، از مطالب آن بهرهمند شوند.
#محمد_پهلوانی
#کتابخوان_پژوهان
#کتاب_های_الکترونیکی
🌐https://eitaa.com/isca24/5183 با ما همراه باشید
🔰زندگی حضرت قاسم(ع) الگوی متعالی ولایتپذیری است
گروه معارف ــ عضو هیئتعلمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی گفت: رسیدن به شناخت و درک عمیق از مرگ توسط حضرت قاسم به قدری زیبا و قابل تأمل است که امروزه باید برای جوانان و نوجوانان بازگو شده و الگوی تربیتی باشد.
🔵سیره زندگی حضرت قاسم؛ بهترین مدل تربیتی برای جوانان/ زیباترین الگوی شهادتهر یک از روزهای دهه اول محرم به یک عنوان که غالباً نام شهدای کربلاست، مشهور شده و ستایشگران اهلبیت(ع) با ذکر مصائب صاحب نام آن روز بهعنوان مقدمه، عزای حضرت اباعبداللهالحسین(ع) را اقامه میکنند. بنا بر سنت روضهخوانی معمول، روز ششم، روز ذکر مصائب حضرت قاسم(ع) است. نوجوانی از فرزندان امام حسن مجتبی(ع) که همراه با اصحاب و اهلبیت امام حسین(ع) در کربلا حضور داشت و در راه اباعبدالله(ع) به شهادت رسید که شهادتطلبی قاسم(ع) و پافشاری او برای رسیدن به مقصود، زیباترین الگو را برای رهروان خط سرخ شهادت رقم زد.
💠حجتالاسلاموالمسلمین سیدعلیاکبر حسینی، عضو هیئتعلمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در گفتوگو با خبرنگار ایکنا از قم، اظهار کرد: هر کدام از شخصیتهای نهضت عاشورا یک تبلور و تجلی ویژه داشتند و قاسم بن الحسن هم با این فرمایش «احلی من العسل» جایگاه خودش را تثبیت کرده و الگوی متعالی مدرسه ولایت و اهلبیت(ع) است که اینگونه خودش را به بشریت معرفی کرده است.
▶️وی با اشاره به اینکه نهضت عاشورا در مقایسه با رخدادهای تاریخی دیگر در یک جایگاه رفیعی قرار دارد و در اربعین با سیل عشق و اشتیاق به منصه ظهور میرسد و هر شک و تردیدی را برطرف میکند، ادامه داد: نهضت عاشورا را از زوایای مختلف میتوان مورد بررسی قرار داد که یک منظر آن تاریخی است که میتوان گفت در سال ۶۱ هجری در سرزمین کربلا، فرزندان رسول خدا(ص) به شهادت رسیدند.
🔰ادامه این مصاحبه را از لینک زیر مطالعه کنید
🌐http://yon.ir/u8knu
#مصاحبه_علمی
#پژوهشگاه_علوم_وفرهنگ_اسلامی
#پژوهشکده_فرهنگ_ومعارف_قرآن
#سید_علی_اکبر_حسینی
🔰https://eitaa.com/isca24/5181
هدایت شده از رادیو پژوهش پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
⬅️فیلم کامل
✳️https://www.aparat.com/v/7cfRI
⬅️صوت کامل
✳️https://eitaa.com/isca_seda/184
❇️گزارشی از نشست هم اندیشی علمی دفتر قم کمیسیون حقوق بشر اسلامی
🔵حوزه/ دفتر قم کمیسیون حقوق بشر اسلامی ایران برنامه هم اندیشی علمی را با حضور جمعی از اساتید حوزه و دانشگاه وصاحبنظران حقوقی برگزار کرد.
✳️به گزارش خبرگزاری «حوزه» پیرو تهیه پیش نویس اعلامیه جدیدی در سازمان همکاری اسلامی در زمینه حقوق بشر برای جایگزینی اعلامیه حقوق بشر در اسلام مصوب 1990 وزرای خارجه کشورهای اسلامی در قاهره، دفتر قم کمیسیون حقوق بشر اسلامی ایران برنامه هم اندیشی علمی را با حضور جمعی از اساتید حوزه و دانشگاه وصاحبنظران حقوقی برگزار کرد.
