💠عالمی که تربیت و تزکیه نشده است خطرش از #مغول بالاتر است.
گرفتاری همه ما برای این است که ما تزکیه نشده ایم،تربیت نشدیم.عالم شدند،تربیت نشدنددانشمند شده اند تربیت نشده اند،تفکراتشان عمیق است لکن تربیت نشده اند و آن خطری که از عالمی که تربیت نشده است و تزکیه نشده است بر بشر وارد می شود آن خطر از خطر مغول بالاتر است.
📚صحیفه نور ، جلد ۱۴ ، صفحه ۲۵۴
👈بیانات امام خمینی(ره) در جمع اقشار مختلف مردم تبریز
🗓مورخ: ۱۳۶۰/۰۳/۱۱
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥حضرت آیتالله خامنهای: مردم باید در انتخاب نمایندگان بسیار مراقبت کنند زیرا ما در همین دوره انقلاب، نمایندگانی در مجلس داشتیم که اکنون نوکر و کُلفَت آمریکا و دشمنان ایران هستند.
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
@Pand_Saadat_981129.mp3
5.14M
🔈 | #صوت
🔰بیانات و نکات حضرت استاد شب زنده دار دام ظله در مورد انتخابات
📆تاریخ : 98/11/29 | درس خارج فقه
#پندهای_سعادت
#بیانات
#شورای_نگهبان
#انتخابات
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
💢 با اتحاد دشمن را مأیوس کنید
امام خمینی (ره)
مسئله اين نشود كه يك دسته براى خاطر اينكه يك كانديدايى دارند، ديگران را بكوبند، آن دسته هم براى همين كانديداى خودشان، اين را بكوبند اگر همه براى خدا هست، با هم تفاهم كنيد. البته تبليغ هيچ مانعى ندارد،لكن مثل مشروطه نشود. آنطور نشود كه هر كدام ديگرى را بكوبند و آنى كه دشمن ما مى خواهد، خطوط مختلفه را در انتخابات عملى كند. شما همه مى خواهيد كه اسلام در اين مملكت تحقق پيدا كند، همه مى خواهيد كه اين جمهورى اسلامى ادامه پيدا بكند، ادامه اين به اين است كه شما در مواردى كه مى بينيد كه دارند شياطين نقشه مى كشند و توطئه مى كنند تا شما را به جان هم بيندازند، بنشينيد با هم و تفاهم كنيد و آنها را مأيوس كنيد.
#امام_خمینی
صحیفه امام؛ ج18؛ ص172 | 13 مهر 1362
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
🎯 شهید صدر در نگاه اندیشمندان غربی
مسیحیان از استدلالات شهید صدر استفاده میکنند
📃 گزارشی از نشست «شهید صدر در نظرگاه اندیشمندان غرب» با حضور دکتر ژولین پلیسیه و دکتر تاراس چرنینکو
📌 آنچه باعث شد اندیشه صدر از مرزهای کشورهای اسلامی عبور کند این بود که باب گفتگوی اسلام و انسان را باز کرد و واحد گفتگوی دین و انسان معاصر نظریه است. شهید صدر با توجه به نیازهای انسانی و بر اساس نظریات استخراج شده از دین پاسخی به این نیازها میدهد که مبتنی بر باور به غیب و قابل تحقق در زیست گسترده انسانی است. جذابیت صدر برای تفکر غربی در این است که انسان را فعال میداند و نه منفعل. انسان در نگاه صدری خلیفةاللهی است که باید تمام استعدادهای انسان و هستی را شکوفا کند.
📌 اگر بناست با اعتماد به نفس علمی به مشکلات انسانی پاسخ دهیم باید چون صدر به دین نگاه نظریهای داشته باشیم و نه نگاه گزارهای پراکندهنگر.
📌 آثار صدر در دانشگاههای غربی مورد توجه بوده است و این برخاسته از سیستم استدلالی و منطقی شهید صدر است. شهید صدر استدلالهای خود را از حد قوم مسلمان فراتر برده و اسلام را جهانشمول و انسانمحور معرفی میکند.
📌امروز حتی مبلغان مسیحی هم برای اثبات خدا در کتابهای خود از نظریات و استدلالات صدری استفاده میکنند. من در یک کتاب تبلیغی مسیحیت دیدم که خود نویسنده اشاره کرده بود که در استدلالهایش از نظریات شهید صدر بهره گرفته است.
@shahidsadr
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
پژوهشگاه فقه نظام
#اصلاحیه 💢با همکاری پژوهشگاه فقه نظام برگزار می گردد 💠 نشست روش تبدیل گزاره های فقهی به مدل های کا
💠 نشست روش تبدیل گزاره های فقهی به مدل های کاربردی و اجتماعی برگزار شد
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
💢 وطنفروشی شاخصه اصلی نامزد غیراصلح
از وطنفروشی و وطنفروشان که غایتِ محبتِ دوَل کفر است، دور باشید. عواقب وطنفروشانِ به دول کفر را ملاحظه بنمائید! دیدیم و میبینیم که به مُحلّلهای خودشان وفا نمیکنند، مگر تا زمانی که چاره ندارند؛ و پس از آن، جز پشیمانی و عاقبتِ سوء برای تابعین آنها نمیماند.
باید بدانیم که هیچ نقصی در ممالک اسلامیه نیست که منسوب به دول کفر نباشد؛ و آنچه منسوب به آنها است، نقص در اسلام و ایمان است، یا منتهی به آن است.
غیر از معصومین علیهم السلام کسی نمیتواند بگوید: «همه چیز را میدانم، یا میبینم»؛ و نمیتواند کسی بگوید: «هیچ چیز را نمیدانم و همه جا تاریکم»؛ بلکه هر عاملِ عادی، چیزهایی را میداند و باید حرکت کند و توقف ننماید، [و] بلکه باید از معلومات خود، مجهولات را استخراج نماید تا آنجا که بتواند، و چیزهایی را نمیداند و باید احتیاط و توقف و تفحص نماید تا به ندامتِ غیرِ مستدرَک9، مبتلا نشود.
و این مطالب برای جواب سؤالها، [ذکر شد] با اشتمال بر بیاناتی که اتمام حجت و تأکید آن است؛ تا آنکه علی العمیاء یا به مسامحه، خود و دیگرانِ از مؤمنین را در گمراهی وارد ننمایند.
🔶از منظر آیتاللهالعظمی بهجت قدس سره
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ کلیپ تصویری کوتاه
🔸تاکید بنده بر #مشارکت_حداکثری است.
هیچ بهانه ای نیست کسی بگوید در انتخابات شرکت نمیکنم!
#استاد_خسروپناه
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
💠همه باید در انتخابات شرکت بکنیم.
#امام_خمینی
#انتخاب_اصلح
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
✅ روز انتخابات روز یک جشن ملّی است؛ این جشن را به همهی هممیهنان عزیزمان در سراسر کشور تبریک میگویم؛ ثانیاً روز احقاق حقّ مدنی ملّت است که میخواهند بیایند رأی بدهند و شرکت خودشان در ادارهی امور کشور را ــ که حقّ آنها است ــ به دست بیاورند؛ ثالثاً یک تکلیف شرعی است که اینها را ما قبلاً هم عرض کردهایم. و حقیقت این است که انتخابات متضمن منافع ملّی کشور است.
امام خامنه ای
98/12/2
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
🌷لوح | برای ایران قوی...
#به_مناسبت_حضورحماسی_مردم_در_انتخابات
#ایران_قوی
🔻رهبر انقلاب: ما مکرّر عرض کردهایم ایران باید قوی بشود؛ اگر قوی بشود، دشمن مأیوس میشود، توطئههای دشمن در نطفه خفه میشود و به نتیجه نمیرسد؛ این نتیجهی قوی شدن است. یکی از مصادیق قوی شدن همین است که یک مجلس قوی داشته باشیم؛ مجلسی که در مقابل توطئههای دشمن، با وضع قوانین لازم، با هدایت دولتها به سمت مطلوب، بتواند کشور را مصونیّت ببخشد؛ یک مجلس قوی این جوری است. خب هرچه حضور مردم در پای صندوقها بیشتر باشد، مجلس قویتر است. ۱۳۹۸/۱۱/۲۹
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
هدایت شده از عبدالحسین خسروپناه
♨️ پیروزی کاندیداها برای ورود به مجلس شورای اسلامی، پیروزی ملت شریف ایران است.
ان شاءالله مجلسی مومن، انقلابی، شجاع عدالتمحور، کارآمد و دارای مدیریت جهادی شکل گیرد و عیوب ساختارها به ویژه ساختار اقتصادی و مالیاتی را برطرف کند.
🆔 @khosropanah_ir
💠 انتخاب شایسته حجت الاسلام دکتر شجاعی، دبیر محترم گروه فقه نظام حقوق را بعنوان نماینده مردم انقلابی ابهر در مجلس شورای اسلامی، به ایشان و همه پژوهشگران پژوهشگاه فقه نظام، تبریک عرض کرده و موفقیت و سلامتی ایشان را از خداوند متعال در سنگر مجلس مسالت دارم.
محمد حاجی ابوالقاسم دولابی، رییس پژوهشگاه فقه نظام/ ۳اسفند ۹۸
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
🔰 مفاهیم الحب فی الله و البغض فی الله/ کمال دین حب و بغض است
💯 آیتالله علیرضا اعرافی در درس خارج «فقه روابط اجتماعی» تأکید کرد؛
🔻 مفاهیم الحب فی الله و البغض فی الله
🔹 کمال دین حب و بغض است. این مضمون به نحو کلی مضمونی است که تقریباً متیقن الصدور از ائمه است.
🔹محور حب و بغض را خدا قرار دهیم و آن بشود هسته اصلی محبتها و بغضها. این نشان میدهد حقیقت دین همان حب الله است.
🔹 این روایات میگوید شما محبتها و بغضهایتان را با حب و بغض اصلی که الهی است تنظیم کنید.
🔹 اگر این محبت محوری با محبتهای دیگر مورد تزاحم قرار گرفت این محبت باید مقدم شود.
🔹 حب محوری دو معنا دارد؛ 1 - دل تهی میشود از هر علاقهای جز آنچه به آن سر رشته برگردد و 2 – علاقههای دیگر هست اما در مقام تزاحم آنها مقدم نمیشود. (مفتاح)
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
🚨 دستگاههای تبلیغاتی بیگانه از چند ماه قبل علیه انتخابات فعالیت میکردند، دور روز مانده به انتخابات
👈 به بهانه ویروس علیه انتخابات تبلیغ کردند
🔺 حضرت آیت الله خامنهای صبح امروز با اشاره به فضاسازی منفی و پر حجم دستگاههای تبلیغاتی بیگانه علیه شرکت مردم در انتخابات، خاطرنشان کردند: این تبلیغات منفی از چند ماه قبل آغاز و با نزدیکشدن به انتخابات بیشتر شد و در دو روز آخر نیز به بهانه یک بیماری و ویروس، رسانههای آنها از کمترین فرصت برای منصرف کردن مردم از حضور در انتخابات چشمپوشی نکردند.
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
پژوهشگاه فقه نظام
💠 نشست روش تبدیل گزاره های فقهی به مدل های کاربردی و اجتماعی برگزار شد 🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظا
🔸گزارش نشست«روش تبدیل گزارههای فقهی به مدلهای کاربردی و اجتماعی»
حجت الاسلام دکتر #خسروپناه:
🔹فقیه دو شأن دارد. شأن فقاهت، و دیگری شأن ولایت. شأن فقاهت شأن کشف احکام شرعی است و دستاورد آن حکم تکلیفی و وضعی است. شأن ولایت، شأن جعل است که دستاوردش حکم ولایی میشود.
🔹پیش فرض بنده در این بحث این است که ما یک فقه نظام ولایی داریم که ذیلش فقه نظامات دیگر مانند فقه فرهنگ، فقه تربیت و ... قرار دارد.
🔹پس هم فقه الفرد و فقه الاجتماع در ذیل آن قرار دارد. پس این فقه باید با رویکرد ولایی و فقاهی به این نظامات فردی و اجتماعی بپردازد.
حجت الاسلام دکتر #پیروزمند:
🔹نمیخواهیم خود را محدود به گزارههای تجویزی فقهی کنیم. کاربردی را به راهبردی تبدیل کردم تا اینکه کلانتر شود و از جزئیت فاصله بگیرد و در دسترس باشد.
🔹تلقی بنده از این موضوع این است که بحث پسا فقهی یا پسا استنباطی است. یعنی فرض بر این است که به یک گزارههای دینی رسیدیم و برای بعد از آن داریم صحبت میکنیم. بنابراین بحثی که تقدیم خواهد شد، ابداً بحث رسیدن به گزارههای فقهی نخواهد بود.
🔹این پیش فرض را هم عرض کنم که در صورتی ما میتوانیم از گزارهها به مدل برسیم که نگاهمان به گزارههای دینی هم نظام مند باشد و اینها را مجزا از هم نبینیم. که خود این موجب تکامل آن راه پیشا فقهی است که مورد بحث نیست.
حجت الاسلام #الهی_خراسانی:
🔹وقتی دربارهٔ گزارههای فقهی صحبت میکنیم باید توجه کرد که این گزارهها مراتب مختلفی دارند مانند اینکه بعض گزارهها به صورت هدف و غرض احکام است.
🔹بعض دیگر به قواعد و ضوابط خاص که در احکام جاری است اشاره میکند. مانند نفی ضرر لایهٔ سوم گزارههایی که به صورت قواعد کلیه به عنوان حکم شرعی صادر میشود. لایهٔ دیگر احکام ولایی است که هرچند جزو لایهها نیست ولی جزو تعریف احکام قرار میگیرد.
🔹کاربرد اجتماعی اعم از مدل است. کاربرد اجتماعی، قیدی برای اجتماعی است یعنی این گزاره تبدیل شود به یک امر اجتماعی است اما اگر این امر اجتماعی، یک سیستم نظام یافته باشد به طوریکه به منظومهای از گزارهها ارجاع دهد، مدل خواهد بود.(وسائل)
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
هدایت شده از پایگاه فقه حکومتی وسائل
📷 #اطلاع_نگاشت| عدم ورود فقه در واقعیات اجتماعی
🔸آیت الله #مبلغی
🆔 @vasael_ir
💠خودتان را خدمت گزار مردم بدانید
شماها باید برای این ملت خدمت کنید.و خودتان را خدمتگزار مردم بدانید.اگر در ذهنتان بیاید که ٬ بیاورید که من وزیرم و باید مردم از من چه بکنند؟بدانید اصلاح نشدید. در ذهنتان حتی خلجان بکند، #آقای_رئیس_جمهور در ذهنش خلجان بکند که من شخص اول مملکت هستم و چه و کذا، این اصلاح نشده است!خلجانش هم از شیطان است. آن خلجانش هم، او عمل نمی کند.اما در ذهنش این خلجان را هم بیرون کند.و همین طور هر یک شماها خدمتگزار این مملکت هستید، خدمتگزار این ملت هستید.
#امام_خمینی
📚صحیفه نور جلد ۱۵ صفحه ۱۰۵
بیانات حضرت امام خمینی (ره) در دیدار با رئیس جمهور ٬ نخست وزیر و اعضای هیأت دولت
مورخ: ۱۳۶۰/۰۵/۳۱
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
💥 انتخاباتهای ایران را باید در ذیلِ «جریان درگیری انقلاب اسلامی با تجدّد» تحلیل کرد.
💠 سید محمدمهدی میرباقری (۱۳۹۲):
«انتخابات در ایران، در درون وضعیت کلی انقلاب اسلامی در جامعه جهانی اتفاق میافتد؛ یعنی درگیری بین انقلاب با تجدّد، بیشک در متن انتخابات هم نقش ایفا میکند.
ما نباید انتخابات را در قالبهای خُرد تحلیل کنیم و حوادث کوچک را اساس شکلگیری انتخابات بدانیم و حتی ساختارهای کلان اجتماعی و برخی صفبندیها را مبنای تحلیل انتخابات قرار دهیم؛ گرچه همه اینها را هم باید محاسبه کنیم و جایگاه و نقش هر کدام از حوادث خُرد تا ساختارهای اجتماعی و ضعف و قوتهای جناحهای مختلف را ببینیم؛ ولی در فراز همه اینها، آنچه باید ببینیم جریان درگیری انقلاب اسلامی با جریان تجدّد است.
ما در دوران ظهور مجدد اسلام قرار داریم و امواج غلبه اسلام در جهان، در حال شکلگیری است و لذا ادبیات اصلی تحلیل انتخابات ـ که جزء حوادث مهم انقلاب اسلامی است ـ باید مبتنی بر نگاه به پیشروندگی انقلاب اسلامی و تمامشدگی دوران مدرنیته باشد.
در فراز این تبادل و جابهجایی قدرت و تداول ایام، امواج انقلاب اسلامی است که پیش میرود و بر فراز دولتها و در عمق جامعه مسیر خود را میپیماید و با همین تداول ایام، در جامعه شرح صدر ایجاد میکند و استقامت و شدت آنها را در درگیری با نظام کفر و در مسیر تمدنسازی اسلامی تثبیت میکند.
در این فرایند، باید جریانهای مختلف سیاسی، خودشان را بازسازی کنند و ظرفیتهای خودشان را ارتقاء دهند تا در تراز انقلاب اسلامی ظاهر شوند.»
( تداول قدرت)
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
🔸نگاهی به دروس خارج و درس گفتارهای فقه
🔹فقه فرهنگ| نگاه روایات به معضل بیکاری و تکلیف دولت / حرمت ترویج قول و فعل بد(آیت الله اراکی)
🌐 vasael.ir/0004B2
🔹فقه معاملات ربوی| عدم تعلق خمس به ارتفاع قیمت ناشی از تورم(آیت الله شهیدی)
🌐 vasael.ir/0004B9
🔹فقه سیاسی | وجوب عینی بسط معروف در جامعه(حجت الاسلام والسلمین ارسطا)
🌐 vasael.ir/0004B6
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
🚨 أین الرجبیون...
🔹حلول ماه رجب و ولادت با سعادت امام محمد باقر(ع) تبریک و تهنیت باد.
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir