هدایت شده از دولت قوی
⭕️ظرفیت ادبیات احکام خمسه، کمتر از این است که بتواند همهٔ معارف اهلبیت علیهمالسلام را در آن گنجاند و از آنجاکه در فقه با این ادبیاتْ کار میکنیم، خیلی از معارف روایات، نادیده گرفته میشود و ادبیات فقهیِ موجود، قادر به بازنماییِ تمامِ غرض شارع نیست.
🔰آیتالله میرباقری
♦️این بیانهایی که از معصومین علیهمالسلام وارد شده، مورد غفلت واقع شده است. از این روایات فقط جنبه وجوب و استحبابِ موضوع، مورد بررسی قرار گرفته است و نکات دیگر مغفول مانده است. نباید در تنظیم معاش اجتماعی، همه چیز را بر مدار مستحب و وجوب تنظیم کنیم. شارع در تنظیم معاش اجتماعی، مبنایی داشته که در این روایات باید پیگیری شود. مسأله فقط معاش جامعه نیست. بحث تربیت، تطهیر و رشد انسان و جامعه هم هست. شارع برای پرورش جامعه قواعدی قرار داده است. افراد جامعه باید در بعضی از موقعیتها خودشان را صاحب حق ندانند. باید در امکانات خود حقی برای دیگران قرار دهند. خودشان را مالک این امکانات ندانند. اینها اصولی است که در ادله آمده و تقریباً فراموش شده است. به همین دلیل این روایات باید دوباره مورد دقت قرار گیرد تا قواعد اعاشه که مورد نظر شارع می باشد از آنها استخراج گردد. با ادبیات استحباب و وجوب و حرمت و کراهت نمیشود این قواعد را جمعبندی کرد. ظرفیت این ادبیات کمتر از این است که بتواند همه این معارف را در آن گنجاند و چون در فقه ما با ادبیات احکام خمسه کار میکنیم، خیلی از معارف این روایات از دست می رود و ادبیات فقهی ما نمیتواند تمام غرض شارع را بازنمایی کند.
📕تقریر جلسه 026 - سهشنبه 1402/08/23 - حقوق مالی غیر از زکات (حق یوم الحصاد)
#فلسفه_فقه
#فلسفه_اصول
#تفقّه_مطلوب
#منظر_آسیبشناسی
🆔@Asre_jadid_57
هدایت شده از آیت الله اراکی
🕌 «شهرسازی اسلامی»
🔸 برای شهرسازی از نظر فقه اسلامی طرحی جامع و کامل وجود دارد و هیچ محذور اجرایی هم ندارد.
🔹ساخت چند نمونه از این شهرها موجب می شود حتی غربی ها هم از این مدل استفاده کنند.
🔸دولت می تواند فرهنگ سازی کند و بنیان گذار یک سبک و سیاق جدید زندگی شهری باشد.
🎙(بیانات آیت الله اراکی در نشست تبیینی الگوی معماری و شهرسازی اسلامی ایرانی
#آیت_الله_اراکی #شهرسازی_اسلامی #دولت_اسلامی
🔻ڪانالهاـے رسمـےآیت الله اراکـے
سایت | آپارات | ایتا | بله | روبیکا
هدایت شده از آیت الله اراکی
25.53M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
امروز آمریکا نماد ظلم جهانی است
سه چیز را امروز سرمایه داران آمریکا در اختیار دارند، در تمام جهان:
📈 قدرت اقتصادی
📡 قدرت رسانه ای
🌎 قدرت سیاسی
ابزار سلطه سیاسی آمریکا:
نهاد های بین المللی وابسته
🏦 ابزار سلطه اقتصادی آمریکا:
💵 دلار
🌐 ابزار سلطه رسانه ای آمریکا:
💻 رسانه ها
📱 فضای مجازی
‼️مرگ بر آمریکا را خود آمریکایی ها هم می گویند
ما باید این اتحاد جهان شمول علیه استکبار را تقویت کنیم.
هرچه بتوانیم این اتحاد جهانی مستضعفین را تقویت کنیم، ارشاد کنیم، پشتیبانی کنیم، تا ان شاء الله برسد به آن جایی که حضرت ولی عصر (عجل الله فرجه الشریف) می آید.
