#زنگ_تاریخ
سفر #موشه_دایان در حصارخروان!
موشهدایان، از بنیانگذاران رژیم اسرائیل، رئیس ستاد ارتش رژیم صهیونیستی، زمانی که وزیر کشاورزی این رژیم بود، در شهریور ۱۳۴۶ ه.ش به ایران سفر کرد.
وی در جریان این سفر، به اصفهان و قزوین نیز رفت و با بزرگان و یهودیان این شهرها نیز دیدار و گفتگو داشت.
موشه دایان که شهید مطهری در سال ۱۳۴۸ در سخنرانی مشهور خود او را «شمر امروز» خطاب میکند، در جریان همان سفر برای بازدید طرحهای کشاورزی رژیم صهیونیستی به دشت قزوین نیز سفر کرد و از جمله به حصارخروان نیز عزیمت نمود. وی در قالب این سفر از فعالیتهای مشترک رژیم صهیونستی با شرکت عمران دشت قزوین و باغات عمران حصارخروان بازدید کرد.
در گزارشهای تاریخی، اسناد ساواک و نیز یادداشتهای علم، وزیر دربار رژیم پهلوی، اطلاعات جالبی از این سفر موجود است.
✍ ایوان خورشید
https://eitaa.com/ivanekhorshid
خرمنکوبی
با #جنجل
از #خاطرات زنده یاد
حاج سیفالله شیرمحمدی
#ابزار_کشاورزی
#خرمنکوبی در حصارخروان تا دهه ۱۳۴۰ داستان دیگری داشت برای خودش.
دوتا گاو ورزیده (ورزو) باید دستگاه #خرمنکوب یا جنجل را روی ساقههای گندم میکشیدند تا دانه از سنبله و کلش جدا شود. سپس، محصول را در روزهایی که بادی مناسب میوزید، باد میدادند تا گندم از کاه جدا شود.
خرمنکوبی در زمین مسطح «خرمنگاه» انجام میگرفت. خرمنگاه خروان، سمت شرقی ارگ اربابی بود که تا دهه ۱۳۶۰ فضای باز آن مانند مشخص بود و در آن سالها بهعنوان زمین فوتبال استفاده میشد و در همان دهه، ساخت و ساز در آن انجام گرفت و محله مسکونی شد.
روی جنجل، یکی دونفر نوجوان چالاک و زرنگ مینشستند تا سنگینی لن روی خرمن بیشتر شود و حتما گندم از سنبله جدا شود.
این دو نفر هم باید حرکت گاوها را فرمانروایی میکردند و هم باید مراقب بودند که اگر ورزو، وقت اردار یا مدفوعش شد، روی خرمن، خرابکاری نکند!
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مرگ
خیلی نزدیکه
#یادمون_باشه
این فیلم هنگام قبض روح فروشنده خانم را نشان می دهد لکن دوربین قادر نیست حضرت عزرائیل را نشان بدهد ، واقعا حیرت آور است . سبحان الله
✍ ایوان خورشید
https://eitaa.com/ivanekhorshid
اللّهُـمَّ اغفِـر لِلمُـومِنیـنَ وَ المُومِنَـاتِ وَ المُسلـمیـنَ وَ المُسلِمَاتِ اَلاَحـیَاءِ مِنهُم وَ الاَموَاتِ ، تَابِع بَینَنَا وَبَینَهُم بِالخَیـــراتِ اِنَّـکَ مُجـیــبُ الدَعـوَاتِ اِنَّک َغافِرَ الذَنبِ وَالخَطیئَاتِ وَاِنَّکَ عَلَی کُلِّ شَیءٍ قَدیرٌ بِحُرمَةِ الفَاتِحةِ مَعَ الصَّلَوَاتِ
به یاد اموات باشیم با ذکر فاتحه و صلوات
✍ ایوان خورشید
https://eitaa.com/ivanekhorshid
🔹آیت الله حائری شیرازی🔹
🔸توصیه و پیشنهادی به خانوادههای شهداء🔸
زینب (سلام الله علیها) در بازار کوفه جلو مرد، جلو زن، جلو جمعیت صحبتی کرد که صدایش به آخرین فرد جمعیت میرسید. نگفت: «من دختر فاطمه هستم، صدایم را نباید اجنبی بشنود». وقتی دید که اسلام در خطر هست، وقتی دید که اینها مثل موریانه افتادهاند به جان اسلام، برای مردم سخنرانی کرد.
