⬇️
🔻نقد
نویسنده بعد از ذکر و توضیح هر راهبرد، راهکارهای رسانه ای را نام می برد.در توضیح راهکارها اینگونه به نظر می رسد که راهکار رسانهای به معنای واقعی ارائه نشده و فقط شرح بیشتر همان راهبردها است.
در توضیح راهکار این نکته حائز اهمیت است که راهکار در واقع آن نقشه عملیاتی و روش حل مسئله برای آن راهبرد است. وقتی در بیان راهکار رسانه ای هستیم باید به صورت تخصصی به مسائل رسانه ای بپردازیم. در این نگاشته اینگونه به نظر می رسد که به دنبال بحث جدی و تخصصی در بخش راهکارهای رسانه ای نبوده است و به معنای واقعی راهکار رسانه ارائه نمی شود. و صرفا به دنبال شرح بیشتر همان راهبردها است.
یکی دیگر از اشکالاتی که به این نگاشته و به نوشته ها و سخنانی که در مورد تقریب گفته می شود وارد است؛ جهان بینی و زاویه دیدی است که نسبت به تقریب و وحدت وجود دارد. با تتبع در نگاشته ها شاهد این هستیم که در مسئله وحدت به شدت از منظر شیعه و به صورت یک طرفه پرداخته شده است. یعنی وقتی مباحث را میبینیم به اندازه زیادی روی المانهای شیعه تمرکز دارند مانند مسئله اهل بیت، کتاب های مطرح اهل بیت، مراسمات و اعیاد شیعیان و... و دلیل آن را نیز این میدانند که فلان عالم سنی این مطلب را قبول دارد پس جز مشترکات است و جز راهبرد برای مسئله تقریب و وحدت است. در صورتیکه این بیشتر بزرگنمایی کردن مباحث شیعه در قالب تقریب است. تقریب و وحدت واقعی در صورتی محقق میشود که به صورت فرامذهبی به این مسئله نگاه کنیم. ولی گاهی اینگونه برداشت می شود که مسئله تقریب و وحدت نیز برای رشد و تقویت شیعه به کار رفته نه برای خود وحدتی که ارزش ذاتی دارد. حتی در قسمتی از کتاب نیز تصریح دارد که شیعه شدن اهل تسنن به این واسطه، هدف اولیه نیست بلکه هدف نهایی است. و در واقع مسئله وحدت را نیز برای شیعه سازی که خود کار ضد وحدتی است قرار می دهند.
در کشور جمهوری اسلامی ایران، شیعیان در بعضی از مناطق یک همزیستی با اهل سنت دارد. نحوه تعامل شیعیان و نظام،خودش الگوی برای تحقق وحدت در سراسر جهان اسلام است. راه تحقق وحدت با اهل تسنن از وحدت با اهل تسنن در ایران می گذرد. یکی از موانع مهم وحدت نبود عدالت در رفتار با اهل سنت که در ایران زندگی می کنند است که در این کتاب در بخش رسانه و بخش غیر رسانهای به آن اشاره نشده است.
در واقع یکی از راهبردهای وحدت مذاهب اسلامی، عدالت رسانه ای بین اهل تسنن و شیعیان داخل کشور است. که متاسفانه در شبکه های استانی خودشان نیز بسیار محدودیتها برای آنها وجود دارد. و حتی در بقیه مسائل مانند اقتصادی، فرهنگی و بهداشتی به شدت تبعیض وجود دارد. همین امر قطعا امری ضد وحدت و بسیار اثرگذار است که در این نگاشته مورد توجه واقع نشده است.
🔹چند خرده اشکال نیز وجود دارد از قبیل:
۱.بعضی از راهکارهای رسانه ای اساساً رسانهای نیستند و از موضوع خارج شدند. مثلا در صفحه 130 و 131 که در مورد جلوگیری از سوء استفاده از نام علمای اهل سنت سخن می گوید یا در صفحه 115 ترویج زبان فارسی وعربی را به عنوان راهکار رسانهای مطرح می کند. در صفحه 92نیز تعامل با مجمع جهانی اهل بیت را اشاره می کند که ظاهرا ربطی به راهکار رسانهای ندارد.
۲.نداشتن شناخت کافی نسبت به جریانات اهل سنت؛ به گونه ای که به نظر می رسد تمام افرادی که با مسائل شیعه اختلاف دارند وهابی هستند و در غیر این صورت اهل تسننی هستند که با آن ها می توان وحدت داشت.
