جرعهنوش | علی احسانزاده
#آیینهی_تمامنما ؛ مجموعهای از مهمترین پیامها و نوشتارهای امام خامنهای #جهاد_تبیین https://e
از سالها پیش، دوست داشتم وجههی علمی امام خامنهای را بشناسم و دیگران را نیز با این جلوهی کمتر دیدهشدهی ایشان آشنا کنم. وقتی به قم رفتم، در کتابفروشیها، کتابهایی که به قلم رهبر انقلاب مییافتم، میخریدم. آن کتابها (آینده در قلمرو اسلام، از ژرفای نماز، طرح کلی اندیشهی اسلامی (یادداشتها)، روح توحید) خواست آن روزهای مرا برآورده نمیکردند. من به دنبال یک کتاب علمیِ از جنس کتب مرسوم حوزوی بودم، ولی آنها از جنس دیگری بودند. میخواستم نوع طرح مباحث علمی را توسط آقا ببینم و جایگاه علمی ایشان را دریابم.
بر خلاف خواست من، آقا تلاشی برای نمایش وجه علمیشان نداشتند.
جلوتر که رفتم، متوجه شدم که چیزهای دیگری هم هست و از منظری دیگر، ضرورتها و اهمیتها جابجا میشوند. جواهراتی هستند که تا کارکرد آنها را نفهمیم، قدر آنها را نمیدانیم و ارزش و غرض از ایجادشان را درنمییابیم.
تا آنکه یک بار، اتفاقی در بین کتابهای دستدومی که در گوشهای افتاده بودند، چشمم به کتابی با عنوان "حدیث ولایت" افتاد. برداشتم و ورق زدم؛ یکی از مجلدات مجموعهای بود که سخنرانیها و پیامهای امام خامنهای را گرد آورده بود. چاپ دههی هفتاد بود. لابلای صفحات آن کتاب، چشمم به پیام اولین سالگرد رحلت امام افتاد. خواندم و دیدم عجب چیزی است.
روزی دیگر هم از سر اتفاق، در کتابخانهی فیضیه، جلد اول صحیفه نور را برداشتم و با مقدمهی آیتالله خامنهای بر اولین چاپ آن مواجه شدم. مطالعهی این یکی هم اعجابم را برانگیخت.
کمکم داشت گره ذهنم نسبت به آثار رهبر انقلاب باز میشد و به عالم آقا وارد میشدم. به مطالعهی سخنرانیها و نوشتههای آقا ادامه دادم.
یک بار به یکی از بزرگواران که دستی در نشر برخی آثار رهبر انقلاب داشت، گفتم که خوب است برخی از مهمترین پیامهای امام خامنهای را در یکجا گرد آورید تا در کنار هم در اختیار علاقهمندان قرار گیرد. با تعجب دیدم که آن برادر گفت: آیتالله خامنهای یک خطیباند و ما روی سخنرانیهای ایشان کار میکنیم.
سالها گذشت و من به دوستان علاقهمند، برخی از این نوشتهها را معرفی میکردم.
مدتی است که آن پیشنهادها را یکجا جمع کردهام و حالا با کمی ویرایش و یک مقدمه، آن را در اختیار دوستان میگذارم.
عنوان #آیینهی_تمامنما را از عبارت امام خامنهای در وصف "صحیفهی نور" اقتباس کردم.
اگر پیشنهاد یا نکتهی اصلاحی بود، منت بگذارید و منتقل کنید.
انتشار این جزوه بدون ذکر منبع هم آزاد است. به نظرم خواندن و بازخواندن این مجموعه آنقدر واجب و ضروری هست که از این مسائل بگذریم.
#جهاد_تبیین
https://eitaa.com/jorenush/203
🌀 جعل بیانیه موهن به اسم طلاب و مدرسین حوزه های قم، مشهد و تهران
📝 حربه جدید علیه ملت
🔸 طی بررسیهای بعمل آمده بیانیه بیاسم و رسم و مجهولالهویه سراسر توهین و خلاف واقعی که در درگاههای رسانهای معاندان در حال نشر است، کذب و جعلی میباشد.