▶️حجت الاسلام صرامی مدیر پژوهشکده فقه وحقوق پژوهشگاه علوم وفرهنگ اسلامی در این نشست به تطبیق جایگاه اعلامیه جهانی حقوق بشر در سطح جهانی واعلامیه قاهره مصوب کشورهای اسلامی پرداخت وبا طرح این سئوال که چرا اعلامیه قاهره نتوانسته جایگاه اعلامیه جهانی را بدست آورد ، تاکید نمود که دول اسلامی باید بررسی کنند که تا چه اندازه در عمل، مبانی اسلامی در زمینه حقوق انسانی را رعایت کرده ومی کنند وآیا می توان بدون عمل و اجرای درست ، به صورت انتزاعی و بدور از عمل و واقعیت اسنادی در زمینه حقوق بشر ارائه کرد وتوقع داشت که جدی گرفته شود.
🌐این استاد حوزه علمیه در ادامه با طرح اینکه براساس موازین اسلامی نمی توانیم با دیدگاههای غیر اسلامی در موضوع حقوق بشر به یک اجماع نظری برسیم، تاکید کرد که در جزئیات حق های مختلف و بنیاد های نظری تفاوت های جدی بین اندیشه اسلامی و رویکردهای سکولار را می توان ملاحظه کرد. البته این مهم موجب نمیشود که ما نتوانیم اشتراکات گسترده ای نیز با دیگر فرهنگها شناسایی و برای تحقق آن موازین در سطح جهان در جهت بهبود حقوق بشر تلاش کنیم.
🔵حجت الاسلام دکتر فیروزی عضو هیئت علمی پژوهشکده فقه وحقوق پژوهشگاه علوم وفرهنگ اسلامی به عنوان ارائه کننده آخر این نشست با یادآوری اینکه غربیها در مورد منشور اتحادیه عرب در زمینه حقوق بشر نیز چنین روندی را پیگیری کردند ومنشوری که ابتدا رنگ و بوی فرهنگ اسلامی داشت در اصلاحات بعدی کاملا با رویکرد مورد نظر غربیها هماهنگ گردید، تاکید کرد: نباید فراموش کنیم که بیانیه قاهره با لحاظ اینکه هماهنگی با موازین اسلامی داشت اما باز هم مورد انتقادات جدی در جهان اسلام وهم بیرون جهان اسلام بود و همین واقعیت نشان می دهد که هنوز دول اسلامی نتوانسته اند سند مناسب وجامعی در موضوع حقوق بشر ارائه کنند که هم مورد اجماع متفکران اسلامی باشد و باعث ارتقای جدی حقوق بشر در کشورهای اسلامی شود و هم در سطح جهانی همه فرهنگها را به خود جلب کند.
🔴وی افزود: در شرایط فعلی تنها کاری که ظاهرا می توان انجام داد این است که برخی ابهامات موجود در پیش نویس حاضر را مشخص سازیم ونظرات اصلاحی مربوطه را مطرح نمائیم تا به نظر سازمان همکاری اسلامی برسد مثلا در ماده ای که بحث منع شکنجه مطرح شده است تاکید شود که نمی توان مجازات های اسلامی قانونی وشرعی را با تفاسیر نادرست به شکنجه یا رفتارهای غیر انسانی تعمیم داد. این تاکید از آن رو لازم است که دول غربی اغلب چنین تفسیر ضد اسلامی را انجام می دهند.
✅در پایان نشست، مقرر شد هر یک از اساتید حاضر در این هم اندیشی وبرخی از دیگر اساتیدی که متن به نظر آنها رسیده نظرات خود را مکتوب به دفتر کمیسیون در قم ارائه کنند تا به علاوه نظراتی که اساتید در تهران داده اند وحتی نظراتی که از طریق فراخوان عمومی ممکن است ارائه شود، جمعا تدوین وبه سازمان همکاری اسلامی ارائه گردد تا در روند تصویب پیش نویس جدید مورد توجه قرار دهند.
#سیف_الله_صرامی
#فیروز_مهر
#پژوهشکده_فقه_وحقوق
#نشست_علمی
#حقوق_بشر
🌐https://eitaa.com/isca24/5176 با ما همراه باشید