امام خامنهای(مدظلهالعالی): الان حدود هزار مگاوات ما از برق هستهای داریم استفاده میکنیم و طراحی برای بیشترش هم هست اما هدف بیست هزار مگاوات است؛ از حدود هشتاد نود هزار مگاواتی که کشور در مثلا آینده متوسط در میانمدت احتیاج دارد حتما بیست هزار مگاواتش باید هستهای باشد. هم صرفه مالی دارد، هم صرفه زیستی دارد، هم صرفه محیطی دارد؛ این را به طور جدی و به صورت برنامهریزی شده دنبال بکنید.(1402/3/21)
🆔https://eitaa.com/kamalibasirat
▼ گزارش روز
دیپلماسی اقتصادی در حیاط خلوت آمریکا
رئیسجمهور کشورمان در صدر هیئتی سیاسی و اقتصادی و با هدف تقویت روابط با کشورهای دوست و همسو، عازم کشورهای ونزوئلا، نیکاراگوئه و کوبا در آمریکای لاتین شد.
گزاره خبری: 1ـ آیتالله رئیسی پیش از عزیمت به ونزوئلا، به منظور دیدار از 3 کشور منطقه آمریکای لاتین، با بیان اینکه این سفر به دعوت رسمی رؤسایجمهور ونزوئلا، نیکاراگوئه و کوبا انجام میشود، گفت: «امروز عمده کشورهای منطقه آمریکای لاتین کشورهایی هستند که میخواهند مستقل زندگی کنند و روحیه آزادیخواهی، استقلالطلبی و مقاومت در مقابل نظام سلطه وجه مشترک کشورهایی است که در این منطقه با جمهوری اسلامی ایران ارتباط خوبی دارند.» همچنین رئیسجمهور ارتباط بین ایران و کشورهای مستقل در آمریکای لاتین را ارتباطی راهبردی توصیف کردند.
2ـ مادورو (رئیسجمهور ونزوئلا) در دیدار با رئیسجمهور کشورمان اظهار داشت: «برای دور جدیدی از تلاشها در راستای گسترش روابط با ایران عزم جدی داریم. دو کشور در حوزه گردشگری، کشاورزی و دامپروری ظرفیتهای مناسبی برای همکاری دارند.»
گزاره تحلیلی: 1ـ همکاری بیشتر با متحد قدیمی: رئیسی در گام اول وارد کاراکاس پایتخت ونزوئلا شد؛ کشوری که از آن به عنوان متحد استراتژیک تهران در حیاط خلوت آمریکا نام برده میشود. مراسم امضای اسناد همکاریهای دوجانبه ایران و ونزوئلا در حضور رؤسایجمهور دو کشور برگزار شد و مقامات عالیرتبه حاضر 19 سند و تفاهمنامه همکاری امضاء کردند. همکاری و مشارکت در حوزههایی همچون ارتباطات و فناوری اطلاعات، انرژی، بیمه، حمل و نقل دریایی، آموزش عالی، کشاورزی، دارویی و پزشکی، تبادلات فرهنگی و همچنین توسعه همکاریهای معدنی. از جمله اسناد مهم امضا شده میان وزرای امور خارجه، نفت، دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، بهداشت و درمان و فرهنگ و ارشاد اسلامی با همتایان ونزوئلایی بود.
2ـ اهمیت توافق راهبردی ۲۰ ساله: این روزها که ایران و ونزوئلا بر تحریم و مشکلات اقتصادی فائق آمدهاند، انتظار میرود که سطح همکاریهای آنها بیش از پیش افزایش یابد. پیشتر میزان صادرات غیرنفتی ایران به ونزوئلا رقمی حدود ۴۰ میلیون دلار و صادرات ونزوئلا به ایران حدود ۲۰ میلیون دلار بود اما این رقم در دولت سیزدهم بنای افزایش مشهود و ملموس را در پیش گرفته است. همچنین با توجه به اختصاص مسیر تجاری ویژه میان تهران و کاراکاس و امضای اسناد راهبردی بلندمدت ۲۰ ساله بین دو کشور، انتظار میرود که این رقم تا 20 میلیارد دلار ارتقا یابد.
