📆 تقویم روزانه 🌺 امروز پنجشنبه
🌞 ٨ اسفند ۱۳۹۸ هجریشمسی
☪ ٣ رجب ۱۴۴۱ هجری قمری
✝ ٢٧ فوریه ۲۰٢٠ میلادی
🕎 ٢ آدار ۵۷۸۰ عبری
🌍 مناسبتهای قمری
1⃣🌹 شهادت امام هادی علیهالسلام (٢۵۴ق)
📚 بیشتر بدانیم:
📖 ریشه یهودی مسأله خلق قرآن و برخورد امام هادی (ع)
👉 http://jscenter.ir/judaism-and-islam/israiliyyat/9508
🌍 مناسبتهای شمسی
1⃣ کسب نخستین جایزهٔ #اسکار سینمای ایران، در بخش بهترین فیلم غیرانگلیسیزبان توسط فیلم #جدایی_نادر_از_سیمین به کارگردانی #اصغر_فرهادی (١٣٩٠ش)
🌍 مناسبتهای میلادی
1⃣ شکست ارتش عراق در #جنگ_خلیج_فارس و عقبنشینی و پایان اشغال کویت (١٩٩١م)
📚 بیشتر بدانیم:
📖 حمله به عراق در عید پوریم
👉 http://jscenter.ir/slave-jews/israel/7681
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
📆 تقویم روزانه 🌺 امروز جمعه
🌞 ٩ اسفند ۱۳۹۸ هجریشمسی
☪ ۴ رجب ۱۴۴۱ هجری قمری
✝ ٢٨ فوریه ۲۰٢٠ میلادی
🕎 ٣ آدار ۵۷۸۰ عبری
🌍 مناسبتهای عبری
1⃣ اختتام بازسازی #معبد_دوم پس از #اسارت_بابلی! و ٢٢ سال مرمّت توسط عزرا و نحمیا، مقارن با ششمین سال سلطنت #داریوش (٣٢۴۴ عبری = ۵١۶ قبل از میلاد)
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
🕎 بنیاسرائیل و نجاتبخشی موسی (١)
✡ تاریخ فرهنگی «قبیله لعنت»؛ قسمت سوم
1⃣ پس از وفات حضرت یوسف، دیرزمانی وضع #بنیاسرائیل بر همان منوال ادامه یافت؛ اما به زودی روزگار برگشت. مردم مصر قیام کردند و با ساقط کردن #هیکسوسها، سلطنت و حکومت بزرگی ایجاد کردند که تا نواحی شرقی دریای مدیترانه را در بر میگرفت.
2⃣ در این سالها نیز بنیاسرائیل که در اثر زاد و ولد، به جمعیت بزرگی در مصر تبدیل شده بودند، از آسایش و راحتی برخوردار بودند تا آنکه، نوبت به یکی از فراعنه، بهنام #رامسس_دوم رسید.
3⃣ او که مردی دیوانهمزاج، هوسباز و ستمگر بود و به مال و ثروت نیز چشم داشت و پیوسته در اندیشهٔ افزایش قدرت و ثروت بود، همهٔ همت خود را مصروف #استثمار بردهها کرد تا بر شکوه کاخهای سلطنتی خود بیفزاید. به همین منظور، بنیاسرائیل را تحت فشار قرار داد و از آنها #بیگاری کشید.
4⃣ رامسس با دامنزدن به حسّ #قومیتگرایی و ایجاد شکاف و اختلاف میان مصریان و اسرائیلیانِ مهاجر، اقوام #عبرانی را از چشم مصریان انداخت و جملگی آنها را به #بردگی کشید.
✍️ استاد اسماعیل شفیعی سروستانی
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
🕎 بنیاسرائیل و نجاتبخشی موسی (٢)
✡ تاریخ فرهنگی «قبیله لعنت»؛ قسمت سوم
1⃣ #بنیاسرائیل برای رهایی از این وضعیت اسفبار، دو راه پیش روی داشتند، یا میبایست مصیبت و شکنجه را تاب آورده، منتظر قیامی از میان جامعه مصری میشدند یا آنکه خداوند بر آنها رحم آورده و #نجاتبخشی بر ایشان میفرستاد.
