اولین دولت بی حال
🔻تحلیل جامع از پیشینه و کارکرد نهضت آزادی و دولت موقت در نگاه حجت الاسلام والمسلمین سید حمید روحانی/1
🔹جبهه ملی و نهضت آزادی که سرآمد سایر گروهها بودند به شاه #وفادار بودند.
🔸اگر شما کتابهایی را هم که الان نهضت آزادی منتشر کرده است ملاحظه کنید میبینید كه در #اساسنامه آنها آمده است که باید نظام شاهنشاهی همیشه برقرار باشد و خاندان پهلوی #نسل_به_نسل به #سلطنت ادامه بدهند.
🔹 نخستین اختلاف آنها با امام در این زمینه بود که آنها طرفدار نظام شاه بودند و فقط حرفشان این بود که شاه باید طبق قانون اساسی سلطنت بکند نه حکومت.
🔸آنها قانون اساسی را قبول داشتند و تا آخر هم نسبت به قانون شاهنشاهی و #نظام_مشروطه_سلطنتی وفادار ماندند حتی در سال1357 که فریاد «مرگ بر شاه» درسراسر کشور طنینانداز شده بود #مهندس_بازرگان به نوفللوشاتو رفت که با امام ملاقات کند و از ايشان بخواهد که شاه را بیرون نکند يعنی آنها تا این حد نسبت به نظام شاهنشاهی وفادار بودند.
🔹این یک موضوع بود که باعث اختلاف بین آنها و امام بود چون امام از آغاز هدف #براندازی داشت اما آنها با #سرنگونی_شاه موافق نبودند.
🔸دومين موضوعی كه بین امام و آنها تضاد ايجاد كرده بود اين بود كه امام با شعار «#نه_شرقی_نه_غربی»به صحنه آمدند و در جهت مبارزاتشان به هیچ قدرت خارجیای اتکا نداشتند و معتقد بودند که بیگانگان هیچوقت به ما وفادار نخواهند بود و ما را در جهت رسیدن به اهداف ملی و دینیمان یاری نخواهند کرد اما این تز در میان گروهها كاملاً جا افتاده بود که برای مبارزه با دیکتاتور حاکم باید به یک قدرت خارجی اتکا داشت. آنها خواهان آزادی انتخابات، مطبوعات، قلم و بیان در چارچوب #قانون_اساسی بودند اما معتقد بودند که اگر کمک خارجی و حمایت بیگانگان نباشد آنها در همین چارچوب هم نمیتوانند به مبارزه ادامه بدهند.
🔹البته این تز تنها در ایران نبود؛ در مدتی كه من در #نجف در خدمت امام بودم گاهی به دفاتر سازمانهای آزادیبخش میرفتیم اولین سؤالی که آنها از ما میپرسيدند این بود كه «شما در مبارزاتتان از قدرت و پشتیبانی کدام #قدرت_خارجی برخوردار هستید؟» وقتی جواب میدادیم که ما جز به خدا و ملت به هیچ قدرتی اتكا نداريم آنها باور نمیکردند و تعجب میکردند. حتی یادم است كه در #لبنان یکبار با يك گروه از مائوئيستها ملاقات داشتیم. آنها از ما همین سؤال را پرسيدند وقتی جواب دادم: اتکا و تکیهگاهمان خدا و ملت است. يكی از آنها با پوزخندی گفت: شما اصلا #سیاست را نفهمیدهاید.
🔸حتی بزرگترين انتقادی كهگروههای مذهبی کشورهای اسلامی مانند #اخوانالمسلمین، #حزبالدعوه و #حزبالتحریر_اسلامی به امام داشتند اين بود كه امام لبه تیز حمله را متوجه #امریکا و #انگلیس کردهاند و در نتیجه در آینده، شوروی در ایران پیروز خواهد شد و این دليل دومی بود که امام با این گروهها اختلاف نظـر داشتند زيرا امام میگفتند ما در پیشبرد اهدافمان نه تنها به هیچ قدرت خارجیای نیاز نداریم بلکه آنها ما را بدبخت خواهند کرد و اتکا به قدرت خارجی یک نوع #انتحار است.
🔹 آنها بر این باور بودند که بدون #اتکا به قدرتهای خارجی نمیتوان در ایران #مبارزه کرد.
