📌بررسی روایت اطعام در سیره حضرت زهرا سلام الله علیها
آیا یطعمون الطعام در سه روز بوده یا یک روز؟
طبق گزارش ابن سلیمان(م150ق) و خوارزمی(م568ق) که روایتی کامل و صحیح و از امام #باقر(ع) و امام #صادق(ع) نقل شده است:
«حضرت #فاطمه با #آرد خریداری شده و کمی روغن، یک قرص #نان پخت. امیرمؤمنان #علی آنرا به #مسکین داد و حضرت #فاطمه با باقیمانده آرد، مقداری #حلوا درست کرد که خود حضرت فاطمه آنرا به #یتیم بخشید و در نهایت ایشان، برای افطار غذای دیگری با #خرما و #روغن درست کردند که آنهم به #اسیر داده شد.
اگرچه در افواه مردم مشهور آن است که ماجرای روزه داری اهلبیت و #انفاق آنان در سه روز اتفاق افتاده است، اما باید دانست که این روایت از طریق عبدالله بن عباس به منابع شیعه راه یافته و محتوای آن نیز با روایاتی که از طریق خود اهلبیت است، سازگاری ندارد؛
طبق گزارشهای #حدیثی و #تاریخی معتبر ازجمله گزارش مقاتل بن سلیمان(م150ق)، قمی(قرن 3 ق) و شیخ مفید(م413ق)، ماجرای #اطعام در یک روز و آنهم روز 25 ذِی الحَجّه واقع شده است.
بنابراین،
در روایت ابن عباس که می گوید اهل بیت سه روز روزه بودند، ضعف سندی و محتوایی زیادی وجود دارد.
بعنوان نمونه، پیشنهاد روزه نذری، از سوی #ابوبکر به امیرمؤمنان #علی بوده است.
دیگر آنکه خاندان پیامبر اکرم در شبها جز #آب، چیزی برای خوردن در منزل نداشتند، اما روز دوم و سوم افطار داشتند.
📚ابن طاوس، بناء المقالة الفاطمية في نقض الرسالة العثمانية، ص236- 235.
📚ابن سلیمان، التفسیر، ص428.
📚قمی، التفسیر، ج2، ص399- 398.
📚مفید، مسار الشيعة في مختصر تواريخ الشريعة، ص42- 41.
◻️سلوک عرفانی و توسل به حضرت زهرا(س) در کلام آیتالله شاهآبادی
🖊احمدحسین شریفی
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
مرحوم #آیتالله_شاهآبادی، عارف بزرگ معاصر و استاد عرفانی امام خمینی(ره) ارادتی ویژه به #حضرت_زهرا سلام الله علیها داشت. محبت و ارادت و توجه به حضرت زهرا را لازمه وصول به مقامات قرب الهی میدانستند.
آن عارف بزرگ سخنان ناب و توصیههای مهمی در این باره دارند که به برخی از آنها اشاره میکنم:
«اساس دين، حب فاطمه سلام الله عليهاست. اساس اسلام، بغض به اعداء فاطمه سلام الله عليهاست. و هر که فاطمه را بخواهد و بغض اعداء او را داشته باشد، او مسلمان است.»
«سالک الي الله در صورتي ميتواند به جايي برسد که در ضمن سير، اول مرتبه اتکاء به خانم حضرت صديقه عليها السلام داشته باشد و اين محبت خانم حضرت صديقه است که انسان را به راهي که بايد برود هدايت ميکند و اگر نباشد اصلاً سيري وجود نخواهد داشت.»
«محال است سالک، سير و سلوک کند و به جايي برسد مگر از طريق خانم حضرت زهرا عليها السلام»
وقتي استخاره میکردند همهي دعا و ثنايشان اين بود: «الهي به عصمت زهرا، به نور زهرا، به شرف زهرا».
و به فرزندانش توصيه ميکرد که:
«شما هم شبها اگر توفيق پيدا کرديد و بيدار شديد صلوات حضرت صديقه را بفرستيد و با ايشان مأنوس شويد. در نوافل شب به مقام شامخ حضرت زهرا عليها السلام توجه کنيد و بدانيد که استمداد گرفتن از ايشان موجب قرب و ترقي معنوي ميشود و خداشناسي انسان را زياد ميکند. همچنين قبل از اذان صبح، صلوات حضرت زهرا* سلام الله عليها را بفرستيد.»