🎬 مشاهده با کیفییت بالا
🔻ڪانالهاـے رسمـےآیت الله اراکـے
سایت | آپارات | ایتا | بله | روبیکا
😭باورم نمی شود این جا جمهوری اسلامی ایران باشد؛ خاکی که آغشته به خون هزاران شهید و ثمره ی خون دل خوردن هزاران مادر شهید است!
📌جهانِ پساکرونا👇
https://eitaa.com/joinchat/476184625C62ff62b069
🔻 نشست علمی فقه شهرسازی و معماری
💠 بررسی ظرفیت فقه در سرپرستی موضوعات اجتماعی، بازخوانی یک تجربه در عرصه #
معماریو #شهرسازی 💠 ارائه دهنده: دکتر عباس جهانبخش دبیر علمی: حجت الاسلام والمسلمین سید محمود مرتضوی شاهرودی زمان: یکشنبه، ۵ آذرماه ۱۴۰۲، ساعت ۱۰ مکان: مرکز فقهی ائمه اطهار، طبقه ۲، سالن امام خمینی(ره) لینک مجازی: www.markazfeqhi.com/live با ستاد راهبری معماری و شهرسازی اسلامی همراه باشید🔻 https://eitaa.com/setad_memari
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 تلاش مامور صلیب سرخ جهانی برای وصل کردن ردیاب به لباس رزمنده فلسطینی
👈قابل توجه کسانیکه فکر می کنند سازمان ملل و کارگزاری هایش مستقل هستند و انتظار دارند اونها به مردم مظلوم غزه کمک کنند...
📌جهانِ پساکرونا👇
https://eitaa.com/joinchat/476184625C62ff62b069
هدایت شده از مدرسهتـ؋ــکرونوآوری نگاه
🎙ویژهبرنامهی صوتی «آن ســهماه»
جــدال صابــرین؛ روایتی متفاوت از نقش حضـرت زهــرا(س) در سه ماه بعد از رحلت پیــامبر(ص) 🔻۱۱ جلسه گفتگـوی مدرسه نگـاه با حجتالاسلام حسین مهدیـزاده @social_theory 🔻لینک صوت جلسات: جلسه اول جلسه دوم #فاطمیه #جدال_صابرین ✨آگـاهـے بـــراے سامـــانے دیگــر✨ مدرســـه تـ؋ــــکر و نــوآوری نگــــــاهـ 🆔 @sch_negah
401.09.10.MP3
36.78M
🔸چه ضرورت و مشکلی ما را به سمت تلاش برای تولید فقه نظام می کشاند؟
🔸تعریف نظام چیست؟
🔸ارتباط ساخت و فطرت بشر با ضرورت نظام چیست؟
👤 استاد آیت الله هادی زاده
💠 مدرس خارج فقه تربیت
📌جهانِ پساکرونا👇
https://eitaa.com/joinchat/476184625C62ff62b069
هدایت شده از خبرگزاری حوزه
❇️ پول مجازی از نظر فقهی جایز و مورد مطلوب نیست
🔻آیتالله اراکی در دیدار با رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور:
◻️ در صورتی که منابع مالی در کشور به سوی پول حقیقی سوق داده شود، امکان مقابله با جنگ ارزی و تحریم و تورم به شکل مطلوبتری مدیریت میشود.
◻️ نباید پول را از جایگاه حقیقی آن به سمت سیاستهای اعتباری سوق داد، پول اعتباری در اختیار قدرت است و دردهای مزمن جامعه را دوا نمیکند.
◻️ اگر نظام مالیاتی کشور بر اساس زکات و خمس تدوین شود علاوه بر استقبال مردم در پرداخت مالیات، سبب تزکیه و پاکی در اموال مردم و هزینههای دولت میشود.
@HawzahNews / خبرگزاریحوزه
🏢 ارتفاع سازی، توسعه ی عمودی شهرها و شروع مشکلات زندگی!!!
💠 اگر شیوه و شکل شهرسازی و معماری همین چندی قبل کشور خودمان را تصور کنیم، می بینیم در هر کوچه، بیست، سی، خانه یک طبقه یا نهایتاً دو طبقه وجود داشته و جمعاً در آن کوچه، سی تا چهل خانوار زندگی می کردند.
