#نبی_اکرم #علم
💠 معنای اُمّی بودن پیامبر
🔻چرا به رسول اکرم صلی الله علیه و آله «اُمّی» میگویند؟ شايد يک بخش از معناي اُمّي اين باشد که پیامبر اکرم سر سفره داشته هاي نظري و توهمي و تخيلي قدما نمينشيند، بلکه مستقيم حقیقت را از طریق وحی دريافت ميکند. یک بار دیگر لازم است از دید قرآن، علوم بازخوانی شود. وببینیم قرآن به چه چیزی علم می گوید؟
┈┄┅═✾•••✾═┅┄┈
#زیارت
💠 طلب حاجت از اهل بیت علیهم السلام
🔻 اگر برای زیارت به محضر امام رضا عليه السلام يا هر کدام از ائمه برويم و تمام همّمان مسائل دنيايي باشد، ما کوچک خواهيم بود. اينکه انسان ريز قضاياي خود را هم از آنها بخواهد طوري نيست اما بايد يادش باشد که انسان است و خدا مقاصدي بزرگتر را برايش تعريف کرده است و ولايت اهل بيت او را در يک مدار تکاملي ميپسندد. نبايد به کم قانع باشد. نبايد تمام مقصدش را دنيايي تعريف کند. ولي انسان بالاخره دارد زندگي ميکند، مشکلات مادياش را هم از آنها بخواهد، طوري نيست.
┈┄┅═✾•••✾═┅┄┈
✅ أَلْعَبْدُ حُرٌّ ما قَنَع َ، أَلْحُرُّ عَبْدٌ ماطَمَعَ !
بنده اگر قناعت كند آزاد است، آزاد اگر طمع داشته باشد برده!
( متن عربی روایت را بخوانید و از زیبایی کلام لذت ببرید )
📕 غررالحكم / جلد 1 / صفحه ی 113
Ghadir1397-A096.mp3
4.37M
#قطره_ای_از_دریا شماره 4
در ذکر فضائل مولانا امیرالمومنین علی علیه السلام..
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
بالاخره خدایا ..
ما هم بندتیم
دوست داریم بفهمیم ...
•وضعیتسفید
+حرفزدنباخداهنرمیخواد؛
#امیر_ڪلام
وَ لَا كَنْزَ أَغْنَى مِنَ الْقَنَاعَةِ
و
هيچ گنجى،
بی نياز كننده تر از قناعت نیست.
📗— #نهج_البلاغه #حکمت371 —📖
🔔فضایل مولا از زبان قران
🌿🌸🌿
🌸🌿
🌿
☘الْحُجَّةُ الْبالِغَةُ
💜خدای تعالی در آیه قرآن فرموده:
و علی حجت بالغه الهی است.
🔹 پیامبر اکرمصلی الله علیه وآله در حالی که فضایل و مناقب امیرالمؤمنینعلیه السلام را بیان میفرمود، به یکباره عباس عموی آن حضرت از جا برخاست و بین دو چشم علی را بوسید و گفت: به خدا قسم که تو حجت بالغه خدایی، برای هر کسی که به خدا و روز قیامت ایمان داشته باشد.
💚در یکی از زیارات مطلقه امیرالمؤمنینعلیه السلام آمده است:
«سلام بر تو که حجت بالغه الهی هستی».
📚 بحارالانوار، ج 97، ص 28
625.mp3
1.48M
#سوال
📝آیا غير مسلمانان هم به بهشت مي روند؟ يا تنها مسلمانان و شيعيان مي روند از این موهبت برخوردار می گردند؟
#استادمحمدی
👇👇👇
♨️سوال:
🔰آیا نذر کردن درسته و سنديت ديني داره؟
✍️پاسخ:
✅نذر یک امر مستحب است که در قرآن کریم به آن تصریح شده و نذر برخی از بزرگان مثل مادر حضرت مریم و نذر های دیگر نقل شده است و امر می فرماید که اگر نذرکردید به آن پایبند باشید و احکام نذر بیان شده است چطور ممکن است کسی بگوید نذر کردن مکروه است؟
نذر می تواند مادی باشد مثل این که بگوئی برای خداهست برای من که اگر فلان حاجتم بر آورده شد ده فقیر را طعام بدهم یا غذا بدهم یا به فلان امام زاده یا حرم یا مسجد کمک کنم
می تواند معنوی باشد مثلا برای خداهست بر عهده من که اگر فلان حاجت من بر آورده شد اینقدر صلوات به نیت چهارده معصوم بفرستم هدیه به چهارده معصوم
🔴خدای بچّهها بیدار است
💠 وقتی #چمران یتیمخانهای در لبنان دایر کرد به خانمش میگوید از این به بعد غذایی را میخوریم که این #یتیمها میخورند. همسر لبنانی شهید چمران تعریف میکند یک روز مادرم غذای گرم و لذیذی را برای من و مصطفی پخته بود. مصطفی آن شب دیر وقت به خانه آمد. وقتی به او گفتم بیا این غذا را بخور، همین که خواست بخورد از من پرسید آیا بچهها هم از همین غذا خوردند؟ گفتم نه بچهها غذای یتیمخانه را خوردند و این غذا را مادرم برای شما پخته، چمران با تمام گرسنگی و ولعی که برای خوردن غذا داشت، این غذا را کنار گذاشت و گفت ما قرار گذاشتیم فقط غذایی را بخوریم که بچّهها بخورند. به او گفتم حالا که بچّهها خوابند و شما هم که همیشه رعایت میکنید این دفعه این غذا را بخورید. دیدم چمران شروع کرد اشک ریختن و گفت بچّهها خوابند، خدای بچهها که بیدار است.