3ـ موفقیت دو کشور در برابر تحریمهای آمریکا: ریشه اصلی اتحاد ایران و ونزوئلا را باید در ضدیت با زیادهخواهی و سیل تحریم دامنهدار آمریکا دانست. اما امروزه نشانههای شکست راهبرد آمریکا در ایران و ونزوئلا بیش از هر زمانی آشکار شده است. در سال اخیر صادرات و واردات کشور ونزوئلا به ترتیب 32/57 درصد و 11/43 رشد داشته است. رئیسجمهور ونزوئلا میگوید برای اولین بار در بیش از صد سال، این رشد مربوط به اقتصاد غیرنفتی است.
4ـ پیامی برای ضد انقلاب خارجنشین: رئیسجمهور، نه برای «فرار» بلکه برای «قرار» و تحکیم مناسبات سیاسی و اقتصادی به کشور ونزوئلا سفر کرد. ایران اسلامی بر اساس برنامه گام دوم انقلاب در حال مدیریت و برنامهریزی به منظور رسیدن به قلههای پیشرفت و تعالی است، این مسئله را فلان رئیس دولت اروپایی که دیروز با ضد انقلاب فراری عکس یادگاری میگرفت، درک کرد و اکنون با رئیسجمهور ایران درباره آینده مناسبات جهانی و منطقه مشورت یکونیم ساعته میکند؛ موضوعی که ضد انقلاب آن را درک نکرد. در مورد آنها به درستی باید گفت: «صُمٌّ بُكمٌ عُميٌ فَهُم لا يَرجِعونَ».
فرهاد کوچکزاده
🆔https://eitaa.com/kamalibasirat
زیباکلام هم صادق شد
صادق زیباکلام با نقد براندازی و براندازان جمهوری اسلامی در مصاحبه با جماران گفت: «یک فرد دموکراتیک در اپوزیسیون وجود ندارد. این افراد هنوز به قدرت نرسیدهاند اینجور صحبت میکنند وای به حال روزی که به قدرت برسند! جز تغییرات و تحولات آرام هیچ گزینه دیگری وجود ندارد. باور دارم که با براندازی ما از چاله در آمده و به چاه خواهیم افتاد و مهمترین دلیل این است که اپوزیسیون به جز فحش و توهین و شعارهای توخالی کاری بلد نیست. این رفتار را در منشور همبستگی مشاهده کردید که موضوع کردها موجب شد که در همان جلسه اول دعوا راه بیفتد. در واقع این اپوزیسیون علیرغم برخورداری از این همه امکانات حتی در مورد بدیهیترین موضوعات هم فکری نکرده است. شما با یک اپوزیسیون روبهرو هستید که نه یک طرح دارد نه برنامه.
🆔https://eitaa.com/kamalibasirat
✔️تمجید رئیسجمهور ونزوئلا از شهید سلیمانی
🔺 مادورو در مذاکرات با هیات ایرانی:
🔹خیلیها از خدمات ژنرال سلیمانی این مرد بزرگ خبر ندارند.
🔹مثلا چند سال پیش که به برخی زیرساختهای ونزوئلا از طرف آمریکا حمله سایبری وحشیانهای شد؛ ژنرال سلیمانی به کمک ما آمد.
🔹بزودی سردیس ژنرال سلیمانی را در مقبره سیمون بولیوار رونمایی میکنیم.
🆔https://eitaa.com/kamalibasirat
ایران و ونزوئلا چه تفاهمنامههایی امضا کردند؟
🔸همکاری در ارتباطات و فناوری اطلاعات بین وزارتخانه های ذیصلاح در ایران و ونزوئلا برای توسعه در این امور با رعایت برابری، متقابل و رعایت قوانین داخلی.
🔹یادداشت تفاهم دام بین وزارتخانه های کشاورزی و اراضی ونزوئلا و ایران برای صادرات گوشت منجمد.
🔸امضای الزام و پروتکل بهداشتی صادرات و تجاری سازی گاو به ایران.
🔹یادداشت تفاهم همکاری برای تقویت حمل و نقل دریایی دوجانبه
🔸تفاهم نامه همکاری بندری و دریایی برای حمل و نقل و سازمان بنادر دریایی ایران.
🔹تفاهم نامه ایجاد مرکز نوآوری ایران و ونزوئلا بین مرکز بین المللی تأسیسات علمی و فناوری دانش بنیان.
