✅حضرت آیتالله بهجت قدسسره:
*خدا میداند تعداد دعاها باید چقدر باشد تا مصلحت ظهور فراهم آید.*
📚 در محضر بهجت، ج ۱، ص ۱۱۸
🔹 پویش قرائت همگانی دعای
🙏 #الهی_عظم_البلاء
🕙 هرشب ساعت ۲۲
با توجه به مشکلاتی که وجود داشت، ارائه جلسه لطائف قرآنی زودتر صورت گرفت و فایل ضبط شده بدین صورت در اختیار علاقه مندان قرار میگیرد.
طرح کلی جلسه 6 نوید 1 - ارائه چهارم
رمز فایل: 51214320
http://uploadboy.com/byia3r0elrbu/1057/rar
📜 #آیه_روز
🌛 #روز_اول #ماه_رمضان
🔸يَآ أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوٓا أَنْفِقُوا مِمَّا رَزَقْنَاكُمْ مِنْ قَبْلِ أَنْ يَأْتِيَ يَوْمٌ لَا بَيْعٌ فِيهِ وَلَا خُلَّةٌ وَلَا شَفَاعَةٌ ۗ وَالْكَافِرُونَ هُمُ الظَّالِمُونَ
🔹ای اهل ایمان! از آنچه به شما روزی كردهایم #انفاق كنید، پیش از آنكه روزی بیاید كه در آن نه داد و ستدی است و نه دوستی و نه شفاعتی؛ و کسانی که از #انفاق_کردن_در_راه_خدا طفره میروند واقعا بد کارند! (۲۵۴)
📚بقره - 254
................................................
✅ @javananaliakbar1386
-369746176_-214608.mp3
15.71M
🎙 #قرائت_قرآن
🌛 #روز_اول_ماه_رمضان
🔊 قرائت قران: ایات۲۵۴ تا۲۵۷سوره بقره
🎙 محمد شحات انور
🔹به مناسبت #ماه_مبارک_رمضان
.................................
✅ @Javananaliakbar1386
5.71M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#احکام_روز
🌛#روز_اول_ماه_رمضان
🔊 حکم کسی که سال قبل بخاطر مریضی روزه نگرفته است.
..............................................
✅ @javananaliakbar1386
#سخنرانی
🌛 #روز_اول_ماه_رمضان
موضوع: تعامل با قرآن
😇 حاج آقا عابدینی:
😯 بسم الله الرحمن الرحیم ... مرحوم علامه میفرمایند در قرآن کریم بیش از 2200 آیهی قرآن در مورد انبیا وارد شده که اگر بخواهیم با یک ضرب و تقسیم ساده حساب بکنیم بیش از ثلث قرآن در مورد انبیا است. این که ثلث قرآن به عنوان کتاب خاتم، به عنوان کتاب الهی، به عنوان آن حقیقی که میخواهد تا ابد انسانها را به بالاترین مراتب هدایت جذب بکند، بیش از 2200 آیهی آن در مورد #انبیا وارد شده نشانهی اهمیت این حقیقت است که چقدر در هدایت گری و تربیت انسانها میتواند موثر باشد.
😔 حضرت آیت الله بهجت میفرمودند که ما اگر این کتاب (قرآن) را در دست نداشتیم ولی برای ما خصوصیات این کتاب را میگفتند که شفای هر دردی است، آرامش دهندهی دلها است و خصوصیات زیادی که در روایات وارد شده است، اگر بر ما خصوصیاتش را میگفتند حاضر بودیم چقدر خرج بکنیم تا برویم در دور دستها این کتاب را از پشت ویترین ببینیم که این چه حقیقتی است که این همه آثار دارد اما چون به راحتی در دسترس همهی ما است باعث شده که قدر کاملی از این کتاب را ندانیم.