💠هر چه جلوتر رفتیم با ارتفاع سازی، جمعیت کوچه را به طور تصاعدی و متمرکز بالا بردیم. کوچه ای که تا دیروز بیست خانه داشت و سی، چهل خانواده در آن زندگی می کردند، الان هر خانه به یک آپارتمان بیست واحدی تبدیل شده. در این مثال، کوچه از ٣٠ خانوار به ٣٠٠ خانوار رسیده. کوچه نماینده ی شهری است که همه یا اکثر کوچه ها و محلاتش چنین شکلی پیدا کرده است. تجمیع تصاعدی و متمرکز جمعیت!
💠کوچه ها همان کوچه های ده متری! اما با افزایشِ جمعیّت کوچه، وسایل نقلیه مورد استفاده افراد آن محله افزایش پیدا کرده. خیابان ها و محلّه هایی که ظرفیّت عبور و مرور وسایل نقلیه دیروز را داشت و برای آن میزان وسایل بهینه بود، حالا به سبب تراکم جمعیّتی، چند برابر ماشین و موتور در آن تردد کنند!
💠 با ارتفاع سازی و حذف حیاط خانه ها و حذف پوشش های گیاهی و افزایش وسایل نقلیه، آلودگی هوا هم به مشکل ترافیک و تراکم جمعیت اضافه شده است!
💠مردمِ این محلّه، در گذشته، به دلیل بهره مندی از فضای نسبتاً وسیع و بهره مندی از حیاط و باغچه، اگر فعالیت های تولیدی، شغل اصلیشان نبود، حداقل بخشی از زندگی خود را به فعاليت هاي تولیدی اختصاص می دادند، هرچند قبل تر از آن، تمام وقت و اصلاً شغل تمام وقت آن ها، تولیدی بود! با آپارتمان نشینی و حذف حیاط و باغ و باغچه شغل های تولیدی هم کنار می روند و مصرف گرایی بهینه می شود !
💠با حذف محیط هایی مثل حیاط و باغ و باغچه و کوچک شدن مساحت خانه و حذف فضاهای مناسب کار، محیط کار از خانه و خانواده جدا می شود و بین خانه و کار فاصله می افتد. با تفکیک محیط کار از محل سکونت، شاهد افزایش شدید رفت و آمدها و در نتیجه افزایش ترافیک، آلودگی و... هستیم. به تهران و کلانشهرها نگاه کنید! غالب افراد از خانه تا محل کارشان باید یک ساعت در مسیر باشند!
غیر از تفکیک محل کار از سکونت، محل تفریح هم از محل خانه جدا می شود!
💠با این آپارتمان ها و قفس های هفتاد هشتاد متری، دیگر فرزند آوری، صله رحم و رعایت ارزش های اخلاقی چون حیا و عفّت هم بهینه نیستند!
💠این ها تنها بخشی از مشکلات ارتفاع سازی و توسعه عمودی شهرها و حذف حیاط از خانه هاست. چه بسا به خاطر همین مفاسد و آسیب های فراوانِ ارتفاع سازی است که در روایات بر آن فسق اطلاق کرده اند: إِنَّ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ وَکَّلَ مَلَکاً بِالْبِنَاءِ یَقُولُ لِمَنْ رَفَعَ سَقْفاً فَوْقَ ثَمَانِیَةِ أَذْرُعٍ أَیْنَ تُرِیدُ یَا فَاسِقُ. (١) (خداوند عزّوجل فرشته ای را مقرر فرمودند که هر کس سقفی بیش از هفت ذراع بنا می کند خطاب به او می گوید: ای فاسق! چه کار می کنی؟). إِذَا بَنَی الرَّجُلُ فَوْقَ ثَمَانِیَةِ أَذْرُعٍ نُودِیَ: یَا أَفْسَقَ الْفَاسِقِینَ أَیْنَ تُرِیدُ (٢).
١- کافی (ط - الاسلامیة) ج۶ ص۵٢٨
٢- محاسن برقی، ج٢، ص۶٠٨
📚حجت الاسلام مهران فر
#محله
#آپارتمان_نشینی
#ارزش_های_اخلاقی
با ستاد راهبری معماری و شهرسازی اسلامی همراه باشید🔻
https://eitaa.com/setad_memari
هدایت شده از جهانِ پساکرونا
.