آن که گفته بود «حرف نزن»، الآن میگوید: «حرف بزن». او که گفته بود «صدایت را اجنبی نشنود»، الآن گفته بود «من به تو میگویم: بشنوند». آن چیزی را که خدا میگوید همان درست است.
حفظ اسلام به همان سخنرانیها بود. به همان فریادها بود. به همان گریهها بود.
الآن هم [شما خانوادههای شهداء] نگویید که این شهید ما رفت، ما همین که بر او گریه کنیم کارمان را کردهایم! آیا کسی نباید این عَلَمی که به دست اینها بوده را بلند کند؟ جای خالی اینها را نباید پُر کنند؟ چه کسی باید بگوید؟ شما باید بگویید. شما باید درِ خانهها بروید. در مجلسها صحبت بکنید. سخنرانی بکنید. خواهرها را جمع بکنید و به آنها بگویید. پشت جبهه را نگه بدارید. امر به معروف بکنید. نهی از منکر بکنید. توی مدرسهٔ دخترانه بروید و برای دخترها صحبت بکنید که این شهداء رفتند که شما با عفت باشید. شما پاک باشید. شما منزه باشید. وقتی بروند آن جا بگویند مادر دو شهید آمده و میخواهد صحبت بکند، دانشآموزها میخواهند ببینند آن کسی که یک همچنین بچهای را تربیت کرده چه کسی است؟ روحیهاش چه جوری است؟ احساس کنند زن هم میتواند قویدل باشد. زن هم میتواند با جرأت باشد. زن هم میتواند ایثارگر باشد.
برادر شهید وظیفه دارد برود در مدرسههای پسرانه، پدر شهید برود در مدرسههای پسرانه، توی آن مدرسهها حرف بزند. صحبت بکند و بگوید: «ما راه او را ادامه میدهیم». با خودتان نگوید: «من که اهل سخنرانی نیستم، من که سواد ندارم، من که معلومات ندارم»، آن خدایی که بچههای شما را این کاره کرد و این قدرت را به آنها داد میتواند به شما قدرت سخنرانی میدهد. مگر آقازادهٔ شما از اوّل نظامی بود؟ نه. وقتی نیاز شد رفت. وقتی رفت خدا به او قدرت داد.
✍ ایوان خورشید
https://eitaa.com/ivanekhorshid
14.91M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
بازیگر یوسف پیامبر در آفریقا
l
مراسم تجلیل از مصطفی زمانی بخاطر ایفای نقش بی بدیل یوسف پیامبر در آئین اختتامیه جشنواره تئاتر تونس با حضور وزیر فرهنگ تونس
سریال یوسف پیامبر ۱۱ سال است که بطور مستمر از شبکه های تلویزیونی این کشور بخصوص در ماه رمضان پخش می شود.
#پی_نوشت
یکی از فرصت های جذاب، مهم و تأثیرگذار در عرصه دیپلماسی فرهنگی، تولید محصولات سینمایی و سریال اسلامی است. فرصت های بسیار زیادی برای فیلم سازان ایرانی در کشورهای اسلامی و جذب مخاطب مسلمان و حتی غیرمسلمان وجود دارد، اما در این مسیر کنشگری مطلوبی را شاهد نیستیم و نیاز به گسترش افق دید، شناخت عرصه و مخاطب بین الملل دارد. عرصه بین الملل برای #سینمای_اسلامی هم عمق نفوذ فرهنگی ایجاد میکند و هم درآمدزایی مطلوبی خواهد داشت.
✍ ایوان خورشید
https://eitaa.com/ivanekhorshid