✌️ پیغمبر اکرم فرمودند: إِنِّي تَارِكٌ فِيكُمُ الثِّقْلَيْنِ كِتَابَ اللَّهِ وَ عِتْرَتِي أَهْلَ بَيْتِي وَ إِنَّهُمَا لَنْ يَفْتَرِقَا حَتَّى يَرِدَا عَلَيَّ الْحَوْضَ (وسائل الشیعه ج 27 ص 33) در این روایت شریف که من دو چیز را بین شما باقی میگذارم که اینها از هم جدا نمیشوند تا بر حوض کوثر بر من وارد شوند ... إِنْ تَمَسَّكْتُمْ بِهِمَا لَنْ تَضِلُّوا أَبَداً (مستدرك الوسائل ج 11ص 372) اگر کسی تمسک بکند به اینها گمراه نمیشود (آیت االه بهجت) میفرمودند که این روایت شریف سرّی از اسرار شیعه را بیان میکند و آن سرّ این است که این دو امکان جدا شدن ندارند و اگر ما در دوران #غیبت واقع شدیم، به ظاهر میبینیم امام زمانمان را (که) برای ما در دسترس نیست، معلوم میشود اگر با قرآن رابطه برقرار شدیم، (درواقع) به امام زمان متصل شدیم ؛ یعنی جدایی امکان ندارد نه این که اعتباری جدا نمیشوند اصلا حقیقتا این دو حقیقت با هم یک حقیقت واحده هستند که میفرماید جدا نمیشوند. لذا ایشان میفرمود اگر در دوران غیبت کسی به دنبال امام زمان میخواهد بگردد رجوع به قرآن و انس با قرآن آن حقیقت را برایش محقق میکند.
🙇 حضرت آیت الله حسن زاده حفظه الله میفرمودند خوب است انسان گاهی قرآن را ایستاده رو به قبله بخواند تا ادبی را رعایت بکند، تا این #ادب برای او کمال ایجاد کند. نشسته خواندن مانعی ندارد اما ایستاده خواندن یک #محبت و ارادت ویژه را ابراز کردن است.
🌟 عیب ما این است که (قران را) موجود #زنده نمیبینیم، اگر موجود زنده، یک حقیقتِ حیّ ببینیم، رابطهی ما با او متفاوت میشود.
📖 حضرت آیت الله بهجت میفرمود اگر بلد نیست قرآن را بخواند، باز بکند، نگاه بکند صفحات را، با محبت نگاه بکند. ... روایت دارد: وقتی که موسی را از آب گرفتند ... آسیه او را آورد پیش فرعون، گفت «وَقَالَتِ امْرَأَتُ فِرْعَوْنَ قُرَّتُ عَيْنٍ لِّي وَلَكَ» (قصص/ 9) این، چشم روشنی برای من و تو باشد. چون بچه دار هم نمیشدند. آسیه موسی را قبول کرده بود ولی فرعون قبول نکرد. روایت دارد که اگر فرعون هم محبت به موسی در دلش همان موقع ایجاد میشد، فرعون هم نجات پیدا میکرد. خیلی زیباست که حتی کودکی که هنوز در مرتبهای که مبعوث به نبوت نشده و هنوز معلوم نیست ولیای از اولیاء الهی است اما محبت به ولی از اولیاء در دوران کودکی هم اثرش این گونه است.
💞 حضرت آیت الله بهجت میفرمودند که اعمال خیلی شرایط دارد تا اجابت شود و قبول شود اما محبت و بغض از آن مسائلی است که خیلی با شرایط کم و سرعت زیاد تاثیر ایجاد میکند. این محبت الهی اگر بر دلها بیفتد دیگر برای انسان #نجات است. خیلی سرعت حرکت بیشتر است، سرعتش نامتناهی است، محبت، سرعتِ نامتناهی است.
🔓 یک کلامی از مرحوم سید علی آقای قاضی: اگر کسی امروز دنبال این است که خودش را به سیر و سلوک برساند،اگر امروز میخواهد #نجات پیدا بکند،اگر میخواهد بابهای مشاهده برای او گشوده شود، ایشان فرمودند: دستورالعمل رجوع به قرآن است.
🔐 بعضی بزرگان فرمودند قرآن با نامحرم سخن نمیگوید. نامحرم کسی است که با قرآن محبت ندارد، رابطه ندارد، اگر هم یک موقعی باز میکند، از روی بی میلی است. این نامحرم است. مشتاق نیست. لذا سعی کنیم #عطش پیدا بکنیم به قرآن. هر چقدر عطش ما شدیدتر باشد، که وقتی قرآن را باز میکنیم احساس بکنیم که دوست داریم و قبل از آن که خسته شویم جدا شویم که با یک حال خوشی از قرآن جدا شده باشیم.
🖇 ... (ادامه دارد)
📚 منبع: جلسه 94/11/03 سمت خدا.
..............................................
✅ @javananaliakbar
-1756356862_-214526.mp3
15.57M
🎙 #مداحی
🌛 #روز_اول_ماه_رمضان
🔊 #مناجات
🎙 با نوای حاج مهدی رسولی
🔹به مناسبت #ماه_مبارک_رمضان
..................................
✅ @Javananaliakbar1386
🌹 #طرح_شهید
🌛 #روز_اول_ماه_رمضان 🌹شهید ابراهیم هادی 🌹
نشسته بود جلوی منزلشان، قرآن مقابلش باز بود و با صوتی زیبا مشغول قرائت آیات الهی بود.
کاری نداشت که دیگران در موردش چه میگویند. گویی خودش بود و خداوند. قرآن را میخواند و در ترجمه اش دقت میکرد.
این کار همیشگی ابراهیم در دوران نوجوانی و جوانی اش بود.
کلام الهی جایگاه ویژه ای در زندگی اش داشت.
به صراحت می توانم بگویم ابراهیم، مانند برخی از ما، قرآن را مهجور و رها نساخت. او شمال این آیه نمیشود:
وَقَالَ الرَّسُولُ يَا رَبِّ إِنَّ قَوْمِي اتَّخَذُوا هَٰذَا الْقُرْآنَ مَهْجُورًا
پیامبر [درقیامت] میگوید: ای پروردگار من همانا قوم من این قرآن را متروك گذاشتند!
📚 فرقان-۳۰
📚 خدای خوب ابراهیم-صفحه۳۰
....................................................
✅ @javananaliakbar1386
📜 #آیه_روز
🌙 #روز_دوم #ماه_رمضان
🔹 فَلَا تُطِعِ الْكَافِرِينَ وَجَاهِدْهُمْ بِهِ جِهَادًا كَبِيرًا
🔸 پس (ای نمایندهی خدا) كافران را [كه انتظار دارند از انجام رسالتت دست بکشی] #اطلاعت نکن و به وسیله این [قرآن] با آنان #جهاد [بزرگِ فرهنگی و تبلیغی] كن.
📚 بقره - ۵۲
................................................
✅ @javananaliakbar1386
-692248831_-214664.mp3
2M
🎙 #قرائت_قرآن
🌙 #روز_دوم #ماه_رمضان
🔊 ترتیل: ایات ۴۰ تا ۶۰ سوره فرقان
🎙 حامد شاکرنژاد
🔹 به مناسبت #ماه_مبارک_رمضان
................................................
✅ @Javananaliakbar1386
6.45M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📋 #احکام_روز
🌙 #روز_دوم #ماه_رمضان
🔊 احکام یوم الشک.
................................................
✅ @javananaliakbar1386
#سخنرانی #روز_دوم #ماه_رمضان
موضوع: چرا قصهی انبیا؟
😇 حاجآقاعابدینی:
👌 بعد از این که بحث انس با قرآن را عرض کردیم، جملهای را این جا برای شما از امام رحمةاللهعلیه میخوانم. من عمدا تعمد دارم از جملات ایشان در گوشه گوشهی کلاممان استفاده بکنیم و محبت ما به ایشان بیشتر شود تا بلکه شفاعت ایشان بیشتر شامل حال ما شود. این ارادتی که همهی ملت ما به امام دارند، باید دائم این ذکر بر زبانها بیاید و این محبت #آشکار شود. این اظهار محبت خودش شفاعت میآورد و ما امید به شفاعت امام رحمةاللهعلیه را داریم و (ایشان) اثر وجودی که گذاشت در نظام تغییر ماهیت افراد که واقعا یک تحول #محبتی را ایجاد کرد.
📖 در این قرآن #قصههایی که آمده نشان میدهد که خدا چگونه پیامبران و اولیا الهی را تربیت کرد و آنها چگونه مردم را تربیت کردند.
😲 در خطور ذهن و خیالات ما اصلا نمیگنجد، نمیتوانیم بفهمیم که خدا چگونه انبیا را تحت تربیت خودش قرار داده است و چه عتابها، چه خطابها، چه ابتلائاتی برای اینها در آن رابطه پیش آمده و چه سنگلاخها و مسائل سنگین را طی کردند و به کمالاتی رسیدند که (اینها) اصلا برای ما مفهومش هم قابل تصور نیست چه (رسد به) این که بخواهیم به مصداقش، چشم #طمع بدوزیم. حقیقت نبوت و رابطهی آنها با خدا، حقیقت وجودی انبیا که در رابطه شان با خدا محقق میشود (را) ما هیچ خبری نداریم، نمیدانیم چیست، این قدر که اینها عظیم هستند. لذا محبت به انبیا گرامی #اسلام و با عظمت اسم بردن از آنها و در دل مشعوف بودن به این که انسان یاد آنها را میکند، خیلی برای انسان غنیمت است. اینها را ساده نگیریم.