🔹 اين بيانيه موهن كه با عنوان جعلى طلاب و مدرسين حوزه هاى قم، مشهد و تهران در رسانههای ضدانقلاب منتشر شده نشان ميدهد كه دشمنان ملت پس از ناکامیهای متعدد در برابر امت رسول الله، به تولید بیانیههای جعلی و اخبار غیر واقعی روی آوردهاند.
🔹 حربهای کهنه و پوسیده که بدون شک به رسوایی بیشتر دشمنان و توهین کنندگان به مردم، ارزشهای دینی و خادمان مکتب و ملت خواهد انجامید.
🌐 خبرگزاریحوزه
@Manahejj
جرعهنوش | علی احسانزاده
🌀 جعل بیانیه موهن به اسم طلاب و مدرسین حوزه های قم، مشهد و تهران 📝 حربه جدید علیه ملت 🔸 طی بررسی
وقتی بعضی طلاب خودی بیانیه صادر میکنند و زیرش مینویسند "جمع کثیری از طلاب و اساتید حوزه" بدون اینکه اسمی از اونها بیارند، راه برای اینطور جعلیات هم باز میشه.
جرعهنوش | علی احسانزاده
از سالها پیش، دوست داشتم وجههی علمی امام خامنهای را بشناسم و دیگران را نیز با این جلوهی کمتر دید
بارها اتفاق افتاده که نوجوان یا جوانی از من درخواست سیر مطالعاتی کرده، بنده هم به تناسب، پیشنهادهایی دادهام.
اگر بخواهم یک طرح کلی از پیشنهادها ارائه کنم، حتماً بخش مهمی از آن، که تامینکنندهی سرفصل #معارف_انقلاب باشد را به #جدال_دو_اسلام و #آیینهی_تمامنما اختصاص خواهم داد.
حقیقتاً اگر کسی این دو مجموعه را مطالعه کند، به سطحی راقی از اندیشهی انقلاب اسلامی دست خواهد یافت و بسیاری از شبهات در ذهنش رفع و دفع خواهند شد.
بلکه میتواند این معارف را پایهی فکر و عمل خود قرار دهد و بقیهی مطالعات و فعالیتهایش را بر اساس دیدگاه شفاف و متقنی که از این مجموعه به دست میآورد، پیریزی کند.
میراث امام خمینی در #صحیفهی_امام خصوصاً آنچه در آخرین سال عمر شریفشان باقی گذاشتند، علاوه بر ارائهی دیدگاه انقلابی ایشان و بیان معارف اسلامی و انقلابی، مزیت مهم دیگری هم دارد که عبارت است از انگیزهبخشی و حرکتآفرینی.
پیامها و سخنرانیهای امام خامنهای هم این دو جنبه را در کنار هم دارند، هرچند به نظرم در وجه تبیینی قویتر و در وجه انگیزشی ضعیفتر از امام خمینیاند.
به هر حال، این دو را در کنار هم، در صدر پیشنهادهای مطالعاتی به دوستان معرفی میکنم و مطالعهی آنها را نه مستحب، بلکه یک واجب حتمی انقلابی میدانم.
دو تذکر:
۱. برای کسی که توان بیشتری داشته باشد، مجموعهی "صحیفهی آفتاب" را که گزیدهای از کل #صحیفهی_امام است، پیشنهاد میکنم. (خصوصاً جلد اول را به همه توصیه میکنم.) البته جلد ۲۱ را با جدال دو اسلام بخوانید!
۲. برای مرور مهمترین سخنرانیهای امام خامنهای هم پیشنهادی دارم که انشاءالله بعدتر عرضه خواهم کرد.
https://eitaa.com/jorenush/206
جرعهنوش | علی احسانزاده
از سالها پیش، دوست داشتم وجههی علمی امام خامنهای را بشناسم و دیگران را نیز با این جلوهی کمتر دید
به عنوان یادآوری عرض کنم که در سالهای اخیر، بعضی آثار فقهی امام خامنهای در دسترس عموم قرار گرفتند.