مثلا در یکی از راهکارها برجسته کردن عزاداری ها و اعیاد در جوامع سنی نشین مطرح می کند در صورتی که تعداد زیادی از اهل سنت این موضوعات را قبول ندارند و خودش موجب اختلاف می شود یا در مسئله زیارت و توسل نیز همین گونه سخن گفته است.
@iuuu_Qom
🔹تفاوت آیت الله واعظ زاده و آیت الله تسخیری
▪️آیت الله احمد مبلغی :
🔺 اولاً در تفاوت مرحوم آیتالله تسخیری با آیتالله واعظزاده باید به این نکته اشاره کرد که آیتالله واعظزاده نگاهش به تقریب کلامی بود یعنی یک مبنا، پایه و اعتقاد اساسی بود. استفادهشان از قرآن برای تقریب بینظیر بود. شاید من ندیدم در میان شخصیتهای طرفدار تقریب کسی مثل مرحوم آیتالله واعظزادۀ خراسانی که استنباط تقریبی خاصی میکند از آیات که دیگری شاید این کار را نکرده است. حتی شنیدهام که خود آقای واعظزادۀ خراسانی میفرماید که علامۀ طباطبایی که میدانست من دنبال امت اسلامی هستم و نگاههای این گونه دارم، گاهی بعد از درس آیات را و استفادههایی را از آیات برای من در این زمینه ارائه میکرد و بعد از من میخواست که شما نظرت چیست. بعد خود آقای واعظزادۀ خراسانی دارد این سخن را -علی ما نقل- که ایشان میفرموده که من بیشترین استفادۀ تقریبی را از علامۀ طباطبایی کردهام. خب قاعدتاً باید میگفت از آیتالله بروجردی کردم، چون خمیرمایههای این حرکت را از آنجا گرفته، ولی نقش علامۀ طباطبایی را زیاد میبیند...
🔻اما مرحوم آیتالله تسخیری نگاهش فقهی بود. ایشان در بُعد تقریب فقهی تواناییهایی داشت، چون من دیده بودم که خوب میتوانست اندیشۀ شیعی را در یک مجموعۀ اندیشۀ اهلسنتی و جهان اسلامی قرار بدهد با رعایت آن چارچوب که بتواند یک اندیشۀ جهان اسلامی فقهی ایجاد بشود و مجمع فقه هم دنبال همین است که یک مجموعۀ فقه جهان اسلام باشد، خب اندیشۀ شیعی هم بخشی از آن بیاید حرفش را بزند، احیاناً استفاده هم بکنند، احیاناً در فتواهایشان هم بیاورند، عملاً هست چنین چیزی. خب باید البته عرضه کرد. در تقریب فقهی ایشان یک تواناییهایی در حد مجمع فقهی جده داشت.
🔹یک مقولۀ دیگری که باز توفیقاتی را برای ایشان ایجاد کرده بود، این بود که ایشان عملگرایی تقریبی داشت، یعنی یک تقریبگرای عملگرا بود و چون سلوک اخلاقی هم داشت، اخلاق ویژهای داشت، اخلاق بیتعصب نرم احترامآمیزی داشت، طبیعی بود که به نماد تقریب بدل شده بود.
📍برای مطالعه کامل مصاحبه پیرامون آسیب شناسی تقریب مذاهب با آیت الله مبلغی به لینک زیر مراجعه بفرمایید.
👇
@iuuu_Qom
از همایشمحوری در تقریب تا عضویت در مجمع جهانی فقه جده |
https://irdc.ir/fa/news/8531/%D8%A7%D8%B2-%D9%87%D9%85%D8%A7%DB%8C%D8%B4%E2%80%8C%D9%85%D8%AD%D9%88%D8%B1%DB%8C-%D8%AF%D8%B1-%D8%AA%D9%82%D8%B1%DB%8C%D8%A8-%D8%AA%D8%A7-%D8%B9%D8%B6%D9%88%DB%8C%D8%AA-%D8%AF%D8%B1-%D9%85%D8%AC%D9%85%D8%B9-%D8%AC%D9%87%D8%A7%D9%86%DB%8C-%D9%81%D9%82%D9%87-%D8%AC%D8%AF%D9%87
20.8M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🟢 نطفه حرام رژیم غاصب صهیونیستی اینگونه بسته شد؛ تاریخچهای که هر مسلمانی باید بداند.