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
*«اللهم صلِّ عَلي فاطِمَةَ و أَبيها و بَعلِها و بَنيها و السِّرِّ المُستَودَعِ فيها بِعَدَدِ ما أَحاطَ بِهِ عَلمُک»
#عرفان
#سلوک
حضرت فاطمةُ(س):رَغَّبَ النَّبِی(ص) فِی الجِهادِ، وذَکرَ فَضلَهُ، فَسَأَلتُهُ الجِهادَ، فَقالَ: ألا أدُلُّک عَلی شَیءٍ یسیرٍ، وأجرُهُ کثیرٌ؟ ما مِن مُؤِمنٍ ولا مُؤِمنَةٍ یسجُدُ عَقِبَ الوَترِ سَجدَتَینِ، ویقولُ فی کلِّ سَجدَةٍ: «سُبّوحٌ قُدّوسٌ رَبُّ المَلائِکةِ وَالرّوحِ» خَمسَ مَرّاتٍ، لا یرفَعُ رأسَهُ حَتّی یغفِرَ اللّهُ لَهُ ذُنُوبَهُ کلَّها، وإن ماتَ فی لَیلَتِهِ ماتَ شَهیداً.
حدیث جهاد #طوفان_الاقصى
حضرت فاطمةُ(س)پیامبر(ص) تشویق به جهاد کرد و فضیلت آن را باز گفت. من درباره جهاد از ایشان پرسیدم، که فرمود: آیا تو را به کاری آسان با پاداشی فراوان راهنمایی نکنم؟ هر مرد و زن مؤمنی در پی نماز وتر دو سجده به جای آورد و در هر یک از آن دو، پنج بار بگوید: «سبّوح قدّوس ربّ الملائکة والروح؛ پاک است، منزه است پروردگار فرشتگان و روح»، سرش را بلند نکند، مگر این که خداوند همه گناهانش را بیامرزد. و اگر در همان شب بمیرد، شهید [گونه]، مرده است.
مختصر المحاسن المجتمعة في فضائل الخلفاء الأربعة : ص ۱۹۲
#حضرت_زهرا
#فاطمیه
@kalam_maesoumin
کانال ما در روبیکا
https://rubika.ir/kalam_maesoumin
پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله می فرمایند:
«… یا علی انفذ لما امرتک به فاطمة فقد امرتها باشیاء امر بها جبرئیل علیه السلام … ; (بحارالانوار، ج 22، ص 484 .) ای علی! آنچه را فاطمه علیها السلام بدان امر می کند، انجام ده; زیرا من چیزهایی را به او امر کرده ام که جبرئیل علیه السلام به آنها امر کرده است .»
#فاطمیه
#ایام_فاطمیه
@kalam_maesoumin
پلیس فتا: اگر از حسابتان پول برداشت شد، در یک ساعت اول با شمارۀ ۰۹۶۳۸۰ تماس بگیرید تا مبلغ برداشتشده، مسدود و به حسابتان برگردانده شود.
7.01M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
خاطراتی از حاج آقا قرائتی
➖دلیل شهادت حضرت زهرا سلاماللهعلیها
🛑و كَانَ سَبَبُ وَفَاتِهَا أَنَّ قُنْفُذاً مَوْلَى عُمَرَ لَكَزَهَا بِنَعْلِ السَّيْفِ بِأَمْرِهِ، فَأَسْقَطَتْ مُحَسِّناً وَ مَرِضَتْ مِنْ ذَلِكَ مَرَضاً شَدِيداً
🔰امام صادق علیه السلام فرمودند:
دلیل شهادت حضرت زهرا سلام الله علیها ضرباتی بود که قنفذ، غلام عمر بن الخطاب به دستور عمر بن الخطاب با قداقه شمشیر (ته شمشیر که مثل یک توپ است از جنس آهن یا نقره)به حضرت زهرا سلام الله علیها زد و به وسیله همین ضربات حضرت محسن سلام الله علیه سقط شدند و به وسیله همین ضربات مریضی شدیدی به حضرت زهرا سلام الله علیها وارد شد و به وسیله همین مریضی به شهادت رسیدند.
👇نکته👇
اگر دقت کرده باشید «لَكَزَهَا» را بنده به ضربات ترجمه کردم.
کتب لغت «لَكَزَهَا» اینگونه معنا کردند: «هو الضَّرْبُ بالجُمْع في جميع الجَسَد» زدن ضربات به همه بدن😭
📚منابع:
1: دلائل الامه۱۳۴
2: تاج العروس ج۸ ص۱۴۴
📚 برگزاری مراسم جشن در ایام فاطمیه
💠 سؤال: «ایام فاطمیه» چه زمانی می باشد؟ آیا در بین این ایام شرکت کردن در جشن شادی جایز است؟
✅ جواب: ایام فاطمیه، روز شهادت (13 جمادی الاول و 3 جمادی الثانی) و یکی دو روز قبل و یکی دو روز بعد آن است و شایسته است در این ایام حرمت عزاداری حضرت فاطمه سلام الله علیها حفظ شود.