گذشته از "اجوبهالاستفتائات" و "رسالهی نماز و روزه" که در فقه فتواییاند، دو کتاب "کاوشی در حکم فقهی صابئان" و "مهادنه" و همچنین دو مقالهی "الغناء" (منتشره در شمارههای ۸۹ و ۹۰ مجلهی فقه اهلالبیت) از آثار مکتوب آیتالله خامنهای در فقه استدلالیاند.
علاوه بر آنکه کتاب "غناء" که گفتارهای درس خارج فقه ایشان در همین موضوع است، به چاپ رسیده.
امید که بقیهی مکتوبات فقهی و اصولی ایشان از دوران تحصیل تا کنون نیز منتشر شوند و جامعهی علمی را بهرهمند کنند.
https://eitaa.com/jorenush/207
دربارهی بزرگداشت شهادت محسن بن علی علیهالسلام و پدیدهی #محسنیه
https://eitaa.com/jorenush/11
ما همه به وضع موجود، انتقاد و اعتراض داریم. ما ناراضی هستیم.
اگر کسی به این وضع رضایت دهد، به انقلاب اسلامی خیانت کرده.
اما این به معنای مخالفت با نظام جمهوری اسلامی نیست. جمهوریت و اسلامیت، تنها چتری است که میتواند از ما برای اصلاح و پیشرفت محافظت کند. ما راهی جز حرکت در چهارچوب جمهوری اسلامی نداریم.
ثانیاً همهی آنچه انتظار داریم، از میان ما برمیخیزد. هیچ کسی جز ما برای ما دل نخواهد سوزاند.
ما نیازمند یک انقلاب حقیقی در زمین همین انقلابیم؛ #گام_دوم.
و مسئولیت این انقلاب را بیش از همه، دهه هفتادیها و دهه هشتادیها بر دوش دارند.
باید شانه زیر بار مسئولیت نهاد.
اگر به ناهنجاریها معترضیم، با فروپاشی نظم و نظام و امنیت، فقط به عقب باز خواهیم گشت و هیچ اصلاحی نیز رقم نخواهد خورد، چراکه این معضلات از میان ما- مردم- برخاسته و نه از جای دیگر.
اصلاح، از تکتکِ ما آغاز میشود.
https://eitaa.com/jorenush/209
#امام_خامنهای در حکم انتصاب سردار جعفری به مسئولیت قرارگاه حضرت بقیةالله الاعظم، در اول اردیبهشت سال 98، نقشهی #جهاد_تبیین را اینچنین ترسیم میکنند:
«بهرهگیری از ظرفیتهای گسترده و توانمندیهای ژرف در جامعه بهویژه #علماء_دینی و #نخبگان_فرهنگی و #جوانان_جهادی_و_انقلابی برای گسترش و تبیین #معارف_انقلاب_اسلامی بر پایهی #خطوط_ترسیمشده_در_بیانیهی_گام_دوم، با #برنامهریزی_عالمانه_و_مدبرانه و #تعامل_و_همافزایی_با_مجموعههای_فرهنگی سپاه و بسیج از جنابعالی انتظار میرود.»
https://eitaa.com/jorenush/210
سه متن مهم از #امام_خامنهای دربارهی #زن (1)
«بانوان در پیروزی و تداوم انقلاب و در مقابله با حوادث بزرگ دوران دهساله، یکی از بارزترین و درخشانترین نقشها را داشتهاند. امام فقید بزرگوار ما، با توجه به این نقشِ حساس بود که در ستایش زنان جمهوری اسلامی، بارها لب به سخن گشوده و یادگارهای ارزندهای از قضاوت خود در این مورد برای نسلهای آینده به جای نهاده است.
به طور حتم، اگر بانوان کشور ما این حضور فداکارانه و مواج از #آگاهی و اراده و ایثار را از خود نشان نمیدادند، سرنوشت انقلاب و جمهوری اسلامی چیز دیگری میبود و هرگز این توفیقات بزرگ تاریخی- نه در پیروزی انقلاب و نه در حوادث بعد از آن- به دست نمیآمد.
