🔻#تفسیر_نور🔻
🌸 اعوذ بالله من الشیطان الرجیم🌸
🔷 بسْمِ اللَّه الْرَّحْمَنِ الْرَّحِيمِ 🔷
👇 آيه 👇
🗯وَأَرْسَلْنَا الرِّيَحَ لَوَ قِحَ فَأَنزَلْنَا مِنَ السَّمَآءِ مَآءً فَأَسْقَيْنَكُمُوهُ وَ مَآ أَنتُمْ لَهُ بِخَزِنِينَ (22)
🍁جزء 14 سوره حجر🍂
🐌ترجمه 🐌
💭وبادها را براى بارور ساختن (ابرها و گیاهان) فرستادیم و از آسمان آبى نازل كردیم، پس شما را بدان سیراب نمودیم در حالى كه شما نه خزینهدار بارانید و نه مىتوانید آن را براى خود (در ابرها یا در زمین) ذخیره كنید.
⚡️نکته ها⚡️
«لواقح» از «لقاح» به معناى بارور كردن ابرها، از طریق پیوند ابرهاى مثبت و منفى است ویا به معناى بارور كردن گیاهان، از طریق انتقال گردههاى گیاهان است.
در آیه 41 سوره ذاریات مىخوانیم كه گاهى باد عقیم و بىفایده است و گاهى سرچشمه بركات مىشود. همان گونه كه در آیه 43 سوره نور مىخوانیم: «اَلَم تَرَ اَنّ اللَّه یُزجى سحاباً ثمّ یؤلف بینه ثمّ یجعله رُكاماً فترى الودق یخرج من خلاله» آیا نمىبینى كه خداوند ابرهاى پراكنده را سوق مىدهد، سپس به یكدیگر متّصل مىكند، سپس آنها را متراكم مىكند، پس مىبینى كه باران از میان آنها بیرون مىآید.
انسان براى مدّت طولانى نه مىتواند آب را در ابرها نگاه دارد و نه روى زمین، چون فرو مىرود و نه در درّه هاى سنگى، چون بخار مىشود.
🔢 پيام ها 🔢
1️⃣ كارگردان و مدبّر هستى اوست. «أرسلنا، أنزلنا، اسقینا»
2️⃣ انسان از نگهدارى ضرورى ترین نیازها نیز عاجز است. «و ما أنتم بخازنین»
3️⃣ نعمت آب غیر از نعمت سیراب شدن است. «فَاَسقیناكموه»
(اینكه انسان آب بنوشد و سیراب شود، خود نعمتى علاوه بر نعمت آب است، زیرا مىشد كه انسان تشنه آب بنوشد ولى سیراب نشود.)
💝 @jqk_ir 💝
مباحث #علوم_قرآن
📍چهل و نه📍
🍃علوم بلاغی🍃
💠دانش بلاغت از دانش هاى كاربردى به شمار مىرود كه هدف از آن مزيت بخشيدن به سخن يا مصونيت آن از اشتباهات غير دستورى است كه گاه به شيوه بيان معانى و گاه به شيوه هماهنگى سخن با موقعيت بيان آن و گاه به شيوه گزينش كلمات مربوط مىشود. اين سه شاخه به ترتيب در دانش هاى بيان، معانى و بديع بحث مىشوند.💠
❇️سخن بليغ آن است كه افزون بر ويژگى «فصاحت»، ساختارهاى گوناگون زبان در موقعيت هاى مناسب آن به كار رفته باشد؛ براى مثال در مكان مناسب از تأكيد، تكرار، گزيدهگويى و زيادهگويى و ... استفاده شده باشد.👌
👈بنابراين ويژگى، بلاغت به واژگان مفرد نسبت داده نمىشود و تنها تركيبها و عبارات را شامل مىشود، در حالى كه ويژگى فصاحت به كلمه نسبت داده مىشود.
🔺كلمه فصيح آن است كه حروف آن تناسبى آوايى داشته و استعمال آن در معناى مورد نظر نامأنوس نباشد و ساختار صرفى آن مطابق با قواعد ساخت كلمات در زبان عربى باشد و سخن فصيح آن است كه افزون بر برخوردارى يكايك واژگان از ويژگى فصاحت، ✨مجموع سخن نيز ساختار نحوى درست و استوارى داشته باشد و كنار هم نشستن واژگان، ناسازگارى آوايى پديد نياورد و دلالت سخن بر معناى مورد نظر دشوار و پيچيدهنباشد.✅
📚 برگرفته ازدانشنامه علوم قرآنی
🍃 @jqk_ir 🍃
#شان_نزول،مقاصدواهداف #سوره_نحل
📍قسمت دوم📍
🍃فضيلت سوره نحل🍃
✍ابى بن كعب، از پيامبر گرامى روايت كرده است كه: هر كس اين سوره را بخواند، ❣خداوند نعمت هايى كه در دنيا به او داده با او حساب نخواهد كرد و اجر او به اندازه كسى است كه: بميرد و وصيتى نيكو از خود بيادگار گذارد و اگر در همان روز يا شبى كه اين سوره را خوانده بميرد، اجر او مانند كسى است كه با وصيت نيكو و پسنديده از دنيا رفته است.
💠محمد بن مسلم از 💐امام باقر علیه السلام روايت كند كه: هر كس سوره نحل را در هر ماه بخواند، در دنيا زيان نبيند و هفتاد نوع بلا - كه آسانترين آنها جنون و جذام و پيسى است - از او دور خواهد شد و جاى او در بهشت عدن است كه در وسط بهشتهاى ديگر قرار دارد.💐
📚برگرفته از تفاسیرمجمع البیان و المیزان
🍃 @jqk_ir 🍃
☀️ #پیامبر_اکرم (صلی الله علیه و آله)
💐 انا زَعيمٌ بِبَيتٍ فى رَبَضِ الجَنَّةِ وَ بَيتٍ فى وَسَطِ الجَنَّةِ وَ بَيتٍ فَى اَعلَى الجَنَّةِ، لِمَن تَرَكَ المِراءَ وَ اِن كانَ مُحِقّـا وَ لِمَن تَرَكَ الكِذبَ وَ اِن كانَ هازِلاً وَ لِمَن حَسَّنَ خُلقَهُ💐
🌼🍃🌸🍃🌼🍃🌸🍃🌼🍃🌸🍃🌼🍃
📝 من براى كسى كه بگومگو را رها كند، هر چند حق با او باشد❗️ و براى كسى كه دروغ گفتن را اگر چه به شوخى باشد، ترك گويد و براى كسى كه اخلاقش را نيكو گرداند، 🌳خانه اى در حومه بهشت و خانه اى در مركز بهشت و خانه اى در بالاى بهشت ضمانت مى كنم👌
📚خصال، ص۱۴۴
🍃 @jqk_ir 🍃
🌺🌸🌼🌼🌸🌺
🌺🌸🌼🌼🌸
🌺🌸🌼🌼
🌺🌸🌼
🌺🌸
🌺
🌞خورشید همیشه نور می افشاند و هیچ تبعیضی در بذل سخاوتمندانه شعاع هایش ندارد، ولی قسمت هایی از زمین مانند ❄️قطب شمال و جنوب به خاطر اینکه در معرض نور خورشید نیستند، همیشه یخ بندانند، با اینکه آب و خاک آنجا با نواحی دیگر زمین فرقی ندارد.
✨يا دائِمَ الفَضلِ عَلَی البَرية✨
♨️اگر آدم موانع را برطرف کند، می تواند از آن رحمت واسعه، فیض ببرد؛ هر قدر موانع رسیدن نور، بیشتر باشد، دل منجمدتر میشود، این همان⚠️ قساوت قلب است. وقتی دوستی دنیا مانع تابش نور الهی و پذیرش رحمت واسعة ربوبی شود، دل انسان یخ میبندد.
📜نکات و تمثیلات☆مرحوم آیت الله حائری شیرازی
🍃 @jqk_ir 🍃
🌺
🌺🌸
🌺🌸🌼
🌺🌸🌼🌼
🌺🌸🌼🌼🌸
🌺🌸🌼🌼🌸🌺
🔻#تفسیر_نور🔻
🌸 اعوذ بالله من الشیطان الرجیم🌸
🔷 بسْمِ اللَّه الْرَّحْمَنِ الْرَّحِيمِ 🔷
👇 آيه 👇
🗯يَأَيُّهَا الَّذِينَ ءَامَنُواْ لَا تَتَّخِذُواْ الَّذِينَ اتَّخَذُواْ دِينَكُمْ هُزُواً وَلَعِباً مِّنَ الَّذِينَ أُوتُواْ الْكِتَبَ مِن قَبْلِكُمْ وَالْكُفَّارَ أَوْلِيَآءَ وَاتَّقُواْ اللَّهَ إِن كُنتُم مُّؤْمِنِينَ
🍁جزء 6 سوره مائده آیه 57🍂
🐌 ترجمه 🐌
💭 اى كسانى كه ایمان آورده اید! از كسانى كه دین شما را به مسخره و بازى مىگیرند، آنان كه پیش از شما كتاب (آسمانى) داده شده اند و(نیز) كفّار را ولىّ خود نگیرید و از خدا بپرهیزید، اگر ایمان دارید.
🔢 پيام ها 🔢
1️⃣ كیفر دنیوىِ توهین و استهزاى دین خدا و مقدّسات مذهبى، قطع رابطه است. «لا تتّخذوا...» (در روابط با دیگران، احترام مقدّسات یك شرط ضرورى است)
2️⃣ شرط ایمان، داشتن غیرت دینى و تبرى از نااهلان است. «یا ایّها الّذین امنوا لاتتّخذوا»
3️⃣ استهزاى دین، (با جنگ سرد و روانى) یكى از شیوه هاى مبارزاتى دشمنان است. «اتّخذوا دینكم هزوا»
4️⃣ تقواى الهى ایجاب مى كند از دشمنان نترسیم و آنان را ولىّ خود قرار ندهیم. «لا تتّخذوا... اولیاء و اتّقوا اللَّه...»
💝 @jqk_ir 💝
✨✨🌷امام جواد علیه السلام 🌷✨✨
عَلَيْكُمْ بِطَلَبِ الْعِلْمِ، فَإنَّ طَلَبَهُ فَريضَةٌ وَالْبَحْثَ عَنْهُ نافِلَةٌ، وَ هُوَ صِلَةُ بَيْنَ الاْخْوانِ، وَ دَليلٌ عَلَى الْمُرُوَّةِ، وَ تُحْفَةٌ فِى الْمَجالِسِ، وَ صاحِبٌ فِى السَّفَرِ، وَ أنْسٌ فِى الْغُرْبَةِ.
🌷بر شما باد به تحصيل علم و معرفت، چون
🌸فراگيرى آن واجب و بحث پيرامون آن مستحب و پُرفائده است.
🌟علم وسيله كمک به دوستان و برادران است،
🌸دليل و نشانه مروّت و جوانمردى است،
🌟هديه و سرگرمى در مجالس است،
🌸همدم و رفيق انسان در مسافرت است؛
🌟و انيس و مونس انسان در تنهایى است.
📚(بحارالانوار، ج۷۵، ص۸۰)
🌺 @jqk_ir 🌺
مباحث #علوم_قرآن
📍پنجاه📍
🍃 تاریخچه فن بلاغت 🍃
💢اصل و منشاء بلاغت به ادب عرب برمیگردد و به شدت تحت تاثیر آن است. در قرون دوم و سوم، علما و ادبای عرب در زمینهٔ ☄اعجاز قرآن و بلاغت آن به تحقیق و بررسی پرداختند از همین جا بود که دیباچه علم بلاعت گشوده شد. از آن پس ادیبانی که بیشتر ایرانی بودند به تألیف کتابهای متعدد در این زمینه پرداختند.📌 این علم بعدها از طریف ترجمه کتاب «هنر شاعریِ» ارسطو، فیلسوف یونانی، با عقاید و آرای دیگر فیلسوفان یونانی نیز آمیخته شد.
🔗کار تالیف کتابهای مربوط به بلاغت در زبان فارسی از اواخر قرن پنجم شروع شد. از جمله این کتابها، «المعجم فی معاییر اشعار العجم» تألیف شمس قیس رازی؛ «ترجمان البلاغه» تألیف محمد بن عمر رادویانی؛ «حدائق السحر فی دقایق الشعر» تالیف رشید الدین وطواط و ... می باشد.✔️
🌺 @jqk_ir 🌺