2⃣ اما درست در اوج جزع و فزع «بنیاسرائیل» خداوند متعال بر آنان رحمت آورد.
3⃣ حضرت موسی پس از اقامت ٨ یا ١٠ ساله در #مدین و ازدواج با دختر شعیب نبی راهی مصر شد. در مسیر بازگشت راه را گم کرد، از دور نوری دید. گفت: همینجا بمانید. میروم تا کمکی بیاورم یا شعلهای آتش برای گرمکردنتان بیاورم. درختی دید سرسبز که در فصل سرما زیر باران، آتش از آن شعلهور بود.
4⃣ چون نزد آتش آمد، ندا داده شد: ای موسی! من پروردگار تو هستم، پایافزارت را بیرون کن که اینک در وادی مقدس طوی هستی و من تو را برگزیدهام. پس به آنچه میشنوی گوش فرا دار. خدای یکتا من هستم. هیچ خدایی جز من نیست. پس مرا بپرست و تا مرا یادکنی نماز بگزار.
5⃣ خداوند مأموریت بزرگی بر دوش موسی گذارده بود و به او فرمان داده بود که: «بهسوی فرعون برو که او سرکشی کرده است».
✍️ استاد اسماعیل شفیعی سروستانی
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
🕎 بنیاسرائیل و نجاتبخشی موسی (٣)
✡ تاریخ فرهنگی «قبیله لعنت»؛ قسمت سوم
1⃣ حضرت موسی بهسوی #فرعون حرکت کرد، برادرش #هارون را نیز به اذن پروردگار با خود همراه ساخت و با معجزات فراوان، فرعون را بهسوی خدای واحد فراخواند. یکی از بزرگترین موانع فراروی حضرت موسی ابتلای دربار فرعون، کاهنان و آنان که پایههای قدرت فرعون را محکم میداشتند، به #سحر و #جادوگری بود.
2⃣ در بدو امر، فرعون، حضرت موسی را متهم به جادوگری ساخت. به مهتران قومش که در کنارش بودند، گفت:
👈 این مرد جادوگر دانایی است که میخواهد به جادوی خود، شما را از سرزمینتان بیرون کند.
3⃣ به همین دلیل، خطاب به موسی (ع) گفت:
👈 گمان نکن که ما قادر نیستیم همانند این سحرهای تو را بیاوریم، به یقین بههمین زودی، سحری همانند آنچه تو آوردی، نشانت خواهیم داد.
4⃣ حضرت موسی بی هیچ واهمه، برای مقابله اعلام آمادگی کرد. قرار دیدار گذارده شد و فرعون با یاران حیلهگر و #ساحران زیردست خود حاضر شد.
✍️ استاد اسماعیل شفیعی سروستانی
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
🕎 بنیاسرائیل و نجاتبخشی موسی (۴)
✡ تاریخ فرهنگی «قبیله لعنت»؛ قسمت سوم
1⃣ حضرت موسی ابتدا اتمام حجّت کرد و حضّار را بهسوی حضرت حق فراخواند و جماعتی را متأثر ساخت؛ اما #ساحران خطاب به حضرت گفتند:
👈 ای موسی! آیا تو میافکنی یا ما بیفکنیم؟ گفتند: شما بیفکنید. ناگهان جادویی که کردند، چنان در نظرش آمد که آن رسنها و عصاها به هر سو میدوند.
2⃣ آنقدر صحنهٔ سِحر طبیعی بود که حتّی حضرت موسی نیز ترسید؛ اما خطاب آسمانی رسید که:
👈 مترس که تو برتر هستی. آنچه که در دست داری بیفکن تا هرچه را که ساحران ساختهاند، ببلعد. آنان حیلهٔ جادو ساختهاند و جادوگر هیچ پیروز نمیشود.