نقش زنان در انقلاب، ثابت کرد که زن در سایهی #ایمان و آگاهی و به دور از منجلاب فسادی که دنیای غرب برای او درست کرده است، میتواند نقش اول را در تحولات تاریخی و جهانی ایفا کند. ثابت کرد که افتخار و عظمت زن، در چیزهایی که دستهای آلودهی صهیونیسم برای او در دنیای منحط کنونی فراهم آورده، نیست؛ بلکه زن در سایهی طهارت و #عفت و #احساس_مسئولیت است که میتواند #دوشادوش_مردان و در مواردی جلوتر از آنان، گام بردارد.
بانوان در نظام جمهوری اسلامی باید قدر عظمتی را که اسلام به آنان داده است، بدانند. #دام_مصرفزدگی را که سرمایهداران چپاولگر جهانی بر گرد زن امروز دنیا تنیدهاند، کاملاً بدرند و ضدارزشهای فرهنگ غربی، مانند #برهنگی و معاشرت بیبندوبار با مردان و آلودگی به انواع فسادها را که در کشورهای پیشرفته و غالب کشورهای عقبافتاده بر زندگی زنان حاکم است، به چشم تحقیر و نفرت بنگرند و بدانند که امروز زن ایرانی که در صحنههای سیاست و کار و در میدانهای انقلاب با تقوا و #پاکدامنی حضور دارد، برترین زنان دنیاست، و این را مردان و زنان منصف و حقبین در همه جای جهان تصدیق میکنند.
(10/ 03/ 1369؛ پیام به مناسبت اولین سالگرد رحلت #امام_خمینی، بند 9)
https://eitaa.com/jorenush/211
سه متن مهم از #امام_خامنهای دربارهی #زن (۲)
"معلم بزرگ انقلاب حضرت امام خمينى (قدّس سرّه) نقش زن را در انقلاب- چه در پيدايش و چه در استمرار آن- و نيز جايگاه او را در تكامل جامعهى اسلامى و بلوغ اسلامى و انقلابى آن، بسى بزرگ مىداشت و حق هم همين است و اين مستلزم آن است كه زن ايرانى و زن مسلمان، به مجاهدت خود براى رها شدن از دامهاى پرداخته و در راه نهادهى فرهنگ تباهگر غرب، با ارادهاى راسخ ادامه دهد و بههيچرو تسليم اغواى آنان كه زن را ابزارى براى پيشبرد سياستهاى ويرانگر و اسارتبار خواستهاند، نشود.
ظرافتى هوشمندانه لازم است كه ميان تشخّص و منزلت علمى و فرهنگى و اجتماعى و هنرى و سياسى زن، با تنزّل و انحطاط او تا سطح وسيله و ابزارى براى مقاصد سياسى و شخصى فرق گذاشته شود و اين يک، با آنچه مطلوب و محبوب هر انسان آزاده و آگاه است، مشتبه نگردد.
اسلام، آن علوّ رتبه را جايگاه حتمى زن دانسته و سلوک به سوى آن را لازم شمرده و راه آن را با ارزشگذاریها و مقررات و احكامى هموار ساخته است. فرهنگ غرب و بينشى كه پايهى آن است، اگر آن منزلت را نيز ارزانى زن كند- كه البته ديدگاه مادّى فاقد آن گسترهى چشماندازهاى معنوى است- ياراى آن ندارد كه وارستگى از لذات و شهوات و سرگرمىهاى حقير را از شخصيت زن جدا سازد؛ بلكه اين را اصل شمرده، پايهى قضاوت خود دربارهى جوامع و عقايد قرار مىدهد.
تبليغات استكبارى و صهيونيستى، در اين چند سال كه سعى مىكند ايران اسلامى را ضد زن وانمود كند، بهانهاى جز اين ندارد كه در ايران امروز، فساد اجبارى و تحميلىِ ساختهى دست رژيم مزدور غرب متوقف شده و رسم برهنگى و آميزش ناسالم زن و مرد، برافتاده است.
زن امروز ايران، در صحنهى علم و سياست و هنر و در گونهگون فعاليتهاى اجتماعى، از گذشته بسى فعالتر و ميداندارتر است؛ امّا اينها براى ذهن و بينش غربى و نيز رسم و آيينى كه دستهاى صهيونيسم و استعمار از آن ساخته، در مرتبهى دوم است. در مرتبهى اول، آن چيزى مهم است كه ايران اسلامى آن را قاطعانه رد مىكند؛ يعنى مرزشكنى در روابط زن و مرد و هتک حرمت انسانىِ زن و تبديل آن به وسيلهاى براى التذاذ يا دستگاهى براى مصرف مصنوعات پرزرقوبرق.
بارى، ملت ايران امروز به بركت انقلاب قادر گشته است كه نظرگاه جديدى در باب زن و ارزشهاى او ارائه كند و طراز نوينى از زنِ برجسته و والا بيافريند. اين، توفيقى بزرگ و حركتى ماندگار و قابل تقليد است. علىرغم هياهوى امتناع و مقاومت از سوى محافل و مطبوعات غرب، نشانهى تأثير و نفوذ اين حركت را در دنيا مىتوان مشاهده كرد.
بايد زنانِ انديشمند و آگاه ايران اسلامى، راه روشن خود را ادامه دهند و گامها را متين و محكم بردارند. مبادا چنانكه در افراد سطحى و غافل ديده شده است، نسل انقلابى و زنان مؤمن، دوباره روى به مصرف و تجملهاى پوچ و گرايشهاى غير انقلابى بياورند يا رسم جاهلىِ اختلاطِ بیپروا را دوباره زنده كنند."
(۰۳/ ۰۸/ ۱۳۶۸؛ پيام به سمينار بررسى شخصيت زن از ديدگاه امام خمينى)
#زن_عفت_افتخار
#لبیک_یا_خامنهای
#حجاب
https://eitaa.com/jorenush/213
سه متن مهم از #امام_خامنهای دربارهی #زن (۳)
"ارتش هزاران نفرهى #زنان_شهيد ... در تغيير مسير تاريخ اسلام و كشور، نقشى شايسته ايفاء كردند و سربلند به محضر خداى متعال رفتند؛ #لشكرى_از_فرشتگان كه از جان مقدس خويش در راه اسلام مايه گذاردند، تماشاچى نبودند و قدم در ميدان عمل نهادند و در نقش #معماران_ايران_جديد ظاهر شدند. اينان زنان بزرگى بودند كه تعريف جديدى از «زن» به شرق و غرب ارائه كردند.
زن در تعريف غالباً شرقى، همچون عنصرى در حاشيه و بىنقش در تاريخسازى، و در تعريف غالباً غربى، به مثابه موجودى كه جنسيتِ او بر انسانيتش مىچربد و ابزارى جنسى براى مردان و در خدمت سرمايهدارى جديد است، معرفى مىشد.
#شيرزنان انقلاب و دفاع مقدس نشان دادند كه الگوى سوم، «زن نه شرقى، نه غربى» است. #زن_مسلمان_ايرانى تاريخ جديدى را پيش چشم زنان جهان گشود و ثابت كرد كه مىتوان زن بود، #عفيف بود، #محجبه و #شريف بود و در عين حال، در متن و مركز بود. مىتوان #سنگر_خانواده را پاكيزه نگاه داشت و در عرصهى سياسى و اجتماعى نيز سنگرسازىهاى جديد كرد و فتوحات بزرگ به ارمغان آورد. زنانى كه اوج احساس و لطف و رحمت زنانه را با روح #جهاد و شهادت و مقاومت درآميختند و مردانهترين ميدانها را با #شجاعت و اخلاص و #فداكارى خود فتح كردند.
در #انقلاب_اسلامى و در #دفاع_مقدس، زنانى ظهور كردند كه مىتوانند تعريف زن و حضور او در ساحت رشد و تهذيب خويش، و در ساحت حفظ خانهى سالم و خانوادهى متعادل، و در ساحت ولايت اجتماعى و جهاد #امر_به_معروف و نهى از منكر، و جهاد اجتماعى را جهانى كنند و بنبستهاى بزرگ را در هم بشكنند.
اقتدار و جذبهى تازهاى به بركت خون اين #زنان_مجاهد در #عصر_جديد ظهور كرده است كه زنان را ابتداء در جهان اسلام تحت تأثير قرار داد و دير يا زود در سرنوشت و جايگاه زنان جهان دست خواهد برد.
تا آفتاب درخشان #خديجهى_كبرى (عليهاالسلام) و #فاطمهى_زهرا (عليهاالسلام) و #زينب_كبرى (عليهاالسلام) مىدرخشد، طرحهاى كهنه و نو #ضدّ_زن به نتيجه نخواهد رسيد و هزاران زن كربلاییِ ما نهتنها خطوط سياه ستمهاى ظاهرى را در هم شكستهاند، بلكه #ستمهاى_مدرن به زن را نيز رسوا و بىآبرو كرده و نشان دادهاند كه حق #كرامت_الهى زن، بالاترين حقوق زن است كه در جهان به اصطلاح مدرن، هرگز شناخته نشده و امروز وقت شناختهشدن آن است.
به خانوادهى اين شهيدان والامقام تبريك مىگويم و اميدوارم كه به بركت خون اين زنان شريف و مجاهد، #رسانهها و هنرمندان و فرزانگان و سينماگرانى بتوانند جهاد بزرگ زن ايرانى مسلمان را به دنيا كه سخت #محتاج_شناختن آن است، بنمايانند.
زن مجاهد مسلمان ايرانى، #معلم_ثانى براى زنان جهان خواهد بود؛ پس از #معلم_اول كه #زنان_مجاهد صدر اسلام بودند.
سلام خدا بر بانوى بزرگ اسلام حضرت فاطمهى زهرا و بر همهى زنان بزرگ صدر اسلام و بر بانوان فداكار و از جان گذشتهى ايران اسلامى.
(۱۶/ ۱۲/ ۱۳۹۱؛ پيام به كنگرهى «هفت هزار زن شهيد كشور»)
#زن_عفت_افتخار
#لبیک_یا_خامنهای
#حجاب
https://eitaa.com/jorenush/214
#زنان_سرزمین_من
برادران "خانهی طراحان انقلاب اسلامی" طرحی با این عنوان کار کردهاند تا در میدان بزرگ تهران نصب شود.
از اقدام آنان متشکرم و دست آنان را میبوسم.
ولی نمیتوانم گلایه هم نکنم از این حیرت و التقاط.
این تصویر برای چیست و بر چه اساسی طراحی شده؟ بناست چه پیامی را به مخاطب منتقل کند؟
اولین پاسخی که به نظر میآید، این است که در تاریخ معاصر ایران و خصوصاً پس از انقلاب اسلامی، زنان موفق زیادی وجود داشتهاند و سنتها و فرهنگ اسلامی مانع از ورود آنان به عرصههای مختلف ادبی، هنری، علمی، سیاسی و ورزشی نشده است.
این پیام بسیار خوب است، ولی: تعریف روشنی از #زن_موفق و #فرهنگ_اسلامی و الگوی روشنی از #زن_مسلمان ارائه نمیدهد.
بلکه کنار هم نهادن این تصاویر، بر حیرت بیننده میافزاید و پرسش او را جدیتر و عمیقتر میکند:
آیا وجه اشتراکی جز زنبودن و ایرانیبودن میان این شخصیتها وجود دارد؟
آیا یک زن برای موفق بودن، حتماً باید در یکی از این عرصهها وارد شود؟
آیا همهی اینها را میتوان به عنوان #الگو به دختران این سرزمین معرفی کرد؟
آیا بنا بر این نگرش، زن خانهدار متدین و متعهد به خانواده و پرورندهی فرزندانی برومند و انقلابی، موفق تلقی میشود؟
آیا این نگاه، بیش از آنکه حیای زن را ستایش کند، شهرت او را محور نمیکند؟
آیا این ترسیم، دختران و زنان ایران را به فرزندآوری و فرزندپروری تشویق میکند؟
آیا انگیزهی مجاهدت مخلصانه را در او میافزاید یا حضور رسانهای را؟
و دهها پرسش بیجواب از این دست.
https://eitaa.com/jorenush/215