🔹 بخشی از سخنرانی حماسی شهید آیتالله مطهری در حسینیه ارشاد، سال ۱۳۴۸
📌طوفان الاقصی
▪️مروری بر مهمترین نکات مطرح شده درباره طوفان الاقصی
۱- مجاهدین فلسطین اثبات کردند که اسقاطیل هیچ هیمنه ای نداشته و ندارد. آنچه که تا بحال از خود نشان میداد به مانند سر و صدای طبل تو خالی بود. امیدواریم آنانکه دست صلح و دوستی را به سمت اسقاطیل دراز کردند، بیدار شوند.
۲- اسقاطیل مدتهاست که از درون دچار تزلزل سیاسی شده است. با اقدام شجاعانه مبارزین مقاومت، این تزلزل سریع تر به فروپاشی ختم میشود و قطعا مردم مهاجر و معترض اسقاطیلی بخاطر ترس جانشان هم شده، فرار از اسقاطیل را بر قرار ترجیح میدهند. چون اساسا درکی هم از وطن ندارند که بخواهند بابت آن دفاع کنند.
۳- بزرگترین ضربه ای که میتوان به دشمن وارد کرد، ضربه ی اطلاعاتی است. برادران فلسطینی با تمام فشارها و تنگناهای موجود توانستند در عرصه اطلاعاتی مچ حریف را خورد کنند و با پس گیری بخش های از خاک غصب شده سیلی های متعدد و محکمی را بصورت آنان وارد کنند.
۴- در مورد دستاورد ها و تبیین اقدامات شجاعانه مبارزین فلسطینی کارشناسان این عرصه باید سخن بگویند تا حقیقت برهمگان آشکار گردد.
🔹با این حال آیا پیروزی چیزی جز این است که ثابت شد مردمان غاصب و سردمداران ظالم اسقاطیل، دیگر بوی از آرامش را نخواهند دید... ؟!
▫️اینها نتیجه مقاومت و پایداری در مسیر حق است.
▪️[إِنَّ الَّذِينَ قَالُوا رَبُّنَا اللَّهُ ثُمَّ اسْتَقَامُوا فَلَا خَوْفٌ عَلَيْهِمْ وَلَا هُمْ يَحْزَنُونَ]<احقاف۱۳>
#طوفان_الاقصی
@iuuu_Qom
📌آیا جنگی منطقه ای رخ میدهد ؟
📝 آقای صابر گل عنبری
واقعیت این است که در چنین مواقعی نمیتوان دورنمای جنگی را پیش بینی کرد که خود طرفهای درگیر در آن هم برآورد دقیقی نسبت به سرنوشت آن ندارند.
با این حال، در وسع خود نظرم را بر پایه دادههای کنونی مبتنی بر تحولات این سه روز و سیاستها و رفتارهای طرفهای درگیر و متحدان هر دو در چند نکته بیان میکنم:
بین سطور مواضع و سیاستهای آمریکا و اسرائیل، نگارنده را تا این لحظه به این جمع بندی میرساند که فعلا "تصمیمی" برای تسری جنگ به جبهههای دیگر با حزب الله و ایران وجود ندارد. اسرائیل تمایلی به جنگ همزمان در چند جبهه ندارد و اساسا هم جغرافیای آن به علت فقدان عمق استراتژیک تاب جنگ در چند جبهه را ندارد. جنگهای قبلی با دول عربی مانند شش روزه به استثنای ۱۹۷۳ اساسا یک طرفه بودند و جنگی عربی به معنای واقعی کلمه در کار نبود.
در واقع اگر اسرائیل قصد گشودن جبههای دیگر در این شرایط را داشت، حملات خمپارهای از لبنان و عملیات نفوذ امروز را بهانه میکرد تا جنگی را علیه حزب الله آغاز کند، اما این کار را "تا این لحظه" انجام نداده است.
در مقابل هم فعلا به نظر نمیرسد که حزب الله قصد ورود به این جنگ را دارد. همین که شاخه نظامی جهاد اسلامی مسئولیت عملیات (انجام شده با موافقت حزب الله) در مرز لبنان را بر عهده گرفته، نشان میدهد که این حزب "فعلا" تصمیمی برای ایجاد جنگ در جبهه شمالی ندارد. در جنگهای قبلی میان باریکه غزه و اسرائیل نیز حملاتی محدود از جانب لبنان صورت میگرفت، اما به گشودن جبههای جدید منجر نشد.