🌇نَفَسِ شهر گرفته است...
🔴 منشأ این بحران چیست؟
➖پیامدها:
- مرگ سالانه ی حداقل ٢٠ هزار ایرانی
- ایجاد بیماری هایی چون سرطان ریه، آسم و بیماری های قلبی، عروقی
- صرف٣٢٠میلیاردتومان بودجه در سال ١۴٠١ برای حل این بحران.
- تعطیلی سیستم اداری و آموزشی کشور، یک روز تعطیلی کشور ٢۴٠٠ میلیارد تومان هزینه دارد.در چهارماه ابتدایی سال ۴٠١، مدارس ٢ماه و ٢٢ روز به خاطر این بحران تعطیل بودند.
➖نام بحران : آلودگی هوا
➖منشأ این بحران(علت اصلی) :
- ارتفاع سازی منجر به جلوگیری و کاهش جریان باد، و کاهش جریان باد منجر به انباشت آلاینده های هوا، و انباشت آلاینده ها منجر به آلودگی هوا می شود.
- ارتفاع سازی و آپارتمان نشینی منجر به تراکم تصاعدی جمعیتی و محیطی، و تراکم جمعیتی و محیطی موجبِ تراکم بلوک های ساختمانی، کاهش جریان باد، انباشت آلاینده ها و آلودگی هوا می شود.
- ارتفاع سازی و آپارتمان نشینی منجر به تراکم تصاعدی جمعیتی و سازه ای، و تراکم جمعیتی و سازه ای منجر به افزایش و تمرکز وسایل نقلیه، و افزایش و تمرکز وسایل نقلیه منجر به بحران آلودگی هوا و ترافیک می شود.
- آپارتمان نشینی و تفکیک محیط کار، تفریح و سکونت از یکدیگر، منجر به نیاز شدید به وسایل نقلیه جهت رفت و آمد می شود و این، خود زمینه ی ایجاد آلودگی هوا و ترافیک می شود.
- ارتفاع سازی و حذف حیاط از خانه ها و عدم امکان کاشت گیاهان و درختان میوه و مفید، محرومیت از فرصت رفع آلودگی و کمک به تنظیم دمای هوای شهر را در پی خواهد داشت.
✅ پيامبر خدا (ص) : یکی از حقوق همسایه این است که خانه ات را بلندتر از او نساز مگر او اجازه دهد، زیرا جلوی جریان هوا بر او را می گیری.(مسکّن الفؤاد، ص١١۴) .
💠 بیش از ده ها پژوهش و تجربه داخلی و خارجی، اثر ارتفاع سازی بر کاهش جریان باد و آلودگی هوا را به اثبات رسانده است. نمونه ها: کلیک کنید : (١)،(٢)،(٣).
#قفس_آپارتمان
📌جهانِ پساکرونا👇
https://eitaa.com/joinchat/476184625C62ff62b069
غزه بدون آب و غذاست. سازمان ملل به جای اینکه کمک غذایی ارسال کنه، اسباببازیهایی شبیه غذا برای کودکان غزه فرستاده!
📌جهانِ پساکرونا👇
https://eitaa.com/joinchat/476184625C62ff62b069
🔷۱۳ تا کشور رأی دادن که تو غزه آتشبس برقرار بشه، بعد فقط بخاطر یک رأی آمریکا، قطعنامه وتو شده.
➖ درود بر قوانینِ بی طرفانه ی سازمان ملل و کارگزاری هایش!
📌جهانِ پساکرونا👇
https://eitaa.com/joinchat/476184625C62ff62b069
هدایت شده از بیداری ملت
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مظاهر سبک زندگی غربی (همچون فضاهای بدون حریم و آپارتمانهای عریان و ...) چطور سبب تغییر ذائقه فطری ما شده است؟
این دو دقیقه از توضیحات دکتر منان رئیسی از اساتید دانشگاه قم را ملاحظه بفرمایید.
🔴 #بیداری_ملت 👇
@bidariymelat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تأییدیه بانک صهیونیستی جهانی بر طرحهای کاهش جمعیت و حذف یارانهها، نشانهایست برای آنها که میاندیشند...