🔐 قرآن کریم که ذکر انبیا را این همه در قرآن آورده و یاد کرده، این گونه نیست که بخواهد #تاریخ گویی بکند، بلکه دارد یک حقیقت #زنده و #فعال را برای ما ترسیم میکند که سبب #نجات ماست. (یعنی) تربیتِ حقِ آنها را (یعنی نوعی که خدا پیامبران را تربیت میکرد) و تربیت آنها خلق را (یعنی نوعی که پیامبران خلق را تربیت میکردند)؛ که در این وسط فواید بی شمار و تعلیمات بسیار است و در آن قصص، به قدری معارف الهیه و تعلیمات و تربیتهای ربوبیه، مذکور و مرموز است که عقل را متحیر میکند.
🔑 امام در کتاب آداب الصلوة دارد (که): اکثر معارف و اخلاق و احکام که ما داریم، از آن قصهی خلقت آدم قابل به دست آوردن است؛ یعنی قصه، فقط قصهی خلقت نیست. قصهی انبیا، فقط قصهی یک افرادی از نوع انسانی نیست. تاریخ روحانی بشریت است، حقیقت انسانیِ انسان را قرآن بیان میکند. از احکام گرفته تا اخلاق، تا عقاید، تا دقیقترین معارف الهی، در قصهی انبیا خدا معارفش را با مصادیق بیان کرده، حتی ولایت را؛ یعنی ما اگر حضرات معصومین علیهم السلام را بخواهیم بشناسیم راه شناختن نبی گرامی اسلام و حضرات معصومین از راه انبیا محقق میشود.
😦 چرا؟ (چراکه اگر) همهی انبیا را در بالاترین مراتبِ کمالیشان بگذاریم کنارهم؛ این قسمت وجود ابراهیم + آن قسمت وجود موسای کلیم را + آن قسمت وجود عیسی روح الله را + آن قسمت وجود آدم صفی الله را همین طور بیاییم تا انبیا بزرگوار دیگر، مثل قطعات یک پازل و جورچینی که کنار هم قرار میگیرند. بعد یک شکلی از این درمیآید. این حقایق وجودیه، همه اشاره دارند به یک حقیقت کمالیه، هر کدام گوشهای از آن (حقیقت) را نشان میدهند.
💡 مهمترین نکته: لذا تعبیر آیهی قرآن این است که «فكَيْفَ إِذَا جِئْنَا مِن كُلِّ أُمَّةٍ بِشَهِيدٍ وَجِئْنَا بِكَ عَلَى هَـؤُلَاءِ شَهِيدًا» (نساء/ 41) خطاب میشود به نبی گرامی اسلام: آن روزی که هر امتی نبیشان، شاهد و میزانشان است و تو بر همهی آن شاهدها شاهد هستی؛ یعنی آنها شئون تو هستند. همانطور که امت انبیا شئون انبیا هستند، ظهور انبیا هستند، همهی انبیا جلوهای از وجود نبی مکرم هستند لذا اگر قرآن وجود انبیا را توصیف میکند، دارد نبی ختمی را توصیف میکند. برای ما دارد #انسانکاملختمی را، #ائمهمعصومین را توصیف میکند. لذا #کجا برویم بهتر از آن جا که خدا دارد آنها را (خودش) معرفی میکند؟
😔 گاهی قصهها #تکرار شده، قصهی موسی، قصهی ابراهیم، که این کتاب، کتابِ قصه و تاریخ نیست. بلکه کتاب سیر و سلوک الی الله و کتاب توحید و معارف و مواعظ و حکم است و در این امور مطلوب #تکرار است تا در نفوس قاسیه، نفوسی که #قساوت گرفتند و سخت شدند #تاثیری کند و #قلوب از آن #موعظت پذیرد. این جملهی امام بود از آداب الصلوه.
🤔 مرحوم علامه طباطبائی این جمله را میفرماید که خدا مفاهیمش را با مصادیق توضیح داده؛ یعنی نیامده بگوید نیکویی چیست، نیکو را نشان میدهد، انبیا را نشان میدهد، خوب را نشان میدهد، به جای این که بگوید خوب چیست، خوب را نشان میدهد.
🖇 ... (ادامه دارد)
📚 منبع: جلسه 94/11/03 سمت خدا