3⃣ ساحران به سجده افتادند. آنها دریافتند که آنچه حضرت انجام میدهد، در اساس، با سِحر ساحران متفاوت است. #فرعون رسوا شد و از سر زبونی، ساحران خود را متّهم به همدستی و شاگردی موسی (ع) کرد و واقعه را برنامهای از پیش طراحی شده خواند.
4⃣ از این پس، حضرت موسی بنا بر دعوت #بنیاسرائیل و #سازماندهی آنان گذاشت تا در فرصت مناسب، مجال مهاجرت بزرگ بنیاسرائیل از مصر به #سرزمین_مقدس فراهم شود.
✍️ استاد اسماعیل شفیعی سروستانی
📚 منبع: کتاب «تاریخ فرهنگی قبیله لعنت»، جلد٣، بنیاسرائیل و پیامبری، نوشته: اسماعیل شفیعی سروستانی، صفحات ۴٣-۵٠
📖 متن کامل مقاله بههمراه منابع:
👉 http://jscenter.ir/jewish-history/israelites/10472
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
📆 تقویم روزانه 🌺 امروز شنبه
🌞 ١٠ اسفند ۱۳۹۸ هجریشمسی
☪ ۵ رجب ۱۴۴۱ هجری قمری
✝ ٢٩ فوریه ۲۰٢٠ میلادی
🕎 ۴ آدار ۵۷۸۰ عبری
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
📆 تقویم روزانه 🌺 امروز یکشنبه
🌞 ١١ اسفند ۱۳۹۸ هجریشمسی
☪ ۶ رجب ۱۴۴۱ هجری قمری
✝ ١ مارس ۲۰٢٠ میلادی
🕎 ۵ آدار ۵۷۸۰ عبری
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✅ این روزها و با شیوع #کروناویروس، بازار شایعات هم داغ است. از کارتون #سیمپسونها تا کتاب #چشمان_تاریکی که ادعا میشود شیوع این ویروس را پیشگویی کردهاند! عدهی زیادی از دوستان کانال هم این خبرها را برای ما میفرستند و انتظار دارند ما هم اینگونه اخبار را منتشر کنیم. اما متأسفانه نه اعتقادی به صدق این اخبار زرد داریم و نه فرصت کافی برای توضیح!
🔸 حلال کنید / ملتمس دعا / ادمین
✡ تصویر «دین کونتز» و جلد کتاب «چشمان تارکی»
✅اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡ آیا دین کونتز چهل سال پیش بیماری کروناویروس را پیشبینی کرده است؟
1⃣ در چند روز اخیر مطالب فراوانی درباره رُمان #چشمان_تاریکی نوشته #دین_کونتز، داستاننویس آمریکایی، پخش میشود دال بر اینکه گویا وی ۴٠سال پیش شیوع بیماری #کروناویروس را با نام «ووهان ۴۰۰» پیشبینی کرده است. [۱]
2⃣ کتاب دین کونتز رُمان تخیلی است. ژانر #ویروس_آخرالزمان The Armageddon virus، که سبب مرگومیر بسیاری از مردم جهان میشود، سوژهٔ جذابی است و از دهههای پیشین داستان و فیلم سینمایی و سریال تلویزیونی فراوانی با این موضوع ساخته شده است. [۲] بنابراین، سوژهای که دین کونتز برگزیده بدیع نیست و سابقهٔ مفصل دارد.
3⃣ آنچه سبب شده در روزهای اخیر کتاب دین کونتز شهرت یابد به دو دلیل است: اول، اعلام سال ۲۰۲۰ بهعنوان زمان شیوع بیماری؛ دوم، انتخاب نام «ووهان ۴۰۰» برای ویروس خود و شیوع آن از آزمایشگاهی در شهر #ووهان چین.
4⃣ انتخاب سال ۲۰۲۰ بهعنوان زمان شیوع «ویروس آخرالزمان» نیز بدیع نیست. پیش از دین کونتز کسانی بودند که سالهای مختلفی را بهعنوان زمان #آخرالزمان اعلام میکردند از جمله خانم #جین_دیکسون، پیشگو و منجّم خودخوانده آمریکایی (متوفی ۱۹۹۷) که سال ۲۰۲۰ را زمان آخرالزمان میدانست. [۳]
5⃣ دربارهٔ نام «ویروس ووهان ۴۰۰» نیز #پیشگویی در کار نیست. کتاب دین کونتز ابتدا در سال ۱۹۸۱ منتشر شد. آن زمان شروع دوران ریاستجمهوری #رونالد_ریگان و اوج دوران #جنگ_سرد دو بلوک آمریکا و شوروی بود و در آمریکا انتساب «شرّ» به جهانِ #کمونیسم جاذبهٔ داستانی و سینمایی فراوان داشت. دین کونتز در کتابش، که با نام مستعار «لی نیکولز» منتشر کرد، این ویروس آخرالزمان را به اتحاد #شوروی منتسب کرد، نام آن را «گورکی ۴۰۰» گذاشت و خاستگاهش را شهر #گورکی (نیژنی نووگورود کنونی) معرفی کرد که در آن زمان از مراکز مهم تحقیقاتی و آزمایشگاهی شوروی سابق بود.
6⃣ چاپ دوم کتاب در سال ۱۹۸۹ منتشر شد و این بار دین کونتز از نام واقعی خود استفاده کرد. در این زمان اوج فروپاشی اتحاد شوروی بود که کمی بعد (۲۶ دسامبر ۱۹۹۱/ ۵ دی ۱۳۷۰) به انحلال رسمی این دولت انجامید. در این زمان «هراس از شوروی» جاذبه داستانی نداشت. بنابراین، دین کونتز در این چاپ نام ویروس را به «ووهان ۴۰۰» تغییر داد و منشاء آن را شهر ووهان چین خواند که از دهه ۱۹۶۰ از مراکز مهم علمی و آزمایشگاهی چین بود زیرا هنوز چین سیاست جدید همپیوندی با غرب را آغاز نکرده و از منظر ژانر تخیّلی آخرالزمانی نامش بهعنوان قدرت کمونیستی هراسناک بود.
✍ استاد عبدالله شهبازی
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
📖 بالا: تصویر چاپ سال ١٩٨١ کتاب «چشمان تاریکی» با اشاره به اسامی «گورکی ۴٠٠» و «روسیه».
📖 پایین: تصویر نسخهٔ بعد از سال ١٩٨٩ کتاب که نام «گورکی ۴٠٠» با «ووهان ۴٠٠» جایگزین شده!
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
🌐 پینوشتها:
۱- درباره ادعای پیشبینی کروناویروس در کتاب دین کونتز مطالب متعددی منتشر شده. برای آشنایی بیشتر مقاله زیر مفید است:
👉 Kate Whitehead
China wasn’t original villain in book ‘predicting’ coronavirus outbreak – it was Russia
The South China Morning Post
Published: 20 Feb, 2020
👉 https://www.scmp.com/lifestyle/arts-culture/article/3051619/china-wasnt-original-villain-book-predicting-coronavirus
👈 برای آشنایی با شهرت کتاب دین کونتز در روزهای اخیر و عدم انطباق آن با بیماری کروناویروس بنگرید به گزارش ۲۸ فوریه ۲۰۲۰ خبرگزاری رویترز:
👉 Partly false claim: a 1981 book predicted the coronavirus 2019 outbreak
👉 https://www.reuters.com/article/uk-factcheck-coronavirus-koontz-book/partly-false-claima-1981-book-predicted-the-coronavirus-2019-outbreak-idUSKCN20M19I
۲- بنگرید به مقاله زیر در ویکیپدیای انگلیسی:
👉 Apocalyptic and post-apocalyptic fiction
👉 https://en.wikipedia.org/wiki/Apocalyptic_and_post-apocalyptic_fiction#Pandemic
۳- بنگرید به زندگینامه جین دیکسون در ویکیپدیای انگلیسی:
👉 https://en.wikipedia.org/wiki/Jeane_Dixon
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
📆 تقویم روزانه 🌺 امروز دوشنبه
🌞 ١٢ اسفند ۱۳۹۸ هجریشمسی
☪ ٧ رجب ۱۴۴۱ هجری قمری
✝ ٢ مارس ۲۰٢٠ میلادی
🕎 ۶ آدار ۵۷۸۰ عبری
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✅ قبل از مطالعهی مطالب امشب لازم است قسمت قبلی مقاله و خصوصاً خاطرات اردشیر ریپورتر را مطالعه کرده باشید.
✡ رضاخان و محمدرضا پهلوی در تخت جمشید
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡ مکتب اردشیرجی در تاریخنگاری معاصر (١)
💥 ریپورترها، اینتلیجنس سرویس و ایران – قسمت سوم
1⃣ خاطرات #اردشیر_ریپورتر طرح یک «مانیفست» اعتقادی را منعکس میسازد که براساس آن ایدئولوژی #ناسیونالیسم_شاهنشاهی پی ریخته شد و طی قریب به ۶ دهه به شدت ترویج شد.
2⃣ ژرفکاوی در تاریخ معاصر ایران نشان میدهد که این ایدئولوژی در واقع در سه کانون ریشه داشت:
👈 #استعمار_بریتانیا که در جستوجوی مناسبترین کارافزار سیاسی و ایدئولوژیک سلطه بر ایران بود،
👈 طرحهای بلندپروازانه مالی و آرمانی محافل قدرتمند #یهودی اروپا و در رأس آنها #خانواده_روچیلد،
👈 کینهها و رویاهای فروخفته ١٣٠٠ ساله اشرافیت و #موبدان ساسانی که در عملکرد برخی محافل #الیگارشی_پارسی هند تبلور مییافت که به تبع نقش درجه اول خود در اقتصاد هند، #نفوذ جدی در حکومت انگلیسی هندوستان داشتند.
3⃣ اردشیر ریپورتر بهعنوان یک پدیدهٔ تاریخی، ثمرهٔ اشتراک منافع و درآمیزی این سه کانون قدرت بود.
4⃣ این رساله، که محکمترین و قابل دفاعترین استدلالات ممکن را در تبین و توجیه «ضرورت تاریخی» #سلطنت_پهلوی در خود متبلور ساخته، در دهههای بعد در شالودهٔ مکتبی تمامعیار در #تاریخنگاری_معاصر ایران قرار گرفت و باید افزود که تاکنون هیچ نکته جدیدی بر تحلیل #اردشیرجی افزوده نشده است.
5⃣ تشابه، و گاه انطباق کامل آثاری که در دهههای بعد، تا امروز، با نیّت توجیه جایگاه ضروری و اجتنابناپذیر #دیکتاتوری_رضاخان در تاریخ ایران نگاشته شده، با خاطرات اردشیرجی حیرتانگیز است و لذا ما محقّیم که این نحلهی تاریخی را #مکتب_اردشیرجی نامگذاری کنیم.
✍ استاد عبدالله شهبازی
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡ رضاخان و محمدرضا پهلوی در تخت جمشید
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡ مکتب اردشیرجی در تاریخنگاری معاصر (٢)
💥 ریپورترها، اینتلیجنس سرویس و ایران – قسمت سوم
📚 پیروان «مکتب اردشیرجی» بهمنظور اثبات چارچوب نظری فوق، اوضاع سیاسی و اجتماعی ایران در آستانهٔ صعود #رضاخان را به شیوهای خاص تحلیل میکنند و با #برجستهکردن برخی عوامل و #نادیدهگرفتن عوامل دیگر و گاه #تحریف صریح واقعیتها نتایج دلبخواه خود را از متن تاریخ استخراج مینمایند. این شیوهٔ خاص بازبینی تاریخ ایران در دو دهه نخستین قرن بیستم میلادی به شرح زیر است:
1⃣ در زمینهٔ نقش قدرتهای بیگانه در حوادث ایران، بهشدت نقش #روسیه و #آلمان و #عثمانی برجسته میشود، تا بدینوسیله در قبال نقش #بریتانیا توازن ایجاد شود.