#فاطمیه
#ایام_فاطمیه
@kalam_maesoumin
➖معرفی، مغیرة بن شعبة در کلام امام حسن علیه السلام
🛑أمَّا أَنْتَ يَا مُغِيرَةَ بْنَ شُعْبَةَ فَإِنَّكَ لِلَّهِ عَدُوٌّ وَ لِكِتَابِهِ نَابِذٌ وَ لِنَبِيِّهِ مُكَذِّبٌ وَ أَنْتَ الزَّانِي وَ قَدْ وَجَبَ عَلَيْكَ الرَّجْمُ وَ شَهِدَ عَلَيْكَ الْعُدُولُ الْبَرَرَةُ الْأَتْقِيَاءُ فَأُخِّرَ رَجْمُكَ- وَ دُفِعَ الْحَقُّ بِالْأَبَاطِيلِ وَ الصِّدْقُ بِالْأَغَالِيطِ «2» وَ ذَلِكَ لِمَا أَعَدَّ اللَّهُ لَكَ مِنَ الْعَذَابِ الْأَلِيمِ وَ الْخِزْيِ فِي الْحَيَاةِ الدُّنْيَا وَ لَعَذابُ الْآخِرَة
أَخْزى وَ أَنْتَ الَّذِي ضَرَبْتَ فَاطِمَةَ بِنْتَ رَسُولِ اللَّهِ ص حَتَّى أَدْمَيْتَهَا وَ أَلْقَتْ مَا فِي بَطْنِهَا اسْتِذْلَالًا مِنْكَ لِرَسُولِ اللَّهِ ص وَ مُخَالَفَةً مِنْكَ لِأَمْرِهِ وَ انْتِهَاكاً لِحُرْمَتِهِ وَ قَدْ قَالَ لَهَا رَسُولُ اللَّهِ ص يَا فَاطِمَةُ أَنْتِ سَيِّدَةُ نِسَاءِ أَهْلِ الْجَنَّةِ وَ اللَّهُ مُصَيِّرُكَ إِلَى النَّارِ وَ جَاعِلُ وَبَالِ مَا نَطَقْتَ بِهِ عَلَيْكَ فَبِأَيِّ الثَّلَاثَةِ سَبَبْتَ عَلِيّاً أَ نَقْصاً فِي نَسَبِهِ أَمْ بُعْداً مِنْ رَسُولِ اللَّهِ أَمْ سُوءَ بَلَاءٍ فِي الْإِسْلَامِ أَمْ جَوْراً فِي حُكْمٍ أَمْ رَغْبَةً فِي الدُّنْيَا إِنْ قُلْتَ بِهَا فَقَدْ كَذَبْتَ وَ كَذَّبَكَ النَّاس
🔰امام حسن علیه السلام:
و امّا تو اى مغيرة بن شعبه، تو دشمن خدا، و تارك قرآن، و تكذيبكنندۀ رسول خدايى، تو مرتكب زنا شده و مستوجب حدّ رجم (سنگسار شدن) مىباشى، و بر اين گناهت افرادى عدول صالح پرهيزگار گواهى دادند، پس رجم تو به تأخير افتاد، و حقّ به باطل دفع، و راستى به دروغ و كذب ردّ شد، و اين بخاطر آن است كه خداوند برايت عذابى دردناك مهيّا فرموده است، و خوارى در دنيا، و رسوايى عذاب آخرت بدتر است، و تو همان هستى كه فاطمه دخت گرامى رسول خدا صلّى اللّٰه عليه و آله را ضربه زدى تا آنجا كه خون آلود شده و فرزند در شكمش را سقط كرد، اين كارت از سر خوار ساختن رسول خدا و مخالفت با امر او، و هتك حرمت او بود، حال اينكه رسول خدا به فاطمه فرموده بود:«تو بانوى زنان بهشتى هستى»، و خداوند خود تو را راهى آتش نموده، و وبال آنچه بر زبان جارى ساختى متوجّه خودت خواهد ساخت، پس به كداميك از اين سه چيز علىّ را سبّ و دشنام دادى! آيا نقص در نسب او بود، يا دورىاش از رسول خدا، يا بدى در اسلام از او ظاهر شده؟ يا در حكمى مرتكب بيدادى شده؟ يا تمايلى بدنيا نموده؟ اگر بگويى به يكى از اينها؛ دروغ گفتهاى و همه تكذيبت كنند.
📚: الاحتجاج ج1 ص278