👇👇👇
♨️سوال:
🔰آیا حقيقت داره کسي رو که شب جمعه خاک کنند سوال و جواب شب اول قبر نداره؟
✍️پاسخ:
شب و روز جمعه در بین ایام هفته از یک امتیاز و شرافت خاصی برخوردار است که یکی از آنها این است که اگر انسان مؤمنی در این وقت از دنیا رفت به برکت و شرافت آن برخی از مشکلات و حوادث عالم قبر و برزخ از او برداشته می شود.
از پیامبر اکرم (ص) روایت شده است که جمعه سرور ایام است و خداوند در آن حسنات را مضاعف و گناهان و معاصی را محو می کند، درجات مؤمنان را بالا می برد، دعاها را مستجاب می کند، حوایج را بر می آورد و ...[1] در این باره روایاتی در منابع دینی آمده است که به عنوان نمونه به چند مورد اشاره می شود:
وَ قَالَ رَسُولُ اللَّهِ ص مَنْ مَاتَ یَوْمَ الْجُمُعَةِ أَوْ لَیْلَةَ الْجُمُعَةِ رَفَعَ اللَّهُ عَنْهُ عَذَابَ الْقَبْرِ.
پیامبر اکرم (ص) فرمود: کسی که در شب یا روز جمعه بمیرد، عذاب قبر از او برداشته می شود.[2]
همین طور از امام صادق (ع) روایت شده است:
قَالَ الصَّادِقُ ع مَنْ مَاتَ مَا بَیْنَ زَوَالِ الشَّمْسِ مِنْ یَوْمِ الْخَمِیسِ إِلَى زَوَالِ الشَّمْسِ مِنْ یَوْمِ الْجُمُعَةِ أَمِنَ مِنْ ضَغْطَةِ الْقَبْرِ.
کسی که بین ظهر روز پنج شنبه تا روز جمعه از دنیا برود، از فشار قبر در امان خواهد بود.[3] به همین مضمون نیز روایاتی وارد شده است؛
وَ قَالَ أَبُو جَعْفَرٍ ع...وَ مَنْ مَاتَ یَوْمَ الْجُمُعَةِ کَتَبَ اللَّهُ لَهُ بَرَاءَةً مِنْ عَذَابِ الْقَبْرِ وَ مَنْ مَاتَ یَوْمَ الْجُمُعَةِ أُعْتِقَ مِنَ النَّارِ.
کسی که در روز جمعه از دنیا برود عذاب قبر از او برداشته و از عذاب جهنم آزاد می شود.[4]
با وجود این روایات؛ به جهات مختلف نمیتوان این روایات را به صورت کلی پذیرفت، بلکه باید آنها را مشروط به وجود شرایط مختلف کرد؛ زیرا اصل و قوام امور بر اعمال و اعتقادات انسانها پیریزی شده است و اگر امور دیگری دخیل میباشند؛
بر اساس این اصل هستند. مرگ در زمانی مشخص، یک امر اختیاری برای انسان نیست و انسان در آن نقشی ندارد؛ حال چگونه میتوان پذیرفت که امری غیر اختیاری چنین ثمراتی برای انسان داشته باشد. علاوه بر این؛ بسیاری از انسانهای فاسد و فاسق در شب و روز جمعه مردهاند؛ حال چگونه میتوان تنها به جهت مرگ در این زمان خاص، امتیازات مطرح شده در روایات را برای آنان نیز عمومیت داد.
حال که مشخص شد منظور از این روایات، مطلق انسانها نیستند؛ باید به دنبال مراد این دسته از احادیث باشیم.
امام باقر(ع) میفرماید: «شخصی که در روز جمعه بمیرد، در حالیکه به حق ما اهل بیت آگاه باشد؛ خداوند او را از آتش جهنم رهایی میبخشد و او را از عذاب دور میکند».[5] این روایت که برخی آنرا از امام صادق(ع) نیز نقل کردهاند[6] نشان میدهد که مرگ در این زمان، تنها کمککننده میباشد.
اگر انسان در زندگی خود راه درست را پیموده باشد و در عین حال خطاهای اندکی از او سر زده باشد، مردن در این ایام به او کمک خواهد کرد. طبیعی است که برخی ایام دارای شرایطی هستند که خداوند آنها را مبارک گردانیده و در آن زمانها رحمت الهی، شامل افراد بیشتری میشود؛ لذا پیامبر اسلام(ص) فرمود: «براى پروردگار شما در دوران عمرتان، نسیمهاى رحمتى است ...».[7]
[1] الکافی، ج 3، ص 414،
[2]منلایحضرهالفقیه، ج 1، ص 138، ح 371
[3] همان، ح 372،
[4] همان، ح 373.
[5]. کافی، ج 3، ص 415.
[6]. الاختصاص، ص 130.
[7]. کشف الأسرار، ج 8، ص 116،
#ازدواج
⚠️ شهوات و عشقهای بیمبنا، ماندگار نیست❌
💠 رهبرانقلاب:
#محبت ها و #عشق هایی که بر اساس مبانیِ انسانی نیست و از روی مسائل ظاهری و #شهوات زودگذر است، اینها خیلی پایه و بنیادی ندارد.
اما محبتی که بر اساس آن اصل انسانی است که خدای متعال آن را قرار داده، بخصوص با شرایط ازدواج اسلامی، این محبت روز به روز بیشتر میشود. ١٣٨٠/٠١/٠٢