🔸تبادل فرهنگی بین وزارتخانه های فرهنگ دو کشور، برای دوره 2023-2028.
🔹برنامه تبادل بین کتابخانه ملی ونزوئلا و آرشیو ملی ایران برای به اشتراک گذاری مطالب، عکس ها، میکروفیلم ها، کتابشناختی و انواع مختلف.
🔸ایجاد یک کارگروه ونزوئلا-ایرانی برای همکاری های فنی در معدن، و بررسی گره های حیاتی در این زمینه، برای ترویج ابتکارات کاری مشترک جدید.
🔹تفاهم نامه بین وزارتخانه های بهداشت برای فرآورده های دارویی و تجهیزات پزشکی در همکاری دوجانبه.
🔸یادداشت تفاهم همکاری های پتروشیمی بین دو کشور به منظور گسترش فرصت های اکتشافی و پروژه های مشترک پتروشیمی.
🆔https://eitaa.com/kamalibasirat
🔺جزئیات سه قرارداد نفتی ایران و ونزوئلا/ بعد از پالایشگاه فراسرزمینی حالا نوبت به پتروشیمی فراسرزمینی رسید
🔹 امروز سه قرارداد نفتی بین ایران و ونزوئلا امضا شد. اولین قرارداد، بازسازی و نوسازی یک مجتمع پتروشیمی تولید آمونیاک در ونزوئلا است.
🔹ایران قرار است با صدور خدمات فنی و مهندسی ۴ میلیون تن ظرفیت پتروشیمی ونزوئلا را احیا و در فروش تولیدات این پتروشیمی فراسرزمینی سهیم شود.
🔹قرارداد بعدی توسعه پایانه نفتی خوزه است که نخستین قرارداد EPC یک شرکت ایرانی در خارج از کشور محسوب میشود و نشان میدهد صنعت نفت ایران در مسیر بینالمللی شدن گام برداشته است. این پروژه بستر افزایش صادرات نفت و میعانات گازی ایران به ونزوئلا را مهیا میکند.
🔹سومین قرارداد مربوط به صادرات و تجهیز ۵ ایستگاه تقویت فشار گاز در ونزوئلا است که از ظرفیت شرکتهای دانشبنیان ایرانی برای صادرات تجهیزات استفاده میشود.
🔹مذاکرات و توافقات دیگری نیز درباره نوسازی پالایشگاه ۳۱۰ هزار بشکهای کاردون، توسعه میادین نفتی و صادرات تجهیزات و ... انجام و نهایی شده است.
🆔https://eitaa.com/kamalibasirat
آیا نظر رهبر انقلاب درباره توافق هستهای تغییر کرده است؟
رهبرانقلاب در دیدار با دانشمندان، کارشناسان و مسئولان صنعت هستهای کشور اینطور گفتند که "توافق اشکالی ندارد اما زیرساختهای صنعت هستهای نباید دست بخورد"
مرور بیانات ایشان در مقاطع مختلف در پروسه پرونده هستهای ایران نشان میدهد ایشان همواره از انجام یک توافق دفاع کردهاند. البته تاکید ایشان طبیعتا بر یک توافق «خوب» بوده نه صرفا هر توافقی.
مهمترین سخنرانی ایشان در این باره به فروردین ۱۳۹۴ باز میگردد در مقطعی که هنوز برجامی امضا نشده و مذاکرات در جریان ایستگاه لوزان است.
ایشان صراحتا میگویند که از رسیدن به یک توافقی که منافع ملّت ایران را تأمین کند و عزّت ملّت ایران را حفظ کند، صددرصد من حمایت و استقبال میکنم.
حتی ایشان با صراحت بیشتری میگویند: اگر کسی بگوید که ما مثلاً با توافق یا با رسیدن به یک نقطه مخالفیم، نه، خلاف حق و خلاف واقع گفته است. اگر یک توافقی انجام بگیرد که این توافق توافقی باشد که منافع ملّت را، منافع کشور را تأمین بکند، بنده کاملاً با آن موافقت خواهم کرد.
آیت الله خامنهای تاکید میکنند که "البتّه این را هم ما گفتیم که توافق نکردن بهتر از توافق بد است."
این فرمول، فرمول درستی است و این خط تا امروز تغییری نکرده است.
🆔https://eitaa.com/kamalibasirat