منبع: ماهنامه اندیشه و راهبرد، شماره ۵، صص ۲۰-۱۸
@kanoon_tafakor
https://eitaa.com/joinchat/2673606670Ca1a62c4f26
🔰ریشههای سازشطلبی و التقاط در دولت موقت
🔻تحلیل جامع از پیشینه و کارکرد نهضت آزادی و دولت موقت در نگاه حجت الاسلام والمسلمین سید حمید روحانی/2
⏬بخش دوم
🔹در جریان کاپیتولاسیون که در سال 1343 اتفاق افتاد و رژیم شاه به اتباع امریکایی درایران #مصونیت داد امام تنها شخصیتی بودند که عکسالعمل نشان دادند و اعتراض کردند اما نه جبهه ملی، نه نهضت آزادی، نه آنهایی که دم از #ناسیونالیسم میزدند و نه آنهایی که #شعار میدادند «چو ایران نباشد تن من مباد!»در این قضیه نفس نکشیدند
🔸چه حرفشان این بود كه هرگونه موضعگیری علیه #کاپیتولاسیون موضعگیری علیه امریکا است و ما بدون #سیاست_امریکا نمیتوانیم زنده بمانیم؛ این اختلاف دوم بود.
🔹مسئله سوم اين بود كه گروههای سیاسیای كه اعتقاد به #مذهب داشتند و ملی- مذهبی خوانده میشدند معتقد نبودند که اسلام میتوان پاسخگوی مشکلات جامعه باشد و یا اینکه میتواند انقلابی را به ثمر برساند.
🔸 نظرشان این بود كه برای پیشبرد اهداف سیاسی باید از ایسمهای وارداتی کمک گرفت لذا آنها را #التقاطی میخواندند چون آنها میگفتند اسلام يك دین مترقی است اما دین مبارزه نیست و ما برای مبارزه باید از مارکسیسم و #لیبرالیسم کمک بگيريم.
🔹امام توانستند بدون وام گرفتن از #مکاتب_وارداتی، اسلام را عرضه بدارند و آن هيجان و موج انقلابی را به وجود بیاورند.
🔹وقتی انقلاب به اوج خودش رسید و نهضت امام فراگیر شد گروهها و احزاب سیاسی دیدند كه چارهای ندارند جز اینکه بیایند و به این موج بپیوندند البته اول شروع کردند به دنبال كردن #سیاست خودشان اما امام با ايشان برخورد کردند.
🔸شما اگر الان به کتاب نهضت امام یا به کتاب صحیفه امام مراجعه کنید میبينيد كه اعلامیههای #نهضت_آزادی و جبهه ملی در چارچوب #قانون_اساسی است و امام در آنجا گفتند: «کسانی که تا دیروز ساکت بودند و یا با رژیم همراه بودند امروز از این #فرصت استفاده کردند و با دم زدن از قانون اساسی میخواهند مجرم اصلی را از سقوط نجات بدهند.اگر دست از این #توطئهها برندارند با اینها برخورد خواهم کرد.»
🔹 یادم است كه وقتی كه ما با امام در نجف بودیم پیامی از داریوش فروهر، دکتر سنجابی و مهندس بازرگان برای امام آمد كه گفته بودند: «ما تسلیم هستیم و هر چه شما بگویید ما اجرا میکنیم» منظورم این است كه آنها ناچار شدند به #موج بپیوندند. حتی این را به شما بگویم كه وقتی آقای مهندس بازرگان در سال 57 به نوفللوشاتو آمدند و از امام خواستند كه شاه را بیرون نکنند، امام به شدت با ايشان برخورد کردند و گفتند: «کسی که دستش تا مرفق به خون ملت ایران آغشته است ما چگونه میتوانیم به این آدم بگوییم آقا بفرما بنشین بالا الواطیات را بکن، شاه باش و در کارهای اجرايی دخالت نکن؟ کدام وجدان، کدام انسانیت، کدام اخلاق و كدام دین اجازه میدهد كه چنین جانی بالفطرهای را کنار نزنيم؟» مهندس بازرگان بدون خداحافظی از ديدن امام برگشت؛ برخورد بدی کرد.
🔸 نهضت آزادی خارج کشور كه همین آقای ابراهیم یزدی و آقای قطبزاده بودند دیدند كه این حرکت مهندس بازرگان باعث میشود كه آنها در جامعه بیاعتبار بشوند و سقوط کنند در نتيجه علیه مهندس بازرگان اعلاميه دادند و حرکت او را محکوم کردند و گفتند: «ما به آیتالله خمینی وفادار هستیم و هر چه ایشان بگوید اجرا میکنیم.»
🔹من الان اعلامیهشان را دارم منظورم این است كه آنها تا این حد در مسئله پیوستن به موج ملت خودشان را ناگزیر میدیدند، اما بعد از انقلاب کمکم ماهیتها رو شد.
🔸 دولت موقت آقای مهندس بازرگان كه متشكل از خود ايشان، ابراهیم یزدی به عنوان وزیر خارجه و آقای شهید چمران بود به الجزاير رفتند و با برژینسکی، مشاور کارتر، #ملاقات کردند.
📖 ماهنامه اندیشه و راهبرد، شماره ۵، صص ۲۰-۱۸
@kanoon_tafakor
https://eitaa.com/joinchat/2673606670Ca1a62c4f26
✳️اکبر نژاد و بازرگان
با دقت در صحبت هایی که جناب آقای اکبر نژاد مطرح می کند می بینیم که همان روحیه بازرگان با همان تفکرات با چاشنی ادعای فقاهت مطرح شده است.
@kanoon_tafakor
https://eitaa.com/joinchat/2673606670Ca1a62c4f26
ph021002-39.mp3
30M
#دوره_دوم_نهایه_الحکمه
اصالت وجود (فروعات اصالت وجود ؛ فرع هفتم اصالت وجود ؛ نفس الامر )
جلسه یکصد و یازدهم
ph021030-01.mp3
30.86M
#دوره_دوم_نهایه_الحکمه
اصالت وجود (فروعات اصالت وجود ؛ فرع مساوقت شیئیت با وجود ، فرع ان حقیقت الوجود لا سبب لها)
جلسه یکصد دوازدهم
017_02.11.1 مرحله ۵، ماهیت.mp3
12.13M
#دوره_دوم_نهایه_الحکمه
#مرحله_پنجم_ماهیت
مرحله ماهیت ( فصل کلی و جزئی ؛ توضیح جزئیت و تشخص)
جلسه هفدهم
026_02.11.1 اسفار،جلد ششم.mp3
7.62M
#اسفار_جلد_ششم
الهیات بمعنی الاخص ( تبیین برهان دوم صدیقین صدرایی )
جلسه بیستم وششم
016_02.11.1 حرکت، قاعده کل حادث زمانی، تفاوت امکان ذاتی و استعدادی.mp3
9.6M
#حرکت
#نهایه_الحکمه
#المرحله_التاسعه_فی_القوه_و_الفعل
🔹قاعده کل حادث زمانی مسبوق بقوه و ماده تحمل تلک القوه
تفاوت امکان استعدادی و امکان ذاتی
جلسه شانزدهم
046_02.11.1 شرح منازل السائرین، مقدمه.mp3
8M
#منازل_السائرین
شرح منازل السائرین
شروع مقدمه کتاب منازل السائرین
جلسه چهل و ششم
057_02.11.2 اصول کافی، باب حب الدنیا.mp3
4.12M
حدیث خوانی
#اصول_کافی
#حدیث_خوانی
حدیث خوانی
اصول کافی ؛ کتاب الایمان و الکفر ؛ باب حب الدنیا
جلسه پنجاه وهفتم
047_02.11.2 شرح منازل السائرین.mp3
8.51M
#منازل_السائرین
شرح منازل السائرین
شروع کتاب منازل السائرین
جلسه چهل و هفتم
آیت الله العظمی جوادی آملی:
تسبيح خدا سهم عظيمی در حل مشکلات دارد، همه اسماء حسنی سهم دارد ولی برای هر کدام يک سهمی است؛ البته «الحمد» اثر دارد «الشکر» اثر دارد و ساير اسماء اثر دارند، اما تسبيح اثرش بيشتر است... مهمترين عامل حل مشکل تسبيح الهی است
﴿لا إِلهَ إِلاَّ أَنْتَ سُبْحانَكَ إِنِّی كُنْتُ مِنَ الظَّالِمينَ﴾.
درس علوم قرآن ١۴۰۲/۱۰/۲۷
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌹🌹🌹
پدر ربّانی🔸 ولید كعبه، وجود مبارك امیر مؤمنان (علیه آلاف التحیة و الثناء) قرآن ناطق است و برای امت اسلامی، همانند قرآن، منشأ بركت است... . ✳️اکبر نژاد و بازرگان با دقت در صحبت هایی که جناب آقای اکبر نژاد مطرح می کند می بینیم که همان روحیه بازرگان با همان تفکرات با چاشنی ادعای فقاهت مطرح شده است. @kanoon_tafakor https://eitaa.com/joinchat/2673606670Ca1a62c4f26
048_02.11.3 شرح منازل السائرین، مقدمه.mp3
9.14M
#منازل_السائرین
شرح منازل السائرین
شروع کتاب منازل السائرین
جلسه چهل و هشتم
017_02.11.3 حرکت،قاعده کل حادث زماتی، تفاوت امکان ذاتی و استعدادی.mp3
8.52M
#حرکت
#نهایه_الحکمه
#المرحله_التاسعه_فی_القوه_و_الفعل
🔹قاعده کل حادث زمانی مسبوق بقوه و ماده تحمل تلک القوه
تفاوت امکان استعدادی و امکان ذاتی
جلسه هفدهم
🔸 بیانضباطی در مدیریت هوایی کشور
✍ احمدحسین شریفی
🔹در کنار همه نقدهایی که به جناب آخوندی وارد است، یکی از کارهای مثبت در دوران وزارت ایشان نظم و انضباط در مسافرتهای هوایی بود.
🔻متأسفانه دوران وزارت جناب آقای بذرپاش را میتوان یکی از بینظمترین دوران مدیریت حمل و نقل هوایی کشور دانست. این در حالی است که ادعا میکنند در دوران وزارت ایشان دهها فروند هواپیمای جدید به ظرفیت ناوگان هوایی کشور افزوده شده است!
🔻آخرین نمونه و تجربه شخصی: روز سهشنبه ساعت ۱۸ از تهران به مقصد مشهد مقدس پرواز داشتم. علیرغم اینکه نسبت به احتمال تأخیر تماس گرفتم، گفتند: «هیچ تأخیری گزارش نشده». اما هواپیما با سه ساعت تأخیر پرواز کرد!
امروز جمعه نیز ساعت ۱۵:۴۵ از مشهد به مقصد تهران پرواز دارم باز هم علیرغم تماس تلفنی گفتند: «تأخیری گزارش نشده» الان که فرودگاه آمدهام متصدی پرواز با بیخیالی تمام و بیاعتنایی به مردم و مسافران میگوید: «اگر شانس داشته باشید! ساعت ۱۸ پرواز میکند»!
🔻مدیریت انقلابی، مدیریت حرف و قیافه نیست؛ مدیریت انقلابی مدیریت نظم و انضباط و توجه تام به حقالناس است.
👆👆👆
بی نظمی قابل تایید نیست ولی بی محابا حرف زدن و متهم کردن و تطهیر کردن عده ای ، بدون اطلاع از پشت صحنه و خالی کردن دل عده ای در این موقعیت ها ، شاید خلاف اخلاق باشد.
بله ؛ اگر اطلاع بیش از ظاهر باشد و اطلاع از پشت صحنه باشد اینطور می شود سخن گفت .
و یا اگر نقد فقط باشد که چرا تاخیر وجود دارد ولی اتکاء به حدسیات نشود و همه جریان زیر سوال برده نشود ، باز هم اینگونه سخن گفتن ایرادی ندارد .
اما وقتی نقد همراه با زیر سوال بردن یک جریان باشد ، به طور قطع فراتر از نقد است .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 فضیلت طالب علم...
🔻 نبی مکرّم اسلام(صلی الله علیه و آله):
💠 إِنَّ اَلْعَبْدَ إِذَا خَرَجَ فِي طَلَبِ اَلْعِلْمِ نَادَاهُ اَللَّهُ عَزَّوَجَلَّ مِنْ فَوْقِ اَلْعَرْشِ مَرْحَباً بِكَ يَا عَبْدِي! أَ تَدْرِي أَيَّ مَنْزِلَةٍ تَطْلُبُ؟ وَ أَيَّ دَرَجَةٍ تَرُومُ؟! تُضَاهِي مَلاَئِكَتِي اَلْمُقَرَّبِينَ لِتَكُونَ لَهُمْ قَرِيناً! لَأُبَلِّغَنَّكَ مُرَادَكَ وَ لَأُوصِلَنَّكَ بِحَاجَتِكَ.
✍ هنگامیکه بندهی خدا برای طلب علم خارج میشود، خدای عزّوجلّ از بالای عرش او را ندا میدهد: «ای بندهی من خوش آمدی! آیا میدانی چه جایگاه و مقامی را طلب میکنی؟ و چه رتبهای را هدف قرار دادهای؟! به ملائکهی مقرّبم شبیه شدهای تا با آنها همنشین شوی! قطعاً تو را به مراد و خواستهات میرسانم».
📎 بحارالأنوار، ج۱، ص۱۸۰
#سلوک_علمی