با این حال، نباید از نظر دور داشت که برای عدم گسترش دامنه جنگ صرفا نبود تصمیمی پیشینی کافی نیست، بلکه سیر تحولات میدانی در جبهه شمالی تعیین کننده است. در این میان، گفته میشود که اسرائیل برخی پایگاههایی حزب الله در منطقهای که از آنجا برخی مسلحین ورود کرده، و همچنین یک نیروی آن را هدف قرار داده است. در صورت صحت این اخبار، باید منتظر واکنش حزب الله و شکل آن ماند؛ این که در جهت گشودن جبههای جدید علیه اسرائیل خواهد بود یا واکنشی محدود.
حملات از لبنان به اسرائیل تا این لحظه با هدف فشار بر اسرائیل و متشتت کردن تمرکز آن بر غزه و معطوف به این برآورد است که با دامن زدن به نگرانی اسرائیل و آمریکا نسبت به احتمال گسترش جنگ میتوان از شدت حملات به غزه کاست. اما اسرائیل تا این لحظه بیتوجه به مقتضای این فشارهاست. با این حال، احتمال این که در ساعات و روزهای آینده شاهد فشارهای بیشتر بر اسرائیل از مرزهای شمال باشیم، وجود دارد و باز باید دید که حزب الله تا کجا پیش خواهد رفت و اسرائیل نیز در چه سطحی واکنش نشان خواهد داد و آیا این کنش واکنشها به گشودن ناخواسته جبهه شمالی منجر میشود یا خیر؟
فعلا اسرائیل با پشتیبانی کامل آمریکا (ی نگران از گسترش جنگ به منطقه) و اروپا، سیاست زمین سوخته را علیه نوار غزه بر اساس اعلام بیسابقه وضعیت جنگ از ۵۰ سال پیش در پیش گرفته و حجم بمباران این منطقه در چند دهه اخیر بیسابقه است و به شکل جنون آمیزی زیرساختهای غزه بمباران و تخریب میشود، اما حملات فلسطینیها متوقف نشده است. در کنار آن هم، دولت نتانیاهو از قطع آب، برق و غذا و دارو به روی مردم این منطقه خبر داده است و برای شروع حمله زمینی برنامهریزی میکند. قبلا نیز گفته شد، ورود زمینی محدود امکان دارد اما حمله زمینی گسترده "فعلا" بعید است.
این حجم بیسابقه بمباران هیستریک غزه چند هدف را دنبال میکند:
ــ بالا بردن هزینه حملات حماس و خارج کردن این منطقه از دایره منازعه برای چند دهه آینده.
ــ ارسال این پیام به جبهههای دیگر که در صورت حمله به اسرائیل با چنین بهایی مواجه خواهند شد.
ــ افزایش سرسام آور قربانیان فلسطینی. از این رو که همیشه در جنگها و درگیریها آمار کشتههای اسرائیل خیلی کمتر از طرف یا طرفهای مقابل بوده است. اما اکنون این قضیه برعکس شده است و احتمالا نتانیاهو تا این معادله را به قبل بازنگرداند و آمار قربانیان فلسطینی را چند برابر و یا دستکم بیشتر نکند، رضایت نمیدهد.
ــ مجبور کردن حماس به آزادی اسرا بدون گرفتن مابه ازایی که برای نتانیاهو دردسر بزرگی است.
ناگفته هم نماند که اسرائیل در جنگهای پیشین علیه غزه نیز اهداف مشابهی را دنبال میکرد اما محقق نشد.
در مقابل هم حملات طرف فلسطینی چه موشکی چه زمینی با وجود این حجم حملات بیسابقه اسرائیل همچنان ادامه دارد.
لب کلام این که روند تحولات تا اینجا نشانگر وجود تصمیمی برای شروع جنگ منطقهای نیست؛ مگر این که تحولات میدانی، آن را تحمیل کند، اما اگر جنگ از غزه فراتر نرود، در همین سطح نیز پیامدهای مهمی در سطوح مختلفی در سطح منطقه در جهت تشدید کنترل شده تنشها در آینده خواهد داشت.
#تحلیل_۱
#طوفان_الاقصی
@iuuu_Qom
زارعی_ مقاومت اسلامی هنوز برگهای برنده خود را رو نکرده است _ نسخه چاپی خبر _ خبرگزاری فارس.PDF
170.5K
بخش هایی از گفتگو شبکه خبر با آقای سعدالله زارعی در خصوص تحولات اخیر
#تحلیل_۲
#طوفان_الاقصی
@iuuu_Qom