📌جهانِ پساکرونا👇
https://eitaa.com/joinchat/476184625C62ff62b069
هدایت شده از خبرگزاری حوزه
✍️ مرتفع سازی در بافت هسته مرکزی قم؛ رفع مشکلات یا ارتفاع معضلات؟!
🔹«ستاد راهبری معماری و شهرسازی اسلامی»، «پژوهشکده مطالعات معماری و شهرسازی اسلامی دانشگاه قم» و «کارگروه معماری اسلامی بسیج مهندسین استان قم» در بیانیه مشترکی بر صیانت و حفاظت از بافت تاریخی شهر مقدس قم تاکید کردند. متن بیانیه را در ادامه بخوانید:
◻️ دهههای متمادی است که مراکز متراکم شهری جهان اسلام دستخوش سیاستهای مدرنسازی است که قلب مذهبی این شهرها را هدف گرفته است؛ به گونهای که توسعه ترافیکی (بلوارسازی) و توسعه عمودی (مرتفع سازی) دو رویکرد همیشگی این مداخلات ضد فرهنگی بوده است.
◻️ پذیرفته نیست در دولت انقلابی، اینگونه بافت ارزشمند اجتماعی و هسته قدیمی شهر قم دستخوش سیاستهای تخریبی شود. سیاستهایی که در همین چندسال اخیر با نادیده گرفتن مصوبه مجلس شورای اسلامی۸۹۳۱/۴/۸۱ در مورد بافتهای تاریخی ثبت شده از سوی شهرداری قم در حال انجام بوده است و اکنون هم با تصمیم اخیر استانداری قم، می رود تا مهر نهایی را بر حیات اجتماعی ـ فرهنگی بافت شهری بزند.
📎 متن کامل
@HawzahNews / حوزهنیوز
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸علامه مصباح یزدی (ره) : من نوکر دلیل هستم و به هیچ کس سر نسپردم / اگر ما انسان ها بنده هستیم سرتاپایمان تکلیف است!
🔸 مستند «دلیل» با موضوع اندیشه و زمانه علامه مصباح یزدی به روی آنتن شبکه سه میرود.
📌جهانِ پساکرونا👇
https://eitaa.com/joinchat/476184625C62ff62b069
🔻آیت الله شیخ محسن اراکی:
کسی ادعا کند علوم انسانی اسلامی نداریم، یا مغرض است یا بی اطلاع
اندیشه های بزرگان مبنای تدوین علوم انسانی اسلامی شود
اندیشه های بزرگانی مانند حضرت امام (ره)، مقام معظم رهبری، شهید آیت الله مطهری و آیت الله مصباح باید مبنای تدوین علوم انسانی اسلامی باشد.
🗓 ۷ دی ۱۴۰٢
#الّلهُـمَّعَجِّــلْلِوَلِیِّکَـــالْفَـــرَج
📌جهانِ پساکرونا👇
https://eitaa.com/joinchat/476184625C62ff62b069
💠 رهبرمعظم انقلاب:
حالا بعضیها دوست میدارند همین طور بگویند؛ فلان تصمیمها بدون نظر رهبری گرفته نمیشود. نه، اینطور نیست. مسئولین در بخشهای مختلف، مسئولیتهای مشخصی دارند. در بخش اقتصادی، در بخش سیاسی، در بخش دیپلماسی، نمایندگان مجلس در بخشهای خودشان، مسئولان قوهی قضائیه در بخش خودشان، مسئولیتهای مشخصی دارند. در همهی اینها رهبری نه میتواند دخالت کند، نه حق دارد دخالت کند، نه قادر است دخالت کند؛ اصلاً امکان ندارد. خیلی از تصمیمهای اقتصادی ممکن است گرفته شود، رهبری قبول هم نداشته باشد، اما دخالت نمیکند؛ مسئولینی دارد، مسئولینش باید عمل کنند. بله، آنجائی که اتخاذ یک سیاستی منتهی خواهد شد به کج شدن راه انقلاب، رهبری مسئولیت پیدا میکند. در تصمیم و عملِ رهبری باید عقلانیت در خدمت اصول قرار بگیرد، واقعبینی در خدمت آرمانگرائیها قرار بگیرد.
بیانات در دیدار دانشجویان کرمانشاه - 1390/07/24
📌جهانِ پساکرونا👇
https://eitaa.com/joinchat/476184625C62ff62b069