2⃣ جایگاه #قرارداد١٩١٩ بهعنوان آخرین راهحل بریتانیا برای سیطره بر ایران، بهشدت بزرگ میشود! [تا از انحلال آن، پایان سیطرهٔ بریتانیا بر ایران را نتیجه بگیرند!] و نام و نقش لُرد کرزن، وزیرخارجه وقت، بیش از حد مطرح میگردد تا فراموش شود که چهرهای تعیینکنندهتر از او در کابینه بریتانیا وجود داشت و او #وینستون_چرچیل، وزیر جنگ و مقتدرترین چهره تاریخ معاصر انگلیس، بود که در همان زمان با کمک #لورنس_عربستان به کار تأسیس دولتهای جدید در خاورمیانه اشتغال داشت.
3⃣ با بزرگنمایی نقش قدرتهای رقیبِ بریتانیا، #نهضتهای_مردمی را به وابستگی متهم میکنند. از دیدگاه آنان نهضت میرزا کوچکخان در شمال، نهضت شیخ محمد خیابانی در آذربایجان و نهضت مجتهد لاری در جنوب، آشوبهای تجزیهطلبانه وابسته به بلشویسم و یا آلمان بود و نهضت کلنل محمدتقیخان پسیان در خراسان، یاغیگری!!
4⃣ مکتب فوق برای اثبات مشروعیت تاریخی سلطنت رضاخان، سهم قابل توجهی را به تشویه چهره #روحانیت و #اسلام اختصاص میدهد و این سنّت پس از اردشیرجی نیز، توسط شاگردان و پیروان او پی گرفته شد. در خاطرات اردشیر فاش شد که چگونه قریب به دو سال و نیم رضاخان قزاق را با جنون ضداسلامی و ضدروحانیت آموزش میداد و تا پاسی از شب قصههایی از «فساد طبقه علماء» به گوش او میخواند.
5⃣ بهمنظور توجیه تاریخی #سلطنت_پهلوی، بخش ویژهای به تخریب چهره ایلات و عشایر اختصاص یافته تا نقش رضاخان بهعنوان سرکوبگر قسیّ این بخش از جامعه ایرانی تبرئه شود.
✍ استاد عبدالله شهبازی
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✍ مقالهی فوق، مقالهای بسیار مهم و مفصل است که چکیدهای از آن را مطالعه کردید. متن کامل مقاله را در آدرس زیر مطالعه کنید:
👉 http://jscenter.ir/slave-jews/pahlavi/10485
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
📆 تقویم روزانه 🌺 امروز سهشنبه
🌞 ١٣ اسفند ۱۳۹۸ هجریشمسی
☪ ٨ رجب ۱۴۴۱ هجری قمری
✝ ٣ مارس ۲۰٢٠ میلادی
🕎 ٧ آدار ۵۷۸۰ عبری
🌍 مناسبتهای شمسی
1⃣ انعقاد #معاهده_پاریس بین ایران و انگلستان و جدا شدن افغانستان از ایران (١٢٣۵ش)
🌍 مناسبتهای میلادی
1⃣ درگذشت #آرتور_کستلر، داستاننویس، وقایعنگار و روزنامهنگار یهودی، نویسندهٔ کتاب #خزران (١٩٨٣م)
🌍 مناسبتهای عبری
1⃣ میلاد و رحلت #حضرت_موسی کلیمالله. این نبیّ اولوالعزم در ٧ آدار ٢٣۶٨ عبری متولد، و ١٢٠ سال بعد، در ٧ آدار ٢۴٨٨ عبری رحلت نمود.
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter